Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τετάρτη, Μαρτίου 07, 2007

300

Αυτό το κείμενο πήγαινε για σχόλιο στο blog του ΠρεζαTV αλλά ως συνήθως το ξεχείλωσα, οπότε....

Έχω δει αρκετές αναφορές στην ταινία 300 που βγαίνει όπου να ναι. Ήθελα να κάνω post αφού την δω, αλλά μερικά πράγματα που διάβασα σε διάφορα posts με τσίτωσαν... . Βγήκε και ο κάθε κολλημένος-με-μια-μαλακία (πχ Δανίκας) και άρχισε να κριτικάρει άσχετα, πχ:

  • "Παρουσιάζει τους Σπαρτιάτες αιμοδιψείς".... (ενώ φαντάζομαι ήταν παπαδοπαίδια)
  • "Κάνει παραλληλισμό με το Ιράκ, κακοί ανατολίτες" κτλ.....ίσως.... και εγώ το φοβάμαι αυτό, αλλά απ ότι διάβασα σε ένα περιοδικό, η μόνη αναφορά που υπάρχει είναι έμμεση και ανάποδη από τα αναμενόμενα καθώς ενώ όλοι οι ηθοποιοί μιλούν τα αγγλικά με καθαρά βρετανική προφορά ο μόνος που μιλάει "αμερικάνικα" εκεί μέσα είναι ο Ξέρξης!
  • "Εμφανίζει πολύ σουπερμεν τους Σπαρτιάτες".....ναι αλλά παραμένει γεγονός πως σε τρεις μέρες έφαγαν χέρι με χέρι 20.000 και ίσως παραπάνω Πέρσες....με περίπου 2000 αν θυμάμαι καλά νεκρούς, εκ των οποίων οι περισσότεροι έπεσαν περικυκλωμένοι στο τέλος
  • "Τους παρουσιάζει (ήμαρτον!!!) υπερβολικά φουσκωτούς"......άιντε να πάμε να βάλουμε μεζούρα να δούμε πόσο φουσκωμένοι ήταν άνθρωποι που γυμνάζονταν στρατιωτικά από τα 5 τους!!
Τώρα αν τον ρωτήσεις να σου πεί αυτός ΤΙ έγινε και που διαφωνεί η ταινία με την ιστορία, θα σου αμολύσει πιθανότητα ένα κουβά αρλούμπες..... Εδώ δεν υπερασπίζομαι την ταινία, την βλακεία του όποιου κριτικού βαράω στο κεφάλι....Και είναι και απλό το ζήτημα ρε γαμώτο!

Το sin City μου άρεσε.
Το κόμικ μου άρεσε.
Το τρέιλερ ήταν και γαμώ.
Θα πάω να την δω και ο κάθε Δανίκας να πα να.....

Το κόμικ και η ταινία ΔΕΝ είναι ιστορία και δηλώνεται ΣΑΦΩΣ...πάντως από την Τροία και τον Αλέξανδρο το κόμικ είχε πιο πολύ ιστορία μέσα...(όσον αφορά κυρίως τον τρόπο συμπεριφοράς και την νοοτροπία)...Επίσης, σε όσους νομίζουν δε πως οι πόλεμοι τότε -και σήμερα- γινόντουσαν μεταξύ ευγενών κυρίων με το σεις και με το σας, ε τι να πω....

Από την άλλη όποιος περιμένει από το σινεμά να μάθει ιστορία....ε τι να πώ πάλι...συγχαρητήρια! ΤΑΙΝΙΑ είναι και τουλάχιστον τίμια αφού δεν ισχυρίζεται πως αναπαριστά τίποτε πέρα από το κόμικ...

Από την άλλη πόσοι από εμάς γνωρίζουν, εκτός σχολικών παραμυθιών, τι ακριβώς (η περίπου) έγινε τότε;
Εδώ οι περισσότεροι ακόμα νομίζουν πως οι αρχαίοι τα αγάλματα τους τα άφηναν λευκά και δεν τα ζωγράφιζαν! Η πως στις Θερμοπύλες ήταν μόνο 300 νοματαίοι που πολέμαγαν (όπως το κάνει στο περίπου αφελώς και το κόμικ).... ή πως όλοι οι Έλληνες "ενωμένοι" έφαγαν τους Πέρσες. Ή πως οι Πέρσες έχασαν τελικά γιατί ήταν κότες και άλλα τέτοια χαριτωμένα

Πάμε ρε να περάσουμε 2 γαμάτες ώρες και όποιος θέλει να βρίσει ή να παινέψει να διαβάσει κανένα βιβλίο πρώτα, έτσι ώστε τουλάχιστον να ξέρει για τι πράγμα μιλάει...

Α όταν λέμε βιβλίο δεν εννοούμε ούτε τα άπαντα του Λιακό, ούτε τα βιβλία ιστορίας του γυμνασίου ούτε τον βίο του άγιου Πατάπιου (δεν κολλάει και πολύ το ξέρω, αλλά μερικοί θα το διαβάσουν έτσι και αλλιώς)

Τελικά μέχρι σήμερα μόνο ο Πρέζας δικαιούται να ομιλεί καθώς όπως λέει την είδε.....η γνώμη μου για την ταινία θα έρθει αφού την δω....αλλά ρε παιδιά να ξέρουμε και για τι μιλάμε οκ;

41 σχόλια:

  1. ας πάμε να τη δούμε και μετά μιλάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αφού τη δείτε, ξαναπεράστε να μου πείτε γιατί δε βιάζομαι να πάω. Υπάρχει και το DVD :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @markos: Ακριβώς!

    @helix: Χρωστάω πάστα :-)... Θα ενημερώσω εν καιρώ τω δέοντι. Πάντως το sin city σε DVD έχανε....αν δω κάτι τέτοιο με κοντάρια, ασπίδες κτλ θα είμαι οκ....αν δω μαλακίες και προπαγάνδα θα κράξω πρώτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντε έλα να πάμε να το δούμε.
    Πάντως οι γνωστοί κριτικοί κινηματογράφου έχουν λυσσάξει. Διάβασα μια κριτική την προηγούμενη εβδομάδα, ενός Ζουμπουλάκη αν δεν κάνω λάθος. Είχε φάει κόλλημα με τη σκηνή που πετάνε τον αγγελιοφόρο στο πηγάδι. Τι παραποίηση λέει της Ιστορίας είναι αυτή κλπ κλπ.. Ρε μαλάκα, πάει καλά ο κόσμος; Εντάξει, αν οι Σπαρτιάτες κουβαλάνε καμιά αμερικάνικη σημαία, να τους κράξουμε. Αλλά οι κριτικοί εδώ πέρα συμπεριφέρονται λες και κάποιος τους έμαθε ότι οι Σπαρτιάτες ήταν κατά βάση μπαλλαρίνες και εναλλακτικοί καλλιτέχνες που όταν πήγαιναν στη μάχη αντί για ακόντια πέταγαν cd της Καλομοίρας.
    Μεταξύ μας, ψιλιάζομαι ότι τους χάλασε που δεν τους έδειξε τελειωμένους μέθυσους και "gay". Τους δείχνει λέει ως ένα φασιστικό στρατοκρατούμενο καθεστώς. Τράβαγα τα μαλλιά μου..Παρασκευή ή Κυριακή είμαι έξω. ΕΛΑ! Πάμε να πορωθούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν τη δω θα σου πω ...πάντως αυτά που λες είναι πολυ΄σωστά....Και όλοι αυτοί που κρίνουν ακι ακλά τις ταινίες.....τι κοιτάνε?Ποια είανι η μεγαλύτερη μαλακία να την κρίνουν ως καλή...να πας εσύ και γω και ο κάθε μαλάκας να τη δει να μην του αρέσει ή να μην καταλάβει υπόθεση και να σου πουν απαίδυετε...αυτή είναι τέχνη....!Τινάζοντας το φουλάρι τυος....ουστου από κει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/3/07 11:02

    τι μας είπες τώρα φιλε μου ;
    Τα χριστιανόπουλα θα πανε σινεμα ;
    ώραία να πας να τη δεις και τότε να γραψεις , αλλά αφού μπήκες στον κόπο μήπως μπορείς να μας πεις τη γνώμη σου , πως δηλαδή θα ήθελες εσύ να είναι αυτή η ταινία ;( σκηνοθεσία, ενδυματολογική καλύψη των Σπαρτιατών , ποιοι θα νική σουν στο τέλος κλπ)
    περιμένω απαντήσεις και επίσης «ξέρεις» που θα με βρεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος8/3/07 11:21

    Admiral Adama

    Tonight we dine in HELL.Και αφήστε τους κριτικούς να λένε. Η ταινία είναι καταπληκτική. Συμφωνώ με τους προλαλλήσαντες για τα cd Καλομοίρας κλπ. Ε οχι όμως και Καλομοίρας ρε παιδιά.ΣΑΡΜΠΕΛ τουλάχιστον. Να φάς ΣΑΡΜΠΕΛια στο κεφάλι να σου πω εγώ παλιοΠΕΡΣΙ(LOL). Τεσπα, να την δείτε είναι πολύ καλή εώς άριστη.Είθε η δύναμη να είναι μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αρχικά δώκε μου την ευχή σου για ένα σιχτίρι που πρέπει να εκφέρω.

    και για την 300 φιλολογία και παραφιλολογία later check mail άκρως σχετικό.

    φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος8/3/07 11:31

    Admiral Adama
    Συγνώμη για την πολυλογία αλλά κάθε μέρα εγείρονται νέα θέματα.
    ΙΣΤΟΡΙΑ(ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΝΝΟΩ).
    ΧΑχχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχα
    Το τι ακούσαμε πάλι είναι beyond any όριο βλακείας.Και ο πολύς λόγος για το κρυφό σχολειό. Άκουσα ότι τρανή απόδειξη για την ύπαρξή του είναι ο γνωστός σε όλους μας ΠΙΝΑΚΑΣ.Τα τούβλα θα βγάλουν πόδια και θα φύγουν από την ελλάδα γιατί βαρέθηκαν να τα πετάνε έτσι πια!!Παπάδες και καλόγεροι τους μάθαιναν γράμματα γι' αυτό κατάντησαν έτσι. Κάποιος πρόγονος του Λιακό θα ήταν.Σίγουρα.Προς Θεού που λένε.Ή καλύτερα ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ θα πρεπε να λέμε γιατί προς τα πίσω μας πάνε ολοταχώς.Ξυπνήστε ωρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεέ.
    Και πάλι ευχαριστώ για την κατανόηση σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εξαιρετικό Αει Σιχτίρ post! Πες τα, γιατί μας τα εχουν πρήξει ολοι οι ποιοτικοί...του κινηματογράφου..ένδοξα παιδιά του Μαέβιους Παχατουρίδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αλεξάνδρου συνέχεια..

    Ωραία οι αμερικανικές εταιρίες παραγωγής κινηματογράφου παίρνουν ένα ιστορικό γεγονός και το κάνουν ταινία, δεν κατάλαβα δηλαδή πρέπει οπωσδήποτε να πουν τα πράγματα με τα’ όνομά τους; ταινία κάνουν όχι αναπαράσταση.. και με τον Αλέξανδρο τα ιδία είχαμε, τους πείραξε το πώς έδωσαν τη προσωπικότητά του αλλά κάνεις δεν κοιτά τις μπούρδες που γράφουν στα βιβλία του δημοτικού γι’ αυτόν και τον ονομάζουν ΗΡΩΑ.. ή ακόμα μαθαίνουν στα παιδιά μας ότι ο παλαιών Πατρών Γερμανός σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης του 21.. κανείς δε λέει όμως ότι για να το κάνει αυτό τον πήγαν καρότσι μέχρι εκεί και τον στήσανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @anonymous1: Να προσέχεις ποιον λες χριστιανόπουλο εδώ πέρα :-) Δεν "ξέρω" τπτ, αλλά έχω μια υποψία...Η ταινία θα ήθελα, καθώς προείπα, να είναι sin city με κοντάρια, χωρίς ΠΟΛΛΕΣ αμερικανιές...και τη γιαγιά σου να ρωτήσεις τα ίδια θα σου πει..αν καταφέρει και πιάσει λίγο από την αντίληψη του κάθε εμπλεκόμενου, ακόμα καλύτερα.

    @estarian: μου αρέσει η κατεδαφιστική ανάλυση, το ξέρεις, αλλά μερικές φορές και τούτοι μπερδεύουν το σώβρακο με την γραβάτα!

    @admiral: Σωστός...το θέμα με το βιβλίο έχει παραγίνει. Εντωμεταξύ το περίεργο είναι πως όλοι οι φωνασκούντες φωνάζουσι για τα σωστά του βιβλίου και όχι για τα όποια λάθη! Κρυφό σχολείο my ass....

    @ντέφι: τις ευχές μου.....

    @liodara: Συμφωνούμε απόλυτα

    @paris: Ομοίως. Καλώς όρισες..

    @shades: Ο Αλέκος με τσάντισε όχι διότι τον έδειξε λούγκρα (που το παράκανε) αλλά γιατί πήγα να δώ μια ιστορική ταινία από εναν σκηνοθέτη που έχει δείξει πως του αρέσει να ασχολείται με την πολιτική. Μετά από τρεις ώρες κατάλαβα πως ο Αλέξανδρος κέρδισε μιαν ήπειρο γκρινιάζοντας, δεν μπορούσε να πολεμήσει, ήταν τυχερός και κουδουνίστρα. Αν είναι έτσι η στρατηγική και η πολιτική να κάνουμε αρχηγό του ΓΕΣ ή πρωθυπουργό κανένα τραβέλι από την Συγγρού. Αυτό που με εκνευρίζει στα σχολικά βιβλία είναι πως για να δείξουν τι καλά ήταν που ήρθε ο χριστιανισμός αναγκάζονται να τσουβαλιάσουν την εποχή των επιγόνων (μετά τον Αλέκο και μέχρι την Κλεοπάτρα) και των Ρωμαίων ως εποχή ΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ. Με το ζόρι. Για τον Π.Π. Γερμανό κτλ τα λέω εδώ και χρόνια, ελάχιστοι με ακούν, χαίρομαι που το λένε και άλλοι.


    Είναι μεγάλη μαλακία να κάνει κανείς ιστορική ανάλυση για μια ιστορία που έγινε πριν 2500 χρόνια κάνοντας αναγωγή με σημερινούς όρους.
    Ναι, μπορεί να σκότωναν αιχμαλώτους και οι μεν και οι δε. Συμβάσεις και "δίκαιο" πολέμου τότενες δεν υπήρχε. (ενώ τώρα που υπάρχει.... :-ΡΡΡΡΡ) )....μπορεί επίσης να έκαναν άλλα 2344 αποτρόπαια πράγματα. Άλλες συνήθεις τότε άλλες τώρα. Πολλοί μπορεί να νομίζουν πως οι αρχαίοι Ελληνες πολάμαγαν κατά μονας και όχι σε φάλλαγα (έχω ακούσει και αυτό) τότε. Τρέχα γύρευε. Άλλος λέει πως οι Πέρσες έτρωγαν βελανίδια (αν είναι δυνατόν).Ούτε οι μεν ούτε οι δε ήταν απολίτιστοι.απλά εδώ μιλάμε για σύγκρουση πολιτισμών... σύγκρουση αντιλήψεων της πραγματικότητας. Μια θεοκρατική-απολυταρχική αυτοκρατορία που δεν ξέρει γιατί αλλά θέλει να κατακτήσει όλο το σύμπαν...και μια χούφτα θρασύτατοι τύποι που απλά λένε "όχι εδώ"

    Μου έχει μείνει μια ατάκα από το βιβλίο του Πρέσφιλντ: Οι Σπαρτιάτες πετυχαίνουν στην Ρόδο έναν απεσταλμένο του Ξέρξη που είναι Αιγύπτιος, και ο οποίος τους αναφέρει δυνάμεις, χώρες και κράτη που θα τους την πέσουν. Τίποτα οι άλλοι. Τους δείχνει πως είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει, πως έχει δούλους και χρήματα, ικανά να τους αγοράσει όλους. Μόνη απάντηση η μουρμούρα του Διηνέκη: "Δεν έχεις γευτεί την ελευθερία φίλε μου και δεν ξέρεις πως αγοράζεται με ατσάλι και όχι με χρυσάφι". Ή στο κόμικ η απάντηση του Λεωνίδα στην προσφορά του Ξέρξη πως θα τον έκανε βασιλιά της Ελλάδας αν γονάτιζε μπροστά του. "Σκοτώνω όλη μέρα τους σκλάβους σου έπαθα κράμπα στην μέση". Αν μου δείξει τέτοια συμπεριφορά και νοοτροπία η ταινία εγώ ΙΣΤΟΡΙΚΑ θα είμαι καλυμμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εχεις δίκιο!
    Βαρέθηκα να ακούω για τις ιστορικές ανακρίβειες στις ταινίες!
    Μια ταινία είναι τέχνη και δεν έχει καμιά υποχρέωση να ακολουθεί κατα γράμμα τα ιστορικά δεδομένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπορεί η ιστορία να μην είναι αληθινή στο 1005 γιατί ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΜΙΚ όπως όλοι ξέρουν και εσύ λες. Εκείνο που επίσης λες και συμφωνώ είναι ότι τουλάχιστον... μαθαίνουμε 5 πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν έχω δει την ταινία, και από τα "προσεχώς" που είδα, ούτε και πρόκειται, γιατί δεν είναι το στυλ μου. Εσείς όμως που την ορέγεστε, να πάτε να τη δείτε, κι ας λέει ο κάθε κριτικός ό,τι θέλει.
    Μια κινηματογραφική ταινία είναι μια πρόταση του δημιουργού της προς το σινεφίλ κοινό, με σκοπό κυρίως ψυχαγωγικό. Δεν είναι ούτε μάθημα ιστορίας, ούτε απόδοση βιβλίου, ούτε αντικειμενική ανάλυση γεγονότων. Στην τελική, άλλο ντοκυμοντέρ άλλο κινηματογράφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος8/3/07 22:54

    σα να μου φαίνεται ότι έχεις δίκιο Ζαφόντ...

    δεν ξέρω γιατί αλλά εγώ πάλι περιμένω να την δω (ίσως) όταν έρθει στις τηλεοράσεις. Δεν είναι από τις ταινίας που θα τρέξω να δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @debby: Καλώς όρισες!
    Δίκιο έχω αν και το να ρίξει κάποιος πχ 5000 Ινδιάνους στην πολιορκία της Τροίας είναι λίγο μαλακία, τι να κάνουμε;;;;;;
    Απλά με τσιτώνει η θέση του κάθε άσχετου (ειδικά για τους κριτικούς κινηματογράφου...οι διαφωνούντες συνbloggers είχαν σαφώς πιο σοβαρά επιχειρήματα και έκαναν και καλύτερη ανάλυση) με το θέμα, ο οποίος το παίζει όχι μόνο σχετικός αλλά και ειδήμων από πάνω...


    @νημερτής: Κάπως έτσι..συμφωνούμε απόλυτα.......

    @σοφία: Εδώ μάλιστα. Σεβαστή και η γνώμη και το γούστο σας....Καλώς ήρθες!

    @ροϊδης: Ακριβώς το ίδιο... Παρεμπιπτόντως συγχαρητήρια για τα νέα βιβλικά σου θέματα!!!


    Ευχαριστώ γενικώς για την κατανόηση και εύχομαι να μην ακούσω καμιά ατάκα τύπου: "και τότε ο Λεωνίδας με τα λίγα περσικά που ήξερε τους είπε 'μολών λαβέ' που στα ελληνικά σημαίνει..." γιατί θα πέσει τέτοιο σιχτίριασμα που θα μαυρίσουν οι ουρανοί!!!

    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος9/3/07 10:02

    Admiral Adama
    Για να συνεχίσω την γνωστή πλέον συζήτηση περι Λεό και τους λοιπούς 300, κατά την διάρκεια του διαλείματος (γιατί πάμε μόνο σε συνοικιακούς κινηματογράφους και όχι σε πλαστικοποιημένες -βλ. βιλάζ- αίθουσες) άλουσα και το πολύ καλό "...αν είναι δυνατόν, το μολών λαβέ και το ή ταν ή επι τας, να το λένε λες και τους λένε πάμε για κανά τσιγάρο ή σιγά μην γυρίσω??..."
    Κύριοι, για άλλη μια φορά ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΩΡΕΕΕΕΕΕΕ!!!!
    ΚΟΜΙΚ ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ.
    ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΕΙΝΑΙ η μετάφραση που οι ελληνάρες έβαλαν για να μας τονώσουν κι άλλο τον πατριωτισμό μας(και καλά). Δεν χρειαζόμαστε βαρύγδουπες εκφράσεις για τόνωση (αν θέλαμε τόνωση θα πέρναμε τζινσενγκ!!). ΤΟ come and get them είναι αρκετό που λέει ο ΛΕΟ. Και επιτέλους καταλάβετε το, ΔΕΝ μιλάει για την ανδρεία των ελλήνων (you big fat fucks), για την ανδρεία και την αυτοθυσία των Σπαρτιατών και μόνο αυτών. Οι υπόλοιποι ΛΑΚΙΣΑΝ (chicken RUN).
    Αυτά και πάλι ευχαριστώ για την κατανόηση αλλά they take me out of my clothes(lol).
    Άντε ωρέ Ζαφοντ, παγαινε να την δεισ να μπορούμε να κράζουμε all together NOW.
    τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα!!
    Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας:
    Αν και δεν είμαι φιλόλογος (θου κύριε!!!) μολών λαβέ είναι ελληνικότατα και είναι σωστή η μεταφορά "έλα να τα πάρεις" και καλύτερα που το είπε στα αγγλικά διότι στο κόμικ ήταν πατάτα (τουλάχιστον στην ελληνική έκδοση που έχω εγώ) διότι το είπε σε ΠΟΛΛΟΥΣ (στο κόμικ) και ο πληθυντικός είναι μολώντες λάβετε!
    Μην τρελαίνεσαι και συ με τους ΕΛληναράδες, το άναφέρει ο Ηρόδοτος άρα κάποια βάση έχει....

    Ούτε το είπε φωνάζοντας (και καλά κάτι είπα) αλλά μάλλον χαλαρά , όπότε μάλλον καλά μεταφέρθηκε απ ότι κατάλαβα....

    Κατά τα άλλα συμφωνούμε απόλυτα...πρέπει να δω την ταινία γμτ.......

    Παρεμπιπτόντως οι άλλοι δεν την κοπάνησαν, τους έδιωξε ο Λεο όταν πήρε χαμπάρι πως δεν υπήρχε λόγος να μείνουν. Οι Σπαρτιάτες έμειναν α)λόγω νόμων και β) λόγω πολιτικής
    (σου λέει αν είναι έτσι 300 άντε βγάλτα πέρα με 10.000). Έτσι και αλλιώς αυτοί είχαν πάει με διαταγή να μην γυρίσουν. Οι Θεσπιείς έμειναν μόνο από κάβλα και είναι ομοίως αξιοθαύμαστοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος9/3/07 11:58

    Admiral Adama

    Συμφωνώ για το μολών λαβέ. Με τον όρο "μετάφραση" εννοούσα ότι δεν είναι και τόσο σημαντικό σ'ένα κόμικ ν'ακουστεί μια φράση με την οποία έχουμε μεγαλώσει και μας είναι γνωστή. Είπαμε δεν είναι ΙΣΤΟΡΙΑ. Κάποιοι (εδώ πάει το ελληνάρες) θεώρησαν πιο σημαντικό το να ειπωθούν οι φράσεις σωστά και όχι το ν' αποδωθεί το κόμικ όπως του πρέπει. Πάντως από έγκυρότατες πηγές ο Miller μόνο που δεν έχ... όταν είδε το αποτέλεσμα της ταινίας, λόγω πιστής απόδοσης.
    ὦ ξεῖν᾽, ἀγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ὅτι τῇδε
    κείμεθα τοῖς κείνων ῥήμασι πειθόμενοι.
    Εδώ είναι όλο το ζμί της υπόθεσης.
    Ευχαριστώ για την υπόδειξη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το sin sity ειναι η αγαπημενη μου ταινια..

    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το ζήτημα είναι αν η ταινία μεταφέρει το μήνυμα "κοιτάτε ρε μαλάκες κάτι παπάρια που είχαν οι Σπαρτιάτες". Αν το κάνει, έχει πετύχει το σκοπό της. Αν όχι, απέτυχε. Τα υπόλοιπα είναι παπατζιλίκια. Ετοιμάζω κείμενο γρόνθο-χειροβομβίδα για τους κριτικούς κινηματογράφου! Αντε ρε Τζέρι έλα να το δούμε ρε μαλέκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Απλά εγώ θα τη δω στο dvd επειδή δεν θέλω να μπαίνω στη στατιστική των ειστηρίων ως μέρος του μηχανισμού ορισμένων εταιρειών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ηροδοτου Ιστοριαι,(Πολυμνια και Ουρανια).Απο πρωτο χερι,γλαφυροτατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μόνο εμένα δεν με νοιάζει δηλαδή..!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Είδα την ταινία χθες. Για να είμαι ειλικρινής την περίμενα πολύ χειρότερη. Αν εξαιρέσεις το πολύ αίμα στην οθόνη (εντάξει εγώ είμαι κοριτσάκι και ευαισθητούλα λίγο υποθέτω τους περισσότερους από εδώ δεν θα σας ενοχλήσει ιδιαίτερα!) κατά τ'άλλα η ταινία ήτανε πολύ καλή. Η μόνη ένταση είναι ότι παρουσιάζει την Σπάρτη ελαφρώς παράδεισο της ελευθερίας, κάτι που ασφαλώς και δεν ισχύει αλλά ο σκοπός του είναι κατανοητός (Αντιδιαστολή με το θεοκρατούμενο καθεστώς που επιβάλλει ο Ξέρξης).
    Τους έρμους τους Θεσπιείς που ήτανε εκεί όμως όλοι τους ξέχασαν... ουδεμία αναφορά! Στο τέλος μένουν μόνο οι Σπαρτιάτες... κρίμα βρε παιδιά κι αυτούς μανούλα τους γέννησε...
    Επίσης, μου άρεσε η μετάφραση των Θερμοπυλών σε Hotgates!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @admiral: Ωραίος!

    @candy: Σωστή!!!

    @estarian: Περιμένω κείμενο!!!!
    Καταιγιστικο και παραληρηματώδες!

    @δειμος: Σωστός ο τροπος σκέψης σου....και γω πάω σινεμα σπάνια αλλά εδώ δεν παίζει να μην πάω!

    @καιρός: Σωστός ο παίχτης! Αν το διαβάσει ομως κανένας Δανίκας η Μήτσης μπορεί να πει πως δεν είναι πιστή η ιστορία στην πραγματικότητα :-Ρ
    @παιδίσκη: μάλλον.....δεν πειράζει όμως....την καλησπέρα μου!

    @ellie: Καλό ακούγεται...ανέφερε και εγώ νρίτερα πως ήταν αφέλεια του κόμικ να παρουσιάσει τους Σπαρτιατες και μονο σαν μαγκες...αλλά τι να κάνει κανείς...

    Ταυτά και περιμένω εντυπώσεις και από άλλους!!! Εγώ θα την δω μάλλον τρίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτο με τον Δανικα δεν το ηξερες?
    Κοιταμε την κριτικη του απαρεγκλίτως με τα αδερφια μου!
    Σε οποια ταινια εχει καλη κριτικη δεν παταμε ουτε απεξω απο το σινεμα και σε οποια ταινια εχει την χείριστη κριτική πάμε τρέχοντας, σημαινει ότι είναι αριστούργημα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σε καταλαβαίνω απόλυτα!!
    Εϊχα πάθει το ίδιο με έναν που έγραφε στο σινεμα Φραγκούλης, Βλακούλης, κάπως έτσι....άμα του άρεσε ταινία δεν πέρναγα και γω ούτε απ όξω από το σινεμά!!!!!


    (τον θυμάμαι να βάζει 5/5 στο μπέημπ το μικρό γουρουνάκι και 3 ή 4 / 5 στο trumans show)


    Α παιδιά, όποιος εντοπίζει υπερβολικά κουλτουριάρη, και-καλά-διαννοούμενο, που του αρέσει μόνο ο ενναλλακτικός σουηδικός κινηματογράφος, κριτικό να μου το σφυράει για να ξέρω. ΟΚ; Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τι έγινε; την είδες τελικά;
    Ξιφομαχίες είχε;
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος12/3/07 14:18

    Admiral Adama

    Λίγα για τον Φραγκούλη !!!!
    Μπορεί να είναι λίγο Βλακούλης, ειδικά στον τρόπο με τον οποίο μιλάει στο MAD, αλλά στις περισσότερες ταινίες συμφωνούμε. Γράφει στο Athens Voice,και έχουμε απ' ότι έχω καταλάβει τα ίδια περίπου γούστα.
    Για τους 300, 4 ολόκληρα αστέρια έδωσε΄Κι έχει και το καλό ότι σε προιδεάζει για το τι πάς να δεις.
    Φοβού τους Δανίκες, Τιμογιαννάκηδες, κλπ. και κριτικές φέροντας.
    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και πάλι.
    Υ.Γ. Ευτυχώς που υπάρχει και κανα σωστό μπλογκ(λολ) και ερχόμαστε σ'επαφή με ανθρώπους που δεν φοβούνται να πούνε την γνώμη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. πες τα γιατι πολύ τα έχω πάρει τις τελευταίες ημέρες με το θέμα... Frank Miller rules!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ροδιά: Αύριο θα την δω....όχι και ξιφομαχίες όμως οκ; Εδώ περιμένουμε τείχος ασπίδων, δόρατα, χυμένα άντερα και σπασμένα μούτρα... (βοηθεια γιατρεεεεεεε)

    @admiral: Εγώ έναν φόβο τον έχω πάντως....Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια (;)

    @trillian: hi trill... Καλώς ήρθες και ευχαριστώ... Είσαι για ένα ποτό στο milliways?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ξέρεις... νομίζω ότι δεν θέλω να πληγώσω άλλο τα συναισθήματα του Αρθουρ... καλύτερα να μην έρθω! χιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος13/3/07 20:46

    γαλαξιακε μου προεδρε σου εχω μια προσκληση....για περνα απο το ταπεινο μπλογκ μας να την μαζεψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δεν την είδα ακόμα... Οταν θα την δω θα σου πω :D

    Μακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @trillian: :-)

    @par1saktos: Έεεεεεφτασεεεεε!

    @black diamond: Γιατί, εγώ την έχω δει; Οψόμεθα...

    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Nάσαι καλά μάστορα γιατί μου φαίνεται πως μιλάω μόνη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @φαίδρα: Ευχαριστώ και καλώς ήρθες!


    Την είδα επιτέλους! τόσο καιρό μιλάγαμε και μόνο μαντεύαμε. Μια χαρά ταινία ήταν αν και μπορώ να καταλάβω τις αντιδράσεις γενικώς. Εμένα πάντως μου άρεσε. Πολύ. Θα μπορούσε να ήταν καλύτερη (σαφώώώς) αλλά και πάλι από την Τροια και τον Αλέξανδρο ήταν κλάσεις πιο πάνω. Πιο κάτω όμως από το sin city.... Σκηνοθεσία, φωτογραφία και στήσιμο "εποχής" άψογα. Χορογραφίες μαχών τρομερές.
    Όποιος ενδιαφέρεται για παράθεση ιστορικών ανακριβειών μπορώ να βρω τουλάχιστον ....300! Σε κάποια φάση νόμιζα πως έβλεπα το lord of the rings 4....
    Πάντως αυτό που έλεγα για τις αντιλήψεις των εμπλεκομένων το είχε ψιλοπιάσει οπότε όλα οκ.

    Όλοι πάντως γκρίνιαζαν πως ήταν λέει πολύ gore η ταινία και είχε πολύ αίμα...με αυτά στο μυαλό όταν τελικά την είδα, εμένα μου φάνηκε λίγο!!
    Το λακωνίζειν (και το καθ' ομάδας σφάζειν) εστί φιλοσοφείν!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Παραμένει πάντως η καλύτερη ταινία με θέμα την αρχαία Ελλάδα που έχω δει....εκτός και αν δεν θυμάμαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir