Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Δευτέρα, Οκτωβρίου 20, 2014

Υπερ Πανούση και κατά Τζιμάκου;

Αμ δε, που θα σας κάνω τη χάρη!!!!

Ειπαμε ότι είναι καιρός να περιλάβω και μερικά συντρόφια στο μπινελίκωμα και ο Τζιμάκος ειναι μια καλή αφορμή.


Άρξασθαι.

Προχτές λοιπόν εμφανίστηκε λάβρος ο Τζιμάκος στην Ελληνοφρένεια. Λάβρος εναντίον της "αριστεράς" (ΣΥΡΙΖΑ) και της "δεν-ειμαστε-αριστερά"ς (ΚΚΕ). Αποτέλεσμα;

Ο Θύμιος και ο γενικώς λαλίστατος Αποστόλης έπαθαν κοκομπλόκο 16ου βαθμού, οι ακροατές τα πήραν στο κρανίο και έπεσε σιχτίρισμα γενικώς και ορισμένα μεσα που πρόσκεινται στα καθ' ημάς έλουσαν τον Τζιμάκο, όπως πχ αυτό καλή ώρα.



Τι είπε ο Τζιμάκος; Επειδής δεν άκουσα και με όλη μου την προσοχή την εκπομπή, θα κάνω μια παρουσίαση με δικά μου λόγια (όσο θυμάμαι δηλαδή) των πιο δυνατών ατάκων του καθώς και ένα τσεκ - αλήθειας από εμένα, προφανώς υποκειμενικό.

* "Το ΚΚΕ πολέμησε το Πολυτεχνείο το '73 και μας ελεγαν προβοκάτορες. Το Πολυτεχνείο το έκαναν (ο λαος και ) αυτοι που καλούνται σήμερα αναρχικοί (σ. του Ζ: το λεγόμενο αορίστως και τρέχα γύρευε "κίνημα"). Απο το Χημείο (σ. του Ζ: το 1979, link, link) δεν μας έβγαλαν τα ΜΑΤ, αλλά τα ΚΝΑΤ". Αληθές

* "Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να φτιάξουν ένα ραδιοφωνο, ένα κανάλι θέλουν να φτιάξουν και τη χώρα;" Αληθές και πολύ αστείο παρεμπιπτόντως. Αν θυμηθούμε δε και το ατόπημα Αρβανίτη περί "εκβιασμού" των απεργών, όχι μόνο θα συμφωνήσουμε αλλά θα υψώσουμε στην νιοστή

* "Δεν δέχομαι το ΚΚΕ να εκπροσωπεί αυτούς (σ. του Ζ: το σόι μου κτλ. Παραδόξως στηλιτεύτηκε και αυτό, λες και όλοι έχουμε τα ίδια βιώματα ή λες και οι συγγενείς αυτων που υπέφεραν έχουν ίδιο δικαίωμα στην μνήμη των ....συγγενών τους με τους συγγενείς αυτών που ...δεν υπέφεραν) που πεθάνανε στα βουνά το 43-49 και κάνανε εξορίες και φυλακίσεις. Ακούστε το λόγο Κουτσούμπα και το λόγο Ζαχαριάδη." Δεκτόν το πρώτο, και πιθανόν το δεύτερο, αν και ο Ζαχαριάδης μας ανακατεύει τα άντερα, μιας και το ΚΚΕ πλέον δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για το να μην βγει ο ΣΥΡΙΖΑ παρά για το τι δεον πράττειν.

* "Δεν κυβερνάει μόνο η συμπολίτευση αλλά και η αντιπολίτευση. Η αντιπολίτευση ειναι συστημική". Διαφωνώ, αν και οφείλω να ομολογήσω πως παραδοσιακά τον τόνο λαϊκισμού τον δίνει η αντιπολίτευση, οπότε πιθανόν να έχει δίκιο αλλά όχι όπως θέλει να το παρουσιάσει.

* "Κανονικά έπρεπε τα αριστερά κόμματα να μην συμμετέχουν σε αυτο το τσίρκο δήθεν δημοκρατίας και να καλέσουν τον κόσμο σε μπλα μπλα μπλα....". Δυστυχως μαλακίες τούμπανα οι οποίες έχουν αποτύχει κατά καιρούς, αλλά κυρίως να θυμόμαστε πως ο λαός στον οποίο αναφερόμαστε δεν έχει καμία μα καμία αίσθηση ταξικότητας ή δημοκρατικής ευθιξίας. Κληρονομική δημοκρατία έχουμε, όπως έλεγε κάποιος άλλος παλαιοτερα :) Δηλαδή, λεει μεν μαλακίες ο Τζιμάκος, αλλά δύσκολα μπορείς να αποδώσεις ευθύνες μόνο στα κόμματα και όχι στον λαό τον ίδιο για την μαλακία που τον δέρνει. Ο ίδιος Τζιμάκος μετά αυτοαναιρείται λέγοντας πως πρέπει τα κόμματα γενικώς να φύγουν ως άχρηστα, οπότε αμα ειναι άχρηστα ετσι και αλλιως τι τους προτείνεις να κάνουν ρεσε;

*" Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι Ιεχωβάδες, γελοίοι και ηλίθιοι. Δεν θέλω να τους πληρώνω". Απολαυστικό το πρώτο σκέλος, δεκτόν υπό αίρεση το δεύτερο

* "Η Μαρφίν έγινε απο ασφαλίτες, το είδα." Πιθανόν, απ΄όσο θυμάμαι (απο τις αντιδράσεις του κρατικού μηχανισμού και απο το γεγονος πως δεν πιάστηκε κανένας), αν και χωρίς αποδείξεις βράστα. Εκεί περιέργως δεν είδα κανέναν να καταγγέλει τον Τζιμάκο, κάτι που σημαίνει πως δεν μας πειράζουν οι ανακρίβειες (ή "ανακρίβειες") όταν συμφωνούν με τις ιδεοληψίες μας, σωστά;

* "ΔΗΜΑΡ=ΔΕΙΜΑΡ=Δεν ΕΙμαι ΑΡιστερός".  Παλιό μεν, καλό και διαχρονικό δε. Να πουμε και εδώ τη μαλακία μας, τα χειρότερα αποβράσματα του ΠΑΣΟΚ είτε έμειναν στο ΠΑΣΟΚ, είτε πηγαν στην ΔΗΜΑΡ (κυβερνήσιμη αριστερα) και τώρα στο ΠΟΤΑΜΙ, ενώ πολλοί έκαναν pit stop στην ....Χρυσή Αυγή. Συγκριτικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ λιγότερο κατιμά - ακόμα.

* Φέρεται να εξίσωσε ΧΑ και ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που εγώ άκουσα τους ελληνοφρενείς να κάνουν ("όταν για ένα καλοκαίρι μουτζώνανε μαζί συριζαίοι και ΧΑτες την βουλή" (sic) ).
κτλ κτλ

* "Με υποχρεώνουν να πληρώνω την ΧΑ απο τους φόρους μου, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ ... (ακολουθουν όλα τα κόμματα)"

* "Το ίδιο ειναι και χειρότερα. Τον ΧΑτη τον ξέρεις, τον Κνίτη τον ξέρεις, οι άλλοι που δεν ξέρεις ειναι χειρότερα. Οι Κνίτες ειναι φασίστες". Εν μέρει ναι. Δεν θέλω να μπω σε ισοπέδωση αλλά έχουν φάει καδρονιές πολλές τα εκτος ΚΚΕ συντρόφια από τα άλλα συντρόφια διαχρονικά. Και μπορεί το σύστημα καδρόνι κάποτε να απέδωσε (εκεί αποδίδεται πως οι φασίστες του Μεταξά δεν έπιασαν πολύ στην επαρχία, αν θυμάμαι καλά), αλλά όχι πάντα και σίγουρα όχι και να λέμε πως ήταν οι σύντροφοι και τίποτε ξενέρωτοι ειρηνιστές, σωστά;

* Κατι πήγε να πει για το κονσερβοκούτι του εμφυλίου αλλά δεν το κατάλαβα, και ούτε και ο Θύμιος το κατάλαβε. Μάλλον ο Τζιμάκος αναφερόταν σε σύγχρονο εμφύλιο, γιατί αλλιώς δεν έβγαζε νόημα.

* "Οι λεγόμενοι δηθεν αριστεροι ειναι που κάνουν την ζημιά, δρουν ως πυροσβέστες". Πολύ ενδιαφέρον, εχουν αναφερθεί τέτοια αλλά μου φαίνεται αρκετά επιφανειακό σαν ανάλυση. Ειναι ορθον πάντως πως το ΚΚΕ ή καπελώνει ή αποχωρεί.

* "Εχεις τα μισά ποσοστά απο τον Καραγκιόζη με το σακίδιο που δεν έχει ιδεολογία; Σήκω φύγε Κουτσούμπα!" Που υπογράφω;

* "Το ΚΚΕ το τώρα δεν έχει σχέση με το ΚΚΕ το τότε". Επιφυλάσσομαι. Πάντως ο κόσμος του "κινήματος" του τώρα σίγουρα δεν έχει σχέση με το λαό του τότε. Ισως λοιπον να είναι ευθύνη της "καθοδήγησης" του λαϊκού κινήματος που τα έκανε σκατά.

* "Κάτι δεν πάει καλά στον χώρο της αριστεράς. Συμφωνούμε;", έλα ντε!

Η απορία στην ουσία των Ελληνοφρενών δεν ήταν μόνο που ο Τζιμάκος τα έχωσε στον ΣΥΡΙΖΑ και στο "κόμμα του λαου" (γι αυτό και η επόμενη εκπομπη ήταν λίγο "απολογία", λίγο μάθημα ιστορίας και λίγο επίδειξη καλοπαιδισμού προς Περισσό μεριά), αλλά ότι δεν τα έχωσε δεόντως στην κυβέρνηση. Περιμένανε απο τον Πανούση να βρίσει τον Σαμαρά, να τον πει προδότη, επικίνδυνο, φασίστα και όλα τα σχετικά και κυρίως να βρίσει λίγο ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι το ΚΚΕ, ποτέ το ΚΚΕ, με τίποτα το ΚΚΕ, μην πειράξεις, για όνομα της Αλέκας, το ΚΚΕ!





Εκεί ήταν το πρόβλημα. Οπότε, έρχομαι ακάλεστος να υπερασπιστώ τον Τζιμάκο και να πω τα προφανή.


α) Το ότι ο Τζιμάκος μπορει να ψήφιζε ΚΚΕ διαχρονικά (;) δεν τον εμποδισε ποτέ να το βρίζει (οπως και ο Ραφαηλίδης άλλωστε), οποτε τίποτε καινούργιο εδω. Η διαχρονική άποψη πολλών αναρχικών  αλλά και ανένταχτων αριστερών πως δεν πρέπει τα αριστερά κόμματα να μπαίνουν στις εκλογές, να έχουν μισθωτα στελέχη και όλα τα σχετικά την ξέρουμε και δεν είπε κάτι καινούργιο ο Τζιμάκος. Στην ουσία είπε την άποψη που μπορεί να λένε μερικά από "τα παιδιά". (ψάξτε βρείτε κανα ποστ του techie chan για τα "λενινιστικού τύπου" κόμματα, δηλ. τα κόμματα με μισθωτά - επαγγελματικά στελέχη)

β) Κανείς Πανούσης δεν υπερασπίστηκε τον Σαμαρά ή την κυβέρνηση. Απλά ασχολήθηκε λίγο και είπε τα αυτονόητα Το να πεις πως ο Σαμαράς ειναι φασίστας είναι εύκολο. Το να πεις πως η κυβέρνηση μας είναι γελοία, το να πεις τον Μπομπολα εκμεταλλευτή κτλ ειναι εύκολο, και κατά πως φαίνεται κάνει πλέον και λιγότερο τζέρτζελο γιατί το έχουμε εμπεδώσει όλοι. Όταν κατά καιρούς ακόμα και ο Πάσχος ή ο Παπαχελάς τα χώνουν στην κυβέρνηση (και) για αυταρχισμό αυτό δεν τους κάνει συριζαίους ή κουκούδια, κάνει τον Σαμαρά πιο εύκολο στόχο και από ελέφαντα σε διάδρομο.

γ) Ο καυγας ειναι λοιπον τι να κάνουμε (που έλεγε και ο Λένιν να 'ούμε) μετά τον Σαμαρά. Τι θα αντικαταστήσει τον Σαμαρά; Τα ίδια κόλπα με άλλο όνομα; Η ελπίδα μας λογικά είναι η αριστερά. Εκεί λοιπον πρέπει να τα χώσουμε. Εκει πρεπει να προσέξουμε. Αυτοί αξίζουν της προσοχής μας (δεν είναι μυστικό άλλωστε πως το ακροατήριο της εληνοφρένειας είναι γενικά αριστερίζον). Το να κάθεσαι να βρίζει συνέχεια τον Αδωνη είναι το μόνο εύκολο (μερικές φορές ειναι σαν να κλέβεις εκκλησία) αλλά το να δίνεις συγχωροχάρτι στις μαλακίες της άλλης, της "δικής" μας, πλευράς ειναι μονόδρομος προς την καταστροφή.

δ) Το ότι η πολιτική του ΚΚΕ ειναι κοντόφθαλμη και ανόητη, το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λειαίνει πολύ τις άκρες απο το φόβο μην χάσει την ψήφο των χριστιανών, των Πασόκων και τα λοιπά το έχουμε καταλάβει, και μεις και άλλοι άλλωστε έχουμε και έχουν βαρέσει πολλές φορές προειδοποιητικά κουδούνια.

ε) Εξ ου και η κατακλείδα του Τζιμάκου (για μένα) : μωρέ φταίει ο Σαμαράς, το ΚΚΕ τι κάνει. Να απαιτήσει πράγματα, να κατεβάσει κόσμο κτλ. ( Να πάμε σε αγώνα μεχρις εσχάτων προφανώς)

Καλά  λοιπόν κάνει και τους βαράει κουδούνια ο Τζιμάκος. Ακόμα και εκεί που έχει (κατά την ταπεινή μου γνώμη) άδικο. Βεβαίως, από ένα σημείο και μετά ο διάλογος εκφυλίσεται και κάνουν όλοι σαν παιδάκια (απολαυστικό το άρθρο αυτό) που υπερβάλλουν διότι απλά δεν μπορούν να δεχθούν την ύπαρξη αντιλόγου.


Εν κατακλείδα:
Το πρόβλημα της αριστεράς δεν είναι λόγος του Τζιμάκου. Το πρόβλημα της αριστεράς ειναι η αντίδρασή της στον λόγο του Τζιμάκου. Είχαμε ήδη ενδείξεις πως ο μεν ΣΥΡΙΖΑ όσο ανεβαίνει γίνεται ΠΑΣΟΚ (οχι με το ηλίθιο τσουβάλιασμα που επιχειρεί να κάνει η κάθε Κούρκουλα, αλλά με την έννοια της σοσιαλδημοκρατίας) από ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ Αριστερά που ήθελε να λέγεται, είχαμε ήδη ενδείξεις πως όσο το ΚΚΕ απειλείται εκλογικά αντιδρά σπασμωδικά και ενίοτε φτάνει στο σημείο να ξεχνά την κυβέρνηση για να ξεχέσει τον Τσίπρα, τώρα έχουμε και δείγματα αρνήσεως της άλλης θέσης - και επί της αρχής. Και κυρίως μιας θέσης που "όφειλε" να είναι δικιά μας. Ο ισχυρότερος έλεγχος γίνεται (ξανά) σε αυτούς που θεωρούμε κοντά, όχι στους αντιπαλους.

Αν βάλουμε μέσα στην εξίσωση και την δυσανεξία στο χιουμορ που παρατηρείται γενικώς (εντάξει δεν φτάνουν σε επίπεδο γελοιότητας Σαμαρα που κατήγγειλε το Ποντίκι πως του....θίγει το τσουτσούνι) τα πράγματα γίνονται ανησυχητικά. 


Μνημείο ντροπής μένει το γεγονός ότι οι Ελληνοφρενικοί ζητήσανε συγνώμη απο το ακροατήριο γι αυτά που άκουσε (!), ενώ όταν είχανε καλέσει τον Γεωργιάδη λχ δεν θυμάμαι να έκαναν κάτι αντίστοιχο. Φτάσαμε να μας ενοχλεί ο λόγος του Πανούση περισσότερο απο του Γεωργιάδη και αυτό διότι θεωρείται a priori ο λόγος του αριστερός άρα σύμφωνος με τις ιδεοληψίες μας.

Και είπαμε και επιμένουμε και μεις: τον Σαμαρά τον ξέρεις και τον περιμένεις. Με τους άλλους όμως τι κάνουμε ρε παλικάρι.....


Πρεπει να το καταλάβουν μερικοί πως ο μέσος αριστερός ειναι (δυνητικά έστω) πιο σκεπτόμενος απ΄τον μέσο δεξιό (παρόλες τις προσπάθειες του ΚΚΕ, πεστε να με φάτε) και δεν μπορεί να δεχθεί πλεον το παντοδύναμο, καθαγιασμένο και αλάθητο της ηγεσίας και πως κυρίως υμνητές του πόσο γαμάτοι είμαστε δεν μας χρειάζονται, για την ακρίβεια ειναι περιττοί και επικίνδυνοι για το κίνημα. 

Η αριστερά δεν έχει ανάγκη απο Λαζαρίδηδες, Αδώνιδες και Φαήλους που να λένε στην ηγεσία πόσο δίκιο έχει αλλά από Τζιμάκους (και ....Zaphodακους χεχεεχε) που στηλιτεύουν τα λάθη της. Γιατί λάθη κάνουμε όλοι, ακόμα, Θύμιο πίστεψέ το, και το ΚΚΕ.


Υ.Γ.1 Σε αυτά βεβαίως δεν λησμονώ το γεγονός πως ο Τζιμάκος σιγά σιγά γίνεται γερο-Τζίμης και αρχίζει να σκέφτεται το εφάπαξ, οπότε μπορεί να μπαίνουν και άλλα στοιχεία στην διαλεκτική του. Βλέπει, ίσως, πως το απολιτικ και ....α-κομματικ πουλάει και παίζει μπάλα και αυτός έτσι. Παρόλα αυτά ο λόγος του ήταν αντιθεοδωρακικός και είχε πολιτική φόρτιση και ιστορική μνήμη. Πως λέμε Κουβέλης; Καμία σχέση. 

Υ.Γ.2: Παρεμπιπτόντως την επόμενη ημέρα είχαμε αφιέρωμα στο opening του Τζιμάκου στο ....Mega, το οποίο μπορεί να είναι τυχαίο, μπορεί και όχι, αλλά ήταν σίγουρα αστείο.




Σάββατο, Οκτωβρίου 18, 2014

ΣΚΑΪ εξημέρωση ΙΙ

Εκεί στο ΣΚΑ(ε)Ι έχουν τρελή ρέντα. Μετά το νο1 έχουμε και συνέχεια!

Πλεον δεν μπορουμε να μιλάμε για λάθος αλλά για κατευθυνόμενη δημιουργία εντυπώσεων πάνω σε δεδομένα. (τελος πάντων θα μου φαινόταν πιο εύκολο να αλλάξουν τα δεδομένα, αλλά τι να πω...)




Επειδή έχει και πλάκα τσιμπάμε απο το πιο πάνω video την πλεον επική εικόνα ever η οποία δείχνει πλεον σαφέστατα πρόθεση διοτι εδώ δεν μιλάμε για λάθος κλίμακας αλλά για : με-το-ζορι-κατηφορα-οταν-πρεπει-να-ανηφορισει, κάτι το οποίο σημαίνει οπωσδήποτε και αναγκαστικά σπουδή:΅



Update: Διοτι αν κανεις στα νουμερα το κατάλληλο μασάζ, μετά μπορείς να βγαίνεις, στην χμμμμ ανεξαρτητη απο το ΣΚΑΙ, Καθημερινή ας πούμε και να γράφεις τέτοιες μαλακίες:



Οσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες με τα ελληνικά ομόλογα και το Χρηματιστήριο Αθηνών θα πρέπει να προβληματίσουν πάρα πολύ όσους θέλουν να κυβερνήσουν αυτόν τον τόπο έχοντας καλλιεργήσει ψευδαισθήσεις στον ελληνικό λαό. Ενδεχομένως να επρόκειτο για μια παιδευτική εμπειρία για την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία εμφανίζεται να πιστεύει ότι θα κάνει τον «τσαμπουκά» της με την Ευρώπη και εν συνεχεία θα βρει χρήματα από «κάπου» για να χρηματοδοτήσει τις υποσχέσεις της. Και αυτό σε μια στιγμή που η Ευρώπη εισέρχεται σε νέα κρίση και η διεθνής κοινότητα δυσκολεύεται να βρει λίγα δισ. για την –γεωπολιτικά κρίσιμη– Ουκρανία. Η επιλογή είναι, καλώς ή κακώς, καθαρή: είτε βρισκόμαστε υπό επιτήρηση αλλά με ένα δίχτυ ασφαλείας είτε πορευόμαστε μόνοι μας και απροστάτευτοι σε ένα άγριο, ασταθές διεθνές περιβάλλον.

ΣΚΑΪ. Εξημέρωση

Χωρίς σχόλια. Μετά από αυτο:



οπου το 49,5 και το 43 πονηρά και κατά λάθος άλλαξαν θέσεις (;) (κατι το σχετικά κουραστικό να το κάνεις στο excel), το μόνο που μένει από το ΣΚΑΙ είναι να μην σταματήσει το πείραγμα σε τυχαία ημίμετρα, διότι δεν μετράει μόνο η ποσότητα αλλα και η ποιότητα, σωστά;

Οπότε:




Update : Ιδου και το σχετικό βιντεον που αλιευθηκε μετά απο σχετική κουβέντα στο φατσοβιβλίο. Η επιμαχη εικών ειναι στο 5:30κάτι



Πέμπτη, Οκτωβρίου 16, 2014

Αναζητείται νοημοσύνη στο ΚΚΕ

Με τα λοιπά καθ΄ημάς σούργελα θα ασχοληθούμε εν καιρώ, διότι στην προσφατη ειδησεογραφία ένα είναι το νέο που βγάζει μάτι.
Η καθυστερημένη, ισχαιμική, ελλιπής αλλά παρόλα αυτά επιτέλους εκκινησθείσα ...πειραματικώς καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Ένα από τα λίγα λογικά μέτρα που καθιέρωσε η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία με τον προφανή στόχο βεβαίως να χτυπήσει στο προνομιακό πεδίο της αριστεράς, αλλά αυτό πρεπει να μας ειναι αδιάφορο και κόντρα αδιάφορο. Μα θα μου πείς πως την ξεκίνησε καθιέρωσε κυβέρνηση της δεξιάς στην Ελλάδα. 

Ναι, και σε πείσμα φαντάζομαι των αντιλήψεων της, αλλά ο καυγάς δεν είναι να κανουμε δίκες προθέσεων. Στα παπάρια μας αν "το ήθελε πραγματικά ή είναι ευρωπαϊκή υποχρέωση". Στα παπάρια μας επίσης αν φαίνεται να σέρνεται πίσω από τις ΔΕΘικές εξαγγελίες του Τσίπρα. Μετά από συνεχόμενα έτη νομικού, πολιτικού και νομικού μαλακισμού ειναι το πρώτο μέτρο το οποίο έχει μια λογική. Και τα ποσά του επίσης, καθώς, δεν ξέρω αν το ξέρετε, ούτε πλούσια χώρα είμαστε, ούτε πλούσιο κράτος έχουμε, ούτε ...υδατάνθρακες (sic) έχουμε εξάγει ακόμα. Οπότε το ζήτημα ειναι, στα πλαίσια της αναδιανομής των φόρων οι οποίοι μας ξεσκίζουσι, τουλάχιστον ένα ποσοστό αυτών να επιστρέφει στην κοινωνία, όχι μόνο ως "δομες" τις οποίες καπηλεύονται πρωτίστως οι εργολάβοι κτλ κτλ αλλά και ως χρήμα το οποίο θα διανεμηθεί άμεσα στους ασθενέστερους. 

Και ναι, μπορεί εγώ και εσύ που με διαβάζεις, που έχουμε σπίτι, pc, tv, κινητό, ρεύμα, θέρμανση και  αυτοκίνητο να μας φαίνονται αρχιδιές και ψίχουλα τα πχ 300 ευρώ το μήνα (προσοχή: όχι 300 ευρώ επίδομα, αλλά συμπλήρωση του εισοδήματός κάποιου μέχρι τα 300 ευρώ) αλλά για μερικούς που ξέρω και ξέρεις και ξέρουμε ακόμα και αυτό θα είναι μια θεαματικη βελτίωση για τον τρόπο ζωής τους (ε, όσο να 'ναι απο τα 0 στα 300 ειναι μια αύξηση). Και δεν τα είχανε και από χτές, με κανένα μέτρο και με καμία κυβέρνηση.

Κανείς δεν είπε πως με αυτά ζει κανεις άνετα, κανεις δεν είπε πως έτσι προάγεται σαν ιδέα το να μην κάνει κανείς τίποτα και να ζει με το επίδομα αυτό (ούπς, πάσο. Όλο και κάποιο τζημεροειδές θα πέταξε καμια μαλακία), αλλά να μην το παίζουμε και μάγκες στους άστεγους και στους πεινασμένους

Προφανώς δεν είναι όλα όσα μπορούσε να δώσει το κράτος της ΝουΔουΠασοκρατίας αλλά αντικειμενικά ειναι όσα μπορούσε να δώσει (να δούμε αν θα τα δώσει τελικά) σε αυτές τις συνθηκες, όπου εξυπηρετούνται δηλ πρωτίστως οι δανειακές υποχρεωσεις τις χώρας.


Σε κάθε περιπτωση ειναι ένα θετικό βήμα το οποίο μεχρι χτες καμία κυβέρνηση δεν το έκανε, ούτε καν η συγκυβέρνηση του 1989 που είχε και το ΚΚΕ μέσα. Οπότε είναι ένα αναγκαστικό βήμα βελτίωσης. Τώρα, όσον αφορά τα καθαυτό ποσά, ε αυτό έχει να κάνει με άλλα 15 πράγματα, όπως με την ανεργία, τον βασικό μισθό, την κατάσταση της οικονομίας του κράτους κ.α..

Αυτό που δεν καταλαβαίνω ειλικρινά ειναι η στάση του ΚΚΕ. Μα την παναγία:

Μνημείο κοροϊδίας» χαρακτηρίζει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα το ΚΚΕ καθώς όπως υποστηρίζει ουσιαστικά απαιτεί από χιλιάδες οικογένειες να ζουν με 300 και 400 ευρώ, κάτι το οποίο ξεπερνά κάθε φαντασία.
«Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αποτελεί ουσιαστικά εργαλείο για τη μονιμοποίηση της απόλυτης φτώχειας για χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, ενώ συνοδεύεται με περικοπές σε πάσης φύσεως κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα, όπως είναι το επίδομα ανεργίας και το ΕΚΑΣ για χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.
Μάλιστα, αναφέρει ότι τα «ψίχουλα» που θα δώσει η κυβέρνηση σε όσους ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας θα τα πάρει από όσους θεωρούνται λιγότερο φτωχοί, «ανακυκλώνοντας μ’ αυτό τον τρόπο την ανέχεια και ορίζοντας έτσι μία «γραμμή φτώχειας» πάνω από την οποία κανείς δε θα δικαιούται καμιά προνοιακή στήριξη».
Το ΚΚΕ διεκδικεί επείγοντα μέτρα για την προστασία των ανέργων, με επίδομα καθ’ όλη τη διάρκεια της ανεργίας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, συνολική επαναφορά των εισοδημάτων στα προ κρίσης επίπεδα και άλλα μέτρα ανακούφισης. 


 Λες και η κυβέρνηση αυτή, ειδικά αυτή, είχε ανάγκη από προσχήματα για να μας ξεζουμίσει φορολογικώς.


Να πα να πείτε στο ΚΚΕ πως αυτή τη στιγμή που μιλάμε, τώρα, ρε τώρα ρεεεε, υπάρχουν ήδη χιλιάδες οικογένειες που ζουν με πολύ λιγότερα από 300 και 400 ευρώ το μήνα και πως τα λεφτά αυτά θα τους φαίνονταν σωτηρία, σε μερικούς ίσως και χλιδή. Το ότι δεν φτάνουν τον Ελληνικό μέσο όρο είναι γνωστό και μακάρι να δοθούν περισσότερα αλλα δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν πεινασμένο, άνεργο και άστεγο με παιδιά να τα σνομπάρει ως κοροϊδία. Πείτε με μαλάκα, αλλά έτσι είναι. Και ρε παιδιά γι αυτό λέγεται "ελάχιστο" γιατί ειναι ....ελάχιστο!
 Παλαιότερα τους τα έσκαγαν διάφοροι βουλευτές και πολιτευαμενοι προεκλογικά εξαγοράζοντας την ψήφο τους. Τώρα γίνεται θεσμικά από το κράτος, με θεωρητικά διαφανείς διαδικασίες. Ή έστω, αν οι διαδικασίες δεν ειναι διαφανείς να τις στιγματίσουμε. Αν τα ποσά δεν ειναι της υψηλής ευαρέσκειάς μας να ζητησουμε παραπάνω. Αλλά όχι και να το παίζουμε καμπόσοι, ειδικά οι σταλινικοί του ΚΚΕ, που πρέπει να θυμούνται πως η διαδικασία ευρεσεως εργασίας και αποζημίωσης στα ΚΚ-Καθεστωτα στην ουσία και εν πολλοίς ήταν κάτι σαν ελάχιστο(τατο) εγγυημένο εισόδημα και εκεί και όποιος δουλέψει δούλεψε.... 


Τελος πάντων και ετούτη ανακοίνωση μπαίνει στην (μακριά) λίστα με τις αντιλαϊκές δράσεις του ΚΚΕ που πολλαπλασιάζονται οψίμως κάτι που φαινεται πως έχει να κάνει με τον πανικό του προ της ελεύσεως του ΣΥΡΙΖΑ, λες και ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι δυνατόν να είναι χειρότερος του Σαμαρά.

Αλλά το πρόβλημα και ο φοβος του ΚΚΕ να δεις ΔΕΝ είναι μην τα κάνει σκατά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο λαός περάσει χειρότερα απ΄ότι με τον Σαμαρά. Το πρόβλημά του ειναι μην περάσει ο λαός καλύτερα διότι καταπώς φαίνεται μόνο αν ο λαός υποφέρει τα πάνδεινα θα έρθει στην "γνήσια" αριστερα. Ιστορικά πετυχημένα παραδείγματα αγνοούνται αλλά αυτό δεν έχει σημασία.


Τετάρτη, Οκτωβρίου 15, 2014

Η εθνική ομάδα σε χρειάζεται

Μετά την εκ νέου φόλα που φάγαμε από το ανάδελφο έθνος της Β. Ιρλανδίας (και τα μυαλα στο μίξερ) παρατηρήθηκε αύξηση της εγχώριας γκρίνιας διοτι η ημετέρα ομάς δεν παίζει μπαλα. Θα μου πεις και πότε έπαιξε; (σε 2 αγώνες το 2004 θα απαντήσω, αλλα τελος πάντων)
Οκ, λοιπον το πρόβλημα δεν ειναι οτι η εθνική ομάς δεν παίζει μπάλα, διοτι τελος πάντων δεν ειναι αυτή η δουλειά της, Αμα θέλαμε να βλεπουμε κάτι ωραίον θα βλέπαμε την εθνική καλαθοσφαίρισης ρε αδερφε που τουλάχιστον το νογάει το άθλημα. Το πρόβλημα λοιπον ειναι πως η εθνική ομας δεν παίρνει αποτελέσματα μην παίζοντας μπάλα. 
Προσπαθώντας να αναδείξει το υποθετικό ταλέντο της ξεχνάει την άμυνα, ο τερματοφύλακας ξεχνάει τα χέρια του και οι επιθετικοί το γεγονός ότι έχουσι πόδια. Οι δε κεντρώοι, ακολουθώντας τον αντίστοιχο πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ διαλύονται σε άτομα (ατομα όχι όπως λέμε και γαμώ τα άτομα, αλλα άτομα όπως λέμε πυρήνας, ηλεκτρόνια και άλλα τέτοια, γκέγκε;)

Το πρόβλημα λοιπον ειναι χοντρον διότι απειλείται η είσοδος μας στο επόμενο Euro, αρα και η αναμενόμενη τότε συνέχεια των αθλιων εμφανίσεων (αλλά πιθανως με αποτελεσματα), οπότε επείγει η ωρα δια διαρθρωτικές αλλαγές. Και επειδής εδώ ειναι Ελλάδα οι αλλαγές δεν θα έχουν να κάνουν με αλλαγή συστήματος, νοοτροπίας και αλλα τέτοια βαρετα, αλλά με την ευκολη λύση, αυτη που έτσι και αλλιώς ειναι η σταθερά στο ποδοσφαιρικό μας σύστημα: Την αλλαγή προπονητή.

Να τον διώξουμε τον Ρανιέρη λοιπον, αλλά ποιον να πάρουμε που έχει μπει γεματα η σεζόν και οι προπονητάδες πρωτης γραμμής ή έχουν κονομηθεί από ομάδα ή σιγά μην έρθουν να μπλεξουν με εμάς τους μουρλούς;

Απαντώ στο πρόβλημα με την μία, δια να μην έχουτε και ψυχολογικά απο την αναμονή. Μα θα διαλέξουμε έναν "δικό μας". Έτσι και αλλιώς ΟΛΟΙ οι Έλληνες κατά βάθος είναι γεννημένοι για δύο μόνο επαγγέλματα. Αυτό του πρωθυπουργού και αυτό του προπονητή. Και επειδή, φτου γαμώ τω Χριστώ μου (δοτική ε;), πρωθυπουργό δεν βλέπω να αλλάζουμε, ας δοκιμάσουμε να αλλάξουμε προπονητή και βλεπουμε.

Δεν απαιτείται ο νεος προπονητής να έχει γνώσεις ή μυαλο. Οταν διαφοροι Αλέφαντοι και Ανασταδιάδηδες κάνουν καριέρα στην Ελλάδα το μόνο που αρκεί είναι να τον ρωτήσουμε αν ξέρει. Και επειδή όλοι ξέρουμε ότι ξέρουμε δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα να βρουμε έναν. Οποτε απο την πληθώρα των ~6.000.000 Ελλήνων σε παραγωγική ηλικία μπορούμε να διαλέξουμε κάποιον ο οποίος θα κάνει καλό με την απουσία του από τον χώρο που ήδη βρίσκεται. Ετσι και αλλιώς η ομάς πάει κατά διαβόλου και σωτηρία (ούτε και Euro (διπλής)) δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, οπότε καλό ειναι να παρκάρουμε κατά κει καναν μαλάκα που μας σπάει τα νεύρα αμα βρίσκεται αλλού. Ετσι και αλλιώς μετά την πρώτη ήττα του θα τον βρίζει όλος ο κόσμος και όχι μόνο εμείς.


Ναι, θα μου πείτε αλλά απο μαλάκες είμαστε τίγκα. Ποιον να βάλουμε; 


χαχαχαχαχα


Ας γελάσω. Ενας ειναι ο τρισμέγιστος μαλάκας στην Ελλάδα. Ενας ξερει τα πάντα. Ενας κατεχει την απόλυτη αλήθεια αρα είναι ιδανικός ή για προπονητής στην Εθνική Ελλάδας ή έστω για στέλεχος του Ολυμπιακού. Ενας ειναι ο φασίστας που επικαλειται σαν δικαιολογία των φασιστικων του απόψεων την δημοκρατία (λαθος, δύο , διότι ξεχνάω και την Σώτη Τριαντατέτοια), ένας κάνει ανορθόγραφες παρατηρήσεις ορθογραφίας, ένας είναι ο ιδανικός προπονητής εξέδρας.


Ποιος;


Αν δεν καταλάβατε ακόμα, τότε δεν διαβάσατε το προηγούμενο, οπότε το λέω στα γρηγορα


Ο Θανος ο Τζημεροοοοοοοοος!!!!!!





Θεϊκό έτσι; Αν αμολύσουμε τον Θάνο στην Εθνική Ελλάδας:
1. Γλιτώνουμε τα λεφτά του Ρανιέρη
2. Γλιτώνουμε απο τον Τζήμερο, πολιτικά δηλαδή και τον λούζεται το ποδόσφαιρο. Ετσι και αλλιώς η ευφυία του ειναι ταμάμ για τον χωρο



(φοβερό ε; Σαν να ακούω τον Τζήμερο να εξηγει για τις βόμβες νετρονίου και όλα τα σχετικά)


3. Ετσι και αλλιώς χειρότερα αποκλείεται να πάμε
4. Ασε που αν γίνει καμια στραβη, μπορει να μας βγει σε καλό, αν πχ αρχίσει ο Τζήμερος να εξηγει τις αποψεις του στους αντιπάλους μπορεί να αυτοκτονήσουν ομαδικά και να τσιμπήσουμε καναν βαθμό στα χαρτιά

Ταυτα και μένω και αρχίζω ανένδοτο υπέρ Τζήμερου:




Πέμπτη, Οκτωβρίου 09, 2014

Η μαλακία της χρονιάς

Α, όλα και όλα.

Κατα τοπους εχουμε σχολιάσει αρκετες ανοησίες που λέγονται γύρω. Αυτο ομως με ξεπερνά οπότε... χωρις περαιτέρω σχολιασμό:



Νομίζω πως το "πόσο μαλάκας είσαι" είναι πλεον παρωχημένο και πρέπει να αντικατασταθεί με το "ρε πόσο Τζήμερος είσαι ρεεεε!!!!"


Παρασκευή, Οκτωβρίου 03, 2014

Α, ρε Παναγιωταρέα που σας χρειάζεται.....

Oλη η νεοελληνική βλακεία, όλα τα, ας πούμε "κακά" στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν σαν Έλληνες συμπυκνωμένα σε ένα ποστ της εθνικής μας εκπροσώπου τάφου:





Πρόχειρη καταμέτρηση;

  • H "τυφλωση δια της αυθεντίας" και μάλιστα εδώ με άκυρο τρόπο μιας και ο Π. Ευθυμίου δεν ειναι γιατρός ή βιολόγος αλλά.....δασολόγος και μάλιστα σπουδάσας επί χούντας. Αυτό δεν ειναι κακό από μόνο του, αλλά το ότι τότενες πήρε υποτροφία εμένα με προβληματίζει πάντως διοτι όσο να΄ναι οι προοδευτικοί άνθρωποι τότε δεν παίρνανε υποτροφία, αλλά εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τη Γυάρο.
  • Επίσης έχουμε την κλασική ξερολίαση του ΕΛληνος και δη του  (μαλάκα) Έλληνος δεξιου δημοσιογράφου ((μ)ΕΔΔ - κάτι αντίστοιχο αλλά χειρότερο από το αμερικάνικο W.A.S.P.)
  • Εχουμε την άκριτη αναπαραγωγή μύθων, αρκει να μας βολεύουν, εκτός και αν μας δείξει ένα ρημοδοελληνικό γονίδιο η κα Παναγιωταρέα
  • Και κυρίως την διαστρέβλωση πραγματικότητας όταν μια, έστω μικρή, δυσμορφία βαφτίζεται αποδειξη ελληνικότητας. Σε λίγο η κα Παναγιωταρέα θα υποστηρίζει πως οι Εβραίοι που γεννιονται με κομμένες τσουτσούνες είναι οι πραγματικοί Εβραίοι.
  • Παραπέρα βλέπω και παραποίηση της πραγματικότητας. Δεν έχω δει όλα τα σωζώμενα αρχαιοελληνικά αγάλματα, αλλά δεν νομίζω να πρόλαβε να τα δει η ίδια, πόσο μάλλον τις πατούσες τους. Και όμως μας πληροφορεί με άνετα για την πατουσολογία τους. Εκτός και αν κυκλοφορεί πατουσολογική μελέτη των αρχαίωνε αγαλμάτωνε και δεν την ξέρω, οπότε το τελευταίο το πάω πάσο.



Τώρα θυμήθηκα πως θα ήθελα να δώ τα τυπικά προσόντα της κας Παναγιωταρέας που ειναι και μελος ΔΕΠ. Να γελάσουμε βρε αδερφέ.
Πτυχία, διδακτορικά, επικουρήσεις διδακτορικών, δημοσιεύσεις, διδασκαλία διότι αν θυμάμαι καλώς την καθηγητηκή θέση την εχει περίπου .... ας μην πούμε χαρισμένη, αλλά τελος πάντων




Τετάρτη, Οκτωβρίου 01, 2014

Ανήκωμεν εις την Στύσιν ΙΙ

Κατα πως είδα απο τις facebookικες αντιδράσεις (διοτι εδώ μέσα βαριέστε να σχολιάσετε :Ρ) υπάρχουν μερικές αντιρρήσεις ή/και σκοτεινά σημεία στο προηγούμενο. Για πάμε λοιπον σιγά σιγά:


* Να ξεκαθαρίσουμε πως ο γράφων δεν θεωρεί το Ισλάμ "καλή θρησκεία", αλλά την θεωρεί γενικώς σκοταδιστική, ρατσιστική, μισαλλόδοξη και πηγή παραγωγής φανατισμού. Όπως το ίδιο ακριβώς θεωρεί το χριστιανισμό και όλα τα παρακλάδια του.  Οπότε στο προηγούμενο δεν υπερασπιζόμανε το Ισλάμ αλλά προειδοποιούσα τι μας περιμένει αν συνεχίσουμε να βαδίζουμε στο δρόμο που βαδίζουμε. Το ότι οι μουσουλμανικές χώρες δείχνουν να έχουν ποσοτικά μεγαλύτερο ποσοστό τρελών με εξουσία απ΄ότι οι Δυτικές οφείλεται σε άλλα αίτια και όχι στην "χειρότερη" θρησκεία τους. Ενα αίτιο ειναι πχ πως σε αυτές τις χώρες η δημοκρατία γενικά ειναι από αδύναμη έως ανύπαρκτη. Ενα άλλο ειναι πως ο λόγος της (όποιας) θρησκείας εκεί έχει αυξημένη βαρύτητα σε σχέση με εδώ ( το "εδω" με την "Δυτική έννοια, διότι ειδικά και ιδιαίτερα στην Ελλάδα δεν πρέπει να περηφανευόμαστε για κάτι αντίστοιχο)


* Ο φίλος Αντρέας υποστηρίζει πως η φτώχια ειναι το ουσιώδες κίνητρο που παράγει σε ικανοποιητικά ποσοστά το φανατισμό. Η φτώχια και η αμορφωσιά. Αν και δεν ειναι εύκολο να το προσπεράσουμε σαν ουσιώδες γενικά κίνητρο θα διαφωνήσω επί της αρχής. Η Σαουδική Αραβία, τα Ην. Αραβικά Εμιράτα, ακόμα και το Ιράν δεν είναι φτωχές χώρες. Και δεν έχουν (ειδικά η Σαουδική Αραβία!) φτωχούς κατοικους. Και όμως εκεί ο θρησκευτικός φανατισμός βαράει κόκκινα. Η γενικά φτωχή Ινδία δεν έχει τέτοια ζητήματα, ενώ δεν εμφανίστηκε ( απ΄όσο ξέρω έτσι;) κάποια αναζωπύρωση του θρησκευτικού αισθήματος μετά τις απανωτές χρεοκοπίες της Αργεντινής. Προσοχη στην λεπτή διαφορα: Ενώ είμαι γενικά σίγουρος πως οι γενικά πιο πτωχές χώρες θα είναι πιο θρησκευομενες, δεν ειμαι καθόλου σίγουρος πως παράγουν θρησκευομενους εξτρεμιστές σε αυξημένους σχετικούς ή απόλυτους αριθμούς.


* Η δικιά μου θεωρία είχε κυρίως να κάνει με το "ποσοστό" δημοκρατίας και αστικού κράτους που έχει κάθε χώρα, θεωρώντας πως αν υπάρχει λειτουργική, έστω και κουτσή δημοκρατία οι πιθανότητες εξτρμισμού μειώνονται (προφανώς δεν νομίζω πως οι δημοκρατίες ....μεταγγίζονται ή δωρίζονται έτσι; Η κάθε δημοκρατία και το ποσοστό δημοκρατίας ήταν, είναι και θα είναι λαϊκή κατάκτηση και όχι δώρο εξ΄ουρανού)

* Και οι δυο μας όμως κάνουμε λάθος διοτι μας γαμεί το συμπέρασμα η Αμερική. Οι ΗΠΑ ειναι κατ΄εξοχήν κοσμικό (νομικά) κράτος, με λειτουργικό (πολύ περισσότερο από το δικό μας) δημοκρατικό (ρεπουμπλικάνικο-ρωμαϊκό) πολίτευμα, χωρίς επίσημη εκκλησία, μόνο φτωχή χώρα δεν την λες (αν και ομολογουμένως αρχίζουν και εκεί και σκάνε κάτι χοντρές ταξικές ανισότητες) και όμως παραμένει η πλέον θρησκόληπη, στον πληθυσμό, Δυτική χώρα. Και έχει τους περισσότερους και σε ποσό και σε ποσοστό φανατικούς θρησκευόμενους. Από όλες τις δυτικές χώρες, μόνο εκεί οι πυροβολημένοι κάναν "κινημα" (tea party) και για ένα διάστημα τελούσαν κράτος εν κράτει μέσα στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Οποτε βραστα Χαραλαμπε.


* Για να βγω απο το αδιέξοδο και να μην χαλάσω το στόρι μου θα σημειώσω, σαν σε παρένθεση τα εξής:
α) Μην τρελενόμαστε με τους ISISιστές, έτσι; Μιλάμε για 10.000 έως 20.000 άτομα σε έναν χώρο που έχει εκατομμύρια. Όλοι οι άλλοι τους έχουν φοβηθεί, ακόμα και οι φανατίλες της Αλ Κάιντα. Στην παρούσα φάση , περισσότερους εθελοντές έχουν από δυτικοθρεμένους "θεωρητικούς" και "ιδεολόγους" (που λογικά τρομάζουν όταν σκάσουν εκεί, αλλά άντε μετά να φύγεις) παρά από τους μουσουλμάνους που μεγάλωσαν σε μουσουλμανικές χώρες. Η ISIS φαντάζει περισσότερο σαν πολυεθνικό φραντσάιζ  - δύναμη κατοχής, παρά σαν κάποιος εθνικός στρατός, ο οποίος στηρίζεται από κάποιον ντόπιο πληθυσμό στου οποίου το όνομα υποτιθεται πως δρα (οπως πχ ο ΕΛΑΣ σε μας ή ο ΙΡΑ στην Ιρλανδία). Για αυτό και έλεγα, κλέβοντας τον techie chan πως έχουν ήδη χάσει.

β) Να θυμόμαστε πως ο "μουσουλμανικός" πληθυσμός της γης ειναι μεγαλύτερος από τον "χριστιανικό". Αν υποθέσουμε πως έχουμε μια random διαδικασία που γεννά εξτρεμιστές είναι προφανές πως οι μουσουλμάνοι θα είναι περισσότεροι, μονο και μόνο διότι η γεννήτριά τους ειναι μεγαλύτερη. 



εικόνα "δανεισμένη" από Κλέαρχο Ρόκα




γ) Προσοχή στις ειδήσεις. Το ότι οι ISISιστές ειναι εγκληματίες, παρανοϊκοί και όλα τα σχετικά δεν σημαίνει πως οι υπόλοιποι ειναι αμοιροι του αίματος, απλά δίνουμε αριθμητική βαρύτητα στους αριθμούς που μας συμφέρουν. Το εύκολο παράδειγμα είναι πως ενώ η επίθεση της Αλ Κάιντα στους Διδυμους Πύργους στοίχισε τη ζωή σε περίπου 3000 άτομα η επίθεση των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και μόνο είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 50.000 θανάτους. Γι αυτούς όμως κανένα δυτικό ΜΜΕ δεν έκλαψε. Αν αυτοί οι 50.000 άνθρωποι είχαν συγγενείς (και ας μην βάλουμε τα θύματα της πολιτικής των ΗΠΑ σε Ιρακ, Παλαιστίνη και αλλαχού) η δεξαμενή άντλησης υποψηφίων τζιχαντιστών ειναι τεράστια. Απλά να θυμόμαστε πως δεν φυτρώσανε, κάποιες αιτίες τους δημιούργησαν.




* Κατάληξη: Δεν ξέρω ποια ειναι τα αίτια του θρησκευτικού φανατισμού και της δολοφονικής μισαλλοδοξίας που τον συνοδεύει. Ξέρω όμως να αναγνωρίζω τα σημεία εκκίνησης: Ειναι ο αυξημένος ρόλος και λόγος του ιερέα και του Ιερού του Βιβλίου, ο αυξημένος σεβασμός που απολαμβάνει η θρησκεία σε μια κοινωνία καθώς και η αίσθηση πως "ο Θεος μας απειλείται/προσβάλλεται/παθαίνει κάτι" αν πούμε εμείς οι άσχετοι οτιδήποτε, λες και ειναι κανα μικρό παιδάκι.


Αν λοιπόν δεν σας αρέσουν οι φανατικοί θρησκευαμενοι, μην επιτρέπετε στον εαυτό σας να ενδίδει σε συμπεριφορές που τους δημιουργούν (προφανώς εντός κάποιας go figure κατανομής).  (πλακα πλάκα από εκεί ξεκίνησε το νο Ι, σχολιάζοντας την συμπεριφορά του σχετικά ακίνδυνου Θεοδωρόπουλου)



aeisixtir