Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2011

Μανώλης Κυπραίος και links

Aπο τον Εξαντα. Η συγκλονιστική μαρτυρία του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου. Πέραν των σχετικών με την εγκληματική πρόκληση αναπηρίας του απο τα ΜΑΤ, τα οποία καλο θα ηταν να δει κανας εισαγγελέας και έτσι για αλλαγή να λειτουργήσει και καμια ΕΔΕ, εγω μενω στα γενικοτερα, όσο μπορω, την σταση δηλαδή των σωμάτων ασφαλείας απέναντι στους πολίτες, από τους φόρους των οποίων πληρώνονται:

Ένα σιδερένιο τείχος. Ένα τείχος που όμοιό του είχα δει να στήνουν οι πάνοπλοι ισραηλινοί στρατιώτες απέναντι από τους άοπλους Παλαιστινίους αμάχους.

Βλέπω μέσα από την στοά του υπουργείου Οικονομικών πίσω από τα ΜΑΤ να βγαίνουν κουκουλοφόροι με καδρόνια στα χέρια. «Πάγωσα».

Βλέποντας, θυμήθηκα τα πρόχειρα νοσοκομεία εκστρατείας που είχα δει στο Κόσοβο. Πραγματικά πεδίο μάχης μέσα στην πρωτεύουσα της χώρας μου. Της Ελληνικής Δημοκρατίας.


Οπισθοχωρώντας μια ομάδα των ΜΑΤ, ο διμοιρίτης με ρωτάει γιατί τραβάω φωτογραφίες.

Και ξέροντας τη διαδικασία του λέω είμαι δημοσιογράφος και του δείχνω την ταυτότητα της Ενώσεως Συντακτών. Μάταια. Αυτό τον εξόργισε.

Αφού με στόλισε σε «άψογα γαλλικά», με δείχνει με το δάκτυλο σε έναν από την ομάδα του. Κατάλαβα πως κάτι θα γινόταν. Αλλά πίστευα πως το πολύ-πολύ να εισέπραττα καμία «βουρδουλιά».

Όχι. Ο ευτραφής άνδρας των ΜΑΤ σε κλάσματα δευτερολέπτων πετάει μπροστά μου μια χειροβομβίδα κρότου-λάμψης.

Όταν η προβλεπόμενη απόσταση έκρηξης είναι 50 μέτρα, καταλαβαίνετε τι έπαθα όταν η έκρηξη έγινε στους 50 πόντους.


Υπενθυμίζω και την μαρτυρία του ίδιου του Γιώργου Αυγερόπουλου


Άνθρωποι καίγονται από τις φλόγες, πνίγονται από τα δακρυγόνα δεν βλέπουν μπροστά τους και αρχίζουν να ποδοπατούν ο ένας τον άλλον και να κουτρουβαλούν στα σκαλιά. Υπάρχουν άνθρωποι λιπόθυμοι, άλλοι ποδοπατημένοι μέσ' τα αίματα. Παρόλα αυτά οι αστυνομικοί δεν αποχωρούν. Χτυπάνε με τα γκλομπς όποιον βρουν μπροστά τους, ανθρώπους δηλαδή που τρέχουν να σωθούν πατώντας ο ένας πάνω στον άλλον.

Καθώς νόμιζα πως ήταν η ιδέα μου και πως είχα ξεσυνηθίσει να δουλεύω στην Ελλάδα - έχω να δουλέψω στη χώρα μου από το έτος 2000- ρώτησα παλιούς μου συναδέλφους αν είχαν ξαναζήσει κάτι τέτοιο εδώ. Μου απάντησαν πως δεν είχαν ξαναζήσει κάτι παρόμοιο.

Τα ΜΑΤ αφού πέταξαν δακρυγόνα στην είσοδο του κτιρίου στην οδό Ξενοφώντος 15, άρχισαν να τους πετούν πέτρες (!) και να ανοίγουν κεφάλια με την ανάποδη του γκλομπ, σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων.

Στην Οαχάκα, όταν με είχαν στριμώξει μαζί με τον κάμεραμάν μου οι Μεξικανοί αστυνομικοί, που όπως είπαμε θεωρούνται άγριοι, ανεκπαίδευτοι και διεφθαρμένοι, τους φώναξα "Δημοσιογράφος" και δεν με πείραξαν. Στη χώρα μου τις έφαγα για πρώτη φορά.


Μαλιστα. Δεν νομίζω να χρειάζεται να σχολιάσω κάτι. Θα κλείσω με την απαίτηση του Χάρη:

Μακρυά τα χέρια από την οικογένειά μου


5 σχόλια:

  1. http://www.koutipandoras.gr/?p=8043

    http://www.koutipandoras.gr/?p=8030

    http://www.koutipandoras.gr/?p=7965

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/7/11 17:31

    Φίλοι Zaphod et al.

    ΑΣΧΕΤΟ.

    Και σχετικό, γιατι φαίνεται από που ξεκίνησαν όλα.

    Αν ενδιαφέρει κάποιον να ρίξει μια ματιά και να διαδόσει και στους “άλλους” την "Μικρότερη Ιστορία του Ελληνικού Έθνους" ( 4 σελίδες) εδώ:

    http://profitoulas.wordpress.com/

    όποιος ενδιαφέρεται για σινεμα και ζωγραφική αλλά δεν του άρεσε η ταινία "Ελ Γκρέκο", εδώ:

    http://profitoulas.wordpress.com/2011/07/08/%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%81-11-%C2%ABel-greco%C2%BB-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CF%81%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CF%80/

    Φχαριστώ για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/7/11 20:13

    τα θελανε και τα παθανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ChrisMrSly10/7/11 14:13

    @Ανώνυμος

    Τα θέλανε και τα πάθανε; Τι απ' όλα είσαι, ηλίθιος, ματατζής ή συνδικαλιστής της ΕΘΕΛ; Βέβαια, το πρώτο συνδυάζεται φυσικά με τα άλλα δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε ναπο ποσες φορες θα σε κοψω για να το καταλαβεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir