Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2011

Και ευλογημένος και μαλάκας

Εμ ετσι ειναι τέκνα μου.
Να θυμάστε πως αφού και επειδή και διότι και εφόσον μαζί τα φάγαμε (μεσα απο ένα σύστημα κτλ κτλ) πρέπει και εμείς όλοι μαζί να τα πληρώσουμε (εκτός τελικά από το σύστημα κτλ κτλ)

Τι να πω ρε γαμώ το κερατό μου γαμώ. Μετά και το τελευταίο θαύμα Βενιζέλου αισθάνομαι ολοένα και περισσότερο μαλάκας. Ναι, μαλάκας. Όχι γιατί τα τραγιά ως συνήθως θα την βγάλουν στην λουφα και συ φάε σκατά λαέ. Οχι, αυτο το ξερουμε και το έχουμε εμπεδώσει από .....τον Μωάμεθ τον Β και δώθε! (μην πάω εως τον...Φλαβιο Γαλεριο, Σουβλάκιο, Παπάριο, Ωράριο και Μέγα Κωνσταντίνο)

Αυτό που με τσαντίζει είναι πως:
(ενδεικτική και ουχί πλήρης λίστα - αντιγραφή από http://ellinaki.blogspot.com/2011/09/blog-post_14.html)


  • Μετά την υποχώρηση της κυβέρνησης στα αρχικά σχέδια φορολόγησης της εκκλησίας,
  • Μετά την άρνηση διακοπής επιδομάτων στους κληρικούς,
  • Μετά την ανακάλυψη 2.000 κληρικών «φαντασμάτων» που είναι κανονικά στις λίστες μισθοδοσίας, 
  • Μετά την σύντομη αποκάλυψη οικονομικών σκανδάλων εκκλησιαστικών ΜΚΟ, και την άμεση απόκρυψή τους, 
  • Μετά τους άπειρους τεμενέδες της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας στην ρασοφόρο πλέμπα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, μετά την μετονομασία του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ Νοσοκομείου Πατρών σε «Παναγία η Βοήθεια»


  • Και προσθέτω μετά όχι απλά την υποχώρηση αλλά την αναίρεση (λαϊκιστί κωλοτούμπα) των προεκλογικών λόγων της κυβέρνησης και σε αυτό το ζήτημα (πράγμα αξιοπερίεργο ...τροϊκανικώς και μνημονιακώς διοτι εδώ υπάρχουσι μπικικίνια που κάθονται):
Ο κλασικός ο μαλάκας ο Έλληνας όχι μονο πηγαίνει ακόμα στα μαγαζιά τους, όχι μόνο ζητάει ακόμα την γνώμη και την ευλογία τους, αλλά τους τα χώνει κι όλας τακτικά και μετά μανίας. Ρε τα θέλει ο κώλος μας τελικά!

Ετσι ειναι. Αγανακτούμε για τους των ΔΕΚΟ, για τους Δ.Υ. για τους Ιδ. Υπαλ, για όλους...αλλά ποτέ για τους τράγους! Ρε σεις, ακόμα και ο χειρότερος Δημ. Υπάλληλος που εσχάτως δαιμονοποιείται καθολικώς και ασκαρδαμυκτί μια -χρήσιμη-δουλειά τον μήνα την κάνει, και κυρίως φορολογείται γι' αυτό!!!!


Υ.Γ. Ακόμα δεν έχω καταλάβει πως αυτο το κόλπο δεν το βλέπουν οι επιχειρηματίες της χώρας. Φτιάξτε θρησκεία μεγάλοι με αντικείμενο το....επαγγελματικό σας αντικείμενο (οπως και το αντικειμενο της ορθοδοξίας πλεον ειναι ....η συντηρηση του ναου, τα ταματα και οι ιερές ζώνες) και ζητήστε απαλλαγή από τους φόρους και μή απόδοση ΦΠΑ

Υ.Γ. 2.

Δεν αντέχω θα το γραψω. Ιδου τι λέει εις εκ των...καταπτυστων και κακων και ξου σιξ σιξ σιξ τροϊκανων για το λαμπρό μας σύστημα:
(από http://sfrang2.blogspot.com/2011/09/blog-post_14.html . Διαβάστε το όλο)

  • “Αρνούμαι να ξαναγυρίσω για ελέγχους στην Ελλάδα. Το πράγμα δεν πάει άλλο. Δυο χρόνια τώρα η κυβέρνηση μάς κοροϊδεύει. Η αντιπολίτευση, από την άλλη πλευρά, παίζει άσχημα παιχνίδια και η αριστερά είναι επικίνδυνη και πλήρως ανεύθυνη. Αφού θέλουν σκατά οι Έλληνες, ας τα φάνε…”.




  •  “Η Ελλάδα είναι καταδικασμένη όχι γιατί δεν μπορεί, αλλά γιατί οι πολιτικοί της δεν θέλουν να την αφήσουν να πάει μπροστά

15 σχόλια:

  1. Πρώτοι στους γάμους, τα βαφτίσια και τα πανηγύρια. Ρε με τρεις και εξήντα να μείνει ο νεο-ΕΛ, θα πουλήσει σπίτια, θα πάρει δάνεια, θα πουλήσει και την ψυχή του για να κάνει το χάι στην εκκλησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς τίποτα απολύτως δε θα γίνει για την εκκλησία... τουλάχιστον όχι τα επόμενα 500 χρόνια (παραείμαι αισιόδοξος νομίζω). Αλλά κι εμείς μη νομίζεις ότι είμαστε καλύτεροι... θα τους βρίζουμε, θα τους ρίχνουμε παναγίες, θα τους κατεβάζουμε καντήλια και θα τους ανεβάζουμε Χριστούς αλλά στο τέλος θα τους υποστηρίξουμε γιατί πάνω απ' όλα η εκκλησία είναι σημαντική και τους χρειαζόμαστε. Πρέπει να επεμβαίνει στην κοινωνία γιατί αυτή ξέρει τι είναι σωστό και τι όχι.........
    Πάω να ξεράσω........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. apla:
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=8-F-5qtX1T8#t=142s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kai epi toy sobaroteroy:

    http://www.youtube.com/watch?v=jf4NlM6vI6Q&feature=player_detailpage#t=157s

    http://www.youtube.com/watch?v=jf4NlM6vI6Q&feature=player_detailpage#t=587s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/9/11 18:34

    Χαίρετε αδελφοί.

    Ας ακουστεί και η άλλη άποψη, και ας με βρίσετε: αν είχατε μέσα σας πίστη ακλόνητη, δεν θα θυμώνατε και τίποτα δεν θα μπορούσε να σας απογοητεύσει. Ας είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ChrisMrSly17/9/11 14:37

    Ανώνυμε, ήθελες και το είπες αυτό ή σου ξέφυγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τί εννοείς ότι δεν βλέπουν οι επιχειρηματίες την γερή μπάζα της θρησκείας;
    Για ξανασκέψου το λίγάκι... (σε παγκόσμιο επίπεδο, όχι μόνο ελληνικό...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Zaph, κατανοητή η οργή σου και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Το πρόβλημα είναι ότι στο θέμα της εκκλησίας έχουμε μία ακόμη ελληνική παράνοια. Όχι τη μοναδική. Εδώ σκέψου ότι ακόμη και τώρα που μιλάμε το pasok βγάζει διψήφιο ποσοστό. Ακόμη και τώρα υπάρχουν βουλευτές του που θεωρούν ότι βάζει τάξη στην χώρα. Είναι τόσο ηλίθιοι οι άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν ότι πλησιάζουμε στο κρίσιμο σημείο να μην υπάρχει χώρα για να... βάλουν τάξη. Κι όσον αφορά την εκκλησία, αυτή νομίζω πως είναι από τους ελάχιστους πραγματικά συνεπείς φορείς. Επί αιώνες είναι στη λούφα και τη λαμογιά και δεν αλλάζει ούτε καν τώρα.

    Είμαστε απλώς ένα έθνος λαμογιών ή/και ξεφτιλισμένων που έχει και κάποιες εξαιρέσεις. Και αναφέρομαι σε εξαιρέσεις στην πράξη κι όχι στα λόγια και στο πόσο ευερέθιστος είναι ο καθείς στις λέξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μια απαντηση απο ιστολογιο του επιπεδου σου


    Τα βρωμερά γιουσουφάκια των Μμε, εκτός από το να μας φορέσουν φέσι με τους "Σουλειμάνιδες" που "προσφέρουν", επιτελούν και έναν ακόμα ρόλο, καλοπληρωμένο από τα εγχώρια και διεθνή αφεντικά τους: Αυτόν της κατασυκοφάντησης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, που πολεμούν με κάθε τρόπο επειδή γνωρίζουν πως εκείνη αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα στα ύπουλα σχέδιά τους για παγκοσμιοποίηση και ξεπούλημα της χώρας μας.

    Έτσι λοιπόν, βρήκαν την...ευκαιρία με αφορμή το νέο χαράτσι του Πασοκ για τα ακίνητα. Άρχισαν τις γνωστές "προοδευτικές" αρλούμπες τους πως τάχα "όλοι πληρώνουν, εκτός από την Εκκλησία" κλπ. Η Ιερά Σύνοδος τους έδωσε πληρωμένη απάντηση, η οποία έχει ως εξής:

    Η Εκκλησία της Ελλάδος, ελπίζουσα ότι ο δημοσιογραφικός θόρυβος, ο οποίος προκλήθηκε χθες σχετικώς προς την φορολόγηση της Εκκλησίας, οφείλεται σε έλλειψη λεπτομερούς ενημερώσεως όσων τον προκαλέσαν, επιθυμεί να ενημερώσει δημοσίως ότι η Εκκλησία της Ελλάδος, οι Ιερές Μητροπόλεις με τα εκκλησιαστικά τους ιδρύματα, οι Ιερές Μονές και οι Ενορίες, οι οποίες είναι ξεχωριστά μεταξύ τους νομικά πρόσωπα, καταβάλλουν κάθε χρόνο στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. τις παρακάτω νομοθετημένες φορολογικές υποχρεώσεις τους:
    1. Φόρο επί των κατ’ έτος μισθωμάτων, που εισπράττουν από ακίνητα, με συντελεστή 20% επί της αξίας τους,
    2. Συμπληρωματικό φόρο επί των εισοδημάτων τους από οικοδομές και εκμισθώσεις γαιών με συντελεστή 3%,
    3. Προκαταβολή του φόρου (για το επόμενο έτος) με συντελεστή 55% επί της αξίας του παραπάνω συμπληρωματικού φόρου,
    4. Φόρο επί της ακινήτης περιουσίας τους με συντελεστή 3‰ επί της αντικειμενικής αξίας τους (εκτός εάν πρόκειται για οικοδομήματα λατρευτικής, εκπαιδευτικής, θρησκευτικής η κοινωφελούς χρήσεως π.χ. Ι. Ναοί, γηροκομεία, χώροι συσσιτίων),
    5. Φόρο επί των κληρονομιών και δωρεών με συντελεστή 0,5% επί της αξίας τους,
    6.Τέλος χαρτοσήμου και δικαιώματα ΟΓΑ συνολικού ποσοστού 2,40% επί κάθε χρηματικής παροχής πιστών προς τους Ι. Ναούς λόγω ιεροπραξιών.
    Επίσης τα παραπάνω νομικά πρόσωπα της Εκκλησίας παρακρατούν και αποδίδουν στις Δ.Ο.Υ. τα παρακάτω φορολογικά έσοδα :
    1. Φόρο μισθωτών υπηρεσιών για τους εκκλησιαστικούς υπαλλήλους και συνεργάτες τους, που αμείβονται από τον προϋπολογισμό τους,
    2. Φ.Π.Α. με τους προβλεπομένους συντελεστές για υπηρεσίες και αγαθά,
    3. Φόρο εισοδήματος με συντελεστή 8% σε όλα τα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών,
    4. Φόρο εισοδήματος με συντελεστή 4% σε όλα τα δελτία αποστολής αγαθών και με συντελεστή 1% για τα υγρά καύσιμα.
    Τέλος, η Εκκλησία της Ελλάδος επιθυμεί να τονίσει αφ’ ενός ότι η απαλλαγή από τον φόρο ακινήτης περιουσίας για τα ακίνητα λατρευτικής, θρησκευτικής και κοινωφελούς χρήσεως ισχύει από το έτος 2008 για όλα τα θρησκεύματα και δόγματα, που έχουν ακίνητη περιουσία εντός Ελλάδος και αφ’ ετέρου ότι, παρότι τα έσοδά Της προέρχονται μέχρι σήμερα από το υστέρημα πιστών και χρησιμοποιούνται για την συντήρηση των θρησκευτικών και κοινωφελών Της ιδρυμάτων, ουδέποτε ζήτησε κάποια άνιση φορολογική μεταχείριση σε σχέση με τους υπολοίπους φορολογούμενους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς της Χώρας.
    Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος:
    Στον τηλεοπτικό σταθμό του "ANT1" μίλησε πριν από λίγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, σχετικά με την εξαίρεση της Εκκλησίας από το ενιαίο τέλος.
    Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε ότι "δημιουργείται θόρυβος πολλές φορές εσκεμμένος πιστεύω, είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα. Η Εκκλησία πληρώνει όλους τους φόρους, οι ναοί, τα μοναστήρια, τους φόρους που πληρώνονται από κάποια ακίνητα που υπάρχει κάποιο έσοδο."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Όσον αφορά για την απαλλαγή που γίνεται τόσο θόρυβος, αφορά τους ναούς και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα. Όταν ένας καλοπροαίρετος ερωτηθεί γι΄ αυτό τον φόρο, είναι φυσικό ότι θα πει ότι αυτά είναι υπερβολές, όταν αυτά δουλεύουν με χρήματα της Εκκλησίας", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος.
    Επίσης ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, τόνισε: "Η Εκκλησία πληρώνει και θα πληρώνει πάντοτε φόρους, για τα ακίνητα εκεί που έχουν εισόδημα..."
    "Είναι υπερβολικός αυτός ο θόρυβος, ο οποίος όπως ανέφερα και νωρίτερα γίνεται από σκοπιμότητα και μια επιθετικότητα κατά της Εκκλησίας", υπογράμμισε ακόμη ο κ. Ιερώνυμος.
    Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, απαντώντας σε όλους εκείνους που κατηγορούν την Εκκλησία, μεταξύ άλλων τόνισε ότι "αφού δεν γίνεται το Εθνικό Κτηματολόγιο, επιτέλους να γίνει το Εκκλησιαστικό Κτηματολόγιο για να μάθουν οι Έλληνες ποια είναι η πραγματική κατάσταση."
    ΠΗΓΗ.

    Δε νομίζουμε ότι χρειάζεται να προσθέσουμε πολλά στην εξαιρετική απάντηση που έδωσε η Εκκλησία στους "άθεους" εβραιο-ισλαμολάγνους δημοσιογραφίσκους. Δύο παρατηρήσεις μόνο:

    -Όταν λέτε πως "μόνο η Εκκλησία δεν πληρώνει" σαφέστατα ψεύδεστε, αφού...ξεχνάτε (;) να αναφέρετε τους αγαπημένους σας Εβραίους, Μουσουλμάνους, Καθολικούς κλπ που ούτε αυτοί πληρώνουν! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;

    -Μήπως η επίθεσή σας γίνεται επειδή ενοχλείστε από το γεγονός πως πρόσφατα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε πως η ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ;

    Έχουμε, επίσης, μια πρόταση να κάνουμε, σ'εσάς και τα αφεντικά σας:

    Δέχεστε να πληρώσει η Εκκλησία τον συγκεκριμένο φόρο παντού και να αναλάβετε εσείς το φιλανθρωπικό της έργο;

    Πιστεύουμε δεν θα έχετε αντίρρηση, αφού όπως συχνά λέτε, "σιγά το πράγμα"!

    Άντε λοιπόν, περιμένουμε! Να δούμε αν θα καταδεχτείτε να δώσετε έστω ένα ποτήρι νερό κι ένα πιάτο φαί στους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας, όπως κάνει τόσα χρόνια η "κακή" Εκκλησία!

    Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αν και είμαι ο πρώτος που φωνάζω να σβήνονται τα σχόλια του φασιστοειδούς, αυτό το αποπάνω αξίζει να διατηρηθεί ως μνημείο βλακείας...

    αξίζει μέχρι και να τυπωθεί αυτούσιο 100 000 φορές ώστε να φτιαχτεί βιβλίο το οποίο θα σηκώνει θριαμβευτικά ο Σπυράδωνης (για να δείξει τον όγκο του) και θα το πουλάει στα ζώα "μόνο 30 ευρώ"
    (και το οποίο άλλωστε θα έχει αντί προλόγου συγχαρητήρια γράμματα του Άνθιμου και του Παττακού, γυμνές φωτογραφίες του Ντερτιλή (45αρι ημίσκληρο) να πιτσιλιέται ηδονιστικά με νεροπίστολο, αλλά και του Παναγούλη να παίζει τέννις στην φυλακή με κεφάλια μωρών εθνικοφρώνων για να δικαιωθεί η Δέσποινα ώς προς το πρώτο σκέλος και η ελληνική μη-αριστερά ως προς το δεύτερο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ChrisMrSly22/9/11 00:23

    Ρε νάπο αφού αυτοί οι τρομπανόγυφτοι βλέπουν εμάς και τι λέμε και τι κάνουμε και τι βρακί φοράμε άμα λάχει και ξέρουν πως τα παίρνουμε, γιατί απευθύνονται σε "εμάς και τα αφεντικά μας" κι όχι κατευθείαν στα αφεντικά μας με όνομα, επώνυμο και πλήρη απόδειξη του γιατί και πώς μας πληρώνουν; Στείλε μια ανοιχτή επιστολή στο Σόρος, το πολύ-πολύ να γίνεις ρόμπα.

    Σκέψου το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος22/9/11 19:44

    tου βλακα του δειχναν το φεγγαρι και κοιταγε το δαχτυλο

    σου ειπα η αναρτηση ειναι απο βλογκ επιπεδου ζαφου/νεφελμ/λιακοπουλος για να δεσει το γλυκο ομοιομορφα
    τι θελεις να σου ανοιξω σοβαρη συζητηση περι εκκλησιας με αναρχοαπλυτους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ σωστός, νάπο. Επίσης να προσθέσω ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν χριστιανοί ορθόδοξοι και ως γνωστόν ο Παρθενώνας είχε χτιστεί από τον Θουκυδίδη προς τιμήν της Παρθένου Μαρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος22/9/11 23:28

    πολυ σωστος hades. Επισης να προσθεσω πωσ ο σωκρατης εκτελεστηκε στα πλαισια μερικων ατασθαλειων και διαφωνιων που ειχε με το ΣΤΕ της εποχης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir