Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Κυριακή, Αυγούστου 24, 2008

Doping Inc - FAQ

Μετά το χαριτωμένο προηγούμενο ποστ, και πριν λήξει το γκάλοπ, άρχισα να διαβάζω και να την ψάχνω για να γράψω το τέρας που ακολουθεί. Προσπάθησα όσο μπορούσα να εστιάσω σε θέματα πολιτικής και όχι "εθνικής υπερηφάνιας". Ελπίζω να έβαλα το όλο θέμα στις σωστές του διαστάσεις. Διαφωνίες και διορθώσεις δεκτές, αρκεί να είναι υπό το πρίσμα της λογικής και όχι των διαρκώς διωκόμενων ΕΛ από τους Νεφελίμ :)

(Παρεμπιπτόντως ελπίζω οι απαντήσεις στο γκάλοπ περί Νεφελίμ, Βριλ κτλ να ήταν προϊόν πλάκας, όπως και το ίδιο το ποστ άλλωστε. Όσοι το ψήφισαν σοβαρά παρακαλούνται να μην με ξαναδιαβάσουν. Ευχαριστώ)


***Updated version. Τα νεα, κυρίως λινκς, είναι με κόκκινο****

1. Γιατί γίνονται έλεγχοι μόνο στους Έλληνες;
ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΑΣ (λινκ). Απλά σε μας δεν αρέσει. Η πάγια τακτική είναι να ελέγχονται όσο γίνεται περισσότεροι και ειδικά αυτοί που πετιούνται "από το πουθενά". Τα υπόλοιπα είναι ένα παραμυθάκι που στήνουν οι πιασμένοι στα πράσα αθλητές μας για να μην φάνε το κράξιμο της αρκούδας. Απλά κάποιοι φορείς όπως πχ η WADA κάνουν την δουλειά τους, πράγμα που σε μας φαίνεται παράξενο.
Ακόμα και τώρα είδα σε πολλές κούρσες ακυρώσεις για ψύλλου πήδημα (πχ πάτησε την διαχωριστική γραμμή στον διάδρομο κάποιος σπρίντερ) και κανείς δεν έκανε σενάρια, φαντάζεστε να είχαμε χάσει εμείς έτσι ένα μετάλλιο τι θα γινόταν;

2. Γιατί όλοι όσοι πιάστηκαν αρνιούνται την πράξη;Διότι εδώ είναι ΕΛλάδα και κάποιοι θα τους πιστέψουν - και μπορεί να τους κάνουν και ήρωες. Μπορεί σε μερικά χρόνια να γίνουν προπονητές ή ακόμα και βουλευτές και να ξαναθαυμάσουμε ήθος αλά Κουκ..... εεεε δεν το λέω :)
Άσε που αν κάνεις το μαλάκα, παίρνεις έναν διετή αποκλεισμό και καθαρίζεις. Αν το συνεχίσεις μπορεί να φας χειρότερα, μιας και όλοι μπορεί να δικαιολογήσουν ένα "λάθος" αλλά όχι την συστηματική προσπάθεια να βγάλεις όλους τους άλλους μαλάκες.

3. Έχει συμφερον η ΔΟΕ να κυνηγά μεγάλους αθλητές με μετάλλια όπως τη Θάνου, τη Χαλκιά κτλ;
Τρελοί είστε; Σιγά μην βάλει και κόκκινο φανάρι απ' όξω από το μαγαζί. Η ΔΟΕ εύχεται κανένας μεταλλιούχος να μην χρειαστεί να πιαστεί ποτέ. Κάποια πράγματα βρωμάνε όμως τόσο πολύ που δεν μπορεί να κάνει το κορόιδο συνέχεια. Οι Ολυμπιακοί είναι το μαγαζί της ΔΟΕ (διαβάστε το για να δείτε πως δεν είναι και καμιά αγγελική οργάνωση),
και τόσο εμπαιγμό στο μαγαζί του δεν τον αντέχει κανένας. Είχαμε (ως το 2004) κάποια σιωπηλή ανοχή, αλλά αυτή τελείωσε. Εξηγούμαι: Τα Olympic Games είναι πρώτ' απ' όλα μια επιχείρηση. Χρειάζονται (κυρίως ντόπιοι) θεατές για να είναι γεμάτα τα στάδια, τηλεθέαση, διαφημίσεις κτλ κτλ.. Είναι καλό η χώρα που τα οργανώνει να πηγαίνει καλά. Αυτό που τρέμει όμως η ΔΟΕ είναι μια νέα περίπτωση Γκρίφιθ Τζόινερ που θα σκοτώσει για τα καλά το δόγμα "νους υγιης κτλ" και μαζί και τα έσοδα, ειδικά αν μείνει ξερός κανένας κατά την διάρκεια των αγώνων.....

Μόλις άκουσα και το εξής: Για μεγάλο χρονικό διάστημα (πριν το 2004 πάντως) οι Έλληνες αθλητές δεν έδιναν καν whereabouts, που είναι μια υποχρεωση που έχουν όλοι. Όπως είπε ο κ. Ψαρέλλης οι δικοι μας δεν τηρούσαν ούτε τα προσχήματα. Πόσο το μαλάκα να κάνει πια η ΔΟΕ και η WADA; Έβαλαν την συμμορία, γιατί τέτοια είναι, στο σημάδι.
4. Και οι Αμερικάνοι;
Οι Αμερικάνοι απ' όσο ξέρω ελέγχονται μόνοι τους μέσω της USADA που κάνει την ίδια δουλειά με την WADA στην Αμερική. Δεν κατάλαβα γιατί θεωρούμε a priori πως αυτοί "θα ευνοήσουν" τους αθλητές τους. Νομίζετε πως όλες οι υπηρεσίες δουλεύουν κατ' ανάγκη όπως το ελληνικό δημόσιο; Απ' όσο ξέρω οι μόνοι που έχουν περίπου-άσυλο είναι οι NBAers αλλά όσοι από αυτούς και να πιαστούν, μπορούν να φέρουν άλλους 150.
Η δικαιοσύνη τους εκεί κάτι έκανε με το θέμα της Balco, εδώ ακόμα περιμένουμε.... Απο τις εθνικές ομοσπονδίες και την WADA (σε συνεργασία) έχουν εξαρθρωθεί κυκλώματα ντόπας αρκετά χοντρά. Αλλού βεβαίως διότι εδώ μετρά το "εθνικό συμφέρον" και όχι ο νόμος. Πάμπολλοι αθλητές τους (Γκριν, Τζόουνς, Χάντερ και πολλοί πολλοί άλλοι) στο παρελθόν έχουν πιαστεί ντοπε ή έχουν αναγκαστεί να ομολογήσουν πως πήραν απαγορευμένες ουσίες. Προσοχή όμως στο νομικό πρόβλημα. Η λίστα των απαγορευμένων ουσιών στην Αμερική διαφέρει. Πολλά από αυτά που παίρνουν επίσημα οι αθλητές του NBA πχ είναι απαγορευμένα στον υπόλοιπο κόσμο. (Αν θυμάμαι καλά, ο Γιαννούλης είχε πιαστεί με ναδρολόνη (;) και κατέληξε για ένα διάστημα στην Αμερική. Όταν τον ρώτησαν οι συμπαίκτες του τι είχε πάρει και τους είπε, έσκασαν στα γέλια!)

Το πρόβλημα είναι πως οι χώρες που έχουν μαζικό αθλητισμό δεν πολυπειράζονται αν ένα αστέρι τους πιαστεί ντοπέ γιατί έχουν άλλους να τον αναπληρώσουν, μπορεί όχι ισάξια αλλά σε κάποιο ικανοποιητικό βαθμό. Μετάλλια μπορούν να πάρουν και από αλλού. Εδώ όμως η "πρόοδος" του Ελληνικού αθλητισμού ήταν πρόοδος μόνο μερικών μονάδων και όταν αυτοί αποκλείονταν θεωρούνταν "επίθεση" και άδικη συμπεριφορά. Δεν μπορούσαμε να χωνέψουμε πως οι νόμοι που ισχύουν για όλους πρέπει να ισχύουν και σε μας! Από την άλλη, οι άλλες χώρες έχουν πιο έξυπνα λαμόγια. Δύσκολα θα χρησιμοποιήσουν την ίδια ουσία δεύτερη φορά, μιας και την ψάχνουν την δουλειά συνέχεια.

5. Μα δεν ντοπάρονται όλοι;
Λογικά ναι (άρθρο του 1999), ειδικά στον στίβο και σε ορισμένα αθλήματα που ειναι flagged (ποδηλασία, άρση βαρών), και όταν λέμε ναι συνήθως εννοούμε αυτούς που είναι μέσα και γύρω στα μετάλλια. Δεν είναι τυχαίο πως αυτοί ελέγχονται περισσότερο, ειδικά αν ξεπετάγονται από το πουθενά.
Έχω γνωρίσει Έλληνες στιβίστες (2004 λίγο πριν γίνει το μπαμ με τους Κεντέρη/Θάνου), πρωταθλητές στις μικρές ηλικίες και το είπαν απλά: Αν θες να πας παραπάνω πρέπει να πάρεις κάτι. Η 8ωρη προπόνηση και το χαρισματικό σώμα δεν φτάνουν, ή έστω φτάνουν σε σπάνιες περιπτώσεις.
Θυμάμαι πως τους είχα ρωτήσει αφελώς: "Και ο Κεντέρης;" και απάντησαν: "Ουουουουουουου" (και όχι με την έννοια του όχι)!
Το ζήτημα είναι τι θεωρούμε ντόπα. Παλιά (πολύ παλιά) χρησιμοποιούσαν ακόμα και κόκα (για να μην νιώθουν κούραση). Τώρα το πράγμα εχει εξελιχθεί στην προσπάθεια να αυξηθεί η επίδοση, να "κρυφτεί" αυτό που πήραν και να ελαχιστοποιηθούν (ελπίζω) οι όποιες παρενέργειες. Όλοι οι αθλητές χρησιμοποιούν και επίσημα κάποιες ουσίες οι οποίες θεωρούνται νόμιμες.
Όπως έγραψε και κάποιος άλλος, ο ίδιος ο πρωταθλητισμός "σκοτώνει" το σώμα. Η εικόνα του Μοχάμεντ Αλι στην Ατλάντα νομίζω πως μπορεί να πείσει τους πάντες. Οι αθλητές (ειδικά στα ατομικά αθλήματα) είναι υποχρεωμένοι να παίρνουν βοηθήματα που θα κάνουν το σώμα τους να αντέξει στην συνεχόμενη, παράλογη και παρατεταμένη πίεση. Ανάμεσα στις βιταμίνες, τα άλατα κτλ είναι εύκολο να πέσουν και τα στεροϊδη (σχόλιο νο 14) τα οποία επιταχύνουν τον μετασχηματισμό του λίπους σε μυς, δηλαδή φέρνουν τα ίδια αποτελέσματα με λιγότερη προπόνηση ή περισσότερα αν κάποιος προπονείται στους ίδιους ρυθμούς.

6. Άρα λογικά αν δεν έπαιρνε κανένας ντόπα τα αποτελέσματα θα ήταν πάνω κάτω τα ίδια.
Λογικά ναι. Αλλά θα έλειπαν τα εξωγήινα παγκόσμια ρεκόρ, τα σούπερ ντούπερ καρφώματα, οι τρελοί χρόνοι. Ή έστω αν υπήρχαν θα ήταν πιο σπάνια η εμφάνισή τους. Ποιος θα έβλεπε αυτούς τους αγώνες; Η Δεβετζή (νομίζω) το είπε πολύ έξυπνα κάπως έτσι: "Όλοι έλεγαν πως στο Πεκίνo δεν θα έχουμε παγκόσμια ρεκόρ και εγώ τα βλέπω να πέφτουν το ένα μετά το άλλο". Εδώ ντοπαρονται ακόμα και οι αθλητές της...τοξοβολίας (με ηρεμιστικά για σταθερό χέρι και αργό ρυθμό παλμών καρδιάς)!

Δύσκολα μπορεί κανείς να διαφωνήσει με την ακόλουθη άποψη, και δεν μιλάμε μόνο για τους Ολυμπιακούς. Κρατήστε την για το τέλος:



Δεν μπορούμε να θέλουμε συνέχεια την πίτα σωστή και τον σκύλο χορτάτο. Κάπου κερδίζεις, κάπου χάνεις.

7. Και που είναι το πρόβλημα με τους Έλληνες;
Το πρόβλημα είναι πως η Μ3 (έχω βρει το ίδιο άρθρο σε αρκετά site για αναβολικά, και κανέναν αντίλογο, άρα μάλλον τα λέει καλά) είναι η χειρότερη δυνατή επιλογή. Πουθενά δεν έχει δοκιμαστεί σε ανθρώπους. Σε όσα πειραματόζωα δοκιμάστηκε οι επιστήμονες τρόμαξαν. Χρησιμοποιείται σε εργαστήρια είτε για καταπολέμηση καρκινικών κυττάρων είτε σαν"μέτρο" για την δραστικότητα άλλων στεροϊδων. Ενώ πολλά στεροϊδή χρησιμοποιούνται στα ζώα (αμ θέλετε μπριζόλα χωρίς λίπος από ζώο εκτροφείου, γίνεται; δεν γίνεται), αυτή δεν χρησιμοποιείται ούτε εκεί, τουλάχιστον στην Ευρωπη. Οι μόνες εταιρείες που βρήκα πως το παράγουν εδρεύουν (που αλλού) στην Κίνα, κάτι που μας κάνει καχύποπτους.
Τα "καλά" που είχε η Μ3 είναι πως σπανίως ανιχνεύονταν (μπήκε στην λίστα της WADA το 2005, μιας και είχε θεωρηθεί ξεχασμένο και παράλογο ως ντόπα), η χρήση της δεν μπορεί να είναι χρονοβόρα (εγγυημένος καρκίνος και άλλα πολλά), αλλά μιας - δυο βδομάδων το πολύ (ορίστε και μια πιθανή εξήγηση για διάφορα non-show πολλών, και όχι μόνο Ελλήνων, αθλητών), και (απ' ότι κατάλαβα) μετά από 4-6 ώρες από την χρήση δεν ανιχνεύεται.
Άσχετο, αλλά το ξέρατε πως όλα τα δείγματα από παλιότερους αγώνες φυλάσσονται; Αν ζητήσει η ΔΟΕ κανέναν αναδρομικό έλεγχο, φοβάμαι πως έχει να πέσει πολύ γέλιο.
Βεβαίως με απώλεια μεταλλίων που κερδήθηκαν πριν το 2005 δεν κινδυνεύουμε, μιας και πρέπει να υπάρχει απαγόρευση για να υπάρχει τιμωρία, αλλά το ηθικό μέρος....

(Στο οποίο ηθικό μέρος και φέτος...σκίσαμε!)

Το κακό είναι πως μπορεί (στην κυριολεξία) το μυαλό της WADA να μην πήγαινε ποτέ στην Μ3 (εξ' ου και το νομικό κενό), μιας και επαναλαμβάνω είναι σούπερ-ντούπερ επικίνδυνη και πολύ σπάνια, το μυαλό όμως μερικών αδίστακτων πήγε.

8. Καλά οι άλλοι είναι παρηκμασμένοι Νεφελίμ, οι δικοί μας όμως, οι απόγονοι των ένδοξων προγόνων μας γιατί ντοπάρονται;
Η σωστή ερώτηση είναι γιατί να μήν ντοπάρονται αλλά τέλος πάντων.
Δεδομένα:
α) Η χρηματοδότηση των ομοσπονδιών εξαρτάται από τα μετάλλια που φέρνουν και όχι μόνο από τον αριθμό των αθλητών που έχουν. Μπείτε στην θέση μιας ομοσπονδίας που θέλει χρήματα και αναγνώριση. Αλήθεια, ποιος ήξερε τον Σγουρό πριν την δημιουργία της υπερομάδας της άρσης βαρών;
β) Ένα Ολυμπιακό μετάλλιο ή μια θέση έως την 6η (αν θυμάμαι καλά) εκτός από τα πριμ-μπόνους εξασφαλίζουν δια βίου σε κάποιον αθλητή μια θέση αργομισθίας στα σώματα ασφαλείας. Μπείτε στην θέση ενός αθλητή που είναι αναγκασμένος να προπονείται 8-10 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα και βλέπει συνέχεια την σκόνη των αντιπάλων του, οι οποίοι έχουν μιαν άλφα "υποστήριξη". Ξέρει πως αν πιάσει τα 30-35 χρόνια και δεν έχει "κάνει κάτι", τότε θα είναι άεργος πολυτελείας.
γ) Υπάρχει έστω και ένας υπουργός που δεν θα σπεύσει να φωτογραφηθεί με τους "ολυμπιονικες μας που μας έκαναν εθνικά υπερήφανους", διαφημίζοντας την φάτσα του και το "έργο" της κυβερνησής του; Παλαιότερα ο Φούρας ήταν τόσο χαριτωμένα αστείος σε αυτό που τον είχαν πάρει όλοι οι δημοσιογράφοι στο ψιλο....

Ποιος λοιπόν θα πει στον αθλητή για το ευ αγωνίζεσθαι; Η ομοσπονδία; Ο προπονητής που πληρώνεται από την ομοσπονδία; Ή ο υφυπουργός αθλητισμού;

Εγώ βλέποντας τα παραμορφωμένα σώματα κάποιων αθλητών (ειδικά οι αρσιβαρίστριες μεγάλων κατηγοριών και οι αθλητές-νάνοι της ενόργανης είναι τρανταχτες περιπτώσεις), αναρωτιέμαι πόσο αδίστακτοι μπορεί να γίνουν κάποιοι στο κυνήγι της ατομικής διάκρισης. Το φαινόμενο είναι διαχρονικό, όπως μπορείτε να δείτε (ανάμεσα στα άλλα) και εδώ. Με τόσα χρήματα και προνόμια να ρίχνονται στο τραπέζι από όλες τις ομοσπονδίες είναι πολύ φυσιολογικό ο άνθρωπος να υποκύψει, ειδικά μετά από κατάλληλη μεταχείριση.

Ακόμα και κάποιοι κανονισμοί μας ενθαρρύνουν την επίδοση και μόνο αυτή. Ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος Ηλίας Ηλιάδης με 4 - 5 χρόνια όλα και όλα (αν κάνω λάθος διορθώστε με) στην Ελλάδα και στον Ελληνικό αθλητισμό θεωρήθηκε πως έπρεπε να έχει την σημαία στην τελετή έναρξης διότι είχε πάρει χρυσό το 2004. Η διαχρονική προσφορά και το ήθος πχ ενός Παναγιώτη Γιαννάκη (που πιθανότατα έχει προσφέρει περισσότερα από όλους τους άλλους μαζί) δεν μπήκαν καν στην ζυγαριά.....
Οι Κινέζοι ή οι Γερμανοί που έβαλαν την σημαία σε αθλητές (μπασκετμπολίστες παρεμπιπτόντως) που δεν πήραν και δεν θα έπαιρναν μετάλλιο με τίποτε (Γιάο, Νοβίτσκι) αλλά είναι σήματα κατατεθέντα της χώρας τους και άξιοι πρεσβευτές της παντού στον κόσμο φαντάζομαι θα ήξεραν λιγότερα....

9. Και πως;
Η λογική απάντηση είναι πως στην εποχή "προετοιμασίας" προς το 2004 κάποια δικιά μας "μεγαλοφυΐα", γνώστης του συστήματος και των αδυναμιών του (έχω μια ιδεούλα, αλλά χωρίς στοιχεία δεν παίζει να την πώ, ούτε με σφαίρες), αρκετά υψηλά ιστάμενος πάντως, βρήκε την σιγουράτζα που εξασφαλίζει μετάλλια και ατιμωρησία (θέλαμε και το 1996, και το 2000 και σαφώς το 2004 να έχουμε υψηλό "αθλητικό" προφίλ α) για να πάρουμε τους αγώνες και β) για να δικαιολογήσουμε το ότι τους πήραμε αθλητικά).
Στην συνέχεια έπιασε όσους προπονητές/παράγοντες κτλ μπορούσε από διαφορετικές ομοσπονδίες και αθλήματα και τους μύησε στο κόλπο. Οι αθλητές είτε απλά ενημερώθηκαν, είτε ρωτήθηκαν (όταν οι ερωτώντες είχαν σίγουρη την απάντηση), είτε απλούστατα χάρηκαν που η"νέα και συστηματική προπόνηση" που έκαναν επιτέλους "απέδωσε". Όσοι δεν προσφέρονταν για κάποιο από τα παραπάνω απλά αφέθηκαν να παίξουν για την συμμετοχή.
Βεβαίως αυτό δεν σημαίνει πως όλοι οι "πειραγμένοι" αθλητές μας πήραν μετάλλια ή πως κανένας καθαρός δεν πήρε. Απλά νομίζω πως υπήρχε σχέδιο να προωθηθούν κάποιοι όσο γίνεται περισσότερο. Εγώ τουλάχιστον δεν τολμώ να πω μετα βεβαιότητας ποιος ήταν καθαρός και ποιος όχι, όπως και όλοι μας άλλωστε, γι αυτό και περιμένουμε τα ρημαδοτέστ.
Από την στιγμή πάντως που ο μαζικός ερασιτεχνικός αθλητισμός στην Ελλάδα παραπαίει, αντί να καλλιεργήσουν αυτόν, η λύση όταν δεν έβρισκαν "δικούς μας" αθλητές ήταν να εισάγουν μερικούς. Το καλό που έχουν πολλοί τέτοιοι είναι πως έχουν και λιγότερους ενδοιασμούς, κυρίως επειδή πιθανότατα δεν είχαν και πολλά να χάσουν. Εννοείται πως δεν υποτιμάται η όποια προσφορά τους. Αυτό που κατακρίνω είναι η τάση που είχε επικρατήσει στην αθλητική ηγεσία. Το ζήτημα δεν ήταν ποτέ να έχουμε υγιή αθλητισμό, αλλά παραγωγή μεταλλίων (θυμηθείτε πχ πως φτιάξαμε το 2004 "υπερομάδα" στο baseball(!) και πηγαίναμε και για μετάλλιο. Το αν το καταφέραμε ή όχι δεν έχει να κάνει με το σχέδιο που φανερά υπήρχε από πίσω). Δεν είναι τυχαίο που πολλοί πρωταθλητές μας ήταν διάττοντες αστέρες. Ένα μετάλλιο και γειά σας, διορίστηκα και κονόμησα, δεν θα πεθάνω κιόλας. Και μεταξύ μας, πολύ καλά έκαναν!

Ξαφνικά η Ελλάδα έγινε (αναλογικά) αθλητική υπερδύναμη, η ΔΟΕ έκανε τα στραβά μάτια όσο μπορούσε (όπως κάνει και στους Κινέζους τώρα, σε άλλα θέματα κυρίως), οι Ολυμπιακοί του 2004 έρχονταν, οι αθλητές μας θα σάρωναν, η επίσημη αθλητική ηγεσία τους προστάτευε και τους κάλυπτε όσο μπορούσε, και όλοι ήταν ευχαριστημένοι παρόλο που "σκιές" υπήρχαν από τότε. Για ένα διάστημα όποιος τολμούσε να μουρμουρίσει για παρατυπίες, υποψίες ντόπας κτλ, αντιμετωπιζονταν περίπου ως εθνικός μειοδότης....

Το κακό της υπόθεσης είναι πως η όλη διαδικασία σε κάποια φάση ξεπέρασε το μέτρο. Η Φανή Χαλκιά με 2 χρόνια προπονήσεων συνέτριψε συναθλήτριές της που χτυπιόντουσαν κάτω για χρόνια και χρόνια (διαβάστε το άρθρο, μιας και ο Συρίγος όντως τα έλεγε από τότε). Επικαλέστηκε και το θεϊκό ΕΛ DNA και καθάρισε! Άσχετα αν τότε ήταν καθαρή ή όχι, οι δηλώσεις της ήταν τέτοιες που σε εκνεύριζαν. Τότε μάλιστα το βρήκαμε και ωραίο και ήμασταν και εθνικά υπερήφανοι! Η Δεβετζή το 2004, έλεγε πως αν αποκλειόταν η νικήτρια (κάπου στην μέση του άρθρου) στο τριπλούν συναθλήτρια της (λόγω ντόπας), θα ήταν "θέλημα Θεού" για να πάρει η ίδια το χρυσό! Νωρίτερα είχε κάνει κοτζαμάν φασαρία πως οι κριτές μέτρησαν το άλμα της λάθος! Το χωρίς προηγούμενο στα αθλητικά ιστορικά "ατύχημα" των Κεντέρη - Θάνου και η προσπάθεια κουκουλώματος/συγκάλυψης που έγινε, έκαναν Ελλάδα, ΔΟΕ και Ολυμπιακούς ρόμπες ανευ προηγουμένου.

10. Δεν υπάρχει δηλαδή ανθελληνική επίθεση;
Παρακαλώ; Αυτό που υπάρχει είναι αυτό που έγραψα στο νο 4:

"Το πρόβλημα είναι πως οι χώρες που έχουν μαζικό αθλητισμό δεν πολυπειράζονται αν ένα αστέρι τους πιαστεί ντοπέ γιατί έχουν άλλους να τον αναπληρώσουν, μπορεί όχι ισάξια αλλά σε κάποιο ικανοποιητικό βαθμό. Μετάλλια μπορούν να πάρουν και από αλλού. Εδώ όμως η "πρόοδος" του Ελληνικού αθλητισμού ήταν πρόοδος μόνο μερικών μονάδων και όταν αυτοί αποκλείονταν θεωρούνταν "επίθεση" και άδικη συμπεριφορά. Δεν μπορούσαμε να χωνέψουμε πως οι νόμοι που ισχύουν για όλους πρέπει να ισχύουν και σε μας! Από την άλλη, οι άλλες χώρες έχουν πιο έξυπνα λαμόγια. Δύσκολα θα χρησιμοποιήσουν την ίδια ουσία δεύτερη φορά, μιας και την ψάχνουν την δουλειά συνέχεια."Αυτή η νοοτροπία γενικά στην Ελλάδα παίζει μπάλα αρκετά. Σε γράφει ο άλλος για παράνομο παρκάρισμα (ενώ έχεις καβαλήσει 2 πεζοδρόμια και 5 πεζούς) και από μέσα σου βρίζεις τον πούστη που έχει ...προσωπικά μαζί σου!

Αν βάλεις στην εξίσωση και την μικρή μανία καταδιώξεως που έχουμε στην Ελλάδα και το γεγονός πως το ΕΛ έθνος "δεν μπορεί να χάνει" αν παίζει καλά , ε δεν θέλει και πολύ να δέσει το γλυκό.

Να ναι καλά τα παιδιά από το ΑΜΑΝ που με βοηθάν να αποδώσω το νόημα:



11. Οι αθλητές μας ήξεραν τι έπαιρναν; Λογικά και ήξεραν και το ζήταγαν κιόλας. Από την άλλη όμως η νοημοσύνη (επιμένω) ενός αθλητή δεν είναι και το φόρτε του, αλλιώς θα έκανε άλλη δουλειά. Eννοείται πως δεν τσουβαλιάζουμε τους πάντες, άλλωστε δεν παίρνουν όλοι χρυσά μετάλλια ούτε και ντοπάρονται αναγκαστικά όλοι. Ούτε και όλα τα αθλήματα γίνονται πιο εύκολα με μια ντόπα. Πχ στο ταε κβο ντο το ντοπάρισμα, ειδικά με στεροϊδή, είναι περίπου άχρηστο. Πάντως δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι παλιοί αθλητές γίνονται προπονητές ή ...προποτζήδες και ελάχιστοι κάτι άλλο (πχ Βασίλης Κικίλιας). Η ευφυΐα σε έναν αγώνα δεν σημαίνει ούτε πνευματική ωριμότητα, ούτε ικανότητα διάκρισης καλού/κακού ούτε τίποτε παραπέρα ( τιμητική εξαίρεση ο Νίκος Κακλαμανάκης και αρκετοί άλλοι). Συνήθως οι αθλητές που έχουν και άλλα χαρίσματα παρατάν τον πρωταθλητισμό γρήγορα ή δεν πάνε και πολύ μπροστά.
Τους δικούς μας, όπως και άλλους, μπορεί άνετα να τους παραμύθιαζαν προπονητάδες και γιατροί πως παίρνουν βιταμίνες. Ο σωστός αθλητής υπακούει τον προπονητή του σαν φαντάρος ή σαν παιδάκι τον γονέα του.
Μια αρσιβαρίστρια απ' όσο ξέρω κινήθηκε δικαστικά (κάπου στην μέση του άρθρου) εναντίον του Ιακώβου. Από την άλλη κανένας κάτοχος μεταλλίου ή αθλητής υψηλού επιπέδου γενικώς, δεν πρόκειται αυθόρμητα να παραδεχτεί πως έκανε χρήση, διότι όχι μόνο θα γίνει ρόμπα αλλά θα χάσει και τα φράγκα της αρκούδας, άσε που μπορεί και να μπλέξει δικαστικά.

Ένα πολύ καλό άρθρο, παλιό αλλά επίκαιρο όσο ποτέ είναι και αυτό, το οποίο και σας παρακαλώ να το διαβάσετε ολόκληρο. Έχει μέσα και τρανταχτά ονόματα (ναι, και Αμερικάνους, ξεκολλήστε!) που πιάστηκαν, και την δικαιολογία "κάτι μου έριξαν", και τα non-show, και διάφορα που δείχνουν το διαχρονικό "ήθος" πολλών αθλητών, και τα κόλπα που χρησιμοποιούν οι τρίτοι για να πείσουν τους αθλητές και γράφτηκε και το 1999.
Αντιγράφω μια φράση - κατακλείδα κατ' εμέ:

"Οταν το όριο (σημ. zaphod: για τα 100 m) για να πάει ένας αθλητής σε Ολυμπιακούς είναι 10.10, ποιος αθλητής, ποιος προπονητής ή ποιος υπουργός Αθλητισμού θα πει "όχι" στο ντόπινγκ; Και ποιο στέλεχος της κυβέρνησης θα επιβάλει "καθαρό" αθλητισμό στη χώρα του, αφού αυτή με μαθηματική ακρίβεια θα μείνει χωρίς εκπρόσωπο στους Ολυμπιακούς;"
12. Η ιστορια με την άρση βαρών που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου ήταν καρφωτή; (δέστε όλη τη σειρά άρθρων, καθώς θίγει αρκετά από αυτά που ανέφερα αλλού)
Λογικά ναι, και να λέμε και ευχαριστώ. Αν σε μερικά χρόνια μας πεθαίνανε οι μισοί τι θα λέγαμε τότε; Το παρασκήνιο λέγει πως το κάρφωμα οφείλεται σε ενδομοσπονδιακές κομματικές φαγωμάρες. Υπάρχει και το ακραίο ενδεχόμενο κάποιος να σαμπόταρε επίτηδες όλη την ομάδα και μετά να τους έδωσε. Αλλά αυτό το σενάριο δεν περπατάει και πολύ γιατί δεν συνάδει με τα non show άλλων αθλητών, ούτε με την προσπάθεια που έγινε παλαιότερα να εμποδιστούν οι ελεγκτές, ούτε με το "χάιδεμα" του κράτους σε διάφορους, ενώ παραδίπλα φωνάζανε και οι πέτρες.

13. O Κυριακού γιατί ήταν τόσο λάβρος και εμπαθής;
Γιατί πρωτίστως κοιτάζει την μόστρα του. Θα του μείνει η ρετσινιά πως επί προεδρίας του έγινε το σκάνδαλο που σκίασε ολες τις προηγούμενες επιτυχίες. Από την άλλη ο ίδιος δεν είναι και τόσο αθώα περιστερά όπως μπορείτε να δείτε και εδώ:
http://prezatv.blogspot.com/2008/08/blog-post_5637.html

14. Είπες συγκάλυψη;
Είπα και το πιστεύω παρόλο που δεν έχουμε στοιχεία. Δεν μπορεί 15 αθλητές σε διαφορετικά αγωνίσματα να παίρνουν την ίδια σπάνια και ξεχασμένη ουσία. Δεν μπορεί ενώ η Μ3 έχει ξαναμπεί στην απαγορευμένη λίστα από το 2005 το πιστοποιημένο και υπερσύγχρονο εργαστήριο του ΟΑΚΑ να μην μπορεί να την ανιχνεύσει ενώ ήταν υποχρεωμένο να μπορεί να το κάνει. Δεν μπορεί να "πέφτουν" 2 χρυσοί ολυμπιονίκες από ένα μηχανάκι και να ενεργοποιείται ολόκληρος μηχανισμός από γιατρούς και παράγοντες για να τους βγάλει λάδι. Δεν μπορεί ελεγκτές να απειλούνται ή/και να προπηλακίζονται. Δεν μπορεί προπονητές εθνικών ομάδων να μην ενημερώνουν/παίρνουν έγκριση για τα σκευασματα που χορηγούν στους αθλητές τους. Όποιος νομίζει πως φταίει ο όποιος Τζέκος, Ιακώβου ή οι αθλητές μας και τελειώσαμε, για μένα απλά κάνει λάθος.

Οι αθλητές είναι αυτοί που φταίνε τελευταίοι. Αυτοί είναι που ξεσκίζονται στις προπονήσεις με ντόπα ή χωρίς. Αυτοί είναι που εν γνώση τους ή όχι διακινδυνεύουν την ζωή τους. Αυτοί είναι που μας κρατάνε με το στόμα ανοιχτό στην τηλεόραση ή στο στάδιο. Αν σκεφτείς το τζίρο εκατομμυρίων που γυρίζει γύρω τους αυτοί παίρνουν τα λιγότερα. Εξ' ου και οι αργόμισθες θέσεις που τους προσφέρονται ως δώρο αν κάνουν κάτι "καλό". Η ευθύνη, όπως έγραψα και πιο πάνω, πάει αναγκαστικά πιο ψηλά. Κανείς αθλητής, πουθενά, δεν κάνει κάτι χωρίς να το ξέρει ο προπονητής του - και άλλοι πολλοί.

15.
Αυτό που εκνευρίζει είναι πως με τα δικά μου και τα δικά σου λεφτά πληρώνονται αυτοί μιας και η ελεύθερη αγορά δεν τους πολυψωνίζει. Δεν με νοιάζουν τα λεφτά που παίρνει πχ ο Σαλπιγγίδης διότι δεν τα βάζω εγώ. Τα λεφτά όμως που παιρνει κάποιος επειδή έτρεξε ένα δέκατο του sec λιγότερο από κάποιους άλλους, και έδωσε την ευκαιρία στους πολιτικούς μας να πουλάνε μούρη τα βάζουμε εσύ και εγώ μέχρι τελευταίας δεκάρας. Όπως λέει και ο φίλος μου ο g αν δεν μπορούν να πάνε στην ελεύθερη αγορά, αν δεν υπάρχει αγορά γι αυτούς, ε τότε να σταματήσουν. Η να βρουν σπόνσορες αν θέλουν να είναι επαγγελματίες. Δεν έχω καμία όρεξη να πληρώνω για τέτοια πράγματα, ειδικά ως πολίτης ενός υπερχρεωμένου κράτους. Ακόμα και οι ποδοσφαιριστές μας με το πριμ που ζήτησαν για το euro που πήραν με ξενέρωσαν τα μέγιστα.

16. Και τι προτείνεις ρε χαμένε;Αφού το πράγμα πάει εκεί και μόνο του, ε τι να κάνω νομίζω πως προτείνω το προφανές. Οι επιλογές είναι δύο. Είτε τελείως ερασιτεχνικός αθλητισμός (με σύνταξη όλων των αθλητών πριν τα 20, χωρίς προνόμια, ρεκόρ, χορηγούς και χρήματα, άντε να παίρνουν μια θέση στο πανεπιστήμιο δίκην "αθλητικής υποτροφίας") είτε τελείως επαγγελματικός με απελευθέρωση ουσιών και μάλιστα με εκπαίδευση των αθλητών στο ποιες ουσίες είναι "καλο" να παίρνουν και ποιες όχι. Με επιμονή στις παρενέργειες. Με επίσημη επιστημονική/εργαστηριακή και όχι στα κουτουρού "από πίσω" υποστήριξη. Να χωριστεί τελείως ο αθλητισμός από τον πρωταθλητισμό όπως εννοείται σήμερα, δηλαδή κάτι σαν τις ρωμαϊκές αρένες για το διψασμένο για θέαμα πλήθος. Νομίζω πως κάθε ενήλικος έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για την πάρτη του, άσε που τα games (και όχι αγώνες) θα γίνουν πιο θεαματικά. Ακόμα και τώρα κάποιων αθλητών (καθαρών κατά τα άλλα) το σώμα παραμορφώνεται από την...άθληση, ε ας το κάνει και επίσημα, να γλιτώσουμε και εμείς από όλη αυτήν την παρασκηνιακή μπόχα.


Αυτά προς το παρόν και πάλι εδώ είμαστε!

Υ.Γ. Ο τελικός στο μπάσκετ ήταν από τους καλύτερους αγώνες που έχω δει ποτέ. Και η εθνική μας δυστυχώς δεν φάνηκε καλύτερη από καμία από τις ομάδες που τερμάτισαν πιο πάνω από εμάς

Y.Γ.2 Διαβάστε το Στάθη με τον οποίο συμφωνούμε περί του ζητήματος ήθος. Επίσης ρίξτε και μια ματιά σε αυτό για τα περί "προσφοράς στην πατρίδα".

Δευτέρα, Αυγούστου 18, 2008

Ντοπινγκ και απόψεις

Χμμμ
Σαν πολλοί δεν είναι 15 αθλητές να πιάνονται σε ένα εξάμηνο και όλοι με την ίδια ουσία, η οποία και επίσημα δεν παράγεται πουθενά στον κόσμο;

Προσοχή, άλλο μια ουσία που απαγορεύεται να την παίρνει ένας αθλητής, και άλλο μια ουσία που είναι παράνομη η κατασκευή της γενικώς όπως πχ η κόκα και η πρέζα.

Επειδή δεν υπάρχει και πολλή όρεξη για σοβαρή ανάλυση, ζητώ την δικιά σας γνώμη, τουλάχιστον μέχρι να βρω όρεξη να γράψω ένα ποστ-κόλαφο που θα ρίξει φως στις σκιές της άγνοιας μας (πάντα αυτή η μετριοφροσύνη).

Μπορείτε να δώσετε πολλές απαντήσεις ή να δώσετε μιαν δικιά σας απάντηση.




* Η Τακλαμακάν είναι στην Κίνα αν θυμάμαι καλά.... Όλα εξηγούνται!


Update: Τελικά η παρασκευή της Μ3 δεν είναι και τόσο παράνομη μιας και χρησιμοποιείται συνήθως πειραματικά από ελάχιστα εργαστήρια. Η εξωεργαστηριακή της χρήση όμως είναι, εκτός και αν κάνω πάλι λάθος :)
Ιδού και η λίστα των εταιρειών που παράγουν την σπάνια αυτή ουσία. Μαντέψτε σε ποια χώρα εδρεύουν.

Επίσης, καμαρώστε νοημοσύνη μποντιμπιλντεράδων...... Αν αυτοί οι άνθρωποι παίρνουν τέτοια πράγματα για την λόξα τους, φανταστείτε πόσο εύκολο είναι να τα πάρει κάποιος για να εξασφαλίσει την δόξα και τα φράγκα

Πέμπτη, Αυγούστου 07, 2008

Tο νού σας 3 - The Ultimate Return!

Η προσθήκη αθάνατων ΕΛ στιγμών της ένδοξης ιστορίας του έθνους μας συνεχίζεται. Για να μην παραπονιέται η Φένια σας κερνάω και έναν καφέ δια να ξεκινήσετε την ανάγνωση με όρεξη!




Προηγούμενες αναρτήσεις στο ίδιο θέμα εδώ και εδώ, όπου εξηγείται και το γιατί. Το παρόν ξεκίνησε να γράφεται καιρό πριν, αλλά το είχα παρατήσει καθώς με έπιασε το summer mode...
Nέο έναυσμα ήταν ξανά ένα (εξαιρετικό) ποστ στο jungle-report από τον εν θολοκουλτούρα αδελφό Sry ο οποίος και πασχίζει να εξηγήσει τα αυτονόητα αλλά μερικών ΕΛ το αυτί δεν σούρνει!


Disclaimer:

Για να μην ρωτάτε, αυτά που ακολουθούν δεν αποτελούν προϊον καποιας ιδιαίτερης σπουδής, απλά θυμάμαι στα γρήγορα πράγματα που έχω κατά καιρούς διαβάσει και ξαναδιαβάσει. Παραθέτω λοιπόν γενικώς "εγκυκλοπαιδικές" γνώσεις και όχι τιποτε το ιδιαίτερο, άμα δεν τα ξέρετε να διαβάσετε και κανένα βιβλιο ιστορίας :Ρ. Στο τρίτο μέρος της τριλογίας "Το νου σας" προσπάθησα να θυμηθώ πιο χιουμοριστικά (όσο γίνεται γιατί με μερικά είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο) γεγονότα που δείχνουν πως σε ένα ΕΛ έθνος συνυπάρχει το μεγαλείο με την χαζομάρα (ή σε μίξη: η μεγάλη χαζομάρα). Αν και μεταξύ μας στο τέλος δεν κρατήθηκα και το σοβάρεψα! Καλή ανάγνωση!

Χαριτωμενιές:
  1. O ....εθνομάρτυρας Γρηγόριος ο πέντε το 1819 είχε αφορίσει...την γεωμετρία και όλες τις θετικές επιστήμες!
  2. Ο Π. Π. Γερμανός ΔΕΝ αναφέρει στα απομνημονεύματά του το συμβάν της Αγίας Λαύρας. Ε, κάτι παραπάνω θα ήξερε (ή μάλλον κάτι λιγότερο :Ρ).
  3. O Σαρτζετάκης ΔΕΝ ήταν ποτέ του αριστερός. Ήταν απλά τίμιος. Ήταν τόσο τίμιος που περάστηκε για αριστερός από (τους υπόλοιπους δεξιούς και) τον Αντρέα και έγινε και ο πρώτος πρόεδρος της Δημοκρατίας που προτάθηκε από Σοσιαλιστικό κόμμα.
  4. Ούτε και ο Λαμπράκης ήταν τόσο αριστερός άλλωστε. Ο Μητσοτάκης έχει αναφέρει πως τον είχε "κλείσει" η Ένωση Κέντρου. Το πόσο πιστευτός μπορεί να γίνει ο Μητσοτάκης είναι άλλη ιστορία.
  5. Ένας από τους λόγους που είχε χάσει τις εκλογές ο Τρικούπης (ανθ' ημών Γουλιμής, η ατάκα του που έμεινε ιστορική) είναι πως το..τρένο που είχε φτιάξει στην Πελοπόννησο (και με αυτό βολευομαστε ακόμα) ...τρόμαζε τα ζα.
  6. Ανάμεσα στο φόρο υποτέλειας που πλήρωναν στον Μωάμεθ τον πορθητή μετά την άλωση της Πόλης οι αφοί Παλαιολόγοι (που φύλαγαν την ...νότια Πελοπόννησο) ήταν και νεαρά όμορφα αγοράκια για "την προσωπική του φρουρά".
  7. Επί ηγεμονίας στον Μυστρά από τον Μανουήλ Παλαιολόγο , σε μία μάχη Βυζαντινών - Φράγκων οι "δικοί μας" οπισθοχώρησαν πανικοβλητοι μπροστά στους λιγότερους αντιπάλους όταν είδαν έναν εχθρό ιππότη να μάχεται έφιππος φορώντας λευκά ρούχα. Τον πέρασαν για τον Άι Γιώργη...
  8. Ο κος Βορίδης είχε πολύ χαριτωμένα χόμπι ως φοιτητής.
  9. Επι (ή λίγο πριν) Δεκεμβριανών ο "γέρος της Δημοκρατίας" παραιτήθηκε από πρωθυπουργός αλλά διατάχθηκε από τον Τσώρτσιλ να παραμείνει και παρέμεινε!
  10. Όταν δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας η μισή Ελλάδα πανηγύριζε, ειδικά ο Μιαούλης και οι Μανιάτες. Σε μερικά μέρη έγιναν και πανηγύρια.
  11. Ο φραπές για ένα διάστημα θεωρήθηκε "εθνικός κίνδυνος"!
  12. Η Αγία Αθανασία του Αιγάλεω έβγαλε τα φράγκα της αρκούδας καθοτι στο στήθος της πρόβαλαν ανάγλυφα μηνύματα τα οποία και προέρχονταν από την Παναγία. Βεβαίως η Παναγία σαν καλή εβραιοπούλα που ήταν δεν πήγε και πολύ σχολείο (παντρεύτηκε και μικρή, που να πρωτοπρολάβει;) και τα ελληνικά της ήταν και μάπα καθώς έγραφε ανορθόγραφα! Η Αγία Αθανασία ήταν και από τους κυριότερους λογους που ξεκινήσαμε την Σουβλακική Λατρεία μιας και ο Θεοκράτης humma έχει το ίδιο πράγμα, δερματογραφία δηλαδή. Ο παράς γαρ εγγύς!
  13. Τα άσπρα σπίτια των νησιών του Αιγαίου δεν είναι άσπρα λόγω κάποιας παράδοσης αλλά λόγω....Μεταξά ο οποίος και διέταξε να ασβεστωθούν όλα για λόγους δημόσιας υγείας! Η τουλάχιστον έτσι μου είπε ο Slarti, που μένει και εκεί και κάτι παραπάνω ξέρει.
  14. Ο Ζαχαριάδης είχε ζητήσει άδεια από τον Μεταξά εκ μέρους των φυλακισμένων κομμουνιστών να πολεμήσουν στην Αλβανία εναντίον των Ιταλών η οποία και απορρίφθηκε. Σιγά μην μας σώσουν τα μιάσματα!
  15. (αλλά:) Το ΚΚΕ μπήκε στον αντιστασιακό αγώνα μόνον αφού οι Γερμανοί επιτέθηκαν στην ΕΣΣΔ. Οι δεξιοί να μην χαίρονται μιας και οι δικοί τους είτε δεν μπήκαν ποτέ είτε μπήκαν σαν ταγματασφαλίτες, συνεργάτες των Γερμανών είτε σαν μισθοφόροι των Άγγλων (πχ Ζέρβας)
  16. Tώρα που το θυμήθηκα: Το 1940 απέναντι στο μεγαθηριο, γιατί σαν τέτοιο πρόβαλε η Ιταλία τότε, η επιστράτευση που είχε γίνει δεν είχε καλέσει πάνω από 5-6 κλάσεις. Στην Κύπρο η χούντα έκανε ολική επιστράτευση, και πολλά κασόνια που έπρεπε να έχουν πολεμοφόδια βρέθηκαν να έχουν μέσα πέτρες.... τι να πει κανείς!
  17. Στην απογραφή που έκανε το ελληνικό κράτος το 1925, και είναι δημοσιευμένη στην "Εφημερίδα της Κυβερνήσεως", στην ελληνική Μακεδονία είχε απογραφεί το (...κρατηθείτε!) 25% του ελληνικού πληθυσμού ότι μιλάει την ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ διάλεκτο!
    Αυτά που σήμερα λέμε "σλαυομακεδόνικα". Τότε τήν είχαμε απογράψει ΕΜΕΙΣ, ως σκέτα Μακεδονική...
  18. Ο επίσημος λόγος της καταστροφής της Θήβας από τον Αλέκο δε Γκρέιτ ήταν πως είχε συνεργαστεί με τους Περσες πριν....150 χρόνια. Οι πραγματικοί λόγοι ήταν πιο απλοί. Οι γείτονες πόλεις είχαν ζητήσει την καταστροφή της γιατί απλούστατα είχε γίνει πλέον πολύ ισχυρή. Και οι "μεγάλοι παλιοί" (Αθήνα-Σπάρτη) δεν χαλάστηκαν μιας και τους είχε βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι. Ο δε Αλέξανδρος ευκαιρία έψαχνε να τιμωρήσει κάποιον παραδειγματικά έτσι ώστε να μην του ξανακουνηθούν οι υπόλοιποι.
  19. Οι περισσότεροι πολέμαρχοι και αρχηγοί πόλεων κρατών (λίγο μετά τα μηδικά) όταν δεν τους σήκωνε το κλίμα έβρισκαν καταφύγιο στην Περσία, όπου ήταν καλοδεχούμενοι - και καλοταϊσμένοι
  20. Αντιγράφω:
    «Μην ομιλείτε περί ιστορικών δικαίων. Δεν κάνουν εντύπωσιν εις τους Ευρωπαίους. Εγώ κατά την διάρκειαν των Συνδιασκέψεων, έθεσα ως βάσιν των αξιώσεων της Ελλάδος το εθνολογικόν, ουχί τον ιστορικόν χαρακτήρα των εδαφών τα οποία εζήτησα.
    Άλλα έθνη, προβάλλοντα ιστορικάς αξιώσεις, απέτυχον. Τας περισσότερας ιστορικάς απαιτήσεις θα μπορούνε να έχει η Ελλάς. Αλλά η Ευρώπη δεν λαμβάνει υπ’ όψιν τοιαύτας αξιώσεις…
    Εις τα υπομνήματά μου και τα προφορικά μου διαβήματα, ουδέποτε έκαμα χρήσιν του «ελληνικά δίκαια». Ο όρος είναι συναισθηματικός. Οι δε Ευρωπαίοι δεν τον εννοούν. Ο όρος μου ήτο «δίκαια ελληνικά συμφέροντα». Αλλά και συμφέροντα της Ανθρωπότητας. Όχι αποκλειστικώς της Ελλάδος»
    Ελευθέριος Βενιζέλος

    Ίσως οι Αλβανοί, οι Κοσοβάροι, οι Σκοπιανοί μελετούν την Ελληνική διπλωματική ιστορία καλύτερα από τους Έλληνες.

  21. Ίσως πάλι οι πολιτικοί μας να το ξέρουν και να το κάνουν...επίτηδες
  22. Το όνομα Πιουριφόι σας λέει τίποτε; Τότε οι Αμερικάνοι ήταν φίλοι μας. Σήμερα γιατί δεν είναι;
  23. Σε όσους λένε (και δικαίως πιθανόν) πως η FYROM και το Κόσοβο είναι χώρες προτεκτοράτα τους υπενθυμίζω πως μετά την απελευθέρωση ήμασταν επίσημα υπό τριεθνή κηδεμονία.

Αρχίζουν τα ...σοβαρά:

1. Μεγαλύτερη ιστορική κοτσάνα από την "ελληνικότητα του Βυζαντίου" δεν πρέπει να έχει υπάρξει ποτέ. Για να ξεμπερδεύουμε ο όρος Βυζαντινή αυτοκρατορία, όπως έχω ξαναγράψει, είναι πολύ μεταγενέστερος. Οι "Βυζαντινοί" αυτοαποκαλούνταν Ρωμαίοι και η αυτοκρατορία τους "Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία". Οι αυτοκράτορες ήταν Καίσαρες και θεωρούσαν "προγόνους" τους τον (Β)ρώμο και τον (Β)ρωμύλο. Όταν την ψώνισαν ...χριστιανικά μπορεί και να θεωρούσαν προγόνους τους τον ...Αβρααμ, τον Ισαάκ ή τον απόστολο Πέτρο, ξέρω γω; Ο χώρος της "παλιάς Ελλάδας" (Ρούμελη, Πελοπόννησος κτλ) λεγόταν "Ρωμανία". Ο όρος "Έλληνας" θεωρούνταν ανάθεμα και βρισιά. Για πολλά χρόνια υπήρχε δυνατότητα να κατηγορήσεις κάποιον πως "ελλήνιζε". Υπάρχουν βεβαίως μερικοί που λένε πως "έτσι τους αποκαλούσαν" οι Δυτικοί (που και αυτό όχι και πολύ συχνά και κυρίως προς τα τέλη της αυτορατορίας) ή πως "αφού μίλαγαν ελληνικά..." κτλ κτλ. Δηλαδή αν εμάς κάποιοι μας αποκαλέσουν Τούρκους θα έχουν δίκιο; Ή αν (αφού είμαστε στην Ε.Ε.) δεχθούμε πως η επίσημη (ευρωπαϊκή) νομοθεσία μας είναι πεντάγλωσση (; νομιζω) είμαστε εμείς ως Ελλάδα πενταεθνες κράτος;
    Αυτό που έγινε στο Βυζάντιο είναι πολύ απλό. Σε κάποιο σημείο η ανώτατη πολιτική και εκκλησιαστική ιεραρχία αναγκάστηκε από τις συνθήκες να αλλάξει επίσημη γλώσσα (ανάμεσα στα άλλα) διότι:
    α) η Πλειοψηφία των υπηκόων ήξεραν Ελληνικά και όχι λατινικά - και έπρεπε να καταλαβαίνει την νομοθεσία. Και μην νομίζετε πως ο λαός μιας επαρχίας είχε και μεγάλη σχέση με τον αυτοκράτορα ή την καταγωγή του. Οι πιο πολλοί αυτοκράτορες θεωρούνται "Έλληνες" απλούστατα επειδή ήταν χριστιανοί......
    β) για να δείξει πως δεν ήταν πλεον υπό της διαταγές της Ρώμης (δηλ του Πάπα), αλλά ανεξάρτητο κράτος.
    γ) Σε κάποια φάση έχασε σχεδόν όλες τις μή ελληνόφωνες επαρχίες του και έκανε λίγο την ανάγκη φιλοτιμία. Μην χαίρεστε για το "ηρωικό" του πράγματος. Από τα παλαιά χρόνια μέχρι σήμερα ο Ελλαδικός χώρος ήταν (στο σύνολό του) παθητικός οικονομικά και ασύμφορος στην κατοχή. Μόνο τα λιμάνια είχαν κάποια έσοδα και αυτά από ένα σημείο και μετά τα έπιασαν οι Βενετσιάνοι. Αυτή (τώρα που το σκέφτομαι) είναι μια καλή απόδειξη για την συνέχεια του ΕΛ έθνους αλλά μάλλον δεν θα πολυαρέσει!

    Η δε εκκλησία αναγκάστηκε να παραλλάξει την γλώσσα και μέρος του τυπικού και του δόγματός της στην οργανωμένη προσπάθεια που έγινε να "εξατμιστούν" και τα τελευταία υπολείμματα της παλαιάς θρησκείας και των κακών που είχε βοηθήσει να δημιουργηθούν: του Λόγου, της φιλοσοφίας και της επιστήμης. Η εξ' αποκαλύψεως αλήθεια δεν δέχεται και πολλές αντιρρήσεις.....

    Το αστείο είναι πως αυτό το περίεργο μόρφωμα ονομάστηκε (πολύ αργότερα) "ελληνοχριστιανικό" και όλοι ...χαιρόμαστε για την μίξη των πολιτισμών (; μίξη πολιτισμών γίνονται αν υπάρχουν δύο πολιτισμοί. Όχι ένας πολιτισμός από δω και η βαρβαρότητα, η μισαλλοδοξία και η χαζομάρα από εκεί. Τότε απλά η βαρβαρότητα πατάει πάνω στον πολιτισμό που βρήκε για να επιβιώσει). Βεβαίως υπάρχουν μερικά χου στην όλη ιστορία:
    α) Πως στο διάβολο η ορθοδοξία είναι "εξ αποκαλύψεως" παντοτινή και αναλλοίωτη αλήθεια όταν το δόγμα της είναι τόσο εξόφθαλμα παραλλαγμένο από τον αρχικό απόλυτο Γιαχβικό μονοθεϊσμο (που αν θυμάστε μνημονεύεται από τον Ιησού) σε ένα ημι-πολυθεϊστικό μόρφωμα με "αγίους προστάτες" στην θέση των παλαιών θεών και τον Ιησού/Γιαχβέ σε ρόλο Δία;
    β) Παρόλα αυτά η ορθοδοξία έχει κρατήσει την "νοοτροπία" των "θρησκειών της ερήμου". Μίσος στο ξένο, διωγμοί όταν είμαστε από πάνω, αναθέματα" δογματικώς διαφωνούντων, "εξ αποκαλύψεως" αλήθεια και άλλα κουλά με τα οποία το αρχαίο ελληνικό πνεύμα δεν είχε και μεγάλη σχέση
    γ) Αν θέλετε διαβάστε και τις χαζομάρες που διαβάζονται στην Κυριακή της Ορθοδοξίας για να θαυμάσετε "ελληνικότητα"


Ελληνοχριστιανός εξηγεί γιατί είναι πνευματικός απόγονος των αρχαίων Ελλήνων

    Εν τέλει οι χριστιανοί που το παίζουν "απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων" είναι πιο αστείοι και από τους Νεοζηλανδούς απόγονους αποίκων που χορεύουν τον χορό των Μαορι.


2. Άλλη γνωστή κοτσάνα είναι η "προαιώνια" διαμάχη των ΕΛ με τους Εβραίοι, δίκην μάχης "απόλυτου καλού" και "απόλυτου κακού", και όχι μόνο αυτό αλλά δεν ντρεπόμαστε να αναφέρουμε εαυτούς σαν το απόλυτο καλό! Μααααλιστα. Στην χώρα που βασιλεύει η κλεψιά και η ρεμούλα, το λάδωμα και το "δε γαμιέται", στην χώρα αυτή βρίσκονται οι διαφωτιστές της ανθρωπότητας, επειδής πριν 3000 χρόνια κάποιοι που ζούσαν στον ίδιο χώρο είχαν λίγο νιονιο παραπάνω. Ρε σεις βόδια, ο Ισοκράτης όταν έλεγε περί της Ελληνικής παιδείας κτλ με ποιο δικαίωμα νομίζετε πως αναφερόταν σε σας; Που είναι η παιδεία σας η ελληνική; Στο κατηχητικό την μάθατε; Αλλά ας πάμε λίγο στους ΕΛ και στους Εβραίοι. Πέρα από το στεγνά ρατσιστικό υπόβαθρο της όποιας σκέψης ας δούμε και λίγο ιστορία. Που βρέθηκαν οι δυο πολιτισμοί;
(Ας κάνουμε λίγο τους μαλάκες και ας υποθέσουμε πως οι όλοι λαοί έχουν κρατήσει την "φυλετική τους καθαρότητα" - πράγμα τουλάχιστον αστείο, και όχι μόνο αυτό αλλά ας υποθέσουμε πως σε όλη την πέριξ περιοχή τα επίσημα κρατικά/εθνικά σύνορα είναι αναλλοίωτα εδώ και 2500 χρόνια.)

α) Αισιόδοξα οι Φιλισταίοι ήταν Ετεοκρήτες, οι οποίοι θεωρούνται Ελληνικό φύλο - νομίζω. Οι Φιλισταίοι είναι (λογικά) οι πρόγονοι των σημερινών Παλαιστινίων αν αφαιρέσουμε από την ιστορία όλες τις μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών, τους εποικισμούς, τις μαζικές σφαγές, τις αλλαγές θρησκειών, τις επιμείξεις λαών και το ρίξουμε στο σαχλαμπούχλιασμα. Πρώτο μάτς πριν 1 εκ. χρόνια και χάσαμε 5-3. Ποτέ ξανά!

β) Ο Αλέξανδρος ο great ξέσκισε την Τύρο και τις γύρω περιοχές όταν του κουνήθηκαν. Λέγεται πως το πανίσχυρο σιωνιστικό συμβούλιο, το Σανχεντρίν (απόλυτα υπαρκτό για πολλά χρόνια), το όργανο του διεθνούς Σιωνισμού κτλ κτλ το έφτιαξε ο Άλεξ ή οι μετά από αυτόν (ή τουλάχιστον του έδωσε την τελική μορφή του) και τους το έκανε δώρο να πορεύονται. To αστείο είναι πως για ένα διάστημα ο Άλεξ θεωρήθηκε ο ....Μεσσίας του Ισραήλ μιας και τους απελευθέρωσε από τους Πέρσες!

γ) Ανεξάρτητο και οργανωμένο Εβραϊκό κράτος έχει ουσιαστικά πάψει να υπάρχει από την εποχή του Κύρου του μεγάλου (~500 πχ για να μην πιάσω την Βαβυλωνιακή κατοχή) και δώθε (με μια εξαιρεσούλα, την εποχή των Μακκαβαίων), άρα λογικά θα είναι δύσκολο σε έναν λαό υπό συνεχόμενη κατοχή τα τελευταία 2500 χρόνια να κατεργάζεται σχέδια εναντίον του "προαιώνιου" εχθρού. Άσε που από την άλλη που οποιαδήποτε μορφή Ελληνικού κράτους σταμάτησε να υπάρχει το 146 πχ, με την Ρωμαϊκή κατοχή. Κοινώς χαζομάρες! Αμφότεροι οι λαοί είχαν "άλλα να ασχολούνται" από τις υποτιθέμενες προαιώνιες διαμάχες τους!

δ) Το κακό που έχουν οι Εβραίοι είναι πως πήραν την μονοθεϊστική άποψη της θρησκείας από την Αίγυπτο (Ατον) η οποία και τους...έμεινε και την έκαναν δώρο στον κόσμο. Οι μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες έχουν όλες άμεσο πρόγονο τον Γιαχβισμό που είναι Αιγυπτιακό παιδάκι. Δεν είναι τυχαίο που πολλά μυθολογικά στοιχεία έχουν περάσει αυτούσια (πχ η αθανασία της ψυχής, η "αίθουσα των ψυχών" που πρόκειται να γεννηθούν, το "ζύγισμα" των αμαρτιών των θανόντων στον άλλο κόσμο κ.α.). Αυτή η όλη διεργασία αποδυναμώνει όμως τις ρατσιστικές αντιεβραϊκές φωνές οι οποίες είναι συνήθως "χριστιανικές" ή μωαμεθανικές... Σαν να βρίζουν τον μπαμπά τα παιδιά του!

ε) Τώρα που το θυμήθηκα. Όταν το "Βυζάντιο" πλέον ήταν καθαρά χριστιανικό διάφοροι χαρούμενοι αυτοκράτορες έκαναν κάτι χαριτωμένους διωγμούς εναντίον των αλλοθρήσκων γενικώς (την νύφη δεν την πλήρωσαν μόνο οι έλληνες αλλά και οι αρειανιστές, οι Μιθραϊστές και βεβαίως και οι Εβραίοι.....είπαμε το μίσος προς το αλλότριο ο χριστιανισμός το κληρονόμησε αυτούσιο)

στ) Εν τέλει ιστορικές πηγές που να αναφέρουν γκρεμίσματα αρχαίων Ελληνικών μνημείων από Εβραίους δεν έχουν βρεθεί ενώ από χριστιανούς.....να φάνε και οι κότες!

Το ευκολο συμπέρασμα είναι πως όταν κάποιος θέλει να μισεί, μπορεί να να βρεί λόγους από το πουθενά καταδικάζοντας συλλήβδην ολόκληρους λαούς, ενώ ο ίδιος είναι στην ουσία απόλυτα (πνευματικός) απόγονος της "εθνικής θρησκείας / λαού" τον οποίο επέλεξε να μισεί! Τι και αν ένα καλό ποσοστό των σημερινών Εβραίων αυτοχαρακτηρίζονται αποσυνάγωγοι; Τι και αν η θεομανία/θεοκρατία (καθαρός απόγονος του Γιαχβισμού) στην σημερινή Ελλάδα βαράει κόκκινα; Για όλα φταίνε οι Εβραίοι και οι Νεφελίμ, Σουβλοχίμ και Καραπιπερίμ. Εμείς δεν φταίμε ποτέ και σε τίποτα διότι είμαστε.....φωτοδότες!!!

Βρε πρρρρρρρρρρρ!

Εν τέλει μπορώ να βρω πολύ περισσότερα σημεία "προαιώνιας έχθρας" με τους Τούρκους, τους Γερμανοί που είναι φίλοι μας, τους Ιταλούς και σχεδόν όλους του λαούς του κόσμου μιας και διαχρονικά τα Βαλκάνια ήταν θέατρο διαμαχών και εμείς είμαστε σε σημείο - μαγαζί γωνία. Επίσης, στα ιδιαίτερα και ειδικά στα Βαλκάνια, μετά από τόσες αυτοκρατορίες, μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών, διωγμούς και μάχες κτλ, όποιος ψάχνει να αποδείξει "φυλετική καθαρότητα" και "συνέχεια" έχει χάσει ελαφρώς την μπάλα. Είμαστε τελικά μια φοβική κοινωνία, με σύνδρομο κατατρεγμένου, αλλα και ταυτόχρονα "εκλεκτού" και "κέντρο του κόσμου"... Ξυπνήστε ρε! Δεν είμαστε, ούτε και είμασταν ποτέ το κέντρο του κόσμου και δεν είναι δουλειά όλων των άλλων να ασχολούνται με την πάρτη σου, ή να σκέφτονται από το πρωί μέχρι το βράδυ πως θα σου την φέρουν...

3. Ευκόλως βρισκόμενα κοινά σημεία των μονοθεϊστικών "θρησκειών της ερήμου"
  • Αδιαφορία για τον πολιτισμό των "δίπλα". Είναι αλλόφυλοι και κατώτεροι και δικαιούμαστε να τους κάνουμε.....ότι γουστάρουμε (πχ οι γενοκτονίες των λαών της Παλαιστίνης που αναφέρονται στην Π.Δ. δεν διαφέρουν πολύ απ' ότι έγινε χρόνια αργότερα στην Αμερική από τους κονκισταδόρες, ή ότι έπαθαν οι Βούλγαροι μέχρι να γίνουν Χριστιανοί)
  • Αίσθηση του "εκλεκτού" και "περιούσιου" λαού που "κατέχει την αλήθεια"
  • Αίσθηση πως είμαστε "κύριοι" του κόσμου τούτου και όχι μέρος του
  • Εισαγωγή της έννοιας του "ιερού πολέμου" (τζιχάντ, σταυροφορίες)
Ο κομπλεξισμός όμως μερικών τους εμποδίζει να δουν το αυτονόητο και εφευρίσκουν εκλεκτικές συγγένειες....


4. Κάπου εκεί έγκειται και η κοτσάνα πως ο Ιησούς ήταν...Έλληνας, για να δικαιολογηθεί το μίσος εναντίον τον Εβραίων ...μιας και αυτοί "ευθύνονται" για το θάνατό του.
Βέβαια ένας ο οποίος, σύμφωνα με τα παραδεχόμενα ως ιερά Βιβλία
  • Είχε το όνομα του εθνικού ήρωα του Ισραήλ, του Ιησού του Ναυή
  • Έκανε περιτομή
  • Ήρθε για να "πληρώσει τον Μωσαϊκό νόμο"
  • Είπε στους αποστόλους του "εις οδό εθνών μην υπάγετε"
  • Τα Ευαγγέλια (2 στα 4) τον εμφανίζουν απευθείας απόγονο του Αβραάμ κτλ και ουσιαστικά γιο του Ιωσήφ
και άλλα πολλά, δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική ΔΕΝ ήταν Εβραίος, αλλά από την άλλη η ΕΛ.ΕΛ.ΧΡ. λογική μπορεί ενίοτε και να βγάλει λαγούς από το καπέλο.

5. Πολλοί Εβραίοι - και είναι προς τιμήν τους - ποτέ δεν χώνεψαν το γεγονός πως είναι υπό κατοχή και προσπαθούσαν με συνεχόμενες επαναστάσεις (κυρίως επί Ρωμαίων, α δέστε το λινκ για να δείτε πως οι ΕΛ ήταν μέρος των δυνάμεων κατοχής και όχι κατ' ανάγκη οι "καλοι") να ελευθερωθούν. Ο Γιαχβέ έπαιζε το ρόλο του συνδετικού κρίκου των "περιούσιων", κατ' αναλογία με τους σημερινούς μουτζαχεντίν. Όταν ήταν κυρίαρχοι ή κατακτούσαν περιοχές ο Θεός τους ήταν σκληρός και εκδικητικος. Όταν όμως αργότερα ήταν από κάτω και είχαν μοναδικό πόθο την απελευθέρωση, και ο Γιαχβέ άλλαξε τροπάρι και έγινε Θεός της "παγκόσμιας ειρήνης" και της δικαιοσύνης, η οποία αφού απονεμόταν θα είχε σαν αποτέλεσμα ένα κράτος του Ισραήλ ελεύθερο και δυνητικά "κυρίαρχο" στους άλλους λαούς, αν και αυτό πλέον δεν ήταν το ζητούμενο, αλλά μόνο η απελευθέρωση. Παράδειγμα της ελαστικότητας του Γιαχβέ είναι ο Jah των Τζαμαϊκανών Ρασταφάρι (που λένε πως είναι απόγονοι των Εβραίων από ....σπόντα) ο οποίος είναι υπέρ της αγάπης, ισότητας, δικαιοσύνης κτλ κτλ και ελάχιστα εκδικητικός.

Το των υπό κατοχή, ας μην το ξεχνάμε, Εβραίων μίσος εναντίον της Ρώμης ήταν μεγάλο, και εδώ έγκειται (;) το θέμα του Χριστιανισμού ως 5ης φάλαγγας, όχι βεβαίως εναντίον του ΕΛληνισμού αλλά εναντίον του προφανούς εχθρού: του ρωμαίου κατακτητή. Άρα άσχετο με μας εκτός και αν ήταν και οι Ρωμαίοι Έλληνες και δεν το ήξεραν.


Ένα πρόβλημα όμως ήταν πως δεν μπορούσαν να μιλήσουν ανοικτά εναντίον της Ρώμης οπότε άρχισαν οι κοτσανολογίες περί της "Νέας Βαβυλώνας", της πόλης-'πόρνης' και άλλα διακοσμητικά. Όταν ήθελαν να βρίσουν κάποιον δεν έλεγαν πως είναι "Ρωμαίος" αλλά...."Κύπριος" (χαρά που θα πάρουν οι απόστολοι των ΕΛ τώρα !) !

Λίγο καιρό μετά το κάψιμο της Ρώμης επί Νέρωνα (ο οποίος και κατηγόρησε τους χριστιανούς ευθέως), ξέσπασε επανάσταση στην Ιερουσαλήμ. Για πολλούς τα γεγονότα συνδέονται, αν και όχι με αποστομωτικά επιχειρήματα. Το γεγονός είναι πως είτε έτσι, είτε γιουβέτσι, οι χριστιανοί (που τότε ήταν σχεδόν όλοι Εβραίοι) το είδαν ως σημάδι από το Θεό πως η κυριαρχία της Ρώμης τελειώνει. Η μανία των χριστιανών με την φωτιά είτε ως κάθαρση είτε ως τιμωρία (πχ η τιμωρία των "μαγισσών" τον Μεσαίωνα αλλά και η κολαση, τα καζάνια και άλλα διακοσμητικά) μπορεί να ξεκινάει και από εκεί. Τα Ευαγγέλια (πρωτο)γράφτηκαν σε μορφή παρόμοια περίπου με την σημερινή εκείνους τους καιρούς και αργότερα.


Μια πολύ εικόνα εκδίκησης μπορεί να βρεθεί στην Αποκάλυψη, που είναι στην ουσία ενα προπαγανδιστικό κείμενο, εν πολλοίς δείχνει τι θα πάθουν οι εχθροί όταν "το καλό" και η "δικαιοσύνη" νικήσουν....

Εν τέλει ο πρώιμος χριστιανισμός (μεσσιανισμός) λογικά ήταν ένα επαναστατικό κίνημα, απόγονος του Εβραϊκού (υπό κατοχή) εθνικισμού σε άμεση συγγένεια με το Ζηλωτικό κίνημα. Γι αυτό και η κυριότερη τιμωρία των πρώτων χριστιανών ήταν και αυτή που λέγεται για τον δάσκαλό τους, ο σταυρός, ο οποίος όμως ήταν κατεξοχήν τιμωρία των επαναστατών (πχ Σπάρτακος) και όχι των ...αιρετικών Εβραίων για τους οποίους προβλεπόταν από το Ιουδαϊκό δίκαιο ο λιθοβολισμός, ενώ πολύ λογικά οι Ρωμαίοι δεν νοιάζονταν γι αυτά τα χαζά των "βαρβάρων".

Γι αυτό και χρόνια αργότερα, όταν ο Χριστιανισμός είχε γίνει θρησκεία της παραίτησης και του "καρτέρει", θρησκεία των δούλων και των γυναικών (όπως μουρμούραγε ο Κέλσος) οι Ρωμαίοι συνέχιζαν τους διωγμούς από.....κεκτημένη ταχύτητα, μέχρι που ο Φλάβιος Κωνσταντίνος είδε το προφανές: πως αυτή η προσήλωση, η αυτοθυσία και η υποταγή είναι ότι χρειάζεται μια πολυεθνική αυτοκρατορία με έναν βασιλίά-Θεό wannabe. (Ένα κρατος, ένας Θεός, ένας βασιλιάς "ελέω Θεού")

6. Μια άλλη μεγάλη κοτσανα είναι η πίστη πως τα "Ευαγγέλια" είναι ιστορικά κείμενα (λάθος νο1), τα οποία και γράφτηκαν στην μορφή που έχουν (λάθος νο 2), λίγο μετά (λάθος νο 3) το "θάνατο" του Ιησού και έμειναν αναλλοίωτα ως σήμερα (λάθος νο2 δεύτερη φορά).
Ας το δούμε λίγο λογικά. Είπαμε πως ο Ιησούς ήταν (σαφέστατα) Εβραίος, Ισραηλίτης. Το ίδιο και οι μαθητές του. Κανένας αλλόφυλος μαθητής του Ιησού δεν αναφέρεται πουθενά. Όσοι απόστολοι έχουν "Ελληνικά" ονόματα είτε είναι παρατσούκλια (Πέτρος) ή μεταφραστικά λάθη (Θωμάς από το Tahoma->δίδυμος).

Τα Ευαγγέλια λογικά αποτελούν μίξη (πχ) ιστοριών από τους πάμπολλους Μεσσίες που κυκλοφορούσαν (πρώτος αναφέρεται ο ...Αλέξανδρος ο Μέγας!) εκείνη την εποχή και αρκετά χρόνια (προσεχώς: Μεσσίες, ζουν αναμεσά μας!) μετά (πχ Μπαρ Κοχεμπά, Ιούδας από τα Γάμαλα), οι οποίοι ήταν όλοι τους επαναστάτες, τουλάχιστον την εποχή γύρω από τότε που αναφέρεται ο Ιησούς. Αφού στόχος των φυλλαδίων ήταν οι Εβραίοι και όχι οι... Έλληνες πολύ λογικά θα γράφτηκαν στην γλώσσα τους, όπως πχ και η Ελληνική Νομαρχία γράφτηκε στα Ελληνικά και όχι στα...Γαλλικά. Επίσης λογικά γράφονταν και ξαναγράφονταν ανάλογα με την δράση των νέων αρχηγών και τις πολιτικές συγκυρίες.

Αυτό είναι και ο λόγος που πολλά παρατσούκλια ή/και ιδιότητες "μεταφράστηκαν" ως ονόματα (Βαραββάς, Βαρθολομαίος, Μαγδαληνή, Θωμάς, Καϊάφας, το ξέρατε πως τον λέγανε κανονικά Ιωσηφ;), κάποια "χάθηκαν" στην μετάφραση (Βοανεργές), πολλά "μέρη" δεν υπάρχουν σε κανένα χάρτη ή απογραφή της εποχής (Βηθλεέμ, Αριμαθεία, Γολγοθάς, Ναζαρέτ) και πολλές λέξεις μεταφράστηκαν τελείως λάθος (πχ η λέξη που περιγράφει την Μαρία έχει (κυρίως) τη σημασία της λέξης "κόρη" και ο θεόπνευστος μεταφραστής το έκανε "παρθένα". Χρόνια μετά η "παρθένος" έγινε "αειπάρθενος" με την "λογική" εξήγηση πως αφού "ένιωσε μέσα της το Θεο" δεν θα ενδιαφερόταν πια για τους άνδρες!!)

Επίσης έχει πέσει και χοντρό κόψε-ράψε με αποτέλεσμα να υπάρχουν μέσα τρελά κενά, διαφωνίες και παραλογισμοί (πχ η σφαγή των νηπίων από τον Ηρώδη). Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο γάμος στην Κανά. Αν αυτήν την ιστορία την έγραφα εγώ θα μου λέγατε πως πήρα LSD!

Περιληπτικά:
1. Στο γάμο ξαφνικά δεν παίζει κρασί.
2. Η μαμά του Ιησού (που ήταν υποτίθεται καλεσμένος!) του το λέει (τί διάολο, δουλειά του ήταν;) και ο ίδιος την αποπαίρνει με σκληρά λόγια (τι κοινό υπάρχει μεταξύ μας γυναίκα, δεν ήρθε ακόμα η ώρα μου)
3. Η μαμά του καταλαβαίνει όμως πως τον έψησε και του στέλνει τους δούλους με αέρα εξουσίας (αν και ήταν υποτίθεται και αυτή καλεσμένη! Σαν να με καλείτε στο γάμο σας και να σας κάνω κουμάντο στο σπίτι! Ρε όξωωωωω!)
4. Ο μέχρι πρότινος γκρινιάρης Ιησούς αμέσως κάνει το θαύμα το οποίο αρνήθηκε λίγο πριν (!) κτλ κτλ


Ένα ακόμα στοιχείο που βγάζει γέλιο στα Ευαγγέλια είναι πως το σόι του Ιησού και οι μαθητές του μονίμως δυσπιστούν, μονίμως κάνει θαύματα και "πιστεύουν σε αυτόν" και μονίμως στο επόμενο θαύμα πέφτουν από τα σύννεφα, λες και τα προηγούμενα δεν έγιναν ποτέ! Ακόμα και η μητέρα του (που της είπε κοτζαμάν άγγελος πως θα γεννήσει το γιο του Θεού) εκπλήσσεται με αυτά που κάνει (πχ η έκπληξη που έφαγε όταν τον βρήκε να διδάσκει στο Ναό) !

Μια καλή ερμηνεία του όλου φαινομένου είναι και αυτή εδώ


Ο Χριστιανισμός άρχισε να αλλάζει μορφή, από την αρχική επαναστατική, μετά την αποτυχία της πρώτης εξέγερσης το 73 μΧ και έγινε τελείως ειρηνικός μετά την αποτυχία της δεύτερης που σήμανε και την ολοσχερή καταστροφή του κράτους του Ισραήλ, κάπου πριν την πρώτη εξέγερση σκάει ο Παύλος, ο οποίος και τροποποίησε την αρχική μορφή, ίσως και γιατί απλούστατα είχε καταλάβει πως οι Εβραίοι μόνοι τους δεν φτάνουν για να φάνε την Ρώμη......




Για διορθώσεις, παραλείψεις, παρεμβάσεις κτλ ελεύθερα μιας και το παρόν γράφτηκε λίγο βιαστικά, σε δόσεις ανάμεσα στα μπάνια και λίγο μετά την αιώρα...

aeisixtir