Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τετάρτη, Ιανουαρίου 30, 2013

Κίτρινη Κάρτα


Τι είπε τέλος πάντων ο Κουράκης; 

Τίποτα το ιδιαίτερο, ανάφερε απλά αυτά που κάνει ήδη ο "ισχυρός" πυρήνας της ισχυρής και καπιταλιστικότατης ΕΕ  (πχ απ όσο ξέρω: Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία,  Ολλανδία, Ην. Βασίλειο) αλλά και οι ΗΠΑ ως καλό παράδειγμα. Για την ακρίβεια:
Προτείνουμε να καταργηθεί η μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος. Είναι προφανές ότι, όταν ζητούμε τον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας, δεν νοείται μισθοδοσία ιερέων οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος από την Πολιτεία. Θα έλεγα ότι εάν αυτό είναι δύσκολο να γίνει, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μια εναλλακτική πρόταση. Η εναλλακτική πρόταση είναι να επιβληθεί ειδικός φόρος σε όσους πολίτες δηλώνουν κατά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης ότι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και ο οποίος θα αποδίδεται στην Εκκλησία. Σε αυτή την περίπτωση οι πολίτες θα πρέπει να είναι απολύτως ενημερωμένοι ότι η δήλωσή τους ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι συνεπάγεται την επιβολή αυτού του φόρου
Πρέπει να σας πω ότι αυτή η λύση δεν είναι καινοφανής, δεν την ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάρα πολλές αστικές δημοκρατίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μισθοδοτούν τους κληρικούς. Πιο συγκεκριμένα, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία) δεν τους μισθοδοτούν διόλου, έχουν όμως επιβάλει τον λεγόμενο "εκκλησιαστικό φόρο' που τον καταβάλλουν οι δεδηλωμένοι πιστοί και τον αποδίδει το κράτος στις αντίστοιχες Εκκλησίες. Πρέπει να σας πω ότι η Αγγλία περιορίζεται αποκλειστικώς και μόνο στο να συντηρεί με κρατική δαπάνη τους ναούς που έχουν χαρακτηριστεί ιστορικά μνημεία. Στη δε Γαλλία όχι μόνον δεν μισθοδοτούνται οι κληρικοί, αλλά και η πάσης φύσεως επιχορήγηση προς τις Εκκλησίες απαγορεύεται ρητά από το Σύνταγμα 

Ο άνθρωπος είπε λοιπόν τααυτονόητα που ισχύουν σε μια δημοκρατία "δυτικού" τύπου από αυτές που μας αρέσουν γιατί "ανήκομεν εις την Δύσιν" και όλα τα σχετικά. Δεν ειναι καινούργιο άλλωστε. Υπάρχει στο πρόγραμμα του Συριζα, υπάρχει στο πρόγραμμα του ΚΚΕ, υπάρχει στο προόγραμμα των Οικολόγων, υπάρχει στο πρόγραμμα της ΔημΑρ και υπήρχε (;) και στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και πιθανόν και αλλού.

Πρόγραμμα ΔημΑρ


Η αντίδραση της ΝΔ ήταν άμεση και -κατά τα γνωστά- παντελώς ηλίθια, φτιαγμένη για τις θέουσες θείτσες και όχι για όποιον νογάει πέντε πράγματα (http://www.tovima.gr/society/article/?aid=495205http://www.tovima.gr/society/article/?aid=495205):

Πρώτον, αναφέρει ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πιο δύσκολη συγκυρία για τον ελληνικό λαό, ζητά την επιβολή νέου ειδικού φόρου, προφανώς για το σύνολο του πληθυσμού, μια που οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι στη χώρα μας ξεπερνούν το 90%. Περιμένουμε με ενδιαφέρον από τον ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει το ύψος του ειδικού φόρου και τον τρόπο καταβολής του. 
(.......)

Δεύτερον, ζητά την φορολόγηση των Ελλήνων ανάλογα με την πίστη τους, θέση που θυμίζει τα πιο σκληρά χρόνια των απολυταρχικών, σταλινικών καθεστώτων, όπου διώκονταν οι πιστοί, ή την Τουρκοκρατία, όπου και διώκονταν αλλά και φορολογούνταν κατ' αποκλειστικότητα μόνον οι Χριστιανοί.
(...)
Η ΝΔ ζητά από το πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει: «Σε περίπτωση που οι χριστιανοί δεν πληρώσουν τον "ειδικό φόρο ΣΥΡΙΖΑ", τι ποινή θα τους επιβάλει ο ίδιος; Επιτίμιο, αφορισμό ή κατάσχεση περιουσίας; 
κτλ κτλ

Ερωτώνται οι της ΝΔ αν νομίζουν:
α) πως τώρα δεν πληρώνουμε φόρο για την εκκλησία, ή ακόμα καλύτερα αν γνωρίζει πως οι κληρικοι πληρώνονται ήδη από τους φόρους μας. Αν το γνωρίζει λοιπόν είναι ψεύτης. Αν δεν το γνωρίζει είναι άσχετος. Διαλέχτε και πείτε μας.
β) αν νογάει τη διαφορά των χαρατσιών που βάζουν οι ίδιοι με την εθελοντική εισφορά κάποιου που θέλει να έχει εκκλησία στην γειτονιά του
γ) Δεν έχει να κάνει με προσωπικά δεδομένα και τέτοια, όταν ο ίδιος ο πολίτης καλείται να πληρώσει όχι επειδή είναι χριστιανός αλλά επειδή "επιθυμώ να ενισχύσω την Εκκλησία της Ελλάδος ΑΕ με ποσο το οποίο ..."κτλ κτλ, κατι σαν ένα σύγχρονο παγκάρι δηλαδή.
δ) Θυμηθήκαμε την ...Τουρκοκρατία και την συγκρίναμε με το....Στάλιν! Και όλα αυτά ενω θυμόμαστε καλά πόσο πολίτης β' κατηγορίας νιώθει όποιος δεν είναι ΧΟ στην Ελλάδα σημερα, καθώς και τις σχετικές ευρωκαταδίκες που έχουμε φάει


Πολύ λογικά μετά έπεσε όλη η ...αφασική δεξιά να μας φάει. Και καλά απο ΑνεξΕλ και ΧΑ δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο. Εντυπωσιαστήκαμε μάλιστα που η ΧΑ έφτιαξε και σχετική ανακοινωση με περιεχόμενο πάνω από πέντε λέξεις που καταδικάζει την κομματική επιχορήγηση. Αν την παίρνουν οι άλλοι βεβαίως.

Συνέχεια της ξεφτίλας η κατάπτυστη ανακοινωση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο επί Βενιζέλου γίνεται δεξιοτερο της (ακρο)δεξιάς, ακόμα και στα "ασφαλή" θέματα. Προς το παρόν η ΔημΑρ φαίνεται να παίζει καλή άμυνα κάνοντας κυρίως την πάπια, και καπου εκεί το ζήτημα θα μπορούσε να θεωρηθεί λήξαν έχοντας καταγράψει τον Σύριζα στην (καπιταλιστική και φιλελεύθερη) πρόοδο, την ΝΔ σαν ...χίτες ή κατι τέτοιο, το ΠΑΣΟΚ σαν συντηρηση του ΚΕΡΑΤΑ κτλ, κάτι το οποίο οι πολίτες θα θυμόντουσαν όταν αρχιζαν να έρχονται τα νέα χαράτσια, βγαίνει ο Συριζας και αφενός λέει πως ο Κουράκης μίλαγε προσωπικά (προφανώς), πως δεν ειναι συριζικές θέσεις αυτά (ψέμα, εκτός και αν εννοούν πως ούτε εθελοντική εισφορά δεν  δίνουμε στους παπάδες:"...η επίσημη θέση του κόμματος είναι ο διάλογος για τον εκσυγχρονισμό των σχέσεων Κράτους και Εκκλησίας ενώ η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, όπως τόνισε  ίδιος, θα είναι επωφελείς και για τα δύο μέρη.  Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αν μπορέσει να την αξιοποιήσει με επάρκεια η Εκκλησία θα μπορεί να πληρώνει τον κλήρο.") και πως τέλος πάντων:

Όσον αφορά τη δήλωση Τάσου Κουράκη για επιβολή φορολογίας στους Χριστιανούς για τη μισθοδοσία των κληρικών σημείωσε ότι «το κράτος αυτή τη στιγμή πρέπει να καλύπτει τους μισθούς των ιερωμένων».
«Η Εκκλησία συγκεντρώνει χρήματα για κοινωφελείς σκοπούς. Το μήνυμά της είναι παράλληλο με αυτό της Αριστεράς» εξήγησε.


Καπου εδώ εμείς οι νέοι, μη ξύστες, ελεύθεροι επαγγελματίες, υπάλληλοι του ιδ. τομέα και ουχι βολεμένοι, αριστεροί, φιλελεύθεροι, καπιταλιστές, κομμουνιστές και δεν ξέρω τι άλλο, που τους το ρίξαμε την τελευταία (και όχι μόνο) φορά,  σηκώνουμε τα χέρια και ρίχνουμε κίτρινη κάρτα. Στο επόμενο μην τον είδατε τον Παναή.


Μπορώ να κατανοήσω το μασάζ που κανει εσχάτως ο Σύριζα στις θέσεις του. Καποια ζητήματα έτσι και αλλιώς ειναι μη-ζητήματα εδώ που είμαστε και το κρίσιμο δεν ειναι τόσο το τί θα κάνει ο οποιος σύριζα όταν ανέβει στην εξουσία αλλά πως θα πέσει αυτο το ημιφεουδαρχικο ανάλγητο νδπασοκικό σύστημα διαιώνισης της ανομίας. Σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία άλλωστε δεν μπορείς να κάνεις το Γκιουλέκα μόνος σου. Και συμμαχίες θα αναζητήσεις, και υποχωρήσεις θα κάνεις κτλ. (αν και αρχίζει όντως να το παρακάνει ακολουθώντας τη λογική πως ότι και να ζητάει ο καθείς ειναι δίκαιο). Αλλά το ζήτημα χωρισμού εκκλησίας κράτους πέρα από το ιδεολογικό του πράγματος (αριστερά, φιλελευθερισμός αλλά και ρεαλιστικός καπιταλισμός) έχει να κάνει και με τις αιτίες που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν. Ενας λόγος που η Ελλάδα παραμένει ένα αυτοαναφορικό υδροκέφαλο κράτος με ρατσιστές (κατά κύριο λόγο) και ιδιώτες πολίτες είναι ο σφιχτός εναγκαλισμός της Εκκλησίας με την κρατική εξουσία και αν δεν καταφέρουμε ούτε τώρα να ξεμπερδεψουμε με αυτόν δεν θα τα καταφέρουμε ποτέ

Πέμπτη, Ιανουαρίου 24, 2013

Oscarικά Top της εβδομάδας

* Το καλό νέο της εβδομάδας: Αθώωση Τσιπρόπουλου έστω και μετά απο 117 αιώνες.


* Οσκαρ μονταζ. Σιμος Κεδίκογλου ("Ο κατά δήλωσή του αναρχικός και φιλοτρομοκράτης Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος παραμένει ακόμα και τώρα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιεί σε ομιλία του το Mall, τέσσερις ημέρες πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα και καλεί απροκάλυπτα τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα. Μετά από αυτό περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα"), aka κόβω, ράβω, σερβίρω και καταγγέλλω. To ότι δεν έχει ξηλωθεί ακόμα δείχνει ένα (ή συνδυασμό) απο τα παρακάτω:
α) Ο Σαμαρας ακομα δεν εχει παρει χαμπάρι τι έγινε
β) Ολα αυτα έγιναν με εντολη, ή έστω ανοχή Σαμαρά
γ) Ειλικρινα, μα ειλικρινα δεν τον νοιάζει. Ουτε τα ψεύδη, ουτε η συκοφαντία, ούτε η χαλκευση ειδησεων. Ντορος εναντια στο Συριζα (και να μην ασχολουμαστε με νεα μετρα και τετοια) να γίνεται και όλα οκ.


Οσκαρ Α ανδρικου ρολου. Ο Άδωνις. Μαλιστα. Τετοιο αστέρι δεν βρίσκεις εύκολα τη σήμερον. Εντυπωσιακές ατάκες, που μόνο τουβλοχτυπημένος, μετά από λοβοτομή αποδίδει με τέτοιο μπρίο.
Παράδειγμα: Κάποιοι έβαλαν προπαραπροχτές μια κατσαρολόβομβα στο Mall. 3 λεπτα και 14 δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη, πριν ανακοινώσει τίποτα η αστυνομία, πριν αναλάβει κάποιος την ευθύνη, πριν μάθουμε τι έγινε ρε αδερφέ, ο επιθεωρητής Κλουζό Άδωνης είχε βγάλει κιόλας πόρισμα (σε όλο το σύμπαν μόνο αυτός και η Αλ Σάλεχ, δυστυχώς για την Αλ Σάλεχ):


Αλλά όχι μόνο αυτό, αλλά μας έκανε και μάθημα ιστορίας:
Ξεχνώντας βεβαίως αυτά που έλεγε κατά καιρούς ο ίδιος, πως πχ η αριστερά κυβερνά συνεχώς τα τελευταία χρόνια, άρα κατά αυτόν βάζει βόμβες για να ρίξει τον εαυτό της!
(btw να ρωτήσουμε αν τα μαχαιρώματα και οι πιστολιές συνιστούν τρομοκρατικές πράξεις κατά Άδωνη, για να ξέρουμε και μεις)


Εγώ με ελάχιστο ψάξιμο βρήκα και θυμήθηκα αυτό για τον (κομμουνιστή;) Μιχαλολιάκο, αυτά τα κομμούνια, βρήκα και αυτον(ους) τον ασφαλιτορουφιάνο(ους) που έβαζε βόμβες με στόχο να ...προσεγγίσει την 17Ν. Μετά βρήκα αυτούς τους αναρχοαυτόνομους, αυτούς τους αριστεριστές, αυτόν τον Μαοϊκό, τούτους τους τροτσκιστές και τούτα τα καλόπαιδα τις εποχές που ακόμα δεν είχαν γίνει ...προσκοπάκια από το ΘΑΙΜΑ (εχει....ορέα πραγματα μέσα: "Στο δημοφιλές youtube.com αναρτούν πλέον βίντεο με επιθέσεις ομάδων χρυσαυγιτών σε μετανάστες μέχρι και βομβιστικές επιθέσεις σε στέκια ακροαριστερών. «Θα καίμε τις πρεζοφωλιές σας», αναφέρουν στα συνθήματά τους. ", "Εκθεση της κρατικής ασφάλειας για τη Χρυσή Αυγή που δημοσιοποιήθηκε το 2004 κάνει λόγο για μέλη της οργάνωσης που οπλοφορούν παράνομα προμηθευόμενοι όπλα από πολιτικούς και ότι διατηρούν σχέση και επαφή με απόστρατους και εν ενεργεία αξιωματικούς του στρατού.")

Τωρα θα μπορούσα να θυμηθώ και άλλα παραδείγματα, όπως το πόσο αθώος κατά Άδωνη ειναι ο Βενιζέλος και τέτοια, αλλά βαριέμαι. Καποιος άλλος δεν βαρέθηκε όμως και έχει κάνει συλλογή των αθάνατων στιγμών της μη-σκέψης Γεωργιάδη. Διαβάστε το αλλά με προσοχή. You 've been warned!



* Οσκαρ σεναρίου. Πρώτο θέμα. Ποτέ μην αφήνεις την πραγματικότητα να σου χαλάσει μια καλή προπαγάνδα. To σχετικό debunking μετά μπινελικίων (και λίγα τους έσουρε) το έριξε ο συνονόματος Γαλαξιάρχης εδώ





* Επιλαχών για όσκαρ σεναρίου. Οποτε του μένει το Όσκαρ σφουγγοκωλάριου. Πρετεντέρης ("Ο Πρετεντέρης έφτασε επίσης στο σημείο να κατηγορήσει ως ηθικούς αυτουργούς των επιθέσεων στο Mall όσους έχουν κατά καιρούς γράψει πως το Mall είναι παράνομο"). Βεβαίως εννοούσε τον Διαμαντόπουλο, αλλά εμείς εννοήσαμε αυτον!


Πρετεντέρη : κατω-τα-χερια-απτον-Κα-ρα-μα-νλη!!





 * Όσκαρ γιατομπούτσοείμαστε. Νίκος Δένδιας, ο νέος δικαστής Dredd. Από την στιγμή που ζητά απο την δικαστική εξουσία να κάνει ότιτης λέει η εκτελεστική τότε το πράγμα πάει μόνο του κατα κει. Αλλα και να μην ήταν αυτο οι...ομοιότητες είναι εμφανείς. Λέμε τώρα


Dredd
Δένδιας


* Οσκαρ μαλακίας: Η άποψη πως ... o Τσίπρας έπεισε την Βραζιλία (πως λέμε η Αλβανία ...απείλησε την Κινα; κάπως έτσι. Θυμηθηκα και τις πανέξυπνες δηλώσεις Μουρούτη ο οποίος στην ουσία υποδηλώνει πως έτσι να κάνει ο Τσίπρας και η Βραζιλία στέκεται σούζα να 'ουμε.:  "Σχεδόν ομόφωνα το ΔΝΤ ενέκρινε την καταβολή της δόσης προς την Ελλάδα.Ένας ψήφισε παρόν,ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας που είδε τον κ.Τσίπρα!" Νταξ' και μεις γουστάρουμε Αλεξάκη, αλλά όχι και έτσι) να κάνει την δύσκολη στο ΔΝΤ. Σχετικό debunking ο gerogriniaris εδώ "Αν μάλιστα το πας ακόμα πιο πίσω θα δεις πως η Βραζιλία εδώ και καιρό είναι ο "αντάρτης" του ΔΝΤ, και τα ίδια περίπου έλεγε και επί κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου. "
Η αίσθηση ανησυχίας που έχετε όσοι έχετε απο εσας έχετε μυαλο γι αυτούς που μας κυβερνάνε μαλλον ανεβηκε μερικα επίπεδα ε;

* Οσκαρ τρομοκρατίας. Δεν ξέρω, κάτι ανάμεσα σε Κεδίκογλα και Δένδια πάντως που είναι και τρέντι

* Οσκαρ υπουργού. Διαχρονικά τα αλάνια που εκαναν ή επέτρεψανα να γίνουν αυτα. Διαβάστε το και ξαναψηφίστε ΝΔΣΟΚ για να μας σώσουν από τα λαμόγια που λυμαίνονται το δημόσιο. Μια μικρή σύνοψη εδώ

* Όσκαρ συνέπειας. Δημοκρατική Αριστερά. Διοτι καταλαβαίνω την ανάγκη για (συν) κυβέρνηση, αϊντε να καταλάβω και την αναγκαιοτητα για απαγκίστρωση του Μνημονίου μέσω της προσκολλήσεως, αλλά τόση ανοχή σε τούτα τα χαρούμενα μπλε και (αθώα!!) πράσινα   φασιστοειδή, ε δεν το χωνεύει άνθρωπος. Στην αρχη που ήταν διακοσμητική η Δημαρ έκανε κάπως το σκληρο καρύδι (λεμε τώρα). Τον τελευταίο καιρό που τους είναι απαραίτητη αντιθέτως ρίχνει όλο την μπάλα στην εξέδρα! Ακόμα θυμάμαι την ομιλία Κουβέλη στην Βουλή για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ (που δεν έγινε ποτε, η ομιλία, όχι η .... λίστα!) καθώς και την προσωπική του καταδίκη για τους Κεδίκογλα, Δένδια και CIA. Βεεεεβαια. Αλήθεια μερικοί τις θέλουν τις μπύρες στο κεφάλι....



* Σπίρτο της εβδομάδας. Τα χαϊβάνια από εδώ και εδώ. Αν για το πρώτο μπορούσαμε να πουμε πως απλα παρασύρθηκαν (το σχετικό debunking αν και πλεον δεν ειναι απαραιτητο γιατι βοά το σύμπαν) Ειναι το πρώτο non thinking think tank παγκοζμίως! Ειδικά εδώ μας πείθουν πως πρόκειται περί λοβοτομημένων που δεν γνωρίζουν καν ανάγνωση.


* Δεν-εισαι-ανθρωπος-της-εβδομάδας. Νικώντας τον Κεδίκογλα, τον Δένδια και τα άλλα παιδιά η "κυρία" (τέλος πάντων) Στέλλα Καρατζίκη και το ανεπαναλήπτου ήθους πόνημα της "Ψοφα μεν, αλλα μη σε βλέπω δε διοτι μου μυριζεις κιολας" το οποιο υπαρχει μεν σε εικονα αλλα οχι στη σελιδα που πρωτοδημοσιευτηκε γιατι εκει πέρα σαν να ανακάλυψαν την ντροπή μετά τα μπινελίκια που φάγανε απο όποιον έτυχε να ειναι στο νετ τη στιγμή της δημοσίευσης και να έχει σπονδυλική στήλη. Το αστείο ειναι πως ειναι clopy-paste απο παλιο ειρωνικό άρθρο του old-boy, αλλα ετούτο το σπίρτο το έγραψε σοβαρά! (ιδανική υποψήφια για το www.truthteam.gr !!!). Εν τελει της τα χώνει και δικαίως ο old-boy εδώ, απ όπου κλέβω την κατακλείδα: "Σκέφτομαι πως η αντιγραφέας πέτυχε με ένα σμπάρο τρία τρυγόνια αποδεικνύοντας πως είναι ταυτόχρονα και ρατσίστρια και λογοκλόπος και ηλίθια."

Μετά βεβαίως μάθαμε πως έχει το κλεψιμο σαν χόμπι (χωρις αναφορά στην πηγή, εννοείται, τι θέλετε μερικοί "άξιοι" και άρειοι έτσι ξέρουν να βγάζουν το ψωμί τους)  και ηρεμήσαμε.



* Αθώος της εβδομάδας, του μήνα, του χρόνου, του αιώνα, νυν και αει και όλα τα σχετικά. Βενιζέλος. Τώρα και για πάντα. Και αν δεν με πιστεύετε ρωτήστε και την Αλ Σαλέχ να σας απαντήσει. Αντικειμενικά.






* Ένοχος της εβδομάδας. 


Αυτή:





Κανένας άλλος



Υ.Γ. Δεν άντεξα!

Ποιος ειναι αυτος;;


Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2013

Τι έμαθα προχτές


Τι είδα χτες προχτές:








  • Είχε πάντως πολύ πλάκα να βλέπεις τον Βενιζέλο να κοιτάζει αγριεμένος όποιον πλησίαζε τις "άλλες" (δηλ όχι αυτήν της κυβερνητικής πρότασης) κάλπες.



Τι έμαθα χτες:
(κλατς: Ομιλίες Μπένι - Τσίπρα)

  • Αν λέγεσαι Βενιζέλος μπορείς να λασπολογείς ανερυθρίαστα χωρίς καμία επίπτωση - και να σου λενε και μπράβο. Δεν έχει σημασία αν λες αλήθεια ή όχι, δεν έχει σημασία αν εχεις στοιχεία ή όχι, λέγεσαι Βενιζέλος και σημασία έχει να μπορείς να πετάξεις κάποιον αναπάντητο (εστω και αναληθή) "πόντο" σε live μετάδοση τον οποίο μετά θα αναπαράγουν τα καναλια, θα πουν πως έκλεψες τις εντυπώσεις θα βρεθούν καμια 10αρια ηλίθιοι να tweetαρουν "πω πω τι πέταξε ο ηγέτης" και "τους ρούμπωσε" και τέτοια. (κλιτς: "Ωστόσο, κ. Βενιζέλος, παρότι κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εκτοξεύει αστήρικτες κατηγορίες δεν έδωσε στοιχεία για τις κατηγορίες εναντίον του κ. Παππά και ανέφερε ως πηγή του την εφημερίδα Το Καρφί!", κλατς: "«Καλώ τον κ.Βενιζέλο να πει σε ποιους δημοσιογράφους είπα κ΄ πότε ότι στη λίστα είναι συγγενείς του. Ειδάλλως πρόκειται για κοινό συκοφάντη», έγραψε ο Σκουρλέτης".). Μπορείς επίσης να κατηγορείς τον Σύριζα για ....τα μπουκάλια (λχ) στην Βίλλα Αμαλίας και να νομίζεις πως απαντάς σχετικά με το θέμα. 



  • Μερικοί βουλευτές της ΝΔ θεώρησαν μέχρι και τον Παπαδήμο (!) συνένοχο (και τον ΓΑΠ προφανώς) για αυτά που έγιναν με τη λίστα, αλλά προς Θεου, όχι τον Βαγγέλη. Έτσι από μόνοι τους και αυθόρμητα

  • Κατά τα φαινόμενα, αν είσαι (συν-)κυβερνών υπουργός δεν υπάρχει δίκαιο το οποίο δεν μπορείς να παραβιάσεις. Δεν υπάρχει κανόνας τον οποίο δεν θα παραβείς, έτσι επειδή μπορείς. Ακόμα και τα απόρρητα αμυντικά σχέδια γίνονται σουβενίρ και δεν τρέχει κάστανο. "Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία μου στο Υπουργείο Αμύνης; Βεβαίως έχω. Είναι δυνατόν να μην έχω". Καπου εδώ όμως τελείωνει η πλάκα και πρέπει να μάθει ο κύριος Βενιζέλος πως τα απόρρητα έγγραφα χρεώνονται προσωπικά και επιστρέφουν στην υπηρεσία αμα τη λήξη της ανάγκης "δανεισμού" τους. Και αν κάποιος θέλε να πάει στο ...ΝΑΤΟ πχ, δεν ειναι το Υπουργείο στο σπίτι του, αλλά στο ...Υπουργείο, οποτε μπορεί να πεταχτεί και να τα πάρει. Γαμώ το ΠΑΣΟΚ σας και γαμώ την νοοτροπία σας που νομίζετε πως το δημόσιο, τα έγγραφα και τα Υπουργεία είναι τα αμπελοχώραφα του παππού σας. 



  • Τελικά μάθαμε ποιος φταίει για τη μη αξιοποίηση της Λίστας Λαγκάρντ. Ποιος την είχε στην κατοχή του και δεν έκανε τίποτα με αυτή παρά μόνο την διοχέτευσε μέσω διαρροών. Ο....Σύριζα! Το είπε ο Μπένι και δεν ντράπηκε.



  • Το να ζητάς ευθύνες απο τους  υπεύθυνους μιας φαρσοκωμωδίας ("Η αντιγραφή, που αφορά στην περίοδο Διώτη εντοπίζεται ότι έγινε το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου 2011, στις 14:03. Την ίδια ώρα γινόταν σύσκεψη με τη συμμετοχή των κκ Διώτη και Βενιζέλου υπό τον τότε πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. Σύμφωνα με δηλώσεις του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου ουδέποτε ενημερώθηκε εκείνος ή ο τότε πρωθυπουργός για τη λίστα ή για οποιονδήποτε εν εξελίξει έλεγχο των καταθετών.") που παίχτηκε στην πλάτη μας συνιστά σκευωρία. Πόσο μάλλον όταν οι υπεύθυνοι αθωώνουν εαυτούς λόγω.... βλακείας ("Μόλις ξεμπερδεύουνε όμως με τα ποινικά, ωρέ πού τον πονεί και πού τον σφάζει τον καημένο τον Βάγγο: Ναι, έχει πολιτικές ευθύνες, ναι, τα έκανε θάλασσα, ναι, τον παρέσυρε ο Διώτης, μέχρι που ο Παυλόπουλος του έδωσε τη χαριστική βολή, ισχυριζόμενος ότι έδρασε με επιπολαιότητα και όχι με δόλο. Άλλως ειπείν, την διέπραξε την κουτσουκέλα ο Βαγγέλας, αλλά την διέπραξε από βλακεία και όχι από κακία.

    Τι είναι χειρότερο για έναν πολιτικό, να μπει στη βάσανο της διερεύνησης ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών ή να απαλλαγεί εκ προοιμίου ως μη δυνάμενος; Ιδίως μάλιστα όταν πρόκειται για τον Ευάγγελο τον Βενιζέλο, που έφτασε στα ύπατα αξιώματα χάρη στην ευφυΐα του, την ευστροφία του, την ευφράδειά του, την ευρυμάθειά του και άλλα ψέματα που αρχίζουν από έψιλον.").



  • Ακόμα και το να ψηφίζει ενας βουλευτής (όχι το τί ψηφίζει, η ίδια η πράξη) συνιστά πλεον μερικές φορές....αντίσταση.



  • Ο τωρινός ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεύθυνος για το '89. Καμια σχέση με τη ΝΔ. Αυτο ήθελα να ήξερα πως το πήραν οι βγάζοντες λάδι τον Βενιζέλο Νεοδημοκράτες.





Και μετά απ΄όλα αυτά έμαθα πως αυτό το θέατρο του παραλόγου θεωρήθηκε απο μερικούς αντικειμενικούς κάτι ανάμεσα σε επιδόσεις σούπερμαν και Τζακ Νόρρις. Εννοείται όμως πως πρώτος συνεχάρη τον εαυτό του ο ίδιος ο Βενιζέλος.

Τετάρτη, Ιανουαρίου 16, 2013

Λιστολογίας ανασκόπηση

Παρε να 'χεις
(αυτά μάζεψα εγώ. Σίγουρα έχει και άλλο πράμα η ανασκόπηση αλλά τρέχα γύρευε. Προσθήκες ευπρόσδεκτες)
Αν δεν εχω χασει την μπαλα η ιστορία ειναι η εξης:
(Πηγή 1 το αστείο είναι πως στις 25/10/12 που γράφτηκε τα ονοματα της λίστας αναφέρονταν πως ήταν 1991. Να δείτε που γύριζε/γυρίζει και άλλο πειραγμενο αντίγραφο :Ρ. Πηγή 2)

