Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 24, 2008

Να τα πούμε;

Αφιερωμένο στις δυο από τις πλέον αντιπαθείς φυσιογνωμίες των τελευταίων ημερών


Έκδοση Α:





Έκδοση Β: (από http://deadendmind.blogspot.com/2008/12/blog-post_21.html)

Δακρυγόνα και φωτιές σκόρπισαν παντού
Κάθε σπίτι και φωλιά οι μπάτσοι είναι παντού,
Έι!
Δακρυγόνα και φωτιές μεσ' τη γειτονιά
ήρθε η εξέγερση βοηθάτε ρε παιδιά

Δέντρο φωτεινό, καίει λαμπερό,
μήνυμα θα φέρει από το λαό.
Μες στη σιγαλιά ακούμε τρία μπαμ
και κάνει η αγάπη την καρδιά γροθιά.

Δακρυγόνα και φωτιές στο μικρό χωριό
και χτυπάν αλύπητα νέους στο ψαχνό,
Έι!
Δακρυγόνα και φωτιές σκόρπισαν παντού
κι η βουλή απέχει μόλις ένα ντου

Κόκκινες μπογιές, οι πέτρες ειν' πολλές
τα κανάλια δείχνουν τις ίδιες παπαριές
Τρέχουν τα παιδιά, σε κάθε γειτονιά,
φωνάζουνε συνθήματα και σπαν στα πεταχτά

Δακρυγόνα και φωτιές στο εξωτερικό
Κόσμος πολύς στους δρόμους, κάτι τρέχει εδώ,
Έι!
Δακρυγόνα και φωτιές χρειάζεται αλλαγή
Ας δώσουμε στη γη μας ακόμα μια στροφή


Φωτό από Σαλάτα Εποχής

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2008

Καρατζαφυρερ και ξερο ψωμι

Βεβαίως και να καταργηθεί η κουκούλα. Να μην μπορείς δηλαδή να βλέπεις ποιος σε κοπανάει; Nα κρύβονται οι θρασύδειλοι από την δίκαια οργή του κοσμάκη;

Όποιος κυκλοφορεί και τα χαρακτηριστικά του δεν είναι ευδιάκριτα να συλλαμβάνεται. Που ξέρεις, μπορεί η μισή αστυνομία να συλλάβει την άλλη μισή και να ησυχάσουμε!


-Άσε το γκομενάκι ρε Μήτσο και πιάσε τον πισινό σου! (ο γνωστός πισινός κουκουλοφόρος)











Αλλά μιας και ξεκινήσαμε γιατί, λέγω γιατί να σταματήσουμε μόνο στην κουκουλα; Να απαγορευτούν επίσης:

1. Τα κράνη, διότι όπως βλέπετε και εδώ τα χαρακτηριστικά του παρακάτω τρομοκράτη δεν είναι ευδιάκριτα!





















2. Οι περούκες, διότι αλλιώς προβλέπω να σκανε οι "ταραξίες" με μία ράστα μέχρι τον κώλο! Όποιος κατεβαίνει σε πλατεία θα υποβέλλεται σε σχετική εξεταση από τα σώματα ασφαλείας (θα του τραβάνε τα μαλλιά. Όποιος τα χάσει θα πηγαίνει διακοπές μια εβδομάδα στην Μακρόνησο)


A, επί τη ευκαιρία να απαγορευρούν και τα μακρυά μαλλιά στους άνδρες. Αμαν πια!

3. Οι μάσκες, ειδικά αυτές με την μουτσούνα πολιτικών. Όχι τίποτα άλλο δηλαδής, αλλά κινδυνευουν μετά οι κουκουλοφόροι να πλακωθούν μεταξύ τους! (και το κράτος δηλαδή τί θα κάνει, θα κάθεται;). Επ' ευκαιρία δεν καταργούμε και τις απόκριες, μιας και δεν ειναι ελληνοχριστιανική εορτή αλλά απόγονος παγανιστικών; ε; ε; ε;

4. Η μίνι φούστα. Ευκαιρίας δοθείσης ας θυμηθούμε κάπως τις ένδοξες μέρες των ένδοξων παρελθοντικών καθεστώτων!

5. Το έντονο μακιγιάζ στις γυναίκες! Αμαν πια! Κοιμάσαι με καρακουκλάρες και ξυπνάς δίπλα σε μπαζόμπαζα! Μακιγιάζ τέλος, να βλέπουμε από μακρυά τι πατσαβούρες είστε! Α, το μακιγιάζ στους άντρες δεν μπορεί να καταργηθεί διότι οι ΕΛ άνδρες δεν κάνουν τέτοια!

6. Κασκολ, φουλάρια και άλλα χαζά που μπορουν να χρησιμοποιηθούν για να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Ας είναι τρέντι και ας θέλουν να τα πουλήσουν τα "μαγαζά". Μπρος στο εθνικό συμφέρον ας θυσιάσουμε λίγο το γούστο μας. Οποιος κρυώνει ή/και έχει τα λαιμά του θα στέλνεται εξορία στην έρημο Σαχάρα μέχρι να του περάσει, διότι δυστυχώς τώρα στην Γυάρο κάνει κρύο...

7. Επίσης οι αντισφυξιογόνες μάσκες. Ρε δεν πα να σας ρίχνουν μια καραβια χημικά; Εκει να κάτσετε να σκάσετε! (να το ακούει αυτό ο τρομοκράτης του νο 1!)

8. Ισλαμικές μαντήλες, μπούργκες κτλ. Πως θα το περιγράψεις όταν το καταγγείλεις δηλαδή το γκομενάκι που είχε μια μολότοφ μες στο αμπέχωνο; Τι θα πεις δηλ. πως μια με 2 φακίδες την έριξε;

9. (Update λόγω αφηρημάδας). Ξέχασα το σημαντικότερο! Απαγορευονται και τα σκουφιά! Κύριε συλλαμβάνεστε!



@ protestors:
1. Μην διανοηθεί κανείς να κατουρήσει πάνω σε κανένα περιπολικό διότι μπορεί ο Καρατζαφέρης να θέλει μετά μας την κόψει! (η τσουτσουνοφορία γίνεται ιδιώνυμο! θα ψαχτούμε όλοι!)
2. Αφού οι ασφαλίτες μεταμφιέζονται σε κουκουλοφόρους, είναι νομίζω καιρός και οι κουκουλοφόροι να μεταμφιεστούν σε ΜΑΤ έτσι ώστε να χάσουμε τελείως την μπάλα! Και μην ακούσω τίποτε παπαριές για αντιποίηση αρχής! Αυτοι δεν είναι αρχή αλλά αρχ...... καταλαβαινόμαστε :)





love & kisses
zaphod

Υ.Γ.1. Ξέρω πως δεν είμαι και τόσο σοβαρός, αλλά θα γίνω μόλις σοβαρευτούν οι πολιτικοί μας. Μπα άστο.... πιο πιθανό είναι να τελειώσει ο κόσμος το 2012 +ευλόγησον+
2. Τα credits εδώ

Ευτυχώς.....


... που εδώ οι διαμαρτυρόμενοι δεν πετάνε παπούτσια, γιατί ο Καρατζαφερης θα πρότεινε να περπατάμε ξυπόλυτοι!

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 18, 2008

Διευκρινήσεις

Καλό είναι να ξέρουμε και πέντε πράγματα πριν αρχίσουμε να πετάμε παντόφλες. Σε προηγούμενα ποστ έγραψα την γνώμη μου περί του θέματος, αλλά μου φαίνεται πως καλό είναι να επαναλάβω/αναλύσω κάποια σημεία συν το απαραίτητο φρέσκο σιχτίριασμα!

*** Οποιος νομίζει πως οι αστυνομικοί είναι απόγονοι του ΕΛ κράτους του Θεού, ή αλλιώς ο γαμάω και δέρνω ο ίδιος, οι αλάθητοι απόγονοι του Θεού στην γη κάνει λάθος. Πολλοί τομείς της ελληνικής κοινωνίας δεν αποχουντοποιήθηκαν ποτέ με την αστυνομία να είναι ένας από αυτούς. Εννοείται πως δεν μιλάμε για "όλους". Δεν υπάρχει πιο φασιστική λέξη από το "όλοι". Το κακό είναι πως οι παραβατικές ("γαμάω") συμπεριφορές ενθαρρύνονται ή μενουν ατιμώρητες, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι να αποθρασύνονται. Πολλοί μιλάμε χωρίς να ξέρουμε καν σε ποιο πολιτευμα αναφερόμαστε και ποιοι νόμοι διέπουν τις πράξεις καθενός (διαβάστε τα λινκς να δείτε τι γράφουν οι bloggoδικηγόροι. Αν μας στείλει κανένα εξώβρακο ο κοντός αυτούς θα πάρουμε!).

Όποιος έχει πάει φαντάρος, και έχει πάρει όπλο ξέρει πολύ πολύ καλά τους κινδύνους που έχει η κατοχή του. Έχω γνωστο που τραυμάτισε (άθελα) φίλο του παίζοντας με τα G3. Έφαγε κάμποσο καιρό φυλακή, δεν του είπαν πως είναι ατύχημα, άρα δεν πειράζει. Δεν του αναγνωρίστηκε καμία πρόθεση, αλλά φυλακή έφαγε. Όχι για να τιμωρηθεί αυτός αλλά για να τρομάξουν οι υπόλοιποι. Όταν έχεις όπλο στο χέρι η πιθανότητα να γίνει μαλακία αυξάνεται γεωμετρικά. Τα άδεια όπλα έχουν σκοτώσει πολύ περισσότερους από τα γεμάτα. Με καμιά 200αρια ενοπλες υπηρεσίες σε ένα χρόνο (μαυρίλα, όχι μαλακίες) από το στρατό μου έμεινε το εξής, που μας το έλεγε ο Αξ. Υπηρεσίας σχεδόν κάθε μέρα, σε σημείο που θα μπορούσα να τα λέω άνετα απνευστι στην φρουρά εγώ . Μόνο οπλίζετε, δεν πυροβολείτε, δεν τίποτε, αν δεν έχετε ρητή εντολή. Η πρώτη χρήση του όπλου σας θα είναι σαν ρόπαλο και όχι σαν πυροβόλο. Ρε δεν πα να τρώτε δέκα σφαίρες στο κεφάλι, εσείς θα κρατήσετε τους τύπους: Αναγνώριση, προειδοποίηση, προειδοποιητικές βολές και μετά βλέπουμε. Μια ιστορία για ένα τζιμάνι λέει πως σταμάτησε τρεις που έκαναν ντου στο στρατόπεδο οπλιζοντας το G3 και μόνο (εδώ μου τα λέμε, αν το ακούσεις βράδυ να οπλίζει, ένα έμφραγμα το παθαίνεις). Δεν έχει σημασία αν η ιστορία είναι πραγματική. Σημασία εχει πως αυτή μας έλεγαν στην εκπαίδευση. Επίσης οι πρώτες βολές πρέπει να είναι προειδοποιητικες - άσε που είναι άσφαιρες. Ακόμα και αν σας κάνουν ντου, και έχετε όλα τα δίκια με το μέρος σας, να ξέρετε πως αν ρίξετε κατά 99% θα βρείτε τον μπελά σας. Μας έγινε λοιπόν κτήμα πως η χρήση όπλου ήταν το πραγματικά τελευταίο μέσο που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε. Στην εκπαίδευση θυμάμαι πως οι μεγαλύτεροι αποπαίρναμε τους πιτσιρικάδες όταν πήγαιναν να κάνουν μαλακία. Μπορεί ο στρατός σε πολλά ζητήματα να είναι μες στην μαλακία, αλλά στην χρήση του όπλου υπήρχε υπευθυνότητα, τουλάχιστον στις 5 μονάδες που πρόλαβα και υπηρέτησα εγώ. Η περίπτωση δε να εμπλακούμε για οποιονδήποτε λόγο με πολίτες (πχ μεταφορά όπλων από αποθήκες σε στρατόπεδο. Το έκανα μία φορά και είχε το γέλιο του. Περιπολικά μπρος και πίσω και μεις πάνω στην καναδέζα με κουμπωμένους γεμιστήρες να βολτάρουμε στην Αττική οδό) μας γέμιζε με τρόμο, όχι για μας, αλλά στην περίπτωση που θα είμασταν αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα μας (πχ αν μας την έπεφτε η 17 Νοέμβρη, λέμε τώρα.... Τα όπλα που είχαμε στην καναδέζα πιάνανε ένα με δύο χαρτιά στην αγορά)
Αποτέλεσμα αυτής της 12μηνης εμπειρίας ήταν πως η προσοχή μας έγινε ένστικτο. - από τον πρώτο μήνα κιόλας. Όποτε είχαμε όπλο στο χέρι, το φοβόμασταν. Ασφάλεια πάντα ΟΝ και ποτέ το όπλο προτεταμένο χωρίς λόγο, ακόμα και αν ΔΕΝ είχε γεμιστήρα πάνω, ακόμα και αν το είχαμε τσεκάρει πριν ένα λεπτό. Προσοχή: ο στρατός είναι μια μηχανή φτιαγμένη για να σκοτώνει τους εχθρούς του κράτους. Δεν έχει "ειρηνικό" λόγο ύπαρξης. Η αστυνομία, που είναι μια μηχανή φτιαγμένη για να προστατεύει τους πολίτες του κράτους, έχει άραγε τέτοιες δικλείδες ασφαλείας; Έχει γίνει ένστικτο, ο φόβος στον αστυνομικό, να μην το τραβήξει το ρημάδι; Καλλιεργούνται αυτές οι συνήθειες; Έχει ο μέσος αστυνομικός απέχθεια στην σκέψη του να τραβήξει και να πυροβολήσει για οποιονδήποτε λόγο; Ο νομοθέτης αυτό έχει προβλέψει, και έτσι πρέπει, γιατί αλλιώς η ασυδοσία είναι αναμενόμενη. Η γνώμη μου είναι πως η αστυνομια εν πολλοίς συνεχίζει το ένδοξο (....λέμε τώρα) ταγματασφαλίτικο παρελθόν της. Και είναι κρίμα, βλέπω μαθητές μου, νέα παιδιά, καλά παιδιά, που θέλουν να μπουν στο Σώμα για τα φράγκα. Και τρέμω στην ιδέα του τι προσωπικότητες θα διαμορφώσουν εκεί μέσα. Διαβάζω αυτό και φοβάμαι χειρότερα. Διαβάζω αυτό, και ετοιμάζομαι να πάρω πέτρα.

Ακούω για συμψηφισμούς της αστυνομικής βίας με την βία διαφόρων, αορίστως αγνωστων. Εννοείται πως η βία, και ειδικά οι επιθέσεις - λιντσαρίσματα δεν εγκρίνονται με τον κανένα. Αλλά δεν είναι το ίδιο ο ένστολος, ένορκος υπηρέτης του λαού, αυτός που έχει ένα εθνόσημο στην καρκάλα με τον κάθε x ψ z κατσαπλιά. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, έχει σοβαρό πρόβλημα αντίληψης της πραγματικότητας. Ο νόμος δεσμεύει περισσότερο τους υπηρέτες του από τους παρανόμους και από οποιονδήποτε άλλο. Αν ένας καθηγητής πχ δεχτεί χρήματα για να κάνει το 17 ενός μαθητή 19 (και όμως, τέτοιες απόπειρες γίνονται!) δεν είναι το ίδιο με κάποιον αστυνομικό που δωροδοκείται για να κάνει τα στραβά μάτια σε ένα φόνο, τί να κάνουμε!

Επίσης η παραποίηση πραγματικότητας που γίνεται από μερικούς για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα είναι απαράδεκτη. Μέχρι και νεκρούς από την κωλότσεπη έβγαλαν! Ευτυχώς δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι Σομπολοειδή όντα και ψάχνουν και λίγο πριν πετάξουν την μαλακία τους.

Η μόνη απαίτηση που έχω από τους κατσαπλιάδες είναι να συλλαμβάνονται όταν και αν παρανομούν. Οι απαιτήσεις όμως που έχω από το κράτος είναι περισσότερες, διότι το κράτος είμαι εγώ και εσύ.

Ο εγκληματίας άν σκοτώσει έναν περισσότερο ή λιγότερο όταν εγκληματεί παραμένει εγκληματίας. Ο αστυνομικός αν πειράξει έστω και μια τρίχα κάποιου χωρίς σαφέστατο, προφανή, και κυρίως νομότυπο πέραν κάθε αμφιβολίας, λόγο ΚΑΙ τρόπο, δεν είναι πλέον αστυνομικός, αλλά παρακράτος και πρέπει επειγόντως να ξηλωθεί. Αν διαλέγει ομάδες μέσα στο χαμό, αντί να τους κοπανήσει όλους, πάλι τότε είναι παρακράτος και όχι εφαρμοστής του νόμου. Αν η μαγκιά του φαίνεται μόνο στα 15χρονα και αρκεί ένας ναρκωμανής για να κάνει ρόμπα όλο το σώμα, τότε είναι εκπαιδευμένοι θρασύδειλοι. Αν επιτρέπει στους συναδέλφους του να αυθαιρετήσουν, αν το τραβάει σε βίντεο κιόλας, τότε δεν είναι μόνο τα παραπάνω αλλά και σαδιστής και ψυχάκιας. Όταν αυθαιρετεί και μένει ατιμώρητος, και επειδή ακριβώς η εξουσία του είναι αναγνωρισμένη και καλύπτεται από το νόμο, τότε η αυθαιρεσία θα επαναληφθεί. Σιγά σιγά θα γίνει κανόνας.


Αν ο έχων την εξουσία, δεν τρέμει στην σκέψη της δικιάς του αυθαιρεσίας, τότε κάτι δεν πάει καλά με το σύστημά μας. Την εξουσία δεν τους την έδωσε η γιαγια τους κληρονομιά, αλλά ο λαός (κατ' οικονομίαν) και μπορεί ανά πάσα στιγμή να την πάρει πίσω, καθώς αυτό είναι δικαίωμά του σε μια δημοκρατία. Αν δεν έχει αυτό το δικαίωμα, τότε δεν μιλάμε για δημοκρατία.


*** Στα σώματα ασφαλείας, το στρατό κτλ η ευθύνη πηγαίνει και ατομικά και πυραμιδικά. Δηλ. ο καθείς είναι υπέθυνος για τις πράξεις του αλλά πρέπει να υπακούει σε εντολές. Ο στρατός ορκίζεται πρώτα στο Σύνταγμα και μετά "υπακοή στους ανωτέρους". Αν οι διαταγές έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα και τους νόμους οφείλει να τις παραβεί. Φίλε ματατζή που βαράς πιτσιρίκια, η δικαιολογία "εκτελούσα διαταγές" έχει πεθάνει από την δίκη της Νυρεμβέργης και δώθε. Απλά αν έκανες κάτι παράνομο ή αυθαίρετο εκτελώντας διαταγές φταίς και εσύ και ο προισταμενός σου. Αν έκανες κάτι παρακούωντας διαταγές τότε φταις all the way, αλλά φταίει και ο προισταμενος σου διότι δεν σε πήρε χαμπάρι.
Αν δεν μπορείς να χειριστείς τις καταστάσει παραιτήσου. Δεν κάνεις γι αυτήν την δουλειά, πήγαινε δούλεψε μπράβος σε σκυλάδικο, όπως μαθαίνω πως κάνουν πολλοί από σας στον ελεύθερο χρόνο τους. Δεν είσαι εκεί για να φυλάς τον κάθε Καραμανλή, είσαι εκεί για να φυλάς εμένα.


Ρε σεις αν οδηγός του άρματος ήταν "δημοκράτης 'Ελληνας" θα τον πάταγε τον τύπο! Εκεί φτάσαμε!



Αυτό ξέρουμε να το λέμε βασανιστήρια, επειδή το κάνουν οι....κακοί αμερικάνοι:

Όταν όμως το κάνουν οι....καλοί ΕΛληνες, τότε ο άλλος γίνεται ταραξίας, παράνομος μετανάστης, κουκουλοφόρος, "τι ήθελε εκεί πέρα τέτοια ώρα", "παρουσίαζε αποκλίνουσα συμπεριφορά" και δεν ξέρω και γω τι άλλη μαλακία. Λες και η προσωπική σου αξιοπρέπεια ρε φίλε είναι συνάρτηση της προσωπικότητας του κρατουμενου που έχεις!

***Μετά απο αυτά που ξέρει και η κουτσή Μαρία, πλην ΛΑΟΣ, Άνθιμου, ακροδεξιών (θεωρώ τα τρία προηγούμενα διαφορετικά ποιητική αδεία) και όσων παπαγαλίζουν δικαιολογίες που παλαιότερα μόνο ο Ιωαννίδης θα τις έλεγε φτάνουμε στο δια ταυτα: @ Πάκης: Εγώ σε πιστεύω πως θέλεις. Σε πιστεύω πως είσαι πιο άνθρωπος από τον Πολύδωρα. Απόδειξε το. Αφού δεν παραιτήθηκες και έμεινες, τότε τουλάχιστον σπάσε το απόστημα, αν δεν κωλώνεις. Μπορείς να γίνεις ήρωας μέσα σε ένα χρόνο αν βγάλεις την κάβλα της εξουσίας από κάτι τραμπούκους που δεν έπρεπε καν να φοράνε στολή. Τα δικαστήρια είναι δικαστήρια οκ, αλλά και αυτές οι Ε.Δ.Ε.....αμάν πια! Δεν είναι ανάγκη να πάει φυλακή ο κάθε άχρηστος, είναι ανάγκη όμως να μην φοράει την στολή με το εθνόσημο και να είναι θεματοφύλακας του νόμου. Είναι κρίμα τα νέα παιδιά που έρχονται στην αστυνομία από εξετάσεις να μαθαίνουν να γίνονται τραμπούκοι. Γκεγκε;



*** Μην το ξεχάσω: Κε Κακλαμάνη είστε κατάπτυστος. Εδώ ο κόσμος χάνεται και το ****** (μπιιιιιπ) χτενίζεται. Κρίμα και σε είχα συμπαθήσει. Όπως λέει ο πιτσιρίκος, Ελλάς Ελλήνων Καταστηματαρχών.


*** Πιάστηκα κορόιδο, δεν ήξερα τι γίνεται ενώ είχε βουήξει το σύμπαν, αντέδρασα (;) με τέσσερις μήνες καθυστέρηση, με παραπλάνησαν οι "υπό" λες και είμαι κανένα κορόιδο, εγώ είμαι υπευθυνος για ένα όργιο κλεψιάς και ρεμούλας (αυτό δεν σημαίνει "αναλαμβάνω την ευθύνη";), άτομα που έχω παραδεχτεί πως ευθύνονται για σκανδαλώδη "σφάλματα" είναι ακόμα στο επιτελείο μου, το ομολογώ και με χειροκροτάνε! Ποιος είμαι;


****Είχα αναφερθεί και παλαιότερα: "Τελικά αυτό που κάνει κάποιον άνθρωπο τίμιο δεν είναι η....τιμιότητα αλλά ο φόβος. O φόβος πως αν κάνεις κάτι 'κακό' θα τιμωρηθείς. Αλλιώς είσαι ασύδοτος."
Και κάπου εδώ ερχόμαστε στην αθάνατη, αδέσμευτη, α-οτιδήποτε ελληνική δικαιοσύνη. Τι να πω ρε......... Έχετε καταντήσει αηδία! Πιάσανε κάποιους πιτσιρικάδες και εφαρμόζεται ο τρομονόμος πάνω τους, ο Εφραίμ κάνει διαλογισμό, η ζαρτινιέρα....τιμωρήθηκε παραδειγματικά. Να δείτε που πιθανότατα οι πιτσιρικάδες θα τιμωρηθούν πολύ πιο αυστηρά απ ότι όλοι μαζί οι παρανομούντες αστυνομικοί την τελευταία πενταετία!
Φανταζομαι δε πως αν πιαστούν αυτοί, θα φάνε πιο πολλά από 5 ευρώ/μέρα επί τρία χρόνια, σωστά; Σίγουρα έκαναν κάτι πιο σοβαρό και ειδεχθές απ ότι αυτός ας πούμε!
Και μετά απορείτε για τα επεισόδια ε; Κουράγιο, θα ξεφουσκώσει, αλλά σε μερικά χρονάκια αν πάρουν κάποιοι τις γκιλοτίνες μην απορήσετε πολύ οκ; (Προσυπογράφω την θέση του φίλτατου polsemannen : "Πραγματική εξέγερση, πραγματική επανάσταση, με αίτημα την ολοκληρωτική αλλαγή στην υπάρχουσα μούχλα θα γίνει όταν ο κόμπος φτάσει στο χτένι και το παρόν κρατικό μόρφωμα ή χρεοκοπήσει, διότι δεν μπορεί να παράξει αρκετό πλούτο με την μορφή προϊόντων ή υπηρεσιών, ή λιγότερο πιθανό, μετά από μια λεγόμενη "εθνική καταστροφή". Τότε ο αγανακτισμένος κόσμος θα κάψει την Εκάλη, το Μαξίμου και το "σπιτάκι" του κ. Ρουσόπουλου, όχι το περίπτερο της κερά Μαρίας και το Peugeot 106 XR του '95 που έχει ο κυρ Μπάμπης.")


***Προσπαθούσα να καταλάβω γιατί όλοι θέλουν να φάνε τον Σύριζα ζωντανό. Τι "σκοτεινά κέντρα", τι "καθοδήγηση", τι "γιατί είπε ο Αλαβάνος πως καταδικάζει την τυφλή βία, και όχι την βία γενικώς" (φράση που χρησιμοποιησε αυτούσια ο Καραμανλής αργότερα) , τι δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν να πέφτει (εν αντιθέση με αυτή ας πούμε που είναι και φρέσκια), τι..... Και μάλλον το κατάλαβα. Κανένα κόμμα, ούτε ο Σύριζα δεν μπορεί να χειριστεί την παρούσα κατάσταση. Όλοι δοκιμάζουν να το καπελώσουν. Απλά οι υπόλοιποι θεωρούν εαυτούς ανικανότερους στο ζήτημα από τους Συριζαίους! Συν το γεγονός πως το target group τους παραμένουν οι "νοικοκυραίοι". Λες και οι νοικοκυρίαοι δεν έχουν παιδιά! Kαι επίσης, μην το ξεχάσω, είναι απαράδεκτη έτσι και αλλιώς η γκαλοπομανία, από όλους! Καμία πρόταση, τίποτε, μόνο ατάκες της πλάκας, που περιμένουμε να δούμε τι ψάρια θα πιάσουν! Για πόσο μαλάκες μας έχετε ρε;


**** Το ότι είσαι ψυχάκιας το καταλάβαμε, δεν χρειάζονται υπογραμμίσεις! Και σε παρακαλώ, μην το δείξεις σε όλο του το μεγαλείο ακόμα γιατί μετά τί θα λένε, και πως θα σε υπερασπίζονται οι "αγανακτισμένοι";

**** Άσχετο, αλλά να θυμάστε πως νομότυπα είναι πολύ πιθανόν ο ειδ. φρουρος να αποφυλακιστεί. Άλλο η προανάκριση, άλλο η δίκη. Το χειρότερο που μπορεί να γίνει είναι κάποιο λιντσάρισμα. Είπαμε, προσωπική αξιοπρέπεια. Ο άλλος είναι ότι είναι ή ότι νομίζεις ότι είναι. Δικαίωμα να απλώσεις το χέρι πάνω του ΔΕΝ έχεις, αλλιώς φτάσαμε (τσούπ!) στην ζούγκλα. "Αγανακτισμένοι" της πλάκας υπάρχουν σε όλες τις πλευρες. Καλύτερα να σπάνε χίλιες βιτρίνες παρά ένα κεφάλι.
*update*:Αν δεν γουστάρεις κάποιον υπάρχουν και άλλοι τρόποι να το δείξεις:

(δεν το βρήκα στα ελληνικα: "Ο νόμος με υποχρεώνει να σου βάλω ποτό, όμως όχι να σου δώσω και ποτήρι. Γλύψτο και φύγε γρήγορα". Ή κάπως έτσι....) *τελος update*

**** Προς κυβέρνηση και κόμματα (ειδικά τα δυο μεγάλα) γενικώς : Η ροχάλα πάει γόνα και σεις νομίζετε πως βρέχει, ή πως ευθύνονται οι .... κύκλοι της ανωμαλίας! Με ήλιο θα φτάσετε! Δεν χρειαζεται ψήφος στα 16 (απίστευτη μαλακία του Τσίπρα btw), σας κάναμε υπομονή τόσα χρόνια, ας κάνουμε ένα δυο ακόμα, και που ξέρεις, μπορεί αυτή τη φορά να μας κάτσει!



*** Αρχίζουν τα βρωμόγελα***

Ώστε αυτό δυσφημίζει και διασύρει την χώρα ε;





Kαι αυτό (διαβάστε το!!!) είναι "προσπάθεια κατάλυσης της Δημοκρατίας" ε;





Ας δούμε λοιπόν τί είναι διαφήμιση της χώρας και προσπάθεια υπεράσπισης της δημοκρατίας, γιατί είμαστε και μαλάκες και δεν ξέρουμε. Φαντάζομαι πως εσείς μπορείτε να μας το δείξετε.... Τι διάολο, τόσα χρόνια μας κυβερνάτε και οι δύο!


Αναφορές από ξένους τουρίστες:

Βρετανός αυτόπτης μάρτυρας καταγγέλει αδικαιολόγητη και ακραία αστυνομική βία στο Γκάζι (εκεί ρε δεν σκεφτήκατε τι θα πουνε οι τουρίστες;)

Έχουμε και οπτικό υλικό όμως:









Aυτά θα μου πείτε είναι μεμονωμένα περιστατικά σωστά; Σαν αυτό, ένα πράγμα:





Ρε σεις δεν μπορείτε να κάνετε καμία μεμονωμένη σωστή κίνηση;

Μαζί σας οι λέξεις χάνουν το νόημα τους.....


Aλλά επειδή ξέρω που το πάτε, και σας πήραν χαμπάρι και άλλοι, ας δούμε πως σκοπεύετε να διαφημίσετε την χώρα!


Kill your myth in Greece
(κάπου είχα δει μια αφίσα με αυτον τον τίτλο, αλλά εχάθη. Αν την έχει κανείς ας την στείλει. Ευχαρισθώ. Update: Ευρέθη τελικά εδώ παρά του κυρίου JustAnotherGoneOff τον οποίο και ευχαριστώ. Απολαύστε!)


Α, μην το ξεχάσω! Γιατί πάντα όποιοι είναι στην αντιπολίτευση ζητάνε κάθαρση και άπλετο φως, ενώ όσοι είναι στην κυβέρνηση κατηγορούν τους πρώτους για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής; Και γιατί να μην ποινικοποιηθεί ρε; Εδώ ένα φανάρι παραβιάζεις και τρως 800 ευρά πρόστιμο. Ο άλλος που "δεν πρόσεξε" και χάσαμε ως κράτος περί το 1 δις πόσο ξύλο πρέπει να φάει; Ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής; Εννοείται!

Καπακο-update:
Φτου ρε γαμώτο και δεν το πήρα χαμπάρι νωρίτερα! Τα μισά θα έγραφα! Πάρτε λοιπόν διαφήμιση:



Από http://atsarantos.blogspot.com/



Ξαναμανα update:

Από http://www.dentnews.net/?p=3026


Διαβάστε και το ποστ του gazaka, να δείτε τί κύριοι μας προστατεύουν! Από αυτους να δούμε ποιος θα μας προστατέψει....


Update 19/12 12:20 πμ

Ξέρω, ξέρω. Η θείτσα είχε αποκλίνουσα συμπεριφορά, τι ήθελε εκεί πέρα τέτοια ώρα, πήγαινε στο γήπεδο και έκανε επεισόδια, είχε μολότοφ στην τσάντα, κινήθηκε απειλητικά, έριχνε πέτρες, και μπουκάλια να λέει και ευχαριστώ που ζει η ρουφιάνα!

  • Και ο συνήγορος του πολίτη είναι τρομοκράτης! Και η διεθνής αμνηστία! Α, επίσης διαβάστε αυτό και θυμηθείτε τι έλεγα για τον Πολύδωρα: "Είναι λυπηρό που το περιστατικό αυτό συνέβη όταν αρχίσαμε να έχουμε κάποια δειλά αλλά σταθερά βήματα στην εφαρμογή του πειθαρχικού δικαίου. Για πρώτη φορά είχαν αρχίσει να επιβάλλονται από το υπουργείο πειθαρχικές ποινές για χαμηλής βαρύτητας παραπτώματα, ενώ στο παρελθόν δεν γινόταν κάτι τέτοιο"
  • Eκπαιδευοντας αστυνομικους: Ένα νηφάλιο άρθρο που μας εξηγεί μερικά πως και γιατί
  • Σκοτεινά κέντρα.... Εδώ γελάμε μεγαλοφώνως. Η μισή Ευρώπη γελάει με τα μούτρα σας, και η άλλη μισή δεν σας έμαθε καλά ακόμα!
  • Φωτογραφίες και βίντεο από χτες και σχολιασμός στα αγγλικά.

Σαββατο 20/12 9:30 πμ

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 17, 2008

Η παραβολή της άσωτης πορτοκαλάδας

Ο ήρωας της ιστορίας μας ονομάζεται κυρ Πέτρος και είναι υπάλληλος σε μια μεγάλη εταιρεία. Γενικά στις εταιρείες αυτού του τύπου οι υπάλληλοι είναι πολύ καλοντυμένοι και περιποιημένοι. Οι δε κυρίες ήταν ντυμένες πάντα με την τελευταία λέξη της μόδας. Μέχρι που προσλήφθηκε στην εταιρεία μια ομάδα νέων εργαζόμενων που ερχόντουσαν φορώντας τζιν και -άκουσον άκουσον- ήταν πολλές φορες και αξύριστοι.

Ήταν λίγο κουλό σαν θέαμα, αλλά μιας και η κάθε μέρα έχει μόνο24 ώρες και γενικώς έχουμε και άλλες δουλειές κανείς δεν πολυασχολούνταν, μόνο τους κοιτάζανε καμιά φορά με απορία, κάποιοι και με μίσος διότι οι δεν γούσταραν καθόλου αυτό το είδος ντυσίματος και δεν το θεωρούσαν αρμόζον με την θέση τους.

Κάποια στιγμή, εκεί που ο κυρ Πέτρος ήταν σφόδρα απασχολημένος παίζοντας ναρκαλιευτή, του ήρθε ένα mail από έναν συνάδελφο. Ένας διευθυντής τμήματος είχε απολύσει έναν από τους νέους εργαζόμενους. Ο διευθυντής ισχυριζόταν πως ο υπάλληλος τον είχε βρίσει χυδαιότατα, αλλά οι παριστάμενοι υπάλληλοι έλεγαν πως δεν είχε ειπωθεί τίποτε σοβαρό. Ο πιτσιρικάς έφυγε με τα μούτρα μέχρι το πάτωμα και ο διευθυντής πήγε στο γραφείο του μαζί με την εκπάγλου καλλονής ιδιαιτέρα του για σύσκεψη.

Στη συνέχεια, όλη μέρα, τα mail από τους κουτσομπόληδες της εταιρείας έφταναν σωρηδόν. Ενας άλλος μικρός λέει πήγε και σκυλόβρισε τον διευθυντή και του έχυσε και τον χυμό πορτοκάλι που είχε ανα χείρας στην μάπα. Βγαίνοντας πήγε και πήρε ένα χυμό ακόμα και τον έριξε στην μπλούζα της γραμματέας, η οποια και απ ότι φάνηκε δεν φόραγε σουτιέν.

Ενθαρυμμένοι από την ατιμώρητη, προς το παρόν τουλάχιστον, πράξη του συναδέλφου, κάποιοι συνάδελφοι άρχισαν να σκέφτονται να κάνουν απεργία δίκην διαμαρτυρίας για την άδικη απόλυση. Θυμήθηκαν πως είχαν να πάρουν αύξηση χρόνια, και πως δούλευαν 12 ώρες την μέρα. Θυμήθηκαν πως οι γκόμενες των διευθυντάδων γινόντουσαν αμέσως γραμματείς και με διπλούς μισθούς από αυτούς. Θυμήθηκαν πως πήγαιναν στην δουλειά με το λεωφορείο ενώ ο διευθυντής είχε φεράρι. Θυμήθηκαν πως ο διευθυντής από τις πολλές συσκέψεις με την γραμματέα του είχε να παράγει έργο χρόνια. Και θύμωσαν. Κάποιοι περίεργοι πρότειναν να κρατάνε μούτρα στον διευθυντή όποτε τον έβλεπαν μέχρι να στεναχωρηθεί και να το μετανιώσει. Κάποιος πρότεινε να μπουγελώσουν όλους τους διευθυντές και τις τσουλάρες τις γραμματείς και η ιδεα άρεσε.

Ο κυρ Πέτρος το ψιλοσκεφτόταν. Άδικη η απόλυση δεν λέω, και μας έχουν λυσσάξει 5 χρόνια χωρίς αύξηση, αλλά απεργία; Και τι θα πει η γυναίκα στο τέλος του μήνα; Εκεί που το σκεφτόταν μπαίνει μέσα στο γραφείο ένας νέος με τζιν και αξύριστος. Ο Πέτρος δεν τον είχε ξαναδεί μέχρι το μεσημεριανό διάλλειμα όπου τον είδε να μιλά με έναν φύλακα. Ο νέος είχε στο χέρι του μια πορτοκαλάδα την οποία και εκσφεντόνισε κατευθείαν στο πρόσωπο του διπλανού του Πέτρου, έκανε μεταβολή και εξαφανίστηκε.

Οι δυο συνάδελφοι έπαθαν σοκ. Ο διπλανός έκλαιγε για το νέο του κοστούμι που έγινε χάλια ενώ και ο Πέτρος σκεφτόταν με τρόμο τον εαυτό του στην θέση του άλλου. Είχε δώσει μισό μισθό για να πάρει το κουστούμι. Αν ήταν αυτός στην θέση του άλλου; Στα καπάκια του ήρθαν πεντεξι mail μαζεμένα από αποστολείς που δεν ήξερε. Ανέφεραν πως αρκετοί φίλοι του είχαν υποστεί ίδια επίθεση από παρόμοιου τυπου νεαρούς. Ο Πέτρος υποψιάστηκε πως υπαίτιοι ήταν οι φίλοι του νεαρού που είχε απολυθεί. Κατά τα φαινόμενα μαζί με τους διευθυντές είχαν αποφασίσει να κάνουν χάλια όποιον φόραγε κουστούμι. Του ήρθε και ένα mail από μια γραμματέα που έλεγε πως οι φίλοι του απολυμένου ετοιμάζονται να τους λούσουν όλους. Και τρόμαξε. Ο βλαμμένος του γραφείου είπε πως πρέπει να φυλαχτούνε. Ο Πέτρος συμφώνησε με όλη του την καρδιά. Μαζί με τον βλαμμένο βρήκε άλλους δυο τρεις συναδέλφους από το διπλανό γραφείο και οργάνωσαν ομάδα περιφρούρησης του ορόφου.

Όποιος έμπαινε και είχε πορτοκαλάδα, φόραγε τζιν ή ήταν αξύριστος έτρωγε για αρχή ένα πληκτρολόγιο στο κεφάλι και αν δεν υποχωρούσε τον κλώτσαγαν μέχρι να φύγει. Μέχρι το τέλος της μέρας τα ρούχα των υπόλοιπων υπαλληλων του ορόφου είχαν σωθεί. Και οι νεαροί σταμάτησαν να πλησιάζουν στον όροφο. Όπως ετοιμαζόταν να φύγει του ήρθαν mail από τους φίλους του, διαψεύδοντας το γεγονός πως είχαν γίνει χάλια ενώ τον ρωτούσαν αν ήθελε να του δανείσουν ρούχα γιατί έμαθαν πως είχε λουστεί από έναν νεαρό. Ο Πέτρος είπε πως ήταν μια χαρά, και αυτό διότι είχε υπερασπιστεί τον όροφο μαζί με άλλους, πριν γενικευτούν οι επιθέσεις. Οι άλλοι του είπαν πως έκαναν και αυτοί το ίδιο. Τα mail από τις γραμματείς που έφταναν ήταν μες στην γκρίνια. Και τί φταίει ο διευθυντής, έλεγαν. Αφού ο άλλος ήταν αξύριστος. Και τι γύρευε στο διάδρομο εν ώρα εργασίας; Μάλλον πήγαινε για να προσβάλλει τον διευθυντή. Καλά έκανε και τον απόλυσε. Καιρός είναι να απολύσει και τα κωλόπαιδα που του έκαναν παρέα να καθαρίσει η εταιρεία. Καιρός είναι επίσης να καθιερωθεί ένα πιο αυστηρό dress code γιατί μερικοί σαν να παραπήραν αέρα εδώ μέσα. Αυτα διάβαζε ο Πέτρος και το σκεφτόταν. Όντως αν ο νεαρός δεν ηταν στο διάδρομο, αν δεν ήταν αξύριστος και αν είχε το κεφάλι συνέχεια κάτω όπως ο ίδιος ο Πέτρος, ε τότε λογικά ο διευθυντής δεν θα τον πρόσεχε καν.

Έμαθε επίσης πως σε έναν όροφο που δεν είχαν εφαρμοστεί τα ίδια μέτρα, όλοι οι υπάλληλοι είχαν γίνει χάλια.

Εκείνη την στιγμή ήρθε η ανακοίνωση από την διεύθυνση. Καταργούνται τα μηχανήματα που δίνουν αναψυκτικά και το dress code γίνεται αυστηρότερο. Κουστούμι και γραβάτα υποχρεωτικά για τους άντρες, ταγιερ για τις γυναίκες. Οι άντρες φρεσκοξυρισμένοι, οι γυναίκες περιποιημένες και καλοχτενισμένες. Οι περισσότεροι ικανοποιήθηκαν, μιας και αυτοί που σκέφτονταν σαν τους θερμόαιμους με τις πορτοκαλάδες, τώρα δεν θα ήξεραν σε ποιον να ρίξουν τι, μιας και θα ηταν όλοι ίδιοι, όμορφοι και αρμονικοί.
Φεύγοντας για το σπίτι θυμήθηκε πως η συζήτηση για την απεργία είχε παγώσει μες στην ανακατωσούρα.

Ο σεκιουριτάς στην πόρτα του θύμησε πάρα πολύ αυτόν που είχε ρίξει την πορτοκαλάδα στον διπλανό του, τρομάζοντας τον. Θα είναι αδέρφια, σκέφτηκε. Δίδυμα.

Τρίτη, Δεκεμβρίου 16, 2008

Διάλειμμα

Ένας πολίτης, "νοικοκυραίος" κααααθεται στο σπιτάκι του. Ξαφνικά χτυπαει το κουδούνι. Σηκώνεται ο δικός μας και βλέπει απέναντί του έναν αρχηγό κόμματος:

- Καλησπέρα
- Χαίρεται.
-Είμαι ο *****(βάλτε ότι θέλετε) και θέλω να με ψηφίσεις.
-Γιατί;
-Για να σε βοηθήσω. Δεν έχω ίδιον κέρδος. Άσε με να σε πείσω πως είμαι πιο ικανός από τους άλλους.
- ΟΚ μεγάλε. Ορίστε 5 ευρώ. Πήγαινε πάρε μου την ***** μάρκα τσιγάρα, που κάνει 3 ευρώ, φέρε μου τα ρέστα και γω θα σε ψηφίσω.


Κωστίκας:
Συμβουλεύεται τα γκάλοπ, πείθεται, πάει για τσιγάρα, φέρνει λάθος μάρκα και αντί για ρέστα σου ζητάει άλλα 2 ευρώ. Είναι λέει "διόδια" και φόρος προστιθεμενης αξίας

Γιωργάκης:
Συμβουλευεται τα γκάλοπ, πείθεται, πάει για τσιγάρα και χάνει το δρόμο. Σε παίρνει τηλέφωνο να σε ρωτήσει που είναι το σπίτι σου, που το περίπτερο, και πως πάνε από το ένα στο άλλο και τούμπαλιν. Όταν βρίσκει το δρόμο πέφτει από το ποδήλατο.

Αλέκα:
Κάνει καθιστική διαμαρτυρία στο σαλόνι. Όταν έρθει η δικτατορία του προλεταριάτου θα μου φέρνεις τσιγάρα εσύ, λέει.

Αλέκος Jr:
Πάει στο περίπτερο, βουτάει τα τσιγάρα, πιθανόν τη σωστή μάρκα(fifty-fifty), και σου φέρνει το τάληρο πίσω. Η ιδιοκτησία είναι κλοπή, άρα και η κλοπή ιδιοκτησία, λέει.

Αλέκος Senior:
Πάει στο περίπτερο, βουτάει σωστή μάρκα τσιγάρα (ο παλιός είναι αλλιώς) , σου λέει πως τα πλήρωσε και σου δίνει 2 ευρώ ρέστα.

Γιώργος ο πολλά βαρύς:
Πάει στο περίπτερο, βουτάει λάθος μάρκα τσιγάρα, γυρίζει και σου λέει πως ο περιπτεράς του έκλεψε τα ρέστα. Σου προτείνει να απελάσουμε τον μετανάστη που πούλαγε κάστανα απέναντι από το περίπτερο.


Ποιος είναι ο καταλληλότερος;;


love&kisses
zaphod

Y.Γ.

Αύριο συνεχίζουμε πιο σοβαρά. Για λίγο ας είμαστε και πάλι χαζοί :)

Κυριακή, Δεκεμβρίου 14, 2008

let the chips fall where they may

Είναι πολύ αστείες οι αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ μπροστά σε αυτό που συμβαίνει. Όπως έλεγα και στο προηγούμενο ποστ, πολλοί bloggers και άλλοι το έχουν πιάσει το νόημα πιο καλά. Ίσως λόγω ηλικίας, ίσως να είναι που δεν έχουμε κόστος πολιτικό η μή. (δείτε τα προηγούμενα ποστ για λινκς εδώ και εδώ)
***UPDATE διαβάστε τον Γρηγόρη Ψαριανό, που τα λέει έξω από τα δόντια σε αρκετά υψηλούς τόνους, αλλά, μεταξύ μας, άδικο δεν έχει***
Ίσως να είναι που ακόμα ξέρουμε να κουβεντιάζουμε και δεν αρκούμαστε σε μονόλογους. κουβέντα στην κουβέντα, δικτυακά και μη, μου ήρθε την Τρίτη (δείτε τα σχόλια). Και αν αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι μια νέα, ιδιότυπη γενιά "no future"; Αν μας ήρθε με τρελή καθυστέρηση ένα αντίστοιχο του punk κινήματος;

Τότε όλες οι αναζητήσεις για πολιτική ιδεολογία, για "σκοτεινά κέντρα", για καθοδηγητές κτλ πάνε στο βρόντο. Μιλώντας δε με φίλους που είναι/ήταν στο κουρμπέτι (να καταλαβαινόμαστε ε;) η γενική άποψη για το τί παίζει και από ποιους ήταν η εξής.

  • Ναι οι μπάτσοι, ναι οι ασφαλίτες,
  • Ναι οι (όσοι είναι) αναρχικοί αλλά εκεί πέρα είναι:
  • Πολλή πιτσιρικαρία ή
  • Τριαντάρηδες (η γενιά μου!) που πρώτη φορά βγαίνουν στους δρόμους (τα "παιδιά" των Εξαρχείων έχουν χάσει τα κουμάντα, με ελάχιστες εξαιρέσεις.) Πρακτικά τριαντάρηδες που μεγάλωσαν με τους γονείς τους σε προστατευμένο περιβάλλον, η αν θέλετε δεν μεγάλωσαν (είχε γράψει ένα εντυπωσιακό ποστ ο slarti για τους χλιδάνεργους).
(Δείμος: "Με έφεραν δίπλα σε ανθρώπους που ποτέ μου δεν είχα δει σε διαμαρτυρία. Ούτε στη ζαρντινιέρα, ούτε στο Σέρβο μαθητή της Εγνατία, ούτε σε άλλα μεμονωμένα περιστατικά είχα δει τόσο κόσμο, τόσο αγανακτισμένο κόσμο, τόσο νέο κόσμο.")


Ας τα πιάσουμε αφήνοντας απέξω τα σώματα ασφαλείας:

Την "εξέγερση" δεν την κάνουν οι "απόκληροι" της κοινωνίας, τα τελείως λούμπεν (χμμμμ το χρησιμοποιησα σωστά;) στοιχεία αν θέλετε. Αυτοί φάνηκαν στο πλιάτσικο για μια δυο μέρες. (Διαβάστε αυτό. Νομίζω πως κάνει το καλύτερο ψυχογράφημα της όλης φάσης). Στο Παρίσι πριν λίγα χρόνια τέτοιοι ήταν πολλοί περισσότεροι, απ ότι έμαθα. Γι αυτό και εκεί η πλιατσικολογία πήρε μεγαλύτερες εκτάσεις. Εδώ μιλάμε για παιδιά από μικροαστικές ή καθαρά αστικές οικογένειες. Παιδιά που ξέρουν απλά πως θα περάσουν χειρότερα απ' ότι οι γονείς τους. Παιδιά που βλέπουν και συγκρίνουν και αισθάνονται πως το μέλλον τους έχει κλαπεί.

Νομίζεις πως τα νοιάζει τα παιδιά αυτά όλα αν κάψουν ένα αμάξι ή ένα μαγαζί; Ξέρεις τι θα σου πουν (είπαμε, όχι όλα, αλλά και γω ημανε πιτσιρικάς και θυμάμαι) αμα τα ρωτήσεις; "Στα αρχίδια μου". Και θα έχουν και δίκιο. Τα παιδια είναι σφουγγάρια. Ότι βλέπουν κάνουν. (Γι αυτό ξεχάστε τους "καθοδηγητές" και πιάστε τους ασφαλίτες. Ο πιτσιρικάς αν του πεις κάτι (ρίξε, κάνε, φτιάξε) θα κάνει τα αντίθετα. Αν το δει όμως να γίνεται πιθανότατα θα το μιμηθεί ασυναίσθητα. Mην ξεχάσω να προσθέσω και την διάθεση για πάρτυ που έχουν οι πιτσιρικάδες, ως πιτσιρικάδες που είναι)

Τι βλέπουν (και αναπαράγουν) τα παιδιά; Μια κοινωνία που βασιλεύει η ατιμωρισία και η ασυδοσία. Οι γονείς τους κατά κανόνα είτε είναι βολεμένοι, είτε βολεψάκηδες, είτε wanna be βολεψάκηδες. Έμαθαν πως δεν μετράει η προσωπική αξία, αλλά το μέσο. Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσεις άμα έχεις την κατάλληλη άκρη. Δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσεις για κάτι αν μπορείς ευκολότερα να το κάνεις γλύφοντας . Και προσοχή: δεν υπάρχει λόγος να είναι ή να μην είναι έτσι τα πράγματα. Στις κοινωνίες το φαντασιακό είναι και πραγματικό.

(πάλι Δείμος: "Τα παιδιά δεν ξέρουν από πολιτική. Δεν ξέρουν από επικοινωνιακές τακτικές. Γνωρίζουν μόνο τον πόνο της οικογένειάς τους, τον πόνο της απρόκλητης αστυνομικής βίας, τον πόνο της απομόνωσης. Είναι μία γενιά που βλέπει ότι μάταια μαζεύει κωλόχαρτα (lower, πτυχία πληροφορικής, πτυχία πανεπιστημίου, κόντρα φροντιστήρια και παπαγαλία) από ένα σχολείο που μόνο γνώσεις χαρίζει σε βάρος της παιδικότητας. Είναι μία γενιά που φτάνει κόντρα στους γονείς της που την πιέζει να διαβάσει, που την κυνηγά στο όνομα του βαθμού και της επιβάλλει κι άλλα φροντιστήρια.
Μπορεί το περιστατικό να ξεπέρασε το κράτος, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι η φτώχεια (υποκειμενική ή αντικειμενική) είναι ο καλύτερος φίλος της βίας. Τα παιδιά δεν εισπράττουν μόνο τη γύρω τους βιοτική βία, αλλά συναισθάνονται και την αδυναμία της κοινωνίας να προσφέρει ένα κόσμο καλύτερο. Οι πέτρες και οι πορείες δεν ήταν ενάντια στην αστυνομική βία. Ήταν στο όνομα της βίας που καθημερινά εισπράττουν από παντού. Μία βία ψυχική. Οι πέτρες απλά σηματοδοτούν ένα άλλα χάσμα γενεών, ένα χάσμα αποϊδεολογικοποιημένο, αλλά συναισθηματικά πλούσιο και γεμάτο αντίδραση. Μία μεταμοντέρνα άρνηση για την κοινωνία που τους ανατρέφει. Μετά από λίγα χρόνια θα ενσωματωθούν και τούτα, αλλά ήδη άρχισαν να κάνουν ζημιά. Ακούσαμε να λένε κάποιοι ότι είναι αναίτια η αντίδραση αυτή γιατί τα παιδιά τα έχουν όλα. Μα, δεν έχουν παιδικότητα, ωριμάζουν στα 12 τους σαν εικοσάχρονοι και απαιτούμε να φέρονται σαν 30χρονοι." )

Δεν είναι ο μέσος Έλληνας σε χειρότερη κατάσταση από το μέσο Κογκολέζο πχ. Αλλά επειδή έχει καλύτερη πληροφόρηση βλέπει τους "έχοντες" και κρίνει. Και δεν τον νοιάζουν (ακόμα) όσοι γεννήθηκαν και έτυχε να έχουν φράγκα ή όσοι τα βγάζουν με δουλειά ή τύχη. Τον νοιάζουν αυτοί που του τα βουτάνε ενσυνείδητα και συνέχεια. Οι κυβερνώντες και τα τσιράκια τους μοιάζουν όλο και περισσότερο στην Μαρία Αντουανέτα: "ας φάνε παντεσπάνι". Και μετά απορούν κιόλας που τους πήραν με τις πέτρες! Ο λαός είναι μεγάλη κοροϊδάρα, σας ανέχεται για χρόνια, όλες τις ψεύτικες ελπίδες, όλες τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, αλλά αν τον πιάσει το ανάποδο δεν σώνεστε με τίποτα!

Μια γενιά χωρίς όραμα, γιατί δεν της έμεινε κανένα. Στο διάολο όλα. Σημασία έχει να μην με πιάσουν. Και οι γονείς μου έτσι κάνουν. Και οι φίλοι τους. Μπορεί εμείς οι εξυπνάκηδες να μιλάμε για γενιά του καναπέ, αλλά ακόμα και έτσι αυτή η γενιά είναι πιο μορφωμένη και πιο ξύπνια από (μιλάμε για μέσο όρο οκ;) την δικιά μας. Και νιώθει πως τσάμπα ασχολείται. Πως τζάμπα τρέχει. Πως δεν έχει σημασία. Ασε που η υποψία του καθενός πως τον περνάνε για μεγάλο μαλάκα όσο πάει και γιγαντώνεται. Και όταν η υποψία γίνει βεβαιότητα τότε το μάτι γυρίζει. Σπάστα όλα και let the chips fall where they may.

Ακόμα και έτσι επιμένω πως αν υπάρχει μέλλον είναι σε αυτά τα "κωλόπαιδα". Η γενιά των γονιών μας, οι "πολυτεχνίτες" τρέμουν στην διαταραχή του υπάρχοντος status quo. Ή έστω δεν θέλουν να χάσουν την βολή τους.


Η δικιά μου γενιά;
Φαίνεται να είναι ο ορισμός των looser. Μια γενιά καλομαθημένων μαμάκηδων - και γώ μαζί. Η γενιά που ανέχτηκε την αλλαγή όλων των συμβάσεων εργασίας εις βάρος της - με την άμεση ή έμμεση παρότρυνση των μεγαλυτέρων της, "συνταξιούχων αγωνιστών". Η γενια που μεγάλωσε και μυαλό δεν έβαλε γιατί μεγάλωσε σε μια γυάλα. Η γενιά που έχασε την έννοια της συλλογικότητας, έστω και για το ατομικό ιδιοτελές συμφέρον. Που "έμαθε" από τους παλιούς και απαιτεί πλέον το "βύσμα" ακόμα και όταν πάει για **** (μπιιιπ). Τι με νοιάζουν οι υπόλοιποι άμα εγώ την βολέψω; Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάρτης. Τουλάχιστον δείχνουμε να ξυπνάμε και κάποιοι δείχνουν (επιτέλους) να διεκδικούν, έστω και μέσω της φασαρίας.

Τα πιο πάνω όμως, περί πάρτης, δεν ισχύουν μόνο για όσους διαδηλώνουν. Μάλλον γι αυτούς ισχύει πολύ λιγότερο. Ισχύει όμως και ανάποδα. Βλέπω πενηντάρηδες, "παλιούς" να προσπαθήσουν να πείσουν παιδιά της ηλικίας μου πως δεν είναι όλοι οι διαδηλωτές εγκληματίες και μου γυρίζουν τ' άντερα. Παιδιά 18-19 ή και 30 χρονών που παπαγαλίζουν τις χαζομάρες τις τηλεόρασης. Τι επεμβάσεις στρατού, τι παροτρύνσεις στην αστυνομία να ρίχνει πραγματικά πυρά... Εμ αν δεν ξέρεις ιστορία την μαλακία την έχεις ευκολη. Τί είναι τόσο πολύτιμο στην 12ωρη δουλειά σου με τα 700 ευρώ ρε φίλε που φοβάσαι μην το χάσεις; Τί κοινό έχεις με τον έμπορο της Ερμού ή με τον τραπεζίτη; Και μην μου πεις πως σε νοιάζουν τα 50 εκ ευρώ ζημιές. Ξέχασες πόσα σου βούτηξαν με το χρηματιστήριο; Πόσα σου έφαγε το (κάθε) βατοπέδι; Νομίζεις πως εκεί θα πληρώσεις λιγότερα ή πως "αυτά" έκαναν μικρότερη ζημιά στην χώρα; Πόσο xxxxxxx (μεταβλητή βρισιά. Συμπληρώστε κατα το δοκούν) μπορείς να είσαι;


Δεν είδα τότε συμμορίες αγανακτισμένων να βαράνε παπάδες και μοναχούς (και μα το Θεό ρε σεις, εκεί θα έπαιρνα μερος και γω). Οι ζημιές του κάθε Εφραίμ είναι πολλαπλάσιες, αλλά γι αυτόν δεν συστάθηκε κατηγορητήριο αλα 17Ν, ούτε έφαγε μια μαούνα χημικά στην μάπα άνευ λόγου και αιτίας.


Τουλάχιστον, αυτό το εμπεδώσαμε ελπίζω, ετούτοι οι βίαιοι πιτσιρικάδες μπορεί να παρασύρονται και να κάνουν μαλακίες, αλλά εν γνώση τους δεν καθοδηγούνται από κανέναν. Και παρεμπιπτόντως τα βίαια επεισόδια από μεριά διαδηλωτών δείχνουν να έχουν μειωθεί ενώ οι περιπτωσεις απροκάλυπτης και απρόκλητης αστυνομικής βίας δείχνουν να αυξάνονται.

Έχουν γραφτεί πολλά και δεν τα επαναλαμβάνω. Ίσως η φασαρία να φέρει κάτι καλύτερο. Δεν περιμένω προτάσεις από την πιτσιρικαρία. Η πιτσιρικαρία δεν έχει ιδεολογία, παρά μόνο πολύ σπάνια. Οργή έχει και θυμό, είτε με λόγο είτε χωρίς. Αν είχε σχέδιο ή πρόταση για την εξουσία θα είχε υπάρξει κάποια αντίστοιχη κίνηση. Αυτό που βλέπω είναι ανθρωποι που θέλουν να συνετίσουν τις υπάρχουσες δομές και όχι να φέρουν κάτι νέο. Από την άλλη και η Γαλλική Επανάσταση έτσι ξεκίνησε, δεν ήθελαν οι Γάλλοι αρχικά να ρίξουν τον Μονάρχη. Όταν όμως το παραγάμησε, τον πήρε ο διάολος. Περιμένω λοιπόν να τρομάξει η εξουσία και να φερθεί λιγότερο ασύδοτα. Η εξουσία δεν καταλαβαίνει από δίκιο και επιχειρήματα. Μόνο την ωμή βία καταλαβαίνει, και μόνο αν φοβηθεί πως θα πέσει. To πιο επιτυχημένο σύνθημα που άκουσα είναι το

"ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΑΘΑΤΕ ΝΑ ΣΕΒΕΣΤΕ

ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ"


Στο διάολο όλα λοιπόν. Νεοφιλελευθερισμός και αγορά ε; Άνθηση της οικονομίας αλλά ψίχουλα για την παιδεία ε; 27 δις στις τράπεζες, αλλά ανεργία στους νέους στο 30%, προγράμματα stage και ανασφάλιστη εργασία ε; Ατιμωρησία στα μαντρόσκυλα σας, αλλά τρομονόμοι για μας ε; Φάτε τα τώρα! Και όποιος απορεί ας έρθει να το κουβεντιάσουμε, αλλά να φέρει χαρτί και μολύβι!


ΥΓ:
1. Αν περιμένετε να περιμένουνε να τους ορίσουμε εμείς τι είναι επανάσταση και αν την κάνουν καλά ή όχι, καθήστε μην πιαστείτε περιμένοντας όρθιοι. Εμείς είμαστε πλέον το κατεστημένο, πάρτε το χαμπάρι. Και το κατεστημένο δεν δικαιούται να "εγκρίνει" αυτούς που θέλουν να το γυρίσουν τούμπα! Φιλαράκι το είπε πολύ έξυπνα: "Τους καταλαβαίνω απόλυτα, και γω στην ηλικία τους τα ίδια θα έκανα, άσχετα με το γεγονός πως αν μου κάνουν ντου στο μαγαζί θα πάρω την καραμπίνα"
2. Σε κανένα κίνημα που γνωρίζω δεν υπήρξε απόλυτος ιδεολογικός στόχος. Πάντα κάποιοι ξέφευγαν και βίαζαν, έκλεβαν, σκότωναν δι ασήμαντον αφορμήν. Η "επανάσταση" δεν κάνει προγραμματικές δηλώσεις, ούτε τηρεί πρόγραμμα. Εδώ δεν το τηρούν οι κυβερνήσεις. Αν θυμάμαι καλά ο Μάης του 68 ξεκίνησε για γκομενικούς λόγους. Αυτό δεν τον ακυρώνει, απλά μας προσγειώνει.
3. Όσο απουσιάζει κάποιος ιδεολογικός στόχος τόσο πιο χαώδης θα μπορεί δυνητικά να γίνει η κατάσταση όπως έγραψε και ο Τάλως. Στο χέρι της αριστεράς είναι να δώσει ένα στόχο... Αλλά το ΚΚΕ είναι στον κόσμο του, το ΠΑΣΟΚ δεν θεωρείται αριστερά παρά μόνο λόγω "παράδοσης" και όλοι έχουν πέσει να φάνε τον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου οι μισές κινήσεις ήταν τουλάχιστον ατυχείς όπως πχ ο παραλληλισμός του μικρού Αλέξανδρου με τον....Πετρουλα! Λες να βγει η ΜΕΡΑ με ποσοστό 20%;
4. Η Ελλάδα είναι συντηρητική χώρα, από ηθικής απόψεως τουλάχιστον. Αυτό μερικές φορές έχει και τα καλά του. Γι αυτό ο μπάτσος παραμένει παρακράτος και γι αυτό (ευτυχώς) ακόμα δεν σκεφτήκανε οι πιτσιρικάδες να πάρουν το ντουφέκι που έχει ο μπαμπάς τους για το κυνήγι. Ακόμα και στο χαμό υπάρχουν ηθικά ερείσματα. Από όλους, πιτσιρικάδες, ασφαλίτες, μπάτσους, ανάρχες. Μόνο οι χρυσαυγίτες δεν έχουν αλλά ευτυχώς είναι πολύ λιγότεροι απ ότι φοβόμασταν. Αν γινόντουσαν αυτά στο Αμέρικα θα πήγαινε το περίστροφο (και το πολυβόλο) στεφάνι. Εδώ είναι πιο απλά: πέτρες και μολότοφ (διαδηλωτές), καδρόνια ("αγανακτισμένοι πολίτες"), μαχαίρια (τα χρυσαυγόπουλα οι οποίοι και είναι οι μόνοι πραγματικά επικίνδυνοι για την ζωή κάποιου άλλου) και λίγο απ' όλα (της μυστικής).
5. Δεν νομίζω να νομίζετε πως είναι υπεύθυνη μόνο η τελευταία κυβέρνηση για τούτα. Οι κληρονομικοί "δημοκράτες" (τρομάρα τους) μας τα έκαναν τσουρέκια εδώ και χρόνια. Απλά όπως και η χούντα κατάρρευσε λόγω ανικανότητας, έτσι πάνε και αυτοί οι τωρινοί που είναι πιο ανίκανοι από τους προηγούμενους. Ετσι και αλλιώς δεν μπορεί να πει κανείς πως η κατάσταση βελτιώθηκε την τελευταία 5ετία, με εξαίρεση (όπως έχω ξαναπεί) την ευρυζωνικότητα που τελικά ήταν Δούρειος Ίππος εναντια στην εξουσία. Την τηλεόραση την εμπιστεύονται για ενημέρωση μόνο όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο δίκτυο. Αλήθεια εσείς πόσο εμπιστεύεστε τον κάθε Πρετεντέρη και τον κάθε Σόμπολο;
6. Καλή ανασκόπηση κάνει ο Ιός, σταθερά καλη και η Σαλάτα εδώ και εδώ
7. Πρόταση: Το μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι κρίνεται ανεπίκαιρο. Ίσως το μπάτσοι-δικηγόροι-δημοσιογράφοι να είναι καλύτερο
8. Όλα αυτά βεβαίως ισχύουν με την προυπόθεση πως δεν είναι σχέδιο των Νεφελίμ να μας φέρουν τον αντίχριστο ή άλλα τέτοια κουλά. Αν το ρίξουμε στην μεταφυσική, τότε μπορώ να σας αποκαλύψω με άνεση πως ο υπέυθυνος για όλα τούτα είναι ο estarian! Η μετάβαση του από την κβαντική κατάσταση "αγάμητος αλλά πρόθυμος" στην απροσδιόριστη "καλογαμημένος και ηλίθια χαμογελαστός. Και με γκόμενα" που έγινε ελάχιστα πριν το κρίσιμο συμβάν επέφερε τέτοιες συμπαντικές δονήσεις που κάηκε η Αθήνα. Επίσης ώθησε τον Χαρδαβέλλα να κάνει εκπομπή που αναλύει πως ο κόσμος θα λήξει (;!;) το 2012. Οπότε όσοι αγοράζετε γάλατα, ρύζια κτλ μην παρετε πολλά και πληρώνετε τσάμπα


Πάρτε και κάτι για μουσική υπόκρουση. Η εκτέλεση είναι ψιλοχάλια, αλλά έχει ενσωματωμένους τους στίχοι. Παρόμοιες αιτίες, παρόμοιες αντιδράσεις




Update Δευτέρα 15/12 11:20
1. Αρθράρα! Νομίζω πως είναι πολύ κοντά σε αυτό που θέλω να πω.
2. Επειδή μερικές φορές δεν καταλαβαινόμαστε, το ζήτημα δεν είναι αν είμαστε υπέρ ή κατά της όλης διαμαρτυρίας. Το ζήτημα είναι να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι γίνεται και εύκολοι αφορισμοί του στυλ "σκοτεινά κέντρα", "φταίει ο Σύριζα", "είναι κωλόπαιδα" κτλ απλούστατα είναι ατυχείς - και στην επόμενη έκρηξη θα είναι εκ των πραγμάτων άκυρα.
3. Διαβάστε το νέο ποστ του Δείμου, ο οποίος είναι σε τρελές φόρμες
4. Zούμε σε καιρούς ζυμώσεων. "Δεν καθόμαστε μόνοι σπίτι μας. Η σύναξη κάτω του ενός ατόμου τιμωρείται με απουσία από την ιστορία. Έχει ωραίο Ήλιο και ωραίους Ανθρώπους έξω." Και αν δεν κάνετε τίποτε από αυτά που προτείνει, τουλάχιστον σκεφτείτε λίγο.
5. Eντός γηπέδου και ο Τριάντης


Δευτέρα 2μμ
1. Πολύ καλος και ο Γιώργος Βότσης. Είπαμε, όλοι το βλέπουν εκτός από αυτούς που πρέπει να το δουν
2. Καλός και ξύπνιος αποδεικνύεται και ο κ. Τατούλης, που το είχε δει να έρχεται και την κοπάνησε πριν τον κοπανήσουν. Τολμάνε τώρα αυτοί που τον έβριζαν να τον ξαναπουν "προδότη"; Αν αυτός είναι η σημερινή κεντροδεξιά, τότε πάμε καλά. Αν είναι ο Κώτσος τότε έχουμε πρρρρρρροβλημα!


Τρίτη 16/12, 9 πμ
1. Η κάλυψη των κοινωνικών κινημάτων από τα κυρίαρχα ΜΜΕ
2. Να γελάσουμε και λίγο (από τα Νεα):


Τρίτη 16/12, 1 μμ:
1. Τα μπατσόνια (συγνώμη αλλά για μερικούς και αυτός ο χαρακτηρισμός είναι ευγένεια) συνεχίζουν να κάνουν τους ψευτόμαγκες στην πιτσιρικαρία, ειδικά όταν αυτή ΔΕΝ πετάει πέτρες και άλλα χαριτωμένα. Μήπως θέλουν τελικά την φασαρία; Σωωωωωπα!
2. Άσε που όταν απουσιάζουν, ως εκ θαύματος τα πράγματα ηρεμούν

Σάββατο, Δεκεμβρίου 13, 2008

Δημοκρατία

Συνεχίζω την συλλογή λινκ:


Ποιος είμαι; Η απάντηση στο τέλος του ποστ

Τζιμάκος:

"Οι εξεγερμένοι νέοι με τις μολότωφ, ακροατή μου, έχουνε στόχο τις τράπεζες, τα αστυνομικά τμήματα και τα πολυκαταστήματα. Τα μικρομάγαζα και τα αυτοκίνητα των νοικοκυραίων τα καίνε μπάτσοι κουκουλοφόροι για να μην έχει διαρροές η εκλογική πελατεία των αφεντικών τους. Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Όπως ο Παπαδόπουλος έριχνε ζάχαρη στα ρεζερβουάρ των τζιπ στην παραμεθόριο, έτσι και ο Προκοπάκης ρίχνει μολότωφ στις περιουσίες των μικρομεσαίων για να τους τρομάξει και να τους πάρει με το μέρος του.
Έχω εμπειρία προσωπική. Όταν έβαλα το σφυροδρέπανο στη θέση του σταυρού στην ελληνική σημαία, ήρθαν να με συλλάβουν στο σπίτι μου τέσσερα άγρια φρικιά με μούσια και μαλλιά μέχρι τον κώλο. Μου έδειξαν αστυνομικές ταυτότητες και μετά από καιρό αναγνώρισα δύο από αυτούς να σπάνε βιτρίνες στην Πανεπιστημίου σε διαδήλωση.
Θα μου πεις τώρα ότι και οι μπάτσοι έχουνε δικαίωμα στην εξέγερση. Και θα συμφωνήσω κρατώντας τις επιφυλάξεις μου."

(απομαγνωτοφώνηση : Niemandrose)
http://downloads.city995.gr/Tzimis%20Panousis/2008.12.09%20DOYREIOS%20HXOS,%20TZIMHS%20PANOYSHS.mp3


Και μερικές φωτο από http://anything-but-nd.blogspot.com/2008/12/blog-post_8035.html

A far-right supporter, holding a knife, threatens protesters during riots outside the Athens Polytechnic December 10, 2008.
REUTERS/Yiorgos Karahalis






Σαν πολλά μεμονωμένα περιστατικά δεν μαζεύονται;


Διαβάστε και το εξαιρετικό ποστ του Νάσου. Όπωσδήποτε.


Ειλικρινά τρέμω στην σκέψη. Αν με ρωτήσει το παιδί μου μετά από 30 χρόνια τί έκανα εγώ τότε, τί θα του πω, πως διάβαζα;


Outro:

Wizard's First Rule

People are stupid; given proper motivation, almost anyone will believe almost anything. Because people are stupid, they will believe a lie because they want to believe it's true, or because they are afraid it might be true. People’s heads are full of knowledge, facts, and beliefs, and most of it is false, yet they think it all true. People are stupid; they can only rarely tell the difference between a lie and the truth, and yet they are confident they can, and so are all the easier to fool.


Υ.Γ. Πολύ ενδιαφέροντα άρθρα στο βήμα:
  1. Πως ο Πάκης ήθελε αλλά δεν μπορούσε και στο τέλος....διολίσθησε. Συμφωνώ. Ο κύριος υπέυθυνος για τα χάλια της συμπεριφοράς κάποιων αστυνομικών έχει μικρό όνομα που αρχίζει από "Β"
  2. Ο ξένος τύπος τα βλέπει καθαρά τα πράγματα: πχ1, πχ2, πχ3
Αν η απάντηση στο πρόβλημα είναι περισσότερη καστολή, τότε μοιραία το φαινόμενο θα επαναληφθεί αγριότερο μετά από ένα χρονικό διάστημα.


Y.Γ 2
Δεν μπορώ να μην το γράψω. Θαύμασα την ψυχραιμία, τον αυτοέλεγχο και τον επαγγελματισμό του ΜΑΤατζή που "λούστηκε" από μια μολότοφ, φλεγόταν ολόκληρος και χαλαρά σήκωσε τα χέρια πηγαίνοντας λίγο πίσω για να τον σβύσει κάποιος συνάδελφος. Αν είχαμε πολλούς τέτοιους σήμερα δεν θα συζητάγαμε τα αυτονόητα. Εννοείται πως η πράξη του πιτσιρικά ήταν ακραία. Αλλά ο άλλος έδειξε πως χειριζόμαστε μια κατάσταση χωρίς να γίνουν έκτροπα. Όπως λέει και ο φίλος μου ο J. "δεν με νοιάζει αν φταίω ή αν δεν φταίω, με νοιάζει να μην γίνει μαλακία"


ΥΓ 3 Κυριακή.

Άλλες απορίες; Οπλισμένος ασφαλίτης πιάστηκε στα πράσα μέσα στην πορεία

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 10, 2008

Elementary Watson

** Για Updates πηγαίνετε στο τέλος του ποστ**
Εκτός από αυτό που μου ήρθε με mail :
To Σαββατο η κυβέρνηση ήταν μια κυβέρνηση υπό προθεσμία. Συνεχόμενα σκάνδαλα και μια γενικότερη αίσθηση ανικανότητας ή καλύτερα γενικευμένης απραξίας ηταν το μοτο της. Από την γκάφα Καραμανλή στην ΔΕΘ και μετά κανείς δεν πόνταρε πάνω της ούτε ένα μύδι.

Το Σάββατο έγινε μια γκάφα ολκής (έγκλημα δηλαδή, αλλά η αναλυση γίνεται με πολιτικούς όρους στο παρόν) από έναν έμπειρο ειδικό φρουρό. Δεν ξέρω τι είχε στο κεφάλι του, μπορεί να είχε τα ψυχολογικά του ο άνθρωπος. Σημασία δεν έχει αυτό, αλλά η πράξη. Γι αυτό έχει στολή και πληρώνεται να μας "φυλάει" για να μην αφήνει τα συναισθήματά του να ορίσουν τις πράξεις του. Προτιμώ 10 φορές τους κουκουλοφόρους από τέτοιους φύλακες. Οι κουκουλοφόροι (θα πάμε και εκεί) έχουν πέτρες και όχι περίστροφα.

Αμέσως ξεκινάν ("αυθόρμητα") οι γνωστές δικαιολογίες, που σε άλλες περιπτώσεις θα έπιαναν
Ήτοι:
  • Το θύμα ήταν κουκουλοφόρος, γνωστός - άγνωστος. Διαψεύστηκε μόλις βγήκαν οι πρώτες μαρτυρίες, παρόλο που σε μερικά κανάλια έπαιζε και την επόμενη μέρα.
  • Σε πείσμα των πρώτων έκτακτων δελτίων (του Alter βγήκε στις 21:50) άρχισαν διάφοροι να λένε πως το συμβάν έγινε τα ξημερώματα, και τι δουλειά είχε ένα παιδί στα Εξάρχεια τέτοια ώρα κτλ κτλ. Κάποιοι ανεγκέφαλοι πρότειναν μάλιστα να κατηγορηθούν οι γονείς για παραμέληση ανηλίκου!
  • Το όπλο εκπυρσοκρότησε μεν, η σφαίρα εξοστρακίστηκε δε. Αυτό μένει να το δείξει (;) η βαλλιστική εξέταση. Όλοι οι μάρτυρες όμως συμφωνούν πως ήταν εν ψυχρώ δολοφονία. Τι στο καλό όλοι προηγούμενα με την αστυνομία είχαν; Οι κάτοικοι που πέταγαν στα ΜΑΤ γλάστρες από τα μπαλκόνια τους είναι κουκουλοφόροι; Ακόμα και αν όντως εξοστρακίστηκε, αυτό δεν απαλλάσει το μπάτσο που τσαμπουκαλεύτηκε και έβγαλε όπλο σε 15χρονα.
  • Οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε κίνδυνο απειλής της ζωής τους και αντέδρασαν νόμιμα. Εδώ γελάμε. Πάλι οι μάρτυρες λένε πως πάρκαραν αλλού σαν κύριοι, και επέστρεψαν για τσαμπουκά.
Σας κερνάω μια εξήγηση νέου ΕΛ τύπου:

Παρόλα αυτά, πολλές τέτοιες χαζομάρες έδιναν και έπαιρναν και εν πολλοίς αναπαράγονταν από τα ΜΜΕ. Λες και είναι τόσο δύσκολο στην εξουσία να ομολογήσει πως ναι, κάποιος φορέας της έκανε μια λάθος πράξη. Και ναι, υπάρχουν ευθύνες γι αυτό. Ευθύνες του διοικητή του που τον έβαλε να κάνει μια δουλειά την οποία δεν έπρεπε να κάνει, ευθύνες του υπουργού που δίνει τέτοιες οδηγίες στους διοικητές μέσω της ηγεσίας της αστυνομίας, και κυρίως ευθύνες του προηγούμενου υπουργού που σε τέτοια προηγούμενα περιστατικά τους είχε δώσει άφεση.
Α, σαφέστατα και ευθύνες της δικαιοσύνης που εδώ και χρόνια, όταν και αν φτάσει μια περίπτωση αυθαιρεσίας της εξουσίας στα δικαστήρια, κατά κανόνα ο αυθαιρετών πέφτει στα μαλακά (θυμάστε την επιθετική ζαρτινιέρα;) (διαβάστε αυτό, είναι μια καλή ανασκόπηση του πως φτάσαμε ως εδώ)

Το κόλπο είχε δουλέψει στις ταραχές επί Πολύδωρα για την παιδεία, γιατί να μην δουλέψει και τώρα; Τι άλλαξε και βγήκε τόσος κόσμος στους δρόμους, την ίδια μέρα κιόλας, σαν να το ήξεραν ή να ήταν συνεννοημένοι;

Πριν αρχίσουμε τις παπαρολογίες περί ξένων, σκοτεινών κέντρων, σατανικών, καταχθόνιων πρακτόρων των Νεφελίμ κτλ κτλ ας πούμε μπράβο στην κυβέρνηση ένα από τα ελάχιστα επιτυχημένα εργα της: την ευρυζωνικότητα.

Το έγραψα και στο προηγούμενο ποστ. Χωρίς το internet οι αντιδράσεις θα ήταν πολύ μικρότερες, θα είχε περάσει και αυτό στο ντούκου. Όταν όμως μπορείς να βρεις σχεδόν αμέσως φωτογραφίες και βίντεο που διαψεύδουν την κυβερνητική πραγματικότητα με ένα κλικ, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Τα συμβάντα με τις φωτιές κτλ (εδώ επαναλαμβάνω πως ήμουν αντίθετος με την κίνηση αλλά εδώ βοήθησε) έκαναν ένα καλό: έδειξαν στον κόσμο πως μπορεί άνετα να βγεί στο δρόμο, σε μεγάλους αριθμούς, χωρίς κανένα κομματικό ταμπέλωμα. Για τον μέσο Έλληνα οι ιδεολογίες έχουν χρεωκοπήσει. Τι να τους κάνεις τους Σοσια-ληστές που μπήκαν στην πολιτική φτωχοί και βγήκαν πάμπλουτοι; Τι να τους κάνεις τους "ηθικούς" όταν στην πράξη είναι καθ' όλα ανήθικοι; Για μας πλέον τα κόμματα (και ειδικά τα κόμματα "εξουσίας") είναι μηχανισμοί για να κάνουμε το ρουσφέτι μας και μόνο.

Βεβαίως η μέση πολιτική κρίση του ΈΛληνα έχει πάρει την κάτω βόλτα. Αυτό που έχουμε είναι ένας καλομαθημένος μπέμπης που ξαφνικά βλέπει να του παίρνουν και την κρέμα και την κουδουνίστρα και διαμαρτύρεται. Ουρλιάζει. Καταστρέφει ενίοτε.


Επιστρέφουμε στα συμβάντα. Μια πρώτη εκτίμηση ήταν πως η κυβέρνηση είχε πρόβλημα. Τί κάνουμε όταν έχουμε πρόβλημα; Α, ναι. Για όλα φταίει:




Δυστυχώς αυτό δεν έπιασε. Επόμενο βήμα ήταν το SOS. Ο Κούλογλου κάνει μια καλή ανάλυση εδώ, αλλά λέει πως δεν τους έχει ικανούς για κάτι τέτοιο. Εδώ διαφωνούμε. Η διαχείριση τέτοιων κρίσεων είναι elementary (που θα έλεγε ο Σέρλοκ) για κάθε πολιτικό. Ξέρω γω, μπορεί να την διδάσκονται και στα πανεπιστήμια! Διαβάστε το άρθρο (τονισμοί δικοί μου):

Κρατικός παράγοντας που είχε παρακολουθήσει απο κοντά την κυβερνητική ανικάνοτητα στις φωτιές που κατέστρεψαν τη χώρα το 2007, μου είχε πεί: «είναι τόσο ανίκανοι που είναι πολύ επικίνδυνοι. Και είναι ακόμη πιο επικίνδυνοι... γιατί θέλουν να μείνουν πάση θυσία στην εξουσία. Παρακαλάω το Θεό να φύγουν ήρεμα, χωρίς να κάνουν μεγάλη ζημιά στη χώρα»

Η ζημιά έγινε. Χρειάστηκε μια δολοφονία Σάββατο βράδυ στα Εξάρχεια, συνέπεια του πνεύματος ασυδοσίας με το οποίο γαλουχήθηκε η αστυνομία τα προηγούμενα χρόνια, για να βρεθεί η χώρα στις φλόγες. Η σωρεία των λαθών που ακολούθησαν είναι τόσο μεγάλη, ώστε θα πρέπει να διδάσκεται στα Πανεπιστήμια, όταν καταφέρουν να ξαναλειτουργήσουν. Την Κυριακή το πρωί ανακοινώθηκε μια θεατρινίστικη "παραίτηση" των Παυλόπουλου- Χατζηφώτη που μάλλον έριξε λάδι στη φωτιά: το απόγευμα και το βράδυ της Κυριακής κάηκαν δεκάδες καταστήματα, κτίρια και αυτοκίνητα. Φοβούμενη ότι ένας ακόμη διαδηλωτής-θύμα "μεμονωμένου περιστατικού" από τα ΜΑΤ θα την οδηγούσε σε πτώση, η κυβέρνηση είχε δώσει διαταγές στην αστυνομία να σκοτώνει τους πολίτες αλλά μετά τη παρέλευση της τετραετίας: μέσα δηλαδή από τους τόνους των καρκινογόνων χημικών που για πρώτη φορά έπεσαν πάνω στις ελληνικές πόλεις σε τόσο μεγάλες ποσότητες. Προς το παρόν, δεν έπρεπε να υπάρξουν άλλα θύματα.

Τη Δευτέρα το πρωί, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το μεγάλο της ατού. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός απηύθηνε διάγγελμα στον ελληνικό λαό για την αποκατάσταση της ηρεμίας και γαλήνης: ίσως δεν υπάρχει στην παγκόσμια ιστορία άλλο πρωθυπουργικό διάγγελμα που να πέρασε τόσο απαρατήρητο. Σε λίγη ώρα ήρθαν τα μαντάτα: από το Αργοστόλι μέχρι τα Χανιά οι μαθητές εξεγείρονταν. Στο Βερολίνο είχε καταληφθεί το ελληνικό προξενείο, στο Λονδίνο κατέβαζαν την ελληνική σημαία, ακόμη και στην Πάφο της Κύπρου διαδήλωναν. Αστυνομικοί σταθμοί δέχονταν επιθέσεις σε όλη τη χώρα. Μέχρι και στην Καστοριά έγινε διαδήλωση, μάλλον η πρώτη μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου.
Το κυβερνητικό στρατόπεδο παρέλυσε σε τέτοιο βαθμό, ώστε ούτε την τόσο εξυπηρετική στην αρχειοθέτηση των σκανδάλων Δικαιοσύνη δεν ήταν σε θέση να διατάξει: τις ίδιες ώρες ο εισαγγελέας στη δίκη της ζαρντινιέρας πρότεινε να κηρυχθούν αθώοι 2 κατηγορούμενοι αστυνομικοί και οι άλλοι να πέσουν στα μαλακά.

Το σκηνικό ήταν έτοιμο για όσα επακολούθησαν στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης ή της Λάρισας μετά τις ειρηνικές διαδηλώσεις των κομμάτων της αριστεράς: τα κτίρια άρχισαν να καίγονται το ένα μετά το άλλο.

Η κυβέρνηση έδωσε ομολογουμένως πρωτότυπη απάντηση: ανακοινώνωσε ότι ο πρωθυπουργός θα συναντούσε την επομένη τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και μέχρι σήμερα, Τρίτη, το μεσημέρι τους πολιτικούς αρχηγούς.
Ηταν το σύνθημα για το γενικό πλιάτσικο: οι ενδιαφερόμενοι πήραν το μήνυμα ότι τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι, η αστυνομία δεν επρόκειτο να επέμβει. Οργανωμένες συμμορίες που δεν είχαν καμία σχέση ούτε με τους κουκουλοφόρους ούτε και με διαδηλώσεις έσπασαν οποιοδήποτε κατάστημα έβρισκαν μπροστά τους, κλέβοντας από τηλεόράσεις μέχρι κόκα-κόλες. Ορισμένοι υποστήριξαν ότι επρόκειτο για κυβερνητικό σχέδιο ώστε να γυρίσει η κοινή γνώμη υπέρ του νόμου και της τάξης, αλλά δεν είναι αλήθεια: θα ήθελαν να το είχαν σχεδιάσει αλλά δεν είναι τόσο ικανοί. (σημ. εγώ που πιστεύω ότι είναι;)

Τις όποιες αμφιβολίες για το προηγούμενο θέμα ξεκαθάρισαν οι σουρεαλιστικές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών μετά το τέλος της κυβερνητικής επιτροπής που συνεδρίαζε με την ησυχία της μέχρι τα μεσάνυχτα. Ενώ στην πρωτεύουσα επικρατούσε πλήρης αναρχία, ο κ.Παυλόπουλος ξεκαθάρισε ότι "η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανεχθεί αυτά που συμβαίνουν" (!) χωρίς να αναγγείλει κανένα μέτρο! Σε μια νέα έκδοση της "ασύμμετρης απειλής" την περίοδο των πυρκαγιών του 2007, κάλεσε τους δημοσιογράφους να βρούν ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται απο τις ταραχές και τις λεηλασίες. Και σε μια αποθέωση απογείωσης από την πραγματικότητα τόνισε ότι "άλλο η εικόνα και άλλο η πραγματικότητα", εννοώντας ότι οι ζημιές δεν είναι τόσο μεγάλες όσο παρουσιάζονται από τις τηλεοράσεις.
Ο κόσμος που θα δει σήμερα τη βομβαρδισμένη πόλη θα έχει διαφορετική γνώμη. Κανένα σενάριο συνομωσίας δεν μπορεί να σταθεί μπροστά στο σοκ από τις εικόνες της καταστροφής.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει στο στοιχειώδες καθήκον κάθε εξουσίας στον κόσμο, δηλαδή τη διαφύλαξη των περιουσιών των πολιτών της. Η ίδια πλέον αποτελεί ασύμμετρη απειλή.
Για να εκτονωθεί η κατάσταση, δεν φαίνεται να υπάρχει άλλη διέξοδος από την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη νέων εκλογών.

Αυτό θα προτείνουν σήμερα τόσο ο Γ. Παπανδρέου όσο και ο Αλ. Τσίπρας. Ακόμη όμως κι αν η κυβέρνηση φύγει, σήμερα ή μετά τις διαδηλώσεις και τις ταραχές των επόμενων ημερών, αν μείνει κολλημένη στην καρέκλα, η κρίση θα συνεχίσει να υπάρχει. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποτελούν και αυτά μέρος ενός συστήματος που έχει φτάσει στα όρια του και θα χρειαστεί να ξεπεράσουν τον ευατό τους, αν δεν θέλουν να βρεθούν στην ίδια μοίρα με τη σημερινή κυβέρνηση.
Γιατί ανεξάρτητα από τους κουκουλοφόρους, τις λεηλασίες και τα πλιάτσικα, η εξέγερση των νέων και των μαθητών σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας δείχνει ότι η δολοφονία του Αλέξη δεν ήταν παρά η σπίθα που έβαλε φωτιά σε ένα ολόκληρο βάλτο.


Έλεγα πως το επόμενο βήμα ήταν το SOS σε αυτές τις περιπτωσεις. Να στραφεί η κοινή γνώμη ενάντια στους διαδηλωτές, άρα υπέρ της εξουσίας. Κάθε άνθρωπος είναι λίγο μανιχαϊστής στο βάθος, και αν κουρδιστέι κατάλληλα τότε το κόλπο αποδίδει. Κάπου εδώ υπεισέρχεται το θέμα της ικανότητας. Είναι όντως τόσο ικανή η κυβέρνηση για κάτι τέτοιο; Το αστείο είναι πως δεν χρειάζεται να δείξει καμία ικανότητα. Οι παίκτες θα πράξουν τα δέοντα με χαρακτηριστική ακρίβεια, αρκεί να το χειριστείς σωστά, ή μαλλον να μην το χειριστείς καθόλου.

Γράφει ο Βιολόγος: "¨Η αστυνομία δεν θα αντιδράσει, οι προβοκάτορες-ασφαλίτες/μπάχαλοι/ψυχασθενείς θα κάψουν και θα κάνουν πλιάτσικο και στο τελείωμα θα αναλάβουν τα ΜΜΕ.
Θα τρομοκρατήσουν τους "νοικοκυραίους" με εικόνες από σπασμένες τζαμαρίες και καμμένα κτίρια, θα τους πείσουν ότι το Κράτος τα κάνει όλα αυτά για το καλό τους και ότι χωρίς αυτό είναι απροστάτευτοι, αμήχανοι. Στο περιθώριο κάποιοι ρομαντικοί ιδεολόγοι δεν θα προλαβαίνουν τις εξελίξεις και οι χιλιάδες που κατέβηκαν με δάκρυα στα μάτια για το χαμό του παιδιού και με οργή για την κατάντια μας δεν θα αναφερθούν από κανέναν σαν να μην υπήρξαν.

Όλα αυτά θα λήξουν εν μέσω αναλύσεων από "ειδικούς"/βαλτούς/παπαγαλάκια και σε λίγο καιρό θα ξαναβρούν όλα τον ρυθμό τους. Κάποιοι που διαδηλώνουν θα ξαναβάλουν τα κοστούμια τους, τα όργανα θα ξαναβγούν έξω να δείρουν μετανάστες και οι δημοσιογράφοι θα επανέλθουν στα νούμερά της AGB και στην αγοραπωλησία μιζέριας. Η "εξέγερση" θα αναβληθεί για την επόμενη φορά αλλά τουλάχιστον θα είναι όλοι ευχαριστημένοι. Όλοι θα έχουν παίξει τον ρόλο τους σαν καλοκουρδισμένα στρατιωτάκια."

Tι έγινε λοιπόν; Οι εντολές ήταν απλές στην αστυνομία:
  • Στα φανερά: αποφυγή εμπλοκής κατά το δυνατόν. Χρήση χημικών μόνο. "Διακριτική" παρακολούθηση καταστάσεων
  • Στα από πίσω: όσο γίνεται μεγαλύτερο πικάρισμα των διαδηλωτών. Ερεθίστε τους όσο γίνεται ( τα χημικά δεν είναι αστείο, τα παίρνεις στο κρανίο). Να είστε όπου είναι πολύς κόσμος. Προκαλέστε τους, αλλά ....λίγο.


Στο νεκροταφείο, στην κηδεία του Αλέξανδρου, αν δεν ήταν τα ΜΑΤ, θα γινόταν τίποτε; Και έριξαν και δακρυγόνα σε αυτούς που είχαν πάει να αποχαιρετίσουν ένα παιδί οι κάφροι.
  • Τι άλλο; Α ναι, βαρέστε τους μικρούς. Δυνατά έτσι ώστε να το ξανασκεφτούν ή αν επιμείνουν να γυαλίζει το μάτι τους. Πόσο μυαλό έχει ένας 16χρονος;
ο τύπος με τα γυαλιά είναι φοιτητής, η δε κοπέλα μάλλον μαθήτρια (από http://www.telegraph.co.uk)

πχ 1:

τώρα αυτος στην μέση είναι οπλισμένος με λοστάρι μπάτσος ή ασφαλίτης ή εγώ είμαι μαλάκας;


πχ 2:
(ρουχα από το κατάστημα "Ο Καλός Κουκουλοφόρος", ΕΛ.ΑΣ. Πληροφορίες εντός)

Κίνηση ματ: αφήστε τους "δικούς μας" ή άλλους να κάνουν όσες καταστροφές γίνεται. Τα κοράκια της δημοσιογραφίας ξέρουν πως να παραποιήσουν, αλλοιώσουν και μεγενθύνουν τα συμβάντα έτσι ώστε ο κόσμος να φοβηθεί, και να χαθεί το όποιο έρεισμα της διαμαρτυρίας (μερικοί το παράκαναν. Δευτέρα μεσημέρι, μαθητές στο σύνταγμα, χρήση δακρυγόνων, όλα τα κανάλια να λένε "βαράνε τους μαθητές" και ο ΑΝΤ1 να λέει "υπερασπίζονται την βουλή από τους ταραξίες". Βρε ούστ!)

Βεβαίως κάποιες "διαταγές"... παρερμηνεύτηκαν και ο κλασικός ΕΛ μπατσος δεν κρύβει εύκολα τον εαυτό του. Δείτε το βίντεο και μετρήστε πυροβολισμούς. Η δικαιολογία των ζητάδων (και αυτό που στηρίχτηκε αρχικά από τα ΜΜΕ) ήταν πως "στριμώχτηκαν" (αυτό που βλεπω είναι πως έπαιζαν πετροπόλεμο) και πως ένας έριξε 2-3 σφαίρες (εγώ μέτρησα 12)


Στην συνέχεια, ενώ είχε ήδη βγει στον αέρα πως πλιάτσικο δεν έγινε κατά κυριο λόγο από διαδηλωτές ή/και κουκουλοφόρους αλλά από το οικονομικό περιθώριο πέριξ της Ομόνοιας (πρεζόνια, οικονομικοί μετανάστες), αυτό δεν είχε σημασία. Εντέχνως στο συλλογικό ασυνείδητο η εντύπωση ήταν μία. Οι διαδηλωτές κλέβουν και καταστρέφουν την περιουσία του κοσμάκη. Όταν την άλλη μέρα, σε διάφορες πόλεις οι καταστηματάρχες "προειδοποιούνται" πως έρχονται πούλμαν (!) με αναρχικούς (από τον Σείριο;) για να τους "σπασουν τα μαγαζιά" (δεν σας θυμίζει λίγο "θα έρθουν οι εαμοβούλγαροι με τα κονσερβοκούτια";), οι δύστυχοι, τρομοκρατημένοι από την tv άνθρωποι, με την ....αφιλοκερδή συνδρομή παρακρατικών και ακροδεξιών σχηματίζουν ομάδες "περιφρούρησης". Ακόμα και σε πόλεις που δεν είχε ανοίξει μύτη! (Παρεμπιπτόντως, ειδικά και ιδιαίτερα από την αστυνομία του Ηρακλείου περίμενα καλύτερη συμπεριφορά μετά από αυτό, για το οποίο και είναι άξιοι ειλικρινών συγχαρητηρίων)
Ή αλλιώς παίρνουν το νόμο στα χερια τους, καταλύοντας κάθε έννοια κράτους, με την παρότρυνση και ενθάρρυνση της αστυνομίας (και των ΜΜΕ). Το κακό είναι πως η "άμυνα" αυτή δεν σπάει βιτρίνες. Σπάει κεφάλια. Και όχι μόνο αυτό αλλά μπορεί άνετα να πάει και σε δικες προθέσεων, κοπανώντας οποιονδήποτε της φαίνεται πως "θα" κάνει ζημιές! Για όποιον δε έχει μεγαλύτερη αξία ένα μαγαζί από μια ανθρωπινη ζωή, τι να πω συγχαρητήρια. Από την άλλη, μέσα σε τρεις μέρες, μέσω ενορχηστρωμένων μπλα μπλα ο διαδηλώτης έγινε ο "άλλος", "ο ξένος" και όχι το παιδί της διπλανής πιθανότατα πόρτας, που ακόμα και όταν κάνει μαλακίες παραμένει παιδί, ίσως και το παιδί σου.

Λυπάμαι που δυστυχώς πολλοί το είδαν αυτό σαν μια φυσιολογική κίνηση, ενώ είναι επιστροφή στους νόμους της ζούγκλας. Δεν ξέρω τι άλλο είναι ικανή η κυβέρνηση να πράξει, ή να επιτρέψει να πράξουν άλλοι, με στόχο να παραμείνει στην εξουσία. Αν καταφέρει και μας φέρει στα πρόθυρα του εμφύλιου, αν κηρύξει την χώρα σε "κατάσταση έκτακτης ανάγκης", όλα αυτά θα είναι σημάδια πισωγυρίσματος και όχι καλής διαχείρισης.


Δυο πράγματα ακόμα.
1. Έχει καταντήσει αστεία η κατάσταση με τον ΣΥΡΙΖΑ, λες και αυτός φταίει για όλα. Δεν έχει τόση δυναμική κανένα κόμμα στην Ελλάδα. Εμπεδώστε το. Οι δε δηλώσεις του Αλαβάνου χτες ήταν μια χαρά. Είναι αστείο να ζητάμε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Και αν ζητάμε, καλό είναι να κοιτάξουμε....λίγο πιο δεξία....και λίγο ακόμα. Αστεία και κατάπτυστη και η θέση του ΚΚΕ, και τουλάχιστον εκτός πραγματικότητας. Αλλά μια ζωή τα ίδια κάνουν. Ή το κίνημα είναι υπό τη σκεπη του Κόμματος ή είναι "πράκτορες".

2. Θα έλεγα και άλλα, αλλά ευτυχως τα είπε η Ελληνοφρένεια. Κλείνω όπως και αυτοι:



Ο Καραμανλής δεν είναι πια αστείος.
Είναι ένας επικίνδυνος αδίστακτος ανθρωπάκος που δεν θα διστάσει σε τίποτα προκειμένου να διατηρηθεί λίγο καιρό παραπάνω στην εξουσία


Y.Γ. Όσοι πάτε σε πορείες κτλ καλό είναι να έχετε μαζί σας φωτογραφικές μηχανές, κάμερες ή όποιο άλλο μέσο λήψης.


Update 10/12, 4:45 μμ: Μερικά λινκς ακόμα:

  • Από το tvxs...... "Η φωτογραφία τραβήχθηκε χθες το βράδυ έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιδρομίου δείχνει τρία άτομα με πολιτικά, το ένα απ' τα οποία φοράει κράνος και κρατά λοστό, να κάθονται ανάμεσα στους αστυνομικούς. Ο αυτόπτης μάρτυρας που τράβηξε τη φωτογραφία δήλωσε στο tvxs ότι παρέμειναν εκεί για σχεδόν μισή ώρα."


  • Από το Βήμα (με λίγο σχολιασμό): ". Από χθες το μεσημέρι δόθηκε εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να συλλαμβάνουν όποιον προκαλεί βανδαλισμούς (έλα μωρέ που αργήσανε), ενώ για την προστασία της δημόσιας περιουσίας, αλλά και της δημόσιας ασφάλειας αποφασίστηκε να εφαρμοστεί το άρθρο 11 του Συντάγματος από την Πέμπτη (λογικά εννοεί να εφαρμοστεί η ακύρωση), αν δεν έχουν σταματήσει μέχρι τότε οι ταραχές. Βάσει της διάταξης αυτής, απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με απόφαση του αρχηγού της Αστυνομίας (γεια σου λεβέντη Πα-πα-δοπουλέ!), σε περιοχές που έχει διαταραχθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή. Παράλληλα αποφασίστηκε να ζητηθεί η συνδρομή ευρωπαϊκών κρατών (αυτό δεν το έκανε ΟΥΤΕ ο Παπαδόπουλος, ούτε ο Ιωαννίδης ούτε κανένας. Από τον καιρό του εμφυλίου έχουν να έρθουν "φανερά" ξένες δυνάμεις καταστολής ενάντια στους πολίτες της χώρας. Το επόμενο βήμα φαντάζομαι είναι να προσλάβει μισθοφόρους), εφόσον οι ταραχές επεκταθούν, με την αποστολή αστυνομικών δυνάμεων που ειδικεύονται στην αντιμετώπιση διαδηλώσεων (κυρίως από Γαλλία, και Βρετανία). Την Πέμπτη επίσης θα αποφασιστεί αν η κυβέρνηση θα κάνει χρήση των διατάξεων του πρόσφατου νόμου της κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου για την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου, αφού οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν εξακριβώσει ότι η πλειονότητα των μολότωφ που χρησιμοποιούν οι κουκουλοφόροι, παρασκευάζονται στα εργαστήρια πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. (βεεεεεεβαια. Διότι μόνο στα εργαστήρια των πανεπιστημίων μπορείς να βρεις τη σήμερον βενζίνη, μπουκάλι μπύρας και κανένα στουπί)"

"Αυτό που γίνεται, λοιπόν, δεν έχει σχέση (μόνο) με τον αναρχικό / αντεξουσιαστικό χώρο πλέον. Η εξέγερση αποδεικνύεται για όσους δεν γνώριζαν πως δεν είναι βόλτα στο πάρκο. Δεν είναι πάντα πολιτική πράξη με τους όρους που φαντασιώνεται ένας συγκεκριμένος επαναστατικοστραφής χώρος. Το 05 στο Παρίσι, αρκετά από τα racaille του Σαρκοζί έκαιγαν ότι έβρισκαν και πλιατσικολογούσαν ό,τι μπορούσαν. Μετά τον ξυλοδαρμό του Rodney King στο Λος Άντζελες το 92 το ίδιο. Ακόμα και μετά την δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ το 68 στις εξεγέρσεις της Ουάσινγκτον κ.ο.κ. Δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για απογοήτευση: η οργή που ξεχειλίζει (για μια σειρά από κρίσεις της καθημερινότητας των νέων και μη στην Ελλάδα) κατεβάζει κόσμο στους δρόμους. Η συμπεριφορά όσων κατεβαίνουν να διαδηλώσουν κυμαίνεται μέσα σε κάποια πλαίσια (πλατιά: οι μαθητές χθες το πρωί πολιόρκησαν τμήματα και επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών δεν κατέβηκαν απλά για να φωνάξουν συνθήματα), αλλά κάποιοι (και είναι κάποιοι και όχι κάποιες γιατί έχω την αίσθηση ότι η εν λόγω συμπεριφορά συσχετίζεται με την τεστοστερόνη) τα ξεπερνούν - είναι στατιστικά βέβαιο."

.........
"
Κάθε επανάσταση, κάθε πράξη εξέγερσης κάθε αναταραχή στην ιστορία είχε ένα περιβάλλον λεηλασίας και καταστροφής, τόσο μεγαλύτερο αναλογικά όσο πιο θολός ήταν ο στόχος της, όσο πιο άναρθρη η αιτία της."


.....
"Οι κινητοποιήσεις που δεν έχουν πολιτικούς στόχους παρά είναι εκφράσεις έντονης δυσαρέσκειας είναι πολύ εύκολο να εκτραπούν και πολύ δύσκολο να μην εκφυλιστούν σε βία για την βία. Και καλά η πρώτη αντίδραση. Αλλά έρχονται και άλλες.

Στην επόμενη πορεία της αριστεράς θα ήταν καλό να υπάρξει ένα μεγάλο κεντρικό, συγκεκριμένο πολιτικό αίτημα, ή μια σειρά από αυτά: από το να πέσει η κυβέρνηση και να παραιτηθούν οι υπεύθυνοι Υπουργοί, μέχρι τον αφοπλισμό της αστυνομίας ή την κατάργηση των περιπολιών από Ειδικούς Φρουρούς. Δεν έχει σημασία το τι ακριβώς. Έχει σημασία να μπει μπροστά μια διαδικασία όπου ο κόσμος θα μπορεί να ζήσει μια συμβολική νίκη. Κάτι που θα βοηθήσει να συγκροτηθεί πολιτικά αυτό το κίνημα αγανάκτησης και θα περιθωριοποιήσει και θα αποτρέψει τα τυφλά, απολίτικα μπάχαλα - αλλά θα κάνει και ορατή την δυναμική κάθε κινητοποίησης. Αλλιώς θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι ο Καραμανλής θα βγει αλά Σαρκοζί "εγγυητής της τάξης", θα κηρύξει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης / θα κατεβάσει τον στρατό / θα στείλει αύρες και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και θα βγει και από πάνω θριαμβευτής με την καταστολή παντιέρα στο ασκέρι του και την κοινωνία να μουδιάζει μέχρι την επόμενη τυφλή έκρηξη βίας."



11/12:
Ρε τι βρήκε ο Πρέζας!

Κουκουλοφόροι ασφαλίτες; Οοοοοχι! Και απ ότι βλέπω χρειάστηκαν τρεις για να πιάσουν την τρομοκράτισα - θηρίο! Μπράβο!


11/12 8:40μμ

  • Τελικά και τις ταραχές ενάντια στην αστυνομία στην Ισπανία ο Σύριζα τις οργάνωσε; Αλαβάνε απολογήσου!!!!
  • Πέστα Αντώνη....




12/12 11:20 πμ


Συνεχίζω να διαβάζω εντυπωσιακά άρθρα στο νετ και αναρωτιέμαι. Αν εμείς οι ερασιτέχνες bloggers βλέπουμε τόσο καθαρά, τί τυφλώνει ΜΜΕ, κόμματα, κυβέρνηση και αστυνομία;
πΧ:
  • Ο slarti το πιάνει ανάποδα και τα "χώνει" στην νέα γενιά. Αυτά που λέει ισχύουν. Αλλά καθώς δεν είναι κορόιδο βλέπει και την αιτία: Διαβάστε το
    "Όχι φίλε μου.. είναι η αναξιοκρατία, η ασέβεια προς τον συμπολίτη, η προβληματική εφαρμογή του νόμου, τα σάπια εντός ακριβού περιτυλίγματος πρότυπα. Είναι η έλλειψη παιδείας συνολικά που μας έχει οδηγήσει εδώ. Και αναπαραγόμενα θα συνεχίσει να μας οδηγεί στον κατήφορο. Μόνο που σιγά σιγά ο κατήφορος θα μεγαλώνει και θα πλησιάζει περισσότερο στην έννοια γκρεμός."
  • Ο Στάθης έγραψε και γαμώ τα ποστ: " Εκείνο το βράδυ που η αστυνομία, ενώ το πρωί της επιδίδεται σε αντριλίκια χτυπώντας 15χρόνα κοριτσάκια, το βράδυ όταν οι φωτιές λαμπαδιάζουν την Αθήνα, την Σαλονίκη και άλλες πόλεις, και μένουν άπραγοι λες και θέλουν να καεί το σύμπαν. Κάνουν την πάπια και αφήνουν τον κάθε καημένο να πλιατσικολογήσει στα μαγαζιά οπτικών και κινητών."
  • Κυκλοφόρησε ένα "ρητό" του Ισοκράτη. Έγινε και εξώφυλλο. Στην χώρα της ημιμάθειας κανείς δεν κοίταξε τί είπε ο Ισοκράτης. Το έκανε ο Doctor και το αποτέλεσμα βγάζει γέλιο.
  • Τελικά η αστυνομία επιδιώκει να δυναμιτίσει την κατάσταση ναι ή όχι; Πως αλλιώς εξηγείται ο ξυλοδαρμός περαστικού από τα ΜΑΤ όταν πήγε να τους κάνει μια ερώτηση;
  • Αριστούργημα! (από http://nicholas-manie-edge.blogspot.com/2008/12/blog-post_9906.html)


  • Πολύ καλό άρθρο και του Ανορθόδοξου. "Σήμερα είδα μα παρέα μαθητών σχολείου να διαδηλώνουν και να διαμαρτύρονται, με τη συνοδεία κάποιων μεσηλίκων, πιθανότατα γονέων ή καθηγητών τους. Δυο-τρεις από αυτούς είχαν σκεπάσει τα πρόσωπά τους με μαντήλια. Στη θέα και μόνο αυτής της... τρομερής συμμορίας, δύο ηλικιωμένες κυρίες, αποβλακωμένες προφανώς από την τηλεόραση, το έβαλαν στα πόδια!! .... ...............Σίγουρα κερδίζει η κυβέρνηση, καθώς η κοινή γνώμη σταμάτησε να ασχολείται με τα σκάνδαλά της και τους άδικους νόμους, εστιάζοντας στο νέο αυτό θέμα. Επίσης, ο Κωστάκης μπορεί να εμφανιστεί σαν απο μηχανής θεός, μοιράζοντας αποζημιώσεις ψίχουλα στους πληγέντες. Δεύτερον, κερδίζουν τα ΜΜΕ. Αφού το Βατοπαίδι είχε αρχίσει να ατονεί λίγο, τι καλύτερο από τη νέα μόδα «στο χάος βυθίστηκε η Αθήνα» και τα λοιπά. Τρίτον, κερδίζουν οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές, όσο κι αν φαίνεται παράδοξο. Οι υλικές ζημιές που υπέστησαν δεν συγκρίνονται με τα έσοδα που θα μαζέψουν από τους χιλιάδες τρομοκρατημένους εμπόρους, που θα τρέξουν να ασφαλίσουν το μαγαζί τους ή να πάρουν δάνειο για να το ξαναφτιάξουν. Τέλος, κερδίζει η Εκκλησία. Σύμφωνα με δηλώσεις ιερέων, τα έσοδα στα παγκάρια των ναών έχουν μειωθεί στο μισό από τότε που αποκαλύφθηκε η δράση του μεγαλοεπιχειρηματία Εφραίμ. Καιρός είναι ο κόσμος να ξεχάσει και να επιστρέψει (αυτός και τα λεφτά του) στις αγκάλες της ορθόδοξης Εκκλησίας... Από όλα αυτά συμπεραίνω οτι είναι συμφέρον πολλών να συνεχίζονται οι καταστροφές. Γι' αυτό πιθανότατα δεν λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα για τον τερματισμό τους ή ακόμα και υποκινούνται από βαλτούς «γνωστούς αγνώστους»! "
  • Σταθερά καλός και ο Δείμος. "Τα παιδιά δεν ξέρουν από πολιτική. Δεν ξέρουν από επικοινωνιακές τακτικές. Γνωρίζουν μόνο τον πόνο της οικογένειάς τους, τον πόνο της απρόκλητης αστυνομικής βίας, τον πόνο της απομόνωσης. Είναι μία γενιά που βλέπει ότι μάταια μαζεύει κωλόχαρτα (lower, πτυχία πληροφορικής, πτυχία πανεπιστημίου, κόντρα φροντιστήρια και παπαγαλία) από ένα σχολείο που μόνο γνώσεις χαρίζει σε βάρος της παιδικότητας. Είναι μία γενιά που φτάνει κόντρα στους γονείς της που την πιέζει να διαβάσει, που την κυνηγά στο όνομα του βαθμού και της επιβάλλει κι άλλα φροντιστήρια."
  • Στον Δείμο βρήκα και τον απολογισμό των ζημιών από την Ναυτεμπορική. Στην Αθήνα καταστράφηκαν 35 καταστήματα! 35 καταστήματα! Και τόλμησαν να μιλάνε κάποιοι για εκατοντάδες (!) κατεστραμένους επαγγελματίες! Παραπληροφόρηση το μεγαλείο σου! Θα μου πεις πως αυτου που το κάηκε το αμάξι ή το σπίτι δεν τον νοιάζει πόσα άλλα καταστράφηκαν. Σωστό αυτό. Αλλά το να φουσκώνουμε τα γεγονότα για να δημιουργήσουμε "αγανακτισμένους" πολίτες δεν είναι και πολύ καλή πολιτική επιλογή, σωστά;
  • Πολίτης Πίττας: "Και σε αυτές τις ευθύνες, δεν υπολείπεται μεν το ΠΑΣΟΚ αλλά, δεν θα πέσουμε στην παγίδα του «τι Πλαστήρας τι Παπάγος».
    Εκλογές τώρα να φύγει η αμετανόητη δεξιά της ρεμούλας και της απόλυτης απραγίας και δυνατή Αριστερά στη Βουλή. Και αν το ΚΚΕ έχει ακόμα λίγη αριστερή τσίπα πάνω του, να εγκαταλείψει τώρα τις απαράδεκτες βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των ευρύτερων Αριστερών δυνάμεων που δεν ελέγχει.
    Επιτέλους το ΚΚΕ ας συμβαδίσει για ΜΙΑ φορά με την Ιστορία αντί να είναι και πάλι ξοπίσω της όπως έκανε και το 1973."
  • Πολύ καλό άρθρο από τον Χασοδίκη που επιχειρεί να εξηγήσει την αποτρόπαια στάση του κατηγορούμενου για το φόνο του Αλέξη
  • Ο Διαγόρας βρήκε την αιτία που εξηγεί τα πάντα! Διαβάστε το άρθρο του, και κυρίως διαβάστε το λινκ που δίνει : http://www.orthodoxia.gr/show.cfm?id=1270&obcatid=1
  • Θυμήθηκα να αφιερώσω μιαν εικόνα στον αγανακτισμένο κ. Πρετεντέρη, διότι δεν είμαστε όλοι πρόβατα που ξεχνάμε τι κάνει ο καθένας:

  • Τελευταίο αλλά όχι έσχατο ένα βιντεάκι από το jungle report :

aeisixtir