Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Ιουλίου 31, 2008

Κωλόπαιδα

Ξέρω πως είχα υποσχεθεί ένα ποστ ανασκόπηση ανάλογο του περσινού, που έβγαλε και γέλιο, αλλά προς το παρόν θα εισπράξετε νεύρα. Πέρασα και περνάω μια χαρούλα αν εξαιρέσεις κατιτίς....το οποίο και θα δείτε στην συνέχεια. Δυστυχώς δεν έχω σταμπάρει ονόματα και φάτσες οπότε το ζήτημα αναγκαστικά βγαίνει περιγραφικά.

Φανταστείτε πως είστε σε ένα περίπου-παρθένο μέρος. Δρόμος δεν πάει (δηλ πάει, αλλά τον έχουν φράξει), τα νερά είναι κρούσταλλο, και η άμμος πεντακάθαρη, ήτοι είστε στο Κεντρόδασος Κεδρόδασος (thanx Gromf) του Νομού Χανίων και αρααααζετε. Το όλον της ασχολίας είναι ξααααπλα, ποτό και ενδοσκόπηση μετά μπάνιου.


Η αγαπημένη ασχολία στας διακοπάς


Το μόνο που απορείς είναι που στο διάολο βρεθηκαν εκειπαδά τόσες μύγες που σου έχουν φάει την Παναγία και δεν μπορείς να αράξεις με την ησυχία σου (μιλάμε απίστευτη κατάσταση. Σε μια φάση κούνησα κατά λάθος το σάκο μου και σηκώθηκαν καμια τριανταριά!).... μέχρι που κάνεις μια βολτα και ...ενημερώνεσαι:





Όλα αυτά τα άφησε μια παρέα από 3 (!) κωλόπαιδα, που κατάγονται από τα Χανιά και κατάφεραν να κάνουν το μέρος πουτάνα μέσα σε 2 μόλις μέρες. Καθόμασταν σαν τους μαλάκες και μαζεύαμε σάπιες ντομάτες, πεπόνια, καρπουζόφλουδες, ένα κιλό ζάχαρη, απομεινάρια ψησίματος, μπουκάλια "μυγοπαγίδες" της πλάκας, πλαστικά πιάτα (το ένα όπως βλέπετε το είχαν ρίξει πάνω στα κλαδιά ενός κέδρου οι καρμπόγυφτοι) και άλλα λίγο ή πολύ του ιδίου ύφους και ήθους.

4 σκουπιδοσακούλες γεμάτες! Το ζήτημα δεν είναι πως κουραστήκαμε να τα μαζέψουμε, γιατί δεν ήταν κόπος, 5 λεπτά υπόθεση ήταν. Το ζήτημα είναι πως στεναχωρήθηκα που δεν τους έδειρα! Τους είχαμε πάρει πρέφα πως είναι μαλακισμένα, αλλά η γενικότερη διακριτικότητα που παίζει κια πέρα (ε παιδιά είναι ας μαλακιστούν και λίγο κτλ) τους έσωσε!


Το μόνο που ελπίζω και εύχομαι είναι ο γείτονας που τους είχε σταμπάρει, και θα πήγαινε Χανιά μετά, να τους πέτυχε τελικά και να τους κοπάνησε και εκ μέρους μου!!!

Ξύπνησαν που λέτε τα παιδάκια ένα ωραίο πρωινό, την κοπάνησαν και όλα ΟΚ! Τα αστείο της υπόθεσης είναι πως είναι ντόπιοι και "υποτίθεται" πως οι Χανιώτες "τον προσέχουν τον τόπο τους" και άλλα τέτοια φαιδρά....


Υ.Γ. Περιττό να αναφέρω πως μόλις τα μαζέψαμε ο ντόπιος πληθυσμός μύγας έπεσε στο 5% του προηγούμενου.....

16 σχόλια:

  1. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΠΤ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ...

    ΝΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΕΣ
    ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΗ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΝΑ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ, ΞΕΚΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΛΑΚΟ

    "ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΝΕ ΟΙ ΜΥΓΕΣ ΚΙ ΕΜΑΣ ΜΑΖΙ"
    ΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ
    "ΣΤΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΦΕΥΓΟΥΜΕ"
    ΠΕΡΝΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΥΝΘΗΜΑ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ;-)



    (ΣΟΥ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΠΑΛΙΟΧΩΡΑ Η ΣΦΑΚΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΓΑΥΔΟ ΕΧΕΙ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΕΔΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΥΝΕΙΔΕΙΤΟΙ ΚΑΤΑΣΚΩΝΩΤΕΣ ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥΣ.

    ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΚΛΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΕΔΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΝ ΦΩΤΙΑ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΡΙΖΟΥΝ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΝΝΟΦΑΣΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΚΕΔΡΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΚΗΞΑΝ ΑΓΡΙΩΣ;-)


    ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @athena

    Επέστρεψα από την μεγάλη βόλτα και έπονται οι μικρές....Σφακιά πήγα, η Γαύδος μπορεί να περιμένει :)


    Τα κωλοπαιδάκια δεν ήταν δίπλα μου, οπότε δεν είχα και μεγάλη ιδέα περί του θέματος, απλά έκαναν πολλή φασαρία (άκουσα όλες τις δυνατές και αδύνατες παραλλαγές του μαλάκα/γαμάω/πούστη....μιλάμε για ΤΟ λεξιλόγιο) και όλοι είχαμε σπαστεί. Απλά δεν γουστάραμε να τους ...κάνουμε τους μπαρμπάδες και το φιλοσοφήσαμε "θα μεθύσουν, θα ξεμεθύσουν, θα ηρεμήσουν"...που να ξέραμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαμά μου...
    Την προηγούμενη βδομάδα στο γύθειο τσακωθήκαμε στην παραλία με ένα ντόπιο που όταν μας είδε να ετοιμαζόμαστε να φύγουμε και να μαζεύουμε με τη σακούλα μπουκάλια, αποτσίγαρα κτλ...άρχισε να μας κράζει και είπε ότι ΧΑΛΑΜΕ ΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ και το καλοκαίρι πρέπει να είσαι άρχοντας.
    Εχει μαγαζί με τουριστικά ο βλάκας, στείλαμε mail σε όλες τις εφημερίδες της Λακωνίας και ρ'ιξαμε σύρμα στις γύρω πόλεις, ειδικά στη Σπάρτη που όλοι πανε Γύθειο για μπάνιο, να μην ξαναπατήσει κανείς στο μπουρδελομάγαζό του.

    Τι καφρόκοσμος Χριστέ μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος31/7/08 17:12

    Έπρεπε να βρεις ποιοί είναι να μάθεις που μένουν και πας να τ' αφήσεις στην αυλή τους μαζί με κανα 2 αλλές σακούλες!!!
    Παρατήρηση 1:Κεδρόδασος λέγεται και είναι από τα ωραιότερα μέρη στα χανιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @patsiouri
    Ο κλασικός ο μαλάκας ο ΕΛληνας.... τι να λέμε τώρα...καλά του κάνατε και μακάρι να πιάσει τόπο!!!


    @gromf
    Ρε παιδιά, δεν τους είχα γνωρίσει, δεν τους είχα πολυδει, μόνο τους άκουγα! Όταν έφυγαν είδαμε το χαμό που άφησαν πίσω τους και αρχίσαμε να ψάχνουμε την παραλία μπας και τους πετύχουμε αλλά είχαν γίνει μπουχός....

    Εσύ τι κάνεις ρε θηρίο, ακόμα στο κλείνον άστυ; :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έκανε κι η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο. Κωλόπαιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σωστα έπραξες και δεν έκανες τίποτα. Κίτρινη κάρτα έφαγαν, την κόκκινη αμα τολμήσουν να ξαναέρθουν. Με τους μπάσταρδους όλους...

    Ωραίο το Κεδροδασος αμίγκο... Έχω να πάω κάμποσα χρόνια (νομίζω 6). Εχω μάθει απο ένα φίλο που πηγαίνει κάθε χρόνο εδώ και 10 χρόνια και μάλιστα κάθεται και κανα μήνα κάτω, οτι έχει περισσότερο κόσμο, και μαζέυει και βλάκες(κωλόπαιδα για σένα)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και να φανταστείτε ότι πριν 2-3 χρόνια, ο δήμος είχε εγκαταστήσει ολόκληρο φιλέ στην παραλία!!!Να'ναι καλά ο άνθρωπος που το πήρε σπίτι του.

    Τελικά, ένα μέρος παραμένει στην ηρεμία του μόνο αν δίπλα υπάρχει άλλο, ίσως πιο όμορφο, προσβάσιμο, οργανωμένο κ.λπ. Στην προκειμένη λέγεται Ελαφονήσι. Ας ειν'καλά κι αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...Τι να πεις; Σάμπως υπάρχει κανείς που να διδάσκει κοινωνική/περιβαλλοντική συνείδηση;
    Το απίστευτο είναι πάντως ακριβώς αυτό που λες: Ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για τον ίδιο τον δικό τους τόπο! Ούτε αυτό δεν τους νοιάζει!

    Υπέροχα τα Χανιά!
    Καλές μικρές βόλτες τώρα, zaphod!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @niemandrose
    Ακριβώς το συναίσθημα που ένιωσα και εγώ. Αυτό που ξέχασα να γράψω και το αναφέρω τώρα είναι πως ήταν και πιτσιρίκια ρε γαμώτο (17-18).... και νόμιζα πως η νέα γενιά έχει πιο πολύ κοινωνικώς ορθή συμπεριφορά από την δικιά μας....


    @coachP
    Κίτρινη κάρτα έφαγαν λόγω φασαρίας. Το σκουπιδαριό είναι κόκκινη. Αν τους ξαναπετύχω και τους θυμηθώ (λέμε τώρα...) θα τους μαυρίσω στα ίσια!!

    Εγώ κεδρόδασος πήγα πρώτη φορά αλλά κατάλαβα πως γίνεται τρέντι όταν έσκασε μια ομάδα 26 (!) ατόμων εκ των οποίων τα 9 ήταν πιτσιρίκια έως 10 ετώνε!!

    Εκεί να δεις φασαρία και σκούξιμο!


    @endemos
    Ναι στο ελαφονήσι γίνεται της Πόπης και φιλτράρει πολύ λαό...

    Φιλέ;;;

    I am coofed!

    Πότε θα έρθεις στα πάτρια εδάφη ωρέ!!!


    @leigh-cheri
    Γαϊδούρια υπάρχουν παντού, απλά με την είχε σπάσει η άποψη πως "οι Κρητικοί δεν κάνουν τέτοια" που με έλεγαν οι ντόπιοι....

    Εύχομαι τα καλύτερα και δι' υμάς!

    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πέρασες κατά τα άλλα καλά; Έκανες μπανάκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Eίναι οι ίδιοι που πετούν τα άδεια πακέτα τσιγάρων από το παράθυρο του αυτοκινήτου και τις σακούλες σκουπιδιών από τον πρώτο. Αει σιχτίρ στους βρωμομπίθουλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εκτός απ το ελαφρυντικό της ηλικίας τις σφαλιάρες τους τις χρειάζονταν,όχι για τη φασαρία βέβαια,για τα υπόλοιπα.

    Ζαφόνδαρε διάβασα την περσινή ανασκόπηση και έριξα αρκετό γέλιο!

    Γιατί δεν το χα παρατηρήσει αυτό το μπλογκ άραγε;Πολύ σωστό σε βρίσκω γενικότερα.

    Kαλό υπόλοιπο καλοκαίρι,στέλνω θετικά vibez!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @δείμος
    Όλα καλά - το καλοκαίρι συνεχίζεται!

    @vanessa
    Πέστα!

    @tropikosss
    Περί σφαλιάρων συμφωνώ.

    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και καλώς όρισες. Stay tuned διότι ο Sry είχε δεν είχε με μπρίζωσε και σήμερα-αύριο-σε λίγο σκάει πόστ ογκόλιθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ευτυχώς υπάρχουν οι εξηγήσεις για τα ..ανεξήγητα!

    φέτος συμπέσαμε στα Χανιά, βέβαια δεν πήρε το δικό μου μάτι κάνα κεδρόδασος.. που ήταν;
    βέβαια, είχαμε δυσκολίες κίνησης ώστε ακόμα και τα Φαλάσερνα μας έπεφταν μακρυά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος26/8/08 13:36

    eidame k toys megaliteroys ti gaidoyria einai...

    giati RE ego den exo labei oyte ena mail me kamia foto parolo poy odigaga
    osan ton malaka 126 sinaptes ores?

    sto blog ijeres na tis bgaleis omos gia na gkriniajeis...strimene kologere

    kata ta loipa o ntopios (xaniotikos) pli8ismos einai stin sintriptiki toy pleiopsifia kologayroi opote ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir