Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τρίτη, Φεβρουαρίου 01, 2011

Απαντηση - Updated

Στο εύστοχο ερώτημα του Δείμου στο προηγούμενο. Δεν παρακολουθώ καθόλου σχεδόν τον τελευταίο καιρό την τρέχουσα ειδησεογραφία και δεν ξέρω τι γίνεται ακριβώς στην Αίγυπτο και κυρίως γιατί και πως. Αυτα όμως δεν έχουν και πολύ σημασία. Προς το παρόν έχει σημασία πως 1 εκ (;) κατεβηκαν στο δρομο με στοχο να ρίξουν την κυβέρνηση και γίνεται η δέουσα αναμπουμπουλα.

Παρατηρησα πως οι συνδέσεις στο internet απο εκεί έχουν κοπεί, πράγμα που σημαίνει τελικά πως ο "ακτιβισμος του πληκτρολογίου":
α) μπορει τελικά να κάνει δουλειά
β) τον τρέμουν οι κυβερνώντες (αλλα και τα κόμματα γενικώς) διοτι απλούστατα αμα φουντώσει δεν μπορεί να ελεγχθεί - ρε με καμία παναγία


Απλα αναρωτιώμουν πώς θα έκαναν την μετάδοση τα δικα μας.... ελληνικά μουμουεδικά τζιμάνια, αν θυμηθούμε τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στα (πολύ μικρότερης εντάσεως) δικά μας.

* Ο Σόμπολος θα είχε κλειδωθεί στην αντίστοιχη ΓΑΔΑ για να κανει....αντικειμενικό ρεπορταζ από την ....πηγή και θα γκρίνιαζε όταν τον βρίζανε ("εχουμε και αξιοπρέπεια ρε γαμώτο)
* Ο Σκαις θα ελεγε πως οι νεκροί οφείλονται στους διαδηλωτές και μόνο ενώ η αστυνομία τηρεί υπερβολικά παθητικά στάση
* Οι δεξιες εφημερίδες θα ζήταγαν να επέμβει ο στρατός. Μεχρι εκεί τους κόβει έτσι και αλλιώς
* Τα λοιπά ιδιωτικά κανάλια θα ανησυχούσαν για τις "επιπτώσεις στον τουρισμό" ή για τις...βιτρίνες. Το ίδιο αλλα από την ανάποδη και ο Ριζοσπάστης διοτι η "κανονική σοσιαλιστική επανάσταση..." κτλ κτλ
* Τα δε κυβερνητικά κανάλια θα ενέπλεκαν εμμέσως πλην αμέσως καμια αριστερή ομάδα τύπου ΣΥΡΙΖΑ που ειναι δεν ειναι 15 νοματαίοι και βεβαίως θα μας είχαν λυσσάξει στην υπερπροβολή καταστροφων, τζαμαριών, νοικοκυραίωνε και αλλων τέτοιων.


Και βεβαίως στο τί γίνεται και στο γιατί γίνεται κουβέντα. Λες και άλλη όρεξη δεν είχε 1 εκατομμύριο κόσμος πρωινιάτικα να αρχίσει να κάνει νταβαντούρια και να κοπανιέται με τους αστυνομικοί για να πει καλημέρα.

Σαφώς και υπάρχουν ερωτήματα. Ο Ναυτίλος βρήκε με άνεση μόνο.....95 από αυτά σε μια ωρίτσα! Περιέργως ούτε ένα δεν εμπεριέχει την μαγική λέξη βιτρίνες!!

Update
Φωτογραφίες

Update II
Το είδε και ο Ναυτίλος (ξανάαναφορα μεν, αλλα το ανέφερε μετά από εμένα δε :Ρ) και το τουίταρε:
AnemosNaftilos
Λιγότερο κόσμο, εξτρεμιστές και αναρχία, είδε σήμερα (και κάθε μέρα) το
1 hour ago Favorite Undo Retweet Reply


Update III
Ολα τα γουρούνια τελικά έχουν την ίδια μούρη:
Zeinobia
by asteris
Al Akhbar newspaper claims that Iran is behind the protests !! Were not the States and Jews behind it yesterday !!?
5 minutes ago Favorite Undo Retweet Reply

Αν η Al Akhbar θελει Ελληνες δημοσιογραφους εχω να της προτεινω πεντεδέκα


9 σχόλια:

  1. Να αγιάσει το στόμα σου! Αναρωτιόμουν, πώς και δεν είχε δει κανείς έστω και κάποιον παραλληλισμο! Νόμιζα ότι είχα αρχίσει να παρανοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @rostri
    Ευχαριστω

    Μου ηρθε ο παραλληλισμός, όταν ανοιξα την τουβου σήμερα και μου ήρθε αηδία. Ακομα δεν τον είδανε γιαννη τον εβγάλανε οι δικοί μας. Τι για ισλαμιστες ακουσα, τι για αντιεβραιους, τι για το πως "μονο η Αμερικη" αναμιχθηκε (και μαλιστα με ασχημες νυξεις για την ευρωπαϊκη σταση) με ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΓΝΟΗΣΗ αυτων που κυκλοφορουν live απο το twitter και αλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ενημέρωση αυτού του τύπου δεν στοχεύει σε αυτούς που χρησιμοποιούν το twitter ή / και που έχουν εναλλακτικούς τρόπους πληροφόρησης, όμως. Και δεν θεωρώ ότι είναι αγνόηση, παράλειψη, ή κάτι τυχαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχεις απόλυτο δίκιο, αυτό όμως που δεν λαμβάνουμε υπ' όψη μας είναι πώς περιγράφουν οι εκεί εφημερίδες και μέσα ενημέρωσης τα γεγονότα.
    Βλέπεις εμείς, ως έξω από το χορό, τηρούμε μια "παθητική" στάση στα "αιγυπτιακά", ενώ για θέματα που μας αφορούν μπαίνει στη μέση το συμφέρον μας και κάνουμε πολιτική. Καλό θα ήταν επίσης να δούμε και πως περιγράφουν τα ΜΜΕ χωρών που έχουν σημαντικά συμφέροντα από τα "αιγυπτιακά" το θέμα. Βλέπεις πχ ότι η ΗΠΑ προσπαθούν απ'έξω απ' έξω να πάρουν θέση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εν μέρει συμφωνώ με τον Darthiir the Abban καθώς δεν ξέρω το ρόλο των εκεί ΜΜΕ. Έχουμε πληροφόρηση σχεδόν αποκλειστικά από αντίθετες/φιλοεξεγερσιακές πηγές. Πάντως τα καρφιά είναι πολύ πετυχημένα. Αν κάποιοι πρότειναν στρατιωτικό νόμο και αν είχαμε τόσο σκληρή αστυνομική στάση σε 15χρονα προ διετίας, τι θα γινόταν σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @rostri
    τυχαιο; μπααααα

    @darthiir
    Ναι μεν, αλλα προς το παρον βριζω τους δικους μας. Ακομα και εξ αποστασεως χαλια τα πηγανε

    @δειμος
    Εξαιρετικό το ερώτημα σου. Προσυπογράφω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω ότι ο Δαρθίρ έθεσε το θέμα στις σωστές του βάσεις, δεν μπορείς να έχεις πλήρη εικόνα αν δε δεις/ακούσεις και τις δύο πλευρές.

    Σίγουρα τα περισσότερα ΜΜΕ δε φημίζονται για την αντικειμενικότητά τους, αλλά το ίδιο δε φημίζονται και πολλοί πωρωμένοι από την άλλη πλευρά.

    Σίγουρα για να βγούνε τόσοι στους δρόμους κάτι γίνεται, αλλά για την πλήρη εικόνα θα πρέπει να εξεταστούνε πολλές πτυχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Panos
    Προς το παρον δεν εξετάζω καμία πλευρα :)

    Απλα με εκνευριζουν μερικοι δικοι μας που νομιζουν πως τα ξερουν όλα ενώ δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Στο update λινκαρω το σχετικο tweeet του Ναυτιλου για την αντιδραση του mega (Λιγότερο κόσμο, εξτρεμιστές και αναρχία, είδε σήμερα (και κάθε μέρα) το #MEGA)ενώ η ενημέρωση που εχουμε ειναι πως

    "Κανένα βίαιο επεισόδιο δεν καταγράφηκε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν μετά από κάλεσμα της αντιπολίτευσης. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ γιορτινή, οι διαδηλωτές, χορεύοντας και τραγουδώντας αποδοκίμαζαν τον Αιγύπτιο πρόεδρο."
    (μιλώντας αυστηρά για χτες)

    Ενώ στις προηγούμενες μέρες, με την αστυνομία να πυροβολεί στο ψαχνό οι δικοί μας εστίαζαν στον.... επερχόμενο "ισλαμικο κίνδυνο"!

    Αλλα γι' αλλα της παρασκευης το γάλα δηλαδης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θέλω να πιστεύω ότι δεν κατέληξες πρόσφατα στα εδώ συμπεράσματά σου... :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir