Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Σάββατο, Απριλίου 05, 2008

Ντοπαρισμένη €θνική υπερηφάνεια

11 στα 14!
Αν ήταν ποσοστό στα τρίποντα θα ήταν απλά γαμάτο!

Αν το ακούγαμε από τα χείλη του Σκουντή δηλαδή, μπορεί και να είχαμε πάρει το Μουντομπάσκετ και να ήμασταν για καιρό γεμάτοι από Εθνική υπερηφάνεια και δικαιολογημένα αφού έχουμε χορτάσει από σφαλιάρες στην καθημερινότητα και σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Τ’ ακούσαμε όμως από χείλη δημοσιογράφων που είναι συνήθως αγγελιοφόροι κακών χαμπερίων.

Τα δεδομένα μέχρι στιγμής λένε, ότι :



  • σε έλεγχο αντι-ντόπινγκ από τη WADA (Παγκόσμια Υπηρεσία Καταπολέμησης Ντόπινγκ) στην Εθνική ομάδα άρσης βαρών, 11 αθλητές βρέθηκαν θετικοί σε ντόπινγκ.


  • Ο Χρήστος Ιακώβου, ως υπεύθυνος της προετοιμασίας των αθλητών και αθλητριών της εθνικής ομάδος, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΑΒ (Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών).


  • Το Δ.Σ. έθεσε τον κ. Ιακώβου σε διαθεσιμότητα μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης που αποτελεί άμεση και κατεπείγουσα προτεραιότητα της ΕΟΑΒ.

Ο αθλητισμός γίνεται συχνά πυκνά το εθνικό δεκανίκι σε λαούς που δε μπορούν να νίωσουν υπερηφάνεια ούτε για τα επιτεύγματα του συντεταγμένου κράτους τους, ούτε των κοινωνικών τους δομών, αλλά ούτε και των προσωπικών τους προσπαθειών, γιατί απλά χρειάζεται πολύ προσπάθεια. Θέλω να πω, πως νομίζω και δε πρέπει να κάνω και λάθος, πως αλλιώς υποδέχονται την κατάκτηση πχ του Μουντιάλ οι Βραζιλιάνοι κι αλλιώς οι Γερμανοί, ή οι Ιταλοί, με την έννοια ότι οι Βραζιλιάνοι στηρίζουν ολόκληρη την εθνική τους υπερηφάνεια σ’ αυτό, αφού δεν έχουν και πολλές άλλες επιλογές. Εξαίρεση εδώ είναι οι Αμερικάνοι, που ενώ έχουν πράγματα να καυχιούνται παίζουν και στο παιχνίδι των πολυεθνικών εταιρειών αθλητικών ειδών, που πιέζουν για όλο και μεγαλύτερες επιδόσεις τους αθλητές που σπονσοράρουν, προκείμένου να αποσπάσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από τη μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη, τις ΗΠΑ. Εμείς όμως σα χώρα πότε άλλοτε νιώσαμε σα το 2004 που «το σηκώσαμε το γαμημένο»; Ποιος μας έχει κάνει τόσο χαρούμενους; Μακάρι να μπορούσαμε να αντλήσουμε τόση χαρά και από αλλού, οι άλλοι όμως προσπαθούν αλλά χαιρόμαστε όλοι.

Η πιο εύκολη λύση που υπάρχει όταν ο λαουτζίκος νιώθει στην καθημερινότητά του σα Τζανεττάκος της Ευρώπης, σα καρπαζοεισπράκτορας δηλαδή, είναι να καπηλευτεί την επιτυχία των άλλων κι αυτό γίνεται πολύ εύκολα όταν οι «άλλοι» είναι αθλητές που κατεξοχήν δουλεύουν για τη μαμά Ελλάς με το τιμητικό βέβαια αντάλλαγμα τον διορισμό στο στρατό ή την είσοδο σε ΑΕΙ της επιλογής τους.

Για το κράτος ο αθλητής είναι ένα είδος εθνικού προϊόντος, που θέλει να πλασάρει σαν αντιπροσωπευτικό της Ελληνικής λεβεντιάς που όλα τα υπομένει και όλα τα καταφέρνει. Που μέσα από τις δυσκολίες αναγεννάται μέσα από τις στάχτες τις ως άλλος Φοίνικας και κατακτά αυτό που πάντα της ανήκει, αυτό και μόνο αυτό, την κορυφή. Με τις αθλητικές επιτυχίες δίνεται η αίσθηση πως ότι θέλουμε το καταφέρνουμε, ακόμα και το να δουλεύουμε μέχρι τα εβδομήντα και να παίρνουμε κατόπιν σύνταξη 200 ευρώ, οπότε τι θέλουμε και γκρινιάζουμε; Οι αθλητικές επιτυχίες μεταμοσχεύονται εύκολα όπου ο ασθενής, το Ελληνικό κράτος νοσεί και αιμοδοτούν υπέρ Εθνικών θεμάτων, εξωτερικής πολιτικής, οικονομικών, ασφαλιστικού αφού μπορούμε όλα να τα καταφέρουμε εμείς οι Έλληνες.

Πολλαπλά τα οφέλη λοιπόν και άρα αξίζει μία ιδιαίτερη προσοχή ο τομέας του αθλητισμού εκ μέρους του κρατικού μηχανισμού. Με μικρή προσπάθεια μπορεί να καταφέρεις πολλά και θαυματουργά αφού οπουδήποτε αλλού αδυνατεί. Μία δόση χημεία, μία δόση φαρμακολογία, λίγη ιατρική και αρκετή πονηριά και το ελιξίριο της Ελληνικής αποικίας του Γαλατικού χωριού του Αστερίξ είναι έτοιμο.

Εδώ που τα λέμε είναι κοινό μυστικό, ότι ιδιαίτερα σ’ αυτά τα αγωνίσματα που δε παίζει τόσο ρόλο το μυαλό ή άλλες ικανότητες, όπως γίνεται πχ στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ (όπου και εκεί έχουμε θανάτους αθλητών χωρίς βέβαια επίσημα να αναφέρεται σαν αίτιο η χορήγηση απαγορευμένων ουσιών πχ Πουέρτα, Φοέ κα) ο αθλητισμός γίνεται με «φάρμακα». Αφού πρώτα βγαίνει η ουσία και μετά το ανιχνευτήριο, λογικό είναι πως ο έλεγχος αντι- ντόπινγκ είναι μισό βήμα πιο πίσω από την έρευνα σκευασμάτων και πάντα κυνηγάει να προφτάσει το ντόπινγκ. Εκεί στηρίζεται και το ρίσκο που παίρνουν οι κυβερνήσεις, στο χρονικό χάσμα δηλαδή μέχρι να βρεθεί ανιχνευτήριο για τη ντόπα, το ρίσκο όμως που παίρνουν οι αθλητές ίσως έιναι μεγαλύτερο. Παιδιά από φτωχά συνήθως στρώματα, στα οποία έχουν τάξει ότι αν δώσουν αυτά που πρέπει στη μαμά πατρίδα θα έχουν μία καλύτερη ζωή, θα τους εξασφαλίσουν οικονομικά θα φροντίσουν την οικογένειά τουςκαι θα είναι και μούρες στην Ελληνική κοινωνία. Το δέλεαρ μεγάλο δε λεώ, αλλά δεν είναι και λίγα τα παραδείγματα αθλητών που έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί αρμόδιοι ήταν εκείνοι που με σκυμμένα κεφάλια έλεγαν ότι έφταιγαν οι απαγορευμένες ουσίες που έπαιρναν οι αθλητές.

Ο Τζελίλης στο δελτίο του Άλτερ που άκουγα είπε πως οι αθλητές δε ξέρουν τίποτα και ήταν αναμενόμενο. Τι θα έλεγε δηλαδή ότι παίρνουμε; Επίσης ανέφερε ότι η Ομοσπονδία τους, τους βάζει να υπογράψουν ένα χαρτί ότι δεν πρόκειται να πάρουν απαγορευμένες ουσίες αλλά στη συνέχεια τους δίνουν βιταμίνες και οι αθλητές δε ξέρουν τι παίρνουν. Μου θυμίζει τις «Επικίνδυνες Αποστολές» που κάθε φορά που αναθέταν μία αποστολή στην ομάδα, η ανάθεση κατέληγε με το ότι αν κάποιον τον συνελλάμβαναν ή τον σκότωναν, η κυβέρνηση θα αρνούταν ότι είχε ανάμειξη. Το χαρτί είναι προφανέστατα ένα παραπέτασμα για να κρυφτεί από πίσω το επίσημο κράτος, καλύπτουν δηλαδή οι κύριοι το κωλαράκι τους και κάνουν τη δουλειά politically και juristically correct. Πως είναι δυνατόν όμως πάντα κάνεις να μη ξέρει τίποτα και να το παίζουν Κινέζοι όλοι τους. Ώρες ώρες πιστεύω ότι οι Ολυμπιακοί της Κίνας θα ξαναγίνουν στην Ελλάδα που γέμισε «Κινέζους».

Τα δεδομένα τις επικαιρότητας που είδαμε παραπάνω σηκώνουν πολλές ερμηνείες. Μπορεί πχ κάποιος πατριώτης να πει ότι όλα αυτά είναι σκευωρίες που κατασκευάζονται για να πλήξουν το κύρος της Ελλάδας (ίσως δηλαδή να φταίει και το βέτο και να ήταν δάκτυλος των Αμερικάνων ;-Ρ ) και λοιπά τινά όμορφα. Πως γίνεται και μόνο αυτή η ταλαίπωρη χώρα βρίσκεται στο στόχαστρο ενός παγκόσμιου λόμπυ δηλαδή; Τόσο πολύ φοβούνται τους ΕΛ που έρχονται; Μήπως το γράφουν κι αυτό τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών», ότι δηλαδή για να εκμηδενιστεί η ανερχόμενη παγκόσμια υπερδύναμη, η Ελλάδα, θα πρέπει να καταρρακωθεί η υπερηφάνεια των Ελλήνων με το να γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι αντί- ντόπινγκ; Εμείς ξέρουμε σε κάθε ευκαιρία να εφευρίσκουμε σκοτεινές συνωμοσίες όταν γίνεται το νόμιμο. Έλεγχοι γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται και ναι! ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ!!!

Έστω δηλαδή ότι σ’ ένα νοσηρό κόσμο, τα αντίπαλα αθλητικά στρατόπεδα καταστρώνουν σχέδια παγίδευσης των Ελλήνων αθλητών, όπως έγινε και με τον Κεντέρη και τη Θάνου παραμονές των Ολυμπιακών του 2004. Δε λέω ότι δε γίνονται προβοκάτσιες, αλλά γιατί να δείχνουν ιδιαίτερη αδυναμία στην Ελλάδα; Εσύ σαν ανώτερος διανοητικά Ελληνάρας, γιατί δε προστατεύεις τους αθλητές σου; Δε περιμένεις κάποια στιγμή ότι θα σε ελέγξουν; Είναι δυνατόν οι 11 στους 14 αρσιβαρίστες να είναι ντοπαρισμένοι, όλοι μαζί; Γιατί όπως και στην περίπτωση του 2004 με τον Κεντέρη και τη Θάνου, τρέχεις να διασωθείς τελευταία στιγμή και γιατί στην τελική να μην είσαι προνοητικός και να μην ντοπάρεις και το μηχανάκι προκειμένου να μην πέσουν τα καμάρια μας; Το ξεχάσες γι’ αυτό έπεσε επειδή δεν του έδωσε χάπακι ο Τζέκος;

Το αποτέλεσμα σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι δυστυχώς το θέμα παίρνεί μεγάλες διαστάσεις όπως και τώρα, προκαλείται σάλος παραμονές των Ολυμπιακών και έχουμε γίνει διεθνώς ρεζίλι. Μα γαμώ το μυαλό τους γιατί ποτέ δε παραδειγματίζονται ακόμα και από τους πρωτοπόρους του ντόπινγκ τους Αμερικάνους που έστω και καθυστερημένα, είτε για απόδοση δικαιοσύνης, είτε για να ρίξουν στάχτη στα μάτια της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας έχουν βγάλει στο προσκήνιο περιπτώσεις ντοπαρισμένων αθλητών, σε διοργανώσεις είτε εντός (πχ στην πάλη δηλ. το World Wrestling Federation) είτε εκτός των συνόρων τους (πχ τη Μάριον Τζόουνς, τον Καρλ Λιούις κα). Ο κόσμος αλλάζει και συνειδητοποιεί τι γίνεται γύρω του και επομένως και στον αθλητισμό, γι’ αυτό έγραψα πιο πάνω ότι η υπόθεση ντόπινγκ είναι κοινό μυστικό. Όλοι λίγο πολύ καταλαβαίνουν, υποψιάζονται, την έχουν ψιλιαστεί, αλλά αυτό που διαφέρει από άτομο σε άτομο είναι το πόση εθνική υπερηφάνεια μπορεί να θυσιάσει ο καθένας στο βωμό της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας. Αυτό είναι και το επόμενο βήμα, να μάθουμε δηλαδή να νιώθουμε υπερήφανοι για την προσπάθεια του αθλητή και όχι για το χημικό του μετάλλιο. Και στην περίπτωση Κεντέρη- Θάνου και σ’ αυτή με τους αρσιβαρίστες βλέπω μία τάση να προστατευθούν τα κεκτημένα του παρελθόντος όπως η προσπάθεια του Νομάρχη Αθηνών, Γενικού Γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών και μέλους του ΔΣ της ΕΟΑΒ, Γιάννη Σγουρού, που έκανε την ακόλουθη δήλωση : «πρόκειται για μια μαύρη σελίδα στη λαμπρή ιστορία της Αρσης Βαρών, όμως επ΄ουδενί δεν μπορεί να αμαυρώσει τις χρυσές σελίδες που δόξασαν την Ελλάδα και την άρση βαρών τα προηγούμενα χρόνια». Μωρ' τί μας λές; Να σας πω κύριε Σγουρέ, οτι οι «χρυσές» αυτές σελίδες δεν είναι «ιερά παράδοση» όπως αυτή της Εκκλήσίας και αν είναι να απονεμηθεί δικαιοσύνη καλύτερα να γίνουν κωλόχαρτο, πιο υπερήφανος θα νιώσω μ’ αυτό, αλλά βλέπεις θέλει αρετή και τόλμη το εγχείρημα.

Εφόσον σα λαός υιοθετείς συμψηφισμούς του τύπου «έλα μωρέ και οι άλλοι δε ντοπάρονται;» δεν είσαι έτοιμος για κάτι τέτοιο και συνεχίζεις πεινασμένος για νέες διακρίσεις.

Ε δε τα θέλω ρε παιδιά τέτοια μετάλλια.


****Πρώτο σχόλιο Zaphod****
Κατ' αρχάς προσυπογράφω αυτά που έγραψε ο κολλητός.
Σεντόνι β' :

Στο δια ταύτα, θα έλεγα πως εμάς μας έφαγε τελικά ενα πράγμα... η εθνική (ψωρο)υπερηφάνεια... δεν κατάλαβα, τόσο απλό είναι δηλαδή να πει κάποιος πως απλά χαρηκε; Για ποιο λόγο να νιώσει κάποιος εθνικά υπερήφανος επειδή ένας σαχλαμάρας σήκωσε 250 gr παραπάνω από έναν άλλο σαχλαμάρα;

Πες ρε φίλε πως χάρηκες (χαρήκαμε, δεν γεννάται θέμα) και άστο. Υπερηφάνεια να νιώσω και για τα παιδιά μου και για τους φίλους μου, οκ, παραπέρα τι παίζει; Γιατί να είναι μικρό συναίσθημα η ΧΑΡΑ και να πρέπει να το υπερθεματίσουμε;

Παραπέρα, ναι θα συμφωνήσω πως όλοι ντοπάρονται, αλλά δεν με νοιάζει. Με νοιάζει όμως που ο Σγουρός και ο Ιακώβου διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους όταν πιάστηκε ο Σαμπάνης (; δεν θυμάμαι και καλά) ντοπέ και κατάγγελλαν ...σαμποτάζ...

Τώρα τι έχετε να πείτε κ. Ιακώβου και λοιποί; ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ αμαυρώνετε υπολήψεις αθλητών που σεβόμαστε όλοι (Δήμας, Κακιασβίλι, Λεωνίδης) με την συμπεριφορά σας, μιας και πλέον όλοι θεωρούμε πως απλα...δεν πιάστηκαν;

Για τολμήστε τώρα να καταγγείλετε σαμποτάζ από...ξένους κύκλους...

Μιλώντας σαν απλός φίλαθλος θα έλεγα πως εγώ πλεον από αυτήν την ομάδα ΔΕΝ περίμενα κανενα μετάλιο, απλά μια καλή εμφάνιση. Αυτοί όμως επέλεξαν να παίξουν με την φωτιά και να διασύρουν το παρελθόν τους...ποιος να σας πιστέψει και γιατί κε Σγουρέ..Άντε μερικοί να πιστέψουν πως ήμασταν πιο καπάτσοι τότε..

Εγώ πάντως πλέον απλά αισθάνομαι αηδία διότι δεν είναι ένας, ούτε δυο, ούτε τρεις... και δεν νομίζω να μπορείς να τα ρίξεις πουθενά....


Παραπέρα μπράβο για το ποστ φίλε... κρατάω και προσυπογράφω τα εξής:

"Ο αθλητισμός γίνεται συχνά πυκνά το εθνικό δεκανίκι σε λαούς που δε μπορούν να νιώσουν υπερηφάνεια ούτε για τα επιτεύγματα του συντεταγμένου κράτους τους,"

"ότι ιδιαίτερα σ’ αυτά τα αγωνίσματα που δε παίζει τόσο ρόλο το μυαλό ή άλλες ικανότητες, όπως γίνεται πχ στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ"
Παρατήρηση: Μπορεί να ντοπάρονται όλοι οι επαγγελματίες. Απλά η άρση βαρών εδώ και χρόνια θεωρείται ως το πλέον "βρώμικο" άθλημα, και αν δεν ήταν κάποιοι σταρ όπως ο Δήμας, μπορεί να είχαν φύγει από τους Ολυμπιακούς. Τώρα πλέον οι πιθανότητες αυξάνονται

"Παιδιά από φτωχά συνήθως στρώματα, στα οποία έχουν τάξει ότι αν δώσουν αυτά που πρέπει στη μαμά πατρίδα θα έχουν μία καλύτερη ζωή, θα τους εξασφαλίσουν οικονομικά θα φροντίσουν την οικογένειά τουςκαι θα είναι και μούρες στην Ελληνική κοινωνία."

Αυτά έπαιζαν παλιά στις Κ.Κ. χώρες όπου το κράτος έκανε τα τρελά κουμάντα....εμείς τι δικαιολογία έχουμε;


". Το χαρτί είναι προφανέστατα ένα παραπέτασμα"

Πιθανόν, αλλά μην υπερτιμάς την νοημοσύνη των αθλητών...γενικότερα!

"Τόσο πολύ φοβούνται τους ΕΛ που έρχονται; Μήπως το γράφουν κι αυτό τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών», ότι δηλαδή για να εκμηδενιστεί η ανερχόμενη παγκόσμια υπερδύναμη, η Ελλάδα, θα πρέπει να καταρρακωθεί η υπερηφάνεια των Ελλήνων με το να γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι αντί- ντόπινγκ; Εμείς ξέρουμε σε κάθε ευκαιρία να εφευρίσκουμε σκοτεινές συνωμοσίες όταν γίνεται το νόμιμο."

Τι να πω, γαμάτος!!!


"Είναι δυνατόν οι 11 στους 14 αρσιβαρίστες να είναι ντοπαρισμένοι, όλοι μαζί;"

Ούτε με σφαίρες!!!

"Μα γαμώ το μυαλό τους γιατί ποτέ δε παραδειγματίζονται ακόμα και από τους πρωτοπόρους του ντόπινγκ τους Αμερικάνους"

ΤΟ έχω ξαναπεί πως η Αμερική έχει χ καλά και ψ κακά. Πως καταφέρνουμε να παίρνουμε ΜΟΝΟ τα άσχημα, μόνο ο ΕΛ Θεός το ξέρει!


"Νομάρχη Αθηνών, Γενικού Γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών και μέλους του ΔΣ της ΕΟΑΒ, Γιάννη Σγουρού," και λοιπά και λοιπά...

Ο Σγουρός ξέρει πως εκτίθεται άμεσα και το παίζει έξυπνα. Και με την υπόθεση Τζελίλη Σαμπάνη πήγαν ως κατηγορούμενοι (το ήξερες;) και παρουσίασαν εαυτους ως....υπερασπιστές του (αθώου) κατηγορούμενου!


Θα επανέλθω γιατί έχει πολύ ζουμί η υπόθεση...


Update by Zaphod

Κατά πρώτον ανακοινώθηκαν οι ουσίες που -μάλλον- πήραν (το μάλλον διότι πρέπει να περιμένουμε το β δείγμα) οι αθλητές.

Δείτε το ποστ του geokalp (με το "καταραμένο" update:P) όπου έχει κάνει μια καλή περίληψη για λεπτομέρειες.

Επι του πιεστηρίου θα πώ μόνο τα εξής
  • Η μεθιλτριενολόν (! άκου όνομα!) είναι σούπερ τοξική. Απαγορεύεται ακόμα και η χρήση της στα ζώα, με εξαίρεση την αμερική όπου χορηγείται μετά από κατάλληλη συνταγή και μόνο λίγο πριν το ζώο πάει για σφάξιμο
  • Δεν ανιχνεύεται από τα περισσότερα εργαστήρια μιας και είναι "φρέσκο πράγμα"
  • Προκαλεί τεράστιες ζημιές στον οργανισμό
  • Ο Ιακώβου ως αθλητής είχε πιαστεί ντοπέ update μετά από ενημέρωση (από σχολιαστές και αλλού): Γράψε λάθος και ζητάμε συγνώμμη για την αναπαραγωγή :(
...αν τώρα δούμε γνωστούς "ήρωες", απόμαχους πια, να παρουσιάζουν ξαφνικά προβλήματα υγείας, πονηρευόμαστε ή όχι; Και εγώ σου λέω πως δεν είχαν πάρει τίποτε. Και άλλοι παθαίνουν προβλήματα ξαφνικά. Θα το πιστέψετε όμως πως θα είναι τυχαίο; Το μεγαλύτερο έγκλημα που έγινε, κατ' εμέ τουλάχιστον, είναι πως γκρεμίστηκε η εμπιστοσύνη που είχαμε σε κάποια πρόσωπα.

Λέχθηκε πως οι αθλητές δεν φταίνε, διότι τους πιέζουν ή δεν τους λένε τι παίρνουν κτλ... Ναι συμβαίνει και αυτό αν και από ότι έχω ακούσει ισχύει το ανάποδο. Συνήθως ο αθλητής ζητά παραπάνω ουσίες.

Υπενθυμίζω την ατάκα του Δείμου : "Νομίζεται ότι η ντόπα απαγορεύεται για λόγους αθέμιτου ανταγωνισμού. Όχι, πολύ απλά απαγορεύεται επειδή σκοτώνει."
(με εξαιρεσεις βεβαίως. Μεγαλύτερη και πιο τραγική απ' όλες αυτή μιας κοπέλας της ρυθμικής (ή της ενόργανης) που βρέθηκε στο δείγμα της τεστοστερόνη (; δεν θυμάμαι και καλά ρε γαμώτο), μια ουσία παντελώς άχρηστη στην....δοκό και που περιεχόταν σε ένα ...σιρόπι που είχε πάρει για το βήχα! Η κοπέλα αποκλείστηκε αλλά η ομοσπονδία την υπερασπίστηκε και δικαίως)


57 σχόλια:

  1. -Δεν ξέραμε τι μας δίνανε!

    -Δεν ξέραμε τι τους δίναμε!

    Θα επανέλθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα "βοηθήματα" στον αθλητισμό είναι δεδομένα, αυτό κανείς δεν το αμφισβητεί.
    Το πόσο αυτά "φορούν" τελικά τα μετάλλια, είναι ένα σοβαρό ζήτημα.

    Στο θέμα των δικών μας αθλητών, θα περιμένω να δω τη συνέχεια, για το λόγο και μόνο ότι είναι υπερβολικά πολλοί οι αθλητές που βρέθηκαν να έχουν λάβει την ουσία.

    Αυτό μπορεί να σημαίνει λάθος πραγματικά-ακούσια δηλαδή χρήση, ή αρχάριους ακόμη στη "χρήση" αθηλητές και όχι, και γι' αυτό "πιάστηκαν".

    Όπως και να έχει, η βλάβη έχει γίνει, τώρα μένει να δούμε το βαθμό της.

    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/4/08 12:58

    Καλημέρα.Τυχαία βρήκα το προηγούμενο κείμενό σας για το ασφαλιστικό μαζί με τα σχόλιά μας περασμένα αυτούσια σε ένα άλλο μπλόγκ.Γιατί έχει γίνει αυτό;Έχεις συμφωνήσει με τον τυπά; Η διεύθυνση είναι εδώ http://cretanpatriot.blogspot.com/2008/04/2-2008.html

    Στο θέμα της ντόπας θα επανέλθω αργότερα πιθανότατα με σεντόνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπάρχει ρε αθλητισμός πλέον με την παραδοσιακή έννοια. Βασικά ανταγωνίζονται οι εταιρίες ντόπας ποια θα βγάλει το καλύτερο πράμα..
    Οι αθλητές απλά είναι τα πειραματόζωα..
    πραγματικά δε με ενδιαφέρουν ποσώς ούτε τα μετάλλια, ούτε οι αγώνες, ούτε οι διακρίσεις. Γιατί μαλλον ΚΑΝΕΝΑΣ απο αυτούς δεν είναι κανονικός άνθρωπος πλέον..
    Που ναι ρε οι ανατολικογερμανίδες αρσιβαρίστριες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γαμάτος και ορμητικός σαν χείμαρρος! Tοποθετούμαι εντός του ποστ μιας και το ....πρώτο σχόλιο μου βγήκε...σεντονάρα!!


    Και πάλι μπράβο ρε φίλε για το σεντονάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. island
    Βάση της άδειας που έχουμε στον αέρα ο τύπος είναι οριακά μεν, εντάξει δε, μιας και μας λινκάρει σαν επικεφαλίδα, αν και μεταξύ μας θα προτιμούσα μια πιο σαφή αναφορά, και αναγραφή (και) της δικής μου υπογραφής....

    Δεν λέω πως να το κάνει κάποιος, λέω πως θα το έκανα...

    @polsemannen &island
    Περιμένω (επανα)τοποθετήσεις, καθώς το θέμα έχει πολύ ψωμί...

    @vassia
    Όλοι τα παίρνουν, αυτό είναι σίγουρο. Αυτό που με τσαντίζει είναι η μανία καταδιώξεως που έχουμε, πως όλοι μας βάζουν στο μάτι κτλ κτλ

    @εσταριαν
    Ε ρε κάτι κολυμβήτριες με μουστάκια και cojones!!
    ...όπως έλεγε ο Τζιμάκος, καλά κάνει η Θάνου και μας γράφει στα αρχίδια της....:Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος5/4/08 18:41

    Ρε παιδιά ... ρε παιδιά.... Είναι απλά τα πράματα και θα το αποδείξω...

    "Τόσο πολύ φοβούνται τους ΕΛ που έρχονται; Μήπως το γράφουν κι αυτό τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών», ότι δηλαδή για να εκμηδενιστεί η ανερχόμενη παγκόσμια υπερδύναμη, η Ελλάδα, θα πρέπει να καταρρακωθεί η υπερηφάνεια των Ελλήνων με το να γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι αντί- ντόπινγκ; Εμείς ξέρουμε σε κάθε ευκαιρία να εφευρίσκουμε σκοτεινές συνωμοσίες όταν γίνεται το νόμιμο."

    Τάδε έφη Humma Kavula... οκ;;;;

    Ε λοιπόν ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΝΤΟΠΙΝΚΓ και εξηγούμαι...

    Οι αθλητές, ωσάν γνήσιοι απόγονοι των ΕΛ-λήνων... έχουν στις φλέβες τους ΙΧΩΡ και όχι αίμα που ως αποτέλεσμα τους προσδίδει υπεράνθρωπες δυνάμεις... Όσο για τους 3 που δεν πιάστηκαν...
    Μάλλον θα ήταν ομογενείς από ΕΣΣΔ κτλ και έχουν χαμηλότερη πυκνότητα επειδή τόσα χρόνια έξω ψιλομπασταρδέψανε..

    Αφού μας επιβουλεύονται όλη την ώρα, προτείνω να τους γράψουμε στα @@ μας και να κάνουμε Ολυμπιακούς μόνοι μας ... Την τεχνογνωσία την έχουμε εξάλλου.

    Εκεί να δεις περηφάνια .... Όλα τα χρυσά, αργυρά και χάλκινα στην ΕΛ-λάδα θα πάνε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μετά τον Κεντέρη και την Θάνου, να σου και οι άλλοι γιαλαντζί θεοί του Ολύμπου!

    Προτείνω οι αρσιβαρίστες μας -ως ποινή- να χρησιμοποιηθούν σε έργα οδοποιϊας για να μην πάει χαμένη τόση επένδυση με κρατικά χρήματα.

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ρίξε μια ματιά στο update

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ονειρική ομάδα τελικά ήταν χημική ομάδα; Πάντως μην είσαι βέβαιος ότι ξέρουν οι αθλητές πάντα τι παίρνουν, γιατί είναι γνωστό το γενικότερο μορφωτικό τους επίπεδο.

    Όταν όμως προβάλλεται μόνο η επιτυχία, όταν ο αθλητισμός έχει σε τέτοιο σημείο εμπορευματοποιηθεί, τότε εμείς τι ιδέα καλλιεργούμε στον αθλητή για τη νίκη; Δεν τίθεται το ζήτημα ως η πρωτιά υπεράνω όλων; Και όταν ξέραμε όχι μόνο για την άρση βαρών, αλλά για όλα τα αθλήματα ότι το ζήτημα του ντοπαρίσματος είναι θέμα νομιμότητας, τότε τι να κάνουμε;

    Νομίζεται ότι η ντόπα απαγορεύεται για λόγους αθέμιτου ανταγωνισμού. Όχι, πολύ απλά απαγορεύεται επειδή σκοτώνει. Αλλά γονείς και αθλητές δε νοιάζει, μπροστά στην κατάκτηση του ελληνικού ονείρου. Και όταν γίνει κάτι, ξεχνάμε αμέσως ότι το ξέραμε ψιθυριστά. Ξεχνάμε ότι όλα είναι θέμα νομιμότητας, γιατί όλοι ντοπαρισμένοι οι πρωταθλητές (και όχι μόνο με απλές βιταμινούλες), απλά κάποιοι παίρνουν και παράνομες ουσίες -οι νόμιμες δεν είναι ντόπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατί φίλε Zaphod σε αυτή τη χώρα ποτέ δεν φταίμε εμείς αλλά οι άλλοι.

    Ένα ένδοξο παρελθόν είχαμε και νομίζουμε ότι είναι η πανάκεια των νεοελλήνων.

    Από αυτή την ιστορία περισσότερο λυπάμαι τους νέους αθλητές που επένδυσαν το μέλλον τους σε σαθρή υποδομή.

    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 2polsemannen : Άσε βρε Κάρολε. Κανείς και τίποτα σ' αυτή τη χώρα δεν έχει ονοματεπώνυμο σ' αυτή τη χώρα. Όταν ακούς ειδήσεις, πάντα μιλάνε για σπείρες, για συμμορίες, για σκευωρίες. Αοριστολογίες! Κανείς όμως δεν αναφέρει ποιός και τι και κανείς δε ξέρει τίποτα. Είμαστε Κινέζικη επαρχία και όλοι ποιούν την νήσσαν.

    2vassia : Ακριβώς! Ηθικά έχουμε καταρρακωθεί και έχει πληγεί παγκοσμίως το κύρος της Ολυμπιακής μας ομάδας και δε μιλάω μόνο για την άρση βαρών. Έχουν βρεθεί κι άλλα σε αθλητές του στίβου, της ποδηλασίας κλπ. Το γεγονός μη αναστρέψιμο είναι ότι γίναμε διεθνώς ρεζίλι. Γι' αυτούς τους λόγους, εγώ σε αντίθεση με σένα, δε θα περιμένω να δω τη συνέχεια. Είμαι πεπεισμένος ότι έχουν κάνει την κουτσουκέλα τους αφού είμαι της άποψης ότι χωρίς φάρμακα δε γίνεται δουλειά και το μόνο που μπορώ να περιμένω, χωρίς πολλές ελπίδες όμως να πάρω απάντηση, είναι να δω ποιός φταίει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 2island : Εγώ προσωπικά τα έχω πάρει με το τυπάκι, σε αντίθεση με το Zaphod που είναι πιό υποχωρητικός. Είναι απίστευτος πάντως!!! Μέχρι και ως "Βαγγέλης ο ζοχάδας" υπογράφει κατά το Ζάφωδ ο ζοχάδας! Θα μελετήσουμε τη δικογραφία και θα επανέλθουμε. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση πάντως Σέρλοκ ;-)

    2Prophet Estarian : Εμ αυτό λέμε. Η γνώμη μου πάντως είναι ότι ανταγωνίζονται οι εταιρίες αθλητικών ειδών όχι οι εταιρίες ντόπας. Αυτές βοηθούν τον ανταγωνισμό της Adidas, της Nike κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 2Zaphod : Ευχαριστώ ρε bro. Ηέχασα να αναφέρω ότι η ιδέα για το θέμα ήταν δική σου. Σόρρυ! Στο σεντονάκι σου επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει ταύτιση των απόψεών μας. Για το Σγουρό δε το ήξευρα ότι "πήγε ως κατηγορούμενος και παρουσίασε εαυτόν ως....υπερασπιστή του (αθώου) κατηγορούμενου!". Γουάου!!!
    Αχαχαχαχαχααα. Πάντα πρώτοι!

    Για το copy paste του post, τι να σου πω ρε και λίγα λες. Γιατί τόση υποχωριτικότητα; Εγώ λέω να του τρίξουμε τα δόντια γιατί ειναι προκλητικός. Μπορεί να κάνει link που εδώ που τα λέμε μπορεί να έγινε και κατα λάθος, αλλά υπογράφει και ως Βαγγέλης ο ζοχάδας! Έλεος, αυτό παραπάει ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 2eidomen : Τι λες ρε άτομο! Ααχαχαχαχααα ΓΑΜΑΤΟΣ!!!!!
    Ειλικρινά δε το είχα σκεφτεί έτσι, οπότε με έβαλες στο δίλημμα να σβήσω το post. Με εξευτέλισες!

    2doctor : "Μετά τον Κεντέρη και την Θάνου, να σου και οι άλλοι γιαλαντζί θεοί του Ολύμπου!" Αυτό ακριβώς! Εγώ πιστεύω ότι όλοι ή οι περισσότεροι κάποια στιγμή το περιμέναμε. Η ιδέα σου πάντως είναι γαμάτη και γεμάτη από δικαιοσύνη και εθνικοφροσύνη! Γλυτώνουμε χρήμα και χρόνο. Τέρμα πιά οι καχεκτικοί Αλβανοί, Καζάκοι, Γεωργιανοί, Ουκρανοί, Πακιστανοί εργάτες. Αυτοί είναι ατάιστοι, ενώ οι δικοί μας, ρωμαλέοι, στιβαροί γεμάτοι ΕΛ-ληνική λεβεντιά. Θα τελειώνουν τα έργα στο πιτς φυτίλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 2geokalp : "ρίξε μια ματιά στο update" Που;

    2δείμος του πολίτη : Συντασσόμεθα! Με μία μικρή απόκλιση! Υπάρχουν και εξαιρέσεις για το μορφωτικό επίπεδο των αθλητών. Δε νομίζω να είναι στόκοι ρε γαμώτο αλλά βέβαια εσύ μιλάς γενικότερο μορφωτικό τους επίπεδο. Αρκετοί αθλητές προερχόνταν από την πρώην Σοβιετική Ένωση και πιστεύω ότι εκεί το μορφωτικό επίπεδο είναι καλό. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος.
    "Όταν όμως προβάλλεται μόνο η επιτυχία, όταν ο αθλητισμός έχει σε τέτοιο σημείο εμπορευματοποιηθεί, τότε εμείς τι ιδέα καλλιεργούμε στον αθλητή για τη νίκη; Δεν τίθεται το ζήτημα ως η πρωτιά υπεράνω όλων;" Βεβαίως! Συμφωνώ μέχρι τελείας. "οι νόμιμες (ουσίες) δεν είναι ντόπα; Η νομιμότητα μάλλον έχει να κάνει με τις επιπτώσεις στη υγεία των αθλητών. Και στη αρχαία Ελλάδα έχω ακούσει ότι υπήρχαν κάποια βοηθήματα για τους αθλητές.

    2vassia : "σε αυτή τη χώρα ποτέ δεν φταίμε εμείς αλλά οι άλλοι"
    Και συνήθως "οι άλλοι" είναι σα την ταινία : φαντάσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @humma
    Θυμήθηκα! Η υπόθεση ήταν τελικά του Σαμπάνη και οι Ιακώβου-Σγουρός πήγαν προς απολογία. Παρουσιάστηκαν όμως στους δημοσιογράφους ως υπερασπιστές και όχι ως κατηγορούμενοι. Τελικά δεν είχαν πρόβλημα διότι πιάστηκε μόνο ένας αθλητης. Όπως και σε άλλα σπορ (πχ ποδόσφαιρο) αν πιαστεί ένας τιμωρείται μόνο αυτός. Αν πιαστούν παραπάνω τότε την τρώει η ομάδα.

    Η νοημοσύνη των αθλητών είναι παγκόσμιο ανέκδοτο. Ο Μάλκοβιτς είχε πει το αμίμητο πως όσο φοράνε σορτσάκι θα είναι παιδιά. Συνήθως οι γυναίκες τους παίζουν το ρόλο μαμάς.

    @geokalp
    Πάω να ενημερώσω το ποστ διότι ο humma είναι περήφανος στα μάτια (humma και μυωπία 1)

    @vassia
    Μαζί σου. Το έχω ξαναπεί πως τελικά θα ήταν καλύτερο να μην έχουμε αυτό το "ένδοξο παρελθόν" μιας και πλέον αποτελεί την καλύτερη δικαιολογία του κάθε ανίκανου μαλάκα.
    @humma συνεχεια

    "Για το copy paste του post, τι να σου πω ρε και λίγα λες. Γιατί τόση υποχωριτικότητα; Εγώ λέω να του τρίξουμε τα δόντια γιατί ειναι προκλητικός. Μπορεί να κάνει link που εδώ που τα λέμε μπορεί να έγινε και κατα λάθος, αλλά υπογράφει και ως Βαγγέλης ο ζοχάδας! Έλεος, αυτό παραπάει ρε."

    Η ξέρεις τι σημαίνει άδεια χρήσης ή όχι. Επίσης το κατά λάθος που λες δεν παίζει. Όλα τα άρθρα του blog είναι αντιγραφές από άλλα με τον τίτλο να έχει το κατάλληλο λινκ (humma κα μυωπία 2). Πως θα του τρίξεις δηλ τα δόντια, θα ματώσεις πάνω του ή θα του κάνεις ...μήνυση; :Ρ

    Για την υπογραφή τα είπα και εγώ αλλά στο τέλος τέλος χέστηκα. Απλά εγώ θα το έκανα πιο εμφανές πως είναι copy paste το κείμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @doc
    :)

    @Δείμος

    "Νομίζεται ότι η ντόπα απαγορεύεται για λόγους αθέμιτου ανταγωνισμού. Όχι, πολύ απλά απαγορεύεται επειδή σκοτώνει."

    Θα το αναρτήσω και στο ποστ, γιατί μάλλον οι πιο πολλοί τα έχουμε μπερδέψει. Συμπληρώματα κτλ (για βελτίωση επίδοσης) παίρνει όλος ο κόσμος. Η ντόπα όμως είναι ΑΛΛΟ πράγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρων οι κότες. Είναι απλώς ζήτημα χρόνου. Όπως δεν αισθανόμουν εθνικά υπερήφανος όταν έπαιρναν τα μπουρούκια, έτσι δεν αισθάνομαι και εθνικά ντροπιασμένος που τους πιάσανε. Μεγαλύτερη τιμή έχει το να απέχεις από παιχνίδια πιτουρένια παρά να τα κερδίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Βασικά η ιστορία ήταν στημένη δουλειά: καμιά 10ριά μέρες πριν είχε έρθει το ίδιο "τημ" και ήλεγχξε τους πιτσιρικάδες της άρσης βαρών, τουτέστιν ολοι σκέφτηκαν "σιγά μην ξαναέλθουν".
    Δεύτερον, όπως γράφει κι ο μέγας Γαλούπης στον Φίλαθλο από χθες με ολοσέλιδα σεντόνια (διότι ίσως γνωρίζει τα περί ντόπας καλύτερα από τον οποιονδήποτε άλλον στην Ελλάδα- τη συγκεκριμένη ουσία μπορεί αν την ανιχνεύσει μόνο ένα εργαστήριο στην Κολωνία, άρα οι άνθρωποι της wada ήξεραν πάρα πολύ καλά τι έψαχναν.
    Επίσης, όπως γράφει σήμερα στο ίδιο άρθρο βρέθηκαν 3 ουσίες -βαρβάτες όλες- ταυτόχρονα, γεγον΄ςο που καθιστά την περίπτωση πρωτοφανή και μοναδική έως σήμερα στα παγκόσμαι χρονικά. Το κοκτέιλ αποτελείτο από τις ουσίες μεθιλετριενόλ, βουπρεδορφίνη (το οποίο είναι ναρκωτικό 40 φορές πιο ισχυρό από τη μορφίνη) και από αντιοιστρογόνο.

    Κατόπιν αυτών: δεδομένου ότι πιάστηκαν 11 από τους 14 αυτόματα συμπεραίνουμε πως αποκλείεται να μην υπάρχει κάποιο mastermind από πίσω που να συντόνιζες τις ενέργειες. Και δεδομένου ότι σε όλους βρέθηκαν οι ίδιες ακριβώς ουσίες είναι αδύνατο να μην σκεφτούμε ότι όλοι τους γνώριζαν τι έκαναν.

    Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί βέβαια είναι το γιατί η χώρα πρέπει και πάλι να διασύρεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @χρήστος

    "Όπως δεν αισθανόμουν εθνικά υπερήφανος όταν έπαιρναν τα μπουρούκια, έτσι δεν αισθάνομαι και εθνικά ντροπιασμένος που τους πιάσανε."
    Αυτό έχει μαλλιάσει η χώρα μου να λέω. Είναι μεγάλο λάθος να συνδέουμε την περηφάνια με κάποιες επιδόσεις. Το ζεύγος χαρά/λύπη είναι σαφώς ορθότερο κατ εμε.

    @hades
    Λογικά έγινε πάνω κάτω το ίδιο που γινόταν με τον Τζέκο. Ξέρανε πως η κατάσταση είναι χου αλλά δεν μπορούσαν να το αποδείξουν. Ε, μάλλον το απέδειξαν, αν και πριν βγει το 2ο δείγμα ας ΄κάνουμε λίγο υπομονή.

    Τώρα αν είχαν "άκρη" από την ντόπα, η οτιδήποτε άλλο, δεν έχει και μεγάλη σημασία. Μπορεί κάποιος να έπιασε τα δικά μας τα παιδιά και να τους είπε πως έχει ένα....σιγουράκι και αυτοί να την πατήσανε, μπορεί άλλα χίλια πράγματα.

    Το ακόμα χειρότερο είναι πως μπορεί να την χρησιμοποιούσαν αυτήν την ουσία καιρό και μόλις τώρα να έγινε ανιχνεύσιμη. Δεν ξέρω δεν απαντώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Επανέρχομαι διότι "έχω φορτώσει":

    Επειδή ασχολούμαι με βάρη (ερασιτεχνικά) ένα θα πω: με τα στεροειδή και την αύξηση της μυικής μάζας κερδίζεις δύναμη και έτσι είσαι σε θέση να εκτελέσεις περισσότερες επαναλήψεις στην προπόνηση με αλτήρες ή μπάρα, και να σηκώσεις περισσότερα βάρη.
    Τα όριά σου τα ξέρεις, π.χ. πάγκο με μπάρα 80 κιλών, φτάνεις μέχρι 15επαναλήψεις.
    Αν λοιπόν ξαφνικά οι 15 επαναλήψεις γίνουν 20, θα πρέπει να διερωτηθείς: Μα τι έγινε;
    Τι διάολο μου δίνουν και πίνω;

    11 έμπειροι, εμπειρότατοι αρσιβαρίστες δεν κατάλαβαν ότι παίρνουν στεροειδή και μάλιστα τα πιο επικίνδυνα, και τώρα το παίζουν Κινέζοι; Ότι δηλαδή το σκεύασμα από την Κίνα ήρθε...λάθος;

    Μα για μαλάκες μας περνάνε;
    Ο Ιακώβου δεν ήξερε ως προπονητής τίποτα;
    Και επειδή ήξερε (είπαμε, δεν είμαστε μαλάκες) δεν θα ενημέρωνε ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας τον υπουργό αθηλητισμού, τον κ.Ιωαννίδη;
    Εγώ πιστεύω ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι γνώριζαν.

    Να δείτε όμως που κανένας δεν θα τιμωρηθεί ούτε εδώ, όπως δεν τιμωρήθηκε κανείς για τις υποκλοπές, για την Siemens και τις μίζες στον ΟΤΕ και για ό,τι διάολο συμβεί σε αυτή τη χώρα...

    doc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Zaph, πρόσεξε να δεις τι έχει βγει στη φόρα μέχρι τώρα:
    -το συγκεκριμένο σκεύασμα είναι γνωστό και θεωρείται από τα πλέον επικίνδυνα
    -η ουσία είναι ανιχνεύσιμη, αλλά μόνο μέσω ειδικού εξοπλισμού. Από όλα τα κέντρα με τα οποία συνεργάζεται η wada μόνο αυτό στην Κολωνία έχει την τεχνογνωσία και τα μέσα
    -μιλάμε για τριπλό κοκτέιλ, καινοφανές στα παγκόσμια χρονικά (ως μέθοδος). Αν υποθέσουμε ότι όλα συνέβησαν τυχαία, και το κέντρο ελέγχου, και το ντου, και το ότι δεν ήξευραν τα παιδιά και όλα...

    Το να αναμείχθηκαν τρία διαφορετικά σκευάσματα από μόνα τους... ε, κάπου δεν μου πολυκάθεται... Είναι σα να κάθομαι στην καρέκλα και να βλέπω τον φραπέ να μπαίνει μόνος του στο σέικερ και μετά να χτυπιέται και μόνος του και να ου σερβίρεται, ένα πράγμα...

    Πολύ οργανωμένο μου φαίνεται.

    @δόκτορα
    Σίγουρα θα υπάρξει τιμωρία ακριβώς επειδή δεν θα τη ρίξουμε εμείς. Δεν θυμάσαι με Κεντέρη-Θάνου; Την είχαν φάει την καμπάνα ήδη και εμείς εδώ διαβάζαμε κάθε μέρα αναλύσεις για το αν θα τιμωρηθούν ή θα τη σκαπουλάρουν ακριβώς επείδη δεν ήξεραν πως να μας το πλασάρουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @doc

    Ακριβώς! Κάθε αθλητης ξερει μέχρι που φτάνει. Το είπα και νωρίτερα, ως παλιός και γω αθλητης, πως όσοι είναι να το κάνουν το ζητάνε..
    Μαζί σου γενικώς...

    @hades
    Αν αυτο θες να ακουσεις,οκ και μπορει και να ισχυει. Τους την είχαν στημένη. Σίγουρα αυτό που έγινε είναι τραβηγμένο. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ πως απλά "τους έπιασαν μαλακες".

    Αν θες συνωμοσιολογία η πιο ρύκολη είναι πως τους πάσαραν το τυρι και δεν είδαν την φάκα.


    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ πως πρωταθλητες και ομοσπονδία δεν ήξεραν τι έκαναν....:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. hades, δεν μιλώ για την αθλητική τιμωρία (αποκλεισμός) που θεωρείται δεδομένη.
    Μιλάω για τα τόσα λεφτά που παίρνουν από την ομοσπονδία (άρα τίθεται θέμα προστίμου και μάλιστα χοντρού) όπως και για τις τριτοκοσμικές πρακτικές του ελληνικού κράτους να κάνει καραβανάδες όλους τους Ολυμπιονίκες (τόσα παιδιά που πασχίζουν να μπούνε στη σχολή Ευελπίδων με πανελλήνιες μαλάκες είναι;).
    Αναφερόμενοι όλοι λοιπόν στις μονάδες τους και ο γιατρός προτείνει 20 μέρες φυλακή (ίκουσ' μέρις φυλακή κουλόψαρου που έλεγε ο καράβλαχος υπόδικας!).

    Καλημέρα

    doc

    Υ.Γ. Αβάδιστα ζητούνται άνεργοι αρσιβαρίστες από εταιρεία μετακομίσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος7/4/08 09:38

    Τι να πω; Εχω μείνει αφωνη; Ποια εθνικη υπερηφάνεια και μπουρδες! Για αλλη μια φορα απογοητεύομαι! Και μ'αρεσει που τετοιους ανθρωπους τους έχουμε ως παραδειγμα για τα παιδια που ασχολούνται με τον αθλητισμο. Τι προτυπα περνάμε στα παιδια ρεεεεε; Οτι δεν υπαρχει περιπτωση να βγουν πρωτοι αν δεν "κουμπωθούν" καταλλήλως (και μαλιστα με ντοπα αλόγων); Και τωρα οι "Ατλαντες", οι"Γιγαντες", οι "Θεοι", οπως τους αποκαλούσαν όταν έφερναν τα καλπικα (οπως αποδείχτηκε) χρυσα μεταλλια, έπεσαν απο το θρόνο τους αμαυρώνοντας τη συνειδηση τους και απογοητεύοντας όσους χαρηκαν που τους είδαν στο υψηλότερο σκαλι του βαθρου. Κρίμα! Να δω αν θα εχουν το θαρρος να ζητήσουν συγνώμη και να παραδεχτουν ότι τα επαιρναν. Δε θα δεχτω δικαιολογιες του τύπου "δεν ηξερα τι μου εδιναν" γιατι τοτε θα είναι καταπτυστοι. Αν δεν ξέρουν αυτοι ποιος μπορεί να ξέρει;
    Ευγε humma και zaphod για το εμπνευσμένο post! Πάλι μας προβληματισατε και μας δώσατε τροφη για σκέψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @doc
    Σε άλλες χώρες μπορεί τα πιο πολλά φράγκα να τα χώνουν διαφημιστικές εταιρείες. Την δική μας νοοτροπία την είχαν μόνο τα παλιά ΚΚ καθεστώτα.

    Και αν αμαυρωθεί μια εταιρεία, και αν το κράτος την τιμωρήσει, το ίδιο δεν παθαίνει τίποτε. Αλλά εδώ η παρανομία και το ντοπάρισμα έμμεσα ενθαρρύνονται από τις κεφαλές τις πολιτείας.

    190.000 ευρώ το χρυσό μετάλλιο;
    Και οι ομοσπονδίες παίρνουν επιχορήγηση ΑΝΑΛΟΓΑ με τα μετάλλια που φέρνουν (και όχι πχ με την απήχηση του αθλήματος ή κάτι τέτοιο) και μετά ρωτάμε ΓΙΑΤΙ τα παιδιά ντοπάρονται;

    Πλάκα με κάνεις;


    @zouzou

    Kαι εγώ σου λέω πως τα προηγούμενα μετάλλια ήταν καθαρά αλλά άντε τώρα να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας!


    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 2Zaphod : Και τότε στην υπόθεση Σαμπάνη δε τιμωρήθηκε κανείς, αλλά ούτε και οι Κεντέρης, Θάνου τιμωρήθηκαν από την Ελληνική πλερά. Συμπέρασμα : Είναι προφανές ότι κρύβεται η πολιτεία πίσω από όλα αυτά και δίνει άσυλο στους αθλητές. Για τα "στελέχη" δεν ήξερα ότι αρχικώς κατηγορούνταν! Ωραίο κι αυτό με το Μάλκοβιτς!

    "Πάω να ενημερώσω το ποστ διότι ο humma είναι περήφανος στα μάτια (humma και μυωπία 1)"

    Ρε μάπα το είχα δει πριν να το γράψεις το post. Στην αρχή αναρωτήθηκα γιατί ο geokalp είναι μέλος σε τόσα blogs.

    Δεν είπα για μήνυση ωρέ γκιαούρ αλλά ένα καυστικό σχολικάκι. Ο τυπάς είναι προκλητικός.

    2χρήστος : "Μεγαλύτερη τιμή έχει το να απέχεις από παιχνίδια πιτουρένια παρά να τα κερδίζεις."

    Θα πρέπει όμως κάποια στιγμή να αποδειχθεί κι ότι είναι πιτουρένια ρε γαμώτο!

    2hades : Ρε συ στημένο ξεστημένο πιό είναι το αποτέλεσμα. Και με τον Κεντέρη στημένο πρέπει να ήταν, αλλά καλά να πάθουμε αφού όπως έγραψα παραπάνω κανείς δε τιμωρείται εδώ.

    2doctor : Σεμνά και ταπεινά ρε συ όπως πάντα! Κι εσύ να προσέχεις γιατρέ με τα βάρη. Στη θέση σου θα προτιμούσα τη Βάρη για κάνα κοψίδι!

    2doctor2 : Για τις Πανελλήνιες και την Ευελπίδων αν και μ' ενοχλεί το δέχομαι γιατί όπως και στην αρχιότητα οι Ολυμπιονίκες ετύγχαναν προνομίων επίσης.

    "Αβάδιστα ζητούνται άνεργοι αρσιβαρίστες από εταιρεία μετακομίσεων"

    Γαμάτο το Υ.Γ.! Αχαχαχαχα πολύ γέλιο, έχεις ρέντα.

    2zouzou : Ευχαριστούμε για τα ευμενή σχόλια. Θα είναι καλό ίσως να ασχοληθείτε και με τα παιδιά στο μάθημα με το θέμα. Τι λες;

    "παραδειγμα για τα παιδια που ασχολούνται με τον αθλητισμο. Τι προτυπα περνάμε στα παιδια ρεεεεε;"

    Όντως zouzouka αυτό είναι από τα χειρότερα αποτελέσματα!

    "Να δω αν θα εχουν το θαρρος να ζητήσουν συγνώμη και να παραδεχτουν ότι τα επαιρναν"

    Ξέχασέ το.

    2all : Ρε παίδες μετά από μία καλή περίοδο σποράς και καλλιέργειας υπάρχει και μία περίοδος ΑΓΡΑΝΑΠΑΥΣΗΣ. Εμείς θέλαμε χρυσά, χρυσά, χρυσά, χωρίς σταματημό. Ο Ελληνάρας κι όπου Ελληνάρας βάλτε αθληταράς, προπονηταράς, στελεχάρα, πολιτικάρα έχει τον κλασσικό τρόπο συμπεριφοράς "είπαμε της γριάς να χέσει κι αυτή ξεκωλίαστηκε". Τόσα χρόνια επιτυχιών και από τόσους αθλητές δεν είναι φυσιολογικά. Μόνο εμείς δε το βλέπαμε αυτό. Οι ξένοι το ψιλιάστηκαν και μας την έφεραν κι ορθώς. Οι Τούρκοι είχαν ένα Σουλειμάνογλου, όχι ολόκληρη αρμάδα και μ' αυτά που λέω δε τους νομιμοποιώ για αυτά που έκανα, αλλά τους μέμφομαι για έναν επιπρόσθετο λόγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. με τέτοιο ανταγωνισμό χρεωκόπησε και η καημένη η πειραϊκή πατραϊκή!!!

    ;-)

    ΥΓ κάτσε πρώτα να το διαβάσω και θα σου σχολιάσω επι της ουσίας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. 2_st_ : Άσε αυτουνού του τα έφαγε η Σαπουντζάκη. Αναμένουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 1. Άπαντες οι αθλητές υψηλών επιδόσεων σε στίβο, κολύμβηση κλπ. είναι ντοπαρισμένοι μέχρι τα αυτιά. Εγώ απλώς εθελοτυφλώ για την θρυλική Καρολινάρα Κlüft γιατί είναι κοντοχωριανή, αλλά άμα δει κανεις τι καυλόσπυρα (ΣΕΞσπυρ=Σαίξπηρ) βγάζει στους αγώνες από την ντόπα του φεύγει η μαγκιά.

    2. Το ντόπινγκ βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από το αντιντόπινγκ.

    3. Το αντιντόπινγκ χρησιμεύει απλώς στο να βγαίνουν από τη μέση οι κακομοίρηδες και όσοι μας την σπάνε , ενώ παράλληλα δίδεται και άλλοθι καθαρότητας.

    4. Δυστυχώς η Ελλάδα έγινε DDR (Ανατολική Γερμανία) στον αθλητισμό, ξεσκίζοντας τα πάντα.
    Ξεχάσαμε τον Τζέκο και το σχέδιο "Κόρυβος" για το μαζικό ντοπάρισμα των αθλητών;

    5. Από το 1997 έχει κάνει καταγγελία στον Ζούγκλα ο αρσιβαρίστας Κωνσταντινίδης για τις ντόπες της εθνικης άρσης βαρών, αλλά το θέμα θάφυηκε.

    6.Ελπίζω να προλάβανε τα παιδιά πριν νεκρωθεί το συκώτι τους με τα σκατά που τους δώσανε.

    7. Εάν μία χώρα είναι μέσα στο κύκλωμα του αντιντόπινγκ, αθλητής της εν πρόκειται να πιαστεί ντοπέ. Η Σουηδία που λύνει και δέναι π.χ.
    Η Κlüft στο έπταθλο που σαρώνει τα χρυσά από το 2002 αποφασίζει να το ρίξει πλέον στο μήκος. Στο παγκόσμιο κλειστού παθαίνει τραυματισμό στο μηρό και δεν συμμετέχει. Το πρόσωπό της πάλι γεμάτο καυλόσπυρα. Η εμποδίστρια Sanna Kallur που μόλις έχει κάνει παγκόσμιο στα 60μ. εμπόδια με 7.68 (Αντρικός χρόνος για οκτάδα) αποσύρεται από την ίδια διοργάνηση λόγω... ναι τραυματισμού στον μηρό. Εν τω μεταξύ έχει γίνει σαν μπετατζής. Συμπέρασμα: Εάν είσαι μοναχοφαγάς σε πιάνουν ντπαρισμένο. Εάν είσαι μοναχοφαγάς και μέσα στα κόλπα, πέφτει σύρμα εγκαιρα.

    8. Ο αθλητισμός πρέπει να πάψει να είναι κρατικοδίαιτος. Η προθυμία Ελλήνων αθλητών να ντοπαριστούν οφείλεται σε αυτό το κίνητρο κατά μέγιστο βαθμό.

    9. Καμιά σοβαρή χώρα δεν εξαρτά την αυτοεκτίμηση της από τους αθλητές της. Αυτό είναι γνώρισμα ασόβαρων κομπλεξικών και υποανάπτυκτων χωρών όπως και η Ελλάδα.

    10. Ο Βασίλης Γαλούπης στον "Φίλαθλο" πηδεί και δέρνει.

    11. Διαβαζετε Λιακό για να μορφώνεστε. Ο ηλεκτρισμός και ότι αυτός συνεπάγεται έιναι έργο του Σατανά και των Νεφελίμ. (Άσχετο αλλά δείχνει το μέγεθος της βλακείας που δέρνει τους Έλληνες που έκαναν αυτόν τον απατεώνα εκατομμυριούχο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Χμ... μισό (προς αμφότερους), γιατί δεν το έθεσα καλά προφανώς. Το ότι η ιστορία ήταν στημένη το αναφέρω ως γεγονός, όχι ως δικαιολογία ότι "η κακιά wada περίμενε τα παιδιά μας στη γωνία". Μακάρι να μπορούσαν να πιάσουν και άλλους, δεν το συζητάω αυτό.
    Απεναντίας, έχω φρήξει με το όλο συμβάν για πολλούς και διάφορους λόγους. Αυτό που με ενδιαφέρει όμως είναι ότι γίναμε πάλι παγκοσμίως ρόμπα. Δεν πρόκειται να πει κανείς ξένος ποτέ "ο τάδε", "ο δείνα", "ο Ιακώβου", "ο χ εις την ψ οποιοσδήποτε εμπλεκόμενος" (και δεν εξετάζω το ποιος είναι ένοχος ή όχι, τα ονόματα που ακούγονται αναφέρω απλά). "Οι Έλληνες" θα λένε όλοι. Το να μου τη λένε πχ οι αρχιερείς της ντόπας, Αμερικάνοι, ε, εκτός από αστείο δεν μου κάθεται και καλά.
    Και πέρνα τούτου, υπάρχουν και άλλες πτυχές στην ιστορία που με ενοχλούν: ο Δήμας πχ θεωρώ πως ήταν πεντακάθαρος (και μπορώ να το τεκμηριώσω). Όταν βγαίνει λοιπόν σχεδόν όλη η ομάδα πολύ βαρειά ντοπέ, με καίει να μην πάρει και τον Δήμα η μπάλα, διότι σε τούτη τη χώρα είναι σύνηθης τακτική μαζί με τα ξερά να καίγονται και τα χλωρά.

    Α, και κάτι που ξέχασα να αναφέρω πριν: ο Ιακώβου δεν είχε πιαστεί ντοπε΄. Είχε καταγγείλει ντοπάρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. 2polsemannen : Ακολουθώ την αρίθμησή σου

    1. Γνωστό τοις πάσι για τις ντόπες και για τα καυλόσπυρα και για τα πηγούνια και τις τρίχες και τις πλάτες και το τρίτο βυζί κάτω απ'τη μασχάλη και το δόντι που εξέχει απ' το γόνατο. Άστα!

    2. Ναι, το έγραψα κιόλας.

    3. Μ'αρέσει αυτή η προσέγγιση. Σωστός!

    4. Διαφέρουν όπως έγραψα τα ελατήρια πχ της Ελλάδας για το ντοπάρισμα από αυτό της Αμερικής στην οποία γίνεται κυρίως για εμπορικούς πιστεύω λόγους.

    5. Δε το ήξευρα. Είμαστε άσσοι ως νεκροθάφτες και χωρίς ντόπα, μπράβο μας!

    6. Μακάρι, αν και μιλάμε για κοκτέιλ μολώτωφ.

    7. Και νομίζεις πως οι ξένοι είναι πιό δίκαιοι σε αρκετά πράγματα από εμάς. Εμείς πάντως τους μπήκαμε στο μάτι. Δε μας έφταναν 2-3 μετάλλια και αν. Είναι αυτό που έγραψα στο σχόλιό μου πιό πάνω με τη γριά και το χέσιμο.

    8. Είναι κι αυτό

    9. ΜΕΣΑ!!!

    10. Δεν ηξεύρω, δε με πήρε καθόλου να δω χαρά κι εγώ ο έρμος. ;-Ρ

    11. Σα να έχεις δίκιο. Είδες για να μη μορφώνομαι;

    2hades : Εγώ δε το εξέλαβα ότι το έγραψες σα δικαιολογία ρε συ. Όσο για τις ρόμπες και μένα μ' ενοχλεί αλλά μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε και να εξάγουμε τις ρόμπες στο εξωτερικό που δεν έχουν οι ψωμόλυσσες! Πάντως αυτό με το Δήμα θα ήθελα να μου το αναλύσεις όταν βρεις ευκαιρία γιατί ήταν δηλαδή πεντακάθαρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. τρομερος ο polsemannen!!!

    προσυπογράφω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πρέπει να ομολογήσω ότι σχετικά μόρφωση δεν έχουν μόνο οι προερχόμενοι από ΕΣΣΔ. Έχεις δίκιο. Με τον καιρό όπως μάθαμε εμείς από τα γήπεδα του στίβου και τα ιδιωτικά γυμναστήρια βαρών τα νόμιμα και τα παράνομα αναβολικά, εκείνοι τα ξέρουν καλύτερα.

    Πιο πολύ αναφερόμουν στο ότι υπάρχει περίπτωση δέχονται ό,τι τους δίνουν με τυφλή εμπιστοσύνη στον προπονητή ή τον έφορο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος8/4/08 00:24

    Φίλοι μου θα συμφωνήσω και με τους δύο.Καταπληκτικό και περιεκτικό το κείμενο(σεντόνι) και μάλιστα πολύ σωστά εστιασμένο.Στην έλλειψη εθνικής υπερηφάνιας και όλες αυτές τις πίπες που νιώσαν οι περισσότεροι όχι από το γιούρο αλλά και πιο πριν.Να θυμίσω τον κόσμο στους δρόμους μετά την επιτυχία του ευρωμπάσκετ του 87.

    Ένα πολύ καλο σχόλιο έκανε ο Χαραλαμπόπουλος στον σπορ εφ εμ.Έλεγ λοιπόν τα εξής:"Μετά από μπακάλικους υπολογισμούς ΄βρίσκω ότι ο Τζέραρντν πχ που κάνει σε κάθε αγώνα ΄πάνω από 10 χιλιόμετρα,αν αυτά τα υπολογίσουμε για τους 8 περίπου αγώνες που κάνει τον μήνα και τις 20 προπονήσεις βρίσκουμε ότι ο παίχτης κάθε μήνα κάνει τουλάχιστον 1600 χιλιόμετρα!!!Βγάλε κάτι τραυματισμούς τότε φτάνει ο παίχτης να κάνει κοντά στα 1000 χιλιόμετρα το μήνα!!!Για αμάξι είναι λίγα τα χιλιόμετρα αλλά για άνθρωπο είναι πάρα πολλά.Και σίγουρα δεν αντέχει ο άνθρωπος μόνο επειδή είναι μεγάλος αθλητής.

    Είναι κοινό μυστικό παιδιά πως ο αθλητισμός είναι ωφέλιμος ενώ ο πρωταθλητισμός είναι χαπάτος.Παλιά που πήγαινα κάθε μέρα στο γυμναστήριο μου είχαν έρθει δύο γυμναστές για να μου αναλύσουν τις ευεργετικές επιδράσεις του τάδε χαπιού.

    Το θέμα είναι πολύ βαθύ και σίγουρα ποτέ δεν θα μάθουμε όλες τις πτυχές του γιατί πολύ απλά είναι πολλά τα λεφτά.

    Τις καλησπέρες μου και στους δύο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μετά και την παρουσίαση του fax εκ Κίνας, χάζεψα τελείως.

    Τι άλλο θα ακούσουμε μέχρι να πάει κι αυτό στα "χαμένα".

    .......
    Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος8/4/08 18:11

    Γειά χαρά σε όλη την παρέα!Τι να πώ,τι να ομολογήσω!Έχουμε απίστευτο ταλέντο στο να γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι!Είναι στο DNA μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Παίδες σόρρυ δια την καθυστέρησιν, έχομε και δουλειάς. Δεν πεταλώνομεν ακρίδας βλέπετε.

    2δείμος του πολίτη : "Πιο πολύ αναφερόμουν στο ότι υπάρχει περίπτωση δέχονται ό,τι τους δίνουν με τυφλή εμπιστοσύνη στον προπονητή ή τον έφορο."

    Αυτό είναι το ένα που λες, όταν έχουμε όπως και στη δική μας περίπτωση τώρα, μαζικά ντοπαρίσματα. Μιά άλλη εκδοχή λέει ότι σε μεμονωμένες περιπτώσεις ο ίδιος ο αθλητής πιέζει για χορήγηση "σκευασμάτων" και μία τρίτη ότι υπάρχει μυστική συμφωνία όπως έγραψα, δηλαδή ένα δούναι και λαβείν μεταξύ αθλητή, προπονητή και ομοσπονδίας (κράτους) που λέει φέρτε διακρίσεις και θα σας φροντίσω καταλλήλως. Αυτό το αλισβερίσι πάντως είναι σίγουρα ο κοινός παρονομαστής και στις τρεις περιπτώσεις.

    2island : Ευχαριστούμε για τα σχόλια.

    Στο μπάσκετ είναι διαφορετικά τα πράγματα όπως έγραψα. Πιό εγκεφαλικά και παίζουην κι άλλες ικανότητες. Ο Γκάλης δε χρειαζόταν ντόπα η ατομάρα.

    Ο Χαραλαμπόπουλος είναι γαμάτος. Αυτό με το Τζέραρντ το συζητούσα μ' ένα φίλο χτες βλέποντας (Λίβερπουλ- Άρσεναλ) αλλά θα ήθελα τη γνώμη ενός αθλητίατρου να μου πει σε ποιά επίπεδα μπορεί να φτάσει ένας καλά και με φυσιολογικό τρόπο προπονημένος αθλητής γιατί μπορεί τα χιλιόμετρα που καταφέρνει να είναι φυσιολογικά. Απ' την άλλη αν δεν ήταν παιχτούρα ο κάθε Τζέραρντ τι να του κάνουν τα χάπια.

    Αυτούς τους γυμναστές που πουλάνε συμπληρώματα διατροφής γιατί δε τους ελέγχει το γαμοκράτος;

    2vassia : Άστα! Πάει κι αυτό για κουκούλωμα. Καλά δεν είπα εγώ ότι το παίζουν όλοι Κινέζοι;

    2goofy : Και να προσθέσω ότι είναι ίσως το μόνο άθλημα που δε χρειαζόμαστε ντόπα για να είμαστε πρωταθλητές! Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος9/4/08 11:08

    2humma kavula(άκου όνομα)!θα ήθελα να σου υπενθυμίσω οτι κατοικείς στην ΕΛΛΑΔΑ!Μια χώρα στην οποία δεν ελέγχει ποτέ της τίποτα!Οι νόμοι της χώρας αυτής είναι για να παραβιάζονται κ οχι για να εκτελούνται όπως στις υπόλοιπες προηγμένες χώρες!Το κουλό της όλης υπόθεσης είναι οτι οι παραβάτες συνήθως είναι οι ίδιοι οι νομοθέτες!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος9/4/08 11:17

    Ποιός θα τολμούσε να καταδικάσει εναν/μια ντοπέ ολυμπιονίκη σε φυλάκιση όπως έγινε στην γαμοχώρα την Αμέρικη με την ΤΖΟΟΥΝΣ?Καταδικάστηκε αρχίκα σε 6 μήνες κ μετά μειώθηκε στους 4!Τι να πούμε απο 'κει κ πέρα??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. goofy είπε:
    "Ποιός θα τολμούσε να καταδικάσει εναν/μια ντοπέ ολυμπιονίκη σε φυλάκιση όπως έγινε στην γαμοχώρα την Αμέρικη με την ΤΖΟΟΥΝΣ?Καταδικάστηκε αρχίκα σε 6 μήνες κ μετά μειώθηκε στους 4!Τι να πούμε απο 'κει κ πέρα??????"

    Έλα ντε! Ο Σαμπάνης έφαγε 6 μηνάκια πρωτόδικα αλλά περιμένει την έφεση. Αλλά ποιος Σαμπάνης και ποια Τζόουνς και αηδίες; Εδώ ο Ψωμιάδης πήγε με την πουράκλα, έκανε αίτηση αποφυλάκισης λόγω φυματίωσης (!) και έγινε δεκτή!

    Και στα καπάκια:
    Ο Ιωαννίδης ως θεσμικά αρμόδιος δημιουργεί εξεταστική επιτροπή από τα άτομα που θα έπρεπε να ελέγχονται και ο Λιάπης σαφώς εκτός κλίματος θέλει να κάνει την ντόπα....κακούργημα!
    α. Λες και θα τιμωρηθεί κανένας μεγάλος
    β. Μήπως να τους πυροβολούμε κιόλας;;;


    Ξαναλέω πως οι Αμερικάνοι έχουν 1000 στραβά αλλά τόσο μπανανία δεν είναι. Θυμηθείτε πόσους πρωταθλητές τους έχουν ξηλώσει...


    @humma
    Ρε μάπα η ντοπα δεν χρειάζεται μόνο για να κάνεις ακροβατικά. Χρειάζεται και στην αντοχή, και στην γρηγορότερη αποθεραπεία, και στο κάψιμο λίπους για να έρθεις σε φόρμα.

    Οι πιο πολλοί μπασκετμπολίστες (ειδικά στο αμέρικα) μοιάζουν με τον Ράμπο με σωματικό λίπος να κυμαίνεται μεταξύ του 9-12 %. Νομίζεις πως αυτό γίνεται εύκολα με φυσικό τρόπο; Και άντε να γίνεται άμα είσαι 19-20. Θυμάμαι τον Ουίλις που είχε σωματικό λίπος 10% στα 38!


    Επανέρχομαι στα λόγια του Δείμου. Η ντόπα που απαγορεύεται σκοτώνει. Υποστήριξη, φαρμακευτική και άλλη έχουν όλοι οι επαγγελματίες. ΤΟ ζήτημα είναι πως κάποιες ουσίες "καίνε" τον οργανισμό, το ίδιο σαν να οδηγείτε το αμάξι με πρώτη μόνο και 80 χλμ/ώρα...

    Επίσης όποιος έχει πάει έστω και μια βόλτα σε ένα (ερασιτεχνικό) γυμναστήριο θα δει τι ζήτηση υπάρχει για ουσίες από ακίνδυνες (σχετικά δηλαδή πχ καθαρές πρωτεϊνες) έως στεροειδή... Είναι στην τάση του αθλητή να θέλει να βελτιωθεί συνέχεια. Αυτό που προέχει είναι η προφύλαξή του από την μαλακία του μιας και όπως είπαμε η νοημοσύνη των αθλητών δεν είναι και εφάμιλλη του Αινστάιν, απ' όπου και αν είναι αυτοί.


    Περί κινέζων, το είπε ο Λαζό και δεν διαφωνώ. Δεν υπάρχει καλύτερη διαφήμιση (όσον αφορά τους άμεσα ενδιαφρερόμενους) για μια εταιρεία από το γεγονός πως βγαίνει και σε καλύπτει σε μια στραβή. Έτσι και αλλιώς το problem δεν περιορίζεται ούτε στην άρση βαρών ούτε στους δικούς μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Επίσης, μόλις θυμήθηκα πως άκουσα κάτι ανιστόρητες μαλακίες περί αρχαίων και ντόπας. Οι αρχαίοι έτρωγαν λέει διάφορα (ωμό κρέας και άλλα) για να είναι καλύτεροι στους αγώνες. So what? Και εδώ τρώμε καθαρή πρωτεϊνη. Δεν νομίζω πως κάποιος αρχαίος αθλητής θα έπαιρνε μια ουσία που θα τον έκανε να χάσει πχ τον ανδρισμό του, ή να πεθάνει σε 2,3,10 χρόνια για να κερδίσει στους αγώνες

    Μην μπερδεύουμε την πούτσα με την γραβάτα και το σώβρακο με την βούρτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. humma μην νομίζεις ότι υπάρχει άθλημα χωρίς ντόπα...

    ο Γκάλης και οι άλλοι άλλων εποχών ΙΣΩΣ να μην έπαιρναν τίποτα...
    όμως στη σημερινή εποχή δεν υπάρχει Γκάλης... δεν υπάρχει παίκτης που να παίζει 40 λεπτά...

    δεν σε πάω τρελά πίσω αλλά:
    στην Ιταλία ξέθαψαν πριν λίγα χρόνια πρώην ποδοσφαιριστές δεκαετίας '60-'70 και ανακάλυψαν συμπτώματα Λου Γκέρινγκ, μια πολύ σπάνια ασθένεια που προκαλείτε και από ανεξέλεγκτη χρήση φαρμάκων
    στατιστικά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να υπάρχουν τόσοι πολλοί ποδοσφαιριστές με την ασθένεια...

    λες η τοξοβολία να μην έχει ντόπα;
    σίγουρα παίρνουν κάτι
    α. για συγκέντρωση
    β. για μείωση του ρυθμού των κτύπων της καρδιάς

    Η Αμερική σίγουρα ΔΕΝ είναι τόσο μπανανία, πάντοτε κάποιοι
    - ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ
    - ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ στην φυλάκα, έστω και για λίγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αιντε, ευκαιρία να καταργηθεί επιτέλους αυτό το φιάσκο που λέγεται Ολυμπιακοί Αγώνες...
    Δούλευα εκεί το 2004 και ζήτημα αν υπ΄γρχαν 400 άτομα που ενδιαφέρονταν για τον αθλητισμό γενικώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Πάντως διάβασα σε ένα νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας ιστολόγιο ότι ο καθένας μπρέπει να κάνει ό,τι θέλει και αν θέλει να παίρνει ουσίες (κοντολογής τα μεταφέρω).

    Με μία τέτοια άποψη διαφωνώ πασιφανώς και αναφανδόν (φιλολογικής έμπνευσης ο λεκτικός πλεονασμός) επειδή ακριβώς ο νόμος έρχεται να προστατεύσει, σε ένα ηθικώς αποδεκτό θέμα όπως και στην ανθρωποκτονία και τα ναρκωτικά. Δεν είναι δυνατόν στο όνομα της ελευθερίας προκειμένου οι εταιρείες να αποκομίζουν τεράστια κέρδη μέσα από χορηγίες ή πωλήσεις αναβολικών και αθλητικών ειδών κτλ να κυκλοφορούν ελεύθερα τα αναβολικά και νηποινή για τον αθλητή. Τα αναβολικά είναι όπως τα ναρκωτικά. Και έχει αποδειχθεί τελικά ότι ο αθλητισμός είναι η ντόπα του λαού (μου αρέσει πολύ αυτή η παράφραση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. 2Zaphod : Ευχαριστώ τον geokalp που στο έστειλε για μένα.

    "Επίσης, μόλις θυμήθηκα πως άκουσα κάτι ανιστόρητες μαλακίες περί αρχαίων και ντόπας."

    Βρε ανοητούλη, ημιάντρα, που προτρέχεις πάντα και οι άλλοι είναι ανιστόρητοι διάβασε το link του ανθρώπου και άσε τους χαρακτηρισμούς για μετά.
    @$^&^*#$%%^!#%!^&

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. 2goofy : Το κακό είναι ότι και η διακιοσύνη δεν είναι χειραφετημένη και υπάρχει αλληλεξάρτηση μεταξύ τους με την κυβέρνηση.

    2geokalp : Ευχαριστώ πολύ για το link.

    "humma μην νομίζεις ότι υπάρχει άθλημα χωρίς ντόπα..."

    Θα ήθελα αλλά όπως καταλαβαίνεις κι απ' το post μου δεν είμαι και χαζός να το πιστεύω.

    "Η Αμερική σίγουρα ΔΕΝ είναι τόσο μπανανία, πάντοτε κάποιοι
    - ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ
    - ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ στην φυλάκα, έστω και για λίγο"

    Αυτό έχει να κάνει και με τους λόγους χρήσης της ντόπας που είπα. Αυτοί που είναι χορτασμένοι από διακρίσεις παντός τύπου και το κάνουν κυρίως για εμπορικούς σκοπούς θέλουν να υπάρχει αυτοκάθαρση στο σύστημα αθλητισμός για να φαίνονται καθαρές οι κυβερνήσεις και οι πολυεθνικές που θρέφουν τις κυβερνήσεις.

    2patsiouri : Εντάξει βρε, όχι κι έτσι. Δεν είμαι φαν τις τακτικής πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι. Αν θέλαμε μπορούσαμε να προστατέψουμε το θεσμό.

    2δείμος : Τα είπες όλα! Συμφωνώ σε όλα και ιδιαίτερα στο κομμάτι των εταιρειών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. humma συμφωνούμε ιδιαίτερα στο τελευταίο...
    και να φαίνονται και (κάπως) να είναι τίμιοι

    όσο για το λινκ, να γράψω ότι κι εγώ αυτά τα λίγα του zaphod ήξερα... μέχρι που τα διάβασα...
    κι έχει καλές παραπομπές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. στο point του δείμου το χειρότερο είναι αυτό το εγχώριο φαιδρό:
    η ντόπα να αγοράζεται και με κρατική επιχορήγηση και οι αθλητές να λαμβάνουν διακρίσεις και φράγκα τόσο από τους χορηγούς τους όσο και από το κράτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. @humma &geokalp

    Kαλά ο humma είναι μπαγλαμάς!

    Ρε είπα πως δεν κάνανε διάφορα; Τι είπα; Πως ντόπα με την έννοια της βλάβης στον οργανισμό δεν υπήρχε! Θα συννενοηθούμε;

    Και το "μαγικό βοτάνι" λογικά ήταν ....όπιο (φερμένο απ τας ανατολάς) ή μπάφος, καμία σχέση με τα σημερινά.

    Μην μου συμπεριφέρεστε σαν να είμαι ο ...Ελ Λιακό!!!


    Από την άλλη τα γνωστά περί "χρηματίται" και "στεφανίται" φοριούνται πολύ από τους Χριστιανοι για να δικαιολογήσουν την κατάργηση των αγώνωνε...με αυτά θα ασχολούμαστε; Ο Ευρυπίδης λογικά δεν θα έλεγε κάτι διαφορετικό από αυτό που λέμε εδω μέσα. Οι αθληταί είναι κατά κανόνα μουσκάρια :Ρ

    Άσε που οι αρχαίοι αγώνες κρατήσανε γύρω στα 1000 χρόνια ... υπήρχαν εποχές ακμής και κατάπτωσης, δεν μπαίνουν 1000 χρόνια σε ένα τσουβάλι! Εδώ σε 100 και τα κάναμε πουτάνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ρε άχρηστε η μομφή είναι για το "ανιστόρητες μαλακίες". Αυτός ο χαρακτηρισμός δε πάει σε κάτι που έγραψα κατά λέξη :

    "στην αρχαία Ελλάδα έχω ακούσει ότι υπήρχαν κάποια βοηθήματα για τους αθλητές".

    Εξάλλου τις επιπτώσεις των "βοηθημάτων" για την υγεία τους οι αρχαίοι, δεν ήταν σε θέση να τις γνωρίζουν όπως τις γνωρίζουν σήμερα.

    "Άσε που οι αρχαίοι αγώνες κρατήσανε γύρω στα 1000 χρόνια ... υπήρχαν εποχές ακμής και κατάπτωσης, δεν μπαίνουν 1000 χρόνια σε ένα τσουβάλι! Εδώ σε 100 και τα κάναμε πουτάνα!"

    Ναι ρε αλλά εμείς εξελισσόμαστε εκθετικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ανώνυμος10/4/08 10:31

    Καλημέρα σε όλους!Ρε παιδιά ασχολούνται όλοι τόσες μέρες,εφήμεριδες,εκπομπές,εμείς κ άλλοι τόσοι σαν κ εμάς με την ντόπα κ τη διάβρωση του αθλητισμού γενικότερα(λές κ δεν τα ξέρανε/ξέραμε)κ μόλις σκάσει ενα άλλο πιο πιασάρικο θέμα θα το ξεχάσουνε!Θα ήθελα να ρωτήσω ομως το εξής:Υπάρχει κάποια ουσία για εμάς τους ταπεινούς κοινούς θνητούς μπάς κ ενισχυθούν κ οι δικές μας οι αντοχές στον εργασιακό χώρο τα εξαντλητικά ωράρια τον υποτιπόδη μισθό μας το ασφάλιστικο(θα μου φέρνουν τα εγγόνια μου τη σύνταξη στον τάφο),την κοινωνική ανυπαρξία,τον σταρχιδισμό,τον ωχαδερφισμό το κυκλοφοριακό κ γενικότερα τον τρόπο διαβίωσης κ επιβίωσης μας?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Η εξήγηση είναι απλούστατη: οι τύποι έπεσαν μέσα στη μαρμίτα με το μαγικό φίλτρο όταν ήταν μικροί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. 2goofy : Σου έχω και γι' αυτό τη λύση. Πίνε μπάφους και παίζε pro... ;-P

    2pastaflora : Αν εξηγείται έτσι τότε εγώ μικρός πρέπει να έπεσα στη μαρμίτα με τα σκατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. τελευταία στατιστική:

    Ενας στους πέντε επιστήμονες παραδέχεται ότι κάνει χρήση συνταγογραφούμενων φαρμάκων που βελτιώνουν την εγκεφαλική απόδοση χωρίς να συντρέχει ιατρικός λόγος.

    η συντριπτική πλειονότητα όσων λάμβαναν φάρμακα απάντησαν ότι είχαν ως στόχο να «βελτιώσουν τη συγκέντρωσή τους» ενώ το 60% ανέφερε ότι... έπαιρνε τα χάπια σαν καραμέλες- σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι περισσότεροι από το ένα τρίτο των επιστημόνων που «ντοπάρονταν» απάντησαν ότι θα σκέφτονταν να χορηγήσουν και στα παιδιά τους τέτοια φάρμακα, αν και άλλα παιδιά της τάξης τα λάμβαναν, ώστε να μη μείνουν εκτός του... σχολικού ανταγωνισμού.

    Σχεδόν επτά στους δέκα ανέφεραν ότι δεν θα τους πείραζε να εμφανίσουν ήπιες παρενέργειες από τη λήψη των φαρμάκων προκειμένου να καταφέρουν να δώσουν «ώθηση στην εγκεφαλική λειτουργία τους». Μάλιστα οι μισοί από όσους λάμβαναν τα φάρμακα δήλωσαν ότι έχουν εμφανίσει κάποιες παρενέργειες, όπως πονοκεφάλους, νευρικότητα, τρόμους, άγχος και αϋπνίες. Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι στη δημοσκόπηση το 80% των επιστημόνων- ακόμη και όσοι δεν λάμβαναν τα φάρμακα- υπερασπίστηκαν το δικαίωμα του καθενός να λαμβάνει τέτοιες ουσίες που δίνουν ώθηση στην εργασιακή απόδοσή του ενώ περισσότεροι από τους μισούς υποστήριξαν ότι η χρήση τους δεν πρέπει να περιοριστεί.

    αλλά αυτά τα ενδεικτικά τα θάβουμε...
    σημερινό βήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir