Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Παρασκευή, Αυγούστου 19, 2016

Ολυμπιακά σημειολογικά cents

Διοτι να τους βράσω κοτζαμάν αγώνες αν δεν βρούμε και μεις χώρο και χρόνο να γράψουμε την μαλακία μας.


* Εθνική υπερηφάνεια. Ατυχέστατη επιλογή λέξεων, δεν ξέρω ποιος μαλάκας το ξεκίνησε αλλά πλέον τα αρχίδια μας εχουν γίνει σαν υπερωκεάνια απο το πρήξιμο με τις αμετροεπείς δηλώσεις καθε πολιτικάντη/δημοσιογραφίσκου/παράγοντα/μαλακισμένου φεϊσμπουκίστα που νομίζει πως ειναι υποχρεωμένος να πει, ρε ακριβώς, την ίδια εθνικοπερήφανη μαλακία μην τύχει και πεταχτούν τα ψεκασμένα και τον πούνε ανθέλληνα. Ζώα όρθια.

Τα αρχίδια του Ζάφοντ σε κάθε Ολυμπιακούς αγώνες


 Με ποιο δικαίωμα ρε νιώθετε περήφανοι για το μετάλλιο ενός ανθρώπου που δεν τον ξέρατε, δεν τον απαντήσατε, δεν τον συνδράματε, δεν είναι παιδί/ανήψι/βαφτιστήρι σας; Δηλαδή αν δεν "πάρουμε" μετάλλια θα ντρεπόμαστε να βγούμε ξερω γω από το σπίτι; Με ένα μετάλλιο παραπάνω ούτε θα πάρετε περισσότερα λεφτά, ούτε θα γαμήσετε περισσότερο/καλύτερα, τέλος πάντων δεν είναι κάτι που κάνατε εσείς ή κάποιος δικός σας ούτε θα αλλάξει σε κάτι η καθημερινότητα σας. Αντιθέτως, συνήθως οι αθλητικές επιτυχίες χρησιμοποιούνται ως Δούρειος Ίππος για να μπιφτεκώσουν και άλλο το πόπολο το οποίο απασχολημένο με την "περηφάνια" του χαζεύει και  δεν βλέπει το αγγούρι που του μπαίνει στον πισινό.
Ορθή διατύπωση: Νιώθουμε χαρά όταν ένας αθλητής μας κερδίζει και λύπη (;) όταν χανει. Διότι όσο να ναι έχουμε ένα συλλογικό ασυνείδητο και νιώθουμε και μεις λιγο καλύτερα όταν ένας "δικός μας" πάει καλά. Αλλά μέχρι εκεί.
Reality Check: Περήφανος νιώθεις για κάτι ξένο από αυτά που κάνεις εσύ ή δικός σου άνθρωπος όταν ο ίδιος προσωπικά δεν έχεις κάνει ποτέ τίποτα άξιο λόγου. Και επειδή εισαι ένας πουθενάς και τίποτας πιάνεσαι από τις επιτυχίες των αθλητών, εξιδανικεύεις τους προγόνους (προγόνους ....κάποιων γιατί go figure ποιος ειναι προγονος ποιανού μετά απο 2500 χρόνια) και το παίζεις κάμποσος και ιστορια και ο πλανήτης μας οφείλει και τέτοια. Καλημέρα φίλε μου, ούτε ο πλανήτης σου οφείλει τίποτα, ούτε ψήλωσες επειδή κάποιος πήδηξε 2 εκατοστά παραπάνω από κάποιον άλλο και σίγουρα αποκλείεται να γαμήσεις παραπάνω.


Παπαχρήστου:  Αριθμησις
1. Την έχω γραμμένη στα απαυτά μου, δεν θα την έκανα παρέα, δεν με νοιάζει, την θεωρώ φασίστρω και βλαμμένη (πλεονασμός).
2. Ορθότατα το 2012 την ξηλώσανε. Οταν είσαι σε ένα κλαμπ, είτε αυτό είναι αθλητικό, είτε η λέσχη μπριτζ, είτε η ....Ιερά Σύνοδος, είτε η παρέα που μπεκροπίνετε μαζί υπάρχουν εξτρα κανόνες, πέρα από το ποινικο δίκαιο. Και όταν τους παραβείς λαμβάνεις τον πέουλον. Το λεγόμενο αθλητικό ήθος μπορει μεν να έχει ξεσκιστεί γενικώς αλλά η Παπαχρήστα τότε το παρακανε, οπότε καλά της ξηγηθήκανε. Κοινώς μπορεί να υπερασπιζόμουνα το δικαίωμα της Παπαχρήστου στην μαλακία της αν διώκονταν ποινικά, όχι όμως αν ξηλωνόταν αθλητικα. Αν δεν καταλαβαίνετε τον διαχωρισμό δεν φταίω εγώ.
3. Για τα γκομενικά της και το ξέπλυμα Κασιδιάρη που έκανε δηλώνω αναρμόδιος. Ειναι άσχετο  με τις επιδόσεις της και ο έρως, τα λεφτά και η μαλακία έχουν δικά τους κριτήρια. Κοινώς μας ειναι αδιάφορο και κόντρα αδιάφορο το αν, που, πως και πόσο το δίνει (αντιθέτως, δεν μας ειναι καθόλου αδιάφορη η μανία των δημοσιοκάφρων του 1ου Θέματος να παρουσιάσουν τον Κασιδιάρη για άνθρωπο και δη γαμίκο και καλή φάση κετς.)
4. Ορθότατα επίσης δεν εξηλώθει φέτος η Παπαχρήστου, όχι γιατι έγινε άνθρωπος (ξερω γω;) αλλά διότι δρώντας σοφά το βούλωσε. Απαξ και δεν μιλας, και δεν μπλέκεις τα γούστα σου με την δουλειά σου, και μάλιστα ως μέλος της εθνικής ομάδας, απο μένα βάλε και καρότα στον πισινό σου και μετά φάτα, στα παπάρια μας. Το τι μαλακία έχει στο κεφάλι του ο καθένας και πόσο μπετόστοκος ειναι είναι προσωπικό του δικαίωμα και κάθε ποινή έχει και χρονικά όρια, δεν είπαμε να πάει και ισόβια.
5. Βεβαίως και χάρηκα που δεν πήρε μετάλλιο, και μάλιστα χάρηκα παραπάνω που πάνω απο την Παπαχρήσταινα ήτανε μαύρες και μια Οβραία. Διότι η Παπαχρήστου μεν δεν μίλαγε, τα ούγκανα όμως νομίσανε πως βρήκανε τον αντιπρόσωπο της Αρειας Φυλής. Και αφού αυτή δεν βγήκε να τους το κόψει, δικαιούμαι να λέω πως στα κουφωτα έχει ακόμα σκατά στον εγκέφαλο και απλά καταπιέζεται. Αυτό που λέω δεν ειναι ούτε εθνική ντροπή, ούτε εθνική περηφάνεια, είναι άποψη για αθλητή διότι όλοι έχουμε τις συμπάθειες και τις αντιπάθειές μας (πχ αν παίζει Ολυμπιακος VS Μπαρτσελόνα εγώ θα στηρίζω Μπα-ρτσε-λό-να). Κοινώς στα αρχίδια μου αν η Παπαχρήστου αγωνίζεται με το εθνόσημο ή όχι, εγώ θα υποστηρίζω τις αντιπάλους της. Γιατί έτσι γουστάρω. Το εθνόσημο δεν ειναι κολυμπήθρα του Σιλωάμ, ούτε έχει κάποιος περισσότερα δικαιώματα πάνω του απ' όσα έχω εγώ για να μου πει τι "οφείλω" να κάνω. Και όποιος διαφωνεί τότε θα συμφωνεί με την πρόταση να βάλουμε τον Κουφοντίνα να μας εκπροσωπεί στην σκοποβολή.

Κατακλείδα:


Αριστεία. Από κάπου, στο μυαλό των δεξιών, το οποίο έχει τεράστιο χάρισμα συνειδητής παραποίησης της πραγματικότητας, σε βαθμό που η αστυνομία σκέψης του 1984 θα ήταν περήφανη, βγήκε το μιμίδιο το οποιο περιληπτικά πάει κάπως έτσι (δώστε βάση, διότι τα λογικά άλματα ειναι δύσκολο να ακολουθηθούν):
Εκανε καποτε δηλώσεις (εκπαιδευτικά σωστές btw) ο υπουργός Παιδείας, κατά του κυνηγιού της "αριστείας" στα σχολεία (σαν αυτοσκοπό, ήτοι σημαιοφόροι, παρελάσεις και τέτοιες παπαριές) =>
(κανείς δεν κατάλαβε τι είπε) =>
οι συριζαίοι ειναι κατά της αριστείας γενικώς = >
οι αριστεροί δεν θέλουν οι πολίτες να ξεχωρίζουν πουθενά γενικώς =>
οι συριζαίοι/αριστεροι/go figure δεν θέλουν να παίρνουμε μετάλλια, διότι με το μετάλλιο.... ξεχωρίζεις=>
τα μετάλλια τα πήραν οι αθλητές μας με πόλεμο από το κράτος το οποίο δεν θέλει αριστους πουθενά=>
εμεις είμαστε υπερ της "αριστείας" στα σχολεία άρα=>


Πέρα από το λαϊκίστικο, ψηφοθηρικό και μαλακίσμένο του πράγματος, είμαι σίγουρος πως η πιο πάνω "λογική" διεργασία πέρασε από το μυαλό των ευφυιών που έφτιαξαν τη χαριτωμένη αυτή φωτογραφιούλα. Ότι βεβαίως οι βαθμοι της Κορακάκη στο σχολείο (ευνόητα) δεν ήταν οι καλύτεροι δυνατοί, ότι ο ΝΔτης δήμαρχος της γκρέμισε το προπονητήριο, ότι επί Παπαδήμου/Σαμαρά δεν της δίνανε ούτε λεφτά για το εθνόσημα (!) αυτά βεβαίως ειναι ψιλά γράμματα διότι ειμαστε υπερ της αριστείας και αυτή ήτουνε άριστη.
(αυτές τις μέρες διάβασα πολλά περίπου ταυτόσημα άρθρα με το πιο πάνω ηλίθιο σκεπτικό. Πάρτε ένα , δύο (σε ακραίο βαθμό πολιτικάντικης μαλακίας), τρία,  για παράδειγμα)

Πάρτε και ένα bonus άπειρης μαλακίας να πορεύεστε:


Αυτός ο άνθρωπος πληρώνεται για να λέει την γνώμη του. I rest my case.


Κάπου εδώ βεβαίως να θυμήσουμε (δια στόματος Σαραντάκου) πως:
"Ολυμπιακοί αγώνες με ΝΔ (2012): 2 χάλκινα.
Ολυμπιακοί αγώνες με ΣΥΡΙΖΑ: 2 χρυσά και ένα χάλκινο προς το παρόν.
Αλλά τι περιμένεις από εχθρούς της αριστείας!"
Χωρίς πλάκα, με τούτα και με κείνα, πραγματικά τρέμω στην σκέψη του τι παπαρολογία θα διαβάζαμε αν τύχαινε να είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2012 και ΝΔ το 2016.

(Για την Κορακάκη θα επανέλθουμε πιο κάτω και θα γελάσουμε.)

Α, προς όλους τους ηλίθιους που νομίζουν πως υπάρχει κυβέρνηση στο σύμπαν-και δη αριστερή- που δεν θέλει να παίρνουν μετάλλια οι αθλητές της (!):
(μοναδικό συμπέρασμα που βγαίνει, κατά την Πορτοσάλτεια λογική, είναι πως αμα εισαι αντικομμουνιστής και δη αντι-Κιμ είσαι κατά της αριστείας. Ή πως αφού η ΚΚ-Κορέα έχει περισσότερα μετάλλια από εμάς πρέπει να πάρουμε το σύστημα της, το οποιο de facto, βγάζει περισσότερους άριστους. Άρη, πάρτο, βάλτο στο φούρνο, ψήστο και μετά βάλτο στον πισινό σου. Ευχαρισθώ)



Φοβικά σύνδρομα. Πανε μαζί με την "εθνική υπερηφάνια" και αποτελούν την ολοκλήρωσή της με όρια το +- άπειρο. Όσο θυμάμαι εγώ, σε κάθε Ολυμπιακούς αγώνες βγαίνουνε τα ούγκανα κάθε αποχρώσεως και μας υπαγορεύουν τι να κάνουμε, πόσο να συγκινηθούμε και μετράνε και με δείκτη ελληνικότητας τις αντιδράσεις μας, οι οποίες αν δεν ειναι οι "πρέπουσες" συνιστούν κατά κάποιο τρόπο απειλή ενάντια στην χώρα, στην θρησκεία, στο σύμπαν. Αν δεν ανατριχιάσεις/νιώσεις υπερήφανος/βάλεις τα κλάματα στον επιθυμητό γι αυτούς βαθμό, τότε δεν εισαι αρκετά Έλληνας. Αν ο αθλητής δεν κάνει ηλίθιες δηλώσεις αλα Φανής Χαλκιά τότε δεν ειναι αρκετά πατριώτης. Αν κράξεις την Φανή Χαλκιά (ή φέτος την Παπαχρήστου) επειδή τόση μαλακία δεν παλεύεται, τότε είσαι περίπου εθνικος μειοδότης. Επειδή δε οι περισσότεροι αθλητές ως μετρίως (επιεικώς) μορφωμένα παιδιά ειναι πιο προληπτικοί και θρήσκοι από το μέσο όρο, θυμόμαστε την Ορθοδοξία, τον Μεγαλέξαντρο και το μαλλί της γριάς και επι τη ευκαιρία πετάμε και τα γνωστά περι λαθρομεταναστών (sic), κινδύνου αφελληνισμού, τον Σόρρος, την μεγαλύτερη κτλ ελληνική γλώσσα και ταλιμπάν και ταλιμπάν. Μαζί με τα προηγούμενα λοιπόν, έσκασε (ξανα) το φανταστικό μιμίδιο της Παναγίας. Οι αθλητές μας (πρέπει να) είναι χριστιανοί, η Παναγία βοηθάει διότι ειναι "δικιά μας", ο Πετρούνιας κάνει το σταυρό του και βεβαίως η Ελλάς (sic) είναι Χριστιανικό Κράτος και θέλουν να μας ανθελληνίσουν τα κομμούνια και ταλιμπαν και ταλιμπάν (δις). Αυτά ήταν ο κανόνας σε κάθε Ολυμπιακούς αγώνες και το αποτελεσμά τους ήταν να γίνονται τα αρχίδια μας υπερωκεάνια όπως είπαμε και στην αρχή.

Τώρα, με το facebook, που ο κάθε ηλίθιος βρήκε βήμα και άλλους ηλίθιους να κάνει παρέα το κακό παράγινε. Έπεσε και στην εξίσωση και ο Μουρούτης και τα υπερωκεάνια που λέγαμε γίνανε αεροπλανοφόρα.
Τα αρχίδια του Ζάφοντ σε αυτούς τους Ολυμπιακούς αγώνες. Το μεγαλύτερο ειναι σαφώς το δεξί.


Και κάπου εκεί έρχεται ο Μουρούτης που λέγαμε προηγουμένως και βγάζει αυτό για να έχουμε να πορευόμαστε:
Τωρα ποιος απαγόρευσε και τι δεν μας το εξήγησαν. Αν θα δικαιούνταν ξερω γω ο Πετρούνιας να κάνει προσκύνημα προς τη Μέκκα ή αν θα το απαγόρευε (πιο ρεαλιστικά) η δεξιά πολιτική ορθότητα δεν μας το εξήγησαν. Αν δεν φίλαγε το εθνόσημο τι θα σήμαινε πάλι δεν μας εξήγησαν. Το γελάμε, αλλά τέτοια δειχνει να είναι η επίσημη πολιτική προπαγάνδα της (μην γελάτε) φιλελεύθερης ΝΔ.

Epic Fail: Ο χαριτωμένα στόκος ανήρ Δουβαλίδης. Που έτρεξε 15αυγουστο προκριματικά, ήρθε 6ος και επικαλέστηκε την Παναγία που τον έσ(μ)πρωξε.

Ιδού η δήλωση του ανδρός παντοτινό μνημείο λαϊκίστικης (;) πιθανόν αλλά σίγουρα αγνής και ανόθευτης χαζομάρας που ξεχειλίζει από αίσθηση fair play:
"Έπαιξε μεγάλο ρόλο που γιόρταζε η Παναγία. Με βοήθησε να φθάσω σε αυτή την επιτυχία. Στην κούρσα προσπάθησα να τρέξω όσο πιο γρήγορα μπορώ, ενώ με βοήθησε και η ακύρωση του Μπελοσιάν αφού ο διπλανός διάδρομος ήταν κενός. Τώρα θέλω να ξεκουραστώ. Αύριο είναι μια άλλη μέρα και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Ευχαριστώ όλους όσους ξενύχτισαν στην Ελλάδα για να παρακολουθήσουν τον αγώνα και μου έστειλαν τη θετική τους ενέργεια"

Κατά πρώτον: φάουλ, διότι αναγκαστικά 5 ξένες Παναγίες είναι καλύτερες από την δική μας. Κατά δεύτερον: τελικά αποκλειστηκε στα ημιτελικά και δεν πηγε τελικό με το συμπέρασμα που προκύπτει να ειναι πως ήταν ντεφορμέ η Παναγία και ντροπή της απάνω στην γιορτή της. Και κατά τρίτον: το τελικό συμπέρασμα ειναι ότι ο Δουβαλίδης δεν βλέπει τελικό με καμία Παναγία!




Κορακάκη: Είχε πολύ πλάκα ότι αρχικά έγινε ο χαμός από τα ούγκανα του ΕΛ DNA και από τους πρώην(;) κρατικοδίαιτους οπαδούς της "αριστείας" εντός πολλών εισαγωγικών. Η στάση της δε, ομολογώ πως εκτιμήθηκε δεόντως μιας και έμεινε μακρυά από υπερφίαλες δηλώσεις και δεν (δειχνει να) ξέχασε ποια είναι. Τα ούγκανα πάντως, από εκεί που την εκθειάζανε και την μνημονεύανε συνεχώς, πάθανε κοκομπλόκο και την ξεχάσανε όταν:
* ο νεοδημοκράτης βλαχοδήμαρχος Δράμας γκρέμισε τον χώρο που προπονούνταν μην τύχει και το δει η πεθερά να πούμε και μας κακολογήσει στους ξένοι (εξαίρεση μερικοί καμικάζι του Μουρούτη που έψεξαν τον.... Συριζα για την πράξη του Δημάρχου)
* η Κορακάκη, στην υποδοχή της ξέχεσε τους επίσημοι (και τον δήμαρχο Δράμας) και έκανε χαβαλέ με τον κόσμο, εντός του οποίου, ηθελημένα ή αθέλητα, υπάρχαν και αλλόθρησκοι..... πρόσφυγες, και όχι μόνο αυτό, αλλά φωτογραφήθηκε (και γούσταρε) μαζί τους η .... εθνική μειοδότρα!


Ουπς. Η αριστεία δεν έχει τα σωστά ένστικτα. Να δεις κιολας που δεν έκανε απολύμανση μετά.


Την αμέσως επόμενη μέρα όλοι οι οπαδοί της "αριστείας" την ξέχασαν. Στα καπάκια ανακαλύψαμε λοιπον πως δεν ειναι και τόσο "αθλημα" η σκοποβολή, πως σιγα τα λάχανα και τελος πάντων...

 Περιμένοντας (τότε) την Παπαχρήστου και μετά την υποδοχή της Κορακάκη στην Δράμα. Πφφφφφ σκοποβολή και μαλακίες.

Να θυμηθώ εδώ και το παράπονο που βγήκε πως το κράτος (διαχρονικά, όχι συριζαίικα) δεν βοηθά τους αθλητες, και δεν ειχε σκοπευτήριο η κοπέλα και νια νια νια. Αγγούρια καλυβιώτικα. Δεν λέω (προφανώς) πως είχε σκοπευτήριο, λέω πως δεν είμαστε υποχρεωμένοι να φτιάχνουμε σταδιάρες και γηπεδάρες για έναν (1) αθλητή στο διαόλου το κατάστημα που έτυχε να μας βγει καλός. Αυτή ειναι (πιθανόν) η κακώς εννοούμενη αριστεία της ΝΔ, από την οποία κονομάνε οι εργολάβοι γηπέδων και σκοπευτηρίων.
Οι σοβαρές χώρες (πχ εδώ οι ΗΠΑ) επενδύουν στον μαζικό αθλητισμό σε σχολικό, πανεπιστημιακό κτλ επίπεδο (το οποίο σχολικό και πανεπιστημιακό αμερικάνικο σύστημα ειναι αυστηρά ερασιτεχνικό και έχουν κοπεί αθλητές και αθλητές όταν γίνονται αντιληπτά κάποια "δώρα" που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα), από το οποίο μοιραία θα προκύψουν ταλέντα, τα οποία το σύστημα θα φροντίσει να προωθήσει κατάλληλα και από τα οποία κάποιοι, λίγοι συγκριτικά, θα βγουν αθλητές παγκόσμιας κλάσης (πχ στο NCAA συμμετέχουν περίπου 1000 κολέγια με τα περισσότερα αν όχι όλα, να έχουν ομάδες μπάσκετ στις οποίες πολλοί παίκτες πάνε με υποτροφία. Κάθε χρόνο πάνε στο NBA όχι περισσότεροι από 50-60 από αυτούς τους παίκτες). Πολύς κόσμος όμως θα μάθει να αθλείται και θα μυρίσει και λίγο αθλητικό ήθος. Γι αυτό και οι Αμερικάνοι, αμα τους σκάσει κανένας αθλητής-σημαία ντοπέ (πχ Μάριον Τζόουνς) δεν σκάνε και πολύ γιατί έχουν άλλους 200 να τον αναπληρώσουν. Ο δε παιδικός αθλητισμός στις ΗΠΑ ειναι εν πολλοίς του κερατά (και) κρατικοδίαιτος με σχολεία/κολέγια να προωθούν κακούς μαθητές αλλά καλούς αθλητές. Φαντάσου να πάρει αθλητική υποτροφία το παιδί του γύφτου και να πάει στο ίδιο κολέγιο με τον Μάκη Βορίδη και την Λιάνα Κανέλλη και χωρίς κατάλληλους βαθμούς/οικονομικοκοινωνικό background. Και τελικά να μην γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής, όπως δεν γίνονται τέτοιοι όλοι οι αμερικάνοι υπότροφοι και να γίνει απλός απόφοιτος. Μον ντιε που φτάσαμε, κελ ντεκαντάνς, χάνουμε την αριστεία, βοήθεια χριστιανjοιοιοιοι!

Στην Ελλάδα προφανώς (με εξαίρεση ίσως το ποδόσφαιρο* και κυρίως το μπασκετ, που γίνεται πιο συστηματική δουλειά (από συλλόγους κυρίως) και σε μικρές ηλικίες και γι αυτό στο μπάσκετ έχουμε διάρκεια και ως σύλλογοι και ως εθνική ομάδα) ο μαζικός ερασιτεχνικός αθλητισμός παραπαίει και το (κρατικό) σύστημα δουλεύει (ειδικά στα μικρά σπορ) ανάποδα, στοχεύει δηλαδή κατευθείαν στους άριστους, στους πρωταθλητές, αγνοώντας την άθληση σαν καθαυτό ασχολία. Γι αυτό και διαφωνώ με την δραματοποίηση του .... δράματος της όποιας Κορακάκη. Ναι το κορίτσι ταλαιπωρήθηκε, αλλά αν γίνει πχ ένα σύγχρονο σκοπευτήριο έξω από το σπίτι της:
-> Πόσα άλλα παιδιά θα πάνε πια;
->μήπως με τα ίδια λεφτά, γιατί δεν έχουμε και καμια δεξαμενή απείρου βάθους, να γινότανε  πχ κανας στίβος της προκοπής, κανα μπάσκετ, κανα χάντμπολ και να παίρναμε ίσως καναν τέτοιο προπονητή που μπορεί, πιθανόν, να τραβήξει και περισσότερα παιδιά;

Κοινώς, μπορεί να χάρηκα και να συμπαρίσταμαι (πνευματικά) στην συμπαθέστατη Άννα Κορακάκη, αλλά μέχρις εκεί, εκτός και αν το άθλημα της αποκτήσει κάποια μαζικότητα. Τωρα, βεβαίως αν το κράτος (ομοσπονδία, υπουργείο δεν έχει σημασία) δεν της έδινε ούτε προπονητή, ή λεφτά για στολή/εθνόσημο τότε βεβαίως σκατά στο υπουργείο και στην ομοσπονδία, αλλά και πάλι μέχρι εκεί. Όπως έλεγα και στο (πολύ) παλιότερο ποστ για τους Ολυμπιακούς και το doping σε αυτά τα αθλήματα το πράγμα ειναι απλό. Δεν ειμαι υποχρεωμένος να πληρώνω από την τσέπη μου έναν σταρ. Σταρ ειναι, ας βρει λεφτά από αλλού. Αν η αγορά δεν μπορεί (με χορηγίες κτλ) να τους δώσει λεφτα, ε να σταματήσουν.  Δεν θα πληρώνουμε εσαεί την προσωπική κάβλα και το μεράκι κανενός**. Προτιμώ να δώσω τα ίδια λεφτα ως φορολογούμενος για να προπονούνται οι πιτσιρικάδες της γειτονιάς μου, παρά ένας μονήρης σταρ που βεβαίως αν πάει καλά θα κονομήσει ο ίδιος. Και ας μην πάρουμε μετάλλιο ποτέ. Η Ελβετία (να δειτε που θα) έχει λιγότερα μετάλλια από εμάς, αλλά δεν είδα τους Ελβετούς να σκάνε και τόσο.

(Α, μην το γελάτε η μαζικότητα είναι θέμα. Μια χώρα 2,7 εκ. όπως η Τζαμάικα είναι τίγκα στους σπρίντερ και στους δρομείς. Στην χώρα αυτή όμως.... όλοι τρέχουν, οπότε μοιραία θα σκάνε συνέχεια ταλέντα. Με αυτά ως μαγιά και το υπάρχον απαιτούμενο βάθος εμπειρίας και τεχνικής (όπως σε εμάς στο μπάσκετ) το σύστημα δεν θα τα αφήσει εύκολα αναξιοποίητα. Εμάς μας κάτσανε 2-3 καλοί δρομείς και τι είχαμε; Έναν Τζέκο και έναν Σγουρό είχαμε και την συνέχεια την ξέρετε.)


Γιαννιώτης: Επιγραμματικά:




Επίσημοι και υποδοχές: Ποτέ δεν χώνεψα τους γγ Αθλητισμού, τους Υπουργούς, τους βουλευτές και τους Δημάρχους, προέδρους εξωραϊστικών Συλλόγων και λοιπά που τρέχανε να κλέψουνε 5 λεπτά λάμψης και δημοσιοτητας από τους αθλητές κατά την υποδοχή τους στο αεροδρόμιο και αλλαχου. Αυτή η επίδειξη γυφτιάς, βλαχοδημαρχιλικίου και τα λοιπά απωθούσε και απωθεί. Ναι ρε πήρε χρυσό ο τάδε, αλλά δεν θα τρέξει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να του στρώσει χαλάκι (ενώ πχ ήμανε υπερ της υποδοχής τους από τον ΠτΔ ή τον ΠΘ στο Προεδρικό Μέγαρο ή το Μαξίμου αργότερα). Αυτό το καρακιτσαριό (θυμηθείτε την άθλια υποδοχή των ποδοσφαιριστών το 2004 με την Ντόρα και λοιπά να μην τους αφήνει να πανηγυρίσουν με τον κόσμο για να φανεί η ίδια και ....το πρόγραμμα υποδοχής) κουράζει. Ευτυχώς, θες με την αρχή που έκανε η Άννα, θες από διαφορετικό γούστο, θές γιατι πέφτει γιούχα και φοβούνται να βγουν έξω, οποτε βγαίνουν σωστοι.... κατα λάθος, οι πολιτικοί μας ταγοί δείχνουν να ειναι πιο μαζεμένοι φέτος.
Πχ στην υποδοχή του φοβερού και τρομερου Γιαννιώτη:
"Ωστόσο αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως κανείς επίσημος εκπρόσωπος ή φορέας της πολιτείας δεν πήγε να τον υποδεχθεί ενώ μόνο οι εκπρόσωποι της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος ήταν εκεί. "


Reality Check. Ομολογώ πως δεν ξέρω πως αντιμετωπίζουν την αθλητική επιτυχία ή αποτυχία στην Γαλλία, στην Βόρεια Κορέα, στην Κίνα ή στις ΗΠΑ. Γενικά πάντως, απ ότι φαίνεται οι αντιδράσεις ειναι γενικώς πιο ήπιες, με εξαίρεση τίποτε κραυγαλέες ήττες (όπως της εθνικής ποδοσφαίρου της Βραζιλίας από την Γερμανία στο Μουντιάλ) που βγάζουν ομολογουμένως γέλιο. Κανεις ομως δεν σκέφτηκε να ψέξει την .... κυβέρνηση για τις αποτυχίες, πόσο μάλλον για τις επιτυχίες (!). Τέλος πάντων μάλλον ειμαστε στο τοπ γραφικότητας, ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα μέχρι να έρθει το....

Totally epic fail: Παραδόξως δεν ειμαστε οι πιο μαλάκες του πλανήτη, μιας και οι Αμερικάνοι Τραμπικοί μας ξεπέρασαν μιας και έγινε σάλος (εντός εισαγωγικών, σάλος δηλαδή εσωτερικής ρεπουμπλικάνικης, μουρουτικού τύπου, κατανάλωσης) με την Douglas (!) η οποία ξέχασε η γυναίκα να βάλει το χέρι στο βυζί όταν έπαιζε ο εθνικος της υμνος (link). O Μουρούτης θα ήταν πραγματικά περήφανος:




και ταλιμπάν και ταλιμπάν τόσο που η κοπέλα αναγκάστηκε να.... απολογηθεί (!)
"First I want to say thank you everyone for all your support! It's a huge honor for me to be able to represent #TeamUSA. In response to a few tweets I saw tonight, I always stand at attention out of respect for our country whenever the national anthem is played. I never meant any disrespect and apologize if I offended anyone. I'm so overwhelmed at what our team accomplished today and overjoyed that we were able to bring home another gold for our country!"
Bάλε στην εξίσωση και το μαλάκα που βγήκε να κάνει μικροπολιτική πάνω σε άλλο μετάλλιο και δίνεις με άνεση στους αμερικάνους το χρυσό μετάλλιο μικροπολίτικης γυφτιάς.


........και με τούτα και με κείνα φτάνουμε στους καμένους, οι οποίοι συνδυάζουν πολλά από τα παραπάνω. Διότι είπαμε να χαιρεσαι/λυπασαι ανάλογα με τα αποτελέσματα να μην φέρνεις την καταστροφή με το παραμικρό και προφανώς να μην κινδυνολογείς/πας σε άλογα συμπεράσματα. Ως οπαδός δε του politically correct δηλώνω ότι καλό ειναι (γενικώς) να μην προβαίνεις σε σεξιστικά/ρατσιστικά σχόλια διότι έχουμε και ένα επίπεδο ρε αδερφε. Άλλο όμως το επίπεδο και η καλώς εννοούμενη κορεκτίλα και άλλο να προβάλλεις υπέρμετρα τις ευαισθησίες σου (μην χέσω---ουπς, ελπίζω να μην διαμαρτυρηθούν αυτοί που έχουν ευκοιλιότητα) και το σκάλωμα-μαλακία που έχεις στο κεφάλι στον κόσμο. Τρανταχτό παράδειγμα το χέσιμο που έφαγε η Helen Degeneres απο το πουθενά επειδή αποπειράθηκε η γυναίκα να βγάλει ένα χιουμοριστικό φοτοσοπ με τον Μπολτ, ένα μάλιστα που και ο ίδιος διακίνησε:
Το τι άκουσε η γυναίκα δεν περιγράφεται. Πως προάγει τον ρατσισμό, θέλει επαναφορά της δουλείας, τέτοια.

H....οργισμένη αντίδραση του Μπολτ στο επίμαχο τουίτ.

Το συμπέρασμα παραμένει το ίδιο. Μην τρελαίνεστε με το παραμικρό, μην οδηγείστε σε γενικεύσεις, μην ανάγετε τα πάντα σε σκοτεινά κέντρα και συνομωσίες, μην βιάζετε να σχολιάσετε, μην προάγετε την μαλακία. Και μην αντιδράτε υπερβολικά. Προπαντός μην αντιδράτε υπερβολικά  (οδηγίες). Μας τα έχετε κάνει σαν το Εντερπράιζ.


Τα αρχίδια του Ζάφοντ μέχρι να τελειώσει την ....έρευνα για το ποστ.


Super Bonus το.....
Super totally epic fail:


* Στο ποδόσφαιρο έχουμε προφανώς την περισσότερη μαζικότητα αλλά τελείως δυσανάλογες διακρίσεις/διάρκεια σε σχέση με το μπάσκετ, το water polo ή το βόλει. Αυτό πλέον έχει να κάνει και με την "παράδοση" που έχει χτιστεί στο χώρο. Το μπάσκετ και το πόλο απο παλιά είχαν παράγοντες ερωτευμένους με το άθλημα που την έψαχναν την δουλειά και τρέχανε γι αυτό. Όχι μόνο στους συλλόγους αλλά και στην ομοσπονδία. Το ποδόσφαιρο είτε σε μικρό είτε σε μεγάλο επίπεδο ελκύει κυρίως τα λαμόγια, τους βλαχο-τοπικούς παράγοντες και στους κλαρινογαμπρούς της γειτονιάς. Ενα εκατομμύριο Έλληνες παίζουν ποδόσφαιρο και ειναι ζήτημα αν ξέρουν να κάνουν κοντρόλ  καμια δεκαριά από αυτούς. Τις ώρες προπόνησης ενός Διαμαντίδη ή ενός Σπανούλη αμφιβάλλω αν τις έχει ριξει συνολικά η Εθνική Ποδοσφαίρου. Το 1987 στο μπάσκετ μας έκατσε το τσαφ, αλλά υπήρχε υποδομή και όρεξη από πίσω να γίνει σοβαρή δουλειά. Το 2004 στο ποδοσφαιρο άφησε πίσω του κενό. Η υπερομάδα της άρσης βαρών (και οι χμμμ διφορούμενοι τρόποι με τους οποίους χτίστηκε) ήταν μια φωτοβολία διάρκειας ~10 ετών, όσο άντεχαν οι ώμοι του Δήμα, του Λεωνίδη και του Κακιασβίλι και καταποντίστηκε όταν σύσσωμη η ομάδα πιάστηκε ντοπέ, κάτι ανάλογο με αυτό που έπαθαν οι Ρώσοι φέτος (ευτυχώς είχαν αποσυρθεί τότε οι σουπερ σταρ μας διοτι δεν θελω καν να φανταστώ τις συνέπειες αν κάποιος από αυτούς πιανότανε σαν τους άλλους)

** Από το παλιό ποστ:
"Αυτό που εκνευρίζει είναι πως με τα δικά μου και τα δικά σου λεφτά πληρώνονται αυτοί μιας και η ελεύθερη αγορά δεν τους πολυψωνίζει. Δεν με νοιάζουν τα λεφτά που παίρνει πχ ο Σαλπιγγίδης διότι δεν τα βάζω εγώ. Τα λεφτά όμως που παιρνει κάποιος επειδή έτρεξε ένα δέκατο του sec λιγότερο από κάποιους άλλους, και έδωσε την ευκαιρία στους πολιτικούς μας να πουλάνε μούρη τα βάζουμε εσύ και εγώ μέχρι τελευταίας δεκάρας. Όπως λέει και ο φίλος μου ο g αν δεν μπορούν να πάνε στην ελεύθερη αγορά, αν δεν υπάρχει αγορά γι αυτούς, ε τότε να σταματήσουν. Η να βρουν σπόνσορες αν θέλουν να είναι επαγγελματίες. Δεν έχω καμία όρεξη να πληρώνω για τέτοια πράγματα, ειδικά ως πολίτης ενός υπερχρεωμένου κράτους."

aeisixtir