Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2011

Και ευλογημένος και μαλάκας

Εμ ετσι ειναι τέκνα μου.
Να θυμάστε πως αφού και επειδή και διότι και εφόσον μαζί τα φάγαμε (μεσα απο ένα σύστημα κτλ κτλ) πρέπει και εμείς όλοι μαζί να τα πληρώσουμε (εκτός τελικά από το σύστημα κτλ κτλ)

Τι να πω ρε γαμώ το κερατό μου γαμώ. Μετά και το τελευταίο θαύμα Βενιζέλου αισθάνομαι ολοένα και περισσότερο μαλάκας. Ναι, μαλάκας. Όχι γιατί τα τραγιά ως συνήθως θα την βγάλουν στην λουφα και συ φάε σκατά λαέ. Οχι, αυτο το ξερουμε και το έχουμε εμπεδώσει από .....τον Μωάμεθ τον Β και δώθε! (μην πάω εως τον...Φλαβιο Γαλεριο, Σουβλάκιο, Παπάριο, Ωράριο και Μέγα Κωνσταντίνο)

Αυτό που με τσαντίζει είναι πως:
(ενδεικτική και ουχί πλήρης λίστα - αντιγραφή από http://ellinaki.blogspot.com/2011/09/blog-post_14.html)


  • Μετά την υποχώρηση της κυβέρνησης στα αρχικά σχέδια φορολόγησης της εκκλησίας,
  • Μετά την άρνηση διακοπής επιδομάτων στους κληρικούς,
  • Μετά την ανακάλυψη 2.000 κληρικών «φαντασμάτων» που είναι κανονικά στις λίστες μισθοδοσίας, 
  • Μετά την σύντομη αποκάλυψη οικονομικών σκανδάλων εκκλησιαστικών ΜΚΟ, και την άμεση απόκρυψή τους, 
  • Μετά τους άπειρους τεμενέδες της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας στην ρασοφόρο πλέμπα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, μετά την μετονομασία του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ Νοσοκομείου Πατρών σε «Παναγία η Βοήθεια»


  • Και προσθέτω μετά όχι απλά την υποχώρηση αλλά την αναίρεση (λαϊκιστί κωλοτούμπα) των προεκλογικών λόγων της κυβέρνησης και σε αυτό το ζήτημα (πράγμα αξιοπερίεργο ...τροϊκανικώς και μνημονιακώς διοτι εδώ υπάρχουσι μπικικίνια που κάθονται):
Ο κλασικός ο μαλάκας ο Έλληνας όχι μονο πηγαίνει ακόμα στα μαγαζιά τους, όχι μόνο ζητάει ακόμα την γνώμη και την ευλογία τους, αλλά τους τα χώνει κι όλας τακτικά και μετά μανίας. Ρε τα θέλει ο κώλος μας τελικά!

Ετσι ειναι. Αγανακτούμε για τους των ΔΕΚΟ, για τους Δ.Υ. για τους Ιδ. Υπαλ, για όλους...αλλά ποτέ για τους τράγους! Ρε σεις, ακόμα και ο χειρότερος Δημ. Υπάλληλος που εσχάτως δαιμονοποιείται καθολικώς και ασκαρδαμυκτί μια -χρήσιμη-δουλειά τον μήνα την κάνει, και κυρίως φορολογείται γι' αυτό!!!!


Υ.Γ. Ακόμα δεν έχω καταλάβει πως αυτο το κόλπο δεν το βλέπουν οι επιχειρηματίες της χώρας. Φτιάξτε θρησκεία μεγάλοι με αντικείμενο το....επαγγελματικό σας αντικείμενο (οπως και το αντικειμενο της ορθοδοξίας πλεον ειναι ....η συντηρηση του ναου, τα ταματα και οι ιερές ζώνες) και ζητήστε απαλλαγή από τους φόρους και μή απόδοση ΦΠΑ

Υ.Γ. 2.

Δεν αντέχω θα το γραψω. Ιδου τι λέει εις εκ των...καταπτυστων και κακων και ξου σιξ σιξ σιξ τροϊκανων για το λαμπρό μας σύστημα:
(από http://sfrang2.blogspot.com/2011/09/blog-post_14.html . Διαβάστε το όλο)

  • “Αρνούμαι να ξαναγυρίσω για ελέγχους στην Ελλάδα. Το πράγμα δεν πάει άλλο. Δυο χρόνια τώρα η κυβέρνηση μάς κοροϊδεύει. Η αντιπολίτευση, από την άλλη πλευρά, παίζει άσχημα παιχνίδια και η αριστερά είναι επικίνδυνη και πλήρως ανεύθυνη. Αφού θέλουν σκατά οι Έλληνες, ας τα φάνε…”.




  •  “Η Ελλάδα είναι καταδικασμένη όχι γιατί δεν μπορεί, αλλά γιατί οι πολιτικοί της δεν θέλουν να την αφήσουν να πάει μπροστά

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 10, 2011

Ενδεικτικό ΙΙ

Παει, τελείωσε. Μ' αυτά και μ' αυτά να δείτε που οι Πασόκοι θα μας τρελάνουν τελείως. Για πολλούς άλλωστε αυτή μπορεί να είναι και η λύση. Θυμάστε σε κάποιες παλιές ελληνικές ταινίες που πολλοί πήγαιναν στο...τρελάδικο για να γλιτώσουν τα χρέη ή τους φόρους;

Καταπώς φαίνεται μάλλον αυτή η ...ρομαντική ανάμνηση αρχίζει και γίνεται ....κίνημα. Σου λέει ο άλλος αν την ψωνίσω μπορεί και να με λυπηθούν!

Για καθίστε όμως. Αν αντεθνικά δρώντες την ψωνίσουμε όλοι, τότε θα....βουλιάξει το σύστημα υγείας! Και πως θα παίρνει το κράτος μετά φόρους ε;; Πως θα παρεις εσυ φίλε μου υποψήφιε ψυχικέ νοσούντα την Καγιέν για να σε φορολογήσει αγρίως; ε; ε;

Ευτυχώς μια πασοκική διάνοια του ...βάθους του κ. Λοβέρδου δεν θα μπορούσε να αφήσει μια τέτοια μαύρη τρύπα στα οικονομικά μας. Να τρελαθείς φίλτατε, βεβαίως, αλλά μην νομίζεις πως ...σε συμφέρει κιόλας!!!

Διαβάζουμε:
( από την σελίδα του Στάθη: http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=308231)

"

Τι έπιασε κι έκανε ο Υπουργός Υγείας και -άκουσον-άκουσον- Κοινωνικής Αλληλεγγύης;

Μάγκωσε τους ψυχικώς πάσχοντες που περιθάλπονται έγκλειστοι στα Νοσοκομεία και διέταξε (νόμος 3984/2011, ΦΕΚ Α150) να «συμμετέχουν στη δαπάνη περίθαλψής τους με ποσοστό επί της σύνταξης που λαμβάνουν»!!

Περίφροντις ο καλός αυτός Υπουργός (τσιφ κληρονόμος της βυζαντινής παράδοσης του «αλληλέγγυου») προσδιόρισε και την κλίμακα συμμετοχής του άρρωστου στα έξοδα για τη νοσηλεία του ως εξής:

Αν λαμβάνει ο πάσχων σύνταξη μέχρι 360 ευρώ θα του παρακρατείται το 40%!
(σ.του Ζ. αμα κανει την μαλακία ο ....άρρωστος και είναι καπνιστής την πουτσισε!!!)
Για σύνταξη από 360,01 έως 500 ευρώ, ο Υπουργός θα βουτάει το 50%!

Από 501,01 έως 1.000 ευρώ το νεοφιλελεύθερο κράτος που δημιουργεί ο κ. Λοβέρδος θα υπεξαιρεί απ' τον άρρωστο το 60%!

Για σύνταξη από 1.000,01 ευρώ έως 1.500, το 70% κι από 1.500,01 και πάνω το 80% !

"

Για κοίτα να την ακούσεις τώρα αν τολμάς! Χεχεχε




Συμπέρασμα: απο το ΠΑΣΟΚ δεν μας σώνει ΟΥΤΕ το τρελάδικο!!

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 07, 2011

Ενδεικτικο

ΟΚ, βαριεμαι να γραψω. Μου χει γαμηθει και το ιντερνετ και τα 'χω πάρει στο κρανίο. Αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ στην... έμπνευση που μου εδωσε ο φίλτατος αδης.


ΠΑΣΟΚ και ξερό ψωμί λοιπόν. Και όσοι πείτε "μα γιατί δηλαδης η ΝΔ θα τα εκαμε καλύτερα;" θα απαντήσω πως:

* Λογικά με την καμία. Οταν βλέπω δε τον Αντωνακη να ...περιμενει βοηθεια από την Παναγία (της Τήνου, την Σουμελά, τρεχαγύρευε) για τα...οικονομικά μας, ε όσο να 'ναι αγχώνομαι. Αλλά:

* όπως θα σας έλεγε οποιοσδήποτε σοβαρός ιστορικός αυτά είναι υποθετικά ερωτήματα τα οποία δεν μπορούν να απαντηθούν. Δεν κυβέρνησε ο Αντωνάκης οποτε...., αρχή άνδρα δεικνυσι κτλ κτλ... (μεταξύ μας αυτό ειδικά το ερώτημα έχω την αίσθηση πως δεν θέλουμε να απαντηθεί ποτέ αλλά...επιφυλάσσομαι)

Τελος πάντων δεν πρόκειται να...πασοκολογήσω για πολύ. Είδα ψες ειδήσεις μετά από κάμποσο χρονικό διάστημα. Και έπεσα από τα σύννεφα. Μιλάμε λες και 3-4 μήνες (τουλάχιστον) δεν έχει γίνει τίποτε σε αυτήν την χώρα! Έγινε λέει υπουργικό συμβούλιο στο οποίο αποφασίστηκε λέει η....άρση των κλειστών επαγγελμάτων (για 3η φορα;), το....ενιαίο μισθολόγιο (για 2η και βλέπουμε) και η επιτάχυνση των διαδικασιών γενικώς (αυτό νομίζω πως γίνεται τουλάχιστον για 8η) και όλα αυτά επειδή και διότι και επειδή η τρόικα λέει απειλεί πως δεν θα μας δώσει την ...δόση (μιλάμε για την 6η δόση, άρα αυτό πρέπει να έχει γίνει άλλες πέντε φορές)

Συγνώμη ρε παιδιά, δηλαδή τίποτε καινούργιο; Και τι στο καλό τα κάνετε τόσα συμβούλια στο παρελθόν;

Εμ εδώ είναι η ...ελληναράδικη (τε και) πασοκική μαγεία. Οι κουτόφραγκοι (δανειστες κτλ) μας δίνουν λεφτα. Με ξεφτίλα όρους αν θελετε, οκ, αλλά μας δίνουν λεφτα (δεν ειναι το παρον το ποστ για να κουβεντιασουμε το "καλο" ή "κακο" του μνημονίου, αλλού το πάω).

Δεν τα δίνουν με το ζόρι. Τα ζητήσαμε. Ζητήσαμε ένα μηχανισμό ο οποίος.... (κτλ κτλ).

Οκ σου λέει ο άλλος, αν φουντάρεις τώρα είσαι επιζήμιος, οπότε θα στα χώσω. Αλλά κοίτα να δεις (για δε ρε παιδί μου κάτι πράματα!): τα θέλω πίσω. Και όχι μόνο τα θέλω πίσω αλλά θα συμφωνήσεις να κάνεις και πέντε πράματα που αφενός θα με εξασφαλίσουν (για να τα πάρω πισω) και αφετέρου θα σε κάνουν και Ευρώπη γαμω την παναγία σου. Πεντακόσια χρόνια στην ΕΟΚ, αλλα τόσα στην ΕΕ και εμείς μαλακιζόμεθα ! (καλα πρεπει να έχουμε ρεκορ ευρωκαταδικών, δεν το συζητάω!)


2 από αυτά που θα πιάσω ενδεικτικά είναι:
* Η άρση των κλειστών επαγγελμάτων (προϊον κυρίως καθεστώτων τα οποία δεν θυμόμαστε και με πολύ καλές αναμνήσεις. Ας το πούμε ευγενικά: Οποιο βρωμοκαθήκι καθάριζε ή "έδινε" για μια περίοδο αρκετούς αριστερούς κονόμαγε μια αδεια ταξί, προποτζίδικου, περιπτέρου, τι-σκατα-ειχαν-τοτε για σύνταξη, ή μήπως δεν το ξέραμε;)
* Και το ενιαίο μισθολόγιο.

Πράγματα σχετικά απλά στην υλοποίηση (2 αποφάσεις έφταναν) και απαραίτητα να γίνουν γιατι:
Στο πρώτο θέμα η παραοικονομία (αγόραζες την άδεια 200 000 ευρά και δήλωνες πως ....την αγόραζες 3000) και η φεουδαρχικής εποχής καστική νοοτροπία είχε καταντήσει αηδία (δεν κατάλαβα δηλαδή από που και ως που μερικοί να έχουν εγγυημένη εργασία και χοντρό μονοπωλιακό εισόδημα και εμείς να λαμβάνουμε τον πούλο; Ωραία "ελεύθερρη αγορά!) , και στο δεύτερο είχε επίσης καταντήσει αηδία οι κομματικοθρεμμένοι απόφοιτοι δημοτικού να έπαιρναν πολλαπλάσια χρήματα από τους...καθηγητές πανεπιστημίου ας πούμε και αυτό για να μην κάνουν τίποτα!
(κουτσομπολιό: ξέρω έναν (βασικά πολλούς) τέτοιον, ο οποίος πολυ συγκεκριμμένα όταν ήταν Δ.Υ. με κύριον προσον διορισμού την....πρασινίλα, κονόμαγε χοντρά καθήμενος (οι ιστορίες του απο την δουλειά έχουν μέσα ουζα και ποικιλίες κατα κανόνα), πήρε γαμάτη σύνταξη στα 50 και έκτοτε αράζει ενώ οψίμως με τα νέα μέτρα...αγανάκτησε και κατέβηκε στην πλατεία! Δεν λέω πως όλοι οι αγανακτισμένοι είναι έτσι, αλλά αυτόν τον γνωρίζω! Α, αντικατέστησε κάποιον ο οποίος έκανε τα ίδια μόνο που αυτόν τον είχε διορίσει για να κάθεται η...χούντα.)

Τι έγινε λοιπον με αυτά τα δύο κατά πολλούς αυτονόητα πράγματα που θα έπρεπε να ισχύουν εδώ και αιώνες σε μια ευρωπαϊκή χώρα;
* Αρχικώς τίποτε
* Μετά μας έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό να το κάνουμε λες και είναι δικιά τους δουλειά. Μα αν δεν μπορεί η κυβέρνηση να κάνει τα αυτονόητα τι στο καλό την έχουμε; Για να τους βάζουμε για επισήμους στις παρελάσεις;
* Μετα είπαμε ΟΚ το κάνουμε. Εδώ ανοίγουμε παρένθεση. Θυμάμαι διάλογο προ εξαμηνου (;) με τον πατέρα μου για το θέμα του μισθολογίου και του έλεγα πως τώρα δεν μπορεί, οι πασόκοι θα το κάνουσι. Και μου λέει με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι. Με το που θα το ψηφίσουν θα....αρχίσουν οι....εξαιρέσεις. Δώσε κάτι λίγα εδώ, κάτι λίγα εκεί, κάτι μπόνους παραπέρα. Δεν αντέχει το πασοκοθρεμμένο δημόσιο αξιοκρατία και "ιδια λεφτά για ίδια προσόντα και ίδια δουλειά". Θα σταματήσουν δηλ ποτέ να τα χώνουν στους "δικούς τους"; (Μην το ψάχνετε. Οπου υπάρχει διορισμός εκτός ΑΣΕΠ είναι βρώμα η ιστορία). Μα αν θυμηθούμε πότε βγήκε ο ΑΣΕΠ, φτάνουμε στο συμπέρασμα πως όλος σχεδόν όλος ο μη ΑΣΕΠικός υπόλοιπος δημόσιος τομέας ειναι....κομματοθρεμμένος (στενό δημοσιο, ΔΕΚΟ, δήμοι,ΝΠΔΔ, εφοριες, πολεοδομίες, Ολυμπιακές και εθελούσιες και της παναγιάς τα μάτια) και όχι μόνο αυτό, αλλά πλέον συμπεριφέρεται με γνώμονα το κέρδος της δικής τους κλειστής και εν πολλοίς κληρονομικής κάστας και όχι της κοινωνίας γενικότερα, διοτι απλούστατα πλέον σημαντικό κομμάτι του νιώθει ξεχωριστό από την κοινωνία)

Το είπε λοιπόν ο γέρος μου και δικαιώθηκε. Προσωπικές διαφορές και μαλακίες. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή και η εγγύηση πως οι...χαϊδεμένοι του συστήματος θα εξακολουθούσαν να είναι...χαϊδεμένοι και αργόσχολοι του κερατά. Σαν σχέδιο (δηλ εμφανίζεται ο "σωστός ευρωπαϊκά" κανόνας και μετά...οι εξαιρέσεις τον καθιστούν νεκρό γράμμα) είναι καθαρά ...πασοκικό, οπότε δεν έπρεπε να πέσουμε και από τα σύννεφα!

Το ίδιο συνέβει και με τα κλειστά επαγγέλματα. Ας δούμε τα ταξί. Σου λέει η ..."οδηγία" πλήρης απελευθέρωση. Μάλιστα. Το λες, το αποφασίζεις και το πας για ψήφο. Εκτος από κάτι εξαιρεσούλες (ν. Ρέππα) όπως είναι η Αττική και η Θεσσαλονίκη. Εμ ήταν βέβαιο πως για τα ταξί της Άνω μαγούλας είχε γίνει όλη η φασαρία. Και βγαίνει μετά τον ανασχηματισμό ο Ραγκουσης, που φαίνεται να είναι λιγότερο πασοκος από το συνηθισμένο και λέει στην ουσία "τι μαλακίες είναι τούτες θα γίνει όπως το υπογράψαμε και το δηλώσαμε". Σοκ και δεος. Πασοκ να κάνει νόμο χωρίς παραθυράκια! Και βέβαια η ...πασοκική Ν.Δ. δεν άντεξε τον πειρασμό να τους την πέσει (όπως και το πασοκικό ΚΚΕ και δεν θυμάμαι τι έκαναν οι άλλοι. Βρήκε το ΚΚΕ το 5% (;) των ταρίφων που είναι "εργαζόμενοι" και το έκανε κανονα! Λες και δεν ξέρουν τις ιστορίες που ξέρουμε με τους κατόχους 120 αδειων, με τα 5 ταξί που μοιράζονται μια άδεια, με την υπερεκμετάλλευση των οδηγών, με τους ταρίφες εισοδηματίες, με την παραοικονομία γύρω από τις μεταβιβάσεις, με... με....)

* Εδω έπαθα ενα ενημερωτικό μπλακαουτ, είπαμε δεν πολυέβλεπα ειδήσεις, αλλά η ιστορία με τα ταξί (γιατι μονο τα ταξι; Τι έγινε με τα φορτηγα; Με τα φαρμακεία; Δεν γνωρίζω) έδειχνε να τελματώνει και να μην προχωρα. Φανταζομαι στο υπουργείο θα έψηναν πάλι τις....εξαιρέσεις.

* Και μετά μας την είπανε κανονικά και μας απείλησαν (ξανά) πως θα μας ...κόψουν τα...δάνεια! Επιτέλους να κάτι που ο Έλληνας πολιτικός καταλαβαίνει. Αμα τον απειλήσεις πως θα του κόψεις το χρημα, μπορεί (που ξέρεις) ...ακόμα και να εργαστεί! Και μετά το ξανααποφασίσαμε μαζί με τα υπολοιπα που είχαμε ξανααποφασίσει πεντέξι φορές! Άιντε και να δούμε τι θα γίνει μέχρι να μας απειλήσουν πως θα μας κόψουν την έβδομη δόση αυτή τη φορά!

Γαμώ το deja vu μου γαμώ!

aeisixtir