Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τετάρτη, Απριλίου 16, 2008

Θα φύγω μετανάστης

Δεν υπάρχει περίπτωση! Αυτή η χώρα έχει σαν χόμπι να με πληγώνει!

Καθυστερημένα μεν, μιας και μας έχει φάει η δουλειά (και οσονούπω ετοιμάζεται να μας φάει το καλοκαίρι) πληροφορήθηκα πως οι εν-Χριστώ αδελφοί μας, οι ίδιοι που στα βιβλία τους προπαγανδίζουν υπέρ της όποιας γενοκτονίας και μετά υπεραμύνονται του δικαιώματος τους στην έκφραση, καταφέρνουν και βρίσκουν σύμμαχους δικαστικούς για να αποσύρουν βιβλία απο τις σχολικές βιβλιοθήκες!

Και να ήξεραν ρε συ τι είναι οι σχολικές βιβλιοθήκες να πάει στο διάολο.....
Διαβάστε εδώ και τρομάξτε με άνεση! Πολύ σωστές παρατηρήσεις έχει κάνει και ο Ροϊδης εδώ

Update! Το βρήκε ο polse και καμαρώστε το!


Υ.Γ. Όπως αναφέρθηκε, ο τρόπος σκέψης και η φρασεολογία του "δικαστικού λειτουργού" είναι ελαφρώς ανησυχητικοί. Πιο ανησυχητικό είναι πως είναι πως ο ίδιος δικαστής το παίζει και "πρώην εκπαιδευτικός λειτουργός". Παναζία μου!
Υ.Γ.2 Με βάση το ίδιο σκεπτικό (πορνογραφία) αλλά και πιο σοβαρούς λόγους (προτροπή σε γενοκτονία, εξιστόρηση γενοκτονιών, παράθεση βίαιων πράξεων γενικώς και προτροπή σε βίαιες πράξεις, παράθεση αιμομιξιών και άλλων χαριτωμένων) προτείνω την απόσυρση από την ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ (ποιες βιβλιοθήκες και μαλακίες) της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης. Δοξάστε με!
Υ.Γ. 3 Προς κον Πλευρην: Τα βιβλία στις σχολικές βιβλιοθήκες ΔΕΝ είναι υλικό διδασκαλίας. Οι σχολικές βιβλιοθήκες είναι δανειστικές βιβλιοθήκες για τους μαθητές.

40 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/4/08 11:52

    Έλεος πια!Μου έχει κουνηθεί ο εγκέφαλος!Ξαφνικά τους πήρε ο πόνος για την ψυχική ηρεμία κ τη σωστή διαπαιδαγώγιση των παιδιών μας?Όλα τα άλλα είναι καλώς καμωμένα κ φοβούνται μήπως τα παιδιά μας τραυματίστουν ψυχικά απο ένα βιβλίο?Μαζί σου Zaphod στη μετανάστευση!Στην ΟΥΓΚΑΝΤΑ τουλάχιστον δεν θα δουλέουμε τους εαυτούς μας οτι ζούμε σε μια ευρωπαική κ κατά τ'άλλα δημοκρατική χώρα!Κατά καιρούς έχουν διδαχθεί τέρατα τα παιδιά μας απο τα επίσημα βιβλία της χώρας μας(βλ.καταστροφή της Σμύρνης)!Μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω αυτή η ανεκδιήγητη κ φασιστική απόφαση!Κρατηθείτε γερά γιατί θα ζήσουμε για να δούμε κ να ακούσουμε πολλά ακόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ πρόεδρα του Γαλαξέως, μην χάσετε αυτό το κελεπούρι που το Κωσταδίνο Πλέυρη ομιλει δια το βιβλίον ΚΛΑΞ!

    Η απόσυρση της διδασκαλίας της Παλαιάς διαθήκης από τα σχολεία είναι εθνική επιταγή.

    Αμάν πια με αυτές τις λυσσάρες τις κόρες του Λωτ που βιασαν τον πατέρα τους οι ασεβέστατες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Αυτή η χώρα έχει σαν χόμπι να με πληγώνει!"

    o ήλιος, η θάλασσα και γενικά από τα καλύτερα οικόπεδα του πλανήτη αντισταθμίζονται...
    Σοφία Θεού, Πρόνοια Κυρίου, όπως θες πες το!

    ..και δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τοιαύτα αίσχη εις τας σχολικάς βιβλιοθήκας...

    Αν είναι να φύγει κάποιος, αυτός σίγουρα δεν είσαι εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. goofy
    Η ΕΛλαδα παραμένει η βοριοτερη Αφρικανική χώρα----με όλες τις συγνώμμες μου προς τους Αφρικανους

    polsemannen
    Μνημείο εξυπνάδας και απλότητος εγκεφαλικών (;) διεργασιών (;;;!;) το +βιδεον+! Μπήκε σε update στα καπάκια!

    geokalp
    Πιο κάτω από τον πάτο, υπάρχει ο απόπατος...πιο κάτω από τον απόπατο....άσε ρε μην φαμε καμια μήνυση :Ρ

    χρήστος
    Που είσαι ωρε γκιαούρη (με την καλή έννοια)....

    Και ποιος θα φύγει περικαλώ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος16/4/08 18:14

    Δεν ξέπω τι λέτε αλλά εγώ συμφωνώ με τον Κ Πλεύρη. Όταν ήμουν 10 χρονώ δίαβασα ένα παιδικό βιβλίο και από τότε έγινα κομμουνιστής, κουνιστός, τσαντάκιας, ναρκομανής, πουτάνα αδήλωτη και μελος του Ελληνικού κοινοβουλίου...
    Για να τον ευχαριστήσω που θα σώσει τόσες παιδικές ψυχές θα του στείλω μια κόπια του 'Μέγα Ανατολικού' και το Mein Kampf με αφιέρωση του συγγραφέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος16/4/08 18:20

    Α! Ξέχασα να σας πω.. Αν όντως θελήσετε να φύγετε μετανάστες, Έχω ένα υπέροχο υπόγειο στην ηλιόλουστη Σκωτία και μπορώ να βολέψω 30-40 από εσάς... Με το αζημίωτο βέβαια.... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλα καλά μρε! Το θέμα είναι προς που θα ξεφύγει ο καθένας...

    Σιγά μη την κάνουμε για χάρη τους ρε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προτιμώ να τους την κάνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι νομικές αποφάσεις αναιρούνται κιόλας. Μπορούν οι πολίτες, μιά ομάδα πολίτών δηλαδή, να χτυπήσουν μιά νομική απόφαση. Μαζεύονται και βάζουν ένα δικηγόρο...Εφώ τον οβολό μου τον βάζω πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Zaph, να'σαι καλά που κάνεις κάποιους από εμάς που έχουμε ήδη πάρει το δρόμο της ξενιτιάς, αν έχουμε δεύτερες σκέψεις (που δεν έχουμε αλλά λέμε τώρα) να τις ξεπεράσουμε.
    Α και πού'σαι...Έχει δίκιο ο "δικαστής". Η μοναδική μας διαφορά με τη Σουηδία είναι ο βασιλιάς. Αν είχαμε κι εμείς, σίγουρα θα είμασταν Σουηδία. Νομίζω ο κ. Πολσεμάνογλου μπορεί να το επιβεβαιώσει καλύτερα από εμένα.
    Πάω τώρα να ρίξω ένα χέρι ξύλο στη γυναίκα, γιατί κάτι μου τσαμπουνάει ότι θέλει λέει να δουλέψει. Θα τη στείλω πάλι πίσω στην κουζίνα της, να σιδερώσει την ποδιά του μικρού για το σχολείο και να του φτιάξει σπιτικό φαγητό να φάει. Δε θα πέσουμε εμείς θύματα της ψευτοπροόδου.
    Καληνύχτα σας/μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος16/4/08 21:08

    Και που θα 'πα ρε?
    Τουλάχιστον εδώ δε βαριεσαι με τόσες μαλακίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ μπορώ να θέσω ένα ερώτημα, αφού πρώτα υπενθυμίσω ότι είμαι κατά της οποιασδήποτε μορφής λογοκρισίας, εις βάρους τους οποιουδήποτε.
    Αν αυτά που λέει ο Πλεύρης στο βίντεο τα είχε πει ο Αλαβάνος, οι αντιδράσεις θα ήταν ποιεςΑπάντηση: καμία.
    Όπως καμία αντίδραση δεν υπήρξε σε διάφορες άλλες περιπτώσεις.

    Γενικά μας σηκώνεται η τρίχα επιλεκτικά. Ο Πλεύρης δεν έκανε τίποτε άλλο από το να αναπαράγει αυτό που του έκαναν άλλοι για δικό του βιβλίο πριν μερικούς μήνες. Ακριβώς το ίδιο.

    Όσοι πανηγύριζαν τότε, ας το λουστούν τώρα και ας τον τρώνε στην μάπα τον Πλεύρη. Τα υπόλοιπα είναι για τη λαϊκή κατανάλωση. I'm sorry δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος17/4/08 01:04

    Δηλαδή ο Εμπειρίκος με τον Μέγα Ανατολικό θα πέπρεπε να απελαθεί από την χώρα τότε;;;

    Βρε δεν γαμιόμαστε λέω εγώ.Κρίμα που δεν πε διαβάζει ο Πλεύρης να του τα πω ένα χεράκι τα γαμησιάτικά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. eidomen :)

    Από Ιρλανδία δεν έχουμε τπτ;;;

    χρηστος
    Έχει ήδη γίνει έφεση από τους άμεσα ενδιαφερόμενοι

    neropistolero
    Εμ βεεεεβαια! Αν είχαμε τον Κώτσο (τον βασιλιά ντε!) θα είχε γεμίσει η Ελλάδα Σουηδέζες μουνάρες (όχι πως είναι όλες, μόνο οι βασιλοφρόνισσες)

    a8liotites
    ΕΙναι και αυτή η αίσθηση του χιούμορ που μας κρατάει!!!

    hades
    Μάλιστα. Είπε δηλ ο Αλαβάνος να καταργηθεί βιβλίο (πολυβραβευμένο κιόλας) και του είπα μπράβο! Ή αν το έκανε θα του έλεγα!


    Αν από την άλλη ένα βιβλίο που προτρέπει στην χρήση ρατσιστικής βίας είναι το ίδιο για σένα με ένα μυθιστόρημα (του όποιου γούστου τελος πάντων) τι να πω ...απλα διαφωνούμε..

    Δεν πολυσυμφωνώ με την απόσυρση βιβλίων, αλλά δεν είναι αυτό που με πείραξε τώρα, αλλά ο τρόπος και τα πρόσωπα.

    Αν δεν σε τρόμαξε η φρασεολογία και το σκεπτικό (!!!! καλά, λέμε τώρα) του δικαστικού, ε τι να πω, παρκάρουμε τα αυτοκίνητά μας σε διαφορετικό γκαράζ.

    Εγώ τρρρρρρέμω πάντως πως ο οποιοσδήποτε λόγος του Πλεύρη για τα σχολεία μας έγινε δεκτός (και με τι τρόπο ε;)

    Ξαναλέω πως το πρόβλημα (;) του Πλεύρη ήταν η σεξιστική φρασεολογία - όπως και του δικαστή. Γι αυτό και ρωτάω: "Τας Γραφάς" τις έχουν ερευνήσει;

    island
    Σωστός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Αν φτάνουμε στο σημείο σήμερα να λογοκρίνουμε το αυτονόητο δικαίωμα ενός ανθρώπου να βραβεύεται από κρατικούς φορείς και να μιλάει σε 1000 λέξεις για το σεξ, τότε τι θα κάνουμε αύριο όταν θα μιλάμε ενάντια στη "δημορκατία";

    Ποιος είπε εξάλλου, ότι οι δικαστικοί αντιλαμβάνονται την κοινωνική ηθική και ότι είναι δίκαιοι; Η "δημοκρατική" δικαιοσύνη υπάρχει απλά για να στηρίζει το σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Zaph, δεν με κατάλαβες. Αυτό που σου λέω είναι το εξής: ο Πλεύρης έκανε τώρα ακριβώς ό,τι έκαναν για το δικό του βιβλίο πριν μερικούς μήνες. Είναι ακριβώς το ίδιο, ακριβώς η ίδια υπόθεση. Έχει να κάνει καθαρά με την ελευθερία έκφρασης. Πρόσεξες τι λέει στο βίντεο ο Πλεύρης; "έχω πάει την υπόθεση στο δικαστήριο και θα δείτε ποια θα είναι τα αποτελέσματα". Ήταν τόσο σίγουρος ακριβώς επειδή είχε δεδικασμένο της δικής του υποθέσεως.
    Ενδεχομένως να κολλάς στο περιεχόμενο του βιβλίου. Δεν έχει να κάνει με τα περιεχόμενα των βιβλίων, έχει να κάνει με τις ατομικές ελευθερίες. Κι έχω βαρεθεί να βλέπω τις κωλοτούμπερς επί των κωλοτουμπών στα πλείστα όσα ανάλογα ζητήματα. Αποδεδειγμένα είμαστε ελιτίστες κι επιλεκτικότατοι -δεν ξέρω αν θες να σου αναφέρω συγκεκριμένα παραδείγματα (αρκεί να μην μου αρχίσεις τα γκρρρρρ μετά... :):) ).
    Όπως εσένα σε προσβάλει η βίβλος, έτσι και τον Πλεύρη τον προσβάλλει το συγκεκριμένο βιβλίο. Θυμάσαι τι έγραφα από τότε; Αυτολεξεί αυτό που συνέβη τώρα: ότι ο καθένας ανάλογα με το τι τον προσβάλλει θα κάνει και την αντίστοιχη μήνυση πλέον.
    Και ιδού. Και ζήτω που την κάτσαμε. Και κυρίως, ΚΑΙ ΠΟΥ'ΣΑΙ ΑΚΟΜΗ...
    Η υπόθεση είναι ακριβώς η ίδια. Το πρόβλημά μας είναι ότι δεν έχουμε Παιδεία. Αν είχαμε, δεν θα φτάναμε σε τέτοια άκρα.

    Λες για την φρασεολογία του δικαστή. Ποια φρασεολογία; Ο άνθρωπος έμπλεξε τα πάντα... Μέχρι και τον Ριζοσπάστη ανέφερε, πλάκα κάνουμε; Τελείως νεφελώδης και άστοχη, κατ' εμέ, προσπαθούσε να δικαιολογήσει το σκεπτικό ντε και καλά και σκεπτικό δεν υπήρχε κανένα, ήταν ένα κείμενο γεμάτο αντιφάσεις. Πως να εκλάβω ως σκεπτικό ένα τέτοιο έκτρωμα; Τι δουλειά έχει ο Χϊτλερ, το Στάλινγκραντ, η Εστία και η βράβευση του εν λόγω βιβλίου μέσα σε ένα σκεπτικό; Όταν λοιπόν βλέπω ένα σκεπτικό τελείως άστοχο και κατ' εμέ και άσχετο, πως να δώσω βάση και στην φρασεολογία του; Το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο και μόλις ξεκίνησε. Να δεις τι έχει να γίνει από δώ και στο εξής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 2zaph
    Το έχω ήδη υποθέσει αυτό. Είπα μήπως ήταν χρήσιμη μιά συμβολή.

    2hades
    Συμφωνώ Άδη, μιά δημοκρατία δε θα πρέπει να φοβάται τις λέξεις όποιες και να είναι αυτές. Ο διάλογος πάει μπροστά τα πράγματα και όχι οι απαγορεύσεις. Άλλωστε ο οποιοσδήποτε μπορεί να προμηθευτεί το "αγων μου" του Χίτλερ. Ο νόμος θα πρέπει να ισχύει για όλους αλλιώς απλώς γυρνάμε το νόμισμα από την άλλη πλέυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν πιστεύω στη λογοκρισία αλλά στην κρίση του καθενός.

    Εάν δεν γνωρίζει κάποιος όλες τις πλευρές ενός θέματος π.χ., τότε πως μπορεί να επιλέξει σωστά;

    Με την ίδια λογική που ασκεί κριτική ο κάθε Πλεύρης, με την ίδια ασκούν και οι αντίθετοι προς αυτόν.

    Το άσχημο για μένα, στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι εκδόθηκε δικαστική απόφαση.
    Με αυτό δεν είμαι καθόλου σύμφωνη.


    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος17/4/08 22:05

    Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Vinho, I hope you enjoy. The address is http://vinho-brasil.blogspot.com. A hug.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συγνώμη, μία ερώτησις: Ποιος είναι ο "Σχολικάς Βιβλιοθήκας" που λέει αυτό το φασιστόμουτρο στο βίντεο που μου το παίζει και τοποτηρητής στο τι θα διαβάζουν τα παιδιά μας.

    Αει σιχτίρ πια. Μήπως να βάλουμε τα γεμάτα αγάπη βιβλία αυτού του φασίστα στα σχολεία;

    με εκτίμηση

    Σχολικάς Βιβλιοθήκας (Λιθουανός θα είναι μάλλον...Σαρούνας Φάμπεργκας!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δόκτωρ
    Αν έμπαινε και ένα εις τας σχολικάς βιβλιοθήκας, εντός της θεματικής ενότητας "εθνικισμός" τι θα πείραζε? Δηλαδή που είναι το κακό στο να μαθαίνουμε τα παιδιά τι υπάρχει γύρω τους, τι σημαίνει πρακτικά αυτό, πως έχει πραγματωθεί ιστορικά και πως είναι σήμερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μαζί σου στο κάψιμο της αιμοβόρας Π.Διαθήκης. Εχω βαρεθεί ν'ακούω τα μαθητάκια μου να μου αραδιάζουν τις απορίες τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αλήθεια οι κόρες του Λωτ είχαν βιάσει το Λώτ???????????????/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δειμος
    Συμφωνούμε

    Hades
    Δεν είναι καθόλου το ίδιο. Η όλη η διαδικασία είναι μια νοητική παγίδα. Το βιβλίο του Πλευρη προπαγανδίζει υπερ της φυλετικής βίας -κάτι που απαγορευεται από το νόμο) και γι αυτό αποσύρθηκε.

    Μαζί σου για το δικαίωμα της αποψης γενικότερα αλλά επιμένω πως μου φαίνεται αστείο (δες το ανάποδα!) να έχει λόγο ο Πλεύρης για το τι γντ στα σχολεία. Ως τι; Ως "ακαδημαϊκός"; Ως παιδαγωγός; Ή ως απλά ένας ρατσιστής μισαλλόδοξος νοσταλγός εποχών ...καθόλου νοσταλγικών;

    Πουτάνες δημοκρατίες!

    Ο δικαστής φντ να είναι αυτό που χαριτωμένα αποκαλούμε "χουντικό απομεινάρι". Τα πάντα δένουν αν τα δεις υπό το ΕΛ-ΕΛ-Χρ πρίσμα και το "Πατρις-θρησκεία-οικογένεια"
    Συν πως πρέπει να έχει 5-6 σύνδρομα μιας και το ΠΟΥ κολλάνε οι εφημερίδες με ένα βιβλίο που θα μπει στις βιβλιοθήκες ακόμα δεν το κατάλαβα!!!

    Αναφέρει και τον Ριζοσπάστη ως "προτυπο" υπό την έννοια πως η λέξη πούτσος πουτσος πουουουουουουουουτσος ΔΕΝ αναφέρεται εκεί μέσα :)

    ----α και για το ξεκάρφωμα :)

    Χρηστος
    ΟΚ :)

    vassia
    Κακά τα ψέμματα η λογοκρισία είναι πρόβλημα ακόμα και όταν καραφέρεται εναντίον του Πλεύρη (ορίστε το είπα)

    Αλλά, μεταξύ μας, για μερικά πράγματα με νοιάζει πιο πολύ απ' ότι για μερικά άλλα.

    Doc
    Αψογότατος!
    "Αει σιχτίρ πια. Μήπως να βάλουμε τα γεμάτα αγάπη βιβλία αυτού του φασίστα στα σχολεία;"
    Χεχεχεχε! :)


    Χρηστο
    Μην λες ανοησιούλες
    Οι σχολικές βιβλίες έχουν περιορισμένο χώρο για να μπουν μέσα σκουπίδια :)
    Μήπως να βάλουμε και τον ΕΛ προφήτη στην κατηγορία
    "Παπαρολογία";

    patsiouri
    Ότι απορίες θέλετε εδώ.
    Περί Λωτ: Σαφέστατα. Αλλά ο Λωτ είναι αθωος μιας και τον μεθούσαν πρώτα (αν θυμάμαι καλά)

    Βέβαια η νοημοσύνη του Λωτ που όλο γαμούσε εκεί στις ερημιές και ποτέ δεν ρώταγε τι γντ ερευνάται :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Όταν δεν ασχολείσαι με τα σκουπίδια κινδυνεύεις να σε πνίξουν.

    Ποιός καλύτερος τρόπος να δείξεις πως το μίσος πολιτικοποιείται αν όχι με απτά παραδείγματα? Αυτό κάνεις και εσύ άλλωστε... Όρεξη να έχουν οι δασκάλοι μόνο...Άλλωστε τα παιδιά βλέπουν τουβού, διαβάζουν περιοδικά, σερφάρουν κτλ, και προσλαμβάνουν ούτως ή άλλως αυτές τις πληροφορίες...στη διαχείρησή τους είναι το πρόβλημα.

    Τον ελ θα τον έβαζα στην κατηγορία "εμπόριο ψευδαισθήσεων μεγαλείου" :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ναι! Την Έρση Σωτηροπούλου περιμένουν τα παιδιά για να χάσουν την αγνότητα του μυαλού και του συναισθηματικού τους κόσμου! Το ότι μεγαλώνουν μες στην ανηθικότητα και την αναξιοκρατία δεν τους πείραξε! Πιο χυδαίος φορέας από το επίσημο κράτος υπάρχει?
    Τι είν' αυτά ρε?
    Και τι λέει σ' ένα σημείο στην απόφαση; Ότι τα βιβλία στα σχολεία πρέπει να είναι απολίτικα?!!! Αυτό από μόνο του δεν αποτελεί συγκεκριμένη πολιτική; Συγχωρήστε μου την αφέλεια. Δεν καταλαβαίνω!

    ΥΓ: Ναι, φύγε κι εσύ, να δούμε τι θα γίνει εδώ πέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Zaph, καταλαβαίνω τι θες να πεις, αλλά νομίζω ότι κάνεις ένα λάθος (από πολλές απόψεις δικαιολογημένο): εξακολουθείς να θέτεις ως πρωταρχικό το περιεχόμενο του βιβλίου (κυρίως του Πλεύρη, διότι είχε όντως περιεχόμενο περίεργο, αλλά δεν είναι τα περιεχόμενα των βιβλίων που πρέπει να εξετάσουμε) με αποτέλεσμα να σου διαφεύγουν κάποια βασικά σημεία: το βιβλίο του Πλεύρη δεν μπήκε σε καμία δανειστική βιβλιοθήκη σχολείου. Απλώς εκδόθηκε, και από 'κει κι έπειτα όποιος θέλει πάει και το αγοράζει με λεφτά από την τσέπη του.
    Εγώ σου μιλάω αποκλειστικά για την Ελευθερία Έκφρασης. Το ότι έστω και με δικαστική βούλα απεσύρθη από τις σχολικές βιβλιοθήκες το εν λόγω βιβλίο δεν σημαίνει ότι σταμάτησε να κυκλοφορεί. Κανονικά θα μπορείς να το βρεις οπουδήποτε. Η ιστορία του Πλεύρη ήταν πολύ χειρότερη και μεγαλύτερη διότι απεσύρθη ένα βιβλίο από την κυκλοφορία γενικώς.
    Αν φτάσουμε στο σημείο να ζούμε σε μια φασιστική κοινωνία που ντε και καλά στο όνομα της Δημοκρατίας απαγορεύει ακόμη και στους φασίστες να έχουν δικαίωμα στον λόγο, τη γαμήσαμε και ψόφησε τη δουλειά.

    Να στο θέσω αλλιώς: αν η ιστορία ήταν ανάποδα, δηλαδή είχε φάει μήνυση η Σωτηροπούλου πριν μήνες για το βιβλίο της, έβγαινε καταδίκη, και τώρα η Σωτηροπούλου τράβαγε μήνυση για να φύγει το βιβλίο του Πλεύρη από τις δανειστικές βιβλιοθήκες των σχολείων τι θα έλεγες;Όχι μόνο εσύ συγκεκριμένα δηλαδή, αλλά ο οποιοσδήποτε. Σε καμία περίπτωση τα ίδια. Πιο σωστά, θα έλεγες τα ακριβώς αντίθετα, όπως και όλοι.
    Άλλο πράγμα το να κατακρίνεις ένα βιβλίο για το περιεχόμενό του και άλλο, πολύ χειρότερο, το να αφαιρείς από τον οποιονδήποτε το αναφαιρετο δικαίωμα να λέει τις απόψεις του, ακόμη και αν είναι οι πιο εμετικές.
    Το αν θα αγοράσω ΕΓΩ το βιβλίο του σημαίνει ότι ΕΓΩ δεν έχω παιδεία να κρίνω ότι οι απόψεις του είναι εμετικές. Τουτέστιν δεν μου φταίει ότι έγραψε ο άλλος ό,τι έγραψε, το ότι εγώ δεν έχω τα σωστα΄κριτήρια μου φταίει.
    Εν προκειμένω το ζήτημα ότι θα φύγει με τη δικαστική βούλα ένα βιβλίο από δανειστικές βιβλιοθήκες σχολείων είναι ανούσιο και ανύπαρκτο. Στο κάτω κάτω από που και ως που να φτιάχνει το κράτος τις δανειστικές βιβλιοθήκες των σχολείων; Εγώ θυμάμαι ότι εμείς -οι μαθητές τις φτιάχναμε- που ήταν και το καλύτερο διότι τα παιδιά άφηναν ένα βιβλίο για τα επόμενα παιδιά και συγγνώμη, αλλά και πολύ μας είχαν γαμήσει από τότε κιόλας οι "μεγάλοι".
    Δεν ξέρω τι προτιμάς εσύ, πάντως εγώ προτιμώ να ζω σε μια κοινωνία που ακόμη και οι φασίστες έχουν το δικαίωμα να λένε τη γνώμη τους, παρα΄σε μία φασιστική κοινωνία που απαγορεύει τις γνώμες ντε και καλά για να προστατέψει τους πολίτες της (μη χέσω).

    Αναρωτιέσαι ως τι ενδιαφέρεται ο Πλεύρης. Ως ο,τιδήποτε. Ως γονιός, ως Έλληνας πολίτης, ως προπαγανδιστής, ως εκδικητικός για ό,τι του έκαναν και πάει λέγοντας. Αυτό είναι δικό του θέμα. Είναι αυτονόητο ότι μπορούμε ο καθένας με τις θέσεις του να κατακρίνουμε τις απόψεις του Πλεύρη και του κάθε Πλεύρη, ουδείς όμως έχει το δικαίωμα να πει γιατί ασχολήθηκε με το ζήτημα. Έστω ότι γυρνάει και σου λέει ότι ασχολήθηκε ως γονιός. Τι θα του απαντήσεις; Ότι κακώς το έκανε;

    Ξαναλέω, ο Πλεύρης έκανε το πιο απλό πράγμα στον κόσμο: χρησιμοποίησε την εις βάρος του καταδικαστική απόφαση, υπέρ του. Τόσο απλό, και τόσο εφιαλτικό. Και για την ώρα, πάλι καλά που έμεινε σε επίπεδο δανειστικών βιβλιοθηκών το ζήτημα. Όταν θα φάει μήνυση ο επόμενος συγγραφέας του οποιουδήποτε βιβλίου να δεις γέλιο που'χει να πέσει.

    Αναφορικά με τον δικαστικό, διαφωνώ. Όσο ήταν ξεκάρφωμα τα περί Ριζοσπάστη, άλλο τόσο ήταν και όλα τα υπόλοιπα. Η τρικυμία εν κρανίω ήταν σαφής. Οϋτε ο ίδιος δεν κατάλαβε τι έλεγε και τι έμπλεκε. Αν και υποψιάζομαι ότι μάλλον ήταν και πολύ γατίσιο το σκεπτικό του (όπως το διατύπωσε), ακριβώς για να ασχοληθούν όλοι με τις μαλακίες που έλεγε αντί για το ότι άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για τα καλά.
    Λες ότι μπορεί να ήταν χουντικός. Πιθανώς, κι από το δικό μου το μυαλό πέρασε, αλλά το τι είναι είναι δικό του πρόβλημα. Μπορεί να μην μου αρέσει -αν όντως είναι- αλλά δεν μου πέφτει λόγος. Δεν μπορώ να τον κατακρίνω για την προσωπική του επιλογή, έχω όμως κάθε δικαίωμα να αντικρούσω τις θέσεις του με τα δικά μου επιχειρήματα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος19/4/08 13:58

    Όλα τα 'χε η Μαριωρή ο φερετζές την έλειπε!Φίλοι μου καλοί καλοί μου φίλοι ακούστε τούτο!Όλοι αυτοί οι"καλοί άνθρωποι" με τις γραβάτες,τους βαρύγδουπους (πλήρως ακαταλαβίστικούς)λόγους κ με ανεπτυγμένο το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς,προσπαθούν να προφυλάξουν εμάς κ τα παιδιά μας,απο τον κακό τον λύκο!Σας το λέω γιατί εμείς,οι ταπεινοί πολίτες της δύσμοιρης τούτης χώρας,έχοντας ήδη κάψει τα εγκεφαλικά μας κύτταρα, δεν καταλαβαίνουμε(όντας πλέον ηλίθιοι)οτι αυτοί οι "καλοί άνθρωποι" θυσιάζονται καθημερινά για το καλό το δικό μας κ του τόπου μας κ όχι πρός το δικό τους συμφέρον κ ώφελος!Προς Θεού καλέ.......Τα έχουμε παρεξηγήσει τα ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. leigh-cherri
    Καλά τα λες αλλά ποιος να σε ακούσει :)

    Ρε τι έχουμε πάθει με ετούτους!!!!


    hades
    ......
    ......
    (ακολουθεί διάβασμα σεντονιάδας)
    ......



    Καλα

    ΟΚ

    Εχεις
    δικιο
    !

    Αμαν!



    Μένω στο
    "ο Πλεύρης έκανε το πιο απλό πράγμα στον κόσμο: χρησιμοποίησε την εις βάρος του καταδικαστική απόφαση, υπέρ του"
    παρόλο που ΔΕΝ μπαινουν στην ίδια ζυγαριά και δεν νομιζω καν να το επικαλέστηκε και ο ίδιος


    Για τις σχολικές βιβλιοθήκες και το κράτος: Έχεις εν μέρει δίκιο παρόλο το γεγονός πως είναι μια καλή προσπάθεια - και έχουν πέσει και πολλά φράγκα.

    Θα μπορούσαν ίσως να δίνουν τα φράγκα στο σύλλογο ή στους μαθητές για να πάρουν ότι νομίζουν αλλά ο φόβος μην γεμίσουμε πολλα μικρα χαρούμενα πλευράκια πρέπει να τους συγκράτησε.

    Κακά τα ψέμματα φίλε ζουμε σε μια κοινωνία αρκετα φοβική και ελαφρώς (μην πω τπτ χοντρο) ρατσιστική και κάποια μέτρα-απρέπειες ενίοτε πρεπει να παίρνονται.

    goofy
    Σωστός!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Έχω στο μυαλό μου ένα κατεβατό καντήλια και γαμωσταυρίδια να κατεβάσω τόσες μέρες, αλλά νομίζω είναι περιττό. Όχι τίποτε άλλο αλλά η προεδράρα του δικαστηρίου θα έβρισκε άλλο ένα επιχείρημα να προσθέσει στο σκεπτικό για το πώς η πρόοδος (υπολογιστές και blogs) οδηγούν στην απομάκρυνση από τον κύριο αυτών ιησού χριστό.

    Πέρα από τα γαμωσταυρίδια και την πλάκα, που επίσης στέλνει ατάκες στον εγκέφαλο πού και πού, μία παρατήρηση που έκανα διαβάζοντας το σκεπτικό της απόφασης πριν από λίγες ημέρες. Πόσο καλή απόδειξη είναι αυτή η απόφαση ότι τα άκρα συγκλίνουν, σκέψου, ο λόγος του είναι από άκρως αναχρονιστικός και συντηρητικός (φασιστικός ενίοτε) μέχρι άκρα αριστερός σε κάποια σημεία (νομίζω ότι η Παπαρήγα αν ήταν λίγο ηλίθια σε κάποια κομμάτια θα ένιωθε ότι βλέπει τον εαυτό της διαστρεβλωμένο στον καθρέφτη). Σημαντικό αυτό, γιατί είναι τα άκρα προς πάσα κατεύθυνση είναι κακός σύμβουλος.

    Δεν χρειάζεται νομίζω να πω εδώ πως η απόφαση είναι άκυρη και σε απόμενο βαθμό θα πρέπει να ανακληθεί. Παράτυπη και αντισυνταγματική. Ό,τι ακριβώς εκπροσωπεί κι ο κύριος Πλεύρης.

    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Να μπει ο Τσελεμεντές στις σχολικές βιβλιοθήκες! Α, και βασιλιάς είναι μόνο ένας: ο Έλβις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος21/4/08 17:41

    Να κάνω και ένα απ ντέιτ στα σχόλιά μου.

    Το βιβλίο κατ'αρχάς να πω πως είναι απαράδεκτο.Το είχα αγοράσει πριν από 3 μήνες και όταν τελείωσα το διάβασμα πριν δυο μήνες κατάλαβα πως λείπανε σελίδες ενώ κάποιες άλλες επαναλαμβανόντουσαν'
    !Αυτό που λέω είναι αλήθεια.Το έχω το βιβλίο που λογικά θα είναι και συλλεκτικό μετά την απόσυρσή του.Θα γαμηθώ στα φράγκα λόγω Πλεύρη.

    Αν αυτό ο Πλεύρης το θεωρεί σεξιστικό τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι τον έχει φάει η αγαμία.Ούτε 5 κούτες βιάγκρα δεν του φτάνουν.Τόσο καιρό άκουγα για ένα βιβλίο που αποσύρανε λόγω Πλεύρη και δεν έδινα σημασία.Μόλις είδα το βιντεάκι και είδα ότι μιλούσε για την Έρση Σωτηροπούλου μου πέσαν οι πουτσότριχες.

    Ερώτηση:Πώς είναι δυνατόν οι Γάλλοι να κάνουν ειδικό αφιέρωμα στην Σωτηροπούλου με αφορμή αυτό το βιβλίο,να παίρνει 1ο βραβείο λογοτεχνίας εδώ στην ψωροκώσταινα,να το βάζουν στις σχολικές βιβλιοθήκες,και μετά από όλα αυτά το βιβλίο να αποσύρεται;Εποχές Βενέζη μου θυμίζουν αυτά αλλά και πιο παλιά εποχές Καζαντζάκη.

    Να προτείνω ένα φρέσκο βιβλίο για τον Πλεύρη.Λέγεται ο ναζιστικός σταυρός στον κώλο μου από τις εκδόσεις Θυμίαμα.Θα του αρέσει.

    Καλησπέρα παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αντε μωρε με τον κωλοφασιστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. industrialdaisies

    Σωστή! Μου θύμησες ένα παλιό σχόλιο του Καιρού στην Ελευθεροτυπία όταν στην ΚΚ-Κορέα βγήκε νόμος που θεωρεί τους.....μακρυμάλληδες εχθρούς της επανάστασης!

    Δεν ήξερα (είχε γράψει) πως ο Παπαδόπουλος ήταν κομμουνιστής!!
    :)

    pastaflora
    Μαζί σου! Elvis ζεις, εσύ μας οδηγείς! :)

    island
    Δεν απαγορεύτηκε η έκδοση του βιβλίου, αλλά η αγορά του από τις σχολικές βιβλιοθήκες - απόφαση πιπες δηλαδή. Θεωρητικά ένα βραβευμένο βιβλίο πρέπει να είναι καλό αν και τα γούστα των Γάλλων είναι ...ελαφρώς διαστροφικά στο θέμα "τέχνη"

    Το βιβλίο που προτείνεις μάλλον θα του αρέσει!
    :)

    candy
    Με μια κουβέντα τα είπες όλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Tι έγινε, μεταναστεύσατε στ'αλήθεια??????????/
    Δεν ήταν αστείο????????/
    Μούουουουουουουο!!!!
    Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. patsiouri
    Μας έχει φάει η άτιμη η εργασία και ο δόλιος γιαπισμός!

    Παρεμπιπτόντως θα υπάγω και βόλτα δια το ψηστικόν τριήμερον είς το κομμουνιστοχώρι απ οπου και εν μέρει κατάγομαι

    cheers!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Εδώ που τα λέμε Zaph όταν ο πόλεμος ανοίγει κατά βιβλίων είναι κατάπτυστος. Εδώ θα έρθω να συμφωνήσω με τον Hades ότι γίνονται κάποια πράγματα επιλεκτικά. Όπως πολύ σωστά λέει έχει να κάνει με ελευθερίες, δικαιώματα και εδώ πάνω είναι που γίνονται οι πλείστες κωλοτούμπες. Σίγουρα το συγκεκριμένο βιβλίο είναι βραβευμένο και του Πλέυρη για πέταμα, αλλά αυτό δε νομιμοποιεί κάποιον να τον τραβάει στα δικαστήρια. Θυμίσου πως στην περίπτωση Πλεύρη τον τραβούσαν κάποιοι Εβραίοι γιατί προσβλήθηκαν. Στην τελική το βιβλίο του απευθύνεται σε ενήλικους και εγώ τον έχω χεσμένο. Ωραία το λες ότι το υ Πλεύρη προπαγανδίζει υπέρ της βίας πράγμα που απαγορεύεται από το νόμο, αλλά με την ίδια λογική κάποιος κολλημένος θα σου πει ότι το άλλο προσβάλλει τα χριστά ήθη ;-Ρ
    ΜΑζί σου στην απόσυρση της κατάπτυστης Π. Διαθήκης τότε. Θυμάσαι που είχα ρωτήσει τον Ζουράρι γι' αυτό και μου είχε πει πως είχα δίκιο;;!!!;!!!;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος29/5/08 19:30

    Aν σας πω τωρα ότι θα σας γαμήσω όλους εσάς τους προλαλήσαντες,τι θα πείτε;Mάλλον δεν θα σας αρέσει και πολύ.Αν το πω στα παιδιά σας?Μάλλον δεν θα σας αρεσει καθόλου έχω την υποψία.Εντάξει τότε θα τους σερβίρω την απειλή μέσα σε ένα λογοτεχνικό κείμενο .Και τότε ο σκοπός θα αγιάσει τα μέσα.Μακάρι να ήξερα τον σκοπό της εν λόγω κυρας που παιδικοί της φίλοι αλλά και το βιογραφικό της με ενημέρωσαν πόσο συνδιαλεγόταν με το σύστημα από μικρή (άτσα ,και μορφωτική σύμβουλος στην πρεσβεία Ρώμης κι εγώ έχω ένα κωλοπτυχίο Φυσικής τόσα χρόνια και σαπίζει) αλλά απ ότι βλέπω και μεγάλη.Οταν λοιπόν ο καλύτερος φίλος σου είναι το σύστημα δεν πρέπει να διαμαρτύρεσαι όταν αυτό σου δείχνει το άλλο σου πρόσωπο,απλά κάθεσαι και τρώς το δικέφαλο πέος.Πιό πολύ σκάτε πάντως εσείς κι εγώ για την ελευθερία στην τέχνη με καθημερινούς αγώνες που δεν βγαίνουν στην τβ ,παρά η κυρά που υποθέτω τα τσέπωσε από το Υπουργείο κι ας αποσύρθηκε το βιβλίο.Αν δεν είναι έτσι διορθώστε με. Αν και έιμαι κι εγώ καλλιτέχνης όταν με πλησιάζει το σύστημα λακίζω σαν λαγός και τρυπώνω στην ελευθερία της μοναχικότητά της τέχνης μου ,όσο αυτό γίνεται ,γιατί ξέρω καλά ότι όταν γίνεις φίλος με το θεριό αυτό ζητάει αλισβερίσι για να σε δεχτεί στους κόλπους του.Αν και βριζω σαν μούτσος και το γουσταρω,δεν θα πω ποτέ μπροστά σε ένα ανήλικο "θα σε γαμήσω" κι ας μου έρχεται να το χρησιμοποιήσω κατά καιρούς μέσα στα ποιήματά μου.Φιλιά στους πραγματικούς ,ελεύθερους ,απολιτίκ ,αγωνιστές της τέχνης!
    Ηλέκτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος19/8/08 11:31

    Γεωργίου Χολιαστού

    ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΟΙ

    Αρίζωτοι στη νέα κι απ' την παλιά τους
    πατρίδα ολοσχερώς ξεριζωμένοι
    χαμένοι, με χαμένη τη χαρά τους
    περνούν οι μετανάστες εις την ξένη'

    Και κάνουν συγκεντρώσεις οι καημένοι
    και λεν: "η αγαπημένη μας πατρίδα"-
    όμως πολύ δεν είναι αγαπημένη
    κι όλο λιγότερο είναι πατρίδα.

    Γιώργης Χολιαστός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir