Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2009

Blog Action Day 2009 και μην μου τους κυκλους ταραττε

Δεν με αρεσουν αυτα. Σαν να το εχουμε παρακανει εικονικα και μη. Συμμεριζομαι πληρως τας επιφυλαξεις του ημιξαδερφου polsemannen εδωπαδα (αλλα και τις θεσεις-αξονες του σχετικου ποστ), περαν αυτου ομως ομολογω πως το "επιλεχθεν" θεμα εχει ενα γενικοτερο ενδιαφερον. Βαριεμαι ομως να γραφω και ειδικα οταν πρεπει να το κανω "επετειακα" (ενω ας πουμε το να γραφω με συγκεκριμενο θεμα/οδηγια δεν με πολυχαλαει), οποτε βρηκα την λυση που εξασφαλιζει πιτα ολοκληρη και σκύλο σκαστο στο φαϊ. Κοινως και θα τα πουμε και δεν θα γραψω και πολυ.

Επειδης να' ουμ' το ολο οικολογικο/κλιματικο ζητημα εχει φτασει απο κατι αλανια τυπου PETA κτλ κτλ σε βαθμο χαζομαρας, μην νομισει κανενας χλεμπονιαρης πως ειμεθα οικολογοι διοτι "ετσι πρεπει" και τα "κακομοιρα τα ζωακια" και αλλα χαζα. Οποιου δεν του αρεσει να σφαζονται τα κακομοιρα τα ζωάκια και δεν ειναι φυτοφαγος ("και τα κακομοιρα τα φρουτακια;") τοτε χρήζει αμεσοτατης ψυχιατρικης παρακολουθησης.

Άλλο ομως η χρηση και άλλο η κατάχρηση. Αλλο η ικανοποιηση αναγκών και άλλο το ξεφτυλισμα των πάντων για να ικανοποιήσουμε την μεγαλομανια μας. Αλλο πχ ο κυνηγος που οτι χτυπησει θα το φαει (αλλιως ΔΕΝ το χτυπάει) και άλλο ο "σπορτσμαν" ή η θειτσα με τις γουνες απο νεογνα φωκιας. Η υπερβολή δεν οδηγει σε καμία σοφία, στην αυτοκαταστροφή οδηγει. Οικολογοι είμεθα απο πολύ προσωπικό και ιδιοτελές συμφέρον. Επειδης βλεπουμε και λιγο μακρύτερα γνωρίζομεν πως η ισορροπια της φύσης δεν είναι κατι έξω απο μας. Η κλιματική αλλαγή μπορεί να οφείλεται στην παραγωγη παραπανω CO2 απο τον ανθρωπο μπορει και οχι. Αυτο δεν σημαινει πως δεν υπάρχει. Και δεν δικαιολογεί την απληστια μας να σκοτωσουμε ό,τι περπαταει, να αποψιλώσουμε ό,τι φυτρώνει ή να ψαρεψουμε/καθαρισουμε κτλ ο,τι κολυμπάει. Θα μου πείτε και τι λες ρε μασκαρα, αυτα έχουν να κανουν με την κλιματική αλλαγή; Ξερω γω; Εσεις που ξερετε πως δεν εχουν; Το ζητημα κατ' εμέ δεν ειναι η ιδια η κλιματικη αλλαγη αλλα η νοοτροπια μας καθως αυτη συμβαινει. Αυτη ειναι που με ανησυχει και όχι η αλλαγή η ίδια.


Ταυτα και το κουρασα. Eδώ και καιρό έχω βρεί μια εξαιρετική διάλεξη του Jared Diamond που ειναι σχετικως σχετική με το θέμα μας (η πίτα που λέγαμε), οποτε αντι να τα πω εγω, ε ας τα πει αυτος που τα λέει και καλύτερα! (επισης θελω να καταγγειλω τον ημιξαδερφο που εμφανιζει πρωτος σαν αναφορα τον Jared και το σχετικο βιβλιο, επιμενω παντως στην δημοσιευση μιας και το ειχα ζεστο εδω και μερες)

Οπλιστείτε με υπομονή (χμμμμ αφου αν εγραφα καμια σεντοναρα δεν θα την διαβαζε κανενας, παλι κερδισμένοι είστε) και βουρ στο μάθημα!









On second thoughts σας δίνω και μια πιο σύντομη διαλεξη του ίδιου για το ίδιο θέμα, η οποια κρατάει μονο 20 λεπτά.

9 σχόλια:

  1. Κι όμως εγώ επιμένω να φωνάζω ότι πρώτα αρχίζω να είμαι οικολόγος και φιλοπεριβαλλοντιστής και μετά απαιτώ από κυβερνήσεις να φροντίσουν το περιβάλλον. Πρώτα θα έχω 4 κάδους (στην Ελλάδα) και θα παλέψω και για άλλους ακόμα ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ, θα καίω λιγότερα καύσιμα (θέρμανση, κλιματισμός, μετακινήσεις κλπ) μετά θα μπορώ να πιέσω για καλύτερες περιβαλλοντικές πολιτικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημέρα μωρέ
    εγώ άμα ακούω οικολογία βγάζω κάτι σπύρους... εφηβικούς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι οικολόγοι θα πρέπει να αλλάξουν το σύνθημα από "Save the planet" σε "Save our asses". Και πιο πολύ κόσμο θα τραβήξουν, και ειλικρινείς θα είναι.
    4,5 Δις χρόνια είναι εδώ ο πλανήτης, εμάς έχει ανάγκη να τον σώσουμε (κάποιος να του μιλήσει για τον Χριστό :P )

    Και όλα να τα φάμε όλα να τα αποψιλώσουμε, μόλις εξαφανιστεί ο άνθρωπος, όλα σιγά σιγά θα πάρουν ξανά τον δρόμο τους. (Εξέλιξη γιου νόου;)

    Απλά δεν θα είναι όπως τα ξέρουμε αλλά δε θα μας νοιάζει ως εξαφανισμένο είδος...

    Α μια που μου ήρθε... έχουν υπολογίσει από το blog action day πόσο ηλεκτρισμό (άρα και CO2) παραπάνω θα καταναλώσουν οι bloggers γράφοντας σεντόνια εν χορώ για το πως θα σώσουμε το τομάρι μας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλλο η ικανοποιηση αναγκών και άλλο το ξεφτυλισμα των πάντων για να ικανοποιήσουμε την μεγαλομανια μας.

    Τα είπες όλα σε μία πρόταση και νομίζω και ο Δείμος ήταν ιδιαίτερα εύστοχος. Πρώτα από το σπίτι μας θα ξεκινήσουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @δειμος

    Δεν βλεπω που διαφωνεις με μενα Δειμε. Ναι μεν ξεκιναμε απο την βαση, αλλα αν δεν αλλαξουμε ως κοινωνια μαυρο φιδι που μας εφαγε. Και εδω εγκειται ο ρολος της ελιτ που επικαλειται ο Jared) να δώσει ώθηση στα πράγματα.

    @akrat
    Κακώς

    @eidomen
    "Save our asses"

    Χεχεχε! Νομίζω πως συμφωνούμε. Το τελευταιο με το CO2 κτλ το θεωρώ αστειάκι. Εδω καράβια χάνονται....


    @doctor
    Ναι μεν, αλλα. Η απαντηση μου στον Δείμο νομίζω πως είναι και αυτή σωστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αληθεια, αντεξε κανεις να δει την διαλεξη;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε άντε από κει βρε ακαμάτη, άνοιξε κανένα βιβλίο, όλο στο YouTube την βγάζεις, τα μάτια σου έχουν αποκτήσει αναλογία 16:9 και το πισί σου έχει γεμίσει τον κόσμο CO2... :-P

    Αρχηγός ο Tζάρεντ, την μεγάλη διάλεξη την έχω ακούσει αντί μουσικής υποκρούσεως εν ώρα εργασίας.

    (Με ακουστικά, μην μας πούνε και αυτιστικούς που δεν ακούμε Πέγκυ Xena).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελα, Πρόεδρε, μ' ακούς; Διαφωνώ σε ένα σημείο: Οι κύκλοι πρέπει να ταράζονται!!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @polsemannen
    Τελικά μόνο εμείς οι δύο την είδαμε!!

    @rodia
    Ναι, αλλα αμα ειναι επετειακο και κανονισμενο κτλ κτλ δεν ειναι ταραχη ειναι υπνηλία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir