Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2011

Υποθεση εργασίας

Σαν να το βλέπω μπροστά μου μιλάμε!

Ας υποθέσουμε πως ΔΕΝ έκανε ο ΟΗΕς (να μην μιλάμε ούτε για ΝΑΤΟ, ούτε για μονομερείς επεμβάσεις. Τούτη εδώ ειναι με την σφραγίδα του ΟΗΕ) ντου στην Λιβύη. Τι θα γινότανε, με αυτά που ξέρουμε, δηλαδής.

* Κατα πρώτον το παραμύθι στην Λιβύη θα είχε τελειώσει. Οι Κανταφικοί θα είχαν ήδη κερδίσει. Αυτο νομίζω πως είναι σαφές σε όλους τους τόνους.
* Σαφές επίσης είναι πως ο Καντάφις θα κατέσφαζε τους αντικανταφικους. Αν θυμαμαι καλά το είχε δηλωσει κιολας. Και με τη φυλετική φόρτιση που υπάρχει (;) εκειπαδά σήμερα θα μιλάγαμε για γενοκτονίες.
* Αυτό που καίει τους Λαοτιανούς (ιδιαίτερα) θα ήταν πλέον πασιφανές. Η μισή Λιβύη (απ όσους είχαν μείνει ζωντανοι) θα είχε μεταναστεύσει εν Ευρώπας. Και άντε μετά μάγκα μου να το διαχειριστείς με το τρεχον zeitgeist που δεν γουστάρει εκτελέσεις, στρατοπεδα συγκέντρωσης, τήρηση δικαιωμάτων του ανθρώπου και τέτοια....χαριτωμένα.

* Τι θα λέγαμε τότε; Ιδού μια πρόβλεψη:
** Η ΝΔ θα έλεγε, εννοείται, πως ότι κανει το ΠΑΣΟΚ ειναι λαθος και πως εκεινη ειναι ετοιμη για εκλογες οποτε και αν ερθουν (αλλα λογια να αγαπιομαστε δηλαδης).
** Οι Καρατζαφερης και σια θα κατηγορουσαν κυβερνηση, ΕΕ και ΝΑΤΟ (το ιδιο συνδικάτο) πως "αφησαν να σφαγιαστεί ένας λαός, επειδή είχαν κέρδος απο την παραμονή του Καντάφι". Ίσως και πως "ακομα και οι υπολοιποι άραβες (οι φιλοι μας) διαμαρτύρονταν ενάντια στον Καντάφι, αλλα ο ΓΑΠ δεν εκανε τίποτε για να μην πειράξει το φίλο του μπαμπά του". Μην γελάτε. Γι αυτό ειδικά είμαι απόλυτα βέβαιος.
** Συριζα και ΚΚΕ θα ελεγαν ακριβως τα ιδια...δυστυχως, μονο με άλλο λεξιλόγιο. Κάτι τέτοιο πχ "οι αναλγητοι ιμπεριαλιστες και η ασύδοτη πλουτοκρατία επιτρεπουν σφαγες αμαχων οταν τα καθεστωτα που τις κανουν ειναι φιλικα σε αυτούς, αδιαφορωντας για τις διεθνεις συνθηκες και το ταδε ψήφισμα του ΟΗΕ". Το βλέπω. Μα και τώρα τα ίδια δεν λένε για τις άλλες χώρες; Αλήθεια την εισβολή των Ρώσων στην Τσετσενία δεν θυμάμαι (δεν ειναι αστείο. Ειλικρινα δεν θυμάμαι. Παντως για την σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν δεν το νομίζω) αν την καταδικάσανε...

Δεν ζητάνε (μην ζητώντας) να κάνουν το ίδιο (ειδικα) οι Αμερικάνοι στο Μπαχρέιν, στην Υεμένη, στο Ομαν ή και στην....Κίνα κτλ; Πιθανότατα για να μπορούν να γκρινιάζουν μετά. Μου θυμίζει την μαλακία που λέγανε ορισμένοι έξυπνοι "γιατί δεν έκανε κανένας διαδήλωση για τους δυο νεκρούς αστυνομικούς" το οποίο στην ουσία σημαίνει "δεν θέλω να γίνονται διαδηλώσεις" όπως το έθεσε έξυπνα ο πιτσιρίκος εδώ. Οποιος θελει να κανει διαδηλωση κυριοι μου κατεβαινει και την κανει, δεν λέει στους άλλους να την κάνουνε επειδή ο ίδιος έτσι θέλει.

πχ (τυχαίο εύρημα απο το google, σχολιο στο άρθρο)
"Και σιγά που τους πήρε ο πόνος γιατί στη Λιβύη έχει δικτατορία και σκοτώνονται άνθρωποι. Στην Αίγυπτο, το Μαρόκο, τη Σαουδ. Αραβία, το Κουβέιτ, το Μπαχρειν τι έχει δηλαδή. Ο σουλτανος του Ομαν που σφαγίασε το απελευθερωτικό κίνημα του Ντοφάρ και σφαζει και σήμερα το λαό τι είναι, δημοκρατης;"

Να δείτε που ο ίδιος ο σχολιαστής, αν γινει κανα ντου κατά κει, ας πούμε στο Μπαχρέιν, θα σπεύσει πρώτος να καταγγείλει τους....κακους δυτικους που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Και θα ρωτά ξανα και ξανα "γιατι δεν κάνουν κάτι για τις υπόλοιπες χώρες, όπως... (ακολουθει η ίδια λίστα χωρών, μόνο που θα έχει αφαιρεθεί το Μπαχρέιν)". Και τα λοιπά και τα λοιπά. Και η ζωή συνεχίζεται. Να χαμε να γκρινιάζαμε δηλαδής.

Το ζήτημα δεν ειναι αν ειμεθα φιλοδυτικοί, ιμπεριαλιστες, αριστεροι ή όχι. Το ζήτημα ειναι επιτέλους να καταλάβουμε τις συνέπειες των λόγων και των πράξεων (ή της απραξίας) μας. Το τελευταίο που θα ήθελε οποιοσδήποτε εχέφρων ειναι ένας διαρκής πόλεμος ή μια γενοκτονία, ειδικά δίπλα στα συνορά μας. Όμως έγινε και γίνεται. Η θα αρχίσουμε τα ευχολόγια (ή/και τις κατάρες) ή θα δούμε τι θα κάνουμε με αυτό. Διοτι ναι μεν οι λαοι "πρεπει να αφεθουν να αποφασιζουν ελευθεροι" αλλα ...μεχρι που; Αν αποφασισουν πχ να σφαχτουν μεταξυ τους ειμαστε οκ; Αν αποφασισουν να εκτελεσουν τους μισους απο τους κατοικους ειμαστε παλι οκ; Αν αποφασισουν να αρχισουν να ριχνουν χημικα ή χαριτωμενες ατομικες βομβιτσες ο ένας στον άλλον τους αφηνουμε διοτι ειναι "κυριαρχο εθνος"; Αν αρχισουν να βαζουν οι μεν τους δε σε φούρνους; Υπάρχει καποιο οριο; Αν απαντήσετε ναι, να θυμάστε πως μόλις απαντήσατε σε δύο ερωτήσεις:
α) στο αν υπάρχει όριο το οποιο επιτρεπει κτλ και
β) στο ποιο είναι αυτό, γιατί κάτι θα σκεφτήκατε ως όριο. Όμως να θυμάστε πως το οριο αυτο το βάζετε εσείς. Καποιος μπορεί να βάλει άλλο όριο, δηλ να συμφωνει στο α) και να διαφωνεί στο β).

Αν δέν απαντήσατε ναι, τότε και εγώ μαζί σας και ας πετάνε ακόμα και πυρηνικά ο ένας στα μούτρα του άλλου (οποιος πει "ε οχι και πυρηνικά", μολις απάντησε ναι στην α) ερώτηση και έβαλε και το όριο στην β)! )!

Τι σημαίνει δηλαδή ειμαστε αλληλέγγυοι στους μαχόμενους και τέτοιες πίπες; Πολεμάει η αλληλεγγύη; Αν αυριο η μιση Λιβύη είχε μετατραπεί σε πτώματα επειδής "δεν πρεπει να επεμβαίνουμε εναντια σε κυρίαρχα έθνη" μήπως οι ίδιοι που γκρινιάζουν τώρα δεν θα γκρίνιαζαν και τότε επικαλούμενοι όμως ακριβώς τα αντίθετα πράγματα; Αν οι αγγλογάλοι είχαν ίδια άποψη το 1828 και δεν τρώγανε τον Ιμπαήμ, σήμερα δεν θα είχαμε κράτος!
(χεχεχε το αστείο ειναι πως τότε όντως είχαν τετοια αποψη. Ο άγγλος Ναύαρχος ερμήνευσε "με ευχέρεια" τις διαταγές που είχε. Κατόπιν μάλιστα τιμωρήθηκε γι αυτό. Καπως έτσι γίνεται μου φαίνεται και σήμερα. Μα τον Σουβλακέα, αν ρώταγες οποιονδηποτε αμερικανο στο state department πριν 2 μηνες αν τον ενδιεφερε η Λιβύη σαν δυνητικός στόχος, ανάθεμα και αν σου έλεγε ναι, το ποιο πιθανο ειναι να σε ρώταγε πως σου ήρθε αυτή η ιδέα)
* Παρεμπιπτόντως και να το πουμε κιολας. Δεν υπάρχει "νομιμη" ή "ανθρωπιστική" εισβολή ή βομβαρδισμος ή οτιδήποτε. Ο πολεμος ειναι πολεμος και γινεται παντού και παντα για το πραγματικό ή φανταστικό συμφέρον, όσο και αν οι τροποι του μπορεί ή οχι να αλλάζουν. Μην τρελαθούμε κιολας.

*** Προσοχή. Μετά απο 5 σχεδόν χρόνια aeisixtir θα διαβασετε την πρώτη καλη κουβεντα για το ΠΑΣΟΚ. You' ve been warned***

Και ομως ναι. Νομίζω πως μέχρις στιγμής ο ΓΑΠ παίζει καλή μπάλα. Δεν πολυανακατεύεται, συμμετέχει στο εμπάργκο όπλων (προς το παρον δεν εχω ακουσει για ξεφτιλικια τυπου εμπαργκο φαρμακων, οπως Ιρακ), δινει τις βάσεις της Νότιας Ελλάδας στους συμμάχους του (δηλαδή ενεργεί βάσει συμφωνιών και όχι αυθαίρετα) και το παίζει και διπλωμάτης ακολουθώντας τα ψηφισματα του ΟΗΕ. Ισως στην πορεία να κανει και κανα καραβισιο ντου, μιας και το ναυτικο μας μετράει. Αϊντε και καλή πρόοδο! Απ΄ότι φαίνεται η διαχείρηση ενός πολέμου είναι πιο εύκολη από την απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων και την πάταξη της φοροδιαφυγής.... τί να πώ!

Ενα τελευταίο:
* Δεν ειναι ολες οι καταστάσεις ίδιες. Η επέμβαση στην Γιουγκοσλαβία, η 1η στο Ιρακ, στο Αφγανιστάν και η 2η στο Ιρακ δεν εχουν καμια σχεση με αυτην εδώ, και μεταξύ μας ούτε και μεταξύ τους, εκτός από το στρατιωτικό μοτίβο που ακολουθηθηκε απο τους αμερικανους και σια. Οι λόγοι όμως ήταν και ειναι διαφορετικοί και δεν μπαίνουν εύκολα σε σύγκριση.
* Επίσης, άλλο οι μαζικες διαδηλωσεις, αλλο οι αναταραχες, αλλο οι εξεγερσεις και αλλο ο εμφυλιος. Δεν αντιμετωπίζονται όλα με την ιδια μεζουρα και δεν μπορεί να ζητάμε (;) απο τους δυτικούς να επεμβαίνουν σε κάθε τέτοια περίπτωση αλλά όταν επεμβαίνουν να....διαμαρτυρόμαστε!
* Επισης επισης. Καποτε να καταλαβουμε πως οι αμερικανοι εχουν εξαντληθει απο τα δυο ανοικτα μετωπα που εχουν ηδη και δεν είχαν καμια ορεξη (αλλά ουτε και συμφερον. Η Λιβύη έχει "πολλά πετρέλαια" για τα μέτρα της Λιβύης, όχι για τα διεθνή όπως έχει το Ιρακ ή το Κουβέιτ πχ) να κανουν ντου στην Λιβύη τετοια εποχη. Γι αυτο και εχουν λυσσάξει
α) να παραδώσουν την de facto ηγεσια που έχουν (το σωστότερο ειναι που τους δόθηκε, διοτι οι Γαλλοι ως....γαλλοι εραστες ειναι ολο μπλα μπλα, σινεμα, δειπνο, βολτα, ποτο και απο γαμήσι τίποτα) επι των πολεμικων. Το προβλημα τους ειναι παρόμοιο με αυτο όλων των παλιων αυτοκρατοριων (στο μυαλο μου βασικα ειναι η αρχαια Αθηνα btw). Αν μπουν σε μια διαμαχη είτε καλώς είτε κακώς, πρεπει να κερδισουν και δεν υποχωρούν. Γι αυτο και στην ουσια δεν μπήκαν στην διαμάχη, οι άλλοι τους βάλανε μπροστά (αλλά και η δική τους εμπιστοσύνη στους αντικανταφικους, πίστεψαν δηλαδή πως ήταν "θεμα ημερων" να πέσει ο Καντάφι όπως έγινε στην Αίγυπτο πχ).
β) να συμμετάσχουν και άραβες στο ντου έτσι ώστε να φύγει απο πάνω τους μέρος της ρετσινιάς.

* Ο Καντάφι δεν ήταν πλέον το απολωλός πρόβατο για τους δυτικοί. Αντίθετα ήταν καταβοηθημενος, νομιμοποιημένος και υποστηριγμένος απο αυτους. Μέχρι και ομολογίες για παλιά του εγκλήματα (το θυμαστε το αεροπλανο;) και αποζημιώσεις στα θύματα έδωσε! Μήπως ξεχνάμε το σόου του στην Ιταλία;
* Καλό το μότο των κακων αμερικάνων και ελκυστικό. Μονο που στην Ελλάδα τα βλέπουμε λίγο στραβα τα πραγματα. Π.χ. : Ακομα δεν έχουν καταλάβει οι περισσότεροι πως όντως οι Σερβοι διέπραξαν γενοκτονίες στον πόλεμο με τους Κροάτες. Και ναι μεν τα αμερικανακια τα έκαναν όλα μπουρδέλο εκεί πάνω, αλλά όχι και να αγιοποιήσουμε σφάχτες σαν τους Αρκαν και σία!

* Να θυμόμαστε πως η πολιτική δεν χωράει αγίους. Ο καθένας δρα με αυτό που νομίζει συμφέρον του. Το συμφέρον της Ν. Ευρώπης και της Αμερικής υπαγόρευε να μπουν μέσα αλλά (!) όχι για τα πετρέλαια αυτην την φορά. Ο κίνδυνος εξτρεμοποίησης του δυνητικά νικητήριου καθεστώτος ήταν πλέον υπαρκτός πράγμα που σήμαινε μπελάς και πάλι μπελάς ειδικά για τους Γάλλους αλλά και για μας. Ο μεγαλύτερος φόβος των δυτικών σημερα ειναι:
α) η αυξανομενη μετανάστευση και μια κανταφική εθνοκαθαρση θα το όξυνε αυτο
β) η ισλαμικη ριζοσπαστικοποιηση και ξερουν πλεον πως οι εισβολες ειναι βουτυρο στο ψωμι της "ισλαμικης τρομοκρατιας"

*Κλεινω τσιμπώντας ένα απόσπασμα απο το πολύ καλό άρθρο του latecomer ο οποιος ....συμφωνει μαζι μου :)
Διαβάστε το όλο, διότι, είπαμε, μετράει.
Κάθε φορά που η διεθνής κοινότητα αποφασίζει να επέμβει σε εσωτερικές διαμάχες βάζει στο κεφάλι της έναν τόνο μπελάδες . Γι' αυτό είθισται τα λοιπά κράτη να κάνουνε τους Κινέζους (σ.σ. η ομοιότητα με την αποχή της Κίνας στην σχετική ψηφοφορία δεν θα μπορούσε παρά να είναι εντελώς συμπτωματική) και να αφήσουνε τους ντόπιους να βγάλουνε τα μάτια τους ήσυχα κι ωραία. Για να πω την ταπεινή μου άποψη, οι Ευρωπαίοι αναγκαστήκαμε να ανακατευτούμε επειδή η Λιβύη είναι άβολα κοντά μας. Εάν λοιπόν ο Καντάφι ήτανε ένας τυραννίσκος στην υποσαχάρια Αφρική το πιο πιθανό θα ήτανε να τον αφήναμε να κάνει τη δουλειά του (όπως άλλωστε και τον Μουγκάμπε και τον κάθε Μουγκάμπε). Έλα όμως που και κοντά μας είναι και η τηλεόραση μας φέρνει συχνά-πυκνά εικόνες από κει και θυμόμαστε λίγο και τι έγινε κάτω από τη μύτη μας στη Σερμπρένιτσα (καλά, οι Έλληνες δεν το πολυθυμόμαστε γιατί πηγαίναμε τους Σέρβους τότε) και μας λούζει κι ένας κρύος ιδρώτας. Επειδή άρχισα και παρεκκλίνω, για τον έναν ή τον άλλον λόγο η διεθνής κοινότητα δεν έχει την επιλογή να κάνει τους Κινέζους. "
Υ.Γ:
Τώρα που το τελείωσα μου ήρθε και μια άλλη σκέψη. Φανταστείτε το σενάριο να έμπαιναν μέσα οι δυτικοι και η Ελλαδα να έλεγε οχι σε ενδεχομενη συμμετοχη/συνεργασία! Η μαλακία θα πήγαινε σύννεφο, ειδικά απο την ...λαϊκή δεξια (που θα θυμόντουσαν τον "φιλο του μπαμπα" και τετοια πολιτικα επιχειρηματα της φωτιάς)

Υ.Γ.
Γαμώτο τώρα το διάβασα! Αν το είχα διαβάσει νωρίτερα θα γλίτωνα το μισό σεντόνι! Εξαιρετικό ποστ από τον Τάλω εδώ!


Y.Γ. 2:
Δεν το εχει χασει τελικα ολη η αριστερα. Διαβάστε το σχετικό άρθρο του Αντάιου Χρυσοστομίδη εδώ

Σάββατο, Μαρτίου 19, 2011

Εμ αμα το μυαλο σου εχει κλειδωσει - Updated

...φτανεις στο να μην ξερεις τι να πεις.

Τα παρακάτω ξεκίνησαν να γράφονται ατάκα και επιτόπου μετά την επίθεση της Γαλλίας στην Λιβύη. Αποτελούν μια πρώτη καταγραφή σκέψεων και τίποτε παραπέρα. Ευχαρισθώ.

Ειναι προφανές πως κανένας παράγοντας, ούτε από τους "διεθνείς παίχτες" δεν ξερει πως να φερθει στην περίπτωση της Λιβύης.

Οι Αμερικάνοι (που άλλες φορές θα έτρεχαν τα σάλια τους) εχουν πάθει κλασομεντίαση τρέμοντας την πιθανότητα να ανοίξουν και άλλο μέτωπο, οι Ευρωπαίοι.....κάνουν οικονομίες, μετράνε τα κουκιά και δεν τους βγαίνουν, φοβούνται τυχόν κλιμάκωση, φοβούνται την πιθανότητα αναζωπύρωσης φονταμελιστικών τάσεων, φοβούνται για τα γαμωπετρέλαια, φοβούντούνται τα νέα κύματα μεταναστών που θα φέρει οποιαδήποτε (πιθανότατα) έκβαση και δεν θα ξέρουν τι να τα κάνουν.

Ατιμε ανθρωπισμέ και άτιμα ΜΜΕ, εδώ δεν τους βοηθάτε καθόλου! Ο μεγαλύτερος φόβος της Αμερικής και της Ευρώπης είναι πιθανότατα η πιθανότητα να μπλέξουν σε ένα κύκλο....απελευθερωτικών πολέμων, απο αυτούς που δεν τους αρέσουν καθόλου. Διότι άλλο να βάζεις ένα δικτάτορα - μαριονέτα στη θέση ενός παλιού και τελείως άλλο τα πρώην κράτη-παρίες να ζητούν ξαφνικά αστικές δημοκρατίες, πολιτικές ελευθερίες και τέτοια παράξενα και.....επικίνδυνα για τις μπίζνες (των μεγάλων εννοείται). Νομίζω πως ειδικά για τους Ευρωπαίους η καλύτερη λύση θα ήταν η Λιβύη να μην υπήρχε καν, ή έστω να ήταν στην....Αυστραλία!
Φανταστείτε μετά να αρχίσουν οι οικείες ...κοινές γνώμες να ζητάν....ελευθερία όχι μονο στο...Μπαχρέιν αλλά και στην μαμά της τρομοκρατίας (αλλά και κράτος πελάτη των Δυτικών) Σαουδική Αραβία! Τέτοια θα βλέπει ο Ομπάμας και δεν θα μπορεί να κλείσει μάτι. Ασε τους Εβραίοι που θα είναι σε αναμένα κάρβουνα. Και αν απ όλη αυτή την αναμπουμπούλα βγούν κερδισμένοι οι φανατικοί μουσουλμάνοι; Μετά δεν τους ξεπλένει ούτε ο Σηκουάνας.

Είπα Σηκουάνας; Εξαίρεση από τα παραπάνω αποτελεί καταφανώς ο Σαρκοζί που μάλλον προσπαθεί να γίνει πιο μεγάλος διεθνής παίχτης απ΄ότι ήδη ειναι, και κατάφερε η άτιμη ποντικομαμή να βάλει μέχρι και τους αμερικάνους στην μπρίζα (έστω και μουλωχτά) ενώ ταυτόχρονα εμείς..... αλήθεια τι λέμε εμείς;
(τι λέμε, διότι προς το παρόν κάνουμε αυτά)
(αν δεν αναφέρεται άλλη πηγή, τα κείμενα είναι από εδώ)

Γιωργος ο ΑΠ:
«η Ελλάδα επιδιώκει ειρηνική λύση, σεβόμενη απόλυτα τη διεθνή νομιμότητα και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, 1970 της 26ης Φεβρουαρίου και 1973 της 17ης Μαρτίου, ενώ παράλληλα η χώρα μας σέβεται και τις συμμαχικές της υποχρεώσεις»
=> μετάφραση:
Και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα. Τραβάτε με και ας κλαίω. Απο παροιμίες και χρησμούς πάμε καλά δηλαδής.


Πανος ο Παν:
«Η Παγκόσμια Δημοκρατική Κοινότητα οφείλει να βοηθήσει άμεσα και αποτελεσματικά τον Λιβυκό λαό να απαλλαγεί από το αυταρχικό καθεστώς της ακραίας και απροκάλυπτης βίας και να προχωρήσει προς μία ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία το ταχύτερο δυνατόν»
μετάφραση=> Καποιοι έχουν μείνει φαίνεται στις "συμμαχιες των προθύμων" και στην αναγκαστική εξαγωγή δημοκρατίας. Ειμαστε τόσο ουαου δημοκράτες που ανατριχιάζει κανείς να μας βλέπει! Για έκθεση ιδεών είναι καλούτσικος.

Αλέκα η κόκκινη:
επικοινώνησε, με πρωτοβουλία της, τηλεφωνικώς με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και του ζήτησε να μην συμμετέχει και να μην εμπλακεί με κανένα τρόπο η χώρα μας «στην ιμπεριαλιστική στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη».
και:
Το ΚΚΕ καταγγέλλει «την στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, που εξαπέλυσε ο διεθνής ιμπεριαλισμός, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας, έχοντας στην πρώτη γραμμή τον ευρωενωσιακό ιμπεριαλισμό, τους μακελάρηδες Γαλλία - Βρετανία, με τη στήριξη των ΗΠΑ».

«Αποτελεί επαίσχυντη υποκρισία το πρόσχημα των ιμπεριαλιστών, μαζί τους και του Γ. Παπανδρέου, ότι το ενδιαφέρον τους είναι «ανθρωπιστικό», καθώς αυτοί φανερά ή κρυφά συνεργάζονται και συναλλάσσονται με τις αυταρχικές, αντιλαϊκές κυβερνήσεις στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και αλλού. Δεν έχουν καμιά νομιμοποίηση», συνεχίζει το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ ζητά ακόμη να κλείσουν αμέσως οι αμερικανικές και ΝΑΤΟϊκές βάσεις στη Σούδα και το Άκτιο όπως και να αποχωρήσουν τα ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα και πλοία από τη Λιβύη».
«Ο λαός της Λιβύης είναι ο μόνος αρμόδιος να λύσει ο ίδιος τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει. Δεν έχει ανάγκη από λύκους για να τον φυλάνε. Ο ελληνικός λαός έχει χρέος να σταθεί αλληλέγγυος στο λαό της Λιβύης», επισημαίνει τέλος το ΚΚΕ.

=> case study για την αρχή "πρεπει να πειτε κατι, αλλα δεν ξέρετε τι. Βάλτε αρκετες λέξεις sos μέσα και ας πάει στην ευχή". Οι "αγώνες των λαών" φαίνεται να νοιάζουν την συντρόφισα μόνο αν είναι υπό την αιγίδα του κόμματος. Το ότι η διεθνής νομιμοποίηση είναι πρωτοφανής σε σχέση με άλλα περιστατικά (όπως η εισβολή των Σοβιετικών και αργότερα των -ξου ξου- Αμερικάνων στο Αφγανιστάν πχ) δεν έχει σημασία. Σημασία έχει η νομιμοποίηση που δίνει το κόμμα. Δεν εξηγεί πως θα είμαστε αλληλέγγυοι by the way. Θα τους λέμε μπράβο από μακρυά; Ολοι μαζί ή θα νικήσουμε ή θα πεθάνετε όπως μας έλεγαν οι φίλοι μας οι Άγγλοι στην Κατοχή; Δεν ειναι πολύ μα πολύ βολικό να βγάζεις την ουρά σου απέξω; Αν αύριο ο Καντάφης ισοπέδωνε (ανευ αντιστάσεως) την μισή χώρα θα ήταν ελεύθερος ο Λιβυκος λαός να αποφασίσει και τέτοια δημοκρατικά;

Κωστής ο παρόλίγον φαντάρος
«Αφού τα τελευταία πέντε χρόνια η Δύση “κανάκεψε” το δικτάτορα Καντάφι κι αφού σίτισε κυβερνήσεις και πολιτικά πρόσωπα τώρα ζήτησε τον εκμηδενισμό του. Δεν έχουν καμιά διαφορά μεταξύ τους»

=>παλι περί των πολιτών που σφάζονται (ή δεν σφάζονται, ανάλογα τα γουστα) ουτε κουβέντα. Τι μας νοιάζει εμάς τι κάνουν οι άπλυτοι; Πολεμος χωρίς γερμανούς και σβάστικες και τα τοιαυτα πιθανόν να μην θεωρείται καν πολεμος.

εχει και συνέχεια:
Από την πλευρά του ο ΛΑΟΣ αναφέρεται στην ελληνική εμπλοκή στις επιχειρήσεις και επισημαίνει ότι «Μέχρι σήμερα δεν έχει σκοτωθεί Άραβας από Ελληνικά όπλα. Γιατί θα πρέπει να γίνει τώρα η αρχή;».
=> Σωστά. Εμεις ποτέ δεν πολεμήσαμε με τους Αραβες. Εκτός από τις εποχές του Βυζαντίου. Να ήταν εβραίοι όμως ε; Να τους σφάξουμε όλους!

Update. Ακουσα στις ειδησεις πως ο Κωστας ο παρολίγον φαντάρος έκανε δηλωση - μνημείο πολιτικής ανοησίας για το τρεχον θέμα:
"Απο πίτα που δεν τρως, τι σε νοιαζει και αν καεί".

Ουάου. Ρίτσος και μαλακίες! Ελπίζω να μην βγει ποτε το υπερόπλο μαζικής καταστροφής "Αϊβιαλιώτης speaking" διότι τότε μπορεί ο ίδιος ο πλανήτης να εκραγεί. Τέλος update


Θοδωρής ο ροζ:
τόνισε ότι «η βαρβαρότητα της καταστολής που επιχειρεί εις βάρος του Λιβυκού λαού ο συνταγματάρχης Καντάφι δεν μπορεί να απαντηθεί και να αντιμετωπιστεί με την επιθετικότητα των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών».

=> ναι αλλα εμεινε μετεξεταστέος στο ΠΩΣ στο καλό θα απαντηθεί, ή μου διέφυγε εμένα; Μηπως περιμένουν ο Καντάφι να αυτοκτονήσει από την ...βαρεμάρα; Και μενα θα με άφηνε υπόχρεο αν ...αποχωρούσε διακριτικά αλλά υπο τας παρούσας συνθήκας χλωμό το κόβω.


Και ερωτώ τους πάντες γενικώς. Καλά τα ευχολόγια και οι εκθεσούλες. Επί του πρακτέου υπάρχει αραγες καμία πολιτική σκέψη;

Μα τι λέω ο μαλάκας!



Εγώ γενικότερα θα θυμήσω αυτό:

v_emman profile

v_emman Οι όψιμοι «αντιμπεριαλιστές» παρακαλούνται να σβήσουν προηγούμενα tweets όπου πανηγύριζαν για τις εξεγέρσεις σε Τυνησία, Αίγυπτο και Λιβύη. 2 hours ago · reply



Η ώρα είναι δύσκολη και κατάλληλη για πολιτικούς μάγκες μιας και απαιτουνται περίπλοκοι και λεπτοί χειρισμοί. Αυτο και μόνο με κάνει να ανησυχω. Καλα ειναι να καθόμαστε στα αυγά μας, αλλά να θυμόμαστε πως η Λιβύη δεν ειναι στου διαόλου τη μάνα όπως το Αφγανιστάν. Ότι συμβεί εκεί θα έχει αντίκτυπο και εδώ. Οποτε καλύτερα να φροντίσουμε να συμβεί κάτι το οποίο μας συμφέρει.
Είναι μια καλή ευκαιρία για να δείξει η Ελλάδα
α) και "συμμαχική νομιμότητα", κάτι το οποίο μπορεί να γυρίζει τα άντερα σε όλους τους αριστερούς, αλλά καλό είναι να θυμόμαστε τις συμφωνίες που έχουμε υπογράψει και στα ζόρικα και όχι μόνο αμα μας την πέφτουσι
β) να μπει σαν παιχτης στην τοπική σκακιέρα μιας και η Λιβύη ειναι ακριβώς από κάτω μας και το θέμα μας αφορά αμεσότατα
γ) και να είναι με τους "καλούς" της υπόθεσης, ακόμα και χωρίς φανερή "σκοπιμότητα" (η οποία εννοείται πως πάντα υπάρχει και για όλους)
δ) να ξεπλύνει την ξεφτίλα της εισβολής μας στην Σοβιετική Ρωσία και στην Κορέα και να κάνει έτσι για αλλαγή επίθεση σε τυρρανους και όχι σε λαούς.




Το ότι ο Καντάφης "ητανε σοσιαλιστής" το πετάμε. Και η Μερκελ μικρή ήταν κομμουνίστρια. Η Χίλαρη γυναίκα, ο Παπανδρέου σοσιαλιστής και ο Σαμαράς...επιστήμονας. Η απολυταρχία ειναι απολυταρχία και κάθε κλειστή εξουσία καταλήγει με μαθηματική ακρίβεια στην τυρρανία. Όσο για τους εθνικοβαρεμένους ας κάνουν τον παραλληλισμό της Λιβύης με το δικό μας '21 (το οποιο καταπως φαίνεται θα στοιχείωνει το blog για κάμποσο καιρό ακόμα). Η γενναιότητα των "απο εκει" Λιβυων δεν φτάνει και δεν μπορεί να φτάσει να κερδίσει έναν εκπαιδευμένο, αποφασισμένο και πάνοπλο οργανωμένο στρατό (οπως ήταν οι Αιγύπτιοι του Ιμπραήμ). Πόσο μάλλον όταν η μάχη γίνεται με σύγχρονο οπλισμό και όχι με καριοφύλια. Χρειάζεται εξωτερική υποστήριξη. Αυτή δεν αναιρεί και δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον αγώνα τον ντόπιων -αν αυτός υπάρχει, έστω και κατ' εικόνα ρε αδερφέ. Αλλιώς οι "αντικαθεστωτικοί" το παιχνίδι το έχουν χαμένο από χέρι. Και μετά θα μας μείνουν εμάς τα κροκοδείλια δάκρυα για "τον κακό ηγέτη" που "δεν προσέχει τα ανθρώπινα δικαιώματα".


Βεβαίως να μην ξεχνάμε πως η διεθνής σκηνή δεν απαρτίζεται από αγίους. Η πιθανότητα σαλαμοποίησης της Λιβύης και μετατροπή της σε κράτος ή κράτη μαριονέτες είναι υπαρκτή και αυτός είναι ενας ακόμα λόγος ανησυχίας για εμας. Κοινώς, όπως βλέπετε και εγώ διαστάζω να πάρω θέση. Εχω αυτην την πολυτέλεια, μιας και ούτε έχω μεγάλη ενημέρωση ούτε και καλούμαι να αποφασίσω για κάτι σήμερα, μιας και είμαι blogger και ουχί αναλυτής. Φοβούμαι όμως πως οι δικοι μας που αυτή ακριβώς ειναι η δουλεία τους, εεεε δεν την κάνουν και πολύ καλά.

Update
Πολύ καλό σχόλιο στο buzz, απο τον/την dytistonniptiron το οποίο μας διαφωτίζει κάπως για το....μπέρδεμα που λέγαμε:
H Δύση (καταχρηστικός όρος αλλά τέλος πάντων) παρακολουθεί αρχικά την εξέγερση (αν και τείνω προς την εκδοχή του φυλετικού εμφυλίου, αλλά ας την ονομάσουμε έτσι χάριν συντομίας) με αμηχανία γιατί ο Καντάφι τη βολεύει, και πετρελαϊκά και, ας πούμε, λόγω μεταναστευτικής πολιτικής – Κάποια στιγμή ο Κ. φαίνεται να έχει χάσει το παιχνίδι και η Δύση κόβει τις γέφυρες ώστε να βρει πεδίο συνεννόησης με τη διάδοχη κατάσταση – Τελικά η κατάσταση μοιάζει να αντιστρέφεται και η επικράτηση του Κ. να είναι θέμα ημερών, οπότε η Δύση καταλαβαίνει ότι έκανε γκάφα και πρέπει να παίξει ισχυρά το παιχνίδι της Βεγγάζης, διότι δύσκολα θα τα ξαναβρεί με έναν νικητή Καντάφι. Κάπως έτσι.
Update II
Διαβάστε και το σχετικό ποστ του latecomer. Και αυτό διότι:
α) Συμφωνεί με μένα
β) Το έχει και λίγο παραπάνω το ζήτημα ειδικά στο θέμα της νομιμοποίησης της επίθεσης με ή χωρίς εισαγωγικά

Update III
Χμ χμ χμ
Δημοσιεύτηκε την Τρίτη 15/3, αρκετές μέρες δηλαδή πριν την επίθεση των Δυτικών:

Σε άλλη συνέντευξή του σε γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Καντάφι στράφηκε εκ νέου κατά των δυτικών δυνάμεων, λέγοντας ότι μόνο η Γερμανία θα έχει τη δυνατότητα στο μέλλον να εκμεταλλευτεί το λιβυκό πετρέλαιο.

«Δεν εμπιστευόμαστε τις εταιρείες τους, έχουν συνωμοτήσει εναντίον μας. Τα συμβόλαια για το πετρέλαιο θα πάνε σε ρωσικές, κινεζικές και ινδικές εταιρείες. Η Δύση θα ξεχαστεί» είπε ο Καντάφι στο δίκτυο RTL. Ανάμεσα στα δυτικά κράτη, μόνο η Γερμανία, που εξέφρασε τις αμφιβολίες για τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, ξεχώρισε ως υπεύθυνη», ανέφερε.


Αλλά, για να μην ξεχνιόμαστε (περί του αγνού αγωνιστή κτλ Καντάφι):
Την ίδια ώρα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι εξετάζει τρόπους για να δεσμεύσει μέρος των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων του Μουαμάρ Καντάφι, της οικογένειας του και άλλων Λίβυων με σκοπό να ενισχύσει τους αντικαθεστωτικούς. Ανέφερε ακόμα ότι έχουν δεσμευτεί πάνω από 30 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτά μόνο στις ΗΠΑ.

Update IV

Ο Βασίλης Ξυδιάς μάλλον με....διαβασε ή είναι τηλεπαθητικός. Διαβάστε τον και αυτόν λοιπόν!




Πέμπτη, Μαρτίου 17, 2011

Ο Συριζα οδευει προς το 60%

! Αμ πως!!!!

Αν όπου πηγαίνει ο Πάγκαλος του την πέφτουν οι Συριζαίοι τότε.... μάλλον o Σύριζας πάει για αυτόδυναμία!!!!!!




Ρε μήπως όλη η Ελλάδα ειναι Σύριζα και δεν το ξέρει;;;

Πι Ες: Εννοείται πως δεν προπαγανδιζουμε την βια και τον τραμπουκισμο και ολα τα σχετικά. Αλλά η βία μερικές φορές είναι αμφίδρομη. Η βια που υφιστανται πολλοί συμπολίτες μας από τον κο Πάγκαλο και τους συν αυτώ ειναι πολύ πιο εντονη και επώδυνη από ένα γιαούρτωμα. Νομίζω;

Τρίτη, Μαρτίου 15, 2011

Τις πταιει;

Ειναι δυνατον να ...έγινε απλα σεισμός;

Ειναι δυνατον ενας σεισμος να έφερε τσου(τσου)ναμι; Κανει ρε η γη μονη της σεισμους; Τι ειναι, φραπεδιέρα;

Οοοοοχι κυριες μου και κυριοι. Μην γινεστε πρόβατα της ΝΤΠ. Μαλακίες θα λέμε τώρα; Είναι προφανές πως:

α) Το έκανε ο Πούτιν. Ναι ναι, μην τραβάτε τα βυζιά σας γεμάτοι απογνωση. Τα λέγαμε (; δεν τα έλεγε και στους Ιάπωνες να 'ουμ';) εμείς:
http://www.liako.gr/news/home/31595-japan-earthquake.html
Σύμπτωση ή απάντηση του Πούτιν με όπλα Τέσλα στις Ιαπωνικές απειλές και το κάψιμο της ρωσικής σημαίας;
(α, btw: Τι ειναι ένα όπλο Τεσλα; Ευχαρισθω)
β) Το έκαναν οι Αμερικάνοι. Διατί έτσι τους γουστάρει. Εμ τι νομίζατε, πάει ο κάθε σεισμός και γίνεται μόνος του;;;; Οοοοοχι!
Με τι το έκαναν; Με το HAARP εννοειται! (εχει και τεσλα μεσα, να γουστάρετε)
Διαβάστε, αλλά προσεκτικά!
http://www.infoblog.gr/?p=71211


γ) Το εκαναν (ξανά) οι Αμερικανοι (εννοειται) με το haarp, τα οπλα τεσλα, αλλά ψέκασαν κιολας (φουμ φουμ). Και γιατι; Γιατι ε;;
(http://miastala.com/s/archives/15132 να ναι καλά το ελληνακι που με το έστειλε και με...φώτισε)
Μα διοτι:

Οι Γιαπωνέζοι θέλανε να βγάλουνε τους υπολογιστές τεχνητής ευφυΐας με Αρχαίο Ελληνικό πληκτρολόγιο !!!

Εμ βεβαια. Και μην τολμησεις να ρωτήσεις που το ξέρουμε!!


δ) Τα προηγούμενα ειναι μαλακίες. Έρχεται το τέλος του κόσμου, η αποκάλυψις και η λήξις του ημερολογίου των Μαγια. Όλα μαζι. Ελα τώρα, και κατά βάθος ολοι το σκεφτήκατε. Τυχαίο; Μπααααα

ε) Εννοειται πως όλα αυτα ειναι νεοταξιτικα ψεύδη για να κρύψουσι την αλήθεια από την πλατιά μάζα. Εδώ ομως υπάρχει η αληθινή αλήθεια. Ευτυχώς ημανε σε επιφυλακή και έχω τα απαραίτητα νδοκουμέντα που επάσαρα στον φίλτατο estarian. Κυριες και κυριοι για ούλα φταίει ο polsemannen και η μανια του με τις γιαπωνεζες τζιβιτζιλούδες!

Λεπτομέρειες για τις....λεπτομέρειες του συμβάντος....εδώ!


Εδώ η αλήθεια!! Πάρε πάρε! Προσεχώς και σε βιβλίο εκδόσεις "ο χαρούμενος μαλάκας, ο απόστολος των ΕΛ και ουχί ο Απόστολος Γκλέτσος"!



Ευχαρισθώ


Α, και προσοχή στα δελτία ειδήσεων:

(για τους ξερόλες παντογνωσιολόγους ποτε θα γράψεις ρε Μητρόπουλε;)

Παρασκευή, Μαρτίου 11, 2011

Σοκ και Δεος

τι να πει κανεις.......

Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2011

Α, στο καλό γελάσαμε!

Με τι ρωτάτε;

Πάνε τα παλια πιο σύντομα ανέκδοτα τύπου "αλβανός τουρίστας" και τετοια.....


Τώρα είμαστε στο "Κούγιας ο Εξυγιαντής"!!

Καμαρώστε τα καμάρια μας
http://tvxs.gr/node/79940
http://tvxs.gr/node/79849
http://tvxs.gr/node/79831

Μονο ο μεγιστος Μακαρος δεν έχει (;) κανει παρέμβαση ακόμα. Κατά τα άλλα, να είμαστε καλά έχει εμπλακεί όλος ο αφρος από....το κατακάθι...

Και εννοείται ούτε ξερω, ούτε με νοιαζει το "αληθες" των καταγγελιων του ζευγους της χρονιάς (Κούγιας - Μπέος). Αυτα ειναι για να ασχολούνται τα λαμόγια, οι κατίνες και οι φανατίλες. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πάψει να είναι αθώο εδώ και αιώνες.

Παρασκευή, Μαρτίου 04, 2011

Διαβάστε το

Οπωσδήποτε:
http://ermippos.blogspot.com/2011/03/blog-post.html

(
Τον Ερμιππο τον ξέρετε.

Το Μνημόνιο το ξέρετε. Το "μαζι τα φάγαμε" (κτλ) αυτο και αν το ξέρετε.

Οταν βλεπεις φιλε μου το εισοδημα σου να περιοριζεται, τουλαχιστον ζητας, απαιτεις θα ελεγα καλύτερα, το κόψιμο αυτό να πάει "για το καλο της χώρας" να 'ουμε και όχι να μπει πάλι σε επιλεγμένες τσέπες, σωστά;
)

Τρίτη, Μαρτίου 01, 2011

Ειδες οι μανατζαραίοι;

Πως μπορούν να κάνουν μια σχολή...κερδοφόρα και ένα πανεπιστήμιο κορυφαίο;


Ετσι ειναι παιδες. Απαξιώστε εδώ τα παντα, να ερθουν οι μανατζαραίοι να μας σώσουν. Να μπούμε και σε καλύτερη θέση στις λιστες με τα καλυτερα πανεπιστήμια του κόσμου (που φτιαχνουν τα ίδια για τους εαυτους τους, αλλά δεν γαμείς) .

Εσεις μεχρι τότε απλά φροντίστε να μην δίνετε δίνετε στα δικά μας φράγκο, οχι για υποτροφίες και τέτοια...μικροαστικά αλλά ούτε για καθαρίστριες, ή μάλλον βρείτε τις...καθαρίστριες μέσω ...outsourcing έτσι ώστε να στοιχίζουν το διπλάσιο (αμοιβόμενες όμως οι ίδιες με τα μισά) και μετά φωνάχτε πως φταίει το....πανεπιστήμιο!

Και μετά, ε αμα δεν βγαίνει το πράγμα ας δώσουμε και κανα πτυχίο στον....πτωχό λαό να 'ούμ'!

Ασε που μετά μετά, μπορεί το πασίγνωστο και τοπ στην λίστα πανεπιστήμιο σας να έχει και άλλους πτυχιούχους ονόματα όπως διαβάζω εδώ:
"Ο γιός του Καντάφι, Σαίφ, που πρόσφατα απολαύσατε στην τηλεόραση να κατηγορεί τους δυτικούς και ν απειλεί τους εξεγρμένους Λίβυους πως θα τους σκοτώσει ή την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θατης στείλει μίσο εκατομμύριο μετανάστες, έχει ένα διδακτορικό τίτλο από το βρετανικό πανεπιστήμιο LSE, διάσημο για σ αυτό φοίτησαν ο “Κάρλος, το τσακάλι“, ο Μπιν Λάντεν, ο Γ. Παπακωνσταντίνου "
Βουρ λοιπον!

Υ.Γ. Επειδής δεν ξέρω κιολας τι γίνεται και μπορει ο υιος Καντάφις να με μηνύσει, λεγω πως όπως διαβάζω εδω,και βλέπω και μόνος μου δηλαδής, η διατριβή του είναι υπαρκτή.

Από την άλλη, ομολογώ πως η παιδεία, ειδικά των άγγλωνε είναι πολύ καλή μπίζνα. Τώρα όσον αφορά την αξιολόγηση (ή/και την πατρότητα) τι να πω ρε παιδιά.... Εδώ να πούμε στην ψωροκώσταινα γράφονται διπλωματικές για 1 χιλιάρικο και διδακτορικά για πέντε(; επιφυλάσομαι, διοτι λειπω αρκετό χρονο απο τα πανεπιστημια και δεν ξερω τις τρεχουσες ταρίφες)! Με ενάμισι χαρτί στο χέρι (και ένα, δεν θα τσακωθούμε!), καθόμουνα εγώ να διαβάσω και να την γράψω όλη και να ειναι και πρωτότυπη!!!!
Χμμμμ ...θα ηθελα να ημανε μπροστά στην παρουσίαση/εξέτασή της από τον γιο του "ηγετη" παντως...να λεει, να λεει και ξαφνικα ...."ρε τι λέω εδώ ρεε!"

aeisixtir