Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Δευτέρα, Αυγούστου 31, 2015

Τωρα τι ψηφιζουμε;

Ελα ντε. Οπως μας τα κάνανε οι Συριζαίοι, ο γράφων δηλώνει ελαφρώς ξενερωμένος. ΟΧΙ για το Μνημόνιο 3, που όποιος είχε πέντε δράμια μυαλό το έβλεπε να έρχεται 7 χρόνια μακρυα, αλλά για τις κινήσεις του Μαξίμου το οποιο θες από το αγχος και το τρέξιμο, θες απο την εξουσιομανία του Αλεξάκη ψιλοαποξενώθηκε  από το κόμμα και έδινε την αίσθηση (βλ και παραίτηση Κορωνάκη) πως η μετατροπή του κόμματος σε Παπαντρεικό ΠΑΣΟΚ (του Αντρέα βεβαίως βεβαίως) ήταν ο πολιτικός στόχος που είχε κατά νου και όχι η διαπραγμάτευση ή η "καθαρότητα" της ιδεολογίας και άλλες τέτοιες πίπες. Τέλος πάντων, τούτων λεχθέντων ας πάμε να δούμε τους διεκδικητές της ψήφου μας.


* ΣΥΡΙΖΑ. Ή νέο ΠΑΣΟΚ ή ο Αλέξης θα μας σώσει. Εξακολουθεί να έχει το κυρίαρχο επιχείρημα πως δεν τον έχει διαβρώσει η εξουσία. Πέρα από γκρίνιες, το Μνημόνιο 3 έχει καλύτερους όρους δανείου από τα προηγούμενα, ενώ οι "μεταρρυθμιστικοί" όροι-προαπαιτούμενα ειναι τα ίδια σκατα με τα προηγούμενα, ενώ μερικοί μάλιστα είναι ...χρεωστούμενοι από το Μνημόνιο 1. Και πάλι όμως, οι όροι αυτοί έπρεπε να ειναι αναμενόμενοι μιας και το μεγαλύτερο λάθος της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ (που εδώ το είχαμε σχολιάσει πολλάκις) ήταν το μότο "αφού εμείς το ψηφίσαμε, οι άλλοι υποχρεούνται να το εφαρμόσουν" κάτι τουλάχιστον κουλό λες και οι υπόλοιπες 18 χώρες της ΕΕ δεν έχουν εκλογες, λαϊκιστές και κοινοβούλια. Το Μνημόνιο 3 είναι ήττα μεν, αλλά ακόμα και το χειρότερο του ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να είναι καλύτερο από το καλύτερο του ΝΔΣΟΚ. Δικαιούται προφανώς και αυτός με τη σειρά του να μας τα κάνει τσαρούχια με την διακυβέρνηση, όπως μας τα έκαναν οι προηγούμενοι τόσα χρόνια. Τώρα περί αριστεράς, και μάλιστα ριζοσπαστικής, θα σας γελάσω. Αν και από την άλλη πρέπει κάποτε η αριστερά να διαχωριστεί από την παροχολογία και την επιδοματική πολιτική - κληρονομιά καταπώς φαίνεται του Αντρέα. Η "ωρίμανση" του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον συνισταται στο γεγονός πως πήρε απόφαση πως τα Μνημόνια εχουν δέσει τη χώρα και:
α) η υλοποίηση τους ειναι μαλλον ο μοναδικός τρόπος παραμονής στην ΕΕ, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε κάνει σημαία άλλωστε
β) πρέπει να βγουν από την προεκλογική συζήτηση μιας και όποιος και να βγει θα τα εφαρμόσει καθότι η χώρα ειναι δεμένη χειροπόδαρα. 
Δεν το λέω επειδη με αρέσει, το λέω επειδή έτσι δείχνει το πράγμα.
Κυριότερο μειονέκτημα: Πως η παραδοχή της ΤΙΝΑς και του Μνημονίου αναγκαστηκά αφαιρεί το όποιο πολιτικό στίγμα. Το παρόν μειονέκτημα το έχουν προφανώς όλες οι φιλομνημονιακές δυνάμεις, αν και μεταξύ μας πάντα θα υπάρχουν διαφορές. Μπορεί να μην γουστάρουμε Πανούση, αλλά δεν θα προτιμήσουμε τον Δένδια κιόλας.


* ΝΔ. Ή Βαγγέλας και co. Δεν το κρύβω πως μετά τον κουτσαβακισμό, την αναλγησία, το μάγκικο ύφος του ανθρώπου που μεγάλωσε μέσα στα πούπουλα και το παίζει λαϊκός με λέξεις από το λεξικό-της-βλαχιάς (θρασίμια, ε θρασίμια), την υπερπροβολή του κάθε φασίστα (Άαααααδωνηηηη!!) κτλ κτλ που είχε η ΝΔ του φτου-σκατά-και-όξω-από-την-πόρτα Αντώνη Σαμαρά, η επάνοδος της ΝΔ σε πιο γήινες και ανθρώπινες νόρμες της (παλαιάς κοπής βεβαίως βεβαίως) κεντροδεξιάς που φαίνεται να εφαρμόζει ο Βαγγέλας ειναι πιο ελκυστική. Ο Βαγγέλης μιλάει με τρόπο....ιδιάζοντα, αλλά φαίνεται πως αυτός ειναι, δεν έχει κάνει πρόβες για να τα πει, έτσι τα νιώθει, έτσι του βγαίνουν, άσε που με το που βγήκε οι διάφοροι Αδώνηδες δείχνουν να ψιλοαποσύρονται ενώ ο λόγος του κόμματος προσομοιάζει στον πιο νορμάλ λόγο της εποχής του Καραμανλή του Β. Ως άνθρωπος χαιρετίζω την μεταλλαγή, αλλά δεν παύει να μου θυμίζει την παροιμία με τον Μανωλιό που άλλαξε τα ρούχα του. Αν δεν ξηλώσεις μερικούς κε Βαγγέλα το 27% δεν το περνάς, ούτε πρώτο κόμμα γίνεσαι, ότι κι αν λένε τα γκάλοπ.
Τώρα πως γίνεται με αυτές τις απόψεις για τα θρησκευτικά, το χωρισμό εκκλησίας - κράτους, το σύμφωνο συμβίωσης, την απόκτηση υπηκοότητας από μετανάστες, το γάμο ομοφυλοφιλων κτλ να μας το παίζει η ΝΔ ευρωπαϊκό κόμμα, κανείς δεν το 'βρε και δεν το ΄πε ακόμα.


* ΧΑ. Να δείτε που θα πέσουν. Όλοι φοβούνται πως η ΧΑ θα ανέβει, εγώ πιστεύω πως το ταβάνι της το έπιασε τον Γενάρη. Λόγος φασιστικός, διχαστικός, κομπλεξικός και αμόρφωτος. Κατάλληλος για όσους έχουν τα πιο πάνω χαρακτηριστικά και παράλληλα προτιμάνε να καεί η χώρα από το να κάνουμε δουλειά με οποιονδήποτε τρόπο τέλος πάντων. Θεωρώντας πως το εκλογικό σώμα έχει κάνει το αγροτικό του σε ψήφο "να τα γαμήσουμε όλα" (και καλά), και με τα δικαστήρια να εκκρεμούν τείνω στο πιο πάνω διατυπωθέν συμπέρασμα. Η ΧΑ ταβάνιασε. Ελπίζω να μην βγω λάθος.


* Ποτάμι. Όσο μιλάει ο Θεοδωράκης, τόσο χάνει ψήφους. Οι υποψήφιοί του παραμένουν εκνευριστικότατοι. Όταν δεν μιλάνε τόσο γενικόλογα που κουράζουν ακόμα και τις θείτσες, τους βγαίνει ένα ακροδεξιό πράγμα (μα ειναι δυνατόν σε ερώτηση για τους πρόσφυγες η απάντηση να είναι "τα σύνορα πρέπει να φυλάσονται"; ή η υιοθέτηση της ηλίθιας επιχειρηματολογίας της ΝΔ πως για τους πρόσφυγες (παγκοσμίως;) φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ;) το οποίο τρομάζει και κάνει τους φυσιολογικούς ανθρώπους να τινάζονται. Στα κοινωνικά - εργασιακά σου δίνουν την εντύπωση πως ο ωμός κοινωνικος δαρβινισμός, κάτι σε στυλ Ραντ, ειναι το κρυφό τους όνειρο. Τέλος πάντων, το ΄πα και το ξαναλέω, αυτοί πάνε να κάνουν οικολογική αντικατάσταση στο (Βενιζελικό) ΠΑΣΟΚ, τώρα εμάς αυτό γιατί να μας νοιάζει; Μοναδικό τους μειονέκτημα η προφανής ακαταλληλότητα του ηγέτη τους. Αν κάνουν μεταγραφή τον Βαγγέλα τον Βενιζέλο το ξανακουβεντιάζουμε


* ΚΚΕ. Αν υπάρχει δικαιοσύνη στον κόσμο και το σύμπαν σου επιστρέφει τη συμπεριφορά σου και άλλες τέτοιες Κοελιές, δεν πρέπει απλά να πέσουν, πρέπει να καταβαραθρωθούν. Μοναδική ελπίδα μπας και πάρουν κάποτε τα χαμπάρια τους. Η συμπεριφορά τους στο δημοψήφισμα ήταν παντελως ξεκούδουνη (και το παίζουν και δικαιωμένοι τρομάρα τους), έξω από το λαό και το κίνημα, οι δε προτάσεις τους για το τι δέον πράττειν που ζωγραφίζουν μια χώρα μπροστά στην οποια η Βόρειος Κορέα είναι όαση κοσμοπολιτισμού, και μάλιστα φροντίζουν οι προτάσεις να ειναι διατυπωμένες με τρόπο άγαρμπο, ελλιπή και τέλος πάντων....όχι πειστικό, μην τρελαθεί κανα 20% και μας ψηφίσει κατά λάθος και μετά τρέχουμε. Δίνουν την εντύπωση πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η επανείσοδος στη Βουλή με σκορ γύρω στο 5% και η διατήρηση των δυνάμεων του κινήματος μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες. Οι συνθήκες μπορεί να ωριμάσουν, εμείς πάλι ποτέ.


* ΑΝΕΛ. Αν και αριστερός και σχετικά φυσιολογικος γενικώς, ετούτοι οι δεξιοι λαλημένοι ειναι η μεγάλη μου συμπάθεια. Και ο λόγος είναι απλός: Ποτέ κανένας πολιτικός χώρος δεν μίσησε κάποιον με τέτοια συνέπεια, διάρκεια και επιμονή όσο οι ΑΝΕΛ τον Σαμαρά. Στα θετικά του γεγονότος πως σαν κόμμα απέδειξαν, και μάλιστα σε αντίξοες συνθήκες, πως μπορούν να κρατήσουν μια γραμμή και να μην γίνουν σκορποχώρι σαν μερικούς μερικούς. Τώρα τα υπόλοιπα καμένα του Καμμένου με τα ελικόπτερα, τα στρατιωτικά τζάκετ, την νέα τάξη πραγματων κτλ απωθούν προφανώς τον σοβαρό κόσμο, αλλά κανείς δεν είπε πως οι ψηφοφόροι τους ειναι σοβαροί. Σαν χώρος και σαν στάση όμως (αν δεν πολυζουμάρεις στη ρητορική και στην ιδεολογία) δείχνουν μια σοβαρότητα. Τώρα έπεσαν και αυτοί στην λούμπα Μνημόνιο-από-αντίμνημόνιο η οποια αντικειμενικά υπερασπίζεται δύσκολα, ειδικά από κινήσεις που είχαν σαν συνδετικό κρίκο το αντιμνημόνιο και μόνο αυτό, αλλά τι να τους κάνω εγώ; Ας έβαζαν λιγότερους σιωνιστες, νέες τάξεις πραγματων και άλλα τέτοια στο λόγο τους. Με τούτα και με κείνα είναι ένα ερωτηματικό το αν θα μπουν στην Βουλή, ειδικά τώρα που ο Μεϊμαράκης δείχνει να κηρύσσει πανστρατιά, και που το κόμμα μπήκε και αυτό στον μνημονιακό δρόμο ο οποιος αποδεδειγμένα πλέον καταστρέφει κόμματα με ρυθμό πολυβόλου.


* ΠΑΣΟΚ. Ο μόνος λόγος που θα τους ήθελα στην Βουλή είναι μπας και αποπληρώσουν κανα χρέος  τους διότι αλλιώς το μαγαζί πάει για διάλυση και τα χρέη για φέσι. Το ΠΑΣΟΚ πλέον ειναι ένας πολιτικός χώρος με στελέχη αλλά χωρίς λαϊκή βάση και ψηφοφόρους. Η νέα πρόεδρος δεν ειναι και κανα τέρας ευφυιας, ο προηγούμενος ειναι απλά μισητός και η κατάρα του κληρονομήθηκε απο το οχι-και-τόσο-άσπιλο κόμμα. Το ότι θα συμπράξει με τον ανθρωποδιώχτη που λέγεται ΔΗΜΑΡ δεν ξέρω αν  του δίνει κανα παραπάνω πόντο αν και δεν το νομίζω.
Στα του Καίσαρος τω Καίσαρι να ομολογήσω πως το ΠΑΣΟΚ θυσιάστηκε και θυσιάζεται σαν αποδιοπομπαίος τράγος για όλες τις συλλογικές μας αμαρτίες. Θα στενοχωριόμουνα, αλλά όποτε ανοίγω τηλεόραση και βλέπω τον Λοβέρδο μου περνάει.


* ΛΑΕ. Κουκου-κουκου-Ε το κόμμα σου ΛΑΕ. Ενώ έχουν χίλια καντάρια δίκιο για τις μαλακίες του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα, για την μετατροπή του κόμματος σε νέο ΠΑΣΟΚ, για την Μνημονιακή μετάλλαξη και τα λοιπά, εμένα δεν μου εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη. Πρώτα απ΄όλα υπερασπίζονται το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης το οποιο είχαν καταψηφίσει (και το οποιο αν θυμάμαι καλα, προέβλεπε πόρους από την μνημονιακή δανειακη σύμβαση την οποια αρνούνται). Κατά δεύτερον δείχνουν να έχουν το πρόβλημα που είχε η ΔΗΜΑΡ, έχουν δηλαδή στελέχη, και μάλιστα πολλά+, αλλά αγνοείται η ύπαρξη βάσης. Και κατά τρίτον δείχνουν να θέλουν να κληρονομήσουν τις αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ με την ύπαρξη πολλών κομμάτων μέσα στο κόμμα, ευκαιρία δηλαδή να κάνει ο κάθε πολιτικάντης το κομμάτι του και όχι να συντελεστούν διεργασίες από κάτω προς τα πάνω. Θα γεμίσουν με αρχηγίσκους, στελεχάκια, φορείς και συνιστώσες των οποιων η αναφορά στην βάση θα είναι περίπου μηδενική και στην ουσία θα δίνεται βήμα στον κάθε απιθανοαπίθανο να πει τα δικά του. Η δε κυρίαρχη ιδεολογία τους, πέραν της δραχμής και τα λοιπά, δείχνει να είναι η παροχολογία και οι διορισμοί.
Στο πολιτικό δια ταύτα δείχνουν να κυμαίνονται μεταξύ του "παλαιού" σύριζα, ο οποιος συνετρίβει πολύ πειστικά από την πραγματικότητα και του ΚΚΕ το οποιο αγνοεί την πραγματικότητα. Καλό για δον κιχώτες, πολέμιους του καπιταλισμού και οπαδούς της παγκόσμιας ειρήνης. Παραπέρα....


* Ενωση Κεντρώων - Βασίλης Λεβέντης. Εντάξει, κάνατε τον χαβαλέ σας στο facebook, αλλά αν δω τον Λεβέντη στην Βουλή θα σας κόψω την καλημέρα. Εκτός και αν πάρει τους χαβαλέ και "δεν γαμιέται" ψήφους από την ΧΑ, οπότε είναι αναγκαστικά προτιμότερος.


* Ανταρσύα. Αν κατέβουν αυτόνομοι θα ανεβάσουν ποσοστά μιας και παραμένουν οι συνεπέστεροι όλων. Λιγότερο εξωγήινοι (;) απο το ΚΚΕ, με συνεπή στάση, που εκφράστηκε και στο δημοψήφισμα, μέσα στο κίνημα και όχι απέξω. Δυστυχώς δεν νομίζω τα ποσοστά τους να ανέβουν τόσο που να τους βάλουν στην Βουλή. Αν τώρα συμπράξουν με τους Λαφαζάνους, δεν ξέρω αν θα τους βγει (και των Λαφαζάνων) σε καλό.
Μειονέκτημα πως ο μέσος Ανταρσύας είναι και αυτός ελαφρώς λαλημένος όσον αφορά το περιζήτητο πλέον τι δέον πράττειν που θα έλεγε και ο σύντροφος Βλαντιμιρ Ιλιτς Λένιν.


* Πειρατές - Οικολόγοι - ΕΕΚ και λοιπές συμπαθείς δημοκρατικές δυνάμεις. Μόλις μάθουμε τι θα κάνουν σε αυτές τις εκλογές θα σχολιάσουμε καταλλήλως.


* ΚΙΔΗΣΟ. Δεν ασχολούμαι και δεν ξέρω αν ασχολείται και κανένας. :Ρ



+ Εδω να πω πως οι ΛΑΕ εμφανίζονται προς το τέλος παρότι ειναι τρίτη κοινοβουλευτικη δύναμη μιας και α) η σειρά εμφάνισης σχετίζεται ως συνήθως με το τελευταίο εκλογικό σκορ και β) αμφιβάλλω για το μέγεθος της απήχησης που έχουν στην κοινωνία



Κυριακή, Αυγούστου 23, 2015

Περί δικαίου.....

Ο Τσίπρας παραιτήθηκε και ζήτησε εκ νέου εκλογές και νέα λαϊκή εντολή. Οσο να 'ναι, δεν έχει άδικο μιας και με 118 βουλευτές της συμπολίτευσης να στηρίζουν την καίρια απόφαση της κυβέρνησης (Μνημόνιο 3), πλέον ούτε καν κυβέρνηση μειοψηφίας με ανοχή των υπολοίπων δεν μπορεί να ισχυριστεί πως έχει. Έχει δίκιο λοιπόν που παραιτείται και πάει σε εκλογές. Εδώ ο Μητσοτάκης το '92 είχε παραιτηθεί με περισσότερους βουλευτές όταν ο Σαμαράς το έπαιξε ηγέτης.

Από την άλλη ο Λαφαζάνης σου λέει πως ποτέ κανένας ΣΥΡΙΖΑ δεν βγήκε ως μνημονιακό κόμμα, το αντίθετο μάλιστα, οπότε δίκιο έχει που έριξε την κυβέρνηση, όσο και αν το παίζει ναι μεν αλλά. Άσε που η συγκρότηση νέας Κ.Ο. μας γλιτωσε από την κατάντια να πάρει διερευνητική εντολή ο Μιχαλολιάκος. Η μαλακία του Λαφαζάνη ειναι πως κώλωνε τόσο καιρό να 
α) παραιτηθεί από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ή 
β) να ανεξαρτητοποιηθεί/φύγει από το ΣΥΡΙΖΑ και είχαμε το υβρίδιο στηρίζω-καταψηφίζω, κάτι το οποιο μπορει να ειναι θεωρητικά ΟΚ, αλλά όχι ρε παιδιά όταν μιλάμε για κυρίαρχες και βασικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης. Εμεις οι κακοί λέγαμε τότε πως ο Λαφαζάνης κονομάει την βουλευτική αποζημίωση με τις πλάτες του ΝΔΣΟΚ που υπερψηφίζουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης που δεν στηρίζουν, αυτής που ο ίδιος στηρίζει καταψηφίζοντας (!).

Ο Μεϊμαράκης πήρε τη διερευνητική εντολή και σου λέει έλα δω ρε Αλέξη, αφού και οι δύο Μνημόνιο παίζουμε πλέον, γιατί να μην φτιάξουμε μια κυβέρνηση επί αυτής της βάσης; Δίκιο έχει και μην λέμε μαλακίες, και όσο να 'ναι, για τα πρόσωπα σου λέει θα τα βρούμε.

Και σου λένε και οι άλλοι αφού το πρόγραμμά σου πλέον ειναι δεδομένο (Μνημόνιο) τι σκατά τις θες τις εκλογες; Μονο και μόνο για να λύσεις το εσωτερικό σου πρόβλημα; Αφου η πολιτική, λόγω Μνημονίου ουσιαστικά θα υπαγορεύεται, γιατί τόσος ντόρος; Επειδή κωλώνεις να ξηλώσεις την Ζωίτσα; Επειδή ντρέπεσαι να ζητήσεις στήριξη από το ΝΔΣΟΚ; Είναι εμφανές πως η παρούσα Βουλή έχει Μνημονιακή πλειοψηφία η οποια δυνητικά μπορούσε να γίνει κυβερνητική. Σωστό αυτό και ειδικά οι αιτιάσεις πως οι εκλογές πάνε σε βιαστικό μοντέλο για δύο κυρίως λόγους:
α) για να μην προλάβει να κάνει τα κουμάντα του ο Λαφαζάνης
β) για να γίνουν πριν σκάσουν τα διορθωτικά ραβασάκια λόγω Μνημονίου
Από την άλλη όμως, σου λέει ο Αλέξης πως εγώ δεν έχω κανένα λόγο να συνεργαστώ με αυτούς οι οποίοι μας έφεραν εδώ. Διότι εν πολλοίς πολλά κουμάντα που έκανα ήμουν αναγκασμένος να τα κάνω από τις συνθήκες για τις οποίες δεν έχω καμία ευθύνη. Δίκιο έχει και αυτός όσο να πεις. Και από την άλλη σου λέει με άλλα βγήκα, άλλα αναγκάστηκα να κάνω, οπότε ειναι επιβεβλημένο να ζητήσω νέα λαϊκή εντολή μιας και το Μνημόνιο 3 αντικειμενικά ξεπερνά την προηγούμενη. Όπως να το δεις και δω δίκιο έχει.


Από την άλλη ο Τσίπρας δικαιούται να κοροϊδεύει την περιφορά της διερευνητικής εντολής από Μεϊμαράκη-Λαφαζάνη, μιας και ειναι δεδομένο πως με δεδομένη την δικιά του άρνηση δεν βγαίνει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή με καμία Παναγία. Δεν έχει δίκιο ομως ο Λαφαζάνης να κάνει ότι έκανε ο Τσίπρας το 2012 ή ο Μεϊμαράκης να...απολαύσει θεσμικά την διαδικασία; Βεβαίως και έχουνε και δεν θέλω ιστορίες.

Δικιο έχει όμως και η Φώφη που λέει πως πρέπει να γίνουν γρήγορα εκλογές διότι η πολιτική αβεβαιότητα ειναι το χειρότερο σενάριο στις παρούσες συνθήκες. Από την στιγμή λοιπόν που η κυβέρνηση παραιτήθηκε και κανένα σοβαρό σενάριο δεν βγάζει κυβέρνηση το πλεον λογικό θα ήταν να τρέξει η διαδικασία προς τις εκλογές όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Όμως....δεν έχει δίκιο δηλαδή η Ζωή που στηλιτεύει την οριακά συνταγματική σπουδή της κυβέρνησης; Ή δεν έχει δίκιο ο ΣΥΡΙΖΑ για την .....Ζωή, διοτι καλή ειναι, χρυσή ειναι, αλλά μας τα έκανε τσουρέκια πλέον; Η μήπως δεν έχει δίκιο ο Πάκης να διαμαρτύρεται μιας και ό,τι και να λέμε ο ΠτΔ και το Συνταγμα το νογάει και τελος πάντων δεν έχει και καμια ιδιαίτερη εξουσία επί ρεαλιστικής βάσης, οπότε γιατί τον πρήζουμε τζάμπα;

Να βάλουμε εδώ και το δίκιο που έχει το ΚΚΕ από .....κεκτημένη ταχύτητα το οποιο δικαιώνεται ως  διαχρονικός μάντης κακών μιας και την "μνημονιακή μετάλλαξη" του ΣΥΡΙΖΑ την είχε προφητεύσει πριν καν το διανοηθεί ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και ο ίδιος ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ έχει τα δίκια του μιας και σου λέει για κάτσε ρε, ομολογουμένως έκανα την πλέον σκληρή διαπραγμάτευση με το (ευρωπαϊκό) μέλλον της Ελλάδας να είναι στο τραπέζι, έκανα ότι γινόταν, η κατάσταση ειναι (στις παρούσες συνθήκες) ΤΙΝΑ, οπότε μην μου κάνετε μαθήματα αριστεράς οι ΚΚΕδες και οι Λαφαζαναίοι διότι δεν το έχετε δει το παπαρόζουμο.
Ναι, του απαντάνε οι υπόλοιποι, αλλά κάνατε ΓΤΠ διαπραγματευση, δεν είχατε σχέδιο Β (το αστείο ειναι οτι οι μισοί τον κατηγορούν πως είχε), δεν είσασταν προετοιμασμένοι για τα χειρότερα, οποτε μην το παίζετε και μάγκες. Σωστό και αυτό, όπως και να 'χει.

Τελος πάντων είναι μια ευχάριστη στιγμή να συμφωνώ εν μέρει με όλους, ή σχεδόν όλους οπότε το αφήνω εδώ προς το παρόν και βλέπουμε



aeisixtir