Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Δευτέρα, Αυγούστου 18, 2008

Ντοπινγκ και απόψεις

Χμμμ
Σαν πολλοί δεν είναι 15 αθλητές να πιάνονται σε ένα εξάμηνο και όλοι με την ίδια ουσία, η οποία και επίσημα δεν παράγεται πουθενά στον κόσμο;

Προσοχή, άλλο μια ουσία που απαγορεύεται να την παίρνει ένας αθλητής, και άλλο μια ουσία που είναι παράνομη η κατασκευή της γενικώς όπως πχ η κόκα και η πρέζα.

Επειδή δεν υπάρχει και πολλή όρεξη για σοβαρή ανάλυση, ζητώ την δικιά σας γνώμη, τουλάχιστον μέχρι να βρω όρεξη να γράψω ένα ποστ-κόλαφο που θα ρίξει φως στις σκιές της άγνοιας μας (πάντα αυτή η μετριοφροσύνη).

Μπορείτε να δώσετε πολλές απαντήσεις ή να δώσετε μιαν δικιά σας απάντηση.




* Η Τακλαμακάν είναι στην Κίνα αν θυμάμαι καλά.... Όλα εξηγούνται!


Update: Τελικά η παρασκευή της Μ3 δεν είναι και τόσο παράνομη μιας και χρησιμοποιείται συνήθως πειραματικά από ελάχιστα εργαστήρια. Η εξωεργαστηριακή της χρήση όμως είναι, εκτός και αν κάνω πάλι λάθος :)
Ιδού και η λίστα των εταιρειών που παράγουν την σπάνια αυτή ουσία. Μαντέψτε σε ποια χώρα εδρεύουν.

Επίσης, καμαρώστε νοημοσύνη μποντιμπιλντεράδων...... Αν αυτοί οι άνθρωποι παίρνουν τέτοια πράγματα για την λόξα τους, φανταστείτε πόσο εύκολο είναι να τα πάρει κάποιος για να εξασφαλίσει την δόξα και τα φράγκα

29 σχόλια:

  1. Επειδή είμαι άνθρωπος της συνήθειας ψηφίζω το κουτάκι "Κάποιος τους έβαλε κάτι στο ποτό όταν πήγαν για κατούρημα" που είχε και έχει χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία ουκ ολίγες φορές.

    Άντε και δεχόμαστε ότι δεν μας πάνε τα άλλα παιδάκια και δεν θέλουν να μας παίξουν για άπειρους λόγους.Υπό αυτές τις συνθήκες δηλαδή η Τσατσά ΔΟΕ θα ξεμπροστιάζει κάθε φορά τις κουτάνες της (εθνικές αποστολές) ανάλογα με τα συνωμοσιολογικά πρότυπα την κάθε φορά.

    Άρα?Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να μποϋκοτάρουμε με τρέλα τους Ο.Α αντί να καίμε πολύτιμο οξυγόνο σκεπτώμενοι τα παραπάνω?
    Μήπως πρέπει να σταματήσει να είναι μαγαζί (ώ τί περίεργο) ο χώρος του ελληνικού πρωταθλητισμού (άσχετα με το αν τα υπόλοιπα 5,89 δισ. του πλανήτη ντοπάρονται)?

    Και το κλασικό μπαλαντέρ.Γιατί το κράτος που τους έχει χρυσώσει όλους τους αθλητές και παράγοντες τώρα κρύβεται πίσω από την κουρτίνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε, για ψάξου λίγο : μήπως ΌΛΟΙ οι αθλητές που έχουν πιαστεί είναι ,συμπτωματικά, του Ολυμπιακού και μήπως η ποδοσφαιρική ομάδα του Γαύρου είναι η μόνη που ΔΕΝ διήλθε ποτέ ανάλογο τέστ?
    Λέω εγώ τώρα, ΜΗΠΩΩΩΩΩΩΩΣ?
    Εύγε που το παραδέχεσαι ότι βαριέσαι.Κι εγώ έτσι είμαι μετά από άδεια.
    Συμφωνώ ότι είναι ένα θεματάκι που αξίζει μελέτη κάποια στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπα...

    το πιο πιθανό είναι πως φέτος ποντάραμε σε "λάθος" ουσίες..

    (αν αληθεύει αυτό που διάβασα κάπου που δεν θυμάμαι και βαριέμαι να ψάξω, η Μ3 είναι ουσία δεκαετίας 60-70 που επειδή είναι "παρωχημένη" θεωρούσαν πως δεν θα την ανιχνεύουν πλέον τα dopping controls)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @biologos
    Κάποιος για να πάρει τέτοιο heavy stuff πρέπει να έχει "καβάτζες" (από ελέγχους, ιατρική υποστήριξη κτλ) και κίνητρο.... το κράτος μας και εν μέρει και η ΔΟΕ (μέχρι το 2004 σίγουρα) έδιναν και από τα δύο.....νομίζω :)

    @baltazaar
    Καλώς όρισες
    Αν και αντιγαυριστής φανατικός νομίζω πως υπερβάλλεις :)

    Θα τα δούμε εν καιρώ και όρεξη

    @slarti
    Ορθώς το διάβασες. Μιλάμε για τόσο τοξική ουσία που θεωρούνταν αδιανόητο να την πάρει κάποιος (εκτός και αν πάλι δεν κατάλαβα καλά). Τα πιο πολλά εργαστήρια δεν μπορούσαν να την βρουν καν. Μόλις όμως μαθεύτηκε το μπαμ με τους αρσιβαρίστες (κλασική περίπτωση καρφωτής, αλλά αυτό είναι άλλο καπέλο), ε δεν ήταν και δύσκολο να πουν ψάξτε ΚΑΙ γι αυτό ρε παιδιά. Αυτή και να είναι (ίσως) η εξήγηση που η Χαλκιά πέρασε τόσους ελέγχους και έβγαινε καθαρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Moυ βαλες τζίνια και ρώτησα έναν φίλο μου ο οποίος είναι ειδικός στο αντι-ντόπινγκ και αυτά που μπόρεσε να μου πει ήταν ότι η Μ3 είναι ακραίως ηπατοτοξική, έχει δράση σε πολύ μικρές ποσότητες με αποτέλεσμα να ανιχνεύεται δύσκολα, μεταβολίζεται και απεκκρίνεται πολύ γρήγορα και επειδή πρόσφατα μαθεύτηκε δεν μπορούν να το ανιχνεύσουν όλα τα διαπιστευμένα εργαστήρια.

    Αυτά προς το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το μυστικό είναι το εξής και νομίζω ότι το είδα στου zalmoxis:

    Η ουσία αυτή είναι παλιά, τη χρησιμοποιούσαν το 1970 περίπου. Σήμερα ανιχνεύονται νεότερες προηγμένες ουσίες, δεν ψάχνουν για παλιές εκτός αν πέσει κάποιο καρφί. Αρα, κάποιος κάρφωσε τους αθλητές μας ότι την παίρνουν.
    ..υπάρχουν βέβαια και οι πολύ σούπερ ουσίες τελευταίας χημειολογίας(!!) που ακόμα δεν έχει βρεθεί τρόπος ανίχνευσής τους..

    Σε κάλυψα..? :)

    ΣΗΜ. τώρα βλέπω η αφηρημένη ότι περίπου το ίδιο σχολίασαν και προηγούμενοι σχολιαστές, αλλά πατάω και στέλνω και το δικό μου λιθαράκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το πρόβλημα έγκειται στην ίδια την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και την επαγγελματικοποίησή του. Όταν παίζονται τέτοια ποσά πάνω στις επιτυχίες και τις επιδόσεις του αθλητή τότε είναι λογικό ο κάθε αθλητής να θέλει να πάρει ουσίες. Μάλιστα, όταν οι αθλητές συχνά δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάτι άλλο ως επάγγελμα -αφού τόσα χρόνια τα έφαγαν μόνο αθλούμενοι- τότε αναγκαστικά σπρώχνονται εκεί. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος -εκτός αν κάποιος δεν θέλει να γίνει επαγγελματίας αθλητής, οπότε και ουσιαστικά δεν πρόκειται να φτάσει σε υψηλότατο επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. To γενικό πρόβλημα φίλε είναι πρόβλημα παιδείας. Μπορεί να ακούγομαι γραφικός αλλά είναι το μοναδικό ίσως. Και βγαίνει αυτό και από την στάση μας απένταντι στον πρωταθλητισμό. Δεν έχουμε καταλάβει ότι αυτοί οι υπεραθλητές είναι εκεί και εμείς είμαστε εδώ. Τίποτε λιγότερο τίποτε περισσότερο. Καμία σχέση αυτοί με εμάς. Οπότε πιος ο λόγος στην τελική να χολοσκάμε και να ψάχνουμε συνομοσίες και άλλα τέτοια όμορφα; Εξάλλου το διεμύνησε και ο μέγιστος Λιάπης. Θα γίνει έρευνα και θα αποδωθούν ευθύνες. Το μαχαίρι θα μπει βαθιά στο κόκκαλο. Δεν θα χαριστούν σε κανέναν. Θα λάμψει η αλήθεια. Θα βγούμε από το σκοτάδι γιατί θα χυθεί άπλετο φως. Οπότε γιατί αγχωνόμαστε; Σε λίγο καιρό θα ωγουν όλα στην φόρα. Και αυτό είναι δέσμευση.

    ΥΓ Διάλεξα την κουρτίνα 2. Νομίζω ότι αυτό θα είναι και το πόρισμα του εισαγγελέα. Οι Νεφελίμ μας έχουν γαμήσει τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος21/8/08 00:51

    Παίδες, να πω και εγώ την παπαριά μου μιας και είναι τζάμπα και βλέπω ότι μιλάω και με επιστήμονες :
    α)είναι μύθος για εμένα ότι οι αθλητές που ντοπάρονται είναι θύματα.Όπως ακριβώς και ότι οι πουτάνες είναι θύματα.Μεταξύ μας τώρα, όταν κάνεις την μαλακία,...ξέρεις.
    β)Το γεγονός ότι εμείς διαλέγουμε αναβολικά που δεν ανιχνεύονται λόγω παλαιότητας και όχι λόγω καινοτομίας, οφείλεται καθαρά ότι θέλουμε να αυξήσουμε το κέρδος της όλης κίνησης.Κλασσική Ελληνική προσέγγιση.
    γ)Αν μας πειράζει που αυτοί ντοπάρονται ακούγεται λίγο (συγνώμη φίλε για το θάρρος) ...παπαριά. Γιατί αυτούς που ντοπάρονται (και τις ντόπες τους καθ'αυτές) ποιός νομίζεις ότι τα πληρώνει Σέρλοκ? Η αγρότισσα η μάνα της Χαλκιά από τα νοίκια του ισογείου στο χωριό? Επίσης το γεγονός ότι η Χαλκιά βρίσκεται ντοπαρισμένη (στην Ιταλία τιμωρείται με προφυλάκιση) φορώντας τη Σημαία για την οποία εσένα σου σπάσανε τα αρχίδια 2 χρόνια στο στρατό, δε νομίζεις ότι σε εμπλέκει?Αν όχι, θα ήθελα το τηλεφωνάκι σου να μου πληρώσεις και εμένα κάτι φάρμακα.ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙΣ-ΑΓΑΠΗ-ΣΤΟΡΓΗ-ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ.
    δ)Επειδή δεν πέσαμε με αλεξίπτωτο, τι θα πεί ότι ο πρωταθλητής αναγκάζεται να "πάρει" για να βγάλει λεφτά καθώς δεν ξέρει τίποτα άλλο αφού προπονούταν?
    Τυγχάνει να γνωρίζω κάποιους που βγάλανε ψωμί χωρίς να ντοπαριστούν και κάποιους που ενώ είχαν τα φόντα, έκαναν και ένα κανονικό επάγγελμα και δεν προτιμήσαν να γίνουν ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ τα πουτανάκια του κάθε παράγοντα.
    Μην γινόμεθα αφελείς!
    Σίγουρα είναι σκληρό να προπονείσαι 3-4 ώρες το απόγευμα (με στόχο να κάνεις την καλή και να εξασφαλιστείς για πάντα), αλλά νομίζω είναι πιο δύσκολο να διαβάσεις να μπείς σε καμιά σχολή, να ξυπνάς χαράματα και να δουλεύεις μέχρι το βράδυ, κλπ.Νομίζω παίδες (από απλή διαίσθηση) ότι αυτές οι επιλογές είναι που ζυγιάζονται στο μυαλό ενός αθλητή (άντε και ο λανθάνων εγωισμός), όταν σκέφτεται το βράδυ στο κρεββάτι του αν την επόμενη μέρα το πρωί ...θα πιεί τον μαγικό ζωμό.
    ΦΙΛΟΥΤΣΕΣ ΚΟΛΛΗΤΟΙ και οι ντόπες....ΣΤΗΝ ΠΥΡΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εγω πειράζει που ειδικά για την Χαλκιά το ευχαριστήθηκα? Τέτοια ξετσιπωσιά που είχε δείξει την επομένη της νίκης της στους ολυμπιακούς και της άξιζε η νέμεσις των θεών..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @biologos
    Κάτι τέτοια έμαθα και εγώ. Με χρόνο δράσης/απόρριψης της 4-6 ώρες εξηγείται και η γκρίνια της όποιας Χαλκιά πως "τόσους ελέγχους έκανα και δεν.."

    Καμαρώστε τι παίρνουν τα παλικάρια μας:
    (http://www.steroid.com/Methyltrienolone.php)
    Active Life: 4-6hours
    Detection Time: Unknown (never tested in humans)
    Anabolic/Androgenic Ratio (estimated):12,000+/6,000+


    @rodia
    Πάντα βγαίνουν νέες, πιο εκλεπτυσμένες, ακριβείς και ακριβές ουσίες. Οι δικοί μας οι κουτοπόνηροι κάπου βρήκαν την άκρη και έδωσαν σουπερ-τοξική σουπερμαντολίνη.

    Είναι νομίζω σαφές πως ειδικά στους αρσιβαρίστες έχουμε καρφωτη (και μεταξύ μας ευτυχώς που κάποιος τους έδωσε γιατί μπορεί να είχαμε και νεκρούς, ξέρω γω;), απλά μετά τα εργαστήρια είχαν το νού τους. Κανείς δεν την έψαχνε την Μ3 γιατί απλούατατα κανείς ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να διανοηθεί πως επαγγελματίες αθλητές θα έπαιρναν κάτι τόσο χοντρό.

    @Δειμος
    Να πάρει ρε φίλε, να πάρει και να κάνει ότι θέλει. Τούτη η ρημάδα όμως είναι σούπερ ντούπερ επικίνδυνη ( Χμμμμ μάλλον πρέπει να γράψω κανένα σεντόνι - πόρισμα.)
    Στα υπόλοιπα συμφωνούμε


    @island
    Λιαπης: Τώρα σωθήκαμε!
    Παιδεία: Όλα εκεί καταλήγουν :)
    Νεφελίμ: Τους πιάσαμε!
    Κατά τα λοιπά συμφωνώ. Απλά τόσα χρόνια τσαντίζομαι με την "εθνική υπερηφάνεια" επειδή ένας ντοπέ μπαγλαμάς έκανε κάτι παραπάνω από έναν άλλο ντοπέ μπαγλαμά από άλλη χώρα.

    @macloud
    α) Μπορεί να είναι. Η νοημοσύνη των αθλητών δεν είναι και το δυνατό σημείο τους γενικώς. Άμα ο προπονητής σου σε παραυθιάσει καταλλήλως παίρνεις το ματζούνι και λες "μπράβο οι βιταμίνες". Αυτά θεωρητικά. Συνήθως οι ίδιοι οι αθλητές τα ζητάνε.
    β) Ωραίος! Λογικά θα έπεσε χοντρό ψάξιμο για τα μειονεκτήματα του συστήματος - και από μεγάλα κεφάλια, αλλιώς δεν εξηγείται ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ το γεγονός πως αθλητές που δεν γνωρίζονται, από διαφορετικές ομοσπονδίες πήραν όλοι το ίδιο πράγμα.
    γ) Το κρατικό αλά ΕΣΣΔ σύστημα που έχουμε με τους αθλητές πάσχει έτσι και αλλιώς.
    δ) Πλέον τα πράγματα στα ατομικά αθλήματα έχουν αλλάξει. Απαιτείται καθημερινή προπόνηση 8-10 ωρών για χρόνια για να φτάσει κάποιος σε υψηλό επίπεδο. Αναμενόμενο είναι να κλαταρει και εκεί υπάρχει η ντόπα να σε βοηθήσει. Στα λοιπά συμφωνούμε, με την υποσημείωση που ανέφερα πιο πάνω για την μέση νοημοσύνη ενός αθλητή...

    @_st_
    Μαζί σου! Ασχέτως αν το 2004 ήταν καθαρή ή όχι η αμετροέπεια που έδειξε άξιζε τέτοιο τσαλάκωμα....


    Υ.Γ. Τα συγχαρητήρια μου στην Ε.Ο. μπάσκετ που τουλάχιστον προσπαθεί, ακόμα και όταν δεν παίζει καλά
    Υ.Γ. 2: Όπως και στον Νίκο Κακλαμανάκη, έναν από τους λίγους αθλητές με μυαλό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος21/8/08 23:10

    Επιτρέψτε μου αγαπητοί μια μικρή δευτερολογία :
    έχω κολλητό που ήταν αθλητής πανελληνίου επιπέδου που τώρα διατηρεί μαγαζί λαικης τεχνης στην πλάκα.
    Από αυτόν λοιπόν , έμαθα το εξής : είναι και θέμα ηλικίας.
    Αυτός ο κολλητός ήταν μανούλα σε άθλημα στίβου.Το τυπάκι πετούσε.Κάποια στιγμή, γύρω στα 23-24 είχε φτάσει στο ζενίθ του. Από κει και πέρα όμως κάτι άλλαξε.Τι? Ο οργανισμός του είχε φτάσει τα όρια των ΦΥΣΙΚΩΝ του δυνατοτήτων.Πρακτικά αυτό σήμανε ότι σε κάθε προπόνηση είχε διαστρέματα, κράμπες, τραβήγματα, πόνους , κλπ. Η "μηχανή" είχε πιάσει "κόκκινα".Λογικό δεν είναι? Είναι.
    Αυτός βέβαια, αδυνατούσε να συλλάβει ότι στην πολύ μικρή του ΦΥΣΙΚΗ ηλικία,είχε γεράσει ΑΘΛΗΤΙΚΑ.
    Γι'αυτό υπάρχουν οι προπονητές.Τον έπιασε λοιπόν ο κόουτς, όταν είδε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που σηματοδοτούν την προσέγγιση των φυσικών ορίων ενός αθλητή, και του ξηγήθηκε : ή συνεχίζεις χαλαρή προπόνηση για τη γκαύλα σου και βρίσκεις άλλο βιοποριστική ασχολία ή .....ντόπα.Είχε έρθει η ώρα της μεγάλης απόφασης.Έτσι στα ίσια και σταράτα.
    Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος δεν είναι ο μόνος που εγκατέλειψε τον πρωταθλητισμό όταν έφτασε τα φυσικά του όρια.Δεν τον αδικούμε αυτόν και τα ίδια στοκ νάμπερ όταν λέμε για θύματα? Συμφωνώ ότι εξ ορισμού κάποιος που όλη μέρα σκίζεται για να τρέξει πιο γρήγορα από καποιον άλλον, αν όχι χαζός, σίγουρα είναι ματαιόδοξος.Αυτό όμως ισχύει για τους αγνούς.Αυτοί που ντόπάρονται είναι σίγουρα αν όχι έξυπνοι, καλοί επιχειρηματίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Σαν πολλοί δεν είναι 15 αθλητές να πιάνονται σε ένα εξάμηνο και όλοι με την ίδια ουσία, η οποία και επίσημα δεν παράγεται πουθενά στον κόσμο;"
    ταυτόχρονα, κανείς άλλος δεν έχει πιαστεί με την ίδια ουσία πουθενά σε αυτό το πλανήτη!

    κι από το τελευταίο λινκ κατάλαβα ότι οι τύποι αυτοί την παίρνουν με ένεση...
    αλλά φαίνεται ότι εγχωρίως το αραιώναμε με βιταμίνη C

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό που λέει ο ΜακΛάουντ με τον αθλητή που γνώριζε και τον προπονητή που του έκανε την πρόταση ντόπας, είναι κάτι που συμβαίνει συνέχεια... Οι προπονητες είναι χωμενοι όλοι.

    Zaphod, το never tasted in humans που γράφεις για το Μ3, θεωρώ οτι θα το λέει για πολλά στεροειδή η ιστοσελίδα... Ειδικά για αυτά που πιάνεται κάποιος πρώτη φορά.
    Επίσης διαφωνώ οτι δεν έχουν μυαλο οι αθλητές. Συγκριτικά με ποιούς δεν έχουν, και τι σημαίνει μυαλό... Οι γενικές γνώσεις...?

    Τέλος, είναι τόσο πολλά τα αναβολικά που χρησιμοποιούνται και ξέρουμε όλοι τόσο λίγα για αυτά που παίζονται σε κάποια θέματα, που καλό είναι να κάνουμε τουμπεκί κάπου-κάπου. Όλοι ξέρουμε τι είναι οι Ολυμπιακο Αγώνες, όλοι ξέρουμε οτι σε αυτό το υψηλό επίπεδο χρησιμοποιούνται αναβολικά... Σε όποιον δεν αρέσει, ας μην ξαναδεί στην τελική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @macloud
    Παίζουν πολλά. Υπάρχουν ουσίες που βοηθούν μεν, αλλά δεν θεωρούνται ντόπα. Η Αμερική έχει διαφορετικό κατάλογο 'απαγορευμένων' ουσιών απ' ότι ο υπόλοιπος κόσμος. Το γεγονός είναι όμως πως πλεον επαγγελματικός αθλητισμός χωρίς υποστήριξη ΔΕΝ γίνεται πουθενά

    @geokalp
    Η Μ3 παίρνεται (όπως λέει το λινκ) από το στόμα αν και υπάρχει και σε ενέσιμη μορφή. Ποια η διαφορά δεν έχω ιδέα. Παραπέρα, αρχίζετε και με ψήνετε να το ψάξω λίγο και να γράψω το υπερποστ που έλεγα...:)

    @coachp
    Αν ήταν μόνο οι προπονητές, τότε φυσιολογικά θα είχαμε ντοπέ αθλητές με διαφορετικες ουσίες. Το γεγονός πως όλοι πιάστηκαν με την ίδια μας οδηγεί στην ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου είτε υπονόμευσης (απίθανο, αλλά λέμε τώρα) είτε προώθησης των Ελλήνων αθλητών, με κόστος όμως την υγεία τους και στις δύο περιπτώσεις.

    Tα πιο πολλά αναβολικά είναι γνωστά. Η Μ3 δεν έχει (επίσημα) χρησιμοποιηθεί σε ανθρώπους διότι τα εργαστήρια τρόμαξαν σε αυτό που είδαν να κάνει στα ποντίκια. Δες πχ πόσο πιο αναλυτικά περιγράφεται αυτό

    Yπενθυμίζω πως μιλάμε για παλιά ουσία η οποία και έμεινε στα αζήτητα λόγω επικινδυνότητας.


    Μυαλό σημαίνει γενική νοημοσύνη :)

    Ο (τρομερός ατακαδόρος) Μάλκοβιτς έλεγε πως όσο φοράει κάποιος το σορτσάκι παραμένει 15χρονος (ή κάπως έτσι)


    Υπενθυμίζω πως επίσημα στους Ολυμπιακούς η χρήση αναβολικών τιμωρείται. Το "όλοι έτσι κάνουν" μπορεί να ακούγεται σωστό, αλλά δεν έχουμε στοιχεία. Ο Μπολτ που έκανε τα παγκόσμια ρεκόρ σε 100 και 200 μέτρα τεστάρεται σχεδόν κάθε μέρα και βγαίνει καθαρός. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν παίρνει κάτι ο άνθρωπος, αλλά δεν έχουμε και στοιχεία να τον καταδικάσουμε κιόλας.


    Στοιχεία πολλά περί του θέματος σίγουρα δεν ξέρω, γι 'αυτό και το ποστ αυτό (πέραν του χιουμοριστικού μέρους) ζητάει και πληροφορίες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εμένα οι δηλώσεις του Γκούση για τοτε με τα νερά και πριν πιαστεί ντοπε, ο τρομακτικός έλεγχος της Χαλκιά, και ο γενικότερος έλεγχος στους Ελληνες, μου δείχνει οτι υπάρχει σχέδιο εξόντωσης. Απλά, ίσως το σχέδιο αυτό, να είναι εσωτερικό...
    Το τι ακριβώς γίνεται σε αυτή την ιστορία, κανείς που δεν το ζει δεν το ξέρει. ΚΑΝΕΙΣ... Ολα βρωμάνε, ολοι είναι καχύποπτοι, όλοι παίρνουν αναβολικα σε υψηλό επίπεδο.

    Δεν διάβασα ολόκληρο το κειμενάκι και ίσως να σου απαντώ λάθος, αλλα αν μιλάει μονο για τεστοστερόνη κλαϊν μαϊν... Είναι το διασημότερο αναβολικό. Υπάρχουν δεκάδες μην πω εκατοντάδες αγνωστα όπως το Μ3.

    ΠΑΝΤΟΤΕ το ντόπινγκ είναι ένα βήμα μπροστά απο το αντιντόπινγκ, και αυτό το ξέρει πολύ καλά η βρώμικη ΔΟΕ. Μη χέσω τώρα...

    Ο ύπνος Μποζινταρ Μάλκοβιτς εννοούσε πως έχει να τιθασεύσει παιδιά με την ατάκα του. Κι αυτός παίχτης ήταν...ο βλαξ!

    Γενική νοημοσύνη ειναι κάτι αφηρημένο για μένα. Εγώ εξετάζω αν κάποιος στροφάρει ή όχι. Και σε παιχνίδια στρατηγικής(χρειάζονται δεν χρειαζονται τα φυσικά προσόντα), χωρίς μυαλό δεν πας πουθενά. Οι μεγάλοι αθλητές έχουν και μυαλό. Υπάρχουν εξαιρέσεις, απλά να επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Θες να μου πεις πως ο Ζιντάν δεν στρόφαρε, όταν σε επίθεση με 10 επιλογές έδινε την πάσα σε 1 δευτερόλεπτο στην σωστότερη θέση..?

    Συγγνώμη για τα μακροσκελή σχόλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ...."ο τρομακτικός έλεγχος της Χαλκιά, και ο γενικότερος έλεγχος στους Ελληνες, μου δείχνει οτι υπάρχει σχέδιο εξόντωσης"


    Δεν νομίζω. Αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίες. Όλες οι ομάδες ελέγχονται και ιδιαίτερα αυτές που φέρνουν "παράδοξα" αποτελέσματα. Mόνο εμείς όμως λέμε πως "υπάρχει σχέδιο"!

    Αυτό που υπάρχει είναι πως τελείωσε η ανοχή που είχαμε ως χώρα που ΘΑ διοργάνωνε και διοργάνωσε Ο.Α. όπως και θα τελειώσει στους επόμενους η ανοχή που δείχνεται στην Κίνα. Απλά οι διοργανώτριες χώρες πρέπει να έχουν καλή παρουσία. Και ακόμα πιο απλά, εμείς νομίσαμε πως θα πιάσουμε τους κουτόφραγκους στον ύπνο....Κούνια που μας κούναγε!



    Εχω ξαναγράψει πως η ιστορία με τους αρσιβαρίστες μου κάνει για κάρφωμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει κιολας πως μιλάμε για αθώες περιστερες.

    Ο όποιος Ζιντάν μπορεί να είναι μεγαλοφυής όταν πρόκειται για το γήπεδο και χαϊβανι έξω από τις γραμμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ζαφοντ,
    ούτε εγώ ξέρω ούτε εσύ το τι ακριβώς σημαίνει. Ας μην καταδικάζουμε δίχως να γνωρίζουμε. Μπορεί να έχεις και δίκιο, μπορεί και όχι. Οσο για αυτά που μου λινκάρεις, η απάντηση μου, πιο κάτω με τις απορίες μου...

    1) Πώς γίνεται μία ουσία που λόγου χάρη αυτήν τη στιγμή είναι απαγορευμένη, να επιτρέπεται μετά από δύο χρόνια; Αυτό δεν το βγάζω από το μυαλό μου, ισχύει και μάλιστα δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, αλλά τον ίδιο τον κανόνα! Ας μου εξηγήσει κάποιος, γιατί η... ταδενολόνη είναι επικίνδυνη για τον οργανισμό ενός αθλητή το 2006 και του παρέχει μεγαλύτερες δυνατότητες την ώρα που αγωνίζεται και τον επόμενο χρόνο ή τον μεθεπόμενο η ταδενολόνη επιτρέπεται; Επαψε να είναι βλαβερή για τον οργανισμό ή σταμάτησε να αυξάνει τις ικανότητες του χρήστη;


    2)Γιατί η αποστολή των ΗΠΑ δεν περνάει από ντόπινγκ κοντρόλ στους Ολυμπιακούς; Η επίσημη απάντηση από τα.. επίσημα χείλη της ΔΟΕ, είναι ότι οι Αμερικανοί... αυτοελέγχονται!!!

    ΕΛΕΟΣ. Δεν υπάρχει κάτι καθαρό για να κράξουμε το ελληνικό βρώμικο προϊόν ρε παιδιά. Το ψάρι βρωμάει απ'τα χείλη. Δεν σου λέω οτι έχεις λάθος, σου λέω οτι δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει και κράζουμε μονόφθαλμα. Αυτό για την δική μου αντίληψη, είναι κάτι άδικο. Προσωπική μου άποψη λέω.

    Εγώ τους μεγάλους αθλητές ιδιαίτερα στα ομαδικά αθλήματα τους θεωρώ ευστροφους ανθρώπους, και δεν γίνεται να είναι αλλιώς... Και ένας επιστήμονας κοινωνικά μπορεί να είναι πολύ στόκος. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν είναι ευστροφος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @coachp
    Τι έπαθες κόουτς και ξεσπάθωσες με τους επιστήμονες?Επιτρέπεται να προσθέσω κάτι στο παράδειγμά σου (το οποίο είναι άκυρο)?Ο μπετατζής έχει μάθει να παίζει ομαδικό παιχνίδι και δεν είναι στόκος.
    Επίσης υπάρχει σχέδιο να μας εξοντώσουν από τα γνωστά ανθελληνικά μασωνοσιωνιστικά κέντρα που θέλουν το κακό μας.

    Και επειδή χρησιμοποιείς 2 καραμέλες που θα τις κράζω μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα.

    1.Η μεθυλτριενολόνη σκοτώνει.
    2.Το ότι οι Αμερικάνοι παίζουν με πουστιές δεν σημαίνει ότι η Χαλκιά και η κάθε Χαλκιά μπορεί να δίνει συνέντευξη τύπου και χαζογελώντας να λέει ότι ήταν έκπληξη γι αυτή,δεν ήταν ντοπέ κτλ.Δεν περίμενα να παραδεχθεί βέβαια ότι ήταν ντοπέ κι ούτε περίμενα να ζητήσει συγνώμη που συνεχίζει να λέει ψέμματα δημοσίως ενώ κάνει διακοπές στα Πεκίνα με λεφτά του Έλληνορθόδοξου παπάρα.

    Ελπίζω να με καταλαβαίνεις και να μην παρεξηγάς αλλά η κοινωνική μου νοημοσύνη ειλικρινά αγγίζει πάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @zaphod
    Τώρα μου ήρθε.Αν θελήσεις βοήθεια ή οτιδήποτε ψάχνοντας υλικό για την Μ3 σφύρα στα μέηλζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @coachp
    Με κάλυψε ο biologos. Επίσης:
    Ξέρεις πόσους δικούς τους αθλητές ντοπέ (και χρυσούς ολυμπιονίκες) έχουν πιάσει οι ίδιοι οι Αμερικάνοι;


    @biologos
    Thanx, αν και θέλω να εστιάσω (ως συνήθως) στην πολιτική του πράγματος, μερικές χρήσιμες λεπτομέρειες περί του τι και πως δεν με χαλάνε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. βιολόγε και ζαφοντ,
    δηλαδή εσείς αυτά καταλάβατε απο αυτά που έγραψα...?

    Παρατηρώ έναν μηδενιστικό τρόπο στην αντιμετώπιση των πραγμάτων εκ μέρους σας. Δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε οταν κάτι δεν το ξέρουμε. Ούτε εγώ το ξέρω.

    Το οτι οι Αμερικάνοι αυτοελέγχονται, αφού για σας είναι οκ, με όλες τις εταιρείες και τα φράγκα που παίζουν, οκ! Τι να κάνω εγώ τώρα, να προσπαθήσω να αποδείξω οτι δεν είμαι ελέφαντας...
    Και ξέχασα, όλοι οι αθλητές είναι στόκοι. Με πείσατε. Απλά τυχαίνει να γνωρίζω αρκετούς οι οποίοι είναι μια χαρά... Και μιλάω για ευστροφία. Διότι το παραδειγματάκι σου, δεν το κατάλαβα.

    Βαρέθηκα. Εχει γεμίσει ο τόπος με τύπους που το μόνο που κάνουν είναι να κράζουν. Η δύναμη της κριτικής βέβαια συνίσταται μόνο στην αδυναμία του έργου του οποίου κρίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. coachp

    Για να αφήσουμε το παπαρολόγημα και ας μιλήσουμε σαν σοβαρά παιδάκια και λίγο.Αρχικά στείλε μου ένα λινκ,ένα δημοσίευμα,κάτι πού να αποδεικνύει την αρχικά απαγόρευση χρήσης καρκινογενούς,ηπατοτοξικής συνθετικής ουσίας και την μετέπειτα άρση της απαγόρευσης από την WADA.

    Επειδή αναφέρεσαι σε "τρομακτικό" έλεγχο θα σου κάνω ένα μικρό ιδιαίτερο πάνω στη βιοχημεία και την φαρμακοκινητική για να καταλάβεις.Μια ουσία όταν εισέρχεται στον οργανισμό εμφανίζει τρία πολύ βασικά χαρακτηριστικά που μπορούν να προσδιοριστούν και να αποτελέσουν το φαρμακοκινητικό της προφίλ.Αυτά είναι η εισαγωγή της ουσίας στον οργανισμό,ο μεταβολισμός της και η μετέπειτα απέκκρισή της.Όπως καταλαβαίνεις όταν μια ουσία εμφανίζει χρόνο ημιζωής(ο χρόνος για να μειωθεί η συγκέντρωση της ουσίας στο μισό) στον οργανισμό πάρα πολύ μικρό, τότε πρέπει να γίνονται τακτικοί έλεγχοι πολύ συχνά.
    Ακόμη πρέπει να σκεφτείς ότι μερικές ουσίες έχουν δράση σε πάρα πολύ μικρές συγκεντρώσεις πράγμα που δυσχεραίνει την ανίχνευση.

    Όσον αφορά τους αθλητές και την εξυπνάδα τους εγώ προσωπικά δεν συνηθίζω να κατηγοριοποιώ τους ανθρώπους με βάσει το επάγγελμά τους κτλ.Εσύ γιατί το κάνεις δεν μπορώ να καταλάβω και γι αυτό χρησιμοποίησα το παράδειγμα με τον μπετατζή.Και για να βγάλω και λίγο κακία, επειδή όπως προείπα δεν διαθέτω κοινωνική νοημοσύνη.Γιατί οι αθλητές περνούν στα πανεπιστήμια και αποφοιτούν μερικές φορές με πάρα πολλές διευκολύνσεις ενώ εγώ ο παπάρας έπρεπε να ξημεροβραδυάζομαι πάνω από τα βιβλία,να βρίσκομαι στο εργαστήριο Αυγουστιάτικα και Κυριακή του Πάσχα και?

    Και για να καταλάβεις και κάτι άλλο.Έχω βαρεθεί να ακούω ανθρώπους από διάφορους χώρους (περιλαμβάνονται οι αθλητές) να λένε τί κολοσσιαίο έργο έχουν να κάνουν,πόσο δύσκολο είναι αυτό που κάνουν,με τί αυταπάρνηση προπονούνται κτλ.Για αντιπαράδειγμα μπορώ να χρησιμοποιήσω 10 εις τη ν περιπτώσεις ανθρώπων από άλλους κλάδους που λένε τα ίδια.

    Την καραμέλα με τους Αμερικανούς την επανέλαβες πάλι.Δεν με νοιάζει προσωπικά τί κάνουν οι Αμερικανοί.Με νοιάζουν τί κάνουν οι Έλληνες αθλητές,ειδικά όταν κάνουν δηλώσεις για το ανώτερο DNA των Ελλήνων και ακόμα χειρότερα όταν κάνουν δημόσιες δηλώσεις,όπου ψεύδονται ενώπιον όλων ενώ είναι ντοπέ.

    ΥΓ.Προσπάθησε να διαβάσεις προσεχτικά άλλη φορά τί σου απαντάνε γιατί κουράζει να λέμε τα ίδια και τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Kαι κάτι που ξέχασα ως συνήθως και θέλω να το προσθέσω στο βαρετό μου σεντόνι.

    Οι αθλητές ξέρουν πολύ καλά τί παίρνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. α) Εγώ δεν το θεωρώ παπαρολογημα...

    β) Μόλις βρώ χρόνο και δημοσίευμα, θα στο στείλω αφού το θες. Αλλα επειδή μνήμη έχεις, φαντάζομαι θα θυμάσαι μια υπόθεση μιας αμερικάνας αθλήτριας(μου διαφεύγει το όνομα) που έτρεχε στα δικαστήρια επειδή η ουσία που είχε πάρει είχε γίνει νόμιμη λίγο καιρό πριν πιαστεί... Ιδια εποχή με την υπόθεση Κεντέρη-Θάνου... Και γενικά, πρώτη φορά ακούς εσύ αυτό που ανέφερα...Επειδή είναι γνωστό αυτό που γράφω, για αυτό το λέω.

    γ)ευχαριστώ για τις πληροφορίες που όντως δεν ήξερα. Αλλα με την λέξη τρομακτικό κόλλησες? Για μένα, το οτι την έψαχναν συνέχεια, μου φαίνεται ύποπτο. Και είναι ύποπτο.

    δ)Εγώ κατηγοριοποίησα διότι δεν μπορώ να διαβάζω οτι οι αθλητές είναι χαζοί... Σε τι? Στις επιστήμες, στην ελληνική γλώσσα και στις γενικές γνώσεις? Ε και? Εγώ για στροφάρισμα μιλάω... Και ξέρω πολλούς που στροφάρουν. Εκτός αν το νιώθω αυτο μια και είμαι βλαξ!
    Οσο για την κακία που λες, δηλαδή τι να κάνουμε τώρα να συγκρίνουμε ποιός κοπιάζει περισσότερο? Δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη, τι να κάνω. Σέβομαι τους πάντες, έτσι λειτουργώ. Εσύ γουστάρεις να τα χώνεις. Αλλη οπτική, δικαίωμα σου και δικαίωμα μου.
    Δεν κάνω κριτική βγάζοντας κακία...

    ε) Σου εχω πει ηδη οτι ξέρω αθλητές που δεν ξέρουν ακριβώς τι ήταν αυτό που πήραν... Ντοπέ δεν πιάστηκε ποτέ κολλητός μου που είναι εν ενεργεία πρωταθλητής Ελλαδας σε ένα αγώνισμα, αλλα μπορεί και να υπήρξε και να μην το ήξερε. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν ξέρουν. Πιστεύεις δεν πιστεύεις, εγώ αυτό το έχω δει, το έχω μάθει το έχω διασταυρώσει μια και είναι το επάγγελμά μου αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. α)Θα είμαι πιο ευγενικός στους χαρακτηρισμούς μιας και δεν μου φταις σε τίποτα.Οπότε ζητώ συγνώμη για το ύφος και μόνο για αυτό.

    β)Όντως το ακούω πρώτη φορά.Αν και πληροφοριακά θα ήταν χρήσιμο αυτό που λες,στην περίπτωση της άρσης βαρών,της Χαλκιά κτλ δεν αποτελεί ελαφρυντικό.Η Μ3 απαγορεύεται από το 2005 ή 2006 νομίζω.

    γ)Ας την έψαχναν και στον ύπνο της.Μπορούσε να τα αποφύγει όλα αυτά με το να είναι καθαρή.Τις συνομωσιολογίες δεν μπορώ να τις δεχτώ σαν επιχείρημα.

    δ)Πάλι δεν κατάλαβες κάτι.Το αν του κόβει κάποιου ή όχι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το αν είναι αθλητής ή όχι.Εσύ έκανες αρχικά τον συσχετισμό σε προηγούμενο σχόλιο.

    ε)Δεν μπορώ να απαντήσω με σπέκουλα σε αυτό το σημείο.Αλλά επιμένω ότι δεν γίνεται να μην ξέρουν τί βάζουν στο στόμα τους.Δηλαδή τους δίνουν πολύχρωμα χαπάκια,λέγοντάς τους ότι είναι καινούριες πολυβιταμίνες και το δέχονται?Ενώ ξέρουν ότι αν πιαστούν ντοπέ θα ρισκάρουν την καριέρα τους?

    Εν κατακλείδι δεν νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε κάπου γιατί ίσως το γεγονός ότι έχεις φίλους αθλητές,βρίσκεσαι στο χώρο κτλ μπορεί να επηρεάσει την αντικειμενικότητά σου και βάσει συναισθηματισμού να πέσεις στην παγίδα αθωόνοντάς τους ως θύματα μιας σκευωρίας έχοντες καμία ιδέα για το τί έπαιρναν.

    @Ζάφωνδα και λοιπός κόσμος.
    Συγνώμη για την κατάχρηση του χώρου και τα κουραστικά σεντόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. α) οκ
    β) -
    γ) έχω πει και πιο πάνω, οτι όλοι παίρνουν σε τόσο υψηλό επίπεδο. Η συνομοσιολογία μπορεί να υπάρχει απο διάφορες εταιρείες... Το Μ3 με έκανε να αναρωτηθώ περισσότερο απλά. Και δεν μπορώ ακόμη να αποκωδικοποιήσω τι συνέβη.
    δ) εγώ, εδώ διάβασα οτι οι αθλητές είναι χαζοί και αντέδρασα. Πολύ ρατσιστικό και μονόπλευρο μου φάνηκε. Οπότε δεν το ξεκίνησα εγώ αυτο...
    στ) Μεγάλη ιστορία. Τρομερή σχέση καταρχάς ανάμεσα σε αθλητή-προπονητη. Δεν πιστεύει κάποιος οτι θα τον στήσει ο δικός του. Κι όμως γίνεται. Επίσης, οι προτάσεις γίνονται πιο έμμεσα απο τους προπονητές. Αυτούς πρέπει να κυνηγήσουν, πιστεψέ με...
    Γιατί νομίζεις τσακώθηκε ο Κεντέρης με την Θάνου και οι δυό τους μετά με τον Τζέκο??? Μακάρι να μπορούσα να σου γράψω όσα ξέρω φίλε. Μακάρι. Προς Θεού, μην το πάρεις οτι καλύπτω τους αθλητές. Δεν είναι ετσι. Απλά επειδή γίνεται της πόρνης κι ο καθένας είναι αρμόδιος για τις πράξεις του, βλέπω πιο χαλαρά τα πράγματα... Περιμένω να μάθω πριν κράξω. Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εκλιπαρώ την υπομονή σας, το υπερποστ-απάντηση γράφεται!

    Αλλά:

    @biologos
    Γενικώς συμφωνούμε.

    @coachp
    Δεν εννοούσα και πολλά παραπάνω από αυτά που έγραψες και στο δικό σου ποστ, πως πολλοί αθλητές παραμυθιάζονται από τους προπονητές. Πάντως αυτό ένδειξη εξυπνάδας δεν είναι:)

    Αν με διαβάζεις καιρό θα ξέρεις πως απεχθάνομαι το τσουβάλιασμα, αλλά ο μέσος όρος πάει εκεί που λέω.


    Προσεχώς σεντονάρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σουπερμαντολίνη!!!!!
    πού τη θυμήθηκες.... :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir