Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2007

Είμαστε....

Έλληνες ή Χριστιανοί;

Έλα ντε... Η ειδοποιός διαφορά ποιά είναι;
Οι ανοησίες που γράφει η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη; Μα και η ελληνική μυθολογία είναι γεμάτη φόνους, αιμομιξίες και κατάρες.
Η σκληρότητα του Θεού των Εβραίων; Μα και οι αρχαιοελληνικοί όταν το θυμόντουσαν έκαναν ουκ ολίγα. Βλέπω πολλά ποστ με τα οποία και συμφωνώ απόλυτα (κατά κανόνα) που ξεβγάζουν διάφορους... θησαυρούς από τα "ιερά" κείμενα. Θυμάμαι είχα γράψει και εγώ ένα 'αφοριστικό' ποστ.

Αλλά ας μην γελιόμαστε. Οι διαφορές δεν είναι θέμα φιλολογίας, δεν είναι θέμα "ποιός θεός είναι καλύτερος" ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι θέμα του "ποιος κέρδισε τελικά;"... Ξέρουμε πολύ καλά ποιος κέρδισε και με τί συνέπειες.

Οι διαφορές έχουν να κάνουν με τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο, το καινούργιο, το παλιό, τον δίπλα και εμάς.... Με τον τρόπο που αντιδρούμε στην διαφορετικότητα, στην ανομία, στο έγκλημα και στην φαυλότητα...Ίσχυαν πριν 2000 - και βγάλε- χρόνια, ισχύουν μια χαρά και σήμερα. Η μόνη διαφοροποίηση
που έχει επέλθει σε αυτήν την αντιπαράθεση είναι η δυνάμωση σε γονιδιακό πλέον επίπεδο κάποιων δογμάτων, έτσι ώστε να είναι πλέον ακατανόητη η όποια αποκλίνουσα άποψη. Επιφυλάσσομαι για επόμενο ποστ για τη συνέχεια.

Πριν χρόνια,
σε ένα φιλικό σπίτι, είχα ακούσει ένα τραγούδι, νομίζω Μαρκόπουλος ήταν, και μου έμεινε ένα δίστιχο:

"Είμαστε Έλληνες και Χριστιανοί.
Σαν Έλληνες κοιτάζουμε πως θα ζήσουμε και σαν Χριστιανοί πως θα πεθάνουμε"

ή κάπως έτσι....

5 σχόλια:

  1. Έχω την εντύπωση ότι ξέρω από που πήρες την έμπνευση σου... Πάντως με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Κλέαρχε... από ποιο να πρωτοαρχίσω..χαμός γίνεται... δες τα post του Απόλλωνα εδώ, του Ροϊδη εδώ, του CyrusGeo εδώ, της Ηλιαχτίδας εδώ, τα άπαντα σχεδόν του Δείμου και της Νημερτής... και άλλα τόσα που δεν θυμάμαι! Άτομα που ασχολούνται πιο πολύ (τουλάχιστον πια) από εμένα, που δεν είναι πιτσιρικάδες και ούτε (βασικό αυτό) Λιακοπουλικοί ή "ελληνοχριστιανοί". Αν τσουβάλιασα κάποιον σε κάποια κατηγορία συγνώμη, δεν θα τα χαλάσουμε!
    Το περίεργο είναι πως πιθανότατα όλοι διαφωνούμε σε πολλά άλλα ζητήματα αλλά σε ένα τόσο ζόρικο ζήτημα τα βρίσκουμε, έστω και με αποχρώσεις. Πάμε καλά λοιπόν, έστω και (για μένα) απρόσμενα!

    Υπενθυμίζω(όχι πως χρειάζεται, σωστά;): "Ημίν ανήκουσιν η ευγλωττία και αι τέχναι της Ελλάδος και η των Θεών αυτής λατρεία, υμέτερος δε κλήρος εστί η αμάθεια και η αγροικία και ουδέν πλέον. Αύτη εστίν η σοφία υμών"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν ο σερβιτόρος στο "ρεστοράν στο τέλος του σύμπαντος" αποκάλεσε "μαϊμού" τον Άρθουρ Ντεντ, είχε απόλυτο δίκιο. Χριστιανοί ή Έλληνες (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό), είμαστε ακόμα πίθηκοι - και θα παραμείνουμε έτσι μέχρι να εξελιχτούμε ή να καταστραφούμε. Από τον ηλιθιότερο Χρυσαυγίτη μέχρι τον Γκάντι, δεν είμαστε παρά ένα μάτσο φασαριόζες μαϊμούδες που έμαθαν να περπατάνε στα δύο πόδια ΠΟΛΥ πρόσφατα. Φυσικά και θέλουμε να το ξεχάσουμε, γι'αυτό και επινοούμε διάφορες μαλακίες που εξυψώνουν το ανθρώπινο είδος σε ανώτερη μορφή ζωής του πλανήτη. Ρωτήστε και τα δελφίνια να σας πουν τη γνώμη τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν και δεν έλεγα αυτό στο ποστ, ο τρόπος σκέψης σου είναι εξαιρετικά ελκυστικός....σε ευχαριστώ για την νέα οπτική γωνία (και για την παράθεση από το νέο "ευαγγέλιο" :-))) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαστε....
    Χμμμ...
    Ερασιτέχνες

    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir