Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Δευτέρα, Ιανουαρίου 26, 2015

Ελαβον....;

Κουφαι οι εκλογαί, κουφό το εκλογικό σώμα, κούφανε και μας και ησυχάσαμε. Ας παμε στα γρήγορα σε μια αναλυση του τι πηρανε, πως το πηρανε (κατα τη γνώμη του γράφοντος) ποιο το πολιτικο μελλον τους και τι στο διάολο κάνουμε παρακάτω. Διπλα σε κάθε συνδυασμο θα υπάρχει το σκορ κάθε συνδυασμου και σε παρένθεση το σκορ που πήραν στις προηγούμενες εκλογές, και εδώ η προφητεία μου, το πρωί της Κυριακής. Θα προσπαθήσω να πω μια κουβέντα για κάθε κομμα που έβγαλε σκορ πάνω από το δικό μου εκλογικό όριο του 1%, αν και για μερικούς θα κάνω μιαν εξαίρεση :)




ΣΥΡΙΖΑ 36,34% (26,89). Πολλά θα γραφτούν για μια από τις πιο ιστορικές εκλογικές νίκες πανευρωπαϊκά. Και ας μην έχει αυτοδυναμία και ας μην εχει μεγάλο ποοσοστό. Εδω η ΝΔ με ενα τριαντάρι και μας τα έκανε κουδούνια για δυομιση χρόνια. Αν και δεν ειναι το σκορ πρόβλημα καθώς ο Συριζα θα επιδιώξει ανοχή ή/και στήριξη από οποιονδηποτε πλην ΧΑ-ΝΔΣΟΚων. Και να δείτε που θα πάρει ούκ ολιγα δίνοντας ελάχιστα, μιας και όλοι τρέμουν τις δευτερες εκλογές εκτός από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η ΝΔ διαλύεται, το ΠΑΣΟΚ αποσυντίθεται, το ΚΚΕ φοβάται, η ΧΑ το ίδιο (μιας και ειχε πολλές διαρροές προς ΝΔ) και το Ποτάμι ζαλίστηκε και δεν ξέρει αν κερδισε ή αν έχασε. Αλλά αυτό αφήνεται για μελλοντικό ποστ. Θα του δώσουν κώλο λοιπον κριτική στήριξη αρκετοί, είτε κόμματα, είτε μεμονωμένοι βουλευτες. Το γαμώτο ήταν που δεν είχαμε άλλη μια εβδομάδα προεκλογική εκστρατεία, διότι με το ρυθμό που φυλλορροούσε η ΝΔ, οι 160 έδρες για το ΣΥΡΙΖΑ και το 40% δεν ήταν μακρυά.

Το ότι μεγάλο κομμάτι των ψήφων δεν ειναι αριστεροι, το ότι δεν θα έχει την παντοκρατορία (τυποις) που είχε ο ΓΑΠ και ο Σαμαράς δεν ειναι κακα, αντιθέτως. Η μεγαλομανία και η "λευκή επιταγή" των προηγούμενων μας έφερε εδώ, οπότε ένας συνεργατικός (αλλά αποφασισμένος) ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλά να κερδίσει. Ειδικά όταν έχει σκορ που είναι μεγαλύτερο απο το τρέχον άθροισμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα όταν μαζι με το ΚΚΕ φτιαχνουν, αν χρειαστει να γίνει μανούρα, μια κυβέρνηση μπετόν.

Ταυτα και μένω. Ενδιαφέρουσες μέρες ειναι μπροστά μας.


Όσον αφορά το μέλλον και τον πόλεμο από παντού που μοιραία θα δεχθεί η νέα κυβέρνηση δεν είμαι και τόσο ανήσυχος. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα η φάτσα του Τσίπρα που, όπως λέει και ο αδερφός μου, τον βλέπεις και δεν τον φοβάσαι και όταν στην έχει φορέσει κοιτάς γύρω σου όλο απορία. Ρωτήστε τον Αλαβάνο και τον Κουβέλη να σας πουν σχετικά. Αν νομίζετε πως η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίοι ειναι δύσκολη μάλλον δεν έχετε συμμετάσχει σε διαβουλεύσεις και συνέδρια αριστερών κομμάτων.

Αφηστε που οι παρελθούσες διαπραγματεύσεις ηταν μεταξύ φιλων. Παπαδήμος, Στουρνάρας, Γκίκας κτλ ήταν από την ίδια θερμοκοιτίδα με τους ΔΝΤες, τον Σόιμπλε και όλους αυτους. Λογικά έβρισκαν τα επιβαλλόμενα μέτρα και καθόλου υπερβολικά. Δραγασάκης, Λαπαβίτσας, Σταθάκης, Βαρουφάκης, Μηλιος, Λαφαζάνης μπορεί να έχουν διαφορές αλλά συμφωνουν σε ένα πράγμα: πως όλα τα προηγούμενα πρέπει να ακυρωθουν. Και έχουν και μια μαούνα παγκοσμίως αναγνωρισμένους οικονομολόγους να τους αβαντάρουν.

Περί νέου ΠΑΣΟΚ (και άλλες μαλακίες): Θα πω μονο το εξής: Ειδατε ποσο συγκρατημένες ήταν οι αντιδράσεις των Συριζαίων μετά από 5 χρόνια ασύστολης παραβιασης των νομων, του Συνταγματος και της λογικής από την απελθούσα κυβέρνηση. Αν το σκορ ηταν ανάποδα ακόμα θα ακούγαμε μπαλωθιές και θα βλέπαμε περιφορές φερετρων με το σημα του Συριζα ανα την επικράτεια. Αυτο σημαίνει πως ο κόσμος ειναι μεν μαγκωμένος, αλλά απο την άλλη καταλαβαίνει σιγά σιγά πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι ακριβώς ΠΑΣΟΚ.




ΝΔ 27,81% (29,66). Και πολλά πήραν και το ξέρουν. Με τα κανάλια να τους αβαντάρουν ασύστολα, με τους Ευρωπαίους επίσης, με τις εφημερίδες να κινδυνολογούν, με απίστευτο λαϊκιστικο τάξιμο χρήματος από κυβερνητικά στόματα (να δω ποιος θα απολογηθεί για το "θα βρεξει λεφτα" και πότε), με απευθείας αφαίμαξη ψήφων από τη ΧΑ η ΝΔ έχασε και έχασε χοντρά. Αποτέλεσμα μιας κάκιστης διακυβέρνησης η οποία ήταν αποκομμένη από την κοινωνία και μιας εκλογικής εκστρατείας που πόνταρε στη σιγουριά πως ο μέσος ψηφοφόρος είναι ένας χέστης ηλίθιος. Το ότι δεν έχασε παραπάνω, ασφαλώς οφείλεται περισσότερο στον Πορτοσάλτε και στο SKAI παρά στις δικιές τους δηλώσεις και πρακτικές. Αυτη η στηριξη ομως αναμενεται να έχει πρόβλημα. Πως στο καλο θα κανει τόσο τεράστια κωλοτούμπα ο κάθε Πορτοσάλτες και ο κάθε Πάσχος εκεί που σκίζονταν πως δεν πρέπει να γίνονται συχνές εκλογές και θα ζητήσει να αλλάξει η φρέσκια κυβέρνηση; Πως να το παίξουν μάγκες όταν ο ΣΥΡΙΖΑς θα τους κρατάει από τα κοχόνες με τις τηλεοπτικές άδειες; (που θα τις πληρώσετε ρε γαμημένοι)

Παρόλαυτα το πρόβλημα της ΝΔ δεν ειναι που έχασε. Ειναι που δεν έχασε αρκετα. Είχα πει πως μια ήττα με σκορ 20% θα ήταν σωτήρια για τη ΝΔ αλλά και τη χώρα, μιας και θα έδειχνε πως η νεοφασιστική της αντίληψη χρεοκόπησε, δεν μπορεί να βγάλει κυβέρνηση και πως μια " Συρρίκνωση της ΝΔ. Θα έδειχνε πως η νεα δεξια (Ποτάμι) ηρθε και ειναι ετοιμη, πως οι ακροδεξιές πρακτικές δεν αρκούν για να κυβερνήσεις και εντέλει θα έστελνε τους ΣαμαροΦαηλο ΜουρουτηδοΛαζαριδηδες σπίτια τους. Θα είχαμε δηλαδή ένα θετικό άδειασμα στελεχών στην δεξιά. Αν κατόπιν η ΝΔ αποφάσιζε να γίνει σοβαρο και ευρωπαϊκο κομμα θα μπορούσε να ελπισει σε comeback. Ενα ποσοστο γύρω στο 30% χωρίς όμως προοπτική εξουσίας και με εναν Θεοδωράκη πεινασμένο να το παίζει νέος και καθαρός θα οδηγούσε σε σταδιακή διάλυση της ΝΔ, όπως έγινε με το ΠΑΣΟΚ στο πιο απότομο. Ισως ένα ποσοστό γύρω στο 20% να τους έκανε καλό αν αλλαζαν αρχηγο, πολιτική και μυαλά με πιο δύσκολο το τελευταίο."

Ο αιώνια φιλαρχος και εγωπαθής Σαμαρας δεν δείχνει να καταλαβαίνει πως το παιχνίδι το έχει χάσει, εκτος και αν μας την πέσουν οι ξένοι και τιμήσει την παράδοση του πολιτικού χώρου του προδίδοντας την χώρα την κρίσιμη στιγμή. Ελπίδα μέσω κανονικών εκλογών δεν δείχνει να έχει και αυτό γιατί η ΝΔ δεν έχει πλέον ευήκοα ώτα στις παραγωγικές τάξεις και ηλικίες. Οι μισοί και πλέον ψηφοφόροι της είναι υπεργηροι, νοικοκυρές και ο Πορτοσάλτε. Οσο ο καιρός περνάει οι αριθμοι της θα φθίνουν καθώς η κομμονιστοφαγία δεν έχει να πεί τίποτε σε κόσμο που πεινάει εξαιτίας της σήμερα, εδώ και τώρα. Όσο περνάει ο καιρός και οι γέροι πεθαίνουν το ποσοστό αυτής της ΝΔ θα μειώνεται, άσε που οι γριές μπορει να ερωτευτούν τις ΡΙΖΕΣ και να γελάμε.
Άσε που η συγκατοίκηση στην αντιπολίτευση με τη ΧΑ έχει να μας χαρίσει πολύ γέλιο, ειδικά όταν οι ομιλίες των βουλευτών των δυο κομμάτων θα έχουν παρεμφερεις θέσεις. Σαν κυβέρνηση ο Σαμαράς κατηγορούσε το ΣΥΡΙΖΑ όποτε τύχαινε να καταψηφίσει κάτι μαζί με την ΧΑ. Να σε δώ τώρα μάγκα μου.




ΧΑ 6,28% (6,92). Πολλές αναγνώσεις έχει το σκορ της. Μάθαμε επιτέλους, πέραν πάσης αμφιβολίας πια, πόσοι ειναι οι τέρμα φασίστες σε αυτή τη χώρα. Η ίδια δείχνει μια (εικονική) σταθερότητα η οποία τίθεται εν αμφιβόλω όμως: Ενδιάμεσα το σκορ της ήταν ήδη πολύ ψηλότερο (ισως διψήφιο) το οποίο όμως λεηλάτησε ο Σαμαράς με την ακροδεξιά ρητορική του και τον κομμουνιστοφόβο που κυκλοφορούσε και τρόμαξε τους νοικοκυραίους της πούτσας. Οι ίδιοι οι ΧΑτες θα καμαρώνουν πως άντεξαν αλλά η υποψία μου ειναι πως το ταβάνι τους το βρήκαμε και πως το ταβάνι αυτό θα χαμηλώνει συνέχεια, ειδικά αν πέσει καμιά βαριά καταδίκη.

Είμαι περίεργος αν εκείνος ο νομικός (συνταγματολόγος;) που πρότεινε να βγάλουμε εκτός....συστηματος τη ΧΑ ακολουθώντας την οδο του αποκλεισμού τους μεσω συμφωνίας κυρίων των υπολοίπων θα το προτείνει και τώρα. Αν δηλαδή θα προτείνει στην ουσία οι 149 έδρες του Συριζα να ειναι αυτοδυναμία απο μόνες τους διοτι θα μετρησουν επί των 283 εδρων που πιάνουν όλοι πλην των ΧΑτων. Κάτι μου λέει πως όχι.



ΠΟΤΑΜΙ 6% (-): Ο Θεοδωράκης είχε πει πως θα παραιτούνταν αν δεν έπαιρνε διψήφιο στις ευρωεκλογές. Δεν πήρε. Δεν παραιτήθηκε. Ειχε πει πως θα έφευγε αν δεν έβγαινε τρίτο κόμμα. Δεν πήρε καθώς έχασε από τους φασίστες. Παρόλαυτα κανείς δεν νομίζει πως θα φύγει και όλοι, μα όλοι περιμένουμε επιτέλους τις Δευτεριάτικες προτάσεις του, να γελάσουμε και λίγο ρε αδερφε. Κατα τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ξεφούσκωσε πέραν του αναμενόμενου μιας και ακόμα και η ροη ΝΔτων ψηφοφόρων ανακόπηκε μιας και όλοι κατάλαβαν πως ο Θεοδωράκης δεν ειναι κατι νέο, αντιθέτως ειναι κάτι πολύ πολύ παλιό.

Παραπέρα αναμένωμεν. Αν πάρει τα χαμπάρια του και το παιξει επιτέλους σοβαρή κεντροδεξιά (δεν θα γίνει, αλλά λέμε τώρα) θα φάει χοντρό κομμάτι από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αν επιμείνει Μπομπολικά και αστυνομοχωροφυλακικά τότε σταδιακά θα εξαερωθει. Μεγάλο πλήγμα για τη δημοκρατία, τη χώρα, τον πολιτισμό και το σύμπαν γενικότερα, η επανεκλογή Λυκούδη.




ΚΚΕ 5,47% (4,5). Σε ένα παράλληλο σύμπαν η δήλωση Κουτσούμπα στις αρχές Ιανουαρίου θα μπορούσε να ηταν: "Το πλήγμα που δέχθηκαν τα λαϊκά στρώματα από τις ανάλγητες πολιτικές του ΝΔΣΟΚ και της ΕΕ ήταν σαρωτικό. Καλούμε τους πολίτες να μας στηρίξουν για να σώσουμε όσα μπορούμε από αυτα που έμειναν και να πάρουμε πίσω όσα γίνεται από αυτά που χάθηκαν. Ζητάμε την ευθύνη της συμμετοχής στην διακυβέρνηση για να στρέψουμε την εφαρμοζόμενη πολιτική όσο πιο αριστερά γίνεται στις υπάρχουσες συνθήκες. Μπορεί να μην μπορέσουμε να κάνουμε όσα θέλουμε αλλά να είστε σίγουροι πως θα κάνουμε όσα μπορούμε μαζί με το λαό και τον εργαζόμενο". Το αποτέλεσμα θα ήταν πως το ΚΚΕ θα ήταν τρίτο κόμμα με διψήφιο ποσοστό και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν πάλι πρώτος. Μια κυβέρνηση συνεργασίας της καθαρόαιμης αριστεράς θα τρόμαζε τον κόσμο όλο. Είτε εντος είτε εκτος ΕΕ η κυβέρνηση συνεργασίας της αριστεράς θα ξεκίναγε θριαμβευτικά (τι να λέμε τώρα, όταν στο σύγχρονο ΚΚΕ ακόμα και το ΕΑΜ θεωρείται περίπου....λάθος;). Ειδικά αν έπαιρναν επιτέλους χαμπάρι πως ο κόσμος θέλει τις αλλαγές λάου λάου και όχι θεαματικά και απότομα. Θες ρε Κουτσούμπα να βγούμε εκτός Ευρώπης; Φτιάξε πρώτα ενα γαμημένο μοντέλο που να λειτουργεί (Πελετίδη ακουουουουους;;) και εδώ ειμαστε να το κουβεντιάσουμε.

Σε αυτό το σύμπαν το ΚΚΕ χαίρεται που αύξησε το ποσοστό του και τρέμει τις δευτερες εκλογές, διότι ξέρει πως αν χρειαστεί αριστερές ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ για να τσιμπήσει τις έδρες που του λείπουνε, ε θα του τις πάρει και εύκολα. Και οταν το ΚΚΕ βρεθει εκτός Βουλής ο σ. Κουτσούμπας θα χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο διοτι του την φόρεσαν οι ρεφόρμες. Το ότι άντεξε το ποσοστό του οφείλεται απλούστατα στο ότι οι ΚΚΕδες διαβάζουν και αυτοί τα γκάλοπ και είδαν πως ο ΣΥΡΙΖΑς δεν τους έχει ανάγκη για να βγει πρώτος. Αν όμως δουν τον κίνδυνο Σαμαρά να επανέρχεται τότε ......

Το ότι πήραν λιγότερο από τους παραπαίοντες φασίστες, το ότι πήραν λιγότερο απο τον "καραγκιόζη με το Σακίδιο και χωρίς ιδεολογία", το ότι ο (προερχόμενος απο το ΚΚΕ, σωστα;) Γκλετσος χωρίς πρόγραμμα, χωρίς στελέχη και χωρίς λεφτά πήρε και γαμώ τα ποσοστά, το ότι η φασιστική νοοτροπία της κυβέρνησης δεν οδήγησε το ...τιμημένο σε υψηλότατο σκορ δεν δείχνει να προβληματίζει τον σ. Κουτσούμπα. Στόχος ήταν να μπει στην Βουλή και να μην τον έχει ανάγκη ο Συριζας. Οπότε όλα καλά. Δεν ειναι ο γυαλός στραβός σύντροφε!


ΑΝΕΛ 4,75% (7,51). Από τους θριαμβευτες των εκλογών. Χωρίς τα μισά στελέχη, με απώλειες από τη ΝΔ, με κινδυνολογια και σνομπάρισμα από τα ΜΜΕ, αποκλεισμένος απο την Βουλή σε σχεδόν όλα τα γκάλοπ, ο Καμμένος τα κατάφερε, μπηκε στην Βουλή και προβάρει υπουργικό κοστούμι. Με μια πανέξυπνη εκλογική εκστρατεία (ειδικά με τις μαντινάδες ακόμα γελάω), η οποία είχε να περάσει μόνο ένα μήνυμα: ο Σαμαρας ειναι σκατα, ο Τσίπρας ειναι μοιραίο να έρθει, βάλτε με μεσα να ....συνδράμω και γω, το οποίο και πέρασε, μην μείνει η δεξιά εκτός εξουσίας και πάθει κανα κοκομπλόκο. Η ΚΟ του ειναι λογικά πλέον μπετόν αρμέ μιας και άντεξε τόσες αποχωρήσεις, διασπάσεις, εξαγορές (μην γελάτε ρε), ενώ κράτησε σταθερή αντιμνημονιακή στάση σε όλες τις περιπτώσεις αψηφώντας τον πολιτικό κίνδυνο.

Λογικά ειναι ο αναμενόμενος κυβερνητικός εταιρος του ΣΥΡΙΖΑ γιατι ειναι ο πλεον εύκολα διαχειρισιμος. Με 2-3 γενικές γραμματείες και ένα υπουργείο (πχ αυτο της ...Γεωργίας ή όπως θα λέγεται) οι Καμμένοι θα ειναι ευτυχέστατοι, θα υπερψηφίζουν τα πάντα και θα βάλουν βετο για τις εικόνες στα δημόσια κτίρια κάτι που θα επιτρέψει στον Τσίπρα να βγει από την κοσμική λούμπα με τους δικους του (εγω θελω, δεν με αφήνει ο Καμμένος, αστον τον μαλάκα, με τέτοια θα ασχολούμαστε τώρα;) ενώ ο Καμμένος θα το παίξει θεματοφύλακας των παραδόσεων (ειδικά των ανούσιων) κετς, κάτι που θα αφαιρέσει από το Σαμαρά την ποδηγεσία στο είδος. Win win η κατάσταση που λέτε. Ασε που οι ψεκασμένοι έχουν αποδείξει πως έχουν μιαν άγνοια κινδύνου αν τους κουρδίσεις κατάλληλα. Βεβαίως θα ρίξουμε χοντρά βρωμόγελα με τους κυβερνητικοί βουλευτες, αλλά αυτό πια μας έχει γίνει συνήθεια.




ΠΑΣΟΚ 4,68% (12,28). Το πρόβλημα δεν ειναι το σκορ. Το πρόβλημα ειναι πως ακόμα και μαζί με το ΚιΔηΣΟ και πάλι παίρνουν λιγότερα από το 2012. Το κόμμα παραπαίει, τα χρεη συσσωρεύονται και ο συγκολλητικός ιστός της εξουσίας αποτελεί πλέον παρελθόν και δεν αναμένεται να επιστρέψει για πολλά πολλά χρόνια. Τελευταίος και καταιδρωμένος ο Βαγγέλας, κόντρα στα γκάλοπ και κόντρα στις ευχες/παρακαλετά του περί τρίτου κόμματος, έχει αποτύχει και μάλιστα χοντρά. Ο Βενιζέλος θα κοιτάξει να την κάνει, αλλά να δεις που κανείς δεν θα θέλει να πάρει τη θέση του.  Ιστορικό γεγονός πως στην έδρα του Βενιζέλου η Ενωση Κεντρώων πήρε μεγαλύτερο ποσοστό από το ΠΑΣΟΚ. Το εγραψα και το ξαναγράφω. Η διάλυση αυτού του κόμματος θα σημάνει την αρχή μιας εθνικής πολιτικής κάθαρσης. Το ότι τα μισά "αστερια" του μενουν εκτος Βουλής ειναι θετικό από μόνο του, όπως ισχύει αντίστοιχα για τα μαγικά πουλέν της ΝΔ (βλ. εδώ).



ΚιΔηΣο 2,46% (-). Και πολλά πήραν. Καθε φορά που άνοιγε το στόμα του ο Γιώργος ή ο Καρχιμάκης έχαναν μία μονάδα. Τουλάχιστον διέλυσαν το ΠΑΣΟΚ και αυτό πιστώνεται στα θετικά τους. Αστειος και θλιβερός ταυτόχρονα ο Γιωργος ειχε το θράσος να βάζει κοκκινες γραμμές στον Συριζα για ενδεχόμενη συνεργασία την ίδια ώρα που στο ΠΑΣΟΚ ακουγόντουσαν χριστοπαναγίες σε Σολ Ματζόρε. Αντε γεια!




Ενωση Κεντρώων 1,79% (0,28). Θριαμβευτής και ο Λεβέντης. Σε ενα πιο νορμαλ και αναλογικό σύστημα θα ήταν εντός Βουλής. Ελπιζουμε να μην είναι εκτος κρατικής επιδότησης μιας και ο ίδιος νιώθει ως δικαιωμένος προφήτης, κατι που βεβαιως μας αφήνει αδιάφορους πολιτικά αλλά όχι σουρεαλιστικά



Τελεια 1,77% (-). Επισης νικητης, εκει στο μικρόκοσμο του 1 με 2 %. Μεγαλο πολιτικό bonus πως ο ίδιος δεν ήταν καν υποψήφιος διοτι ήθελε ετσι και αλλιώς να εξαντλήσει την Δημαρχια που του έδωσαν οι πολίτες κτλ κτλ. Παραπέρα για κόμμα που δεν ειχε προγραμμα, στελεχη, πολιτικές θέσεις, προβολή και χρήματα μια χαρά τα πήγε. Βεβαίως, αν σφίξουν τα γάλατα κανεις δεν ξέρει τι θα γίνει, έτσι δεν ειναι;



ΛΑΟΣ 1,03% (1,58). Ισχυουν τα ίδια που ισχυουν και για τη ΝΔ. Ακομα και οι πιο κορακοζώητοι ψηφοφόροι κάποτε πεθαίνουν. Ο λόγος ύπαρξης του κομματος εχει παρέλθει μιας και ιδεολογικά έχει απορροφηθεί απο την ΝΔ και έμειναν να τον ψηφίζουν οι γριες απο συνήθεια.




Τελος;

Όχι!


Πράσινοι - ΔΗΜΑΡ 0,49% (6,25). Και πολλά πήραν. Μερικές φορές, ρε μερικές φορές, μερικές φορές το Σύμπαν σου δίνει ακριβώς αυτό που αξίζεις (η Κοελιά της ημέρας). 




12 σχόλια:

  1. Για να δούμε τι θα δούμε από σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/1/15 18:56

    Είσαι υπερβολικά γαλαντόμος απέναντι στην κυβέρνηση Σύριζα/ΑνΕλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα θεματα που εχουν οι Καμμένοι ειναι γνωστά.
      Απλα παραμένουν η καλύτερη απο τις διαθέσιμες επιλογές. Αυτο δεν σημαινει πως ειναι καλη επιλογη ομως

      Παραπέρα, απλά θα δείξει

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/1/15 00:12

      Για τη Γάζα έχετε να μας πείτε κάτι ή θα πείτε πάλι "εξέδρα, να σου γνωρίσω τη μπάλα";

      Διαγραφή
    3. Εξαιρετικη ερωτηση. Δεν ξερω να απαντησω ομως, οποτε την κάνω και εγώ.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος27/1/15 09:10

      Αν ο "Ανώνυμος27/1/15 00:12" ρώτησε εμένα για την Γάζα με έχει μπερδέψει με την διπλωματική αποστολή του Ισραήλ. Αν θεωρεί οτι αυτό είναι πέταγμα της μπάλας στα μνήματα, τότε είναι ατόφιο μέρος του εθνικού ελληνικού κορμού.
      Επίσης χαίρομαι οτι όταν ανοίγω κουβέντα για αντισημιτισμό _εσείς_ ξεκινάτε για την Μ.Ανατολή. Και όταν μιλάμε για εδάφη και Κατεχόμενα ασχολείστε αποκλειστικά με ένα συγκεκριμένο ξένο κράτος και ποτέ με τους συμπατριώτες σας που λεηλάτησαν και συνεχίζουν να κατέχουν παράνομα εδάφη,σπίτια,συναγωγές και νεκροταφεία. Καταλαβαίνω την δυσκολία να χάσεις ψήφους και φίλους με το να προχωρήσεις σε πραγματικά δύσκολες πράξεις αλληλεγγύης αλλά δε πειράζει. Αυτή η σαπίλα δεν γεννήθηκε το 1948 για να διατηρώ ψευδαισθήσεις οτι σχετίζεται με την διαμάχη στη Μ.Ανατολή.

      Ζαphod επαναλαμβάνεις την ερώτηση σε μένα;

      Εγώ βλέπω οτι απέναντι στον φασίστα Γεωργιάδη καμία ελαστικότητα. Απέναντι στον φασίστα Καμμένο αρχίσαμε τα περι μονόδρομου. Με άλλα λόγια μπροστά στην Εξουσία η γραμμή απέναντι στο φασισμό είναι κινητή - προσωπικά συμφωνώ με αυτόν τον πραγματισμό αλλά στο επόμενο moral outrage θα γελάσω.

      Διαγραφή
    5. Περιμένω να κρινω επι εφαρμοζόμενης πολιτικής, όχι επι ρητορειας.

      Τον συριζα μπορει να τον κατηγορήσει κανείς για πολλα, αλλά όχι για φιλοφασιστικές τάσεις

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος26/1/15 20:38

    Ψιλοάσχετο: Είμαι περίεργος να δω αν ο Τσίπρας θα έχει τα αρχίδια να γαμήσει τους δημοσιογράφους όπως τον γάμησαν αυτοί προεκλογικά ή αν θα θέλει να του φιλάνε τα πόδια του όπως συνηθίζουν να κάνουν σε κάθε νέα κυβέρνηση.

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι, αλλά κακά τα ψέματα αν γαμήσει όσους πρέπει, στο τέλος θα στραβοψωλιάσει.

      Διαγραφή
    2. Ο Τσιπρας εχει το χαρισμα να βγαινει οφελειμενος απο καθε ζορικη κατάσταση και στο τελος να του λενε μπραβο ακομα και οταν τον βριζουν.

      Ο φοβος ειναι ο ιδιος παντα: μην την ψωνισει και την δει Αντρεας, κάτι που μέχρι στιγμής μάλλον το κουλαντρίζει

      Διαγραφή
  4. ζαφωδ πιστεύεις ότι θα παίξει ρόλο που θα γίνει η δίκη της χρυσής αυγής με κυβέρνηση συριζα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικά οι προσδοκίες ειναι πως θα παίξει ρόλο ...μην παίζοντας ρολο. Ελπιζουμε οι ωμες παρεμβάσεις στην δικαιοσυνη να γίνουν παρελθόν

      Διαγραφή

aeisixtir