Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Σάββατο, Ιανουαρίου 06, 2007

Δεν πάμε καλά

Ο νέος Μεσαίωνας μπήκε δυναμικά με το νέο έτος για να μας θυμήσει την θέση μας. Αφορμή για το παρόν έδωσαν δυο άλλα ποστς που διάβασα σήμερα από τον apollon και την ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ που περιγράφουν δυο εκφάνσεις του σύγχρονου Μεσαίωνα και δεν είναι γενικές αλλά άπτονται της καθημερινότητάς μας.... Εδώ δίνω και μια τρίτη. Γίνεται συνέχεια αλλά περνάει 'χαλαρά' απαρατήρητο και ασήμαντο.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ δημόσιας τάξης έκανε τον ψάλτη στην λειτουργία για τον αγιασμό των υδάτων, αν θυμάμαι καλά. Και δεν ντρέπεται! Ο υπουργός, η ανώτερη αιρετή αρχή κάνει τον ψάλτη και φιλάει το χέρι του κάθε τράγου με την πρώτη ευκαιρία! (Ας μην ξαχνάμε και το αλησμόνητο πανηγύρι με την χαμένη εικόνα της μονής Ελώνης).
Δηλαδή αν τύχαινε και είχαμε έναν υπουργό μουσουλμάνο θα έπρεπε να κάνει τον μουεζίνη; Αν είχαμε έναν ζουλού; Έναν ισουήτη; Έναν σατανιστή βρε αδερφέ; Τί είναι αυτά;
Ποιός κυβερνάει τέλος πάντων αυτήν την χώρα; ε; Ή είσαι εκλεγμένος άρχοντας όλων των Ελλήνων ή είσαι παπαδάκι. Το ένα αναιρεί το άλλο. Όλοι οι φορείς "υποτάσσονται" στην αιρετή εξουσία, γι' αυτό το λόγο ακριβώς: Προέρχεται από τον λαό και τον αντιπροσωπεύει στο σύνολό του, όσο μαλακισμένη και αν είναι ή δεν είναι. Αυτό τουλάχιστον λέει η θεωρία. Δεν οφείλει ο εκλεγμένος από το λαό να αποδίδει τιμές σε καμία θρησκευτική κάστα, ή έστω να το κάνει σε όλες ισότιμα , πρέπει να γίνεται το αντίθετο.

Αλλά τί τα θες, από κάτι τέτοια βλέπουμε τον σεβασμό των αρχόντων μας στο θεσμό που πρεσβεύουν και στην αστική μας δημοκρατία! Τα πάντα στο γλείψιμο και στην ψηφοθηρία! Εύγε! Χωρίς να είμαστε και εμείς άμοιροι ευθυνών. Τέτοιοι είμαστε, τέτοια μας πρέπουν.

Δεν ξέρω, μπορεί σε κάποιους να φάνηκε ασήμαντο εμένα όμως με πείραξε. Δεν ξέρω, όταν έγινε υπουργός ο κ. Πολύδωρας αισιοδοξούσα, είπα χαριτωμένος είναι, θα γελάσουμε. Αλλά το έχει παρακάνει. Ούτε να γελάσεις πια δεν μπορείς.

Τέλος πάντων, όχι άλλη γκρίνια σήμερα. Καλή χρονιά να έχουμε!

8 σχόλια:

  1. πατρις Θρησκεια οικογενεια...
    Μην το ξεχναμε αυτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/1/07 20:37

    Είναι η συναλληλία παιδάκι μου, ο πολιτικός δίνει προνόμια πλουτισμού και εξουσίας και ο παπάς φέρνει ψήφους για να δώσει ο πολιτικός νέα προνόμια για να φέρει ο παπάς νέους ψήφους και πάει λέγοντας. Συναλληλία λέγεται αυτό και λειτουργεί από τους πρώτους βυζαντινούς χρόνους... Για ποιο λόγο νόμιζες ότι υπάρχει η εκκλησία; ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O ανώνυμος φίλος έχει δίκιο νομίζω gerry μου! Μα τί περίμενες;;; Ξέρεις πόοοοοοσες άλλες εκδουλεύσεις προσφέρει η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση στην εκκλησία με στόχο την ψηφοθηρία; Και πόσοι εκβιασμοί γίνονται από πλευράς εκκλησίας στις κυβερνήσεις προκειμένου να προασπίσουν τα παχουλά συμφέροντά τους;
    ΌΛΑ σήμερα στην εκκλησία όπως & στην πολιτική εξάλλου, είναι θέμα συμφερόντων!!!
    Και μόνο αν το καταλάβουμε αυτό όλοι μας θα μπορέσουμε να το αλλάξουμε...
    Την Καληνύχτα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε ευχαριστώ για την νέα λέξη.

    Ρε παιδιά δεν γεννήθηκα χτες το μεσημέρι. Εννοούνται αυτά που λέτε. Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο πηδάν εμάς.

    Αν και πλέον το να βρεις κάποιους που το αναγνωρίζουν είναι σπάνιο οπότε και ευχαριστώ για τα σχόλιά σας. Αυτό που με εκνευρίζει είναι ο τρόπος που γίνεται πλέον. Λες και δεν είμαστε στον εικοστό πρώτο αιώνα αλλά στην εποχή του Θεοδόσιου! Λες και δεν έχουμε δημοκρατία (????) αλλά ταλιμπανέζικη θεοκρατία. Τουλάχιστον οι ταλιμπάν ήταν πιο ειλικρινείς.

    Γι΄αυτό και μίλαγα για νέο Μεσαίωνα. Και έτσι και αλλιώς ξέρουμε πολύ καλά πως η κάθε εκκλησία είναι εν δυνάμει (;) πολιτικός φορέας. Απλά εκνευρίζομαι όταν ο αιρετός φορέας του φιλάει δουλικά το χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ψυχραιμιαααααα.ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΑΑΑΑΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και ψυχραιδύο και ψυχραιμία αφού παπαδάκια θα μείνουν...

    Μονοπρόσωπη ΕΠΕ το σύστημα γαρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έτσι είναι Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει. Η ερώτηση είναι εμείς τι φταίμε αλλά τέλος πάντων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή χρονιά...
    Εγώ τι να πω.. Μια Παιδίσκη είμαι μόνον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir