Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Παρασκευή, Ιουνίου 25, 2010

Tα τοπ της εβδομάδας

Βασικά δεκαπενθημέρου, αλλά who cares!

Μακεδονία της Εβδομάδας
Η Μακεδονία του Βαρδάρη. Καλο ακούγεται, αλλά υπενθυμίζω πως λέμε "Κίνα" και όχι "Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας" και επίσης "Κινέζοι" και όχι "Λαδικιώτες" (δηλ: ΛΑϊκοί ΔΗμοκρατικοί ΚΙνέζοι). Το λέω επειδή μερικοί νομίζουν πως το πως θα γράφεται το πλήρες συνταγματικο και λοιπα και λοιπα ονομα εχει καμία σημασία. Τελικά εμείς είμεθα Γραικοί ή Έλληνες;;

Αρίστος Δοξιάδης της εβδομάδας
Σε μεγάλες φόρμες, με κάνει να λυπάμαι που δεν τον ήξερα νωρίτερα! Εδώ (update! δοκιμαστε και εδώ) το άρθρο του στο Βήμα που ειναι συνέχεια - περίληψη του προηγούμενου

Υπουργος "δεν ειμαστε Ουγκάντα" της εβδομάδας
Ο εκάστοτε υπουργός παιδείας. Διαχρονικά. Η Ουγκάντα, το Ιραν, η Σαουδική Αραβία, το Πακιστάν και η Λιβύη ειναι για μας κάποια πρόοδος. Οποιος δεν με πιστεύει ας διαβάσει το ελληνάκι εδώ και ας επιστρέψει με τον κηδεμονα του. Α, διαβάστε και αυτό από την Ελενη, να δείτε για τι ποιοτικό υπουργείο μιλάμε!!!

Για Ουγκάντα δεν ξέρω, αλλά Σομαλία πάντως ακόμη δεν είμαστε. Αλλα μην ανησυχείτε. Δώστε στον Ανθιμο (δείτε πιο κάτω τον "ιερέα της εβδομάδας"), το ΛΑΟΣ και τα λοιπά λιιιιιιγο χρόνο ακόμα και που ξέρετε.....και αν σου κάτσει; Οποιος θελει να βγουμε απο την ΕΕ να θυμάται πως τέτοιοι άνθρωποι θα μπουν στα πράγματα και στα γεμάτα. Ευχαρισθώ.

Ροϊδης της εβδομαδας
Ο..... Λασκαράτος. Εξαιρετικός. Eμπεριέχεται και η ερώτηση της εβδομάδας.
Ρωτάω και εγώ μαζί του (για τους Ανανεωτικούς): "Πως δεν μπορούν να τα βρουν με τους συντρόφους τους αλλά θα τα βρουν με τρίτους;"

Παραπέρα τα χώνει σε όλους τους "δικούς μας" - και καλά τους κάνει. Οποιος αγαπά παιδεύει.
Βουρ!
(Οι Ανανεωτικοι:) "Με πρόσχημα τον αντιευρωπαϊσμό ενός τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα μάλιστα που ο ευρωπαϊσμός περνά τρομερή κρίση; Υπάρχει κάτι ηθικό ή λογικό σε αυτήν τη μειοψηφική κίνηση που περιφρονεί συλλογικές αποφάσεις; Την ώρα που δολοφονούνται δικαιώματα και κατακτήσεις, την ώρα που αποκαλύπτεται η διαφθορά του ΠΑΣΟΚ και η απάτη της ισχυρής Ελλάδας του εκσυγχρονισμού, αυτούς τους ενοχλούν οι αριστερίστικες γραφικότητες κάποιων συνιστωσών και όχι το πασοκικό άγος το οποίο είναι έτοιμοι να εξωραΐσουν;"

(ο Αλαβάνος) "που αφού προώθησε τόσο πρόωρα τον Αλέξη Τσίπρα, πήγε πεισματωμένος που το δημιούργημά του αυτονομήθηκε, στο σπίτι του και ύστερα μη αντέχοντας την εθελούσια αφάνεια, αποφάσισε να κηρύξει μικρόψυχο αντάρτικο γραφικών επαναστατών, με οπλοστάσιο την αριστερίστικη ρητορεία πασπαλισμένη με πατριωτική δημαγωγία."

"ο (αφόρητα για την ηλικία του) κομφορμιστής κ. Τσίπρας, απολογητής της σκέψης του Μάο Τσε Τουγκ, οπαδός όπως και ο ΓΑΠ των υφιστάμενων “διακριτών ρόλων” Εκκλησίας-Κράτους, θαυμαστής του αρχιεπισκόπου Βοιωτοπεδίου Ιερώνυμου, υμνητής του “κοινωνικού έργου” της Εκκλησίας, υπέρμαχος του σκοταδιστικού ιεραποστολικού έργου του ρατσιστικού και χουντικού πατριαρχείου Αλεξανδρείας, θαυμαστής του κ. Παπούλια και συνομιλητής του Μακεδονομάχου Σαμαρά."

"Οι λεγόμενες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ είναι ασφαλώς πάρα πολλές για ένα τόσο μικρό χώρο. Αν υπήρχε κοινός νους, ειλικρινής πόθος για αλλαγή της ελληνικής κοινωνίας και ψυχολογία φυσιολογικών ανθρώπων θα είχαν συμπτυχτεί από 10 σε 3, αλλά εδώ πρυτανεύουν οι θρησκευτικού τύπου διχοστασίες, ο φανατισμός, η βλακεία και η μωροφιλοδοξία. Μερικές από αυτές είναι ποσοτικά περίπου ανύπαρκτες, άλλες όπως τα κατάλοιπα του ΔΗΚΚΙ αγγίζουν τα όρια της πατριωτικής υστερίας και άλλες δίνουν με τον αριστερισμό τους το ποθητό άλλοθι στον κ. Κουβέλη και στο 0,5% του να πάνε στο ΠΑΣΟΚ τάχα μου μέσω της Οικολογίας."


"Το ΚΚΕ ένα κόμμα-μαυσωλείο οχυρωμένο σε τείχη που το ίδιο ύψωσε και απομονωμένο από την κοινωνία, εγκλωβισμένο σε μια τεχνητή πραγματικότητα ευσεβών πόθων, ψυχωτικών παραισθήσεων και επιλεκτικών αναμνήσεων, δηλητηριασμένο από τον θρησκευτικό και πατριωτικό λόγο της λατρεμένης των ΜΜΕ σαματατζούς βουλευτίνας του, θα είναι ο κερδισμένος της ιλλαροτραγωδίας του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει ένα πειστικό σύνθημα. Ανυπακοή. Για πρώτη φορά ακούγεται λογικό και δίκαιο. Η επίθεση στα πιο στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων επιβάλλει αντίσταση, σύγκρουση και ανυπακοή."


Και φτάνουμε στον
"Κόβει το μάτι σου" της εβδομάδας
Ο Νίκος Ξυδάκης εδώ. Διοτι ναι μεν ο ΣΥΝ και ο Συριζας ειναι μπαχαλο, αλλα παντα ειναι καλή μια περιγραφή της μπαχαλοποιησης με πολιτικους ορους . Ας κλέψουμε μερικά εδάφια:

"Είναι παράδοξο, αλλά έτσι συνέβη: όταν η πολυαναμενόμενη κρίση του καπιταλισμού έφτασε, και μάλιστα εξαιρετικά σφοδρή, η Αριστερά βρέθηκε ανέτοιμη και ομφαλοσκοπούσα, χωρίς εργαλεία, χωρίς αντανακλαστικά. Δεν μπόρεσε καν να καρπωθεί τη διάχυτη αμυντική ριζοσπαστικοποίηση σημαντικών τμημάτων του πληθυσμού."

"Μια ομάδα εντός του ΣΥΝ αντελήφθη τις κρίσεις σαν ευκαιρίες για επίδειξη τακτικής ετοιμότητας, σαν πεδίο άγρας οπαδών, ευκαιρία να εκφράσει ο ΣΥΝ προνομιακά τη δυναμική των ταραγμένων υποκειμένων. Χωρίς όμως ανάλυση, χωρίς στρατηγική, χωρίς καν να αντιλαμβάνεται ότι τα νέα υποκείμενα του δύσθυμου 2007 και του φλεγόμενου 2008 θεωρούσαν εν πολλοίς και τον ίδιο τον ΣΥΝ μέρος της κρίσης, μέρος του παλιού κόσμου.Το καινοφανές, μηδενιστικό, υπαρξιακό «μη αίτημα» του Δεκέμβρη δεν μπορούσε να συναντηθεί με τον πατερναλισμό ή τον αμήχανο οπορτουνισμό αυτής της Αριστεράς.
Μια άλλη ομάδα, αυτή που αποχώρησε τελικά, θεώρησε τον Δεκέμβρη καθαρό μπάχαλο χωρίς πολιτικό ή κοινωνικό περιεχόμενο· δεν είχε τη διάθεση, αλλά ούτε τα εργαλεία, να προσεγγίσει την έκρηξη οργής και βίας ούτε καν για οπαδοθηρία."

" Παρότι ορισμένοι αριστεροί οικονομολόγοι έσπευσαν να αναλύσουν και να προτείνουν, με τόλμη αλλά και υπευθυνότητα, ο ΣΥΝ δεν μπόρεσε ούτε αυτούς να συναρθρώσει σε ολοκληρωμένο λόγο. Αφλογιστία."

"Πολύ περισσότερο οι ανανεωτές: αυτοί ουσιαστικά σιώπησαν, δεν είπαν τίποτε ουσιώδες για την κρίση, εγκλωβισμένοι σε έναν απολιθωμένο ευρωπαϊσμό του ’70-’80, ο οποίος σήμερα βάλλεται πανταχόθεν. Αντιθέτως, η πολιτική τους ζωτικότητα εξαντλήθηκε σε έναν ιδιότυπο Ανένδοτο για επιβολή της μειοψηφούσας άποψής τους, που έφτασε στα όρια του εκβιασμού: ή διαλύετε τον ΣΥΡΙΖΑ ή αποχωρούμε. Αποχώρησαν. Ωστόσο, κανείς δεν έχει καταλάβει ποια είναι η ανάλυση της σημερινής πραγματικότητας και η σημερινή πλατφόρμα αυτής της ομάδας των media darlings, που αποσκιρτά κατηγορώντας τους άλλους για αριστερισμό και αντιευρωπαϊσμό. Η αποσκίρτηση των ανανεωτών τροφοδοτείται από πληγωμένο ναρκισσισμό, από ξεθυμασμένη αλαζονεία, από νοοτροπία νομενκλατούρας, χωρίς όμως καμία υλική προϋπόθεση: ηλικιακά και ποσοτικά οι ανανεωτές συνιστούν όμιλο στελεχών, όχι κόμμα."


Στ' αρχίδια μας της εβδομαδας.
Μας υποβάθμισε λέει η Μουδις. Στα παπαρια μας. Για αλλα 1-2 χρονια τουλάχιστον. Άιντε απο κει ρε τενεκενδες ξεγάνωτοι!

Μπάχαλο της εβδομάδας.
Η Νέα Δημοκρατία. Τέτοια βλεπουμε εμείς από εδώ και κάνουμε κουράγιο!!!


"Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο" της εβδομαδας
"Τη διεξαγωγή δικής του έρευνας για την αιματηρή επίθεση των ισραηλινών κομάντο κατά του «Στόλου της Ελευθερίας» που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα ανακοίνωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο του Ισραήλ"

Αφου δεν έφτιαξαν μια 3μελή επιτροπή από πεντεξι άτομα πάλι καλά να λέμε....
Αναμενεται έκδοση του πορίσματος σε καμια 35αρια χρόνια (βλ και φρεσκα νέα της εβδομάδας). Αν δε βάλουν και μερικούς Έλληνες στην επιτροπή μπορεί το πόρισμα στο τέλος να μιλάει για....τροχαίο ατύχημα!


Block διάγραμμα(τα) της εβδομάδας
Από τον Διαγόρα εδώ.

Ο "πες τα γιατι μας πρηξανε" της εβδομάδας
Ο Dtsomp εδω. Μας έχουν ζαλίσει με την "θεωρια της εξελιξης που δεν ειναι γεγονος, αλλα θεωρια γιατι αυτο σημαινει η λεξη" κτλ κτλ .

Καλα να ειστε μαλακες, αλλα οχι και ετσι ρε παιδια. Καιρός ειναι να μαθαίνουμε και τη σημασία των λέξεων σιγά σιγά...

Iερεας της εβδομάδας
Αυτός ή αυτός. Διαλέξτε! Το παρόν blog παντως παίρνει ξεκάθαρα θέση υπέρ του πρώτου...:)

Φρρρρρρεεεεσκα νέα της εβδομάδας
Βγήκε το πόρισμα για την "Ματωμενη Κυριακή". 38 χρόνια μετα. Τςςςςς και παραπονιόμαστε εμείς πως αργεί η δικαιοσύνη!

"Την ευθύνη για το δράμα έχουν οι στρατιώτες που «έχασαν τον αυτοέλεγχο τους»". Τςςςςς πορισματαρα!!! Πέφτω απ' τα σύννεφα!!! Το Νομπελ λογοτεχνίας για φέτος να μείνει στην ουρά παρακαλώ.....

Αϊντε και να δουμε πότε θα βγει το πόρισμα για τον "Στολίσκο της Ελευθερίας".....

Ορμάτε λαμόγια της εβδομάδας.
Ωχ ωχ ωχ.... Αν οι ΗΠΑ εχωσαν και έχασαν τα μαλλιοκεφαλα τους απο χρήμα και στρατο (και αμαχους και ....και) για μια χωρα που παρήγαγε κεφάλια κατσίκας, όπιο και άμμο, τώρα έχει να γίνει του μουνιού το πανηγύρι, κάτι που το βλέπουν ακόμα και οι στραβοί : "Αντί να φέρει ειρήνη, ο ορυκτός πλούτος του Αφγανιστάν μπορεί να πείσει τους Ταλιμπάν να παλέψουν ακόμη πιο σκληρά για τον έλεγχο της χώρας. Την ίδια στιγμή, η ενδημική διαφθορά που πλήττει το Αφγανιστάν μπορεί να ενταθεί από τον νέο πλούτο, ιδιαίτερα εάν αυτός περιέλθει στα χέρια των λίγων πολέμαρχων με προσωπικές επαφές με τον Καρζάι."


Act of God της εβδομάδας.
Κατά τα φαινόμενα ο Δίας τα πήρε στο κρανίο με τους χριστιανοί και τους κατακεραυνώνει τα είδωλα. Αν ήταν ανάποδα αυτό δεν θα έλεγαν μερικοι μερικοι;;;
ε;
ε;


Τweet της εβδομάδας

Antidrasex :No-μος εί-ναι το δίκιο του του ρί στα!



Θεος της εβδομάδας!
Ρε τι έγραψε το άτομο!!!

Να γιατί η τιμή της βενζίνης θα πάει στα 5 ευρώ
Διαβάστε και θαυμάστε!


Χαμένοι στην μετάφραση της εβδομάδας
Όλοι εμεις: "Η αγγλική έκδοση του Μνημονίου Συνεννόησης πάνω στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής, στην παράγραφο 2 ii, προβλέπει επιπλέον μέτρα τα οποία έχουν παραλειφθεί από την αντίστοιχη ελληνική έκδοση του Μνημονίου η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή"
Και έχει και κάτι ενδιαφέρον εκεί μέσα: "
Η αύξηση των δημοσίων δαπανών για συντάξεις να είναι κάτω από 2,5% επί του ΑΕΠ κατά την περίοδο 2010 – 2060".

Για πόσο είπαμε πως θα είμαστε υπό επιτήρηση;
Και πότε επιτέλους θα εφαρμοστεί "σοσιαλιστικό πρόγραμμα" αφού (ρε γμτ) "λεφτά υπάρχουν";
Έλα ντε!


Αποτέλεσμα της εβδομάδας
Ελλάδα - Αργεντινή 3-0. Και όμως ισχύει, αλλά όχι στο ποδόσφαιρο!!!
(βεβαιως σε παρομοιου τύπου ματς ειναι Ελλάδα - Αργεντινή 380 - 90, οποτε τα πράγματα περιπλέκονται κατ' εμέ)

Δικαστικό αποτέλεσμα της εβδομάδας.
Αυτό. Ευτυχώς που δεν έγινε η δίκη στην Ελλάδα.

Ατάκα της εβδομάδας
José Saramago : «Η Αριστερά δεν έχει την παραμικρή γ@μημένη ιδέα για τον κόσμο στον οποίο ζει»

Ναι μεν δεν μας πολυαρέσει αλλα...... (α οποιος χαζοχαρουμενος πεταχτει χαζοχαρουμενα ας μην χαρει χαζα. Κανεις δεν ειπε πως η ...δεξια ξερει τι της γίνεται!)


Aτάκα της χρονιάς: (βεβαίως ειναι παλαιότερη αλλά εγώ τώρα την διάβασα)
"
Δεν ανήκω σ’ εκείνους που φοβούνται το λαό. Αυτός και όχι οι πλούσιοι αποτελούν την εγγύησή μας για διαρκή ελευθερία. Και για να προστατεύσουμε την ανεξαρτησία του δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στους κυβερνώντες να μας φορτώσουν με διαρκές χρέος… Αν βρεθούμε σε κατάσταση τέτοιου χρέους ώστε να αναγκαστούμε να φορολογηθούμε για ό,τι τρώμε και πίνουμε, για τα αναγκαία και τις ανέσεις μας, για τις εργασίες και τις διασκεδάσεις μας… όπως συμβαίνει με το λαό της Αγγλίας, τότε και ο λαός μας θα χρειαστεί να δουλεύει 16 ώρες από τις 24 και να δίνει ό,τι κερδίζει από τις 15 ώρες στην κυβέρνηση για τα χρέη της και τις καθημερινές δαπάνες της Τότε όμως δεν θα έχουμε χρόνο για να σκεφτούμε και κανένα μέσο για να εγκαλέσουμε αυτούς που μας κυβερνάνε άσχημα. Δεν θα έχουμε καμιά άλλη επιλογή από το να εκμισθώνουμε τους εαυτούς μας σε εκείνους που το μόνο που θέλουν είναι να μας κρατάνε δεμένους… έως ότου ο κύριος όγκος της κοινωνίας καταλήξει να είναι ένα απλό αυτόματο μιζέριας δίχως καμιά άλλη αίσθηση εκτός από το να αμαρτάνει και να υποφέρε" - Τόμας Τζέφερσον.

Τι να πω, καποιες χώρες ευτύχησαν να έχουν για "προπάτορες" μεγάλους αντρες. Καποιες άλλες πάλι τους έφαγαν νωρίς αν τους είχαν ποτέ.

Το βρήκα εδώ, μαζί με αρκετά άλλα καλούδια σε ένα ένα γενικώς ενδιαφέρον άρθρο.

Πάμε στα δικά μας:
Βαφτίση της 10ετίας
Τι να λέμε τώρα. Ο gayζοντας ιερέας, ο φωνάσκων μπεμπης, ο ψαλτης - παρκαδορος (ελα απο εδώ, κανε στροφή, πηγαινε μπρος, πήγαινε πίσω, ωπα καλά είσαι), η θολωμένη μαμα (τι κανω τωρα ειπαμε;) και ο θεϊκός νονος (ειδικά όταν έλεγε το πιστεύω έπεσε νεκρική σιγή στον χώρο καθως είχαν τεντωσει όλοι τα αυτιά τους, αλλα και τα χέρια που είχαν καμερες, κινητα κτλ κτλ. Υπάρχει υλικό εκβιασμού αφθονο λέμε!) έκαναν ένα μίγμα τουλάχιστον εκρηκτικό! ++ το γεγονός πως ήταν η πρώτη βάφτιση που στο μασαμπούκιασμα μετά ακούγαμε bad religion, ska p, ramones και άλλα χαριτωμένα! Έ ρε γλέντια. Φωτογραφικό υλικό δεν έχει διοτι ειναι πριβέ :(


Επι του πιεστηρίου
Μπουμ της εβδομαδας.
Και τι μπουμ. Πέρα απο τα αυτονόητα (συλλυπητήρια, καταδικασμούς κτλ) οφείλω να ομολογήσω πως:
* Ειχε πολύ πλακα η προσπάθεια μερικών ΜΜΕτζηδων να φτιάξουν ατμόσφαιρα ολόκληρης συνομωσιας (βοήθεια από μεσα, δεν δουλευε το ...μηχανισμα κτλ κτλ) λες και δεν ξέρουμε πόσο ...πιστοί στις διαδικασίες ειναι οι ελληνες αστυνομικοί. Ασε ρε τώρα. Για να γινει συνωμοσία πρέπει να υπάρχουν κανονισμοί οι οποίοι θα παρακαμφθουν και ομαδες που θα συντονιστουν για να το κανουν. Και κυρίως να χρειάζεται να γινει για να επιτευχθει ο όποιος σκοπός. Οι καλύτερες (και πιο αξιοπιστες) θεωρίες συνομωσίας ειναι αυτές που οι περισσότεροι (αθελοι) συμμετέχοντες δεν κάνουν τίποτε διαφορετικό από αυτό που ξέρουν. Και εδώ ξέρουμε να τα ξύνουμε. Βιλαμπάχο και μαλακίες....
(update: "Βεβαίως, συχνά οι γνωστοί κούριερ, αυτοί που πήγαιναν τακτικά και θεωρούνταν έμπιστοι, αφήνονταν να μεταφέρουν οι ίδιοι τα δέματα στο γραφείο του υπουργού, χωρίς έλεγχο, ενώ τα απογεύματα οι αστυνομικοί που χειρίζονται τα μηχανήματα ανέβαζαν οι ίδιοι τα δέματα και πάλι χωρίς έλεγχο." Πηγή)
* Τα "συγχαρικια" μου στους βομβισται. Μααααλιστα. Σε λιγο θα τον πιουμε με το νεο εργασιακο - ασφαλιστικο αλλα μολις δώσατε αφορμή στο να θαφτεί τελειως σαν είδηση. Αξιος ο μισθος σας.
* Ασχετο αλλα ομολογω πως έχω ακούσει πολλές φορες την τελευταια διετια - τριετια το γνωστο "α, ρε 17Ν που σας χρειάζεται". Γιατί άραγε; Μπορει ο τροπος αυτων των ενεργειων να καταδικάζεται απ όλους, μπορει να τον θεωρουμε τουλάχιστον ανόητο και επικίνδυνο αλλά ειναι νμζ προφανές πως οι "τρομοκράτες" δεν ειναι απλα σαλταρισμένοι. Οταν πιεζεις και πιεζεις και πιεζεις καποιος μπορει ξαφνικα να μην πολυγουστάρει. Δεν χρειάζεται να ειναι σουπερ καταπιεσμενος ο ιδιος (μεγαλη ιδεολογική λουμπα αυτη), αρκει να αποφασισει με κάποια κριτήρια ή "κριτήρια" πως αποφασίζει να ....κυρήξει πόλεμο. Αν το κάνει μετά ο δρομος αρχίζει και στραβώνει.

9 σχόλια:

  1. Πάλι καλά μερικά από τα readings είχα προλάβει να τα κάνω, όπως τον εξαιρετικό όντως Λασκαράτο.

    "Αντί να φέρει ειρήνη, ο ορυκτός πλούτος του Αφγανιστάν μπορεί να πείσει τους Ταλιμπάν να παλέψουν ακόμη πιο σκληρά για τον έλεγχο της χώρας"
    That is εαν δεχτούμε την θεωρία των οικονομετριστών πως πλέον οι σύγχρονοι εμφύλιοι γίνονται απο συμμορίες που αποσκοπούνε στον έλεγχο ορυκτών ή σπάνιων λοιπών μπιχλιμπιδιών (λέγε με διαμάντια της ΛΔ του Κογκό). Δεν πολυσυμφωνώ για να είμαι ειλικρινής, οι ταλιμπάν κοπανιότανε τόσα χρόνια χωρίς να έχουνε ιδέα για τα κοιτάσματα. Άλλωστε δεν είναι σκόρπια διαμάντια ή χρυσός σε ποτάμια για να μπορεί μια ανοργάνωτη δύναμη να τα συλλέγει και να τα εκμεταλλεύεται. Προϋποθέτουνε οργάνωση και σταθερότητα για να εξωρυχθούνε.

    Ο Δοξιάδης πολύ καλός όπως και την προηγούμενη φορά αλλά.... ποιός φωστήρας του βήματος κεημ απ γουιθ δατ;;;
    "Ο κ. Αρίστος Δ. Δοξιάδης είναι επισκέπτης καθηγητής στη Γουόρικ Μπίζνες Σκουλ."

    Τα βαφτίσια: Μήπως ο νονός ήτανε ο διαχειριστής του παρόντος ιστολογίου; ε; ε; ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @psaranto
    Τπτ, ευχαριστησις μας !
    :)

    @latecomer

    * Αφγανισταν: Εμενα η ατακα αυτη μου φανηκε καθαρα προσχηματικη και αυτο εχω σαν υποννοουμενο στο ποστ. Εδω εχουσι μπει ολες οι πολεμικες βιομηχανιες στο Αυγατηγανισταν, αν μπουν και οι μεταλλουργικες....

    * Δοξιαδης
    Δεν τον ξερω καν. Μονο τα 2 τελευταια αρθρα του με εντυπωσιασαν. Που/τι ειναι;

    * βαφτισια
    Ημανε ο περηφανος αδερφος του νονου και πολυ το φχαριστηθηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περι Δοξιάδη: κι εγώ μόνο σαν όνομα τον είχα ακουστά πριν τα εβδομαδιαία τοπ σου. Αυτό που μου φάνηκε αστείο είναι γιατί στο καλό η εφημερίδα έγραψε Γουόρικ Μπίζνες Σκουλ αντι να το μεταφράσει ή να το γράψει Warwick Business School. Καλό παν/μιο είναι, απλά δεν σου πάει εύκολα το μυαλό ότι το -rw- προφέρεται ως 'ρ'. Η κακία δεν πήγαινε ούτε στο παν/μιο ούτε στον Δοξιάδη μα στο 'βήμα'.

    Βαφτίσια: Ωχ τον δύστυχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο θεός τη εβδομάδας απλά δεν παίζεται. Μήπως να γινόταν τιμητικά ο θεός του μήνα; Με προσοχή πάντα, μη φάει καναν κεραυνό από τον Δία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Merci για το reference.

    Έχω πολλές ιστορίες με θεολόγους, μάλλον με μία ασύλληπτη που δουλεύαμε μαζί. Μου έδωσες έμπνευση να τις ανεβάσω στο blog. Μιλάμε για τον απόλυτο σουρρεαλισμό.

    Εγώ πάντως ντρέπομαι αφάνταστα όταν στέλνω κανένα χαρτί μου στο εξωτερικό και γράφει αυτο το Ministry of Education and Religious Affairs. Τώρα βέβαια θα γράφει και άλλον έναν σιδηρόδρομο πριν. Εκσυγχρονισμός, εκσυγχρονισμός, αλλά και η Ορθοδοξία ορθοδοξία. Όλα κι όλα. Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών. Μην ξεχνιόμαστε παρακαλώ.

    Προς το παρόν πιστεύω στον Θεό της εβδομάδας. Είναι πολύ μπροστα ο άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ChrisMrSly28/6/10 14:44

    @latecomer
    Μπορεί όμως από την άλλη οι Ταλιμπάν να θέλουν τον έλεγχο των περιοχών, για να τις "νοικιάσουν" σε πολυεθνικές. Δεν μπορούν να τα εκμεταλλευτούν οι ίδιοι δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να χρεώνουν άλλους για να κάνεουν εξωρύξεις. ΗΠΑ και Ταλιμπάν θα θέλουν να "νοικιάσουν" την εκμετάλλευση των περιοχών ο καθένας μόνος του, ενώ οι εταιρίες απλά θα ψάχνουν... ποιος χρεώνει λιγότερο.

    Αυτά, με τις περιορισμένες γνώσεις μου περί γεωπολιτικής και τις λίγο περισσότερες γνώσεις μου περί κέρδους.

    @zaphod
    An act of mercy, a scene of pain
    There is no difference
    It's all in your name
    This act of god

    Χεχεχε Fear Factory rules.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμ στραγγάλιζε, στραγγάλιζε, στραγγάλιζε, κάποια στιγμή σκάει!!!

    Αυτό το κόλλημα με τις μεγάλες επιχειρήσεις ποτέ δεν το κατάλαβα…
    Δεν είναι πανάκεια η μεγάλη επιχείρηση, απλά με τις σημερινές οικονομικές θεωρίες (που στηρίζονται σε λανθασμένες υποθέσεις!!!) και με βάση το σημερινό γίγνεσθαι είναι πιο προσοδοφόρες! Αυτό δεν σημαίνει πως οι μικρές δεν μπορούν να αποτελούν ακόμα και καλύτερη λύση! (Πως είπαμε περί αριστεράς δεξιάς και αντίληψης του κόσμου; Αυτό…)

    Μα καλά, ακόμα ασχολούμαστε με το υπουργείο παιδείας, αντί να πάμε να το ξηλώσουμε; Κολυμπηθρόξυλο δεν πρέπει να μείνει (η 17Ν που λέγαμε;)

    (Γιατί 5 ευρά; 10 ευρά το λίτρο και στα 50 λίτρα, το 1 δώρο στην εφορία!)

    Πάντως πιστεύω πως όσο αυξάνει ο καθεστωτισμός των κομμάτων και κυριαρχεί η «κομματική πειθαρχεία», τόσο περισσότερος κόσμος θα ανεξαρτητοποιείται.

    Κάποτε πρέπει να μάθουν οι πολιτικοί μας πως ο βουλευτής πρέπει να πείθεται να στηρίζει και όχι να στηρίζει a priori.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θέλει χρόνο για να αρχίσει να μην πολυγουστάρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir