Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 23, 2009

So simple

Ασχετο, αλλα δεν παει στο καλό....


Στο Αμερικα αρχιζει και υπάρχει ενας προβληματισμος σχετικα με τους πολεμους που εχει μπλεξει η υπερδυναμη. Και καλα το Ιρακ, τουλαχιστον εκει "κερδισανε", τι γυρευουν όμως στου διαόλου το κατάστημα που λέγεται Αφγανιστάν; Ποσα εκατομμύρια και πόσοι νεκροί από όλες τις πλευρες χάθηκαν για να εγκατασταθει μια διεφθαρμενη κυβερνηση, χωρις ιχνος νομιμοποιησης ούτε εσωτερικο ούτε εξωτερικό, οι Ταλιμπαν ισχυροποιούνται (ακομα δεν εχουν βρεθει πειστικα στοιχεια που να τους συνδεουν με την επιθεση στους Διδυμους Πύργους εκτος απο την ιδεολογικη σχεση τους με τους Αλ Καϊντιστες btw), ενω η ίδια η χωρα τους ειναι μπουρδελο απο οικονομικα προβληματα.


Ολο και περισσότεροι ρωτάνε τι στο διάολο κάνουν οι Αμερικανοι στο Αφγανισταν. Εκει που σχεδον εφαγε τα μούτρα του ο Μέγας Αλέξανδρος (την γλίτωσε μέσω γάμου, γιατι το ζήτημα εκει πάνω δεν είναι να τους φας τις πόλεις. Το ζήτημα είναι να πεις πως άμα τις φας, οκ έχουμε κατοχή. Ο Αλέξανδρος έφτιαχνε (εμπορικους) δρόμους στον πεθερό του και αυτός τους....γκρέμιζε!), εκεί που δεν πάτησε πόδι (στα όρη, γιατί στις πεδιαδες δεν είχε πρόβλημα) ο Τζένκις Χαν, εκει που οι Άγγλοι, εεεεε οι κατοικοι του Ηνωμενου Βασιλειου της Μεγάλης Βρετανιας και της Βορείου Ιρλανδίας δηλαδη (να τα λεμε ολα γιατι μετα βγαινει ο καθε φίτσουλας και λέει τα δικά του. Και συγνώμη για το "αμερικανοι" πιο πανω. Εννοουσα οι κατοικοι των Ηνωμενων πολιτειων της Αμερικης), έπαθαν χλαπάτσα και κοτζαμαν ΕΣΣΔ έφτυσε τα δόντια της. Και πες ότι κερδίζουν και διαλύονται οι Ταλιμπαν. Η ερώτηση στο μέσο αμερ....εεεεε κάτοικο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής παραμένει: τι στο καλό θα κερδίσουμε; Εχει χρυσο; Έχει πετρέλαιο; Έχει τις χάρες όλες; Η χώρα αυτή μας απειλει (στα σοβαρα τώρα) με εισβολή και το αποτρέψαμε; Εχει κάποια άλλη γεωπολιτική σημασία; Και εδώ έρχεται ο παλιος - που είναι αλλιώς - ο Αγγλ...εεεε ο κάτοικος/υπήκοος/πολίτης του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας που ως παλιός στο κουρμπέτι της αποικιοκρατίας κα του αυτοκρατορικού ιμπεριαλισμού ξέρει την σωστή απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις και την δίνει ...φλεγματικά


The Daily Show With Jon StewartMon - Thurs 11p / 10c
The Unwinnable War in Afghanistan
www.thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Political HumorHealthcare Protests

8 σχόλια:

  1. καλησπέρα
    αλλά με βάση το Αφγανιστάν δεν ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΕ Η ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ?? (δες monthly reviw)

    δεν δικαιολογώ την εισβολή αλλά έλεος όχι ότι αυτοί οι ταλιμπαν ήταν άγιοι ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή οι Ταλιμπαν και ο Οσάμα δεν έχουν σχέση; Έλεος ρε συ, είπαμε κάνουν προπαγάνδα οι Αμερικανοί αλλά όχι κι έτσι!
    Κατά τα άλλα άψογος! Ειδικά το σκορ ήταν όλα τα λεφτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @akrat
    Δεν ειπα ουτε αγιοι ουτε τιποτε

    Η Αλ Καϊντα ΔΕΝ ειναι αφγανικη οργανωση αλλα διεθνης. Οι ταλιμπαν ειναι φιλοι τους και φιλοξενουν "μερη" της Αλ Κάιντα. Πριν την εισβολη στο Αφγανισταν ειχαν "προτρεψει ευγενικα" τον Μπιν Λαντεν να εγκαταλειψει την χωρα τους. Τα υπολοιπα ειναι εικασιες και σπεκουλαρισμα, πιθανον σωστα, αλλα χωρις αλλα στοιχεια. Τα ιδια μας ελεγαν και με το Ιρακ μονο που εκει ηταν πιο κραυγαλεα. Η Αλ Κάιντα απογειωθηκε απο αμερικανικα αεροδρομια:)

    @slarti

    "Δηλαδή οι Ταλιμπαν και ο Οσάμα δεν έχουν σχέση; "
    Που εγραψα αυτο εγω;
    Που το ειπανοι αμερικανοι; Ξαναδιαβασε το ποστ
    Οι Ταλιμπαν και οι Αμερικανοι δεν εχουν (είχαν) σχεση; Αυτο σημαινει πως οι επιθεσεις ειναι αμερικανικες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσωπικά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι υπάρχει Αλ Κάιντα και Μπιν Λάντεν αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Φταίω που είμαι δύσπιστο και δεν πιστεύω ούτε καν ότι ο πρώην γ.γ. του ΥΠΠΟ φούνταρε από τον τέταρτο.
    Το θέμα δεν είναι το τι κάνουν οι αυτοί εκεί πέρα, δικό τους το πρόβλημα και λίγο θα με απασχολούσε αν δεν πίεζαν ολοένα και περισσότερο να στείλουμε κι άλλες δυνάμεις εμείς. Και μπορεί η Αμερικανική κοινωνία να έχει ψιλοαποδεχτεί να παίρνει πίσω δέματα η Ελληνική όμως με τίποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτό καταλαβαίνω όταν γράφεις: (ακομα δεν εχουν βρεθει πειστικα στοιχεια που να τους συνδεουν με την επιθεση στους Διδυμους Πύργους εκτος απο την ιδεολογικη σχεση τους με τους Αλ Καϊντιστες btw)

    Δηλαδή, ενώ προσφέρω προστασία σε έναν τρομοκράτη δεν σχετίζομαι με τις πράξεις του. Δεν στέκει.

    Με κάλυψες πάντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πχ ο Λιβανος καλυπτει την Χεζμπολαχ. Οταν το Ισραηλ επιτεθηκε εναντιον του Λιβάνου, η Χεζμπολαχ αμυνθηκε και αυτη. Στο Αφγανισταν ειναι ακομα χειροτερα τα πράγματα μιας και εκει πέρα η έννοια "κράτος" έχει έννοια "εχθρος" εδω και χρόνια. Φύλαρχοι καθορίζουν το τι γίνεται σε κάθε περιοχή. Ακομα και οι Ταλιμπάν δεν πρεπει να έλεγχαν όλη την χώρα τότες.

    Είπαμε, its a bit hilly.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ellie
    Με κατάλληλη προπαγάνδα θα το δεχτεί. Δεν έχω τον μέσο Έλληνα για πιο ξύπνιο από το μέσο Αμερικάνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εχει παπαρουνες πολλες παρα πολλες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir