Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τετάρτη, Απριλίου 28, 2010

Οδηγος επιβιωσης; - updated version

Διαβασα τις πατάτες που γράφει το zougla.gr εδώ. Εξαιρετική η ιδεα να πανικοβάλλεις τον κόσμο. Μαζέψτε λεφτα, μην χαλάτε λεφτα, βαλτε λεφτα στο σεντούκι και άλλες παραλλαγές στο ίδιο μοτίβο. Σκοτώστε την αγορά δηλαδή. Καμία λογική πρόταση για το πως θα ζήσει κάποιος καθημερινά. Χαζομάρες και ανοησίες μανατζαρέικου τύπου. Δεν ελεγαν καλύτερα να αποσύρουμε το χρήμα τελειως από την κυκλοφορία; Να είμαστε όλοι πάμπλουτοι και νηστικοί; Αυτο δεν ειναι οδηγίες επιβίωσης, οδηγίες για αυτοεκπληρούμενη κατάρρευση ειναι.

Και εδώ ερχόμεθα εμεις οι μή οικονομολόγοι να πούμε πεντεξι λογικά πράγματα.

Τι να κάνουμε λοιπόν;

Συμβουλή τύπου zougla.gr που αν την ειχε χαμπαριασει θα την έλεγε:
  • Οσοι ειστε αρκετά φραγκάτοι αγοράστε πολύτιμα μέταλα. Βεβαίως ειναι παράνομο να το κάνετε (δεν το ξέρατε ε;), αλλά εδώ ειναι Ελλάδα, κάποια άκρη θα βρείτε. Αγοράστε 5-6 κιλά χρυσάφι (υπολογιστε κανα 100χιλιαρο - και βάλε) και θάφτε τα στον κήπο. Μετά από 2-3 χρόνια η αξία τους θα είναι πολλαπλάσια ή έστω θα έχει αποφέρει κέρδος πολύ μεγαλύτερο από το τραπεζιτικό επιτόκιο. Αν ενδιαμεσα λογω αφραγκιάς μιας και τέτοιοι που είστε δεν κρατήσατε κάποια φράγκα στην τράπεζα και πεθάνατε της πείνας, τουλάχιστον στειλτε μου ενα mail που να λέει που τα έχετε καταχωνιάσει. Όποιος δεν έχει άκρες και ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου, αλλά θα πληρωθώ σε υλικό και όχι σε ομόλογα! (υπολογίστε ενα 20% προκαταβολικά χεχεχε)

Συμβουλές που έχουν και γενικότερα οφέλη:
  • Αγοράζετε Ελληνικά προϊοντα. Μέρος αυτών που δίνεται σε προϊονα πολυεθνικών φεύγει έξω από την χώρα. Το ζήτημα ειναι να συνεχίσουμε να ζούμε και να ανέβει και το ρημαδοΑΕΠ. Ενας ακόμα λόγος που τον πίνουμε ειναι το τεραστιο ανοιγμα του ισοζυγίου εισαγωγών - εξαγωγών. Ξεχάστε Γκούτσι και τέτοιες παπαριες. Υπάρχουν ελληνικές βιοτεχνίες που απασχολούν κοσμο και παράγουν προϊοντα ποιότητας. (Update: Εξαιρετικό - και πρακτικό - το σχετικό άρθρο του Μιλτιάδη Χαραλάμπους που βρήκα εδώ). Αν οι τιμές τους ειναι ακριβότερες, ένας τρόπος να τις ρίξουν ειναι ο αυξημένος τζίρος και η συμπεριφορά μας (παζάρια!). Ακομα και οταν πηγαινετε σε μεγάλα καταστήματα να επιμένετε να ζητάτε ελληνικά προϊντα ή προϊοντα fair trade. Πες πες κατι θα γίνει.
  • Ισως ενα γενικοτερο στοχευμενο καταναλωτικό εμπάργκο ενάντια πχ στα αμερικάνικα ή στα γερμανικά προϊόντα να είχε την πλάκα του. Αυτο νομίζω πως εχει ένα ενδιαφέρον αλλά δεν ξέρω αν μπορει να τσουλήσει.
  • Να ζητάτε απόδειξη, ειδικά και ιδιαιτερα από κλάδους που την έχουν δει κάπως. Αν καποιος σας κάνει έκπτωση κόβοντας το 21% της τιμής και δεν δινει απόδειξη δεν σας κάνει καμία έκπτωση. Απλα σας κάνει συνέταιρο στην κλοπή του ΦΠΑ από το κράτος. Ή απαιτήστε απόδειξη ή πείτε του να κόψει και από το κέρδος του για να γινει η όποια συναλλαγή (για adventurers προτεινεται ο συνδυασμος και των δύο, αλλά απαιτεί υπερψηλο level και μεγάλο charisma)
  • Η αγοραστική δύναμη ειναι τεράστιο όπλο. Ο καταναλωτής με την συμπεριφορά του μπορεί να επιβραβεύσει ή να τιμωρήσει επιχειρήσεις. Αν κοινοποιήσει κιόλας το λόγο γι αυτό που κάνει, μπορεί να βρει και άλλους που συμφωνούν μαζί του και να αναγκάσει την επιχείρηση να αλλαξει συμπεριφορά με τρόπους που κανένας νόμος δεν μπορεί να την κάνει. Γκρινιάξτε λοιπόν και μάλιστα μεγαλοφώνως. Oποιος πίνει αδιαμαρτύρητα φραπε με 7 ευρώ είναι ή πολύ φραγκάτος ή πολύ μαλάκας ή και τα δύο.
  • Οι πολυ περισσότερο φραγκάτοι από εμάς Γάλλοι έχουν ένα πουγκί για τα ψιλα ΝΑ με το συμπάθειο. Και μετράνε τι και γιατι το αγοραζουν. Ειπαμε να είμαστε large, όχι κορόιδα!
  • Στα τουριστικά θέματα (καλοκαίρι μπαίνει κιολας). Προτιμείστε οικογενειακές ντόπιες επιχειρήσεις και όχι επιχειρήσεις - μεγαθήρια οι οποίες είτε ελληνικές είτε ξένες ΔΕΝ προσφέρουν τίποτε στην τοπική οικονομία. Αν το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών σας φαίνεται υπερκοστολογημένο καταγγείλτε το ή έστω κάντε παζάρια.
  • Ακόμα καλύτερα μην χαλάτε φράγκο πέρα από τα στοιχειώδη. Πάρτε σκηνές, παπλώματα και τα ρέστα και αμολυθείτε στις υπέροχες ελληνικές παραλίες. Δεν χρειάζονται και πολλά έξοδα για να περάσει κανείς καλά. Ηλιος, ξαπλα, μουσική, ποτό και κυρίως καλή παρέα.
  • Καλοκαίρι ειπαμε μπαινει και οι λυσσάρες από την αλλοδαπή έρχονται δια να λαβουν το απαραιτητο ΕΛ DNA που τους χρειάζεται για να την περάσουν τον κρύο χειμώνα. Η πρόταση προς τα ΕΛ καμάκια ειναι είτε να χρεώνουν τις υπηρεσίες τους, είτε να κηρύξουν εμπάργκο σε ορισμένες συμπαγείς ομάδες "ανθΕΛληνων" όπως οι Γερμανίδες - και μεταξύ σας καλό θα σας κάνει ρε σαβουρογάμηδες! Να δουν λίγο και οι ευρωπαίοι πως ειναι να τους αντιμετωπίζουν σαν παρίες! Δεν σε γαμώ μωρή πατσαβούρα!
  • Προβλεπω δε η αθανατη ελληνική λεβεντιά των διπλών κοστολογίων (αμ πως. Σε κόβει ο άλλος πως εισαι Έλληνας και σου ζητά τα μισά λεφτά. Σε μερικούς πρέπει απλα να το απαιτήσεις: "ξέρω πως στους Έλληνες χρεώνετε τόσα. Πάρτα και ευχαριστώ") να γνωρίσει νέες δόξες (προσοχή. Δεν πουλάνε στη "διπλη τιμη στους ξένους". Τα τιμολογια τους ειναι κανονικα. Εχω λαβει υπηρεσίες πολλές φορές σε τιμή κόστους μόνο και μόνο επειδή μιλάω ελληνικά). Βουρ στο κεφάλι, αλλά προσεκτικά μην.....σας πάρουν χαμπάρι!
  • Ο περιορισμός των εξόδων περνά και από την ατομική παραγωγή. Ακόμα και στο μπαλκονι του διαμερίσματος μπορείτε να βάλετε δυο ντοματούλες ή κανα μαρουλάκι. Πάει ο καιρος των τριαντάφυλλων και των ορτανσιωνε! Η Κούβα που είναι υπό εμπάργκο εδώ και 500 χρόνια την παλεύει έτσι μιας και δεν υπάρχει - λενε ε; δεν έχω πάει - τετραγωνικό μέτρο γης ακαλλιέργητο. Εμπρος για μια καπιταλιστικοκομμουνιστική χώρα (αναποδο από την Κίνα που ειναι κομμουνιστοκαπιταλιστική), ασε που η χειρωνακτική εργασία και ειδικά αυτή που βλεπεις και πιάνεις τι παράγεις κάνει καλο στον γιαπικο εγκέφαλο που ειναι γεμάτος *********
  • Αναγκαστικά, αμα δεν υπάρχει ρευστό τι άλλο να κάνεις, θα πάμε σε εποχές ανταλλακτικής οικονομίας. Μου φτιάχνεις το αμάξι, σου σκάβω τον κήπο κτλ
  • Πάρτε και κανα ποδήλατο.
  • Να θυμόμαστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πως καμια δουλειά δεν ειναι ντροπη. Η δουλειά ειναι αποκατάσταση της αξιοπρέπειας. Η μή δουλεια ειναι ντροπή. Μην ρίχνετε τα μούτρα σας αν αναγκαστείτε (ειδικά οι νεότεροι) να κάνετε μια εργασία η "οποια δεν σας ταιριαζει". Έτσι και αλλιώς ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Όποιος βλακας δε επιλέγει παρέες ανάλογα με τι δουλειά κάνουν θέλει έτσι και αλλιώς πολλές σφαλιάρες.
  • Οσοι εχετε επιχειρησεις με μεγαλο αριθμο του προσωπικου και σκεπτεστε να τους κανετε μειωση (μιας και προβλέπεται οι συλλογικες συμβασεις να παρουν τον πεουλον και de jure γιατι de facto αυτο εχει γινει εδώ και πολύ καιρο - να' ναι καλά ο Σημίτης γι αυτο) για να βγειτε, καντε τους παράλληλα συμμετοχους. Αν ο αλλος πιστευει πως δουλεύει και για την πάρτη του δουλευει καλύτερα και η πιθανοτητα κερδοφορίας αυξάνεται. Η Αγγλική vodafone πχ που ξέρω από πρωτο χέρι πως το κάνει (η τουλαχιστον το έκανε πριν 6 χρόνια!) δεν μπορεί να είναι τόσο ηλίθια.
  • Η πειρατεία δεν σκοτώνει την μουσική αλλά τις πολυεθνικές. Βαράτε στο δόξα πατρί. Το ποσοστό που παίρνουν οι μουσικοί για τις πωλήσεις ειναι μηδαμινο ετσι και αλλιώς. Οι δε επαγγελματιες "συνθετες" τυπου Φοιβου με αφήνουν παγερά αδιάφορο διότι έχουμε και μια κουλτούρα
  • Οποιος παπαρας ξαναψηφισει ΠΑΣΟΚ και ιδιαιτερα ΝΔ να μην ξανάρθει ούτε με τον κηδεμόνα του. Πιστευω πως αν ειχαμε πρωθυπουργο τον Λεβέντη και Υπ. Εθνικης Οικονομιας τον Βεργή αποκλείεται να είμασταν χειρότερα, οποτε....βαρατε οπου γουσταρετε. Ετσι και αλλιώς αρχη ανδρα δεικνυσι και οι δικοι μας αποδειχθηκαν νουλες για να μην πω τπτ πιο χοντρο
  • Να γελάτε

Αυτα προς το παρον. Οποιος θελει ρίχνει ιδέες που θα μπουν σε προσεχες update αν και οταν υπάρξει υλικό


Update: Οριστε μερικές νέες ιδέες:
(με δικό μου μασαζ)

Από τον Oblivion:
  • Οσοι εχετε το σχετικό τάλαντο φτιαξτε ερασιτεχνικά γκρουπ και αμολυθείτε στους δρόμους. Κάτι θα κονομήσετε, άσε που μπορεί να βγάλετε και καμια γκομενα/γκομενο
  • Eφαρμόστε την φορολόγηση της εκκλησίας στην πράξη. Γίνετε χριστιανικότεροι των χριστιανών και βουτήξτε από το παγκάρι τον ένα μανδύα που δεν δίνει αυτός που έχει δύο
  • Τα μεγάλα σόγια καλο ειναι να ενοποιήσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και να μοιράζονται το (πιθανότερα αυξημένο) επιτόκιο

Aπό τον eidomen, τον οποίο "ανάγκασα" να γράψει μετά από 500 χρόνια!!
  • Φτιάξτε δικό σας τυρί. Όχι μόνο θα σας έρθει φθηνότερα, αλλά θα ξέρετε και ακριβώς τι έχει μέσα. Από ότι κατάλαβα έχει και άλλες τέτοιες συνταγές στο μανίκι του, οπότε τηρούμε στάση αναμονής :)

Επίσης περιμένω ανάλογες συνταγές από τον προφητούλη ή τη Σοφία, (ή όποιον θέλει τελος πάντων), όποιος προλαβει κερδίζει α) λινκ, β) την εκτίμησή μου και γ) την σαφή βεβαιότητα πως βοηθά το κοινωνικό σύνολο!


Από τον antidrasi+sex
  • Βεγγέρες: "Βρείτε φίλους που να μένουν σε καλά πόστα, σε σπίτια με αυλές, με μεγάλα μπαλκόνια (εγώ έχω π.χ.), με θέα και αρχίστε να πίνετε καφέδες εκεί (τσοντάροντας ίσως κάτι, να μην είναι ο άλλος ο μαλάκας που θα πληρώνει και το ενοίκιο και τους καφέδες σας, οκ?)". Αυξάνει την κοινωνικότητα, μειώνει τα έξοδα, άσε που επανέρχεται ο παράγοντας αύξησης της πιθανότητας εύρεσης σεξουαλικού συντρόφου
Βρηκα και αυτό που προτείνει:
  • Φορολόγηση των ευρωπαίων όποτε προφέρουν λέξη με ελληνική ρίζα. Χαρά που θα κάνει ο Άδωνις!!!
  • Προτείνει - και πολύ λογικά - μείωση των αγορών όπλων ειδικά από την Γερμανία.

Νέο update από την CraftyChinstrap:
  • "Λαδάκι! Αυτή τη στιγμή είναι ακόμα φτηνό, πάρτε καναν γκαζοντενεκέ - η αν έχετε άκρη στο χωριό, εφοδιαστείτε.
    Μπορεί να αντικαταστήσει επάξια για τις κιουρίες και τους κιούριους μια σειρά καλλυντικά: κοντίσιονερ για μαλλιά, κρέμα για ενυδάτωση, κρέμα για το σύγκαμα. Υποψιάζομαι ότι μπορεί να κάνει και καλό ντεμακιγιάζ - μια τρελή χλωροφυλλική ζωγράφος στο εξωτερικό χρησιμοποιεί ενα πανάκι με λάδι για να καθαρίσει τα χέρια της και τα σύνεργά της από υπολείμματα λαδομπογιάς, για να μην πούμε για τους αρχαίους ημών. Έχει λογική - το λίπος διαλύει το λίπος.
    Και συμφέρει: Ενας ντενεκές των πέντε λίτρων κοστίζει όσο ένα βαζάκι κρέμα νυκτός - και τρώγεται κιόλας σε ώρα ανάγκης..."
  • Φτιάχτο μόνος σου γενικώς και ειδικώς: http://www.instructables.com

Update 5/5/2010
Το ειχα πει και πιο πανω. Ας επικροτήσουμε επιχειρήσεις που "κανουν κατι". Προσωπικα. Ο skai πχ δημοσιευει τα στοιχεια των επιχειρησεων που δεσμευονται να απορροφησουν την αυξηση του ΦΠΑ ή ακόμα καλύτερα μειώνουν τις τιμές τους.

Το ιδιο μπορει να γινει λχ με επιχειρήσεις που πουλούν μόνο προϊόντα ελληνικής παραγωγής, ή προϊοντα fair trade, αλλα και αντίθετα. Μπορούν πχ να δημοσιευτουν στοχεια επιχειρησεων που δινουν πολύ χαμηλούς μισθούς ή έχουν υπερβολικό ποσοστό κέρδους


Update 13/5/2010

Μελετήσατε την πληθώρα σπιτικών συνταγών υπό του προφήτου estarian και των καμαριων μας απο το beer.gr στο θεϊκο Σουβλακικό σαλόνι εδώ.


Update 4/6/2010
Προσοχή. Οταν λεμε Ελληνικό προϊον να είναι κιόλας!
Διαβάστε:
http://thanosx.blogspot.com/2010/06/blog-post_04.html


Update 9/6/2010

Νεα συνταγή από τον eidomen!!!


Σπιτικό μπεικονάκι!!!

http://eidomen.wordpress.com/2010/06/08/making-bacon/


Update 16/6/2010
Καντε διακοπές στο τζάμπα μέσω ανταλλαγής σπιτιών

24 σχόλια:

  1. Επικό το ποστ! Θα μείνω στα εξής:

    "Να ζητάτε απόδειξη, ειδικά και ιδιαιτερα από κλάδους που την έχουν δει κάπως. Αν καποιος σας κάνει έκπτωση κόβοντας το 21% της τιμής και δεν δινει απόδειξη δεν σας κάνει καμία έκπτωση."
    Πάντα το ξεχνούσα αυτό αν και είμαι ο τύπος του σπαστικού πελάτη που θα προτιμήσει την απόδειξη από την ψευτοέκπτωση, συνήθεια που την αποδίδω στον κρατισμό μου που υποτροπιάζει. Εξήγα το όμως στον κόσμο που θα σου πει "τα χρειάζομαι τα λεφτά που γλιτώνω όσα κι αν είναι αυτά"

    "Ο περιορισμός των εξόδων περνά και από την ατομική παραγωγή. Ακόμα και στο μπαλκονι του διαμερίσματος μπορείτε να βάλετε δυο ντοματούλες ή κανα μαρουλάκι."
    Ήδη έχω αρχίσει και ερευνώ το ενδεχόμενο της επανακαλιέργειας εδώ και εικοσαετίας εγκαταλελειμένων μποστανιών στα κατσάβραχα της Ηπείρου αμα τη επιστροφή μου :Ρ

    "Οποιος παπαρας ξαναψηφισει ΠΑΣΟΚ και ιδιαιτερα ΝΔ να μην ξανάρθει ούτε με τον κηδεμόνα του"
    ΧΑχαχαχαχα! Όσο και να τους φασκελώνουμε πάλι τα ίδια θα ψηφίσουνε και ως γνωστόν η κάθε κυβέρνηση δεν απαυτώνει μόνο τους ψηφοφόρους της... οι πολίτες εμπίπτουν στην κατηγορία εφαρμογής της συλλογικής ευθύνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χμμμ..

    Οι οργανοπαίχτες μπορούν να κάνουν ένα παρεάκι , να τραβήξουν σε καμία κεντρική πλατεία και να θολώσουν τους περαστικούς στην κουλτούρα.Δεν μπορεί όλο και κάτι θα βγάλουν.

    Όποιος έρθει στην στενή μπορεί ανά πάσα, να μπει στην πρώτη εκκλησία που θα βρει και να αρπάξει όσα χρειάζεται από το παγκάρι.Και χωρίς τύψεις.Στυγνά.

    Να και μια καλή για οικογένειες χωρίς διχόνοιες.(και όταν λέω οικογένειες, εννοώ θείες,θείοι,κοπέεεεελια, γιαγιάδες, παππούδες, οι πάντες).Να μαζέψουν τα ρευστά τους και να τα κάτσουν όλα σε ένα λογαριασμό να τσιμπάνε ψηλότερα επιτόκια.Τα επιτόκια μετά τα μοιράζουν κατά το δοκούν.

    Τακτικότερη χρήση του ebay!!Να ψαχνόμαστε συνεχώς γιατί μέχρι και σκατά πουλάνε πλέον στο ebay(σοβαρά).Προχθές άκουσα ότι μία πούλησε τον άντρα της.Πάρτε μια μπάλα από το carrefour και βάλτε την σε δημοπράτηση "η μπάλα που κλότσησε ο messi στο match arsenal-barcelona".

    Αν έχετε παιδί που παίζει WoW, αναγκάστε το να πουλήσει το account του.Αλλιώς κάντε το όταν κοιμάται.Θα κλαίει μια βδομάδα αλλά 300 ευρώ είναι 300 ευρώ.Μπορείς να αρχίσεις και εσύ ο πατέρας να παίζεις,αφού δουλεία δεν έχεις η και να έχεις δεν θες να πας για 500Ε/μήνα, οπότε μην χάνεις χρόνο!

    Αν το ζευγαράκι δεν έχει πρόβλημα με την σεξουαλικότητα του και επιπλέον πολύ προχώ, κάντε ένα site και αφήστε την κάμερα μονίμως στο κρεβάτι.Είτε το κάνετε είτε όχι,επισκεψημότητα θα έχει μόνο και μόνο από την προσδοκία!(κάτι σαν τις αγορές:P:P).Μην κολλάτε.Εδώ ο άλλος τα τσιμπούσε και το μόνο που έκανε ήταν να κοιμάται.

    Βρείτε κάνα καμένο χαρτί μ-παοκατζή
    που πηγαίνει να δει ακόμα και τα μικρά σε αγώνες και στοιχηματίστε κατά των μικρών του Πάοκ, αφού πρώτα τα έχετε εξαγοράσει, κερνώντας τα γλειφιτζούρι/μια βόλτα με το RX-8/από μία για τον κάθε ένα με την κορούλα σας(κλιμακοτά οι ηλικίες).(Δεν δουλεύω στην Goldman Sachs:P:P).

    Κερδίστε στο Joker,στο χέρι σας είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σιγουριά βλέπω για τις λυσσάρες που έρχονται για το ΕΛ DNA...
    Λες να μη λοξοδρομήσουν για Τούρκικο DNA ε?

    Ασε που κάτι ξένοι κλείνουν δωμάτια απο τις πατρίδες τους στις μισές τιμές απο εμάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30/4/10 03:57

    Εξαιρετικό πόστ ως συνήθως...

    "Ο περιορισμός των εξόδων περνά και από την ατομική παραγωγή. Ακόμα και στο μπαλκονι του διαμερίσματος μπορείτε να βάλετε δυο ντοματούλες ή κανα μαρουλάκι."

    Πάνω σε αυτό θα συμπληρώσω ότι όσοι έχουν άκρες με κρέατα και γάλατα από χωρία κτλ μπορούν πολύ άνετα να φτιάχνουν δικά τους τυριά και αλλαντικά. Το να φτιάξει κανείς
    τυρί τύπου Philadelphia είναι 30 λεπτά υπόθεση με μόνα υλικά γάλα και λεμόνι/ξύδι... Το bacon δε, είναι 5 μέρες υπομονή και στο σύνολο λιγότερο από 1 ώρα δουλειά σπασμένη στο 5ήμερο. Εκτός του ότι είναι πιο φτηνά από τού εμπορίου, ξέρεις και τι έχουν μέσα και είναι και απείρως πιο νόστιμα...
    (Ξέρω ότι έχω γραμμένο εντελώς το γράψιμο τελευταία αλλά σκέφτομαι να ανεβάσω στο βλογ διαδικασίες homemade προϊόντων... άι ουίλλ λετ γιου νόου...)

    "Οι πολυ περισσότερο φραγκάτοι από εμάς Γάλλοι έχουν ένα πουγκί για τα ψιλα ΝΑ με το συμπάθειο. Και μετράνε τι και γιατι το αγοραζουν. Ειπαμε να είμαστε large, όχι κορόιδα!"

    Πάρε ένα βάζο και ρίχνε μέσα τα ψιλά από δεκάλεπτο και κάτω στο τέλος κάθε μέρας (εφόσον τα απαιτείς από τα ρέστα αν δε σου τα δίνουν όπως είναι υποχρεωμένοι...) Στο τέλος του μήνα το 15άρικο (μπορεί και παραπάνω το έχεις μέσα στο βάζο ... σε σακουλάκια και μια βόλτα από την κυρα-Σούλα στο ψιλικατζίδικο ή στην τράπεζα για καυγά να στα πάρουν :P

    Άμα σκεφτώ κάτι άλλο θα κάνω comment...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δες όμως που καταντήσαμε...Μισό πάω να πιάσω από το ντουλάπι τον οδηγό επιβίωσης των ΟΥΚ...

    Γίνεται άραγε να πέσουμε πιο χαμηλά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξαιρετικαί αι συμβουλαί.

    Καλά. Οι τύποι στη ζούγκλα είναι τελείως στην κοσμάρα τους. Τους διαβάζει και πολύς κόσμος τρομάρα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @latecomer
    Αποδειξεις.
    Εγω ημουν αδιαφορος μεχρι πριν λιγο καιρο. Αλλα τωρα εχουμε αλλα κολπα!

    Μποστάνια:
    Εμ τι να κανουμε!

    Ψηφος:
    Αν ξαναβγουν τοτε καλα να παθουμε. Γι αυτο και μιλαγα περι δημοψηφισματος. Τωρα ολοι γκρινιαζουν, γιατι ειναι το πιο ευκολο. Στην πραξη ομως....

    @οblivion
    Σωστός! Επιφυλάσομαι για το καταθετικο κολπο μιας και πλεον οι τραπεζες ειναι γενικως κλειστες και χρειζονται χοντρα φραγκα για να παρεις υψηλο επιτοκιο.
    Μου αρεσε η ιδεα με το παγκάρι. Βουρ!

    @takis
    Θα ρθουνε, ολο και καποιοι θα ξαρισουνε!

    "Ασε που κάτι ξένοι κλείνουν δωμάτια απο τις πατρίδες τους στις μισές τιμές απο εμάς..."
    Αυτο εγκειται στο οτι προγραμματιζουν. Και απο εδω αν το κλεισεις 6 μηνες πριν θα λαβεις καλυτερες τιμες

    @eidomen
    Θα ηθελα λιγο περισσοτερη αναλυση σε τετοιες σπιτικες συνταγες!!

    Keep me informed!

    @ellinaki
    Οταν καποιος λειτουργει σαν παπαγαλακι πανικου, ειναι παπαγαλακι, ειτε το ξερει ειτε οχι...

    Τρομαρα τους δεν θα πει τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σπιτικά αλλαντικά και προφανώς μπύρα, οσονούπω στο Σουβλακέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχουμε μπεϊκον, λουκάνικα, παστουρμά, καβουρμά, σαλάμι τύπου πάριζας, λούτζα κλπ.
    Ετοιμαστείτε :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπάρχουν σόγια που αποτελούνται από καμιά 40αρια άτομα(ειδικά κάτω στην κρέτα).Δέκα χιλιαρικάκια ο καθένας και έχεις ένα καλό επιτόκιο.Πάντως μου άρεσε αυτή μου η ιδέα!!!Καλά και οι άλλες τα σπάνε-δεν είμαι ψώνιο- όμως.Δεν γαμιέται είμαι!
    Αυτό με το παγκάρι πρέπει να μπει στα updated!:P:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προβλέπω μεγάλες αυξήσεις στους ανιχνευτές μετάλλου που θα πάρουν όλοι για να βρουν το κομπόδεμα του γείτονα στις αυλές (και στα τσιμέντα)...
    Α, ωραία, και πάνω που θα έλεγα μπας και θέλετε και συνταγές για σπιτικό παστουρμά, επενέβη ο Προφήτης!!!
    ;-ΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λίαν προσφάτως, οι γονείς μου έκαναν τουρ στην ελλάδα με ένα ζευγάρι φίλων Ιταλών. Κάπου, δε θυμάμαι που, σταμάτησαν σε ένα "ξενοδοχείο" (βασικά σπίτι που το είχε κάνει ο τύπος ξενοδοχείο) και μέχρι να παρκάρει ο πατέρας μου, πήγε ο Ιταλός να συννενοηθεί. "Εκλεισαν συμφωνία" στα 240€ για δύο δίκλινα!
    Μόλις το άκουσε ο πατέρας μου (αφού είχαν πάει μέσα και είχε δει το "ξενοδοχείο" έγινε Τούρκος!).

    Πήγε, τον έχεσε, του πέταξε 40€ (και για τα 2 δωμάτια) και του είπε "και ευτυχισμένος να σαι". Και βέβαια ο τύπος δεν έβγαλε μιλιά.


    Επίσης: Συλλογικό φαγητό.
    Μαγείρεμα για 6 άτομα βγαίνει πιο φτηνά από ότι για 3Χ2.

    Βρείτε φίλους που να μένουν σε καλά πόστα, σε σπίτια με αυλές, με μεγάλα μπαλκόνια (εγώ έχω π.χ.), με θέα και αρχίστε να πίνετε καφέδες εκεί (τσοντάροντας ίσως κάτι, να μην είναι ο άλλος ο μαλάκας που θα πληρώνει και το ενοίκιο και τους καφέδες σας, οκ?)

    (ευχαριστώ για το λινκ).

    ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΡΕ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ. ΕΝΑ ΓΕΛΙΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΑΨΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Oblivion1/5/10 00:12

    Δύο βίντεο-σοκ όπως τα αποκάλεσε αυτός που έβαλε το λινκ τους σε σχόλιο στο tvxs.
    Και είναι.

    http://aliartos-city.blogspot.com/2010/04/blog-post_30.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Oblivion

    Προσωπικά τον κύριο Alex Jones ( συνονόματο του δημοσιογράφου με το Pulitzer) δε μου κάνει καρδιά να τον πάρω στα σοβαρά μετά από αυτά που έλεγε για την γρίπη http://www.youtube.com/watch?v=UG8xuhj_dEM

    Αντιγράφω από την wikipedia.

    Known for Advocacy of: national sovereignty; New World Order theories; anti-world government; and various conspiracy theories.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Alex_Jones_%28radio_host%29

    American made Λιακό με άλλα λόγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος1/5/10 18:00

    @eidomen και ο Max πάνω κάτω τα ίδια λέει.Και να σου πω και κάτι.Και εγώ καιρό τώρα χλευάζω άτομα ακροδεξιού χώρου για τα σενάρια συνωμοσίας που πετάνε συνεχώς (βελλό πχ) αλλά για τον Σόρος δεν φαίνεται να έπεσαν και πολύ έξω.Μπορεί όμως και να έτυχε.
    Εγώ θέλω να τα βλέπω όλα χωρίς προκατάληψη και μετά που θα τα δω να κρίνω.

    Καλησπέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Zaphod, ορίστε το τυράκι σου... θα ακολουθήσουν και άλλα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @estarian
    Περιμένω, αν και καταλαβαίνω πως με τους σουβλακιστες, οπως και με το δημόσιο η λέξη "επείγον" μεταφράζεται σε "σε περίπου έξι μήνες"!


    @οblivion
    ΟΚ, με τις δέουσες επιφυλάξεις

    @sophia
    Αν περιμενουμε μονο απο τον προφήτη προκόψαμε. Συν τω προφήτη και χείρα κίνει!

    @αντιδραση+σεχ
    1. Σωστός ο πατέρας. Πρεπει να απαιτούμε value for money (εχει μαλλιάσει η γλωσσα μου να τα λέω στους φραπεδόμαγκες). Εκει ειναι η κύρια ευθύνη και και καλά, χρυσα και άγια έκανε ο δικός σου

    2. Σας τοποθετησα εντος του update. Πως μου ξέφυγε κάτι τέτοιο αδυνατώ να καταλάβω!

    3. Παμε ρε!!!!

    @oblivion, eidomen & ανωνυμος

    Γενικά οι συνομωσιολόγοι με εκνευρίζουν. Ο Μαξ μου αρέσει μιας και οι αναφορες του ειναι "απλές" (δυναμη, χρήμα, κέρδος) και όχι τύπου "η αλήθεια ειναι εκεί έξω". Περί Jones δεν ξέρω τπτ. Μπορει να επεσε μεσα ή όχι, όπως πχ μπορεί και ο Θεοδωράκης να έπεσε σε κάποια πράγματα μεσα στην τελευταία του δήλωση, αλλά το πρίσμα που τα βλέπει είναι ελαφρώς παραμορφωμένο για να μην πω τπτ πιο χοντρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @eidomen
    Α, ευχαρισθω δια το τυριον! Μπηκε στο update!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Νόμίζω ότι όλα είναι λογικά και εφαρμόσιμα.
    Πλην ενός δηλαδή: οποιαδήποτε δουλειά ο ΈΛ-λην;
    Απαπαπαπαπαπαπα............
    Φαντάζεσαι τον Έλληνα πιτσιρικά μπετατζή στην οικοδομή; Δίχως γραφείο και γραβάτα; Τρέμει και μόνο στην σκέψη...

    Και πέραν της πλάκας, σε πολλά απ'αυτά που ούτως ή άλλως έτσι έπρεπε να γίνονται, θα το θεωρήσουμε και κατάντια να "πέσουμε" σε αυτά. Δηλαδή είναι να πηδιέσαι από το παράθυρο όταν σκέφτεσαι τι γινόταν όλα αυτά τα χρόνια σε τούτη τη χώρα.
    παρεμπιπτόντως, τα ελληνικά προϊόντα (και δεν μιλάω μόνο για φαγώσιμα) είναι σε γενικές γραμμές πολύ καλά. Αυτό το ξέρω εκ πείρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Zaphod

    Ευχαριστώ για το λίνκιον!! Άμα σε ρωτήσουν για μένα να πεις "Είναι αξιόπιστος, ότι λέει το τυρί!!" :P

    Άμα ψήνεται κόσμος για ένα συλλογικό ιστολόγιο με τέτοια καλούδια εγώ είμαι μέσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. CraftyChinstrap3/5/10 10:30

    Λαδάκι! Αυτή τη στιγμή είναι ακόμα φτηνό, πάρτε καναν γκαζοντενεκέ - η αν έχετε άκρη στο χωριό, εφοδιαστείτε.
    Μπορεί να αντικαταστήσει επάξια για τις κιουρίες και τους κιούριους μια σειρά καλλυντικά: κοντίσιονερ για μαλλιά, κρέμα για ενυδάτωση, κρέμα για το σύγκαμα. Υποψιάζομαι ότι μπορεί να κάνει και καλό ντεμακιγιάζ - μια τρελή χλωροφυλλική ζωγράφος στο εξωτερικό χρησιμοποιεί ενα πανάκι με λάδι για να καθαρίσει τα χέρια της και τα σύνεργά της από υπολείμματα λαδομπογιάς, για να μην πούμε για τους αρχαίους ημών. Έχει λογική - το λίπος διαλύει το λίπος.
    Και συμφέρει: Ενας ντενεκές των πέντε λίτρων κοστίζει όσο ένα βαζάκι κρέμα νυκτός - και τρώγεται κιόλας σε ώρα ανάγκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. CraftyChinstrap3/5/10 10:34

    Και φυσικά:

    http://www.instructables.com

    με συνταγές και οδηγίες για να φτιάξετε από ψωμί μέχρι καράβι - πολύ συχνά στο τζάμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @eidomen
    Αμα ειναι συνεννοήσου με τον προφητη. Εμένα οι σχετικές γνώσεις μου περιοριζονται στα περι ψητούρας και στιφάδου!

    @ CraftyChinstrap
    Σας μερσώ και σας βαζω στο νέο update!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το κείμενο είναι έτοιμο, χορταστικό και τεράστιο. Αλλά το ξέχασα σπίτι :S

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir