Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2009

ΚουΚουΕξ Κουαξ Κουαξ

Το παρόν ήθελα να το γράψω καιρό τώρα, απο τα γεγονότα του Δεκεμβριου, αλλά μας είχε φάει η Ασεπική (και όχι μόνο) ταλαιπωρία και επειδή κουράζομαι και εύκολα το είχα παρατήσει στο τρίτο υπόγειο να δροσίζεται. To άρθρο αυτό λοιπόν δεν είναι ούτε φρέσκο και πιθανόν ούτε πρωτότυπο. Ζητώ συγνώμη προκαταβολικά απο τα συντρόφια αλλά μερικές φορές.... Την ιστορία μου την θύμησε σε ένα άρθρο του για τον ΣΥΝ ο Γιώργος Πήττας μέσα από αυτήν την παράγραφο η οποία αναφέρεται σαφώς στο ΚΚΕ εξ: "Οι ίδιοι ακριβώς που πριν από λίγο καιρό, στον Δεκέμβρη του 2008, προτίμησαν να ενορχηστρωθούν συνειδητά με την κολλημένη στο τοίχο Νέα Δημοκρατία και τον ΛΑ.Ο.Σ του κου Καρατζαφέρη και να δείξουν, ακριβώς όπως οι κουκουλοφόροι προδότες της Κατοχής, τον «ένοχο» για τα «μπάχαλα» και να δυναμιτίσουν την ανοδική του πορεία.."

Κουκουεξ λοιπόν. Το λεγόμενο και ΚΚΕ, πρώην ΚΚΕ Εξωτερικού (εξ' ου και το εξ). Το κόμμα της εργατικής τάξης, το ασυμβίβαστο, το τιμημένο. Με διώξεις αγωνιστών, διώξεις και προγραφές από τρίτους αλλά και μεταξύ τους, διώξεις γενικώς, έναν ηττηφόρο εμφύλιο στην καρκάλα, ηρωική παράδοση και λοιπά και λοιπά.

Πάντα του όμως έβλεπε με υποψία οσες κινήσεις εκ των έσω (του...εξ) ή εκ των ...εξω (δηλ΄έξω από το έξ) γίνονταν αι οποίαι δεν είχαν πρώτα εγκριθεί από την ολομέλεια του κόμματος. Επίσης η ολομέλεια ήταν και λίγο πρόβλημα από μόνη της μιας και οι αποφάσεις της Κυριακής καταργούσαν αυτές της Τετάρτης οι οποίες αναιρούσαν αυτές της Δευτέρας και όλοι όσοι τις υποστήριξαν παλαιότερα κυρήσονταν αυθωρεί και παραχρήμα πράκτορες του ιμπεριαλισμού, ρεφορμιστές και άλλα τέτοια κορακίστικα. Αυτά βεβαίως παλαιότερα που το κουκουεξ είχε μια πολιτική (έστω και μέσω αντικατοπτρισμού) και δεν έλεγε απλούστατα όχι σε όλα, ακόμα και σε επίπεδο καλημέρας....

Η ερώτηση πλέον είναι ποια ειναι η πολιτική του κουκουεξ. Η ανατροπή του καπιταλισμού; Η ανατροπή των υπάρχοντων τρόπων διοίκησης και διαχείρισης; Και αν ναι με ποιο τρόπο και με ποιούς συμμετέχοντες; Δικαιούνται και τα μη μέλη του να μετέχουν της επανάστασης ή πρέπει για να επαναστατήσεις/αμφισβητήσεις/διαφωνήσεις με το κατεστημένο να το κάνεις σηκώνοντας την κόκκινη κομματική ταυτότητα;

Αν τύχει βρε αδερφε και κάποιος θέλει να επαναστατήσει νομιμοποιείται να το κάνει εκτός του κουκουεξ; Η ιστορία λέει όχι. Ακόμα και στο ορόσημο μεν, υπερδιαφημισμένο και υπερεκτιμημένο δε, Πολυτεχνείο το κουκουεξ είχε διαχωρίσει την θέση του και ας προσπαθεί να το καπελώσει τώρα. Λες και έπρεπε να είναι κάποιος κουκουεξ-ιανός για να μην του αρέσει μια στρατιωτική δικτακτορία σαν μοντέλο διοίκησης. Η λες και δεν υπάρχουν τωρινά περήφανα μέλη του (όπως και από όλους τους χώρους) που τότε φόραγαν (ξανά περήφανα) την στολή της κρατικής καταστολής.


Τι έγινε λοιπόν τον Δεκέμβρη; Κατ΄εμέ το κουκουεξ προτίμησε τον ...καταγγελτικό δρόμο (προβοκάτορες, πράκτορες, ρουφιάνοι, ταραξίες κτλ κτλ) προς όλους τσουβαληδόν τους διαμαρτυρούμενους κινούμενο υπό το καθεστώς φόβου, του φόβου της αλλαγής του υπάρχοντος status quo. Καθαρόαιμη συντήρηση δηλαδής, για όσους δεν το έπιασαν. Τα ψηφαλάκια, θα μας φάει ο Σύριζας και τέτοια. Λες και το κουκουεξ ειναι κυβερνηση και ο Σύριζας αντιπολίτευση! Η λες και όλοι αυτοί που βγήκαν στους δρόμοι ήταν υποκινούμενοι από τον Σύριζα!! (καλά αν κάποιος το πιστεύει αυτό, ε τι να πω ρε παιδιά, τα θερμά μου συγχαρητήρια. Η πολιτική σας ανάλυση είναι επιπέδου Βύρωνα και....βγάλε!)

Υπήρξε, και όμως ναι υπήρξε (κάτι που δεν το περίμενα, αλλά είδες τι γινεται από το πουθενά μερικές φορές;), το Δεκέμβρη μια χρυσή ευκαιρία να γίνουμε (καλώς εννοούμενο) μπαχαλο. Να πέσει η κυβέρνηση κτλ κτλ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΡΩ αν θα ήταν "για καλό". Αυτά τα πράγματα δεν έχουν εγγυήσεις. Και πάνω στην κρίσιμη στιγμή ΠΟΙΟΣ έσωσε το σύστημα και είπε πως η 'επίσημη' αριστερά δεν κάνει τέτοια; Ποιος αποκύρηξε δηλαδή μια αντίδραση στο κατεστημένο, επειδή απλούστατα δεν μπορούσε ο ίδιος να την ελέγξει; Μαντέψτε! Ποιος βγήκε (ααααχ βρε Αλέκα) και είπε το αμίμητο πως η "κανονική σοσιαλιστική απάντηση δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι" και δεν ντράπηκε καθόλου γι αυτό; (Εντωμεταξύ ήταν να λυπάσαι τους παλιούς αριστερούς στα χωριά. Άτομα που υποχρεώθηκαν σε εξορία, σε φυλακίσεις, σε μετανάστευση εσωτερική ή εξωτερική από ένα κράτος που πάντα το φοβόντουσαν και που, μεταξύ μας, ελάχιστα έχει αλλάξει. Οι κακομοίρηδες ήθελαν να συμπορευτούν με τα παιδιά, σε ιδιωτικές συζητήσεις ήταν υπέρ αλλά.....άτιμο πράγμα το κόμμα!!)

Νομίζω πως, μετά από αυτό, καιρός είναι το κουκουεξ να αλλάξει όνομα (έχουμε και συνέδριο, ευκαιρία είναι). Και να πάρει ένα πιο αρμόζον. Προτείνω λοιπόν το ΚΚΕ, πρώην ΚΚΕ εξ. να πάρει το πραγματικό του όνομα: ex KKE


Ταυτα και μένω



Υ.Γ. : Απίστευτη ατάκα σε μπλοκ αντιεξουσιαστών τις πρώτες μέρες της φασαρίας:
"Ρε σεις αμα γίνει μανούρα τρέχουμε προς τους μπάτσους και όχι προς τους κουκουεδες. Από τους πρώτους μπορεί και να γλιτώσουμε, από τους δεύτερους όχι"! Και όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν! Γιατί άραγες;

Υ.Γ2. Για να μην σας φάει η αγωνία στον ΑΣΕΠ πήγαμε μια χαρά. Δικαιώθηκαν οι κόποι και οι θυσίες μιας ολόκληρης εβδομάδας! (+τρεις μήνες ψυχολογικης προετοιμασίας για να διαβάσω). Τώρα είναι το μια χαρά αρκετό; Έλα ντε, αν και δεν το νομίζω. Έτσι και αλλιώς δεν πηγαίναμε για το τζακ ποτ αλλά για μια αξιοπρεπή παρουσία, οπότε όλα ΟΚ.

aeisixtir