Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τρίτη, Οκτωβρίου 30, 2012

Ελευθεροτυπια σημαινει να λες οτι θελει ο Αιμιλιος

«Η Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης της ΕΡΤ σέβεται απολύτως τους κανόνες της ελευθεροτυπίας και το αποδεικνύει εμπράκτως στην καθημερινή παρουσίαση της επικαιρότητας και την προβολή όλων των απόψεων. Όμως, δεν μπορεί να αποδεχτεί την καταπάτηση στοιχειωδών κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Οι παρουσιαστές της σημερινής εκπομπής ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ της ΝΕΤ, κ. Κώστας Αρβανίτης και κυρία Μαριλένα Κατσίμη, προέβησαν σε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, χωρίς μάλιστα να του δώσουν το δικαίωμα να εκφράσει τη δική του άποψη, ενώ με τα σχόλιά τους εμφανίστηκαν να προκαταλαμβάνουν το αποτέλεσμα δικαστικής απόφασης».



Ποιοι ειναι οι απαράδεκτοι υπαινιγμοι;

Μ. Κατσίμη. …Και βγήκαν και τα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους 15 που συνελήφθησαν και έγραφε η Guardian και που ήθελε ο κ. Δένδιας να κάνει στην Guardian μήνυση…

Κ. Αρβανίτης. Δεν έκανε μήνυση;

Μ. Κατσίμη. Δεν έκανε γιατί τα πορίσματα δείχνουν ότι όντως είναι κακούργημα.

Κ. Αρβανίτης. Και θα παραιτηθεί τώρα;

Μ. Κατσίμη. Δε νομίζω ότι θα παραιτηθεί. Πάντως ήταν περίεργο το ότι ο κ. Δένδιας είπε – σαν να ήξερε τα πορίσματα, που αυτό κανονικά δε γίνεται – που από τη μία έιναι καλό ότι δεν τα ήξερε τα πορίσματα, αλλά από την άλλη πώς πας και το λες αυτό;

Κ. Αρβανίτης. Και τώρα τι θα γίνει; Θα πει συγνώμη;

Μ. Κατσίμη. Δεν ξέρω….

Κ. Αρβανίτης. Πω πω δύσκολα για τον κ. Δένδια. Και είναι και κοντοχωριανός σου, είναι από την Κέρκυρα.

Μ. Κατσίμη. Και είναι και σοβαρός άνθρωπος έχω να πω.



Συμπερασματα:
* Οι "απαράδεκτοι υπαινιγμοι" ειναι πως η Μ. Κατσίμη θεωρεί σοβαρό τον Δένδια. Η θεση της Κατσίμη πως ο Δενδιας συμπεριφέρθηκε σαν να ηξερε τα πορίσματα ενω δεν θα έπρεπε, δεν ειναι υπαινιγμος, αλλα πραγματικοτητα. Ο Δενδιας μαλιστα προκατέβαλε και τα...πορίσματα των πορισμάτων!
* Αναμενονται οι μηνύσεις του Δενδια προς Guardian. Θα πεσει τετοιο γελιο στο δικαστηριο που θα το θυμόμαστε χρόνια
* Ο Αιμιλιος μαλλον νομιζει πως ειναι ακομα στο STAR. Αντι να δειχνουν οι μαλακες βυζια και κώλους, λένε την γνώμη τους για ενα (αρκετα σοβαρο) πολιτικο ζήτημα! Κόψτους!
* Εμενα με αρεσε και ο Δενδιας. Τα πορισματα μιλανε για κακουργηματικες πράξεις και αυτος νιώθει δικαιωμενος επειδη "δεν βρεθηκαν καψιματα με αναπτηρα". Ουτε κοψιματα με αλυσοπριονο, αρα οσα λετε ειναι μαλακιες. Λογικη ε;


Update: Θαυμάζουμε επίσης τον κυνισμό μερικών, καθώς η απομακρυνση των 2 δημοσιογραφους κατ' αυτους που τους απομάκρυναν δεν συνιστά καν είδηση! 

Ο κ. Παπαδημούλης ρώτησε μάλιστα γιατί το θέμα της απομάκρυνσης των δύο δημοσιογράφων δεν «έπαιξε» καθόλου στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, το οποίο παρουσιάζει η κ. Στάη για να λάβει την απάντηση της δημοσιογράφου ότι η ίδια ζήτησε να είναι το θέμα στο δελτίο αλλά από τη διεύθυνση το αρνήθηκαν. «Δεν έχω εγώ τον πρώτο λόγο στα θέματα του δελτίου», είπε η κ. Στάη.
Οχι άλλη δημοκρατία και ελευθεροτυπία απο τον κο Λιάτσο, μπαφιάσαμε!!!

Δευτέρα, Οκτωβρίου 29, 2012

Οποιος εχει τσιπα και φιλοτιμο παραιτειται αν πιαστει να ψεύδεται

Ετσι δεν ειναι κύριε Δένδια;

Προϊστορία:

Κλατς:
Με μήνυση κατά της βρετανικής εφημερίδας Guardian για το δημοσίευμα στο οποίο αναφερόταν ότι κρατούμενοι στη ΓΑΔΑ υπέστησαν βασανιστήρια, σκοπεύει να απαντήσει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, όπως ανέφερε μιλώντας σήμερα στη Βουλή.

«δεν δέχομαι ότι είναι δυνατόν το κόμμα σας - να υιοθετεί άκριτα και αβασάνιστα καταρχήν την καταγγελία του Guardian - η οποία διαψεύδεται στο ίδιο δημοσίευμα από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας- που μιλάει για βασανισμούς με ηλεκτροσόκ και με αναπτήρες που καίνε τους κρατουμένους».

Ο κ. Δένδιας φάνηκε βέβαιος λέγοντας ότι «σ' αυτούς οι οποίοι δήθεν βασανίστηκαν και οι οποίοι δεν καταγγέλλουν, δεν μηνύουν και δεν μνημονεύεται το όνομά τους, δεν θα υπάρχει ούτε δείγμα ηλεκτροσόκ ούτε και κάψιμο. Θα υπάρχουν μόνο οι εκχυμώσεις και τα τραύματα, αποτέλεσμα του γεγονότος ότι είχε προϋπάρξει συμπλοκή με άλλους και πέραν αυτού είχε προϋπάρξει και αντίσταση κατά της αστυνομίας».

Γεγονότα:

Βασανιστήρια κατά των 15 αντιφασιστών διαπιστώνουν ανακριτής και ιατροδικαστές

Κλιτς:

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος είναι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, που επιχείρησε να συγκαλύψει τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ και να καθοδηγήσει με σκαιό τρόπο το έργο της δικαιοσύνης και μάλιστα σε αγαστή σύμπνοια με τη Χρυσή Αυγή. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η "Αυγή" της Κυριακής ο 7ος τακτικός ανακριτής που χειρίστηκε την υπόθεση διαπιστώνει εγκληματικές πράξεις τις οποίες διέπραξαν αστυνομικοί σε βάρος των 15 συλληφθέντων που συμμετείχαν στην αντιφαστιστική μοτοπορεία της 30ης Σεπτεμβρίου και με αναφορά του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών ζητά την ποινική δίωξη των αστυνομικών της ομάδας ΔΕΛΤΑ για κακούργημα! Επιπλέον, οι ιατροδικαστικές εκθέσεις που σήμερα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, εκτός από “βαριά σωματική βλάβη” κατέγραψαν και το σημάδι του αστυνομικού taser γεγονός που ο Ν. Δένδιας λοιδώρησε μέσα στη Βουλή διερωτώμενος “πιστεύει κανείς σοβαρά ότι καίμε τους κρατούμενους με αναπτήρα;”...
Με την από 17/10/2012 αναφορά (αριθμός πρωτοκόλλου 2182) προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο 7ος τακτικός ανακριτής Κ. Πρωτονοτάριος, αφού αναφέρει ότι οι συλληφθέντες κατήγγειλαν βασανισμό από αστυνομικούς τόσο κατά τη σύλληψή τους όσο και κατά την κράτησή τους στη ΓΑΔΑ, τονίζει χαρακτηριστικά: “Κατόπιν των ανωτέρω, και επειδή κατά την άσκηση των καθηκόντων μου ανέκυψε γεγονός που διώκεται αυτεπαγγέλτως, ήτοι τα εγκλήματα: α) της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από κοινού κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα (σ.σ. κακούργημα), β) της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή, γ) της παράνομης οπλοφορίας, (ως προς το πιστόλι taser) και δ) της οπλοχρησίας σας ανακοινώνουμε τις πράξεις αυτές, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθου 38 ΚΠΔ και παρακαλούμε για τις δικές σας κατά τον νόμο ενέργειες”!
Πρόκειται για μία σοβαρή ανακριτική ενέργεια, που κυριολεκτικά αποτελεί “κόλαφο” για τον Ν. Δένδια, καθώς δεν πρόκειται για μια απλή μήνυση ενός πολίτη που διαβιβάζεται “διά τα περαιτέρω”, αλλά το αίτημα ενός κρατικού λειτουργού που αναγνωρίζει ότι κάποιοι κρατικοί υπάλληλοι πιθανότατα διέπραξαν απεχθή κακουργήματα...

Οι ιατροδικαστές διαψεύδουν Δένδια - Χρυσή Αυγή
Πριν καν τα πορίσματα των ιατροδικαστών περάσουν στα χέρια των συνηγόρων υπεράσπισης, ο Ν. Δένδιας εμφανίστηκε μέσα στη Βουλή στις 16 Οκτωβρίου να έχει γνώση των εγγράφων της μυστικής προδικασίας. Μια γνώση που όπως φαίνεται μοιράστηκε και με τη Χρυσή Αυγή.
Ο Ν. Δένδιας έσπευσε να προκαταλάβει το πόρισμα λέγοντας ότι "δεν θα υπάρχει ούτε δείγμα ηλεκτροσόκ ούτε και κάψιμο. Θα υπάρχουν μόνο οι εκχυμώσεις και τα τραύματα, αποτέλεσμα του γεγονότος ότι είχε προϋπάρξει συμπλοκή με άλλους και πέραν αυτού είχε προϋπάρξει και αντίσταση κατά της αστυνομίας". Κατηγόρησε μάλιστα και τη βρετανική εφημερίδα "Guardian" που δημοσίευσε τις καταγγελίες, για “υποβολιμιαίο δημοσίευμα” απειλώντας με μηνύσεις. Διείδε μάλιστα πίσω από το δημοσίευμα και τον ΣΥΡΙΖΑ!
Περιέργως την ίδια πληροφόρηση είχε και η Χρυσή Αυγή, η οποία στο φύλλο 795 της ομότιτλης εφημερίδας της στις 17.10.2012, διαλαλούσε με τίτλο στην πρώτη σελίδα ότι “Τα ΜΜΕ καλύπτουν τα ρεζιλίκια του ΣΥΡΙΖΑ - Απάτη οι δήθεν βασανισμοί”. Στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας αναφέρονταν ότι ήταν “κακοστημένη απάτη τα... βασανιστήρια που δήθεν υπέστησαν οι προστατευόμενοί του” (σ.σ.: του ΣΥΡΙΖΑ) και διαβεβαίωνε τους αναγνώστες: “Ε, λοιπόν, όλα αποδείχτηκαν μια κακοστημένη απάτη! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr, η ιατροδικαστική έρευνα που παρήγγειλε ο ανακριτής μετά τις 'καταγγελίες' των 15 αναρχοκομμουνιστών διαπιστώνει ότι ουδέποτε υποβλήθηκαν σε ηλεκτροσόκ και σε βασανισμούς με αναπτήρες αφού δεν φέρουν κανένα έγκαυμα”.
“Συμπτωματικά”, εκτός από την κοινή πληροφόρηση για το περιεχόμενο των ιατροδικαστικών πορισμάτων, Δένδιας και Χρυσή Αυγή χρησιμοποιούν και την ίδια φρασεολογία, όπως το κωμικό εύρημα του... αναπτήρα!
Ωστόσο, αυτά που δεν είδε ο πολιτικός προϊστάμενος των Δελτάδων τα κατέγραψαν με σαφήνεια όχι ένας, αλλά οκτώ ιατροδικαστές.
Στην υπ' αριθμόν 1150 ιατροδικαστική έκθεση με αριθμό πρωτοκόλλου 1696/02.10.2012 καταγράφεται:
- Θλαστικό τραύμα των μαλακών μορίων του τριχωτού της κεφαλής κατά τη δεξιά βρεγματική χώρα καλυμμένο με αιματόπηγμα μήκους 1,7 εκμ.
- Θλαστικές εκχυμώσεις κατά την δεξιά κροταφική και ζυγωματική χώρα.
- Εκδορές κατά την αριστερή κατ' αγκώνυ άρθρωση.
- Εκτεταμένες θλαστικές εκχυμώσεις κατά τη δεξιά νεφρική χώρα (αιμάτωμα).
- Αιμάτωμα εκτεταμένο κατά την έξω πλάγια και οπίσθια επιφάνεια του δεξιού μηρού.
Στην ιατροδικαστική έκθεση επίσης αναφέρεται για τον συλληφθέντα (ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω παρέμεινε όλο το βράδυ στη ΓΑΔΑ με σπασμένο χέρι και ανοιγμένο κεφάλι χωρίς να τον δει γιατρός) ότι “φέρει γυψονάρθηκα και τριγωνική ανάρτηση δεξιού άνω άκρου. Η γενομένη ακτινογραφία έδειξε κάταγμα της μεσότητας του 3ου μετακαρπίου της δεξιάς άκρας χειρός. Συνεστήθη νευροχειρουργική εκτίμηση η οποία όπως αναφέρει (σ.σ.: το θύμα) δεν πραγματοποιήθηκε. Φέρει ελαστικό επίδεσμο κατά τη δεξιά κνήμη και δύο θλαστικά τραύματα κατά την πρόσθια επιφάνεια αυτής μήκους 1,5 και 0,8 εκμ. περίπου”.
Το διά ταύτα του πορίσματος κάνει λόγο για “βαρεία σωματική βλάβη διά θλώντος – αμβλέος οργάνου προκληθείσης”.

Taser ο “αναπτήρας” του Δένδια
Σε άλλο ιατροδικαστικό πόρισμα (αριθμός έκθεσης 1148, αριθμός πρωτοκόλλου 2044/01.10.2012) για τον συλληφθέντα που καταγγέλει ότι χτυπήθηκε με αστυνομικό taser, τα ευρήματα κάνουν λόγο για τραυματισμό που ταιριάζει με αυτόν που προκαλείται από το ηλεκτρονικό όπλο.
Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται "εκδορά διαμέτρου 0.9 εκμ. μετά εκχυμωτικής άλω καθώς και κυκλοτερούς εστίας ερυθρότητας κάτωθεν αυτής στο κάτω τμήμα της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης διά οξυαίχμου τινός οργάνου"!
Επίσης στο σύνολό τους οι ιατροδικαστικές εξετάσεις κάνουν λόγο για σωματικές βλάβες "διά θλώντος αμβλέος οργάνου", για οιδήματα, εκτεταμένες θλαστικές εκχυμώσεις και ζητείται οι ασθενείς να "απόσχουν εκ των ασχολιών τους" από δύο ημέρες έως ένα μήνα.

Η ώρα των μηνύσεων
Ένα από τα επιχειρήματα του Ν. Δένδια στην παραληρηματική ομιλία του στη Βουλή ήταν "γιατί λοιπόν δεν κάνουν μηνύσεις;". Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και εμπνευστής του διαβόητου κουκουλονόμου (για να μην ξεχνιόμαστε) βιάστηκε πάλι, ξεχνώντας ακόμα και τα νομικά που σπούδασε. Από την πρώτη στιγμή οι συνήγοροι των συλληφθέντων δήλωσαν ότι θα προβούν σε μηνύσεις αμέσως μόλις συμπληρωθεί ο φάκελος της δικογραφίας με τα ιατροδικαστικά πορίσματα, που έφτασε στα χέρια τους μόλις στις αρχές της περασμένης εβδομάδας. Επιπλέον, σύμφωνα με το δικαίωμα που τους δίνει ο νόμος η μήνυση μπορεί να κατατεθεί μέσα σε χρονικό όριο τριών μηνών από την ημέρα που έγινε η αρχική καταγγελία.
Οι μηνύσεις θα γίνουν με την επίκληση του άρθρου 137α του Ποινικού Κώδικα για τα βασανιστήρια που ορίζει: Βασανιστήρια συνιστούν κάθε μεθοδευμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης επικίνδυνης για την υγεία ή ψυχικού πόνου ικανού να επιφέρει σοβαρή ψυχική βλάβη, καθώς και κάθε παράνομη χρησιμοποίηση χημικών, ναρκωτικών ή άλλων φυσικών ή τεχνικών μέσων με σκοπό να κάμψουν τη βούληση του θύματος. Σωματική κάκωση, βλάβη της υγείας, άσκηση παράνομης σωματικής ή ψυχολογικής βίας και κάθε άλλη σοβαρή προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που τελείται από τα πρόσωπα, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 3 ετών, αν δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη"...
Πηγή: Αυγή


Τρίτη, Οκτωβρίου 16, 2012

Ιραν και μαλακιες




Εισαγωγή (η οποία μάλλον θα είναι μεγαλύτερη από το κυρίως θέμα):

Με τουτα και με κεινα το συμπερασμα έρχεται και μάλιστα αβίαστο. Η lifo κανει λαθος. Η Ελλάδα δεν "ταλιμπανοποιείται καλπάζοντας". Για όσους θυμούνται δεν βλέπω μεγάλες διαφορές με τις αντιδράσεις που έφαγε ο Καζαντζάκης, ο Ροϊδης, ο Λασκαράτος, τα επεισόδια στις προβολές του Τελευταίου Πειρασμού στο σινεμά και η αδυναμία των καναλιών (ακόμα και τώρα) να παίξουν επιτέλους αυτήν την ταινία. Οι ίδιοι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω απο την ...σοσιαλιστική λογοκρισία της έκθεσης outlook, το κόψιμο σκηνών από το φιλμάκι του Γαβρά στο Μουσείο Ακρόπολης   είναι πιθανότατα οι ίδιοι (ή παρόμοιοι τελος πάντων) που ζήτησαν και πέτυχαν τη σύλληψη του .....παγκοσμίου φήμης εγκληματία Παστίτσιου (ενώ ας πούμε δεν μπορούν να ζητήσουν το ίδιο μετά της ίδιας επιτάσεως για τους μεγαλοφοροφυγάδες ή τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου), οι ίδιοι που τρέχουν και πληρώνουν και προσκυνάν ιερές βρακοζώνες και κομπινεζόν και τέτοια, οι ίδιοι που θαύμαζαν τα ελληνοχριστιανικά δρώμενα της χούντας καλή ώρα:



Το μέτρο της τέχνης που φαίνεται πως εγκρίνεται από τους "κριτικοί τέχνης, η Χρυσή Αυγή"

Όρεξη να έχει κανείς μπορεί να βρει τον ίδιο πολιτικο-ιδεολογικο εθνικοχριστιανικό (και τέτοια) συρφετό διαχρονικά και διακομματικά. Τι αλλαγή βλέπετε απο το σκηνικό της δολοφονίας του Λαμπράκη από αυτο που στήθηκε στο Χυτήριο προχτές;
Ομοιοτητες
* Παρακρατικοί
* Επιθέσεις στους "προδοτες, αθεους, μιασματα" κτλ
* η αστυνομία να ειναι ωσεί παρούσα μέχρι που τους κυνήγησε (στην όψιμη περίπτωση) ο ίδιος ο υπουργός δικαιοσύνης

Διαφορές: Δεν πέθανε (ακόμα) κανένας.

Αλλα αν το καλοσκεφτείς λογικό είναι. Στο δεύτερο μισό του περασμένου αιώνα η Ελλάδα είχε 2-3 χρυσές ευκαιρίες να αποφασιστικοποιηθεί οι οποίες ποτέ δεν έγιναν στην ολότητα τους και απλά περιμέναμε τον πανδαμάτωρ χρόνο να κάνει ανθρώπους μερικοί μερικοί. Ναι αλλά μερικοί δεν σώνονται με τίποτα!

1) Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης μετά τον ΒΠΠ διώχθηκαν και τιμωρήθηκαν (με παραλλαγές: από απλή διαπόμπευση έως μαζικές εκτελέσεις) οι συνεργάτες των Ναζί (πράγμα λογικό αν μάθει-θυμηθεί κανείς πως σε πολλές κεντρικές ευρωπαϊκές χώρες υπηρχε ναζι-αντάρτικο για αρκετά χρόνια μετά την λήξη του πολέμου). Μονο εδώ (με εξαίρεση ορισμένες κραυγαλέες περιπτώσεις και ότι πρόλαβε να κάνει ο ΕΛΑΣ στα τελειώματα) επιβραβεύτηκαν και έγιναν κράτος.

2) Το ίδιο έγινε και με την αναχώρηση της χούντας. Το λαϊκό αίτημα για αποχουντοποίηση του κράτους και των κρατικών-κρατικοδίαιτων φορέων δεν ικανοποιήθηκε ποτέ. Αντιθέτως πολλοί τότε οπαδοί της χούντας στελέχωσαν τις τοπικές του ΠΑΣΟΚ (να και μια πληροφορία που μπορεί να μην ξέρετε ε;) ή έμειναν στις θέσεις τους και με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκαν σε μεγαλοστελεχάρες. Μονο κάποιος ανόητος θα νόμιζε πως απλά θα γινόντουσαν εν μια νυκτί δημοκρατικοί πολίτες. Μια σοβαρή χώρα όταν διώχνει μια χούντα ξηλώνει ολόκληρη τη μηχανή της. Δεν "τιμωρεί" κατ' ανάγκη, ξηλώνει όμως όσους ήταν "κεφάλια" τότε. Δύσκολο να το καταλάβουμε ε;

Από: http://roides.wordpress.com/2010/11/05/5nov10b/Διακρίνονται από αριστερά, ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Στυλιανός Παττακός και σε πρώτο πλάνο ο Άνθιμος και πίσω δεξιά του ο Χριστόδουλος. (ΑΡΧΕΙΟ Κ. ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΥ)


3) Έμεινε λοιπόν η ... ευρωποίηση μας για να μας σώσει. Από μονη της. Χωρίς αλλαγές στο κράτος, χωρίς εκσυγχρονισμό της παιδείας, χωρίς να έχει σπάσει ούτε ένα από τα αποστήματα που οι άλλες χώρες με πόνο και κόπο κατάφεραν να σπάσουν.

Ε μαντέψτε! Δεν έγινε τελικά

Δεν ειναι Ιραν, δεν ειναι Ουγκάντα, δεν είναι  Αιθιοπία. Ευρωπαϊκή χωρα ειναι! Ποια;

Μας έμεινε λοιπόν πολιτισμική κληρονομιά, όχι ο χριστιανισμός ή ο ελληνοχριστιανισμός ή ότι άλλο παραμύθι σας αρέσει. Μας έμειναν αυτα:




Ητοι η δαιμονοποίηση και καταστροφή του διαφορετικού, το μίσος, η αμάθεια, η ηθελημένη και φιλότιμη ΒΛΑΚΕΙΑ (δηλαδή όχι μόνο να ειναι καποιος βλάκας, αλλά να τη βρίσκει κιολας και  να προσπαθεί συνειδητά να παραμείνει βλάκας και αν μπορεί και μπετόβλακας δια βίου) και "ουδέν πλεον".


Νομίζουν μερικοί πως απλα "ειναι η Χρυσή Αυγή και μερικοί φανατικοί τύποι". Ε λοιπόν ΔΕΝ είναι. Ήδη θυμίσαμε τα σχετικά λογοκριτικά κατορθώματα των Βενιζέλου και Σαμαρά στο Υπουργείο Πολιτισμού. Και αυτά με ελάχιστο ψάξιμο. Απλα οι χρυσαυγίτες και το "χριστεπώνυμον" πλήθος είναι και ατομικά επικίνδυνοι (μερικοι δεν το χουν σε τιποτα να μαχαιρώσουν κανένα στα ίσια ή έστω ρε αδερφε να του βάλουν φωτιά. Εδώ δεν ξεκινάω να βάζω λινκια γιατί θα ...ξημερώσουμε!). Οι νεοι  Κοτζαμάνηδες είναι κάπου εκει έξω και διψάνε για αίμα.

Διάλειμμα δια να χαλαρώσουμε ολίγον τι

Η προληπτική κρατική λογοκρισία (δεν ξέρω για τύπο, αλλά στα έργα τέχνης σίγουρα) αν θυμάμαι καταργήθηκε αρκετά μετά την χούντα, μάλλον επί ΠΑΣΟΚ. Βεβαίως, αμα έχεις όρεξη το κοροϊδεύεις και βγάζεις και ένα άλφα γέλιο:



αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η λογοκρισία γίνεται για να δοκιμαστεί η ...εφευρετικότητα του καλλιτέχνη, σωστά;


Τέλος διαλείμματος.


Κυρίως θέμα
Τελικά μάλλον ο αρμόδιος προγράμματος της ΝΕΤ είναι ο Παναγιώταρος. Δεν εξηγείται αλλιως. Αυτό το κανάλι μας έπρηξε στην διαφήμιση με το Downton Abbey. Και όντως η σειρά θεωρείται μια από τις κορυφαίες γενικώς (http://www.imdb.com/title/tt1606375/ τρέχουσα βαθμολογία 8,9/10) και όχι αδίκως. Εξασφάλισε λοιπόν η ΝΕΤ ένα (τηρουμένων των αναλογιών) αριστούργημα το οποίο και μας δίνει κόντρα στην βλακεία που μας έχει πρήξει με τις τούρκικες σαπουνόπερες (οπως είχαμε φάει παλιά τραύμα με τις βραζιλιάνικες. Βοήθειααα!).

Καταπώς φαίνεται οι χρυσές σφαίρες, οι υποψηφιότητες και οι νίκες άλλων βραβείων δείχνουν πως πρόκειται για μια σειρά υψηλού επιπέδου. Δεν ξέραμε όμως πως η (πολυβραβευμένη) δουλειά των συντελεστών δεν έτυχε της υψηλής έγκρισης της ηγεσίας της....ΥΕΝΕΡΤ! Διοτι το προαναφερθέν αριστούργημα δεν ήταν αρκετα καλό για τα γούστα μερικών και επέλεξαν να το...βελτιώσουν διαγράφοντας αυτά που δεν τους άρεσαν και μετά δίνοντας στο κοινό τη δικιά τους βερσιον δια το προαναφερθέν αριστούργημα, το οποίο "προφανώς" έχριζε τέτοιας βελτιώσεως, απλά οι συντελεστές του ήταν ...ακουλτούριαστοι και δεν νογαγαν περί πολιτισμού και του τί νομίζουν μερικοί μπετόβλακες πως πρέπει να δει το κοινό (ιδίας αισθητικής είναι το χαρακτηριστικό μπιιιιιπ στα τραγούδια (αν και πλεον έχουμε περάσει στο "σβησιμο της λέξης" επειδης η τεχνολογία βελτιώνεται. Ας θυμηθεί κάποιος τη διαφήμιση  του live των locomondo στο Star που είχε το τραγούδι "Πινω .....(κενό) και παίζω pro" - δεν αυτολογοκρίθηκα. Αυτό ακριβώς ακουγόταν) πάνω από επίμαχες λέξεις τραγουδιών ή η διόρθωση πινάκων ζωγραφικής με ....μπλάνκο!).  Επαναλαμβάνω. Το προσωπικό σου γούστο δεν έχει σημασία φίλε θεατή. Ακόμα και στις σπάνιες φορές που η τουβούλα θα έχει κατι καλό να δεις, το αν και πως και πόσο θα το δεις εξαρτάται από τα κολλήματα του κάθε αμόρφωτου κομπλεξικού ηθικολόγου μασκαρά που μπορεί να χειρίζεται τη ροή προγράμματος. 

Και μην πει κανεις τιποτα περι σκανδαλισμου του κοινού και τέτοιες πίπες διότι υπάρχουν σχετικές αποφάσεις δικαστηρίων όπως μπορούμε να δούμε εδώ. Θα δεχόμουνα (το βρίσκω ακραίο, αλλά θα το δεχόμουνα) μια ύπαρξη "προειδοποιητικής σήμανσης" όπως έχουν μερικοί δίσκοι (εεεε βασικά cd αλλά με πιάνετε ε;) τύπου "το περιεχόμενο περιέχει σκηνές ..."κτλ κτλ. Αλλά το προληπτικό κόψιμο διότι έτσι γουστάρει σε μερικούς είναι που μου ανεβάζει το αίμα στα κεφάλια!!!!

Αρα υπήρχε νομική κάλυψη να βγει η σειρά κανονικά (ή έστω ρε παιδί μου να μην βγει καθόλου. Αμαν πια, ιντερνετ έχουμε, βίδεο κλάμπ έχουμε σιγά πια. Το μονοπώλιό σας ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ!).

Με ποια λογική λοιπόν επιλέχθηκε η δημιουργική κοπτική/ραπτική; Ποιο ταλέντο του σεναρίου και της σκηνοθεσίας θεώρησε πως ξέρει καλύτερα από τους δημιουργούς της σειράς το πως να της κάνει μοντάζ; Έχουμε άραγες τον ...Σκορτσέζε στην παραγωγή εκπομπων ή υπεύθυνο ροής του προγράμματος της ΝΕΤ και δεν το πήραμε χαμπάρι; 

Ποιος αμόρφωτος κομπλεξικός μπετόβλακας αποφασίζει για το πώς θα δώ αυτό που επιλέγω να δω;

Ταυτα και μένω ανήσυχος.
Zaphod

Υ.Γ. Καπου εδώ θυμήθηκα τα παλιά μου σχετικά πονήματα περί ηθικολογίας (κλάτςκλιτς) τα οποία και σας προτρέπω να διαβάσετε, πριν κάποιος φωστήρας της χριστεπώνυμης Παστιτσιοκαταστολής αρχίσει και ....σβήνει λέξεις!

Υ.Γ.2. Το Σκαϊ, αν θυμάμαι καλά, εξασφάλισε τα δικαιώματα του (κορυφαίου) Game of Thrones. Αναρωτιέμαι αν θα επικρατήσει και εκεί η ίδια λογική, διότι προβλέπω τα ωριαία επεισόδια να γίνονται ...εικοσάλεπτα!

Υ.Γ.3 αλλά και update! Βρέθηκε ο σουπερ μοντερ, ο νεοτεριστής σκηνοθέτης, το αγλάισμα της κουλτούρας και της διανόησης, διορθωτής πινάκων με μπλάνκο και δεν συμμαζεύεται,  που δεν το χει σε τίποτα το να βαλει χέρι σε όποιο σιριαλ κτλ γουσταρει γιατι ετσι γουστάρει γιατί έτσι γουστάρει. Ειναι ο καθόλου κύριος Κώστας Σπυρόπουλος. Καμαρώστε λογική. Δεν το λογοκρίναμε, απλά δεν το δείξαμε!!

Η ερωτική σχέση ανάμεσα στους δύο άνδρες, όπως προκύπτει από τη δραματουργική εξέλιξη, δεν λογοκρίθηκε.(σ του Ζ. Αμα θεωρεί ο Σπυρόπουλος πως δεν λογοκρίθηκε, ε δεν λογοκρίθηκε. Ντροπή που ζητάς να δεις αυτό που ήθελε να δείξει ο σκηνοθέτης. Ο Σπυρόπουλος αναλαμβάνει να σου δείξει το νόημα)   Το φιλί δεν μεταδόθηκε (μετά το δεν είναι gay λημμα της encyclopedia dramatica χρειαζόμαστε επειγόντως ένα "δεν είναι λογοκρισία"!) λόγω της ώρας προβολής (σ. του Ζ. διαβάστε το κείμενο του e lawyer που λινκάρω πιο πάνω) και της αντίστοιχης σήμανσης των προγραμμάτων (σ. του Ζ.: εεεεε αλλάξτε σήμανση!! Δύσκολο ε;). Στη νυχτερινή επανάληψη η σκηνή θα μεταδοθεί κανονικά (σ. του Ζ: βεβαίως. Ξενυχτήστε μέχρι τις...4(;) και θα δείτε τα επιμαχα 2,7 δευτερόλεπτα, γιατί έτσι γουστάρω!) , με την αντίστοιχη σήμανση καταλληλότητας των προγραμμάτων. Όλα τα επόμενα επεισόδια του πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύκλου, θα μεταδοθούν κανονικά Δευτέρα και Παρασκευή στις 22.05 (σ του Ζ. μέχρι να δούμε κάτι άλλο που δεν θα μας αρέσει. Στοπ) 
Τι να πει κανεις, ο καθόλου κύριος Σπυρόπουλος αναλαμβάνει να κάνει κορδελάκια τη λογική για πάρτη μας. Του εύχομαι αν και όταν απολυθεί από την ΥΕΝΕΡΤ να τον κάνει  υποψήφιο βουλευτή κανας ΛΑΟΣ ή καμια ΧΑ να μην χαθεί το παλουκάρι. Α, και άμα δείξετε κανα Life of Brian (λέμε τώρα), προσοχή να αφαιρέσετε όλες τις σκηνές που αναφέρονται έστω και πλαγίως στον Ιησου. Η την σκηνή με τον Brian και την τσουτσου του. Θα δείξετε 5 λεπτα τοπια, τους εξωγήινους, τους Σαμουράι από το Judeas people Front,  και μετά ο Σπυρόπουλας θα μας εξηγήσει πως δεν χάθηκε το νόημα.

Παρασκευή, Οκτωβρίου 12, 2012

Τοπ της εβδομάδας (μην σου πω και του μηνα...και βάλε)

Εμ, γράφω που γράφω σπάνια λόγω  τεμπελιάς φόρτου εργασίας, έρχονται και μαζεμένα τα νέα! Οποτε πάρτε ένα συγκεντρωτικό τοπ με μερικά απο τα πράγματα που μπήκαν στα κεφάλια μου τον τελευταίο καιρό

Δημοκρατία της εβδομάδας: Η γνωστή σε όλους Ελλαδεζία, ή αλλιώς Ελλαδιστάν ή αλλιώς....




Κομμούνια της εβδομάδας: Προφανώς τα παιδιά από την Guardian που λειτουργεί σαν παράρτημα των εφημερίδων που κυκλοφορούν κυρίως στα Εξάρχεια και βλέπει παντού κρατική τρομοκρατία:



Ρήτορας της εβδομάδας: Μα ποιος άλλος... μόνος κάποιος άντρακλας που δεν ειναι gay (οπως και δεν ειναι ρατσιστής άλλωστε) θα μιλούσε έτσι.




Και ερχόμαστε στους δημοκράτες της εβδομάδας. (http://tvxs.gr/news/ellada/sygkroyseis-kai-giaoyrtia-ekso-apo-theatro-xytirio). Το αστείο δεν ειναι πως πήγαν μερικοί μπαμπουίνοι (που δεν ειναι gay) να κλείσουν ένα θέατρο επειδή το έργο που παιζότανε δεν ήταν της δικιάς τους, ας πούμε αρεσκείας. Το ρεζουμέ για μένα είναι στο τέλος : "Μάλιστα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς όρμησε σε αστυνομική κλούβα και απελευθέρωσε προσαχθέντα, ενώ οι αστυνομικοί κοιτούσαν." 
*** update: Ισως να ειναι οι αντιδρασεις, ισως να το έκαναν έτσι και αλλιως αλλά: "Ανακοινώνεται ότι από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος βουλευτή της Χρυσής Αυγής, γιατί χθες (11-10-2012) το βράδυ στην Ιερά Οδό στην περιοχή Ρούφ, απέσπασε από αστυνομικούς και απομάκρυνε ημεδαπό, την ώρα που τον προσήγαγαν σε υπηρεσιακό λεωφορείο "

Αλλά και: "Δημοσιογράφος ξυλοκοπείται από την Χρυσή Αυγή Εξω από το θέατρο Χυτήριο όπου παίζεται το Corpus Christi" (εμ τους ταϊσατε, τους προβάλλατε, τους κάνατε και καλά "ισότιμους συνομιλητές", ε φάτε τα τώρα)
(διαβάστε από πρώτο χέρι τη διήγηση εδώ


Ο κόβει-το-μάτι-σου της εβδομάδας. Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Γιάννης Μαυρής ο οποίος όταν ρωτήθηκε σχετικά για τη γνώμη του περί της καθίζησης της δημοτικότητας της κυβερνητικής πολιτικής και για το γεγονός πως η ΝΔ δείχνει να χάνει σε ενδεχόμενες εκλογές το απέδωσε στην ...επικοινωνίακή της πολιτική (..."λόγω της δυσκολίας που έχει η εικόνα της κυβερνητικής συνεργασίας....")  (δείτε το εδώ από το 54:00 περίπου και πέρα) . Περί πολιτικής ούτε κουβέντα. Κατα τα φαινόμενα οι φοροεπιδρομές, οι δηλώσεις υποτέλειας, το διαρκές ξεφτιλίκι, τα αποδεδειγμένα πλέον προεκλογικά ψέμματα των κυβερνώντων, οι συνεχόμενες περικοπές μισθών και η ακόμα πιο συνεχόμενη ασυλία που απολαμβάνουν ορισμένες ομάδες προνομιούχων (διαβάστε: "Παγώνουν" μειώσεις μισθών για υπαλλήλους τεσσάρων υπουργείων") δεν έχουν καμία σημασία (στο ίδιο γκάλοπ το 42% του πληθυσμού υποστηρίζει πως "τα βγάζει πέρα με δυσκολια" ενώ το 73% είναι απαισιόδοξο για το μέλλον. Αλλά και αυτά κατά τα φαινόμενα δεν έχουν σημασία μπροστά στην ....επικοινωνιακή πολιτική και στην εικόνα συνοχής της κυβέρνησης. Κατά τα φαινόμενα όταν σε πηδάνε με ....συνοχή είσαι ευχαριστημένος.


Βενιζέλος της εβδομάδας. Προφανώς ο Ευαγγελος Βενιζέλος. Αυτός ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος έχει κάνει ... καριέρα στις σουπερ αντικειμενικές και χρήσιμες νομοθετήσεις (...τυχαία παραδείγματα εδώ, εδώ και εδώ)  που αποσκοπούσαν στο ....καλό του συνόλου είχε μια λίστα με 2000 (; αλήθεια πόσους;) δυνάμει παρανόμους στο συρτάρι του και απλά....την ξέχασε! Μάλιστα....

Έλληνας της εβδομάδας: Δεν κηρύσσεται ο Λανς Αρμοστρονγκ. Ή τουλάχιστον περιμένουμε δηλώσεις περί ...αντιαμερικάνικης συνομωσίας, με ζηλεύανε που πηρα πολλά μετάλλια, μου ρίξανε κάτι στο χυμό και τέτοια, και τότε θα του το δώσουμε. Μέχρι τότε συγκρίνουμε την συμπεριφορά των Αμερικάνικων αρχών (που κυνήγησαν και τελικά τσίμπησαν μια συμμορία ιθύνων νους της οποίας ήταν-είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως αθλητές. Αλήθεια έχει βγει στη δημοσιότητα κάποιο σχετικό πόρισμα για τα δικά μας;), με αυτή των δικών μας σε παρόμοια θέματα όταν όλοι έτρεχαν να καλύψουν γενικώς διάφορους. Ο Λανς λέγεται πως δωροδοκούσε τις αρχές για να είναι ενήμερος για το πότε θα του κάνουν έλεγχο. Ανοησίες. Οι δικές μας οι αρχές -αν θυμάμαι καλά- ειδοποιούσαν από πριν τα δικά μας τα παιδιά πότε θα τους κάνουν έλεγχο ή έστω σαμπόταραν τους...ελεγκτές, και μάλιστα δωρεάν γιατί είναι πατριώτες! Και -αν θυμάμαι καλύτερα- φρόντιζαν ώστε το εργαστήριο ανίχνευσης ουσιών στο ΟΑΚΑ να μην έχει τα κατάλληλα αντιδραστήρια!


Ιραν της Εβδομάδας: Εμείς. Αν και σε λίγο έτσι όπως πάμε θα λέμε το Ιραν ως Ελλάδα της εβδομάδας. Ειμεθα στην τρίτη θέση στον κόσμο (χάλκινο μετάλλιο)  σε σχέση με τον εναγκαλισμο θρησκείας-κράτους (οι "υποανάπτυκτοι" τούρκοι ειναι στο νο 44). Αυτη η χώρα γέννησε τη θεοκρατία τελικά, διοτι η δημοκρατία δεν μένει πια εδώ, όχι πως έμεινε και για πολύ όταν έμεινε, αλλά τέλος πάντων. Μια καλή απάντηση στο γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, αλλά  και στο που πάμε τελικά μπορεί να βγει σε μια προταση 15-20 λέξεων: "Τα παιδιά φεύγουν από το Γυμνάσιο έχοντας κάνει τριπλάσιες ώρες Θρησκευτικά από όσο Χημεία και μιάμιση φορά παραπάνω από Φυσική."

Δημαρχος της εβδομάδας. Στα σοβαρά. Ο ίδιος κατά κανόνα.

Λαμόγια της εβδομάδας. Οι φιλοι κτλ Ζακυνθινοί. Αν και μόνο ένα έχω να πω: θυμάμαι πως ο γιατρός που έδωσε τις περισσότερες βεβαιώσεις ήταν υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές με την ΝΔ

aeisixtir