Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Δευτέρα, Ιανουαρίου 30, 2012

Θεολόγων το ανάγνωσμα

Ρε κάτι παλικάρια που παίρνουν και πτυχίο!

Αναδημοσιεύσεως το ανάγνωσμα και σήμερις από εδώ. Τονισμοί και σχόλια δικά μου.
Αν ο τροπος εκφοράς του λόγου, το λεξιλόγιο και γενικα το ύφος σας θυμίζουν τις εκθέσεις Λυκείου μην απορήσετε. Για τους περισσότερους απο αυτούς μπορεί να ήταν και η τελευταία φορά που κλήθηκαν να γράψουν ένα συμπαγες και δομημένο κείμενο. Δεν άντεξα στον πειρασμό και πρόσθεσα μερικές φωτογραφίες που εμπλουτίζουν επεξηγηματικά το κείμενο!

Αναφορά για την αναγκαιότητα του μόνιμου και υποχρεωτικού χαρακτήρα του Μαθήματος των Θρησκευτικών στο «νέο Λύκειο»Προς την Διακομματική Επιτροπή Παιδείας της Βουλής των Ελλήνων
Από τη Διοικούσα Επιτροπή του Συνδέσμου Θεολόγων Μακεδονίας - Θράκης


Βρισκόμαστε σε μια εποχή που η ανάγκη για ανθρωπιστική μόρφωση των νέων με γνώσεις, παιδεία και ήθος όλο και πιο πολύ μεγεθύνεται.Οι γνώσεις που παίρνει το παιδί στο σχολείο εμπεριέχουν θρησκευτικά, πολιτισμικά, ηθικοκοινωνικά και οικολογικά πρότυπα καθώς και άλλες παιδαγωγικές ευαισθησίες, έτσι ώστε να μπορεί βαθμιαία, να καλλιεργεί ή ακόμη και να διορθώνει τη σκέψη και το χαρακτήρα του.


Το Mάθημα των Θρησκευτικών ως γνωστό συμβάλλει (;) :


1.  στην εκπλήρωση του γενικού σκοπού της παιδείας 
Διδάσκοντας αντιεπιστημονικές παπάτζες ή δαιμονοποιώντας την σύγχρονη επιστήμη, όπως τους τα 'χα σούρει εδώ:  http://aeisixtir.blogspot.com/2008/09/m.html  "Ουκ επιταχύνεις αδρόνια"Ή της αρνήσεως παραδοχής αποδεδειγμένων επιστημονικών θεωριών:





2. στον ειδικό του σκοπό, που είναι να βοηθά την παιδεία να εκπληρώνει το συνταγματικό της σκοπό που είναι «η ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των μαθητών».
Οχι. "Βοηθά" στην αγελοποίηση και εν μέρει στην τρομοκράτηση των παιδιων "διδασκοντάς" τους στην καλύτερη ανοησίες!(πχ απο προσωπική εμπειρία εδώ: http://aeisixtir.blogspot.com/2009/11/blog-post.html οπου τα παιδιά μου είπαν:  " Τι διηγήσεις για "σατανιζόμενους", για φαντάσματα - στοιχειώματα - κουφώματα, για εξορκισμούς (με όλες τις μπρρρρρ λεπτομέρειες) δαιμόνων ή για νεκρους ανθρώπους που ο ίδιος βλέπει (!) όταν περνά απο το νεκροταφείο! Ολα βεβαιως διανθισμένα με την κατάλληλη εσάνς τρόμου, διότι ο στόχος ήταν "πιστεψτε με γιατί αλλιώς...". Μετά από την τελευταία παράδοση του κυρίου η μια πιτσιρίκα φοβόταν να βγει απο το σπίτι το βράδυ μόνη της..."Άλλη προσωπική (και ελαφρώς πιο διασκεδαστική) εμπειρία εδώ http://aeisixtir.blogspot.com/2009/11/blog-post_21.html από μαθητές ανακάλυψαν πως με την Δετυτέρα Συνουσ.....εεεε Παρουσία θα ...γεράσουν απότομα!)


Έτσι, εκπληρώνεται με τον τρόπο αυτό, εκείνο που δέχονται όλες οι ευρωπαϊκές χώρες και όλες οι σύγχρονες παιδαγωγικές θεωρίες (! θα ήθελα να μου πείτε ΜΙΑ επί παραδείγματι), ότι δηλαδή η αγωγή και η μόρφωση των μαθητών δεν μπορεί να είναι άσχετη με την κοινωνική, την πολιτισμική και τη θρησκευτική συνείδηση του τόπου στον οποίο ζουν και αναπτύσσονται.



Μια ενδεχόμενη θέσπιση από το Υπ. Παιδείας ΔΒΜΘ της προαιρετικότητας του μαθήματος των θρησκευτικών ή της μείωσης των ωρών διδασκαλίας στο «νέο Λύκειο», δημιουργεί τεράστιο κοινωνικό και πολιτισμικό πρόβλημα διότι:
(ελα τώρα....διότι μειώνονται οι δικές μας θέσεις. Αυτό είχε φανεί και από την επιστολή κόλαφο του κ.κ. Κοσμήτορα που είχαμε "μελετήσει" εδώ: http://aeisixtir.blogspot.com/2010/10/blog-post_31.html)


Η ηθικοκοινωνική αγωγή και συμπεριφορά του μαθητή  , ιδιαίτερα πάνω στην κρίσιμη ηλικία της εφηβείας, βασίζεται, εκτός των άλλων, στη θρησκευτική διάσταση της μαθήσεως (όπως και η τρομοκράτηση του, η τάση να δαιμονοποιεί το "άλλο", η ανάπτυξη φανατισμού κτλ)
 που παρέχεται από το σχολείο. Τα θρησκευτικά γεγονότα, οι θρησκευτικές πράξεις, οι θρησκευτικοί συμβολισμοί καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος αυτού που ονομάζεται «περιβάλλον» του ελληνικού λαού.
Όπως και ο (φτου!) Ολυμπιακος. Θρύλε θεέ μου Ολυμπιακέ μου δεν λέγουσι τα παλουκάρια; Μήπως να διδάξουμε και γαυρισμό στα σχολεία;

Συνεπώς, πώς ο μαθητής θα συνειδητοποιήσει την πολιτισμική του ιδιαιτερότητα και πως θα διατηρήσει μια υγιή θρησκευτικότητα, όταν θα αποστερείται αυτές τις βασικές γενικές θεολογικές γνώσεις; 

Επισημαίνεται τέλος ότι το μάθημα των θρησκευτικών προσφέρει πρότυπα ζωής, 


σχέσεων και συμπεριφοράς,



 από πλευράς αγωγής,

 στην καλλιέργεια του κοινοτισμού απέναντι στη μάστιγα της ατομοκρατίας, η οποία γεννά τη φιλαργυρία, τον πόλεμο των συμφερόντων,


 των διαιρέσεων και των συγκρούσεων. 



Το μάθημα ακόμη, προάγει την εσωτερική ειρήνη έναντι της βίας,


 της τρομοκρατίας, 


της απανθρωπιάς, καλλιεργεί την αγάπη,


 την πραότητα, την φιλαδελφία, την καλοσύνη,




 την αλληλεγγύη, έναντι του μίσους, της οργής, της καταπίεσης, της εκμετάλλευσης, της αδιαφορίας για τον «άλλο». Καταπολεμά θρησκευτικές προλήψεις,


 δεισιδαιμονίες, προκαταλήψεις και αντιλήψεις που πολύ συχνά οδηγούν σε παρεκκλίσεις, φανατισμούς, ακρότητες και φονταμενταλισμούς.




(
Κλατς: (μέρα που 'ναι σήμερα:)

Μέγας Βασίλειος:
«Μη δειλιάζετε από των ελληνικών πιθανολογημάτων…τα οποία είναι σκέτα ξύλα, μάλλον δε δάδες που απώλεσαν και του δαυλού την ζωντάνια και του ξύλου την ισχύ, μη έχοντας δε ούτε και του πυρός την φωτεινότητα, αλλά σαν δάδες καπνίζουσες καταμελανώνουν και σπιλώνουν όσους τα πιάνουν και φέρνουν δάκρυα στα μάτια όσων τα πλησιάζουν. Έτσι και (των Ελλήνων) η ψευδώνυμος γνώση σε όσους την χρησιμοποιούν».
(«Εις τον Προφήτην Ησαΐαν Προοίμιον»)

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος:
«Tα παιδιά να υπακούτε στους γονείς σας σύμφωνα με το θέλημα του Kυρίου… Όμως, όταν ο γονέας είναι Έλλην, τότε το παιδί δεν πρέπει να υπακούη».
(«Προς Eφεσίους επιστολή», ομιλία 21, παρ. α)

Γρηγόριος Ναζιανζηνός ο Θεολόγος**:
«Η μητέρα μου πρόσεχε να μη φιλήσουν τα χείλη μου ελληνικά χείλη, να μην αγγίξουν τα χέρια μου ελληνικά χέρια και ούτε ελληνικά τραγούδια να μολύνουν τα αφτιά και την γλώσσα μου».
(«Ο ανθελληνισμός στα πατερικά και εκκλησιαστικά κείμενα» [Γεώργιος Σιέττος])


)


Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητούμε:

1. Τη διατήρηση της υποχρεωτικότητας του Μαθήματος των Θρησκευτικών σε όλες τις τάξεις του Λυκείου
2. Τη διατήρηση των ωρών διδασκαλίας του Μαθήματος όπως είναι μέχρι τώρα, δηλαδή: 2 ώρες στην Α΄ Λυκείου, 2 ώρες στη Β΄ Λυκείου (και 2 ώρες στη Γ΄ Λυκείου, ώστε να συνάδει με την προτεινόμενη δομή).

Θα μπορούσαμε να επεκταθούμε σε επιπλέον ζητήματα που άπτονται της θρησκευτικής αγωγής στη πατρίδα μας αλλά λόγω οικονομίας του χρόνου επιφυλασσόμαστε στα παραπάνω σημεία, με την ελπίδα να εισακουστεί η έκκληση μας αυτή για την παροχή μιας αυθεντικής, σύγχρονης και ολοκληρωμένης εκπαίδευσης, που σε κάθε περίπτωση περνά μέσα και από το Μάθημα των Θρησκευτικών.


Η τελευταία πρόταση, όλα τα λεφτά!!!

Κυριακή, Ιανουαρίου 29, 2012

Στους τρεις...

Τα παιδιά από την Πάτρα

Αδυνατώ να παρακολουθήσω αυτό το περίεργο παιχνίδι με τα γαλανόλευκα τραπουλόχαρτα που με μανία παίζουν οι νεοέλληνες. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορείς να παίζεις αγνοώντας τους βασικούς κανόνες του παιχνιδιού. Ουδείς γνωρίζει στους πόσους Παπανδρέου καιγόμαστε.

Το Τζιμάκου από το πόνημα "Μικροαστική Καταστροφή" 

Σάββατο, Ιανουαρίου 28, 2012

Τρελό κέφι σήμερα

Λοιπον, θα γινω μνημονιακος.

Παρτε τα όλα πάρτε τα, βάλτε φωτιά και κάφτε τα.

Αλλά ρε κουφάλες να πάρετε και τα δικαστήρια!!!!!!

Αϊντε μπας και δουμε και κανα νομο να...τηρείται έτσι για αλλαγή..


http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231147517 :
Αποσπάσματα:

Σε νέα δίκη ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης παραπέμπεται ο τέως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο  Άρειος Πάγος αναίρεσε την εφετειακή απόφαση με την οποία είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή. 
Ο τέως περιφερειάρχης καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης (αποφάσεις 943-944/2011) σε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος.  
Η παράβαση καθήκοντος ανάγεται στο ότι καθ' υπέρβαση της διακριτικής ευχέρειας της εξουσίας του μείωσε σε 5.000 ευρώ πρόστιμο των 89.000 ευρώ, το οποίο είχε επιβληθεί σε βάρος πρατηριούχου υγρών καυσίμων ο οποίος φέρεται ότι νόθευσε καύσιμα, με αποτέλεσμα να ωφεληθεί ο πρατηριούχος και να ζημιωθεί η Νομαρχία.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι επειδή δεν είχε τις απαιτούμενες νομικές γνώσεις, δεν κινήθηκε από μόνος του και κατά την κρίση του, αλλά ακολούθησε τις οδηγίες της νομικής υπηρεσίας της Νομαρχίας. 
Δηλαδή ότι μπορεί ως νομάρχης να προβεί στη μείωση του προστίμου. 

Παρατηρήσεις:
1. Ένα έτος -με τριετή αναστολή, κοινώς πίπες- για χασούρα της Νομαρχίας 84.000 ευρώ. Ήτοι 230 ευρώ μεροκάματο!
2. Έτσι είναι ρε μαλάκες. Τι σκατά Νομάρχης είμαι αμα δεν μπορώ να κόψω τα προστίματα κατα το γούστο μου; Μαζί την έχουμε την Νομαρχία; Α;
3. Ο Χρυσοχοϊδης έκανε ήδη ...σχολή. Δεν ήξερα, δεν άκουσα, δεν διάβασα.
Ουστ!
Ποιος σκατά αιρετός Δημοσιος Λειτουργός (πόσο μάλλον ένας με με τόσα χρόνια στο αξίωμα) δικαιούται έστω και να ψελλίσει πως δεν ήξερε τα καθήκοντά του;

4. "ακολούθησε τις οδηγίες της νομικής υπηρεσίας της Νομαρχίας. "
Υπενθυμίζουμε πως :
"

Καταρχάς ο πλέον αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Εμπορίου Ηλίας Τυχαλάκης, αρνήθηκε να υποκύψει στις αφόρητες πιέσεις της διοίκησης Ψωμιάδη για ακύρωση ή μείωση των προστίμων. Εξαιτίας αυτού άλλωστε αντικαταστάθηκε το Δεκέμβριο του 2004 και έναν μήνα μετά ο κ. Ψωμιάδης υπέγραψε την επίμαχη χαριστική απόφαση. Αντιρρήσεις και μάλιστα εγγράφως εξέφρασαν και όλοι οι άλλοι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Μοναδικό σωσίβιο για τον κ. Ψωμιάδη αποτελεί κατά τον ίδιο η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της νομαρχίας, ο οποίος ήταν και μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισής του. Η γνωμοδότηση αυτή όμως επιδέχεται πολλαπλές αναγνώσεις, καθώς ναι μεν αναφέρει ότι «έχετε τη διακριτική ευχέρεια να ανακαλέσετε ή να μεταρρυθμίσετε τις πράξεις επιβολής προστίμου, εάν κρίνετε ότι οι επίμαχες πράξεις είναι παράνομες ή υπερβολικές ή αναιτιολόγητες», ωστόσο σημειώνει πως «η αίτηση θεραπείας του Χρήστου Καραγιαννίδη είναι καταρχήν απαράδεκτη, υπό την έννοια ότι η διοίκηση δεν έχει νομική υποχρέωση να την εξετάσει». Επίσης αναφέρει πως «η υπηρεσία μας δεν γνωρίζει το πραγματικό της υπόθεσης και γι’ αυτό δεν μπορεί να λάβει θέση επί της ουσίας» και συστήνει στον κ. Ψωμιάδη ότι «για το θέμα αυτό πρέπει να απευθυνθείτε στην αρμόδια υπηρεσία», δηλαδή στη διεύθυνση Εμπορίου.

Δυστυχώς για τον κ. Ψωμιάδη τα δικαστήρια ανέγνωσαν κατά διαφορετικό τρόπο τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου, θεωρώντας ότι επ’ ουδενί δεν του έδινε το «πράσινο φως» για την έκδοση της χαριστικής απόφασης.

Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2012

? Ρε το διάβασε κανένας;




(ειναι απίστευτο το οτι αναδημοσιεύουμε απο το hellas-orthodody, αλλα αφού αυτός του πήρε την συνέντευξη, τί να κάνουμε;)


Υ.Γ. Σταματείστε να μας σώνετε και αρχίστε το διάβασμα. Στοπ. Ακόμα και η γελοιοτητα εχει όρια. Στοπ. Τελικά μόνο όσοι ψήφισαν ΟΧΙ στο Μνημονιο φαίνεται να το διάβασαν, και μάλλον ψήφισαν οχι ακριβώς γιατί το διάβασαν στοπ.

Λοιπον


Οτι και να σούρει κανείς στους Πασόκους, πρέπει να θυμάται πως δεν είναι όλοι ίδιοι. Καποιοι "δεν διάβασαν" διοτι εχτιζαν το αρχηγικό τους προφίλ και κάποιοι μπήκαν με τα μούτρα στα σκατά, ασχέτως αν η πολιτική τους ήταν του γούστου μου ή όχι, αυτο πρέπει να τους το δώσω. 

Ενας απο αυτούς είναι και ο Γ. Ραγκούσης ο οποίος τελικά ειναι συμπαθητική φυσιογνωμία, για πασόκος δηλαδη. Ειδικά και ιδιαιτερα η ιστορία με τους ταρίφες τον έκανε τρομακτικά συμπαθή στα δικά μου μάτια.

Το μεγαλύτερο λάθος του κατ' εμε ειναι πως ίσως και λόγω υποχρέωσης (μιας και αυτός τον έβαλε στην κεντρική πολιτική σκηνή) στον ΓΑΠ (η θεση μου ειναι πως από τις προσωπικές επιλογές του ΓΑΠ (το 90% των οποίων ήταν για τα πανηγύρια) μόνο τούτος και ο Γερουλάνος τον ψιλοδικαιώνουν), παραήταν γαπικός για τα γούστα μου, αλλά και για το κοινό γούστο θα έλεγα. 

Νομιζω πως τουτος θα ήταν καλύτερη επιλογή από την Αννουλα του Φονια, τον Βαγγέλη τον "δωρεαν μαθήματα οικονομικών", τον Μιχάλη τον Αδιάβαστο και τον Ανδρέα "αφού δεν πεθαίνουν οι άνθρωποι" για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ. Προφανώς δεν έγινα πασόκος στα γεράματα (:Ρ), ούτε και το βλέπω να γίνεται και στην θέση του θα την είχα ήδη κοπανήσει από τούτο το κόμμα. Όσο καλός μάγειρας και να είσαι, με σάπια υλικά, φαγητό της προκοπής ΔΕΝ κάνεις.

Τελος πάντων ας δούμε την συνέντευξή του στον Γιάννη Μανδαλίδη που δημοσιεύτηκε εδώ, μιας και περιέχει τη γνώμη του για αυτά που μας απασχολούν γενικώς και ειδικως. Σχόλια και τονισμοί δικά μου (οι ερωτήσεις ειναι επίσης με εντονα γράμματα).



Όλο και περισσότεροι ομολογούν ότι υπήρξε σειρά αστοχιών στην αντιμετώπιση της κρίσης, τόσο από την πλευρά των πιστωτών μας όσο και καθυστερήσεις και λάθη εκ μέρους της κυβέρνησης. Ο κόσμος αναρωτιέται γιατί ενώ λαμβάνονταν αποφάσεις που κρίνονταν αναγκαίες, στην πράξη δεν εφαρμόζονταν ποτέ. Τι έπρεπε να είχε γίνει που δεν έγινε; 

Όταν έχει χειροτερέψει η ζωή τόσων Ελλήνων, όταν ο εκλεγμένος Πρωθυπουργός έχει παραδώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, όταν το κόμμα που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας φτάσαμε να πρέπει να συμμετέχει στην Κυβέρνηση για να βγει η χώρα από την κρίση, τότε πραγματικά υπάρχει μείζον πολιτικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί με αυτοκριτική και ειλικρίνεια. 

Πιστεύω βαθιά ότι ο βασικότερος λόγος της υπό αυτή την έννοια αποτυχίας της προηγούμενης κυβέρνησης είναι το παρατεταμένο καθεστώς αβεβαιότητας, διάρκειας δύο περίπου ετών, για το αν και κατά πόσο η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει ή όχι, αν θα παραμείνει ή όχι στη ζώνη του ευρώ.

Ισχυρίζομαι ότι η αιτία του προβλήματος που σήμερα αντιμετωπίζει η Ελλάδα δεν είναι η ύφεσηΗ ύφεση είναι το αποτέλεσμα. Η αιτία είναι η αβεβαιότητα, ο φόβος της χρεοκοπίας, για να μην πω πως είναι η διαδεδομένη πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει, δεν θα καταστήσει διαχειρίσιμο το δημόσιο χρέος, δε θα μπορέσει να βάλει σε τάξη τα δημόσια οικονομικά.

Ως γενική αρχή δεν νμζ να διαφωνεί κανένας. Ο καπιταλισμός "τρέφεται" με την πίστη. Αν αυτή ατονήσει τότε βράστα χαράλαμπε. Αλλά η αβεβαιότητα δείχνει να ειναι συστημική και όχι μονο τοπική. Εδώ βλέπω να δικαιώνονται αι κομμουνισταί που λένε πως ειναι συστημικό το ζήτημα και όχι τοπικο, όσο και αν οι εδώ τοπικές παράμετροι το κάνουν πιο μπερδεμένο.

Στην πραγματικότητα, αυτό που σήμερα ζει η Ελλάδα δεν είναι αυτό που περιγράφεται στην οικονομική επιστήμη ως ύφεση, που μπορεί κανείς να θεωρήσει ότι οφείλεται στο λάθος μίγμα της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής. Ζούμε τα δύο τελευταία χρόνια την αναστολή κάθε οικονομικής απόφασης εκτός από τις απολύτως αναγκαίες (αυτό μπορώ να το βεβαιώσω και προσωπικά. Το μεγαλύτερο ζήτημα παραμένει η αβεβαιότητα, ακόμα και σε όσους έχουν-και είναι πλεον λιγότεροι-λεφτά). Ζούμε μια πραγματική καθίζηση της οικονομίας μας. Ποιος επενδυτής επενδύει, ποιος καταναλωτής καταναλώνει και ποιος αποταμιευτής δεν σκέφτεται να αποσύρει από την τράπεζα τις καταθέσεις του όταν βρίσκεται επί μια διετία αντιμέτωπος με την προοπτική είτε της χρεοκοπίας, είτε της εξόδου από τη ζώνη του ευρώ; Άρα πώς να μη χάνουν τη δουλειά τους τόσες χιλιάδες άνθρωποι, πώς να μην πνίγονται τόσες επιχειρήσεις από έλλειψη ρευστότητας, πώς να μη μειώνονται ραγδαία τα εισοδήματα και η κατανάλωση; Καμία οικονομία, ούτε χωρών ανεπτυγμένων όπως η Γαλλία και η Γερμανία, δεν θα άντεχε να μη βαλτώσει αν επί δύο χρόνια καλείτο να λειτουργήσει υπό καθεστώς παρόμοιας αβεβαιότητας.  

Ποιος όμως ευθύνεται για αυτή την αβεβαιότητα; Το ΠΑΣΟΚ που ήταν κυβέρνηση και κατ’ επέκταση οι υπουργοί του δεν έχουν ευθύνες;

Πιστεύω πως η αποτελμάτωση που προκλήθηκε από την παρατεταμένη αβεβαιότητα δεν ήταν μοιραίο να συμβεί. Αντίθετα, νομίζω πως ήταν αδικαιολόγητη. Έχουν μεγάλη πολιτική ευθύνη όσοι, εντός και εκτός Ελλάδος, στους εθνικούς, διεθνείς και ευρωπαϊκούς θεσμούς με παλινωδίες, λανθασμένες αποφάσεις, υποχωρητικότητα και αναβλητικότητα οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση, με επιπτώσεις που απειλούν ήδη όλη την Ευρώπη. Όσοι από την πρώτη μέρα λειτουργίας της κυβέρνησης είτε ως μέλη της, είτε ως μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ καθώς και η συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των βουλευτών τους και ένα πολύ μεγάλο μέρος των συνδικάτων λειτούργησαν, ουσιαστικά, με τη λογική της σκοτεινής πλευράς της Μεταπολίτευσης -σας θυμίζω το «δόγμα» αυτής της σκοτεινής πλευράς που είναι το περίφημο «άλλα λέω, άλλα εννοώ και άλλα, εντέλει, πράττω.» Όλοι αυτοί δεν επέτρεψαν στην Ελλάδα να πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα. 
Ωπ! και για τα δικά σας (τα πασοκικά) τίποτα;

Δεν θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί;

Βεβαίως ναι. Όπου πιάσαμε τον «ταύρο από τα κέρατα» αμέσως, «με το καλημέρα», εκεί πετύχαμε ριζικές, ολοκληρωμένες αλλαγές. Θυμίζω, για να φέρω κάποια μόνον παραδείγματα από τον δικό μου τομέα ευθύνης, στον οποίο υποχρεούμαι να περιοριστώ, (www.ragkousis.gr, «Για μια νέα Εθνική και Ευρωπαϊκή αξιοπιστία»), ότι πριν από οποιοδήποτε Μνημόνιο και χωρίς το μπαμπούλα οποιασδήποτε Τρόικα καθιερώσαμε το 40ωρο στο δημόσιο, μειώσαμε κατά 130.000 τους δημοσίους υπαλλήλους και καταργήσαμε τα stages και τους συμβασιούχους.  Αν εξαιρέσεις το νούμερο των 130.000 τα άλλα τα θεωρώ ορθά. Για τον αριθμό συμβασιούχων κτλ επιφυλάσσομαι.

Στον χώρο της αυτοδιοίκησης με την μεταρρυθμιστική επανάσταση του Καλλικράτη, καταφέραμε το δημοσιονομικό όφελος, μόνο στο αρχικό στάδιο, να ξεπερνά το 1,2 δις ευρώ και η Αυτοδιοίκηση να μην αναφέρεται πλέον, όπως συνέβαινε μέχρι το 2010, ως μία εκ των βασικών πηγών παραγωγής δημοσιονομικών ελλειμμάτων στην Ελλάδα 

Στον τομέα της διαφάνειας, με τη Δι@ύγεια, που διασφαλίστηκε μόνο μέσω της υποχρεωτικής συνάρτησής της με την εκτελεστότητα των αποφάσεων –κατηγορηθήκαμε και πάλι ότι θα παρέλυε, τάχα, η δημόσια διοίκηση, πάντοτε, βλέπετε, κάποιοι φέρνουν την καταστροφή και τον φόβο, όταν το μαχαίρι μπαίνει στο κόκκαλο. Είναι, όμως, γεγονός ότι μόνο τους πρώτους 12 μήνες εφαρμογής, έχουν αναρτηθεί και παραμένουν στο Διαδίκτυο πάνω από 3  εκατομμύρια κρατικές αποφάσεις από 3.000 φορείς και πλέον, με τις οποίες λόγω της προκαταβολικής δημοσιοποίησής τους και του συνεπαγόμενου διαρκούς δημόσιου ελέγχου επ' αυτών, έχει επιτευχθεί ένα εξαιρετικά σημαντικό δημοσιονομικό όφελος. 

Καθιερώσαμε προσλήψεις στο δημόσιο αποκλειστικά και παντού μέσω του ΑΣΕΠ, δηλαδή μιας ανεξάρτητης αρχής. Εκεί, λοιπόν, τα αποτελέσματα επήλθαν γρήγορα, ήταν θετικά και, κυρίως, είχαν την αποδοχή της ελληνικής κοινωνίας γιατί ήταν προς όφελος των πολιτών και του κοινωνικού συμφέροντος. Θυμίζω όμως ότι σε αυτές τις μεγάλες τομές είχαμε απέναντί μας το σύνολο της αντιπολίτευσης, της αριστεράς συμπεριλαμβανομένης, σε όλες τις εκδοχές της. Αυτό δεν το θυμάμαι επί του συγκεκριμένου. Αν ισχύει όντως, τότε έχουμε θέμα

Υπήρξαν όμως και λάθη... Πού έγιναν αυτά;

Σε όποιους τομείς κάναμε ασκήσεις οικοδόμησης προσωπικού φιλολαϊκού προφίλ των υπουργών, επιχειρώντας να κοροϊδέψουμε ή να χαϊδέψουμε αυτιά, καθυστερώντας τη λήψη επώδυνων αλλά σωτήριων αποφάσεων για την ελληνική κοινωνία, εκεί χάσαμε τον μπούσουλα, χάσαμε χρόνο, απογοητεύσαμε και εξοργίσαμε τη διεθνή κοινότητα, προκαλέσαμε την αγανάκτηση των Ελλήνων πολιτών και στο τέλος πλήξαμε πολύ πιο βίαια τα εισοδήματά τους και οδηγήσαμε την ελληνική οικονομία σε ύφεση. Στην πραγματικότητα, στο όνομα του λαού και της κοινωνικής ευαισθησίας κάποιοι έπληξαν καίρια τα λαϊκά συμφέροντα, καθώς και το εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων, εμποδίζοντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. 

Μάλιστα θέλω να υπογραμμίσω ότι η τελική, η καθοριστική ζημιά δεν είχε γίνει μέχρι τον Ιούλιο του 2011. 

Μέχρι και τότε η Ελλάδα προλάβαινε, η κυβέρνηση Παπανδρέου μπορούσε, το ΠΑΣΟΚ άντεχε. 

...και τι το εμπόδισε;

Τελικά, ενώ το Μνημόνιο είχε εξαρχής δύο πυλώνες, τον δημοσιονομικό και τον διαρθρωτικό, φτάσαμε στο ακατανόητο και αδικαιολόγητο σημείο την ίδια στιγμή που υπουργοί και βουλευτές νομοθετούσαν τη λήψη μέτρων που μείωναν το εισόδημα εκατομμυρίων Ελλήνων, οι ίδιοι αυτοί να υποχωρούν σε πιέσεις ισχυρών συνδικάτων και συντεχνιών αναβάλλοντας τη λήψη διαρθρωτικών μέτρων. Εφαρμόστηκε λοιπόν ο ένας πυλώνας και εγκαταλείφθηκε ο άλλος, εφαρμόστηκε ο πιο «δυσάρεστος», που αφορούσε το εισόδημα όλων των Ελλήνων, ενώ αυτός που έθιγε τις «μικρές ολιγαρχίες» έμεινε ανενεργός. Μπροστά στις «μικρές ολιγαρχίες», σηκώθηκαν από ορισμένους τα χέρια ψηλά. Όντως. Μενει σαν άσκηση όμως πως ακόμα και αν γίνονταν όλα οπως "θα τα ήθελε" αν τελικά ετούτο το πράγμα θα δούλευε. Τελικά το μόνο που φντ να λειτούργησε είναι μια βίαιη και ανευ προηγουμένου αναδιανομή (και συνολική καθίζηση) εισοδήματος

Δηλαδή το πρόβλημα με το Μνημόνιο ήταν μόνο πρόβλημα εφαρμογής και όχι περιεχομένου, όπως είπε ο κ. Σημίτης;

Κάνοντας μια αποτίμηση, η «αχίλλειος πτέρνα» περιεχομένου του Μνημονίου –κατά τη γνώμη μου- ήταν ότι προσέγγισε το θέμα του δημοσιονομικού ελλείμματος και της κάλυψης των δανειακών αναγκών χωρίς να αντιμετωπίζει ταυτόχρονα και το πρόβλημα του συνολικού ύψους του εξωτερικού χρέους, το οποίο στην πραγματικότητα επιδεινώθηκε με την είσοδο της Ελλάδας στον Μηχανισμό Στήριξης. Πρόκειται για ευθύνη και των εταίρων, οι οποίοι σχεδίασαν με την αυταπάτη και την ψευδαίσθηση ότι η Ελλάδα θα κατάφερνε σύντομα να ξαναβγεί στις αγορές γιατί θα έπεφταν τα περίφημα spreads με την απλή ανακοίνωση μιας σειράς μέτρων «επικοινωνιακού χαρακτήρα», που θα ελάμβανε είτε η ελληνική κυβέρνηση είτε οι Σύνοδοι Κορυφής. 

Συμφωνείτε, δηλαδή, με τον διοικητή της ΤτΕ που υποστηρίζει ότι η κρίση δεν υπήρξε εξαρχής αναπόφευκτη; 

Στα όσα σας προανέφερα για την κρίση και τις αιτίες της να ξεκαθαρίσουμε μια κι έξω και το εξής: η Ελλάδα δεν βρέθηκε να πάσχει από την θανατηφόρο υπερχρέωση εξαιτίας όσων συνέβησαν μετά το 2009. Αντίθετα, αυτό οφείλεται στα όσα συνέβαιναν από το 1974 μέχρι το 2009, όταν το πολιτικό προσωπικό της χώρας και εθίστηκε το ίδιο και προκάλεσε τον εθισμό χιλιάδων συμπολιτών μας στο παραισθησιογόνο που ονομάζεται «εξωτερικός δανεισμός». Πλήθος πολιτικών το χρησιμοποίησαν για να φτιάξουν εύκολα πολιτικές καριέρες μοιράζοντας αφειδώς τεχνητή χαρά και πλαστή ευημερία σε εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων, δημιουργώντας μια κυρίαρχη νοοτροπία, αυτήν που εγώ ονομάζω «αντίληψη του πολιτικού κατεστημένου της Μεταπολίτευσης.» Με αυτή οφείλαμε εμείς να συγκρουστούμε από το ’09 και εξής. 

Επειδή όμως δεν θέλω να είμαι άδικος και ισοπεδωτικός, πρέπει να επισημάνω ότι η πορεία της χώρας από το ’74 και μετά συμπεριέλαβε και σημαντικές προόδους, τόσο ως προς την σταθερότητα της διακυβέρνησης και την κυβερνητική συνοχή όσο και ως προς κάποιες αποτελεσματικές προσπάθειες να συμμαζευτεί η χώρα δημοσιονομικά. Η Ελλάδα του 2000 δεν ήταν η Ελλάδα της χρεοκοπίας. Η διακυβέρνηση Καραμανλή ήταν αυτή που προκάλεσε την εθνική συμφορά. 

Μήπως, όμως, τελικά για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας «φουσκώθηκαν» τα στοιχεία του 2009;

Κατ’ αρχάς, η εικόνα μιας Πολιτείας όπου, ενώ υποτίθεται πως θέλει να πατάξει τη φοροδιαφυγή, η εκτελεστική εξουσία συγκρούεται με τη δικαστική, είναι αποκρουστική για τους πολίτες και σκορπά απογοήτευση. Μακριά από εμένα και η υπόνοια ακόμη ότι σε μια ευνομούμενη πολιτεία, σε ένα κράτος-δικαίου θα μπορούσε να υπάρξει ασυλία και απυρόβλητο για τον οποιονδήποτε. Η ιδέα όμως ότι ο πρώην πρωθυπουργός και ο πρώην υπουργός Οικονομικών προσπάθησαν να «μαγειρέψουν» τα στατιστικά στοιχεία συνιστά μομφή που κατά τη γνώμη μου στερείται παντελώς σοβαρότητας. Σε μια εποχή μάλιστα που βοούσε το σύμπαν για τα δημοσιονομικά χάλια της Ελλάδας ή και μαθαίναμε ότι στην κ. Λαγκάρντ λίγους μήνες νωρίτερα ο Έλληνας υπουργός των Οικονομικών έδινε τα δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας γραμμένα σε… χαρτοπετσέτα.  

Τι μπορεί και τι πρέπει να γίνει;

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτε πιο πατριωτικό και φιλολαϊκό από το να τελειώνει η αβεβαιότητα για τη χρεοκοπία. Kαμία παράταση στην αβεβαιότητα μα και καμία λευκή επιταγή στη διαδικασία εξόδου από την αβεβαιότητα. Αν η αβεβαιότητα συνεχιστεί, η ύφεση θα βαθύνει, το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων θα γνωρίσει καταβαράθρωση. Επίσης, αν η αβεβαιότητα συνεχιστεί, τότε οφείλω δημόσια να δηλώσω ότι κινδυνεύουμε να περάσουμε από την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση σε μια εθνική περιπέτεια, σε μια εθνική τραγωδία. 

Αποτελεί ιστορική υποχρέωση και εθνικό καθήκον να τελειώσει τώρα η αβεβαιότητα. Να συνομολογηθεί με τρόπο σαφή, τεκμηριωμένο με χαρτί και μολύβι που λένε, από όλους, εντός και εκτός της χώρας ότι η Ελλάδα έχει ένα διαχειρίσιμο εξωτερικό χρέος, ότι δεν πρόκειται να υποχρεωθεί σε  στάση πληρωμών, ότι διαθέτουμε αρκετά χρήματα ώστε να καλύπτουμε απρόσκοπτα τη λειτουργία του ελληνικού κράτους και τις δανειακές του υποχρεώσεις.
 
Επιτυγχάνοντας ένα τέτοιο PSI και μια τέτοια δανειακή σύμβαση η Ελλάδα κερδίζει κάτι πολύτιμο: βγάζει από πάνω της το φόβο για ενδεχόμενη χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ. Μόνον έτσι γυρίζει σελίδα, κυριολεκτικά. Έτσι θα αρχίσουν οι επενδυτές να επενδύουν, να δημιουργούνται θέσεις εργασίας, οι καταναλωτές να καταναλώνουν, οι αποταμιευτές να επιστρέφουν στις τράπεζες. 

Μόνο έτσι, θα πάψει η Ελλάδα να είναι η χώρα του κλινικού θανάτου της οικονομίας, όπως συμβαίνει σήμερα. 

Μπορεί η προσεχής Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ να βάλει τέλος στην αβεβαιότητα που λέτε ή θα είναι επανάληψη των προηγούμενων Συνόδων που απέτυχαν να δώσουν οριστική λύση;

Κοιτάξτε, οφείλουμε να αναγνωρίζουμε την έμπρακτη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, όπως εκφράστηκε από τον Μηχανισμό Στήριξης. Να αναγνωρίζουμε τη συμβολή των ευρωπαίων φορολογουμένων στο ελληνικό πρόβλημα. Τώρα όμως πρέπει να τους πούμε: «είναι η ώρα της οριστικής και τελικής λύσης που όχι μόνο από εμάς αλλά και από εσάς, εταίροι, απαιτεί συγκεκριμένες αποφάσεις». Η Ελλάδα δεν αντέχει να μείνει εγκλωβισμένη κι άλλο στην αβεβαιότητα. Οι Έλληνες θα βυθιστούν σε μια δυστυχία, χωρίς επιστροφή, απολύτως αδικαιολόγητη. 

Βρισκόμαστε στο «ως εδώ και μη παρέκει». Πρέπει να τελειώνουμε οριστικά με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας.    

Εν όψει της ερχόμενης Συνόδου Κορυφής, καθώς και της κατάληξης των διαπραγματεύσεων, οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι αν η δανειακή σύμβαση και το PSI δεν διασφαλίσουν πράγματι την οριστική λύση και παρατείνουν την αβεβαιότητα, τότε για μένα θα πρόκειται για συνέχιση του ίδιου ολέθριου λάθους και ειλικρινά επιφυλάσσομαι. 

Η εξεύρεση μιας οριστικής λύσης συναρτάται από πολλούς με την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και με την μείωση του κατώτερου μισθού. Πώς τοποθετείστε απέναντι σε μια τέτοια επιλογή;

Αφού σας εξήγησα ότι αιτία της σημερινής ύφεσης δεν είναι το μισθολογικό κόστος αλλά ο φόβος της χρεοκοπίας, η απάντηση προφανώς είναι «όχι με οποιοδήποτε τίμημα». Σημαίνει ότι και να μειώσουμε τους μισθούς, αν ο φόβος χρεοκοπίας διατηρηθεί, δεν θα βγούμε από την κρίση και το μόνο που θα πετύχουμε είναι να διαλύσουμε τη χώρα και τους Έλληνες. Άρα, όχι με περαιτέρω επιδείνωση του εισοδήματος και του βιοτικού επιπέδου της παραγωγικής Ελλάδας, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. Δεν συναινώ σε καμία περικοπή αμοιβής που δικαιούται η Ελλάδα που παράγει, για να γλιτώσει η παρασιτική Ελλάδα. Ποτέ ξανά δε θα πρέπει το «θύμα» να είναι η παραγωγική Ελλάδα. Κι επειδή δε μου αρέσουν τα μισόλογα, σας λέω ότι πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα και με απόλυτη αποφασιστικότητα όλες εκείνες οι αλλαγές που θα απογειώσουν την οικονομία. Θα πρέπει να επιτρέψουμε να πνεύσει ένας άνεμος ανταγωνισμού και ελευθερίας που είναι το οξυγόνο για την ανάπτυξη της κάθε οικονομίας. Πρέπει να αρθούν όλα τα εμπόδια, όλα τα στεγανά και η Ελλάδα να γίνει μια πραγματικά ελεύθερη, όχι μια ψευδεπίγραφα ελεύθερη οικονομία όπου το πολιτικό προσωπικό θα δίνει μάχες οπισθοφυλακής για να διατηρήσει σε νομική ισχύ ρυθμίσεις που η πραγματική οικονομία, με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, τις έχει κονιορτοποιήσει ή για να διατηρήσει τα προνόμια συντεχνιών που υπήρξαν τα αγαπημένα παιδιά της Μεταπολίτευσης.  

Τελευταία, άλλωστε, αποκαλύπτεται καθημερινά μια παρασιτική Ελλάδα που κυριαρχεί τις τελευταίες δεκαετίες  - είτε είναι επιχειρηματική είτε συντεχνιακή είτε πολιτική, αυτοδιοικητική, δημοσιογραφική, εκκλησιαστική- δυστυχώς δεν εξαιρείται κανείς. Και αυτή η παρασιτική Ελλάδα βλέπουμε να έχει πελατειακά, παρακρατικά ακόμα και μαφιόζικα χαρακτηριστικά. Και να πλήττει τον τόπο επιβάλλοντας μια ομερτά, μια σιωπή σε μια αλυσίδα συνενοχής: σου καλύπτω την μικρή σου παρανομία, την μικροπαράβαση, ανέχεσαι την απάτη μου, και όλοι μαζί τα μεγαλύτερα εγκλήματα που συντελούνται με αυτουργούς ακόμη και μέλη των ηγεσιών κάθε χώρου. (άσχετα με τα υπόλοιπα αυτό το προσυπογράφω, αλλά εγώ δεν κυβερνάω και μπορώ να γράφω εκθέσεις ιδεών. Οι κυβερνώντες μήπως απλά ειναι μέλη της ίδιας κλίκας; Προφανώς τον εξαιρώ ειδικά μετά την στάση του στο θέμα των ταξί). Αν δεν εκθεμελιωθεί άμεσα και οριστικά –δηλαδή χωρίς εξαίρεση και επιείκεια- αυτή η σιωπηρή αποδοχή της γενικευμένης ανομίας, η χώρα είναι καταδικασμένη να εκπέσει σε ένα ιδιότυπο «κράτος απόβλητο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνένετευξη: Γιάννης Μανδαλίδης

Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2012

Χρυσοχοϊδης και Μνημονιο

Ημουνα -ρε παιδια, μα την Παναγία- έτοιμος να το διαβάσω αλλά:

Breaking News


Ζαλίστηκα!

Καλα παλιά που το υπερασπιζόταν το Μνημόνιο, και το ψήφιζε και στη Βουλή

καλά μετά που δεν του άρεσε και έπρεπε  και μπορούσαμε να το αποφύγουμε

Αλλά να μην το έχει διαβάσει;;;

Η πλεον σοβαρή συνθήκη-συμφωνία-νόμος της χώρας μετά την ένταξή της στο ευρώ (μην σου πω και πιο σοβαρη) και κοτζαμάν υπουργός ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕ;;;

Και θελει να γίνει και αρχηγος;;;;;


....................

(κενο....τι να πει κανεις)

Update
Δεν μπορω θα σκασω αν δεν το γράψω.

ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ

Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2012

Εξοχώτατα άθεα καθαρματα, come to papa! updated

H ....απόλαυση της ημέρας προσφέρεται από τον Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ο οποίος βρήκε μεν σύμμαχο στα αντικαπιταλιστικά (;) του σχέδια το ΚΚΕ, αλλά δεν του "πάει" κιόλας να τακιμιάσει και έτσι εύκολα με τους αθεους, οποτε μετα την αλληλεγγύη, την συμμαχική πρόσκληση κτλ έχουμε και την παλια, καλή, παραδοσιακή, ανιστόρητη και αντιεπιστημονική νουθεσία!

Λίγα σχόλια και τονισμοι απο εμένα διότι και αυτό το αριστούργημα δεν χρειάζεται πολλά! Το μονο που έκανα παραπάνω ήταν να καλλωπίσω καλλιτεχνικά τις περίτεχνες (οντως) εκφράσεις του Μητροπολίτη, όπου νόμιζα πως χρειάζεται!

Α, να υπενθυμίσω πως στους Ελληνες "δεν αποδίδονται τίτλοι ευγένειας". Εξοχώτατος παραμένει ΜΟΝΟ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αυτός ...χαριστικά!

(το κείμενο πήρα από εδώ)



Εξοχωτάτη κ. Παπαρήγα,

Ως Ποιμενάρχης του επινείου της Πρωτευούσης της Χώρας (αυτο σημαινει Πειραιάς. Ετσι μίλαγε και η κα Ντένη Μαρκορα διοτι ήτο Βαζελα και δεν καταδεχόταν να πει Πειραιας αλλα ελεγε επινειο της Αθήνας. 










Οσο να ναι ειμεθα υπερ του σεβασμιοτατου εδώημών και πνευματικός διάκονος της εν Πειραιεί (εδώ φντ πως του ξέφυγε!) Εκκλησίας του Θεού, μετ' αισθημάτων συνοχής καρδίας και πολλής θλίψεως δια την όχλησι της Υμετέρας πολυευθύνου Εξοχότητος (!η Παπαρήγα!) εν καιροίς δυσχειμέροις κατά τους οποίους αγωνίζεσθε για την διάσωσι της φιλτάτης Πατρίδος (ε, δεν περίμενα Μητροπολίτη άνθρωπο να αναγνωρίσει στους άθεους κομμουνισταί πως αγωνίζονται υπέρ της πατρίδος!) εκ των αρπακτικών διαθέσεων των δανειστών και πιστωτών Αυτής που πραγματούμεναι αναποδράστως θα οδηγήσουν εις την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, καθηκόντως προάγομαι όπως παρακαλέσω Υμάς να εμποδίσητε την στοχευμένην επίθεσιν του καταρρέοντος κόμματος της τέως συμπολιτεύσεως, το οποίο δια των Εξοχωτάτων Υπουργών του κ.κ. Ευαγγέλου Βενιζέλου και Μιλτιάδου Παπαϊωάννου επιχειρεί την ψήφισι υπό της Βουλής των Ελλήνων νομοσχεδίων σαφώς αντικειμένων εις την Συνταγματική νομιμότητα και τα δημοκρατικά αισθήματα.

Σημειωτέον ότι δια τας συγκεκριμένας νομοθετικάς ρυθμίσεις ουδεμία πολιτική εξουσιοδότησι κέκτηνται και ως εκ του αποτελέσματος δύναται να κριθή στοχοποιούνται δια της πρωτοβουλίας των κινήσεών των αι Συνταγματικώς κατοχυρωμέναι αρχαί της ανθρωπίνης οντολογίας, της ελευθερίας της συνειδήσεως και εκφράσεως, της δημοσίας τάξεως και των χρηστών ηθών.

Τα προς ψήφισι νομοσχέδια που κατετέθησαν εις την Βουλή των Ελλήνων αρμοδιότητος του αυτοπροσδιοριζομένου ως «προοδευτικού» Εξοχωτάτου κ. Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφανείας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μιλτ. Παπαϊωάννου «Καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας» και «Κώδικας ναρκωτικών» εισάγουν εις την ελληνική έννομο τάξι αρχάς που κονιορτοποιούν την Συνταγματική νομιμότητα και απομειώνουν πλήρως την ιδιοπροσωπεία του Έθνους.

Παρέλκει βεβαίως εις την Υμετέραν έμφρονα κρίσι να αναφέρω ότι ο δήθεν προοδευτισμός του κ. Υπουργού προεβλέφθη όσον αφορά εις την θεσμοθέτησι «και ετέρου σεξουαλικού προσανατολισμού» εκτός του υπό της ανθρωπίνης οντολογίας και του αιωνίου Δημιουργού του ανθρωπίνου προσώπου τεθεσπεισμένου, που προβλέπεται ως έννοια εις τα άρθρα 2 και 3 (μα την Παναγία ΔΕΝ καταλαβα τι λεει. Νμζ πως ο ...θεος προβλεπεται ως υπαρξη απο το Συνταγμα;) του προς ψήφισι νομοσχεδίου για την «καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας», ως και δια την υπ' αυτού απόπειρα εισαγωγής της αμέσου λύσεως του ιερού θεσμού του γάμου, τόσον υπό του φρενοβλαβούς ηγεμόνος της Ρώμης Νέρωνος όστις συνήψε «γάμο» με δύο έλληνας απελευθέρους τον εύσωμο και ανδρώδη Πυθαγόρα και τον λεπτόσωμο και γυναικώδη Σπόρο, τον οποίον κατέστησε εκτομία και μετωνόμασε εις Σαββίνα, όπως εξιστορεί εις την περιώνυμο Ρωμαϊκή του ιστορία ο Έλλην ιστορικός Κάσσιος Δίων, (163 μ.Χ.) της οποίας την αλήθεια επιμαρτυρούν οι σύγχρονοι ιστορικοί του γεγονότος Τάκιτος και Σουητώνιος, όσον και από τον ψευδοπροφήτη του Ισλάμ άραβα έμπορο Μωάμεθ, ο οποίος τον 7ον αι. εις το Κοράνιόν του ανιδρύει την διάλυσι υπό του ανδρός του γάμου δι' απλής τρισσής σχετικής δηλώσεως.

Αν καταλαβα (;) καλά ήταν και ο Νέρωνας ΠΑΣΟΚ; Η μήπως ήταν προφήτης ("προεβλέφθη ");

Με την αιτιολογική έκθεσι του σχεδίου Νόμου «Καταπολέμηση εκδη- λώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας» που ως ιδεολογήματα αντίκεινται εις τον ψυχισμό και την καρδία των Ελλήνων, εν παραγρ. 4 αντισυν-ταγματικά και ανεπέρειστα ορίζεται ότι δήθεν η Ελληνική κοινωνία μεταβάλλεται εις «πολυπολιτισμική» κοινωνία, αυθαίρετος έννοια που θεσμοθετουμένη όμως εκμηδενίζει την Συνταγματική έννοια του Έθνους υπέρ του οποίου υφίσταται και λειτουργεί το Σύνταγμα.

Με έναν προκλητικόν «παλαιοημερολογητισμόν» επιχειρείται να εισαχθή η παρωχημένη έννοια της πολυπολιτισμικότητος εις την ελληνική έννομο τάξι, την στιγμή κατά την οποία τα εφαρμοσθέντα μοντέλα πολυπολιτισμικότητος εις άλλες χώρες καταρρέουν ανεπανορθώτως, ως οι ηγέται των διακηρρύσουν και επενέρχονται οι έννοιες της εθνικότητος και της ιδιοπροσωπείας εκάστου λαού.

Ας υποθεσουμε πως καταρρεουν. Χωρες οπως οι ΗΠΑ και η Μ. Βρετανια καταρρέουν. Μάλιστα. Αν δεν κατάρρεαν δηλαδή θα ήσασταν υπέρ; Αν δεν είστε υπερ έτσι και αλλιως ποια η βαρύτητα του επιχειρήματος;


Κατά προκλητική καταστρατήγησι του Συντάγματος, η έννοια της θρησκείας που προβλέπεται εις τα άρθρα 2 και 3 του υπό ψήφισι σχεδίου νόμου αποδεσμεύεται από τις προβλέψεις του άρθρου 13 του ισχύοντος Συντάγματος διότι η ελληνική έννομος τάξις δεν περιβάλλει με συνταγματικήν αναγνώρισι και προστασία οιανδήτινα θρησκευτική παραδοχήν αλλά μόνον εκείνην η οποία αποτελεί γνωστή θρησκεία μη έχουσα κρύφια δόγματα και της οποίας η λατρεία δεν αντίκειται εις την δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη.

Για κάποιον λόγο η από πάνω παράγραφος εξηγείται από την αποκάτω.

Επομένως με το υπό ψήφισι νομοσχέδιο προστατεύονται οι σέκτες, οι παραθρησκείες, ο σατανισμός, που διαφημίζεται δια του διαδικτύου με επικλήσεις δαιμόνων και ανθρωποθυσίες, η Σαϊεντολογία, η οποία επανέρχεται με θρησκευτικό προσωπείο κατόπιν της υπό της ελληνικής εννόμου τάξεως καταργήσεως αυτής υπό την σωματειακήν της έκφανσι (Ελληνική πολιτεία κατά ΚΕΦΕ) και κάθε είδος γκουρουϊσμού και ψυχοναρκωτικών.

Εισάγεται ωσαύτως κατά παράβασι της χριστιανικής ανθρωπολογίας (!) και της ανθρώπινης οντολογίας η έννοια του «ετέρου σεξουαλικού προσανατολισμού»





και αναγνωρίζεται η παράνοια και το έγκλημα περί το γενετήσιο ένστικτο ως θεσμός της εννόμου τάξεως. Είναι ασφαλώς συμπαθέστατα τα θύματα αυτής της τραγικότητος ως πρόσωπα και έχουν οπωσδήποτε ανάγκη της αγάπης και της στοργής αλλά είναι αποτρόπαιο βδέλυγμα η πρακτική της ζωής των και τυγχάνει αδιανόητο να αναγνωρισθή ως θεσμός δικαίου.

Αναδιφών την υπό του Εξοχωτάτου κ. Υπουργού Εργασίας προσφάτως δημοσιευθείσα Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Φ. 11321οικ.26012/1718 (ΦΕΚ τ. Β 2611/8.11.2011) αισθάνομαι τρομακτική απογοήτευσι δια το πολιτικό προσωπικό της χώρας ημών, που φθάνει εις τοιαύτη έκπτωσι να περιβάλη με νομοθετικό κύρος εις την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως κακουργηματικές εκδηλώσεις περί το γενετήσιο ένστικτο, εφευρέσεις δαιμόνων φρικώδεις και ειδεχθείς που ωστόσο «αναγνωρίζονται» από τους δήθεν «προδευτικούς» ως δήθεν «σεξουαλικός προσανατολισμός» του ανθρωπίνου προσώπου.

Φαίνεται ότι το τρομακτικό παράδειγμα της Ολλανδίας της οποίας η έννομος τάξις ανεγνώρισε «κόμμα παιδοφίλων» μεταδίδεται ως λοιμική νόσος και παρ' ημίν.

Εις το υπό ψήφισι νομοσχέδιο και εις το άρθρο 4 καθιερώνεται η παγκόσμια φασιστική πρωτοτυπία εις την ελληνική έννομο τάξη περί συλλογικής ευθύνης των νομικών προσώπων για «αδικοπραγίες ενός φυσικού προσώπου που ενεργεί είτε ατομικά είτε ως μέλος οργάνου και κατέχει διευθυντική θέση» και απαραδέκτως αναγορεύεται ο εκπρόσωπος της Εκτελεστικής εξουσίας (Υπουργός Δικαιοσύνης), εις φυσικό δικαστή.

Ο προφανής στόχος του νομοσχεδίου είναι η φίμωση της πληροφορήσεως, εκατοντάδων ιστολογίων (εχουν τα ιστολόγια "φυσικο προσώπο που ενεργεί είτε ατομικά είτε ως μέλος οργάνου και κατέχει διευθυντική θέση";) , εφημερίδων και περιοδικών, αφού ακόμα και η αναφορά εις την εγκληματικότητα ομάδων λαθρομεταναστών η εις το επιβαλόμενο από το Ισλάμ «τζιχάντ» και εις τον φονταμενταλισμό του, θα αποτελή πράξι ποινικά κολάσιμη.


Με την νέα λογική του νομοσχεδίου θα έπρεπε να οδηγηθούν πάραυτα εις τις φυλακές οι χιλιάδες των ορθοδόξων Εβραίων, εάν διήρχοντο από την Ελληνική επικράτεια, που καταθέτουν αδιάσειστα ιστορικά ντοκουμέντα και μαρτυρίες για πράξεις και παραλείψεις των σιωνιστών ηγετών εις τις εν Αμερική ιστοσελίδες τους http://www.israelversus judaism.org και http://www.jewsnotzionists.org. index.htm και που αφορούν εις το ειδεχθέστατο έγκλημα γενοκτονίας του Εβραϊκού λαού που διέπραξε ο παρανοϊκός δικτάτωρ Αδόλφος Χίτλερ και το ναζιστικό χυδαίο καθεστώς του.



Θα έπρεπε να οδηγηθή εις τις φυλακές και ο Ραββίνος της Σλοβακίας Michael Ber Weissmandl ztl, Κοσμήτωρ του Ιδρύματος Nitra Yeshiva δια το βιβλίο του «Min Hametzar» (Από τα βάθη) που εξεδόθη εις την Ν. Υόρκη εις τα Εβραϊκά και αναφέρεται εις τα χρόνια 1942-1945 και εις τις παραλείψεις των σιωνιστών ηγετών δια την σωτηρία των εβραίων της Σλοβακίας.

Ειναι σαφες πως τελικα και για το θάνατό τους φταίνε οι Εβραίοι!


Στοιχούντες οι προτείνοντες Εξοχώτατοι κ. Υπουργοί Ευ. Βενιζέλος, Ανδρ. Λοβέρδος, Χρ. Παπουτσής, Δημ. Ρέππας και Μιλτ. Παπαϊωάννου εις την φρικώδη αντίληψι του τ. Πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου δια την αποποινικοποίησι των ναρκωτικών ουσιών, ο οποίος εις ανύποπτο χρόνο είχε δηλώσει: «μια γλάστρα σε κάθε μπαλκόνι», με το πρόσχημα της κωδικοποιήσεως των διατάξεων δια τις ναρκωτικές ουσίες και του εξορθολογισμού των ποινών νομιμοποιούν την χρήσι, κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών και εισάγουν δια πρώτη φορά εις την ελληνική έννομο τάξη αλλά και εις την σκέψι και αντίληψι της ελληνικής νεολαίας την ολέθρια και εγκληματική άποψι ότι ο θάνατος εκ των ναρκωτικών ουσιών δύναται να κατηγοριοποιηθή.

Εις το άρθρο 29 του υπό ψήφισι Νομοσχεδίου «Καλλιέργεια κάνναβης δημόσια χρήση ναρκωτικών ουσιών, πλαστογραφία ιατρικής συνταγής» αναφέρεται:

«1. όποιος για δική του αποκλειστική χρήση καλλιεργεί φυτά κάνναβης σε αριθμό η έκταση που δικαιολογούνται μόνο για την ατομική του χρήση, τιμωρείται με κράτηση μέχρι τριών μηνών η με πρόστομο μέχρι πεντακοσίων ευρώ.

2. Όποιος κάνει χρήση ναρκωτικών δημοσίως τιμαρείται με κράτηση μέχρι έξι μηνών η με πρόστιμο μέχρι χιλίων ευρώ.

Ο δράστης της πράξης του προηγουμένου εδαφίου μπορεί να κριθεί ατιμώρητος, εάν το δικαστήριο, εκτιμώντας τις περιστάσεις τέλεσης της πράξης και της προσωπικότητας του δράστη, κρίνει ότι η αξιόποινη πράξη ήταν εντελώς συμπτωματική και δεν είναι δυνατόν να επαναληφθή.

3. Δεν τελεί άδικη πράξη όποιος, για δική του αποκλειστικά χρήση, με οποιονδήποτε τρόπο προμηθεύεται η κατέχει ναρκωτικά, σε ποσότητες που δικαιολογούνται μόνο για ατομική του χρήση.»

Η εγκληματική αυτή διάταξις αντιβαίνει πλήρως εις τη λογική και αποτελεί γελοιοποίησι της αληθείας, διότι δεν είναι εφικτόν να κριθή δεόντως και να εκτιμηθή η προσωπική χρήσις ναρκωτικών ουσιών. Ποίος και με ποία κριτήρια θα ορίση ποία είναι η ανάγκη προσωπικής χρήσεως οπιοειδών επί παραδείγματι, δια τον ένα η τον άλλον χρήστη η εξηρτημένον;

Ένας χρήστης που εκκινεί με 50 mg ηρωΐνης εις την κατηφορική πορεία θανάτου που βαδίζει μπορεί να χρειάζεται 2 η 3 η παραπάνω γραμμάρια την ημέρα. Εις την πραγματικότητα ανοίγεται λεωφόρος ευρύχωρος δια μικρούς και μεγάλους εμπόρους ναρκωτικών ουσιών, δια να δρουν ελεύθερα και χιλιάδες νέοι να σπρώχνωνται εις την εξάρτησι.

Εις το άρθρο 23 «ιδιαίτερα διακεκριμμένες περιπτώσεις» όπου αναφέ-ρονται οι περιπτώσεις διακινήσεως που τιμωρούνται με την εσχάτη των ποινών (ισόβια) η με πρόσκαιρη κάθειρξη προβλέπεται ότι οι ποινές επιβάλλονται «όταν (ο δράστης) κατ' επάγγελμα χρηματοδοτεί την τέλεση κάποιας πράξης διακίνησης η κατ' επάγγελμα διακινεί ναρκωτικές ουσίες και το προσδοκώμενο όφελος του δράστη στις ανωτέρω περιπτώσεις υπερβαίνει το ποσόν των 50.000 Ευρώ».

Αν αυτή η παράγραφος του νομοσχεδίου δεν αποτελεί την ναυαρχίδα της ουσιαστικής αποποινικοποιήσεως της διακινήσεως των ναρκωτικών ουσιών, συλλήβδην έχομε υποστεί επιδημία κρετινισμού, διότι όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού κέντρου παρακολουθήσεως ναρκωτικών και τοξοκομανίας τέσσερα κιλά ινδικής καννάβεως η δύο κιλά ηρωΐνης κοστίζουν περίπου 40.000 Ευρώ.

Επομένως δια να εμπίπτη κανείς εις τας διατάξεις του αθλίου αυτού νομοθετήματος θα πρέπει να διακινή τόνους ναρκωτικών!

Όλα τα ανωτέρω που επιτυχώς επεσημάνθησαν εις το Υμέτερον δημοσιογραφικόν όργανον «Ριζοσπάστης» (τωρα τα εχω δει ολα! Επισημο στελεχος της Εκκλησίας επικαλείται τον Ριζοσπάστη!) ως προείπον νομοθετούνται με το πρόσχημα του «εξορθολογισμού των ποινών δια την διακίνηση ώστε να μην αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο οι μικροδιακινητές και οι μεγαλέμποροι και να μην μπαίνουν οι χρήστες φυλακή». Όντως οι χρήστες έχουν ανάγκη από θεραπευτικά προγράμματα και όχι φυλακές και θα πρέπει με όλους τους τρόπους να οδηγούνται εις την επιλογή της απεξαρτήσεως.

Όμως για να γίνη κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρχουν τόσα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα όσα έχει ανάγκη η χώρα με επαρκές εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

Σήμερα όμως υποχρηματοδοτούνται τα σχετικά προγράμματα και τα κέντρα προλήψεως τινάζονται εις τον αέρα με αποτέλεσμα να είναι αδύνατος η προσφορά του πολυσημάντου έργου τους.





Μεχρι εδω οκ. Αρχίζουσι τα όργανα!
(και το update. Δεν άντεξα να μην πιάσω και άλλο τα εξελικτικά και λοιπά επιστημονικα ο-Θεος-να-τα-κάνει)

Εξοχωτάτη κ. Παπαρήγα,

Με ιδιαίτερο σεβασμό και εκτίμηση εις το Υμέτερο πρόσωπο χρεωστώ επ' ευκαιρία της επικοινωνίας μεθ' Υμών να αντικρούσω καθηκόντως τον διακηρυσσόμενον υπό του Υμετέρου κομματικού σχηματισμού αθεϊσμόν και να παρακαλέσω να επανεκτιμήσητε τα επιστημονικά, φιλοσοφικά και ιστορικά δεδομένα που κρατούν Υμάς δεσμώτες εις το «μουράγιο» της τραγικής εγκοσμιοκρατίας.

Ο αθεϊσμός και ο αγνωστικισμός ενώ δήθεν καταλύουν το θρησκευτικό κοσμοείδωλο περί δημιουργίας και περί ευφυούς σχεδιασμού (κάποιος διαβάζει πολλά αμερικάνικα sites δημιουργιστών, οι οποίοι ομως ειναι κατά κανόνα ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ!) , ουσιαστικώς υψώνουν το έωλο, αβάσιμο και ανεπέρειστο επιστημονικώς και λογικώς κοσμοείδωλο της ασυναρτήτου τυχαιότητος, ως αιτίας και ουσίας του εκπληκτικής συνθέσεως και αρμονίας του κόσμου με την αντιεπιστημονική αντιλογική και εξ εμπαθείας και μίσους κατά του Δημιουργού προβολή της δήθεν φυσικής επιλογής και της δήθεν κοινής καταγωγής των ζωντανών ειδών. Δια των κατωτέρω αποδεικνύεται ότι ο κόσμος είναι δημιούργημα της απερινοήτου σοφίας και αγάπης του εκτός αυτού υπάρχοντος Τρισαγίου Θεού κατά την υπέροχον έκφρασιν του ιερού ψαλμωδού: «ποίησιν δε χειρών αυτού αναγγέλει το στερέωμα» (Ψαλμ. 18,1).

Βεβαίως αι πλέον σύγχρονοι φυσικαί θεωρίαι της σχετικότητος του Αϊνστάιν, της απροσδιοριστίας του Χαϊζεμπεργκ και των κβάντα του Μαξ Πλανκ, αλλά και αρκεταί νεώτεραι καταδεικνύουν την σαθρότητα της εξελικτικής θεωρίας, που αποδίδει την ύπαρξη του κόσμου εις την τυχαιότητα και εις την μηχανοκρατία της φυσικής επιλογής. Αι επιστημονικαί και φιλολοσοφικαί αποδείξεις κατά του μεγάλου τούτου ψεύδους που συντηρούν γνωστοί διεθνιστικοί κύκλοι των οποίων δυστυχώς αναμεταδόται τυγχάνετε είναι:

Για μισό ρε παιδιά. Ή τυχαιότητα θα έχουμε ή μηχανοκρατία καθώς το ένα αναιρει το άλλο. Παραλήρημα!. Βασικά βεβαίως κανένας σοβαρός επιστήμονας δεν λέει ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Υπάρχουν φυσικοί νόμοι (δηλ. ερμηνείες φαινομένων που ειναι επαναλήψιμες (οι θεωρίες για τα φαινόμενα) και στεκουν επειδη παρατηρείται πως στέκουν. Αν ξαφνικα βρουμε ενα μερος που ΔΕΝ στεκουν, αρχιζουμε και το ξαναψάχνουμε το πράγμα και εμπλουτίζουμε αυτα που ξέρουμε, όχι το σύμπαν) οι οποίοι ειναι στην ουσία μια "τομή" μας με το σύμπαν. Δηλαδή ειναι μια περιγραφή αυτου που αντιλαμβανόμαστε (με αισθήσεις, υπολογισμούς, ή όργανα) ως αληθές. Δεν ειναι κατ ανάγκη αληθινοί από μόνοι τους, αλλά από το γεγονός πως και αύριο στο (καλά ορισμένο) πεδίο τους θα ισχύουν.


Παμ' παρακάτω. Η φυσική επιλογή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΥΧΑΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. Οι επιμέρους ποικιλομορφίες, μεταλλάξεις, οτιδήποτε, δεχόμαστε (;) πως μπορεί να προέρθουν από τυχαίες κατανομές τυχαίων μεταβολών. Αυτο ναι. Η επιβίωση όμως μερικών γονιδίων κόντρα σε όλα τα υπολοιπα μόνο τυχαία διαδικασία δεν ειναι. Ας δοκιμάσουμε ένα ελαφρά αδόκιμο παράδειγμα που αφορά τους Εβραίους που τόσο συμπονά (;) ο Σεβασμιότατος.


Το αν κάποιος ήταν γεννημένος Γερμανός ή Εβραίος στο μεσοπόλεμο είναι μια εν πολλοίς τυχαία διαδικασία (όπως και το ότι εγώ και σεις που με διαβάζετε είμαστε Έλληνες και όχι ...Τζαμαϊκανοί). Το αν κάποιος όμως θα πέθαινε στο Άουσβιτς ή όχι είχε να κανει με το ειναι είναι Εβραίος (τσιγγάνος, αριστερος και άλλα) ή όχι. Το να μην είναι κάποιος Εβραίος εκείνες τις μέρες του έδινε ένα ποσοστό επιβίωσης παραπάνω και αυτό δεν ήταν καθόλου μα καθόλου τυχαίο σε μια χώρα ήπειρο που όλοι θέλανε να καθαρίσουν τους Εβραίους. Αυτόγραφα μετά, ευχαρισθω. 

Νεοελληνιστί (μετάφραση της παραπάνω ακαταλαβίστικης παραγράφου του Μητροπολίτη): Το συμπαν δημιοργήθηκε διότι:

1. Το πεπερασμένον του υλικού σύμπαντος, Ο μαθηματικός τύπος του Αϊνστάϊν Ε=m c2 ήτοι ότι η ενέργεια ισούται προς το γινόμενον της μάζης επί το τετράγωνον της ταχύτητος του φωτός, την άλήθειαν ταύτην ακριβώς βεβαιεί διότι η ύλη-μάζα και η ενέργεια είναι εν και το αυτόν νόμισμα. Η συμπαντική ύλη σχηματίζεται εν τω συνόλω της εκ χημικών στοιχείων, τα βασικά συστατικά των οποίων είναι μονάδαι σταθεραί, δηλαδή πεπερασμένα σωματίδια ηλεκτρισμού ορισμένης μάζης και ως εκ τούτου έχει τέρμα-όρια ως βεβαιεί και η σύγχρονος αστροφυσική, το σύμπαν είναι σφαιρικόν-κυρτόν κατά την θεωρία της σχετικότητος με διάμετρον έχουσαν μήκος δέκα περίπου δισεκατομμυρίων ετών φωτός. Επομένως το υλικόν σύμπαν ως πεπερασμένον είναι υλικόν δημιούργημα «εξ ουκ όντων», είναι αποτέλεσμα-αιτιατόν και ως τοιούτον δεν είναι άναρχον, δεν δύναται να έχει την αιτίαν της υπάρξεώς του εν εαυτώ και είναι παραλογισμός να ισχυρίζεταί τις, ότι προήλθεν εκ του μηδενός η είναι αυταπάτη.

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Η εξισωση ισοδυναμιας μαζας ενεργειας δεν εχει να κανει ΟΥΤΕ με το μεγεθος του συμπαντος, ΟΥΤΕ με το πεπερασμενο του, ΟΥΤΕ με την αιτιοτητα, αλλά .... με την ισοδυναμία μάζας - ενέργειας. Εχω την υποψία πως αν οι επιστημονες λεγανε πως τελικά το σύμπαν ειναι ....απεριόριστο θα ήταν ΚΑΙ αυτό απόδειξις της δημιουργίας. Πιασ' τ' αυγό και κούρευτο, μονά - ζυγά δικά μας.

Ο χώρος και ο χρόνος μπορούν να νοηθούν μόνον, αφ ἧς το υλικόν σύμπαν εδημιουργήθη «εξ ουκ όντων».

Το πεπερασμένον υλικόν σύμπαν είναι δημιούργημα άλλης ουσίας και υπάρχει, διότι αντίκειται εις την λογικήν, ότι εκ του απαισίως χαίνοντος μηδενός και εκ της ανυπαρξίας εδημιουργήθη το ασυλλήπτου κάλλους αρμονίας και τάξεως υλικόν σύμπαν και ότι υπάρχει εις το μηδέν, το οποίον κατά την λογικήν και την επιστήμην σημαίνει άρνησιν υπάρξεως. Το υλικόν σύμπαν αποτελεί την μεγαλειωδεστέραν απόδειξιν υπάρξεως του αληθούς Θεού, διότι διακηρύσσει τούτο, ότι υπάρχει ετέρα ουσία άπειρος, μη ύλη, ακατάληπτος και απερινόητος, ήτις το έφερεν «εξ ουκ όντων» εις το είναι δημιουργικώς, ότι η άπειρος αυτή «μη ύλη-ουσία» είναι αναίτιος και άναρχος άλλως θα ήτο και αυτή πεπερασμένη, ότι προς την άπειρον ταύτην και μή ύλην-ουσίαν τό υλικόν σύμπαν έχει σχέσιν αιτιατού προς αίτιον. Η άπειρος αυτή «μη ύλη-ουσία», την οποίαν «πνεύμα» απεκάλεσεν ο ενανθρωπίσας Λογος ( Ιωαν. δ, 24) είναι οντότης ενσυνείδητος την οποίαν αποκαλούμεν Θεόν που ενέχει τον λόγον και την αιτίαν «του εαυτού είναι εν εαυτώ», είναι αναίτιος και άπειρος.

Η απάντηση στο ...παράλογο του μη Δημιουργού είναι μια ουσία που είναι....αναίτιος, άπειρος, ακατάληπτος και απερινόητος. Και αυτό είναι λογικό. Μάλιστα.

2. Ωσαύτως η αέναος διηνεκής κίνησις, αλλοίωσις, μεταμόρφωσις της συμπαντικής ύλης-μάζης υπό το κράτος ατέγκτων φυσικών νόμων (εννόμων δυναμικών νομοτελειών) προς επιτέλεσιν και παραγμάτωσιν πάντοτε ορισμένων σκοπών μαρτυρεί ότι είναι δημιούργημα εν τω συνόλω της διότι την αιτίαν της κινήσεως, τροπών και μεταμορφωσεών της έχει εκτός αυτής, καθ ὅσον αυτή δεν έχει συνείδησιν του εαυτού της.

Ο Θεος υπάρχει επειδή η ύλη κινείται. Στοπ.


3. Οι αιώνιοι, αΐδιοι, αναλλοίωτοι φυσικοί νόμοι δια των οποίων πραγματοποιείται ο τελολογικός σκοπός του κόσμου διότι η διηνεκώς, κινουμένη, τρεπομένη, αλλοιουμένη ύλη, η εξ αλόγων σωματιδίων μάζης ηλεκτρικής αποτελουμένη, δεν είναι δυνατόν να εκπορεύει δυνάμεις εννόμους σταθεράς και ατρέπτους και να υποταγή συνάμα εις αυτάς, διότι εκ «πηγής-μάζης» στερουμένης νοήσεως, ειδέναι και συνοχής δεν είναι δυνατόν να προέλθουν δυνάμεις δια των οποίων εκδηλούται άπειρος σκοπιμότης, σοφία και πρόνοια επιμαρτυρεί την ως άνω αλήθειαν, το αγεφύρωτον χάσμα μεταξύ ανοργάνου και οργανικής ύλης αποδεικνύει ότι η συμπαντική ύλη διακρίνεται εις δύο βαθμίδας, την ανόργανον (ηλεκτρόνια, άτομα, σωματίδια, στοιχεία, αέρια, υγρά, ορυκτά) και την ενόργανον η ζώσαν με τις μυριάδες των γενών των ενοργάνων όντων.

Η ενόργανη ύλη δηλαδής δεν έχει....ηλεκτρόνια; Μα την Παναγία αυτό κατάλαβα. Το υπόλοιπο ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ νόημα!

Η μεν πρώτη υπακούει ως όγκος, εις τον παγκρατή νόμον της βαρύτητος (στην βαρύτητα υπακούν οι μάζες και όχι οι όγκοι!) χαρακτηρίζεται δια της μηχανικής κινήσεως η δε δευτέρα διακρίνεται από οργανικής-ζωϊκής κινήσεως, θρέψεως, οργανικής αφομοιώσεως και καταλαγής της ύλης, κινήσεως πάντοτε σκοπίμου, με ορισμένας και αναλλοιώτους ικανότητας προσαρμογής και επιλογής και με ικανότητα αναπαραγωγής και διαιωνίσεως δι ὁρισμένων συστημάτων, οργάνων και τρόπων αναπαραγωγής.

! Καποιος πρέπει επειγόντως να επιστρέψει στο Γυμνάσιο, όπου κάτι κάνουν από Βιολογία. Ίσως και το Λύκειο να φανεί χρήσιμο αν δεν είναι πολύ προχωρημένο. Τι στο καλό ειναι η οργανική-ζωική κίνηση; Η αφομοίωση και καταλαγή της ύλης; (η θρέψη φαντάζομαι) και ποιος είπε πως δεν υπακούουν στους ίδιους ακριβώς νόμους με την ανόργανη ύλη;

Το αγεφύρωτον χάσμα μεταξύ ανοργάνου και οργανικής ύλης επεκτείνεται και μεταξύ των διαφόρων ενοργάνων όντων επικυρουμένου του αποφθέγματος πᾶν ον μόνον εξ ομοίου όντος γεννάται και αναπαράγεται καταρριπτομένων ούτω των αντιεπιστημονικών και αντιλογικών θεωριών τόσον της αυτομάτου γενέσεως των ενοργάνων όντων όσον και της εξελίξεως αυτών.

Είπαμε, υπάρχει και πιο λογική απάντησις: μια ουσία που είναι...."αναίτιος", "άπειρος", "ακατάληπτος" και "απερινόητος. "

4. Η οργανική διάπλασις και η ζωη των ενοργάνων όντων με την απερινόητον
 σοφίαν,


 αρμονίαν,



νομοτέλειαν,


πρόβλεψιν



που εις κάθε εχέφρονα δημιουργεί το θάμβος,





την έκσταση



και την υπέρβαση.



5. Αι ιδιότητες των κατωτέρων του ανθρώπου εμψύχων όντων και η ανθρωπίνη ψυχή.

Τα ένστικτα, ορμέμφυτα εις τα κατώτερα του ανθρώπου έμβια όντα, μη προϋπάρχοντα εις την ανόργανον ύλην ως και η δια του ανθρώπου μόνον αμέσως εκδηλουμένη ενσυνείδητος νόησις και η αυτεξουσία βούλησις αποδεικνύουν την εκ του απερινοήτου Νοός σύνθεσιν και δημιουργίαν αυτών. Ιδιαιτέρως η ανθρωπίνη ψυχή είναι ενσυνείδητος πνευματική και ελευθέρα υπόστασις κατ εἰκόνα του Θεού.

6. Η αρμονία του υλικού σύμπαντος και η ασύλληπτος μαθηματική τάξις και σκοπιμότης εις αυτό 














οδήγησαν τα εξοχώτερα πνεύματα της οικουμένης δια μέσου των αιώνων να καταθέσουν ως ευλαβείς προσκυνηταί της θείας δυνάμεως και σοφίας το θάμβος τους και την έκπληξή τους διότι όπως εις τα ελάχιστα συστατικά της συμπαντικής ύλης ούτω και εις τας κινήσεις και αλληλεπιδράσεις των αφαντάστων υλικών όγκων των ουρανίων σωμάτων, τα οποία δι ἰλιγγιωδῶν ταχυτήτων διατρέχουν το υλικόν σύμπαν εκδηλούται η ασύλληπτος δύναμις, σοφία και πρόνοια ενός εξωκοσμίου και υπερυλικού Θεού. (;)

Οι όγκοι των ουρανίων σφαιρών, ομάδων γαλαξιών ως και συστροφών αυτών, αι αποστάσεις, αι έλξεις και απώσεις των, αι ταχύτηται και ακτινοβολίαι, αι αλληλεπιδράσεις αυτών είναι προδήλως απολύτως προϋπολογισμένα μεθ ὑπερμαθηματικῆς ακριβείας.Ως εκ τούτου καίτοι ιλιγγιωδώς περιφέρονται πέριξ ορισμένων κέντρων ουδεμία δια μέσου των αιώνων παρουσιάζεται διαταραχή.


Δια όσους δεν το κατάλαβαν, βλέπετε δύο ...γαλαξίες να συγκρούονται (οπως και στην προηγούμενη φωτογραφία). Ειναι όσο να' ναι μια μικρά.....διαταραχή. Παρ' όλη την ισοτροπία του χώρου και την παρατηρούμενη διαστολή του Σύμπαντος παντού, ε μερικές φορές γίνονται και μαλακίες διότι ακριβώς το ....design δεν έγινε φαίνεται και εν μεγάλη σοφία τελικά

Κατόπιν των εκτεθέντων ο «αφελής» αγνωστικισμός του Υμετέρου κομματικού σχηματισμού που αποδίδει το θαύμα της ζωής εις την τυχαιότητα και την ασυνειδησία και ανυπαρξία του μηδενός αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό γνώρισμα του τραγικά πεσμένου και αποτυχημένου ανθρώπου που συμπνίγεται στην χοϊκότητα και αδυνατεί να αναχθή από την κτίση στον κτίσαντα.

Κατά ταύτα παρακαλώ όπως επενεκτιμήσητε την Υμετέραν στάσιν και τας εν λόγω αρχάς του Υμετέρου κομματικού σχηματισμού διότι άλλως αναποδράστως θα υπηρετήσητε τον σχεδιασμό του διεθνιστικού σατανιστικού χώρου και θα επαναλάβετε την δεδομένη ιστορική αποτυχία της γαλλικής επαναστάσεως και του λεγομένου «υπαρκτού σοσιαλισμού» διότι θέτοντας εις τα προς κατεδάφισι μέσα στην ανθρώπινη ψυχή τον αιώνιο Θεό, ουσιαστικά κατεδαφίζεις και καταδολιεύεις πλήρως τον άνθρωπο επειδή κατά την μεγαλειώδη ρήσι του Ντοστογιέφκι «χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται».

Μετά πλείστης τιμής

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ




Υ.Γ. Λεωνίδα, εσένα θα σε πιάσουμε άλλη φορά!

aeisixtir