Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Κυριακή, Φεβρουαρίου 04, 2007

Βρε πρρρ

Είχα σήμερα συνάντηση για μια δουλειά με έναν τύπο (συγκεκριμμένος έτσι;). Τελείωσε η κουβέντα, τα βρήκαμε, όλα οκ. Και πάει η κουβέντα στην επικαιρότητα. Και τί είπε το αλάνι;
"Ευτυχώς που τότε μας έβαλε στην ΕΟΚ ο Καραμαλνής"!
Και ιδού γιατί: Ρε γαμώ το κοινοτικό κεκτημένο, και τα πακέτα που έχουν πέσει και τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό και τα κέρατά μας τα δίφορα! Ακόμα πρωτόγονοι είμαστε, μαϊμούδες, πίθηκες. Καλά λέει ο Helix. Βγήκε η Δρούζα με την φραπελιά (μετά τους θεραπευτές αγίους) και όλοι οι πολιτισμένοι αμολύθηκαν να αγοράζουν φύλλα ελιάς (που μπορεί όλο το χρόνο να ραντίζονταν βαρέως αλλά δεν έχει σημασία) και να τα κοπανάνε στο μίξερ.

Έφτασαν να είναι πιο ακριβά τα φύλλα από το λάδι! Και τα ιδιωτικά κανάλια, τσαντισμένα που η Δρούζα τους έκλεψε την ιδέα βγήκαν και κατακεραύνωναν γενικώς και ειδικώς. Λες και αυτοί δεν έχουν κάνει χειρότερα.
Να επιστρέψω στον φίλο όμως που είπε ακριβώς αυτό: Γίνονται τόσες γελοιότητες τώρα που θεωρούμαστε ανεπτυγμένη χώρα (θου κύριε...) και Ευρωπαίοι και πολιτισμένοι (μην γελάτε ρε). Φαντάσου αν δεν ήμασταν αναπτυγμένοι!! Αν και δεν είμαι ιδεολογικά κατά κει ο τυπάς με αποστόμωσε και μάλλον έχει δίκιο.

Ιστορία της ημέρας, την μνημονεύει σε ένα βιβλίο του ο Τσιφόρος:
Μετά τα Δεκεμβριανά η Αθήνα είχε γίνει λαμπόγυαλο. Κανένα σχεδόν σπίτι δεν είχε μείνει άθικτο. Ο χειμώνας ήταν στο φόρτε του και έπρεπε οι κάτοικοι να προστατευτούν από το κρύο. Άρχισαν λοιπόν κάτι εργοστάσια της φωτιάς, ανάμεσα στα άλλα, να φτιάχνουν και τζάμια για τα παράθυρα, αφού είχαν όλα σπάσει. Η ποιότητα της δουλειάς όμως ήταν κάκιστη και τα τζάμια έδειχναν ενίοτε διάφορους ιριδισμούς. Μέχρι που κάποιος είδε σε ένα τζάμι την Παναγία και έγινε ο ΧΑΜΟΣ!! Τι παγκάρια, τι λαϊκά προσκυνήματα, τι λιτανείες. Το μόνο πράγμα που σταμάτησε το φαινόμενο ήταν η συχνή επανάληψη (μανία σκέτη) που τελικά το γελοιοποίησε, όπως και την φραπελιά (Κε Μπαμπινιώτη νέα λέξη!!) καλή ώρα.

Τελικά έχουμε μάλλον ένα εξωτερικό λούστρο πολιτισμού αλλά είναι πολύ λεπτό και ξεβάφει εύκολα και από κάτω ο πρωτόγονος homo malakus παραφυλά!
Φανταστείτε να είμασταν και εκτός Ε.Ε. Η ιατρική μας θα ήταν καθαρά του Μεσαίωνα, (πολύ γέλιο αν δεν το ξέρετε. Π.χ: Σπάς το πόδι σου, σου το σχίζουν και χαράσσουν ένα σταυρό στο πόδι για να γίνει καλά.....), θα καίγαμε στο Σύνταγμα όποιον δεν συμφωνεί με την ελληνοχριστιανική, ολυμπιακή, πράσινη με μπλε κόκκους, οτιδήποτε, πλειοψηφία (ελπίζω να μην το διαβάζει κανένας 'ιεροαγανακτισμένος' και πει "καλή ιδέα") και θα κάναμε λιτανείες περιφέροντας θαυματουργά πτώματα, κεφάλια, χέρια και αυτιά (...ούπς! νομίζω πως αυτό το κάνουμε ακόμα).

Ας μην ασχοληθώ και με το ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ που έγινε με τον πόνο αρρώστων και συγγενών γιατί θα τα πάρω κρανίο και θα πάει το μπινελίκι σύννεφο.

Με αυτό το ποστ δεν νομίζω πως λέω και κάτι νέο, η είδηση είναι ήδη παλιά, τα έχουν πει σίγουρα άλλοι και καλύτερα από μένα, απλά ήθελα και γω να υπενθυμίσω την ηλίθια, τελείως ηλίθια, αντίληψη για τον κόσμο που έχουμε ακόμα. Και γω μαζί

9 σχόλια:

  1. ... ωπα και σε πιάσαμε κουλτουριαραίε νεοταξίτη υποχθόνιε άθεε ιλλουμινάτι κλπ κλπ...
    ... δεν ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ στα θαύματα και τα Σημεία???
    θα πέσει φωτιά από αντιβαρυτική ρώσικη κοσμοσφαίρα να σε κάψει...

    +ευλόγησον+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς τους!
    Στα θαύματα πιστεύω μόνο αν είναι προς όφελός μου...κατα τα γνωστά που κάνουν διάφοροι γνωστοί και εξαιρετέοι :-)
    To σύνθημά μας είναι ένα:
    +κονόμησον+

    Πλάκα πλάκα ομολογώ δημοσίως πως έχω δυσπλασικό και ατροφικό αδένα πίστης και παραδοχής θαυμάτων. Και υπερτροφικές κεραίες ανίχνευσης κοροϊδιλικίου. Και νεκρωμένο αδένα ανοχής. Α ρε ρουκέτα από μυστικά σοβιετικά όπλα που μου χρειάζεται στο κεφάλι!

    +love&kisses+
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πληροφορία ότι ο κ. Κρεμαστινός είπε ότι η φραπελιά κάνει καλό στο κυκλοφορικό, ελέγχεται ως... ακριβής!
    (για καρκίνο βέβαια δεν είπε, έμεινε στην ειδικότητά του)

    ..τι θα ακούσουμε ακόμα..

    :-) σμουτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για την κρεατολιά ούτε κουβέντα. Τα καθήκια!

    Το +κονόμησον+ έγραψε! Βάλτου copyright γρήγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. περί φραπελιάς ουδείς λόγος,
    περί εοκ θα ανακαλέσω μια κουβέντα ενός σοφού ζωγράφου: στην εόκ μας έβαλε ο Περικλής (ο αρχαίος) κι όχι ο Καραμανλής,

    φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. περί φραπελιάς ουδείς λόγος,
    περί εοκ θα ανακαλέσω μια κουβέντα ενός σοφού ζωγράφου: στην εόκ μας έβαλε ο Περικλής (ο αρχαίος) κι όχι ο Καραμανλής,

    φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @rodia: Μπορεί να κάνει και καλό στις αιμορροΐδες, ξέρω εγώ; Πολλά φάρμακα βγαίνουν από επεξεργασία φυτών, αυτό το ξέρουμε. Πολλά φυτά μπορεί να έχουν ιδιότητες που δεν ξέρουμε ακόμα, αυτό μπορούμε να το υποθέσουμε. ΑΛΛΑ το ότι η Δρούζα βρήκε ξαφνικά τη λύση σε όλα μας τα προβλήματα, ότι τα φύλλα της ελιάς που ο άλλος μπορεί να ραντίζει όλο το χρόνο μας κάνουν καλό σε όλους και σε οποιαδήποτε ποσότητα, ε αυτό είναι λίίίίγο χου..

    @athena: το κατά δύναμιν :-)

    @helix: Η κρεατοελιά θα γίνει must, μόλις βγει κάποιος στην Δρούζα και πει πως έτρωγε μία την ημέρα και του έφυγε ο τριχοφάγος (δοκιμασμένο!)... Το +κονόμησον+ το χαρίζω στην blogόσφαιρα under GNU licence :-)

    @ντέφι: Ίσως, αλλά όταν βγήκε η τωρινή ΕΟΚ ο Πέρις ήτο σκουληκομεζές....και απ΄ότι φαίνεται όχι μόνο το πρόσωπο αλλά και ο πολιτισμός που είχε στο κεφάλι!
    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πες τα ρε συ.....δεν ανέχομαι να βλέπω τέτοια τέρατα από την κρατική που σε τελική ανάλυση την πληρώνω κιόλας!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir