Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τρίτη, Φεβρουαρίου 21, 2017

Alternative facts της Εβδομάδας

Η νέα.... administration στις ΗΠΑ έφερε καινούργιες λέξεις/φράσεις στο λεξιλόγιό μας, με διασημότερη την ρήση περί των alternative facts.

Γιατί το ζήτημα, πέρα από το καθαρό θέμα να στρέψεις την ατζέντα εκεί που θες και όχι εκεί που είναι, αν και αυτό ειναι ένα καθαρά υποκειμενικό ζήτημα, πέρα από αυτό λοιπόν, το βασικό είναι:
α. Πως θα το παρουσιάσεις το alternative fact
β. Τί θα παρουσιάσεις, αν δηλαδή τουλάχιστον το ....fact σου ειναι υπαρκτό ή απλά βασίζεται σε φήμες ή στο θυμικό του δέκτη,
και όχι βεβαίως
* Τι έγινε 
και
* Πως

Οπότε ας δούμε το δικό μας Countdown των alternative facts αυτής της εβδομάδας.
*Update για να εξηγούμεθα. Τα κείμενα σε "" που ειναι λινκαρισμένα παρατίθενται αυτούσια (sicάτα) από τα sites που λινκάρονται. Αν τα sites αυτά γράφουν παπαροποιήματα τα παράπονά σας σε αυτούς*

7. Ήσσονος σημασίας από μόνο του, αλλά σχετίζεται με την κορυφή. Την τελευταία εβδομάδα, τυχαία και τάχα μου τάχα μου, μερικοί θυμήθηκαν αυθόρμητα τα Εξάρχεια. Η iefimerida έκανε...πολεμική ανταπόκριση,


 ενώ το Star ανακάλυψε πως δεν υπάρχουν αστυνομικοί εκεί. Ούτε και στο πλάνο άλλωστε.

6. Ο Άδωνης Γεωργιάδης μάζεψε 4000 άτομα σε μια αίθουσα (1) 

Που χωράει με το ζόρι 600! (κλατς)


Δεν ξέρω, ίσως σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις το πιο πάνω να ισχύει. Η διαφορά στον μέσο Έλληνα ειναι πάντως ελάχιστη, η δε γενικότερη εντύπωση παραμένει πως το φορομπήξιμο γαμεί, φόρος που μπαίνει δεν βγαίνει και όλα τα σχετικά. Ο κυριότερος λόγος που κάποιοι Έλληνες πληρώνουν λιγότερο είναι είτε επειδή
α) βγάζουν λιγότερα είτε
β) ήταν ελεύθεροι επαγγελματίες και δεν ειναι πια διότι το κλείσανε το μαγαζί και ως άνεργοι φορολογούνται με άλλη κλίμακα. Και ως γνωστόν τους ελεύθερους επαγγελματίες τους βαράμε σαν χταπόδια, γιατί αυτοί βγάζουν, κλέβουν, νια νια νια.


4. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: "Ποτέ δεν απείλησα με Grexit." Αληθές. Το προσπάθησε, το κυνήγησε, το κυκλοφόρησε, το έθρεψε, το αλατοπιπέρωσε, το μαρίναρε, το έψησε σε σιγανή φωτιά, το υποσχέθηκε, το έταξε, το πρότεινε, μας έταζε λεφτά για να το κάνουμε, το πρόκρινε, το έθεσε ως επιλογή, το έβαλε στην ατζέντα, το θεώρησε μονόδρομο, δεν, γκουχγκουχ, απείλησε όμως.


3. Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πρακτικά συλληπήθηκε την Σουηδία για το τρομοκρατικό χτύπημα που έγινε στο έδαφος της «Είναι επικίνδυνο να υποδεχόμαστε πρόσφυγες: το αποδεικνύει η Σουηδία, μία χώρα ιδιαίτερα φιλόξενη, που μόλις υπέστη επίθεση». Μόνο που η επίθεση αυτή δεν έγινε ποτέ (2). Απλά ο Ντόναλντ είδε (update: κλατς (*)) ένα αμφιβόλου εγκυρότητας ρεπορτάζ(;) στην τηλεόραση το οποίο πιθανότατα κατάλαβε λάθος. Μόνο που και αυτό ήταν αναληθές μιας και η εγκληματικότητα στην Σουηδία έχει πέσει. Αλλά τι τα θες, όταν ενημερώνεσαι από το ΣΚΑΙ των ΗΠΑ, δηλαδή το Fox News, ενδέχεται μερικές φορές η πραγματικότητα να μην συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις. ("Η εγκληματικότητα στη Σουηδία έχει μειωθεί από το 2005, σύμφωνα με επίσημες στατιστικές, παρότι η χώρα έχει υποδεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες από εμπόλεμες χώρες όπως η Συρία και το Ιράκ.")

Εμείς πάντως συμπαραστεκόμαστε στους Σουηδούς
εικόνα από τον Polsemannen

και κυρίως στις Σουηδές, ηλικίας 18-30
εικόνα από εδώ


Update


Τέλος Update


2. Ο Έλληνας wannabe Ντόναλντ Τραμπ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φαβορί για την πρώτη θέση  στο countdown μέχρι χτες το βράδυ. Ο Κυριάκος λοιπόν, θυμήθηκε πως το δόγμα "Νόμος και Τάξη" πουλάει (;) στο πόπολο, πως τα Εξάρχεια ειναι το απόλυτο ψηφοmust για το μέσο ούγκανο ψηφοφόρο της ΝΔ και έψεξε την κυβέρνηση για το καθεστώς απόλυτης ανομίας που υπάρχει εκεί: «Από τη χρονική στιγμή της αναλήψεως της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, παρατηρείται αύξηση των φαινομένων βίας και έξαρση της εγκληματικότητας»

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για τα Εξάρχεια ή για την εγκληματικότητα γενικώς. Στην πράξη τα πράγματα ειναι πάνω κάτω τα ίδια βεβαίως βεβαίως, δηλαδή κατά τον γράφοντα όση ανάγκη είχε να γίνει θέμα αυτό προχτές ή πριν 5 χρόνια, άλλο τόσο ήταν και τώρα, αν και ειδικά για τα Εξάρχεια υπάρχει ένα μικρό ζήτημα.... τραμπικής ενημέρωσης μια και τα γεγονότα διαφωνούν με τα ....εναλλακτικά γεγονότα.


Η ουσία ειναι πως αν η εγκληματικότητα ανεβαίνει φταίει η κυβέρνηση που ενθαρρύνει την ανομία. Αν πέφτει, πάλι φταίει η κυβέρνηση επειδή μαζεύει τους μπαχαλάκηδες που είναι δικοί της (άμε συνεννοήσου εσύ με νεοδημοκράτη). 

Τέλος πάντων, δεν έχει σημασία. Δεν έχει σημασία τι κάνει το έγκλημα, δεν έχει σημασία αν ανεβαίνει, κατεβαίνει ή πηγαίνει για πίτσα. Σημασία έχει να δώσουμε φόβο, διότι αμα the fear of crime is rising, ξαφνικά κάποια πράγματα είσαι πιο έτοιμος να τα υποστείς. Που να ανακαλύψουν εκεί στην δεξιά και τα ζόμπι.




1. Κυβερνησάρα ολέ. Στο Eurogroup συμφώνησαν πως θα συμφωνήσουν. Η κυβέρνηση συμφώνησε πως θα συμφωνήσει στην προληπτική νομοθεσία μέτρων που είχε συμφωνήσει με τον εαυτό της πως δεν θα συμφωνήσει (με τους άλλοι) και τελικά σωθήκαμε καθότι επιτύχαμε "το τέλος της λιτότητας". 

Στην πράξη (" Ως υπουργός οικονομικών ποτέ δεν μπορώ να υποσχεθώ το τέλος της λιτότητας") το Μνημόνιο γίνεται διαρκείας, η λιτότητα είναι εδώ και θα παραμείνει (ακόμα και στην πιο αισιόδοξη ανάγνωση της συμφωνίας ότι ....θα συμφωνήσουμε το πράγμα απλά δεν χειροτερεύει, τί άλλο σημαίνει το "απολύτως ουδέτερο" δημοσιονομικό αποτέλεσμα;), η ανάπτυξη όλο έρχεται και όλο μένει από λάστιχο και το χρέος βαπτίζεται ξαναμανα βιώσιμο θέλει δεν θέλει, άσε που τελικά, επαναλαμβάνουμε, δεν υπάρχει συμφωνία αλλά....συμφωνία πως θα υπάρξει συμφωνία.
Και, εντάξει, ΟΚ, μέσα δικέ μου, δεν μας γαμήσανε κολλητά 22 φορές, όπως τις προηγούμενες φορές, αλλά αυτό δεν ειναι και λόγος θριαμβολογίας (3), άσε που αν αρχίσουν ξαφνικά και σε παινεύουν οι Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ όλο και κάποιο λάκκο θα έχει η φάβα.



(1) για να τον καμαρώσουν τον Άδωνη Γεωργιάδη να κόβει την πίτα του Άδωνη Γεωργιάδη (!).
(2) Ας φτύσουμε τα αρχίδια μας αλλά να δείτε που αν ποτέ γίνει κάποιο χοντρό επεισόδιο στην Σουηδία, όλο και κάποιος μάπας θα βρεθεί να αποδώσει είτε προφητικές ιδιότητες είτε υπαιτιότητα στον Ντόναλντ. Διότι το εγγενές δικαίωμα στην χαζομάρα το έχουμε πλέον απεμπολήσει.
(3) Παραμένει χαρακτηριστικό της κυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης η οποία όμως δεν κυβερνάει, οπότε έχει το ελεύθερο, η υπερβολική αντίδραση είτε προς την θριαμβολογία είτε προς την καταστροφολογία/οι ξένοι μας μισάνε σε κάθε νέα τροπή του πράγματος. Γιάνη, λείπεις ;)
(*) Ο δε λόγος του Ντόναλντ, σε άψογα τραμπικά παρατίθεται αυτούσιος για να ξέρετε για τι ρήτορα μιλάμε:

Here’s the bottom line. We’ve got to keep our country safe. You look at what’s happening. We’ve got to keep our country safe. You look at what’s happening in Germany, you look at what’s happening last night in Sweden. Sweden, who would believe this. Sweden. They took in large numbers [of refugees from Muslim-majority countries]. They’re having problems like they never thought possible. You look at what’s happening in Brussels. You look at what’s happening all over the world. Take a look at Nice. Take a look at Paris. We’ve allowed thousands and thousands of people into our country and there was no way to vet those people. There was no documentation. There was no nothing. So we’re going to keep our country safe.

aeisixtir