  • Το 2010 η λίστα έρχεται στην Ελλάδα ως ακολούθως:
Η Κριστίν Λαγκάρντ επικοινωνεί με τον ομόλογό της Παπακωνσταντίνου και του στέλνει τη λίστα. Φτάνει από τη Γαλλία σε μορφή CD με διαβιβαστικό έγγραφο στην οδό Νίκης, στο Σύνταγμα, στο γραφείο υπουργού
  • Ο τότε υπουργός Οικονομικών δεν πρωτοκολλεί το cd, δεν παραλαμβάνει επίσημα το έγγραφο, δεν το φυλάει έστω ως επίσημο στοιχείο, δεν το δίνει για περαιτέρω διερεύνηση αλλά αντιθέτως:
    • Εξαφανίζει το (μη εγγράψιμο) cd και το μετατρέπει σε usb (; αυτο κανεις δεν το εξήγησε ούτε καν προσχηματικά)
    • Δεν το δίνει όμως στο ΣΔΟΕ αλλά δίνει σε αυτό μερικά ονοματα για δειγματοληπτικό έλεγχο, με τα οποία (προφανώς δεν γίνεται τίποτα). 
    • Κατόπιν το ξεχνάει. Οταν καταθέτει σχετικά ισχυρίζεται πως δεν μπορούσε να το χρησιμοποιήσει επειδή ήταν παράνομο υλικό.
    • Ενδιάμεσα το cd ειναι ξεχασμένο στο γραφείο του, απ΄όπου και εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Ανελήφθη εις τους ουρανούς φαντάζομεθα. Πέραν της πλάκας γι αυτό και μόνο: φυλάκιση, πετάμε το κλειδί και λίγο του είναι.
  • Τέλος πάντων τον Ιούνιο του 2011 το παίρνει ο Διώτης, ως νέος ΣΔΟΕ ο οποίος ομολογεί πως δεν του είπε κανείς πως είναι ...η λιστα Λαγκάρντ, απλα έτυχε να έχει απάνω του ο Παπακωνσταντίνου ένα στικάκι με τις καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετική HSBC. Ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ και πρωην αφεντικό της αντιτρομοκρατικής δεν σκέφτηκε ποτέ πως μιλάμε για την (διαβόητη) λίστα Φαλτσιάνι. Οχι μωρέ. Ετυχε να το βρεί στο πεζοδρόμιο ο υπουργός. Οπότε το θεώρησε λογικά "μη αξιοποιήσιμο" και το ....πηρε για να το φυλάξει. Παρακαλώ να φανταστείτε τον διάλογο όπου ο υπουργός δίνει ενα stick με ~2000 ονόματα δυνητικών φοροφυγάδων στον υπεύθυνο του ΣΔΟΕ, δεν του λέει που το βρήκε, ο άλλος δεν το βρίσκει αναγκαίο να ρωτήσει από που το βρήκε, ούτε τυπικά ρε αδερφέ (ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕΕΕΕΕ!!!) , αλλά παρόλαυτα αποφαίνεται (;) πως είναι παράνομο υλικό λες και είναι εισαγγελάς και ο υπουργός τον υπακούει στα ίσα. Τελικά χωρίζουν, ο ένας με stick ο άλλος α-stick-ος και έχουν την εντύπωση:
    • Ο μεν υπουργός πως το θέμα θα διερευνηθεί από το ΣΔΟΕ πλαγίως γιατί το stick ειναι παράνομο
    • Ο δε... ΣΔΟΕ πως ο υπουργός φαίνεται να του είπε να το κρατήσει μέχρι να περιμένει να του πει τι να κάνει. 
  • Μετά από αυτες τις αναμνήσεις ενηλίκων και όχι πεντάχρονων συνεχίζουμε. Στην συνέχεια ο Διώτης κοπιάρει το στικάκι σε νέο στικάκι για να μην χαλάσει το παλιο. Ακόμα πιο μετά χαλάει το αντίγραφο του (; το πρωτότυπο; κανεις δεν κατάλαβε) και φυλάει τελος πάντων ότι μένει και αυτός σε ένα συρτάρι. Σημειωτέον πως μιλάμε για εποχές που ήταν πασιφανής η ανάγκη να φορολογηθεί το σύμπαν, αλλά κανείς δεν σκεφτηκε πως θα μπορούσε να αξιοποιήσει πληροφορίες για ~2000 δυνητικούς (επαναλαμβανόμεθα) μεγαλοφοροφυγάδες.
  • Αναλαμβάνει ο Βενιζέλος το ΥπΟικ. Τον Αύγουστο του 2011 του δίνει το stick ο Διώτης ("....να ενημερώσω σχετικά με την ύπαρξη του USB τον νέο υπουργό Οικονομικών ήδη κατά την πρώτη συνάντησή μου μαζί του, ώστε να λάβω από αυτόν εντολές περί του πρακτέου. Λόγω του εξαιρετικά βεβαρημένου προγράμματός του κατόρθωσα τελικά να συναντήσω στη Βουλή τον Βαγγέλη Βενιζέλο περί τα τέλη Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου 2011".) Αλλά τον Ιούλιο είχαν ήδη τουλάχιστον μία συνάντηση ("Όπως αποκαλύπτεται από τα δημοσιεύματα της 8ης Ιουλίου του 2011,ο Βενιζέλος συνάντησε τον Διώτη αλλά και τον Παπανδρέου στη Βουλή εκείνη τη μέρα. ") με θέμα την....φοροδιαφυγή και κανείς δεν θίγει το θέμα. Θα ήταν άσχετο φαντάζομαι
  • Ο Διώτης δίνει το στικ στον Βενιζέλο. ΔΕΝ του λέει πως δεν έχει αντίτυπο και ο Βενιζέλος δεν ....σκεφτεται να ρωτήσει. (ο Βενιζέλος; Μαααααλιστα)
  • Τέλος πάντων το παίρνει το stick ο Βενιζέλος και το ..ξεχνάει. Χαμός γίνεται στην χώρα περικοπές, μνημόνια, συγκυβερνήσεις, φορολογήσεις του....αέρα αλλά ο Βενιζέλος δεν χαμπαριάζει τίποτα τύπου μπας και μπορει να χρησιμοποιηθεί αυτή η μαλακία. Όχι μονο αυτό αλλά όταν σκάει τελικά το θέμα επιμένει και αυτός πως το stick και η χρήση του ήταν παράνομα του κερατά και γι αυτό δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ("Ένα ψηφιακό υλικό, προϊόν υποκλοπής, που έχει κυκλοφορήσει σε διάφορες πλευρές της Ευρώπη είναι πιθανό να έχει υποστεί αλλοιώσεις, πρωτίστως από αυτόν που το υπέκλεψε, ή από διάφορες υπηρεσίες ή από παράγοντες υπηρεσιών. Δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλω για τον κ. Διώτη, αλλά είναι προφανές ότι ένα παράνομο υλικό είναι επισφαλές. Δεν επιτρέπεται συνταγματικά η χρήση του υλικού που είναι παράνομο. Η εισαγγελική αμφισβήτηση της γνησιότητας αναδεικνύει το επισφαλές του υλικού"). 
  • Δυο εκλογές και μια συγκυβέρνηση μετά ο Βενιζέλος έχει πλέον παραδόσει το ΥπΟικ. Αλλά όχι τη λίστα την οποία την έχει πάρει μαζί του. Οποιος αναρωτάται τι σκατά το ήθελε το χαρακτηρισμένο από τον ίδιο ως παράνομο και άχρηστο υλικο ειναι απλά κακεντρεχής. Ήθελε ο άνθρωπος να γράψει κανα mp3 να ακούει και δεν είχε φαίνεται λεφτά να πάρει καινούργιο!
  • Τέλη Σεπτέμβρη του 2012 σκαει σιγά σιγά το παραμύθι πως όντως έχουμε πάρει τη λίστα. Πέφτουμε όλοι από τα σύννεφα διότι δεν είχε αναφερθεί τόσο καιρό τίποτε. Το στικ έχει αλλάξει χέρια υψηλά ισταμένων προσώπων του δημοσίου τουλάχιστον 3 φορες (αρχικος κομιστής - Παπακωνσταντίνου - Διώτης - Βενιζέλος) και πουθενά δεν φαίνεται καν πως υπάρχει! Ο Στουρνάρας ξαφνικά πρέπει να νιώθει πολύ μεγάλος μαλάκας οπότε λέει (μάλλον ειλικρινά και μαλλον ειναι ο μόνος) πως παιδιά εγώ δεν ξέρω τίποτα. Τότε θυμάται ο Βενιζέλος το δικό του το "παράνομο" στικάκι και το ....δίνει όχι στον ΥπΟικ αλλά στον ...Σαμαρά κάνοντας τον έτσι αποδέκτη παράνομου υλικού, τουλάχιστον κατά τον ίδιο τον Βενιζέλο. Κάπου εκεί μας κάνει τη χάρη ο Βαξεβάνης και δημοσιοποιεί τη λίστα η οποία τελικά υπάρχει, είναι εδώ και κόψτε τις μαλακίες, οπότε το κουβάρι του παραλόγου αρχίζει να ξετυλίγεται με τον Μπένι, τον Παπακώτσο και τα άλλα παιδιά να κάνουν τους τρελούς στις σχετικές επιτροπές

Μετά από όλα αυτά εγώ βλέπω τα εξής:
  • Ειναι φανερό σε μένα πως κανείς δεν ήθελε να ασχοληθεί με τη λίστα. Την είχανε όλοι καβάτζα, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε με τούτη σαν ενδεικτικό έστω στοιχείο που μπορούσε να ωφελήσει το δημόσιο. Ολοι δούλευαν "κατω απο το τραπέζι" (καμία επίσημη παραλαβή πουθενά), όχι οπως δουλεύει το δημόσιο αλλά όπως δουλεύουν οι κακοποιοί.
  • Παπακωνσταντίνου και Διωτης πέταξαν (;) ο καθένας το πρωτότυπο που είχε. Αυτο και μόνο μας βάζει όχι απλα σε υποψίες αλλά σε φωτιές
  • Κανείς δεν κουβέντιαζε με κανέναν (τι σκατα ειναι αυτο ρε; που το βρήκες;) στις ανταλλαγες χερι με χέρι.
  • Όλοι λύσσαγαν πως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και όταν αποδείχθηκε πως....μπορούσε κανένας δεν ανέλαβε την ευθύνη για την μη χρήση του. Ο ένας λέει μου το είπε ο άλλος και ο άλλος λέει μα δεν μου είπαν τίποτα
  • Η χρήση των ηλεκτρονικών μέσων που έκαναν είναι χειρότερη από αυτή που θα έκανε ένας αμόρφωτος βοσκός που κατέβηκε προχτές από τα όρη και θα ρωταγε αν τελείωσε η Χούντα και τέτοια
Δεν ξέρω αν ο Βενιζέλος ειχε κοιτάξει τη λίστα ή όχι τόσο καιρό που την είχε στην ...καβάτζα (τον κόβω πως το έκανε αλλα δεν το ξέρω). Η μή χρήση της όμως, έστω και ως ένδειξη, την ώρα που δίπλα έπεφτε φωτιά και τσεκούρι, όχι απλά σκανδαλίζει αλλά εξοργίζει. Το δε  πασοκικο-συγκυβερνητικό στυλάκι "Σημερα έχει ήλιο άρα ο Μπένι δεν φταίει" όχι απλά εξοργίζει αλλά μας κάνει να βαράμε κόκκινα. Παρεμπιπτόντως τα ίδια κόκκινα θα βαρέσουμε αν και ο Καλβινιστής Στουρνάρας δεν κάνει τίποτε με τη νέα βερσιόν της λίστας και το όλο θέμα αναλωθεί στο ποιος την αλλοίωσε και πότε. Το δημοσιο χάνει λεφτά, τα οποία τώρα αντλεί από αλλού και εκεί κανείς τους δεν είναι αθώος.


Υ.Γ. Παρατήρηση: Αυτες ήταν και είναι οι κεφαλές της χώρας που μας έσωσαν και θα μας σώσουν. Ρε αυτοί δεν μπορούν να χωρίσουν, καθ΄ομολογίαν τους, δυο γαϊδουριών άχυρα! Είτε είναι ανίκανοι, άρα επικίνδυνοι για τη χώρα είτε είναι απατεώνες άρα επίσης επικίνδυνοι είτε και τα δύο, πράγμα που είναι ακόμα χειρότερο

Σάββατο, Ιανουαρίου 12, 2013

Το ΠΑΣΟΚ στην αρχαιοτητα*

Εχει ειπωθεί πολλάκις (κυρίως απο εμένα) πως στην Ελλάδα "όλοι ΠΑΣΟΚ είμαστε", με την έννοια πως η πασοκικη νοοτροπια (επιδοματα, διορισμοι, σκυλάδικα, διαμαρτυρίες όταν είμαστε απο κάτω, τρομοκρατία όταν είμαστε από πάνω κτλ κτλ) εχει μπολιάσει σε τέτοιο βαθμό την κοινωνία που ακόμα και οι αντίπαλοι του ΠΑΣΟΚ αυτο που προβάλλουν είναι πασοκικές παραλλαγες όπως είτε ένα "υγιές ΠΑΣΟΚ" (ΝΔ) είτε "ένα νέο ΠΑΣΟΚ" (ΔημΑρ - Συριζα) είτε ένα "πιο πολύ πασοκ για όλους" (ΚΚΕ). Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως γενικά εν Ελλάδι όλοι λίγο πολύ πασοκίζουμε.

Το ζήτημα που προκύπτει είναι πως ναι μεν το ΠΑΣΟΚ ειναι πολλά χρόνια στην εξουσία (και λίγα παραπάνω στο προσκήνιο) άρα δικαιολογείται μεν να έχει επηρεάσει την ..ψυχολογία του κόσμου, αλλά απο την άλλη σαν να παραέγινε ...ολική πασοκοποιηση οποτε αναρωτάται καθένας: Μήπως το ΠΑΣΟΚ βρήκε και ενίσχυσε υπάρχουσες δομές και συνήθειες; Μηπως ....είμασταν ΠΑΣΟΚ πριν το ΠΑΣΟΚ; (ο γραφων τον κόβει πως έτσι είναι, αλλα αυτο είναι άλλο καπέλο για άλλο άρθρο). Διαφορες συζητήσεις ξεκινάν εδώ και φτάνουν στην τουρκοκρατία, στο Βυζάντιο, στη μάχη του Νίκα και άλλα. Εδω έρχεται το σημερινό αρθρακι να καλύψει το κενό και να δώσει απάντηση στο ερώτημα.


Η Ελλάδα ειναι μια περίεργη χώρα όπου πολλές φορες οι (φυσικοι και όχι μονο) νόμοι λειτουργουν περίεργα. Πως αλλιως να εξηγήσεις πως για μερικούς ο Κασιδιάρης θεωρείται σοβαρός άνθρωπος, ο Σαμαράς ικανός κυβερνήτης και ο Δον κυρ Φώτης αριστερος; (ε; ε;). Τέλος πάντων, σε κάποια φάση γύρω στο 1920 κάπου στην περιοχή του Καλεντζίου εμφανίζεται μια Καστανόξανθη Τρύπα (μια Μαύρη Τρύπα δηλαδής αλλά ολίγον...χαζή) η οποία είχε την τάση μία να συμπεριφέρεται σαν Μαύρη Τρύπα (ο ρουφών τα πάντα δηλαδής), μία σαν Λευκή (ο φτύνων τα πάντα) και μια σαν....ξανθια (σήμερα είναι Πέμπτη ή Μάρτιος;) και να κάνει ό,τι να 'ναι, πχ τον Σταμάτη να τον κάνει Γρηγόρη, το αυτοκίνητο ατύχημα και το σοσιαλισμό να τον κάνει ύμνο προς την ανεξάρτητη απο το κράτος επιχειρηματικότητα.


Στην παρούσα (δηλαδή παρούσα για το ....1920) φάση δημιουργησε έναν μίνι διπλασιασμό του παρόντος και μια χρονοστρέβλωση με αποτέλεσμα ένα παιδί να κλωνοποιηθεί και να σταλεί στο παρελθόν.


Το παιδάκι έσκασε στην αρχαία Αθήνα γύρω στο 450 πχ και το βάφτισαν έβγαλαν Αλκιβιάδη. Μην έχοντας τις εμπειρίες και τα διδάγματα (εμφυλιος, Μαρξ, μπαμπα τον παπατζή και τέτοια) του παράλληλου  εαυτού του θα δείξει dna-ική ομοιότητα με αυτόν και μόνο καταφέρνοντας να γίνει ικανός, αποτελεσματικός, αγαπητός αλλά και μισητός σε δυο μεγάλους αντιπάλους ενός εξοντωτικού πολέμου, στην υπερδύναμη της εποχής και κατόπιν να φάει το κεφάλι του απο κάποιους που όλως περιέργως δεν τον άντεχαν άλλο. Ειναι γνωστό πως ο Αλκιβιάδης θα μπορούσε να κάνει τα πάντα για να τον κουβεντιάζουν και να τον προσέχουν, να είναι στο προσκήνιο δηλαδής, όπως και ο παράλληλος του εαυτος δεν μπορούσε να διανοηθεί εαυτόν χωρίς πρωθυπουργία.


Καπου εκεί θα λέγαμε πως ξεκίνησε το φαινόμενο ΠΑΣΟΚ. Βεβαίως αν λειτουργείτε με βάση το δικό μας a posteriori σημείο αναφοράς, αλλά οι αρχαίοι Έλληνες δεν το είδαν έτσι διοτι οι καστανόξανθες Τρύπες και οι στρεβλώσεις τους δεν είναι ακριβώς γραμμικά φαινόμενα. Δηλαδή τα δικά μας συνεχή στο χρόνο ανώμαλα χωροχρονικά σημεία έσκασαν εκεί σε ασυνέχειες. Στους δικούς μας χρόνους λοιπόν είχαμε και άλλες εμφανίσεις της καστανόξανθης Τρύπας οι οποιες έκαναν παρόμοιες τζιριτζάτζουλες. Μια τέτοια εμφάνιση με παρόμοιες επιπτώσεις είχαμε στα τέλη του 2004 όταν σχεδόν όλη η Πασοκική ομάδα που αποχωρούσε απο τη διακυβέρνηση της χώρας διπλασιάστηκε και διασκορπίστηκε στο χρόνο.

Ο Κώστας Σημίτης έφτασε στην αρχαία Αθήνα γύρω στο 560 πχ όπου και ταυτίστηκε (αγνώστω τρόπω μιας και δεν μπορείς να πεις πως...μοιάζουν) με τον προσφάτως αποθανόντα Πεισίστρατο  ο οποίος όντως (τελικα!) είχε χτυπηθεί απο εχθρούς και κατέληξε λίγο αργότερα (οι υποψίες λένε πως ο Σημίτης είχε στην τσέπη του πάντα περούκα και ψεύτικο μούσι, ίσως για κανα περίεργο role play με τη σύζυγο, ίσως γιατί είχε απωθημένο με τον Τσε). Η συμπεριφορά του Σημίτη ως Πεισιστράτου, ο οποιος στα τελειώματα εδώ (αλλά και αργότερα) είχε  δείξει ήδη πως θεωρούσε τον εαυτό του περίπου ως το δώρο του Θεού στους Έλληνες, δεν άλλαξε και πολύ μιας και αυτός διπλασιάστηκε σε ώριμη πολιτικά ηλικία, οποτε δεν είχε να δείξει μονο dna-ικες ομοιοτητες αλλά και ομοιότητες στην πολιτική και στην συμπεριφορά.



Με μια μπαρούφα ολκής (θεα Αθηνα, αρμα κτλ μην τα ξαναλέμε. Πως μας έβαλε εμας στο ευρώ; Κάπως έτσι) κερδίζει τους Αθηναίους και τον κανουν τύρρανο. Μόλις καταλαβαίνουν τι μαλακία έκαναν και τον διώχνουν αυτος παιρνει μισθοφορους, παιρνει ξενους συμμαχους, παιρνει απο εδω , παιρνει απο εκει και τελικά τα καταφέρει και τους ξαναμπαστακώνεται στο κεφάλι και για ουκ ολιγα χρόνια μάλιστα.

Οχι πολύ περιέργως (μιας και τα διαχειριστικά τα έχει το παιδί) κάτι κάνει ως τύρρανος και ψιλοσοβαρεύει την πολη η οποία είναι πλεον έτοιμη να ανοιχτεί στον κόσμο και στην δημοκρατία (ο ..Συριζαίος Κλεισθένης είναι στο δρόμο, βλ. σχετικό μελλοντικό άρθρο "Ο Σύριζα στην αρχαιοτητα") αλλά δυστυχώς τα "παιδιά" του δεν ειναι το ίδιο έτοιμα.

Ποια παιδιά του δηλαδή, καταλαβαινόμαστε. Μαζί με τον Σημίτη διπλασιάζονται και ξαναστέλνονται πίσω (με καμια εικοσαριά χρόνια διαφορά. Για διομιση χιλιάδες plus χρονια μετατόπιση δίπλα είναι) οι Χρυσοχοϊδης και Μαντέλης που διαδέχονται τον Σημίτη ως "γιοι" του (μιας και πασοκικά ειναι λίγο ή πολύ παιδιά του) και ονομάζονται Ιππίας και Ίππαρχος αντίστοιχα. Προφανώς συμπεριφέρονται όπως συμπεριφερόντουσαν και εν σύγχρωνι Ελλάδι. Ήτοι ο Μαντέλης ήταν κλεψά, ρεμούλα, κονόμα και καθισιο και ο Χρυσοχοϊδης είχε χόμπι την ...ασφαλεια και την στρατοκαβλία. Μολις μάλιστα βρήκε και δικαιολογία μετά το φονο του Ιππάρχου Μαντέλη, να κάνει τα δικά του σε μια χωροχρονική περίοδο που οι έννοιες αστικά δικαιωματα και κράτος δικαίου και τέτοια δεν είχαν φορεθεί ακομα, ε τότε του γάμησε το κέρατο μέχρι που τον φάγανε και αυτον και ησυχάσαμε. Δηλαδή δεν ησυχάσαμε ακριβώς μιας και την κοπάνησε για Περσία μεριά και ήθελε και να ξανάλθει σίγουρος πως "ο λαος τον θέλει". Όλα αυτα οχι όμως πριν φτιάξει για τα καλά την ολιγαρχική μερίδα στην Αθήνα η οποία έκτοτε μας τραβολογάει και αυτή κρύβει τα αρχικά πασοκικά γονίδια επισήμως αναγνωρισμένα που έφτασαν μεχρι τις μέρες μας, μια ακόμα απόδειξη της αδιάλλειπτης παρουσίας του Ελληνισμού στην περιοχή.

Παρενέργεια της χρονοστρέλβωσης του 2004 είναι ο multi-υπερ-πολλαπλασιασμός του Πάγκαλου και η εμφάνισή του "απο το πουθενά" στη θάλασσα του Αιγαίου και πιο συγκεκριμμένα στην Σαντορίνη. Η έκρηξη του ηφαιστείου, τα κύματα λάβας, τα τσουνάμι κτλ που ακολούθησαν ευλόγως προκάλεσαν την καταστροφή του τότε Μινωικού και Αιγαι-ικού πολιτισμού. Φήμες λένε πως ο multi-υπερ Θόδωρος ανέκραξε "μαζί την κάναμε" πριν σκάσει στον κρατήρα.





Μια άλλη περίεργη παρενέργεια ήταν ο διπλασιασμός της Βάσως Παπανδρέου η οποια κατέληξε στην Σπάρτη προς τα τέλη του Πελοποννησιακού Πολέμου και έγινε μετέπειτα γνωστή ως ...ο Στρατηγός Κλέαρχος ο Λακεδαιμόνιος κάτι που μας κάνει να υποπτευθούμε πως:
α) ο γράφων το έριξε στα τσίπουρα πρωινιάτικα ή
β) δεν ειναι τυχαίο που την λέγαμε γυναίκα με αρχίδια.
Το αλλοπρόσαλλο της συμπεριφοράς του Κλεάρχου μας το επιβεβαιώνει. Πήγε για τοποτηρητής και έκανε ένα μικρό δικο του βασίλειο στη Θράκη, πήγε να παίξει ρόλο στο βασίλειο της Περσίας και τελικά έφαγε το κεφάλι του μην πιστεύοντας πως μπορεί να τον φάνε μπαμπεσικα οι ...πρωτόγονοι. Ο στρατος του κέρδισε ο ίδιος (εεεε η ίδια;) όμως όχι. Αλλα και ο βασιλιάς που είχε προτείνει τα ίδια δεν έπαθε;

Ομοια περίεργη τύχη είχε και ο Γιαννίτσης ο οποίος ταυτίστηκε με τον ....φιλόσοφο Εμπεδοκλή  του οποίου την ταυτότητα υπέκλεψε όταν αυτός...εξαφανίστηκε και το μόνο που τελικά κατάφερε ήταν να  πέσει σε ένα Ηφαίστειο και να ανεβάσουμε αμέσως level ως χωρα, ήπειρος και γαλαξίας.




Τελευταίος (προς το παρον γιατί βαριόμαστε) διπλασιάστηκε και επανεμφανίστηκε στο απώτατο παρελθόν (λίγο μετά τον Πάγκαλο) ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος στη σφαίρα του θρύλου διέπρεψε ως ο Αίαντας ο Λοκρός στον Τρωικό πόλεμο. Η μετάβαση του έκανε λίγο καλό μιας και

α) αδυνάτισε και 
β) έδειξε πως είναι ικανός στο να σφάζει και μόνος του και όχι μόνο νομοθετώντας
Και αν σας φαίνονται τρελά αυτά που κάνει εδώ και τώρα που να δείτε τι έκανε ο κλώνος του εκεί και τότε. 





* Η όλη ιδέα ξεκίνησε σαν το ΠΑΣΟΚ απο την αρχαιοτητα μεχρι σημερα, αλλά σαν κάποιος να βαριέται να γράψει τη νέα ...Οδύσσεια!

Τετάρτη, Ιανουαρίου 09, 2013

Ερχεται βροχη, έρχεται μπορα

Εμ τι να πω πως δεν έρχεται;

Εισαγωγή:

Σήμερις ειχαμε ανακατάληψη της Βίλα Αμαλίας και επίσης ανα-σπάσιμο της ανακατάληψης απο τους μπάτσοι. Πληροφορίες λέγουν πως θα βγει ανακοίνωση για το πόσα καπάκια απο άδεια μπουκάλια ευρέθησαν. Εμεις οι κακόπιστοι διερωτώμεθα κατα πόσο θα ανέβει η ....νυχτερινή εγκληματικότητα (μαχαιρώματα, επιθέσεις σε μετανάστες σε τέτοια) στην περιοχή τώρα που ..σωθήκαμε ως νοικοκυραίοι και την σπασαμε την κατάληψη και τέτοια. Δεν ειναι πως "τα παιδια" εκτελουσαν χρεη "citizens on patrol" και τετοια χαζα (θου κύριε), αλλα τους "άλλους" κυριους τους ξέρουμε και ξέρουμε και τι χέστες είναι, και καταλαβαίνουμε πως θα τους ήταν δύσκολο να κάνουν τον Γκιουλέκα όταν στην πιάτσα υπάρχουν και άλλοι. 
(Επίσης να καταγραφεί στα ...πρακτικά πως τα διαφορα περι πηγων πολιτισμου και τετοια ο γραφων τα θεωρει αστεία. Πολιτισμός ειναι τα παντα αμα έχουμε όρεξη να το παίξουμε σημειολογοι και τέτοια (ουστ!), οποτε δεν μπορεί να μας νοιάζει τι καναν τα παιδια κει μέσα αρκει να μην σφαζόσαντε, πουλάγανε πρέζα και τέτοια. Ειδικα αν αληθεύουν οι φήμες πως το δεύτερο μπατσικο ντου έγινε χωρις εντολή και παρουσια εισαγγελέα το όλο θέμα μας προβληματίζει και μάλιστα χοντρα)



Κυρίως Θέμα:

Τελος πάντων δεν ειναι αυτο το θέμα του παρόντος ποστ. Το θεμα ειναι πως είχα παρατηρήσει εκ νέου μια μνημονιακή μεταστροφή των καναλιώνε και των ΜΜΕ γενικώς (εκει που έδειχναν μουδιασμένα προς το τέλος του έτους) και προσπαθούσα να καταλάβω (θυμηθείτε τα πύρινα δημοσιεύματα εφημεριδων (πχ) πως η Ελλας δεν πουλιέται και οι κακοι ευρωπαίοι και τέτοια), τι στο καλό έγινε. Και μάλιστα που τώρα που το πράμα βρωμάει βρωμερά με τις πασοκικες απιθανότητες (κλιτς) που ακούγονται για τους χειρισμούς της λίστας. Πως ο Παπακωνσταντίνου αλλοίωσε επίσημο έγγραφο, το οποίο όταν το σβέρκωσε ο Βενιζέλος δεν ήταν επίσημο έγγραφο και τέτοια. Και βγαίνει ο κάθε Πρετεντέρης και λοιπά και το παίζει πασοκική υπεράσπιση, εκεί που μέχρι πρότινος (για λίγο, μονο λίγο) έριχνε και κανα μπινελίκι.

Στο δια ταύτα λοιπον έχουμε ζόρικες για το σύστημα μέρες μπροστά μας. Προφανώς δεν πρόκειται να πέσει η κυβέρνηση (απο που και ως που; Αν παραπεμφθει δηλαδη θα αποσύρει την υποστηριξη στην ΝΔ το ΠΑΣΟΚ; Εκβιάζουμε δηλαδής;) αν ο Μπενι παει σε προανακριτική. Απλα ένας στηριζόμενος και σπρωχνόμενος αστέρας του συστήματος ενδέχεται να κάτσει στο σκαμνι. So what? Και ο Ανδρεας ειχε κάτσει και του έκανε και καλό τελικα. 

Πιο προβληματικές δείχνουν να ειναι οι ακροβασίες λογικής και πολιτικής που ακολουθούνται προκειμένου να μην πειραχθεί η ιερή αγελάδα που λέγεται Βενιζέλος. Και λογικό μου φαίνεται. Τόσες χάρες έχει κάνει ο άνθρωπος, να μην του σταθούν δηλαδή;

Τελος παντων η απορία μου λύθηκε σήμερα το πρωί που διάβασα αυτό

Υπενθυμίζω πως τα κανάλια μας ειναι περίπου...παράνομα και όλα λειτουργούν με προσωρινές άδειες εδώ και x χρόνια. Είχε πει ο Σύριζας πως θα τα κόψει αυτά και πέσανε να τον φάνε. Σε μια φάση μάλιστα πέσανε να φάνε και την κυβέρνηση, όταν (στα πλαίσια του αμοιβαίου εκβιασμού δεν σε κλείνω - δεν με βρίζεις) απείλησε να ...φορολογήσει τις τηλεοπτικές διαφημίσεις, όταν έχει φορολογήσει ακόμα και τον αέρα, αλλα σαν να ηρέμησαν διότι ...τελικά η φορολόγηση των διαφημίσεων υπάρχει και αιωρείται σαν νομοθέτημα (για να σας έχουμε και απο κοντά) αλλά συνεχώς αναβάλλεται!!!

Ο xasodikis δείχνει πως το σχετικό νομοθέτημα υπάρχει απο το ..2010 και η εφαρμογή του έχει αναβληθεί 4 (!) φορές, με τελευταία στα ...τέλη του 2012 (έτσι για να μας μπει καλά η νέα χρονιά). Και ερωτώ. Μετά απο αυτό περιμένετε εσείς τα ... αδέσμευτα και αδέκαστα ΜΜΕ μας να μην στηρίξουν (sic και ....sick και βάλε) τον φίλτατο Ευαγγελο;

(αρα παρτε κράνος για να αντέξετε τις μαλακίες που θα ακούσουμε απο τούδε και στο εξής)

Ο επίλογος στον Χασοδίκη:

Και κάπου εδώ έχουμε ξεμπλέξει το κουβάρι, κι έχουμε φτάσει στη διάταξη της πρώτης παραγράφου της ανάρτησης, η οποία (η διάταξη, όχι η ανάρτηση...) ξαναμαναμεταθέτει την επιβολή του φόρου αυτού, από την πρωτοχρονιά του 2013 στην πρωτοχρονιά του 2014.

Έλα λοπόν τώρα να συζητήσουμε για διαφάνεια και για χρηστή δημοσιονομική διαχείριση, έλα να συζητήσουμε για το πώς θα βάλουμε όλοι πλάτη για να περάσει η χώρα τον κάβο, έλα και μίλα μου για ανάπτυξη, για νέο πολιτικό ήθος, για πολιτικούς με τεχνοκρατική αντίληψη όπως ο Παπακωνσταντίνου και για τεχνοκράτες με πολιτική αντίληψη όπως ο Παπαδήμος και ο Στουρνάρας, έλα να πούμε παραμύθια για τη διαπλοκή, μίλα μου για ανεξάρτητη ενημέρωση, για πολυφωνία, για αντικειμενικότητα, για αμεροληψία. Έλα να κουβεντιάσουμε για την εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη να μην γίνει καμιά μαλακία και φορολογηθούν οι μπίζνες των τηλεοπτικών σταθμών που φροντίζουν να υπηρετούν την κοινωνία προσφέροντας το ύψιστο αγαθό της Ενημέρωσης. Φαντάζεσαι να μας βρει καμιά τέτοια συμφορά;

Μην το φαντάζεσαι. Δεν πρόκειται. Έχουν γνώση οι φύλακες.

Σάββατο, Ιανουαρίου 05, 2013

Καλή χρονιά

να λέμε και τα λοιπά στην πορεία.

Ριχτα δάσκαλε!






(Ο Ψαραντώνης συμμετείχε στο πρωτοχρονιάτικο Ολλανδικό κονσέρτο με ορχήστρα της Nederlands Blazers Ensemble. Ερμήνευσε το "Όσο βαρούν τα σίδερα" στο Concertgebouw, το ναό της κλασικής μουσικής του Άμστερνταμ. Η πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της Ολλανδίας.)

aeisixtir