Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Σάββατο, Ιανουαρίου 25, 2014

Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2014

Επιφοίτηση ή περί πρόωρων εκλογών

Δεν θα γίνουν εθνικές εκλογές τον Ιούνιο. Δεν θα γίνουν ούτε με την εκλογή νέου ΠτΔ.


Αιτιολόγηση: Σαν απο το πουθενά ξαφνικά όλοι οι Έλληνες αποφάσισαν πως η επόμενη κυβέρνηση θα ειναι του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι το Νοέμβριο είτε η ΝΔ ήταν μπροστά στις δημοσκοπήσεις είτε πηγαιναν μπάρα - μπάρα. Και ξαφνικά τσουπ όλοι οι γκαλοπολόγοι βγαζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτος και μαλιστα με διαφορά που αυξάνεται συνέχεια. 


Τί έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και ξαφνικά γύρισε υπέρ του το μομέντουμ; (και δεν γελιόμαστε, αν οι μετρήσεις ειναι αληθείς τότε θα γράψει τρελο σκορ στις εκλογές μιας και υπάρχουν πολλοί που αρέσκονται να πηγαίνουν με τον νικητή έστω και την τελευταία στιγμή). 

Η απάντηση ειναι τίποτα. Δεν είδα τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κάτι άξιο λόγου αντιπολιτευτικά, ούτε κάτι ενδιαφέρον σε επίπεδο πολιτικής πρότασης. Τόσες μπανανόφλουδες πετάει και μετά πατάει η συγκυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ περί άλλων τυρβάζει. Άρα (λογικά) είτε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απο πριν ψηλά στις δημοσκοπήσεις και τις παίρναμε μασκαρεμένες είτε απλά ο μέσος Ελληνας κατάλαβε αυτό που γκαρίζει από μόνο του εδώ και καιρό: πως πιο ορθολογιστική διαχείριση της εξουσίας κάνει η Cersei Lannister παρά ο Αντωνάκης (να παινέψουμε και το σπίτι μας που τα λέγαμε αυτά εδώ και 2 χρόνια!).

Γιατί παρόλο που οι κοινωνούμενες κύριες πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ ήταν για γέλια, τον τελευταίο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί πιο πολύ να πείσει πως ειναι θεοσεβούμενο παπαδοπαίδι παρά να παράξει πολιτικό λόγο. Οι ανοητες αντιδράσεις για τη γελοιογραφία Χατζόπουλου, οι παπαδοσυναντήσεις, οι αγιασμοί, η χλιαρή αντίδραση σχετικά με το μη-θέμα που έγειρε η ΝΔ επειδή ένας βουλευτής ντύθηκε μασκαρας στο καρναβάλι (!), όλα αυτά δείχνουν έναν πολιτικό φορέα που δεν έχει το νου του σε αυτό που πρέπει ή υποτίθεται πως πρέπει να κάνει. Ακόμα και η κορυφαία πολιτική πράξη του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες μέρες (η απουσία δηλαδή του Τσίπρα απο τις τελετές ενάρξεως της Ελληνικης Ευρωπαϊκής Προεδρίας) κατάφερε να δυναμιτιστεί και να υπονομευτεί ως πολιτικό μήνυμα (δεν εξετάζεται το έξυπνο ή όχι του πράγματος, απλά αναγνωρίζεται πως ήταν μια πολιτική κίνηση) απο τις βλακείες του Τατσόπουλου που βρήκε μέρα ο μαλάκας προβοκάτορας attention whore να παπαγαλίσει τις Νεοδημοκρατικές βλακείες οι οποίες νομίζουν πως επειδή ο Ξηρός ή ο Γιωτόπουλος λχ και ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν την λέξη κεφάλαιο τότε η λέξη αυτή ειναι ίδιον των τρομοκρατών κτλ κτλ.


(κακώς, κάκιστα επετράπει στον Τατσόπουλο να παραιτηθεί. Έπρεπε εδώ και καιρό να φάει σουτ, χριστοπαναγίες, σφαλιάρες και κράξιμο και ποιος την γαμεί την έδρα. Αντε γιατί παράγινε τουριστικό το μαγαζί)

Το πόρισμα τέλος πάντων είναι πως κάνοντας ανόητη αντιπολίτευση σε μια ανόητη κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πείσει. Το ΝΔΣΟΚ αντιθέτως έχει πείσει. Οι περισσότεροι έχουμε πειστεί πως μιλάμε για την χειρότερη κυβέρνηση μεταπολιτευτικά. Απο πλευράς πολιτικού ήθους, αξιοσύνης των στελεχών, αποτελεσμάτων τε και βυσμάτων. Είναι οι χειρότεροι των χειροτέρων. Ευχαριστώ να λέμε που πλεον η όποια τρόικα τους έχει πάρει χαμπαρι και δεν επιτρέπει τους λεονταρισμους του παρελθόντος διότι ετούτοι θα διορίζανε και τα αγέννητα δισέγγονά τους ως συμβούλους ή διευθντάδες ενώ παράλληλα θα απολύανε όλο το υπόλοιπο δημόσιο. Ειμαστε που είμαστε έθνος.... προέδρων σε λίγο θα γινόμασταν και έθνος συμβούλων του δημοσίου.


Προσέξτε πολιτικές μαλακίες εντός 15μέρου τις οποίες φάγαμε ως έθνος ανάδελφον:

* Ο Διαμαντόπουλος ντύθηκε παπάς και ο ΣΥΡΙΖΑ πρεπει να απολογηθει γι αυτό (!)
* Καθιερώθηκε ....διαμονητήριο στα νοσοκομεία το οποίο αφού μας έπρηξαν για το πόσο δίκαιο είναι μετά μας το πήραν πίσω και ανέβασαν τα τσιγάρα, κάτι το οποίο ομολογουμένως έβαλε φωτιά στο twitter μιας και βρηκαμε αμέσως τη λύση στο εθνικό πρόβλημα. Πχ:






* Μάθαμε πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι προασπιστές της τρομοκρατίας (!!)

* Ο Τσίπρας πρέπει να μας πει αν είναι άθεος ((!!!!!)^!)

****




* Ο Ξηρός την κοπανάει και ....φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή ειναι υπερ της τρομοκρατίας. Αυτό κανονικά έπρεπε να είναι το βατερλό μιας κυβέρνησης που την έχει δεί Νόμος και Τάξη και μαγκιές και έτσι.  Έπρεπε να την κοπανάει κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ σαν χταπόδι. Τι υπερφυλακές και μαλακίες, δεν ήσασταν ικανοί ένα βραχιολάκι να του βάλετε. Και όσο η γνωστή μας Όλγα Τρέμει, ακόμα και τα κανάλια θα συμφωνούσαν μαζί του. Ας όψεται όμως που ο ΣΥΡΙΖΑ μαλακίζεται. Το αστείο ειναι πως νομικό πλαίσιο υπάρχει και είναι οκ, μπορεί λχ ο άλλος να πάρει την άδεια και να βγει με "βραχιολάκι" δηλαδή αδειούχος μεν, αλλά υπό επιτροπεία. Δεν χρειάζονται ούτε δρακόντειοι νόμοι, ούτε υπερφυλακές, ούτε τίποτε ιδιαίτερα μέτρα.

Αλλά αυτά που ειναι φυσιολογικά για μια φυσιολογική κυβέρνηση φαντάζουν με βουνό στην υπάρχουσα. Η λάθος εκτίμηση του σχετικού γνωμοδοτικού συμβουλίου, η βλακεία της ΕΛΑΣ ή/και της αντιτρομοκρατικής, όλα αυτά τέλος πάντων για την κυβέρνηση ειναι δευτερεύοντα. Το σημαντικό είναι πως.... ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει γραμμή απο τον Γιωτόπουλο


* Το μισό παλαιό ΠΑΣΟΚ έχει συλληφθεί ή διώκεται (το άλλο μισό έχει λουφάξει πίσω απο τους 58 και παίζει κατενάντσιο), οι ρέστοι πασόκοι τρέμουν στο τι θα γίνει σε ενδεχόμενες εκλογές γιατί κανενός πλέον η βουλευτική ασυλία δεν είναι εξασφαλισμένη, σιγά σιγά σκάνε και αρπαχτές της Καραμανλικής διακυβέρνησης (χμμμμ. Φαίνεται πως η ανεξάρτητη δικαιοσύνη έχει και λίγο το νου της ε;) με ΤΤ και τέτοια και για την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ο ...ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τις φαύλες πολιτικές του χτες!


Τέλος πάντων, με τούτα και με κείνα λογικό είναι ακόμα και ο αστός δεξιούλης να τους εγκαταλείψει και είτε να ερωτευτεί κανα Τζήμερο ή καμία Δράση, είτε να τα πάρει χοντρά στο κρανίο με τον Σαμαρά και να γίνει Καμμένος ανεξέλληνας είτε τελικά να θυμηθεί πως για όλα φταίνε οι ...μετανάστες και οι κομμουνισταί και να ψηφίσει όσους μείνουν εκτός φυλακής από την ΧΑ. Η αγωνιώδης προσπάθεια της ΝΔ να τσιμπησει τις χίτικες ψήφους ενδέχεται να της γυρίσει μπούμερανγκ όπως έχω ξαναγράψει και ο χίτης ψηφοφόρος να ψηφίσει τελικά τους κανονικούς χίτες και όχι τους light


Τέλος  πάντων μακρυγορούμε με τα παραδείγματα και χάνουμε το συμπέρασμα. Το συμπέρασμα είναι πως όχι μόνο οι κυβερνώντες τα έχουν κάνει σκατά, αλλά οτι το ξέρουν και όλας και το μόνο που τους νοιάζει ειναι να αγκιστρωθούν όσο γίνεται περισσότερο προκειμένου να τα κάνουν ... απόσκατα. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Βλέπουν το καράβι να γέρνει και στον πανικό τους προκειμένου να σωθούν προσωπικά ειναι ικανοί για τα πάντα. Οι παπαρολογίες της μουρουτιέρας έχουν φτάσει σε τέτοιο βαθμό μαλακίας που πλέον ακόμα και στα καφενεία τους παίρουν οι μπαρμπάδες στην πλάκα.


Διοτι οκ πχ να λες πως στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ συγγενεύουν ιδεολογικά με τρομοκράτες. Μαλακία ειναι, αλλά οκ, έχουμε ακούσει και χειρότερα. Να πεις όμως πως ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει γραμμή από τον Γιωτόπουλο ή πως ο Ξηρός την κοπάνησε (επιμένω: Δεν δραπέτευσε, δραπέτευση ειναι αμα φύγεις απο τις φυλακές, όχι αμα δεν γυρίσεις) επειδή οι συριζαίοι πριν απο κάτι μήνες ζητάγανε να παίρνουν τις νόμιμες άδειες όλοι οι καταδικασμένοι, ε είναι ηλίθιο και πέραν πάσης λογικής. Ακόμα και τα τελούντα υπηρεσία ΜΜΕ κολλήσανε στο να συνεχίσουν το ίδιο λάβρο αντισυριζαίικο ύφος όταν έφτασαν μερικοί να ζητάνε ομολογίες ΧΟ πίστεως (ποτέ δεν μας εκπλήσσει το πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει η εγχώρια δεξιά. Αυτοί οι καθ' έξιν παραδόπιστοι, παρτάκηδες, χίτες που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να μείνουν στα πράγματα/ Διαχρονικά ζητάνε ομολογίες πατριωτισμού, διότι πατριωτισμός ειναι αυτό που λένε αυτοί γιατί το λένε αυτοι γιατί το λένε αυτοι. Πόσο παραπέρα νομίζετε πως ειναι γι αυτούς η ομολογια πίστεως;) λες και είναι οι σύγχρονοι Χομεϊνί.

Το συμπέρασμα ειναι πως κατά τα φαινόμενα το πόπολο δεν μπορεί πλέον  να τρομάξει τόσο εύκολα κατά παραγγελία. Είναι δύσκολο να τρομοκρατήσει κάποιον άνεργο, κάποιον με υποθηκευμενο σπίτι,  κάποιον που δεν έχει λεφτά για να πάει σε νοσοκομείο ή να πληρώσει τα φάρμακά του, κάποιον που δεν έχει να φάει ο Ξηρός. Οσο και να του Τρεμει η Ολγα δεν μπορεί να τρομοκρατηθεί από αυτό. Βεβαίως δεν είναι ούτε υπερ του Ξηρού. Για την ακρίβεια ο Ξηρός του είναι αδιάφορος, ο Φιλιππίδης όμως και αυτοί που τον διόρισαν που του κοστίσανε τα εκατομμύρια του κερατά σε δημόσιο χρήμα τον νοιάζει και τον κόφτει. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να μεταφέρει το εγχώριο πεδίο αντιπαράθεσης από τα σοβαρότατα καθημερινά προβλήματα σε αρχιδιές αρχίζει πλέον και καταντά αστεία και δεν πείθει πλεον ουτε σε επίπεδο καφενείου.

Το κυριότερο πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ο πανικός. Πχ:
Ελάχιστα πιο πριν είχαμε μάθει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ....πουλήθηκε στους Αμερικάνους, όταν πήγε μια βόλτα ο Τσίπρας κατά κει. Δεν ξέρω τι είπε ο Τσίπρας, αυτό που ξέρω είναι πως οι της ΝΔ νομίζουν πως όλοι ειναι σαν τα μούτρα τους που ψάχνουν να βρουν κατουρημένες ποδιές για να φιλήσουν και αυτό το ονομάζουν εξωτερική πολιτική. Μετά μάθαμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εργαλείο των φαρμακευτικών εταιρειώνε και οψίμως μάθαμε πως θα κάνει.....σοσιαλιστική επαναστατική κυβέρνηση



Κατ΄εμέ αυτό ειναι που άρχισε να γέρνει την πλάστιγγα. Όχι η πολιτική (ποια;) του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης, αλλά η εφαρμοζόμενη ρητορική της η οποία πολύ απλά πλέον έχει κουράσει. Διότι δεν ειναι και υπερασπίσιμη άποψη για καφενείο πως οι πολυεθνικές και οι αμερικάνοι βοηθάνε το ΣΥΡΙΖΑ να "κάμει επανάσταση".


Και πάμε στο δια ταύτα. Αποκλείεται να γίνουν εκλογές όσο η ΝΔ ειναι αναίσθητη στα γκάλοπ. Και επειδή δεν έχει λεφτά να δώσει, και επειδή ο κόσμος τρομάζει πλέον πιο δύσκολα (όχι γιατί ανέπτυξε κανένα σουπερ πολιτικό κριτήριο, αλλά α)γιατί υπάρχουν πολύ πιο ρεαλιστικοί τρόποι να τρομάξει στην καθημερινότητά του και β) ε πλεον σε λιγο θα μας πουν πως ο Τσίπρας είναι ο ....Κθούγκα), για όλους αυτούς τους λόγους δεν προβλέπεται αυτό να αλλάζει. Και δεν έχει κανένα λόγο να προκαλέσει εκλογές ο Αντώνης όσο στέκεται, έστω και με ισχνή πλειοψηφία, έστω και γνωρίζοντας πως βουλιάζει τη χώρα. Δεν τον ένοιαξε παλαιότερα, γιατί να τον νοιάξει τώρα; Και παλαιότερα όχι μόνο δεν τον ένοιαξε αλλά το έπαιζε και πατριώτης για οσους θυμούνται.


Η αισθησή μου είναι πως δύσκολα θα γίνουν εκλογές λόγω εκλογής νέου ΠτΔ. Έχω "εμπιστοσύνη "στον Αντωνάκη, κάτι θα σκαρώσει, όπως τότε με τον Στεφανόπουλο για να μην πέσει. Φαβορι για "συνεργασία" είναι προφανώς η ΧΑ αλλά και οι Ανεξέλληνες δεν είναι αυτό που λέμε φερέγγυοι. Μα θα μου πείτε δεν καλοβγαίνουν τα κουκια. Ναι θα σας πω αλλά τον Γρηγόρη μάλλον τον ξεχάσατε...

Δευτέρα, Ιανουαρίου 20, 2014

Breaking News: Νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Σοκ προκαλεί στο πανελλήνιο η παραίτηση του Σίμου Κεδίκογλου απο τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Σαν επίσημος λόγος παραίτησης προβάλλεται η κόπωση του κου Κεδίκογλου μιας και ψάξε ψάξε και πες πες με την μουρουτιέρα στην μπρίζα, έπαθε μιαν υπερκόπωση ο άνθρωπος.

Δεν είναι κάτι που δεν αναμέναμε μιας και οι διαρκείς αγώνες του Σίμου Κεδίκογλου ενάντια στην σοβαρότητα, την ευθιξία, την αξιοκρατία αλλά και στην ίδια την λογική κάποτε θα είχαν το αναμενόμενο αντίκτυπό τους. Ειδικά μετά την τελευταία ανακοινωση της ΝΔ η οποία είναι τοσο έξυπνη και πνευματώδης που σίγουρα έχει βάλει το δακτυλάκι του, ε ήταν αναμενόμενο τα εναπομείναντα εγκεφαλικά του κύτταρα να επαναστατήσουν και το όλο σκηνικό να του αφήσει μιαν αδιαθεσία.


Ουδεν κακόν αμιγές καλού όμως διότι ο Αντώνης Σαμαράς με το σπάνιο πολιτικό αισθητήριο που τον διακρίνει, αυτό το ίδιο με το οποίο είχε αποστομώσει με την ανοησία του όλη την Ευρώπη τότε


null (video από εδω. Εστιάστε περίπου στο 3:30) 

 Με το ίδιο αλάνθαστο κριτήριο λοιπόν, ο Αντώνης Σαμαράς ο ηγέτης επέλεξε τον νέο Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ο οποίος θα κινείται μεν στα ίδια επίπεδα παραλογισμού, σκοταδισμού και ανοησίας, αλλά θα καταπονείται κατά πολύ λιγότερο, άσε που θα είναι πλέον συντονισμένος 100% με την διαρκώς και λαμπρώς λειτουργούσα μουρουτιέρα. Ποιος ειναι, θα ρωτήσετε.... Η σωστή ερώτηση ειναι (αγωνία ε;)  ποια ειναι. Ποια θα μπορούσε να συντάξει αυτό:
«Υπενθυμίζουμε ότι το επίσημο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τη φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, όπως πρόσφατα το παρουσίασε στον Ελληνικό λαό ο κ. Τ. Κουράκης. Ευχόμαστε η αντιπαλότητα του ΣΥΡΙΖΑ με τους Χριστιανούς Ορθοδόξους να μην οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είναι άθεος»
 ως πολιτικό κείμενο και να το χαρεί παραπάνω απο τον Σίμο;

 ε;

 ε;


 ε;


 



Ήταν προφανές νομίζω, αφού ο Ανθιμος ειναι απασχολημένος κάνοντας εξορκισμούς στον Μπουτάρη. Δοξάστε λοιπόν την νεα μας κυβερνητικη εκπρόσωπο!!







Υ.Γ. Προφανώς κάνουμε πλάκα. Ο Σίμος Κεδίκογλου δεν παραιτήθηκε. Και αν παραιτούνταν αποκλείεται να το έκανε για λόγους ευθιξίας ή κόπωσης. Αλλά αν παραιτηθεί νομίζουμε πως βρήκαμε την ιδανική αντικαταστάτρια

Πέμπτη, Ιανουαρίου 16, 2014

Εκτακτον. Παστιτσιάδα

Δεν νομίζω να χρειάζεται να σχολιάσω κάτι παραπέρα για αυτή την απόφαση που μας βάζει επάξια σε δίπλα σε δημοκρατικές χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, το Ιραν και η Νιγηρία. Αρκεί νομίζω η αναδημοσίευση απο τα παιδιά απο το jungle report



Από δω και στο εξής προσοχή. Όσοι σατιρίζετε τον υπερφυσικό παππούλη που ο ελληνικός ταλιμπανορθόδοξος μεσαίωνας τον θέλει
• να νικάει στο καράτε βουδιστές σαολίν
• το κασκόλ του να εξαφανίζει τον όγκο του μαστού
• να θεραπεύει με ένα άγγιγμά του τον καρκίνο
• να εμφανίζεται στα όνειρα ασθενών λέγοντας «έλα στον τάφο μου και θα σε κάνω καλά»
• να εμφανίζεται και να εξαφανίζεται στα καλά καθούμενα όπως το πλήρωμα του Σταρ Τρεκ
• να κόβει την εξάρτηση των νέων από τα ναρκωτικά φιλεύοντας τους φουντούκια
• να ίπταται και να αιωρείται στον αέρα
• να λάμπει και να ακτινοβολεί κατά το δοκούν
• να μιλάει σε σαύρες και βατράχια και αυτά να του απαντούν με «ψιλές, λεπτές φωνούλες»
και ό,τι άλλη παλαβομάρα κατεβάσει ο νους του κάθε εντυπωσιαθήρα χριστιανομουλά για να την πιστέψει προθύμως το χριστεπώνυμο λοβοτομημένο κοπάδι. Όσοι λοιπόν τολμήσετε να σατιρίσετε τόσο σοβαρά πράγματα -στην Ελλάδα του 21ου αιώνα- κινδυνεύετε να καταδικαστείτε με 10 μήνες φυλάκιση.
Να καταδικαστείτε δηλαδή εσείς για «καθύβριση θρησκεύματος» και όχι αυτοί που τα διακινούν για καθύβριση και προσβολή νοημοσύνης, ηθική βλάβη, ψυχική οδύνη και διασπορά κακόβουλων μπουρδολογιών.



Ή μάλλον θα σχολιάσω:

 Κάποτε πρέπει να σταματήσει να μας απασχολεί  (μόνο) η ανεξαρτησία της ελληνικης δικαιοσύνης και να αρχίσουμε να εξετάζουμε την νοημοσύνη της. Αυτής και προφανώς των εκπρόσωπών της. 



Δευτέρα, Ιανουαρίου 13, 2014

Κάηκε η Μουρουτιέρα

Μάλλον (λογικά) μετά το τέλος της ελληνικής προεδρίας (χαρές και ευαγγέλια για όλους τους Ελληνες!! Για ένα εξάμηνο θα λεμε ο ένας στον άλλον "γεια σας κύριε πρόεδρε!"!)

Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί το όψιμο μένος των κυβερνητικών ή φιλοκυβερνητικών ή φιλα προσκείμωνεν στους κυβερνητικούες ή λαμόγια της εξουσίας την τελευταία εβδομάδα με τα κακά, δεινά, τρομερά και ουοουουουουου χάλια που θα μας φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ αν και οταν και εφοσον γίνει κυβέρνηση. Γνωστό το κακό και το είχαμε δει και στις προηγούμενες εκλογές οπου το είχαμε κοροϊδεύσει δις (εδώ και εδώ απ΄όπου και η ακόλουθη ευχολογική φωτο:)




Υπενθυμίζουμε πως τότε το πρόβλημα ήταν πως οι κομμουνιστές θα μας έπαιρναν τα σπίτια, τα λεφτά, πως θα γυρίζαμε στην δραχμή και πως η ανεργία θα βάραγε κόκκινα. Ευτυχώς οι υπεύθυνοι Έλληνες πολίτες, οι κατα Παπαχελά: "Οι νοικοκύρηδες, οι αστοί, οι άνθρωποι που πληρώνουν τους φόρους τους και δουλεύουν σκληρά έκαναν χθες τη δουλειά τους. Ανέδειξαν τη Ν.Δ. πρώτο κόμμα, στήριξαν το ΠΑΣΟΚ για να υπάρχει ένας υπεύθυνος μπαλαντέρ στο πολιτικό σκηνικό και κάποιοι ψήφισαν τον κ. Κουβέλη. ", ή πιο ρεαλιστικά οι Τζήμεροι, οι αμόρφωτοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες και οι νοικοκυρές (κλιτς, κλατς) έκαναν τελικά το καθήκον τους και βγάλανε τον αντιμνημονιακό Σαμαρά των Ζαππείων που συνέχισε το μνημόνιο, τα σπίτια μας δεν τα παίρνουν οι κουκουέδες αλλά οι τράπεζες, η ανεργία βαράει κόκκινα και είμαστε και μεις σε κάτι πρώτοι σε όλοι την Ευρώπη για να αισθανόμαστε και εθνικά υπερήφανοι ρε αδερφέ, λεφτα δεν μας παίρνουν οι κουκουέδες αλλά και πάλι λεφτά δεν έχουμε, αλλά κουράγιο αδέλφια σε ολίγον θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και θα τρώμε με χρυσα κουτάλια, δηλαδή όχι όλοι, αλλά τουλάχιστον τελος πάντων δεν θα έχουμε και συριζα που θα πειναγαμε. Δηλαδή και τώρα πειναμε, αλλά οχι όλοι. Ο Λιάπης πχ ειναι μια χαρά, αν και του χαλάσατε τις διακοπές ρε καθίκια.

Τελος πάντων μετά απο αυτήν την παρένθεση σχιζοφρένειας δεν ήταν περίεργο που η ρητορική της κυβέρνησης αναλώθηκε σε συριζική αντιπολίτευση με σεισμούς, λιμούς, καταποντισμούς και όλα τα σχετικά. Απλα φανηκε σε κάποια φάση μετά τα συνεχόμενα πατατράκ των κυβερνητικών (μια με την ΕΡΤ, μια με τα ηξεις αφήξεις τις τρόϊκας, μία με την παλαιά πασοκική στελεχάρα τον Άκη ντε) φάνηκε σαν να είχε μετριαστεί, άσε που πλέον η μονταζιέρα ήταν λίγο πασέ μιας και είχε γίνει ρόμπα με τις μαλακίες που έλεγε άπειρες φορές.

Αυτά όμως ίσχυαν μέχρι την κοπάνα του Χριστόδουλου Ξηρού (ναι ρε, κοπάνα. Δραπέτευση είναι αμα φυγεις απο τη φυλακή, όχι αμα δεν γυρίσεις ενώ είσαι έξω). Ξαφνικά, αντί να απολογούνται οι κυβερνητικοί (αν πρεπει να απολογείται κανένας, κατι για το οποίο δεν ειμαι και τόσο σίγουρος) ξαφνικά έγινε ένα τατσοπουλικό blitz και έπρεπε (;) να αρχίσει να απολογείται ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ!!!

Ενδιάμεσα η αιθαλομίχλη μας πνίγει, οι φόροι συνεχίζουσι να μας κόβουν τον κώλο κανονικά, η μισή Καραμανλική ΝΔ ετοιμάζεται για φυλακές και η Σαμαρική ετοιμάζεται να πάρει τη σειρά της, ο Βενιζέλος ιδρώνει και φοβάται, οπου δεν βγαίνουν τα μέτρα ανεβάζουμε την τιμή των τσιγάρων και λέμε τι κοινωνικά δίκαια μετρα βάζουμε, το πρωτογενές πλεόνασμα σημαίνει δημοσιονομικό κένο ~10 δις για την επόμενη διετία (εμ αλλο πλεόνασμα, άλλο πρωτογενές πλεόνασμα ρε ζωα!) οπότε μην περιμένετε και πολλά χρυσά κουτάλια, γενικώς πάμε μια χαρά.

Ολα αυτά αναμενόμενα και ωραία. Έλα όμως που σιγά σιγά τα γκάλοπ αρχίζουν και βγάζουν ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και μάλιστα με παγιωμένη παράγωγο της διαφοράς (δηλ η ψαλίδα δείχνει να ανεβαίνει συνέχεια!). Οι Έλληνες μάλλον δείχνουν είτε να ξέχασαν τους κομμουνιστές που θα μας πάρουν τα σπίτια είτε να μην τους νοιάζει διοτι πλέον δεν έχουν σπίτια. Οποτε, μιας και τα συριζόπουλα ειναι πιο μαζεμένα σε κοτσάνες (αριστερές κοτσάνες. Πλέον κάνον δεξιές κοτσάνες όπως οι εναγκαλιασμοί με τον Βαρθολομαίο, ρε τι κοινά είχαμε και δεν το ξέραμε και άλλες τέτοιες πίπες), αναγκαστικά πρέπει να δημιουργηθούν οι κοτσάνες αυτές.

Εν αρχή ητο ο παπα - Διαμαντόπουλος που ντύθηκε παπάς σε καρναβάλι. Λόγω όμως του παλαιότερου Χριστοδουλικού σουξέ οι μισοί Έλληνες περίπου έχουν ντυθεί  κάπως κάποτε παπάδες σε καρναβάλι οπότε η μπουρδελοκατάσταση δεν πολυπροχώρησε, άσε που οι απόκριες ειναι μπροστά και αν το συνέχιζε η ΝΔ θα ντυνόμασταν ολοι ...Διαμαντοπουλοι. ή παπάδες ή παπαΔιαμαντόπουλοι. Απο αυτό το μη- θέμα και την νέα συριζογκάφα που ηταν η ηλίθια, ξεκούδουνη, επαρχιώτικη, βλαμμένη, ρε-α-γαμήσου, ε μπράβο όσο να 'ναι δεν θα έλεγα, ημιεπίσημη αντίδραση του υπευθυνου θρησκευτικής χαζομάρας του ΣΥΡΙΖΑ κάποιου λυκόπουλου των προσκόπων επ' ονόματι Λυκόπουλος δείχνει να έπεισε την μονταζιέρα της Συγγρού και του Μουρούτη, εν συντομία μουρουτιέρα, πως το πράγμα έχει ακόμα ψωμί και πως όσες χοντρές μαλακίες και να λένε στην ΝΔ κάποιο στόκοι στο ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσουν να τρέχουν και καλά να τις μπαλώσουν, κοινώς θα τσιμπήσουν. Ασε που το blitz με Πρετεντερηδες, Μπαμπηδες και λοιπούς Πάσχους μπορεί να αποδώσει στα αυτιά της κεραμαρίας.

Οποτε η ΝΔ μετά απο μικρή εργασία της μαλακίας στο ρελαντί αποφάσισε να ανεβάσει στροφές και να φτάσει το δημόσιο λόγο σε νέα, δυσθεώρητα ύψη χαζομάρας. Η Μουρουτιέρα αποφάσισε να κινηθεί σε ύψη βλακείας που λίγοι άνθρωποι έχουν φτάσει ποτέ.

Ας κάνουμε μια σύντομη σύνοψη των όσων πρόλαβα να πιάσω. Προσοχή αν διάφοροι αλητες, ρουφιάνοι, αγνώστου επαγγελματος αναφέρονται ονομαστικά ή εν όλω επ ουδενί δεν θεωρείται από εμένα πως ειναι έμμισθοι σφουγγοκωλάριοι του συστήματος. Αλλοι μπορεί να το λένε, αλλά εγώ όχι. Εγώ θα έλεγα πως ειναι μερη του συστήματος και γνωρίζουν πως ευημερούν (;) εντός αυτου και του τρόπου λειτουργίας του, ήτοι δεν χρειάζεται να τα τσεπώνουν κάτω απο το τραπέζι για να γράφουν τις πανικόβλητες πίπες που γράφουν. Αρκει να ξέρουν πως η επιχειρηση τους, ο μισθουλάκος τους, ο διορισμός της γυναικας τους με αξιοκρατικά κριτήρια, το παράνομα εκπέμπον ή παράνομα χρηματοδοτούμενο ΜΜΕ που εργάζονται μπορεί να απειληθούν αν αλλάξει το status quo.


Ας κάνουμε λοιπόν μια σύνοψη πανικόβλητων πιπών:

Η Όλγα τρέμει:






Καταλαβαίνουμε την αγωνία της Ολγας και του Γιαννη του καναλιού του Βαρδινογιάννη που ήταν στόχος της 17Ν να πιαστεί ο Ξηρός, αλλά όχι να κάνουμε τον Χριστόδουλο κάτοχο των χρονοταξιδιών!!


Πάσχος Μανδραβέλης. Μέσα στην τρομοβλακεία με την κοπάνα Ξηρού και τις βλακείες Τατσόπουλου είπε: "Αν τα εγκλήματα της 17Ν είναι πολιτικά, τότε οι δολοφονίες αναγκαστικά είναι αριστερές", το οποίο βεβαίως χλευάστηκε μεσα στην λογική πλάνη (τύπου αν το μπουζούκι ειναι όργανο τότε και ο αστυνομικός είναι όργανο άρα το μπουζούκι είναι αστυνομικός") την οποία κινείται. Και ναι μεν ο Πασχος ειναι πιο ευφυής απο τον Πρετεντέρη λχ, μιας και το κειμενό του μπορούσε να διαβαστεί και αλλιώς αλλά για τους λιγότερο ευφυείς αναγνώστες του υπήρχε και η ερμηνεία : "οι δολοφονίες ειναι αριστερές", "οι δολοφόνοι (γενικώς) ειναι αριστεροι" που πέρναγε στα κουφωτά.
Εγώ να ρωτήσω εδώ τους γίγαντες της εγχώριας διανόησης αν η δολοφονία Φυσσα ήταν πολιτικό έγκλημα ή όχι. Δεν με νοιαζει το δίκαιο που θα δικαστουν οι κατηγορούμενοι ή η σύνθεση του δικαστηρίου. Ηταν πολιτικό έγκλημα ή όχι; Ειχε κίνητρα προσωπικά ή πολιτικά;



Και συ λάμπεις Μπάμπη μου

Κατόπιν (; η πριν;) ανέλαβε να κοτσανολογήσει υπέθυνα ο τραγικός ήρωας Μπάμπης. Δεν φτάνει που αμέσως με το που μίλησε για "σοβαρή Χρυσή Αυγή" έγινε η δολοφονία Φύσσα και άρχισαν να τους τσουβαλιάζουνε, πάντα τέτοια ρε, είδε φως με την κοπάνα Ξηρού και λέει ευκαιρία να δώσω ένα ακόμα απαύγασμα σκέψης.

Η σκέψη του Μπάμπη ξεκίνησε δυστυχώς απο λάθος σημείο, δηλαδή ξεκίνησε απο το παχύ του εντερο, πήρε λάθος δρόμο και αντί να βγεί από την έδρα του, πήρε την ανηφόρα, περασε απο το στομάχι όπου και χτυπήθηκε από οξέα και δύο maalox, πέρασε από το λαιμό προκαλώντας λόξιγκα, ανέβηκε στον κρανιακό χώρο, χτύπησε τα δύο του τελευταία ενεργά εγκεφαλικά κύτταρα, έκανε γκελ, έφτασε στο σαγόνι του που άρχισε σπασμωδικά να εκτοξεύει το προϊον όλης αυτής της διαδικασίας. Σκατά δηλαδή:






Φημες λένε πως στην Ανταρσύα θα κάνουν άγαλμα του Μπάμπη διότι σου λέει για να λέει τέτοιες μαλακίες για μας, ε θα έχουμε και μεις δημοσκοπική άνοδο, οποτε μπορεί τελικά να ...προτείνουν μέχρι και πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Στρουμφίτα κινούμενοι με τον γνωστό τους πολιτικό ρεαλισμό

Μέσα στην έσχατη τρομομανία και με τις βλακείες Τατσόπουλου σε κάποια φάση αρχίσαμε να αναρωτιώμαστε για το αν εχουμε το δικαίωμα να έχουμε παρέες, να έχουμε άποψη, να πηγαίνουμε στο δικαστήριο ως μάρτυρες μιας και κατά τη ΝΔ όσοι έχουν άποψη που δεν της αρέσει ή πηγαίνουν στο δικαστήριο σαν μάρτυρες υπεράσπισης είναι περίπου συνένοχοι.

Oρθότατα λοιπόν οι jungleέοι ξεσπαθώνουν και:

"Καλείται η Νέα Δημοκρατία να διαγράψει πάραυτα όλα τα στελέχη της που κατέθεσαν ενόρκως υπέρ του ναζιστή Στάθη Μπούκουρα.
Όπως για παράδειγμα τους:
• Γεώργιο Γεωργούση, στέλεχους της ΝΔ και κουμπάρου του Προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μειμαράκη και της βουλευτή Ντόρας Μπακογιάννη.
• Ιωάννη Βαφειάδη, υπεύθυνου Πολιτικού Σχεδιασμού και Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Κορινθίας.

«Ο Ελληνικός λαός περιμένει από τον κ. Σαμαρά να ξεκαθαρίσει το κόμμα του από τη 'συνιστώσα του φιλοναζισμού'. Άμεσα. Διαφορετικά θα σημαίνει ότι η ταύτιση μαζί της είναι προσωπική του επιλογή. Και κάθε μέρα θα τον ρωτάμε, αποκαλύπτοντας τους συνεργάτες του. Μέχρι να τοποθετηθεί επισήμως και εμπράκτως»
{SPY}
ΥΓ.: Όλα αυτά, βέβαια, πάντα σύμφωνα με τις Κεδικλομουρούτειες λογικές."

 Αν έχει ο λόγος της ΝΔ την παραμικρή λογική συνοχή,σκέψου φίλτατε αναγνώστη αν πρέπει να διαγράψει αυτους τους....εμπλεκόμενους με εγκληματικές συμμορίες, διοτι εμείς τους παίρνουμε μεν στην πλάκα, οι ΝΔτες όμως της Μουρουτιέρας, τις γράφουν στα σοβαρά τις μουρουτιές τους.


Καπου εδώ να γράψω το πλέον σοκαριστικό νέο της ημέρας και να κάνουμε και ένα διάλειμμα στην χαζομάρα που μας χτυπά κατά κύματα. Στο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν πως τελικά το να απαντάς στα σοβαρά σε τέτοιες ΜΑΛΑΚΙΕΣ ειναι μάλλον χάσιμο χρόνου και αποφάσισαν να το ρίξουν δοκιμαστικά στο τρολάρισμα. Κατ' άρχήν ειναι καλό το αποτελεσμα αυτου του άρθρου της Αυγής. Πιστέυω πως με λίγο practice θα βελτιωθούν. Απόσπασμα:

"Την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού την σχεδιάζουμε μεθοδικά εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια. Από τότε ζητάμε να δίνονται ολιγοήμερες άδειες στους κρατούμενους, όπως συμβαίνει στις κομμουνιστικές χώρες, ιδιαίτερα τις σκανδιναβικές και την Δανία. Στην πραγματικότητα είναι βαθύτατα αντικοινωνικό μέτρο. Σε κανέναν κρατούμενο δεν πρέπει να χορηγείται άδεια, εκτός από τον Παπαγεωργόπουλο, κάτι άλλους δημάρχους της Ν.Δ. που είναι μέσα για κατάχρηση κι αυτούς που πρόκειται να μπουν σύντομα. Ο Χριστόδουλος περίμενε υπομονετικά να του δώσουμε το σύνθημα. Του είχαμε πει: «Μόλις δεις τον Διαμαντόπουλο ντυμένο Παπασούρα στο πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι του Άργους Ορεστικού, είναι ώρα να κινηθείς».

Πράγματι, ακριβώς έτσι έγινε. Αλλά λογαριάζαμε χωρίς το δελτίο ειδήσεων του Mega. Έβγαλε αμέσως ένα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο, στο οποίο ο Χριστόδουλος εμφανίζεται να γλεντάει σε παλιότερη άδειά του στην Ικαρία, όπου ως γνωστόν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 32%. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Στα χέρια κρατάει σοβιετικής κατασκευής μπαγλαμά τύπου ΤΚ47, ενώ στο ίδιο πλάνο εμφανίζονται η Ελένη Λεγάκη 25 χρονών, ο Πόλεμος του Κόλπου, η Τσεχοσλοβακία, το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, ο πρωθυπουργός της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και η πρόεδρος του Συνασπισμού Μαρία Δαμανάκη. Το βίντεο αυτό το έχει σατιρίσει και ο Μητσικώστας το 2003, και υπάρχει στο Youtube. Η αποκάλυψη μας έκοψε τα πόδια και μας ακύρωσε τον σχεδιασμό."

(αν και θα είχε την πλάκα του να πάρει την πρώτη γραμμή η μουρουτιέρα και να αρχίσει να θριαμβολογεί πως "οριστε ρε, το παραδέχονται!!". Θα μου πεις για τόσο μαλάκες μας έχουν; και θα σου απαντήσω : ΝΑΙ!)


 Αυτο που πρέπει να εμπεδώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ ειναι πως απο τις μουρουτιές θα πειστούν όσοι θέλουν να πειστουν, ή που δεν χρειάζεται καν να πειστούν απλά ψάχνουν επιχειρήματα της φωτιάς για το καφενείο. Αν περιμένει δε ο ΣΥΡΙΖΑ απο το ποιμνιο του Ανθιμου ψήφους για να πάρει την εξουσία τότε ...χαιρετίσματα στην εξουσία!




Ερι ερι ερι

Αρχίζει η Πρετεντεριάδα του ποστ. Και όσο αντέξουμε.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης καταδικάζει τη βία

Ο καταδικάζω-την-βια-απ-όπου-και-αν-προέρχεται Γιάννης Πρετεντερης μια μέρα έμεινε χαρμάνης. Είχε δύο ώρες να πετάξει κοτσάνα. Όλος αυτός ο οίστρος του έδωσε την έμπνευση να γράψει ποίημα (ντεμέκ απο "φίλο", ασε ρε....):

“Και για το '14 πριν η χρονιά τελειώσει/
εύχομαι να' λθει ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα μας να σώσει.
Να σκίσει τα Μνημόνια, να διώξει και τον πόνο/
να δώσει χρήμα στον λαό, μ' ένα άρθρο κι έναν νόμο.
Να' χουμε όλοι ακίνητα ίσα με του Στρατούλη/
λεφτά πολλά και μετοχές σαν τον Παπαδημούλη.
Να' χουμε λίρες αγγλικές ωσάν τη Βαλαβάνη/
βραβεία όλοι να παίρνουμε ωσάν τον Βαξεβάνη.
Εφάπαξ σαν του Τσουκαλά όλοι να τα χαρούνε/
να μπαίνουν στο δημόσιο όσοι το επιθυμούνε.
Να γίνουμε Αργεντινή, μα και Βενεζουέλα/
να ψάχνουμε κωλόχαρτα, δραχμές, δεκάρες... τρέλα!”
Στην συνέχεια, ο έγκυρος δημοσιογράφος, που είχε προβλέψει με απολυτη ακρίβεια το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών (με το αμίμητο "το ΠΑΣΟΚ βγαίνει άνετα δεύτερο κόμμα" διαβάστε συγκεντρωτικό ποστ έγκυρων πρετεντεροσχολίων) μας έκανε και ....ψυχογράφημα. Μετά τον Alexis ο οποίος κρατά χαμηλό προφίλ, αλλά ακόμα θυμόμαστε πως μας είπε περίπου άχρηστους ενώ τους αμόρφωτους αγρότες, νοικοκυρες, συνταξιούχους σοβαρούς και υπέυθυνους πολίτες, ο κυρ Γιάννης μας έκανε και ψυχογράφημα:

"Ανεξαρτήτως προθέσεων ή διακηρύξεων, ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται και εκπροσωπεί έναν κόσμο ταλαιπωρημένο, στερημένο, κακομαθημένο ή καθυστερημένο(πείτε το  όπως θέλετε…) του οποίου τελευταία σκασίλα είναι ποιος προεδρεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση”"


Ο κολοσσός της διανόησης,  ο μόνιμος καλεσμένος του Βορίδη στην Ανατροπη της Δευτέρας αποκαλεί με χαρακτηριστική άνεση μια μαούνα κόσμο (ο οποίος κατά κανόνα ανήκει στις παραγωγικές τάξεις και ηλικίες) κακομαθημένο ή καθυστερημένο. Ενώ ο Γιάννης ειναι μαθημένος στα δύσκολα και μεγάλος διανοητής φαντάζομαι, κατι που άλλωστε δειχνουν οι έγκυρες και επιβεβαιωμένες απο (μιαν άλλη) πραγματικότητα αναλύσεις του.


Μας Ψεκάζουν
Τελος πάντων το κάψιμο του καψίματος ήρθε χτες με ένα μεγαλειώδες άρθρο απο το Πρώτο Ψέμα το οποίο βεβαίως πήρε η ΝΔ και το έκανε σημαία. Βασικά πρεπει να το έγραψε η ΝΔ, να το πηρε και να το δημοσίευσε το Πρώτο Ψέμα, να το έκανε σημαία η ΝΔ που την αναφορά της βρήκα στο Πρώτο Ψέμα εδώ.


Το αστείο ειναι πως στον πανικό τους να διαβάλουν τον Συριζα το μόνο που σκέφτονται είναι να βάλουν όσα μιμίδια μπαμπούλες μπορούν, ακόμα και αν είναι άσχετα μεταξύ τους, ακόμα και αν εχει δηλωσει ο ΣΥΡΙΖΑ πως ειναι κάργα αντίθετος. Και προφανώς δεν μιλάνε για πρόσωπα, αλλά για "κάποια" (ποια;) τάση, κάποια συνιστώσα, κάποιο ρεύμα, κάποια μέλη. Προφανώς δεν πρέπει να προσωποποιηθεί το πράγμα διότι άνετα μετά θα γίνει θέμα προσώπων. Πρέπει στο συλλογικό ασυνείδητο όλος ΣΥΡΙΖΑ να φταίει για τα πάντα:

Ανάμεσα στα άλλα χαριτωμένα διαβάζουμε και σχολιάζουμε:

· Άμεση «Κοινωνικοποίηση» του τραπεζικού συστήματος και όλων των μεγάλων ιδιωτικών (και δημόσιων επιχειρήσεων) και σταδιακή «κοινωνικοποίηση» των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων.


1. Έχουν κρατικοποιηθεί ήδη οι τράπεζες. Η κοινωνικοποιηση τους ειναι ενα βημα μπροστά, τουλάχιστον να λειτουργγούν με κοινωνικά κριτήρια κι όχι για να δίνουν δάνεια σε ημετέρους

2. Υπάρχει στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ η μετάβαση μακροπρόθεσμα, δηλ ποτέ στον σοσιαλισμό. Ρωτήστε τους άστεγους, τους αυτόχειρες, τους απολυμένους κατά ποσο καταπατά την δημοκρατία σας.


Προφανώς αυτό το κινδυνολόγιο έχει μια καποια βάση (1. η μιση δουλεια έγινε. Δηλαδή ο λαός πληρώνει τις τράπεζες αλλά δεν καρπώνεται κάποιο κέρδος) αλλά να θυμόμαστε για ποια χώρα μιλάμε. Απο την άλλη μιλάμε για κόμμα που κατεβαίνει με πρόγραμμα στις εκλογες, οποτε ο λαός θεωρητικά τουλάχιστον (βλ Λιάπης) ξέρει τι ψηφίζει, σωστά;




· Αναστολή κάθε δαπάνης για τον στρατό.

Φυλάξτε το αυτο, θα  γελάσουμε. Σε λίγο θα μας πούνε πως και στην ΕΣΣΔ ήτανε άοπλοι οι ανθρώποι


· Φορολόγηση όλων των Ελλήνων με 75%.

Ψεμα του κερατά. Όλα τα αριστερά κόμματα ειναι υπέρ της προοδευτικής φορολογίας. Το 75% προφανώς ειναι η γεννήτρια της μούφας αυτής και προέρχεται απο την φορολόγηση των πλουσίων στην Γαλλία που πέρασε πρόσφατα ο Ολαντ. Κοινως αν βγάλω 2 εκατομμύρια, θα μου μείνει (με την προοδευτική φορολογία) περίπου 1 εκ. καθαρό στα χέρια. Ειναι ακριβώς η φύση του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο μέσος Έλληνας


Να θυμήσω πάντως ποιος μας έχει ξεσκίσει στην φορολόγηση στην παρούσα φάση.



· Ανακλητές επιτροπές στρατιωτών και κατώτερων αξιωματικών θα αποφασίζουν για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη μονάδα. Αμοιβή όλων των αξιωματικών με το μισθό ενός ειδικευμένου εργάτη.

· Ο μισθός των δημοσίων υπαλλήλων να είναι συνδεδεμένος με το μισθό του βιομηχανικού εργάτη.
Πως θα έχουν αμοιβή αν δεν έχουμε δαπάνες για το στρατο; Α;


Αν και μεταξύ μας θα ήθελα διασύνδεση του μισθου του Βουλευτή με αυτό του ανειδίκευτου εργάτη (δεν είπα εξίσωση, είπα σύνδεση)

Το σχέδιο ειναι να τρομοκρατήσουμε:
α) τους στρατιωτικούς για να μην ψηφίσουν ΧΑ και 
β) τους Δ.Υ. για να μην ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκαναν σε ποσοστό περίπου 30% στις προηγούμενες εκλογές



· Πλαισίωση του στρατού από στρατιωτικά αποσπάσματα των εργατικών οργανώσεων που θα εκπαιδευτούν στα στρατόπεδα με έξοδα του κράτους.


Ρε αμα ανασταλούν οι δαπάνες για το στρατό πως θα εχουμε εκπαίδευση με έξοδα του κράτους;
Για τα όπλα δεν ανησυχώ διότι θα τους εξοπλίσουμε με κονσερβοκούτια απο την....Κούβα


Το αντικειμενικό και ανεξάρτητο του δημοσιεύματος φάνηκε και από εδώ:




Αναμένωμεν προσεχώς δηλώσεις που θα κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για την κλίση του άξονα της γης, την αύξηση των τάξεων των Νεφελίμ, το ψέκασμα με πουστίνη, την κινέζικη γρίπη και την πτώση του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης - αρκεί να γίνει στα επόμενα 123 χρόνια, την βροχή αμα βρέξει, το κρύο άμα κάνει κρύο και τη ζέστη εκτός εποχής αμα δέν κάνει κρύο.


Εξοδος: Απο τον Πασχο Μανδραβέλη, για να μην λέει πως μόνο τον βρίζουμε:

«Οι ανοιχτοί οικονομικοί θεσμοί προστατεύουν τα δικαιώματα ιδιοκτησίας, διασφαλίζουν την ισότητα των ευκαιριών και ενθαρρύνουν τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και δεξιότητες. Συντελούν στην οικονομική μεγέθυνση σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τους κλειστούς οικονομικούς θεσμούς, που είναι διαρθρωμένοι με τέτοιον τρόπο ώστε να αποσπούν πόρους από τους πολλούς προς όφελος των λίγων, ενώ δεν προστατεύουν τα δικαιώματα ιδιοκτησίας και δεν παρέχουν κίνητρα για την ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων. Οι ανοιχτοί οικονομικοί θεσμοί υποστηρίζουν και υποστηρίζονται από τους ανοιχτούς πολιτικούς θεσμούς, δηλαδή τους θεσμούς που επιμερίζουν με πλουραλιστικό τρόπο σε ένα ευρύ φάσμα της κοινωνίας την πολιτική ισχύ»
Η ιστορία έδειξε ότι η Νότιος Αμερική, που είχε καλύτερο κλίμα και περισσότερες πλουτοπαραγωγικές πηγές από τη Βόρειο (σ του Ζ: !), δυστύχησε ενώ οι ΗΠΑ έγιναν υπερδύναμη. Αυτό οφειλόταν στους θεσμούς που εγκαθίδρυσαν οι άποικοι. Στη Νότιο Αμερική, που είχε περισσότερο πλούτο και πυκνότητα πληθυσμού, οι πληθυσμοί εξανδραποδίστηκαν για να δουλέψουν στα ορυχεία και στις φυτείες. Δημιουργήθηκαν κλειστοί οικονομικοί και πολιτικοί θεσμοί που επιβιώνουν μέχρι σήμερα, διότι ισχύει ο «σιδηρούς νόμος της ολιγαρχίας». Ο πλουτισμός των ελίτ από τη λειτουργία των κλειστών θεσμών δημιουργεί κίνητρα ώστε οι επαναστάτες να γίνουν η νέα ελίτ και να διατηρήσουν τους κλειστούς θεσμούς προς όφελός τους. Αντιθέτως, στη Βόρειο Αμερική –ίσως επειδή ήταν αραιοκατοικημένη και δεν υπήρχε καν η ελπίδα να βρεθεί χρυσός– αναπτύχθηκαν ανοιχτοί οικονομικοί και πολιτικοί θεσμοί. Η γη μοιράστηκε στους αγρότες, και άρχισαν να αναπτύσσονται δημοκρατικοί θεσμοί.


Πέρα από ρητορείες να θυμηθεί ο φίλτατος Πάσχος ποιος έχει κάνει θεσμό τους κλειστούς....θεσμούς στην Ελλάδα, ποιος έκανε θεσμό τα κλειστά επαγγέλματα, ποιος έκανε την πολιτική οικογενειοκρατία και Κολλεγιοαθηνωνκρατία, ποιος δικαιωματικά παίρνει θέση στην Βουλή ή αργομισθία στο δημόσιο επειδή είναι θειος, ανηψιός, κολλέγας, γκόμενα ή σύζυγος και να σκεφτεί αν όλη η αποπάνω αρθρογραφία, μαζί και η δικιά του είναι απλά μια υπεράσπιση των παλιών διεφθαρμένων ελίτ. Εκτός και αν πιστευει πως οι παλιές διεφθαρμένες ελιτ βάλθηκαν να αυτοκτονήσουν και αποφάσισαν, έτσι για το καλό μας να ανοίξουν τους παλιούς κλειστούς θεσμούς, επειδή έβαλαν το μαντρόσκυλο του συστήματος Αδωνη σε υπουργικό θώκο. Ας θυμηθεί ποιες πολιτικές μερίδες οδηγούν συμπαγείς ομάδες του πληθυσμού στον εξανδραποδισμό.


Μα θα μου πείτε μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνει η νέα κλειστή ελιτ; Ειναι πιθανο, το προηγούμενο του ΠΑΣΟΚ μας τρομάζει όλους. Αυτό που όμως ξέρω με σιγουριά είναι ότι ένας λάκκος με σκατά δεν γίνεται κερασάκια όσο και αν φωνάζουν τα ίδια τα σκατά να μην κοιτάξουμε καν τι γίνεται στην διπλανή λακούβα, διότι σκατά θα έχει και εκεί.




aeisixtir