Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Δευτέρα, Αυγούστου 13, 2007

Based on a true story...

..... Κοντά στην Βυτίνα είναι ένα -ορεινό και απόμερο- χωριό. Λίγο έξω από το χωριό είναι ένα σπίτι που μένει ένα ζευγάρι, παππούς-γιαγιά. Παιδιά, εγγόνια κτλ έχουν φύγει από χρόνια και δουλεύουν στην Αθήνα ή αλλού.
Στην σπάνια περίπτωση που θα περάσει κάποιος από εκεί θα βρει την πατροπαράδοτη φιλοξενία όπως ορίζει ο ξένιος Δίας. Οι γέροι άνοιγαν το σπίτι τους σε οποιονδήποτε πέρναγε, οι πόρτες ήταν πάντα ξεκλείδωτες και ανά πάσα στιγμή είχαν κάτι να φιλέψουν τον σπάνιο διαβάτη που θα συμβεί να περάσει από εκεί με νέα από τον έξω κόσμο. Από όσους πέρασαν στα τόσα χρόνια που ζούνε οι γέροι εκεί, δεν τους πείραξε ποτέ κανένας.
Οι γέροι ζουν παραδοσιακά, αν θυμάμαι καλά ρεύμα έβαλαν τα προηγούμενα Χριστούγεννα! Και μαζί με το ρεύμα έβαλαν και τηλεόραση.
Κάποιους μήνες μετά περνάει ένας ανηψιός βόλτα από τα μέρη και πάει να δει τι κάνουν οι παππούδες. Βρίσκει την εξώπορτα μανταλωμένη, τα παράθυρα σφαλιστά και σκέφτεται πως οι παππούδες είτε θα έχουν πάθει κάτι, είτε θα πήγαν στα παιδιά τους στην Αθήνα. Πηγαίνει στο καφενείο του χωριoύ και ρωτάει ανήσυχος.

"Τί κάνουν οι παππούδες; Όλα καλά; Έχουν πάει στην Αθήνα;"
"Όχι, σπίτι είναι."
"Με κλειδωμένη πόρτα και σφαλιστά παράθυρα;", ρωτάει ο έκπληκτος ήρωάς μας.
"Ε με τόσα που βλέπουν στην τηλεόραση τρομάξανε οι άνθρωποι"!

27 σχόλια:

  1. Ο τρόμος πουλιέται σε τιμή ευκαρίας σε μέγκα και Αντέννα κάθε μέρα στις 20.00!

    Το Αλτερ ανοίγει το μικρό του μαγαζακι του τρόμου πιο νωρίς αλλά έχει καλύτερη μουσική υποόκρουση!Όσο για το Σταρ είναι μακράν η πιο
    ψυχραιμη ενημερωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι είναι. Ανοίγοντας την τηλεόραση πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για ένα άθλιο σφίξημο στο στομάχι. Είτε πρόκειται για δελτία ειδήσεων είτε για ότιδήποτε άλλο, νομίζω. Ακόμη και τα δήθεν παιχνίδια που προβάλλουν τρόμου είναι.
    Τι την θέλανε κι αυτοί την τηλεόραση; Εδώ εμείς που μεγαλώσαμε μ` αυτήν και τώρα την έχουμε εξορίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/8/07 11:33

    Καλά δε μπορεί να είναι μόνο η τηλεόραση. Και οι δικοί μου παππούδες βλέπουν μια ζωή (λάμψη, βέρα στο δεξί κτλ.) αλλά δεν απόγιναν και έτσι.

    Πάντως και εγώ 2 χρόνια που ήμουν χωρίς TV δε με χάλασαν. Ωραία χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @_st_: Σε τιμή ευκαιρίας κανονικότατα... Πάρε κόσμε! Όσο για τις 'ειδήσεις' του σ-ι-ταρ με τρώει το χέρι μου να γράψω κανένα εξάψαλμο αλλά δίνω τόπο στην οργή. Η ερώτησή μου είναι ΑΝ καταφέρνει κάποιος να το δει ολόκληρο πριν σπάσει την τηλεόραση!

    @Leigh-Cheri: Πλάκα πλάκα και εγώ την έχω ψιλοκόψει και είμαι οκ. Για το σφίξιμο που λες έχεις απόλυτο δίκιο. Όλη η χαζομάρα, η ηλιθιότητα, η τρομολαγνεία και η κακομοιριά έχουν μαζευτεί στα δελτία ειδήσεων. Παρέα με "δημοκρατικά" πάνελ που όλοι γκαρίζουν για να γίνεται ντόρος. Άει σιχτίρ τσαντίστηκα!

    @A8lios: Καλώς όρισες κατ' αρχάς. Το πρόβλημα των παππούδων δεν ήταν οι άθλιες σειρές, οι ηλίθιες εκπομπές και οι διαφημίσεις, όσο το κλίμα τρόμου που καλλιεργείται κυρίως από τις ειδήσεις. Ψύλλος να πηδήξει νομίζεις πως έρχεται η παγκόσμια καταστροφή!

    Το κουφό είναι πως υπάρχουν όντως τρομακτικές ειδήσεις, οι οποίες και αποσιωπούνται γιατί δεν είναι εμπορικές.... Η παραποίηση της πραγματικότητας δίνει και πέρνει. Ο παππούς όμως που ανάθεμα και αν είχε ράδιο πριν, τί να ξέρει απ' όλα αυτά;

    Οι έρμοι οι παππούδες δεν είχαν τα αντισώματα που έχει κάποιος που βλέπει χρόνια τηλεόραση και άρχισαν να βλέπουν τον κάθε ξένο όχι με φιλικό μάτι όπως πρώτα αλλά σαν κλέφτη, δολοφόνο, βιαστή κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτην την ταινία όταν είδα κατάλαβα από που προέρχεται αυτο που λές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μισή ώρα σφαγές και καταστροφές και μισή ώρα 4-5 τραγκοκακαουνογιακουματοκουλούρηδες. Οι συνταξιούχοι δικαιολογούνται: αργόσχολοι, σεχ δεν έχει, το καφενείο πες ότι το φέρνουν σπίτι. Πού απευθύνονται τα κανάλια; Ποιός τους βλέπει πλέον; Και γιατί;
    εδώ γίνεται χαμός με την πάνια και την τατιανολαμπίρη. Φαίνεται πως το μόνο ανίκητο στο σύμπαν είναι η βλακεία. Και με σύμμαχο τη μιζέρια δεν παλεύεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. slartibartfast!
    Τι ειπες τωρα!
    Τραγκες Κακαουνακιδες και Σια!

    Αν ηθελα να ακουσω φθηνες ρητορείες, κομπορρημοσηνες, αγραμματους δημαγωγούς, καυγάδες και κοτσομπολια θα πηγαινα στο καφενείο δεν θα εφερνα το καφενείο στο σπίτι! Κλείστε την μαλακισμενη!!

    Μην κοιτάτε τα κολαρακια στο Σταρ και καντε σεξ με αυτα που έχετε!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. έτσι όπως ξεκίνησα να διαβάζω την ιστορία, νόμιζα πως θα κατέληγες..."τελικά ο παππούς και η γιαγιά ήταν blogger"..:PPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε _st_!

    Βγαίνουν για να δούνε γκόμενες μόνο!
    Οι γκόμενες βγαίνουν για να τις δούν οι γκόμενοι μόνο!
    Ας κοιτάξουμε γύρω μας και ας δούμε πόσοι αντιμετωπίζουν τη ζωή σαν 3D τηλεόραση. Απλά παρακολουθούν. Πόσοι/ες κυκλοφορούν μόνο για πασαρέλα (μπας και βρουν τον πρίγκηπα καβάλα στο GTI, με την DIESEL πανοπλία, το ΝΟΚΙΑ σπαθί κτλ)
    Η τηλεόραση είναι το μόνο νόημα της ζωής τους. Χεστήκαμε για αυτούς.
    Αν γινόταν trendy το να μην ψηφίζουν θα ταν ακόμα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος14/8/07 22:15

    Ναι ρε συ, και εγώ δεν ισχυρίστηκα πως βλέπαν λάμψη και τους πείραξε.

    Τέσπα, προφανώς επιρρεάζει η τηλεόραση, και ακόμα περισσότερο όταν είσαι συνταξιούχος και δε βγαίνεις πολύ εξω κτλ., αλλά δεν είναι και χωνιά οι παππούδες!

    Έχει να κάνει με το τί έχεις ζήσει το πως θα αντιμετωπίσεις ό,τι βλέπεις στα δελτία.

    Και επίσης, μακάρι να ήταν μόνο η τηλεόραση. Το ίντερνετ δεν μπορεί να παίξει τον ίδιο ρόλο ρε παίδες?

    Διάβαζα στο κυριακάτικο βήμα ότι μια τύπισσα έχει βάλει ασύρματη κάμερα στο κεφάλι της και παίζει το βίντεο live από το μπλόγκ της.
    Έχει και όνομα αυτή η μαλακία.

    "Livecast". Και μπαίνουν λέει 10άδες χιλιάδες κάθε μέρα, τη βλέπουν και σχολιάζουν.

    Απλά να μην το βλέπουμε μονοδιάστατα. Κλείστε την TV και τέτοια. Μακάρι να ταν μόνο αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλόοοο. Με τόση βία τι να σου κάνουν οι καημένοι. Σκέψου ότι τούτοι δεν είχαν και φίλτρα ισχυρά για να κρίνουν την πληροφόρηση (εδώ εμείς δεν έχουμε που μεγαλώσαμε μαζί της και τάχα παινευόμαστε ότι μορφωθήκαμε και έχουμε και κρίση, τρομάρα μας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κι εγώ γι' αυτό δεν βλέπω τηλεόραση. Για να μην τρομάζω :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ειδικα τωρα που αρχίζει και η προεκλογική περίοδος, εκτός από την ψευδαίσθηση του φόβου θα πάρουμε και ψευδαίσθηση πολιτικής προσφορά της Δημοκρατία του Αλτερ και του βεζύρη του κ. Ν. Χατζηνικολαου που επέστρεψε εσπευσμενα από τις καλοκαιρινές του διακοπές για να μας "υπηρετησει" και να μας "ενημερώσει"..
    Βέβαια και στις άλλες δημοκρατιες (ΜΕΓΚΑ, ΑΝΤ1 κτλ) τα στρατηγεία εργάζονται πυρετωδώς ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @_st_: Ταινιάρα! Ένα από αυτά που περνάει είναι και η ηθελημένη παραποίηση της πραγματικότητας από τα ΜΜΕ προκειμένου να περάσει κάποιος νόμος, να πωληθεί ένα προϊόν ή απλά να μας έχουν ....πειθήνιους. Ο θείος Όργουελ, τον οποίο και μνημονεύω συχνότατα τελικά, τα είχε δει το '48 με ένα ραδιόφωνο.

    @slartibartfast: Τώρα με τση εκλογές το στρατόπεδο του ίλαρχου Τραγκαουνάκη αναμένεται να γράψει νέες σελίδες δόξας

    @elafini: Παππού blogger δεν ξέρω, ξέρω όμως παππού που προγραμματίζει ΒΔ σε sql :-)

    @a8lios: Επιμένω πως με απασχολεί η υπερβολή και η παραποίηση της πραγματικότητας. Η λόξα του καθενός είναι χαζή μεν αλλά όχι κατ ανάγκη αποριπτέα. Το καλό που έχει το net είναι πως δεν είναι ελεγχόμενο. Όποιος και αν μπει on line έχει πρόσβαση σε μιλούνια αντιφατικές πληροφορίες και όχι σε μονόδρομο χαζομάρας :-)

    @Δείμος: Τρομάρα μας και βάλε :-)

    @Σοφία: Ακριβώς! Ασκήσεις πανικού αυξημένης ακρίβειας

    @industrial daisies: Επιμένω πως το net είναι καλυτερο για ενημέρωση από , την δικιά μας τουλάχιστον, ενημέρωση, αρκεί να έχεις όρεξη.


    @_st_: Πάνε τα μπάνια του λαού :-) Ευτυχώς η προεκλογική περίοδος θα είναι μικρη και θα προλάβουμε τα ρεπορτάζ-φωτιά του σιτάρ (κώλοι, βυζιά, παραλίες), τον Νίκο Τσαμτσίκα να ωρύεται για τις τιμές των κηπευτικών εκτός εποχής, και αν είμαστε τυχεροί και μια επάνοδο της τρομοκρατικής γρίπης των πτηνώνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λάθος εκ παραδρομής:

    @industrial daisies: Επιμένω πως το net είναι καλυτερο για ενημέρωση από , την δικιά μας τουλάχιστον, τηλεόραση, αρκεί να έχεις όρεξη.

    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. zaphod ασχετό αλλά βλέποντας την πετσέτα που φοράς στην φωτο, σκεφτηκα να σε ρωτησω αν η εκδοση του οδηγου που έχεις, ειναι με το κιτρινο αυτοκόλητο Don't Panic?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κάτι ξέρω που βλέπω τηλεόραση σπανίως και εκ περιτροπής.
    Αφού όποτε παρακολουθώ ολόκληρο δελτίο ειδήσεων νομίζω πως ήρθε το τέλος του κόσμου!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έτσι είναι, έτσι μας κατάντησαν, έτσι μας κάνανε πλύση εγκεφάλου, έτσι μας ελέγχουν. Φαύλος κύκλος που παραδόξως μπορεί να τελείσει αλλά μας κάνανε να μη θέλουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος22/8/07 14:43

    Ας προτιμούμε λοιπόν το γραπτό τύπο για την ενημέρωσή μας. Τουλάχιστον εκεί ούτε "θριλερικές" μουσικές ακούμε ούτε τρομοκρατημένες σκατόφατσες αυτοπτών μαρτύρων βλέπουμε για να επηρεαζόμαστε και να φορτιζόμαστε συναισθηματικά.Έτσι χάνεται το νόημα της ενημέρωσης.
    Εκεί που κλείνει μία τηλεόραση ανοίγει ένα (ή περισσότερα) μυαλό(α)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. όπως είπε κι ένας φίλος την αδειάζεις, τη γεμίζεις με νερό, πετάς μέσα πολύχρωμα ψαρουλάκια, αράζεις στον καναπέ, χαζεύεις τα ψαρουλάκια και επιτέλους το ρημάδι αποκτά αξία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ρε μπάς και αντί να τρομάξουν πήραν ιδέες από τα σήριαλ και κλειδαμπαρώνονται κάνοντας κολασμένο σέξ όλη τη μέρα???????????????????
    I'm back!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Που να δεις τι θα δουν αυτές τις μέρες με τις εκλογές...

    Στα καταφύγια!! Στα καταφύγια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Είχα δεν είχα έχασα πάλι τον μπούσουλα καλοκαιριάτικα..... Εκεί που είχα 67% κανονικότητα, έφυγα για μερικές μέρες πάλι, και μου έπεσε στο 14%. Βράστα και άστα και sorry που τα είχα παρατήσει όλα :-)

    Πάμε λοιπόν:
    @_st_: Ανάγλυφο τυπωμένο πάνω στο εξώφυλλο με μεγάλα καθησυχαστικά γράμματα :-)

    @debby: Και πολύ καλά κάνεις!

    @desa: Καλώς όρισες. Στο χέρι μας είναι να φιλτράρουμε τα εισερχόμενα, αν και όταν μπορούμε. Πάντως πάντα μπορούμε να προσπαθήσουμε!

    @Humma "Brandon" Kavula: Η κατακλείδα σου όλα τα λεφτά. Προσυπογράφω.

    @thrills: Άψογος ο φίλος!

    @patsiouri:Χαχαχαχαχα! Μακάρι! Καλώς μας ήρθες, ελπίζω ανανεωμένη!

    @candy: Καλώς την κούκλα και ας χάθηκε, σχεδόν όσο και εγω! Όλα καλά;!;


    love&kisses

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ούπς!

    @Klearchos: Ανάλογα με το κανάλι (εφημερίδα/περιοδικό/site). Αν είναι φιλοκυβερνητικό θα μάθουμε ξαφνικά πως ζούμε στον παράδεισο. Αν όχι δεν θα τολμάμε να βγούμε από την πόρτα και θα κυκλοφορούμε με κράνη και στολή εκστρατείας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ζούνε ακόμη η κάηκαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir