Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2011

Intermission

Το ποσο χεσμενες τις εχουμε τις δημοσκοπησεις δεν περιγραφεται. Λες και δεν ξερουμε τι μαλακας ειναι ο κλασικος ΕΛ απογονος. Παει γονατο το σιχτιριασμα στας δημοσκοπήσεις και μετα, εχοντας εκτονωθει και ξεκαβλώσει και τα λοιπά πάει και ξαναματαψηφίζει τους ίδιους μαλάκες.

Τελος παντων. Η τελευταία δημοσκόπηση είχε όμως την πλάκα της:



Οπου και ελάβον:

ΝΔ: 30% (! μα την Παναγια μολις ανακάλυψα γιατι αυτή η χώρα δεν σώνεται με τίποτα!)
ΠΑΣΟΚ+: 15,5 % +- το λουρί της μανας. Εξηγήσεις: είτε υπάρχουν ακόμα ηρωικοί, ρομαντικοί, μαλάκες, ξερωγω τι πασόκοι, ή ετούτοι εδώ έχουσι διορίσει μέχρι και τους πεθαμένους. Αλλες εξηγήσεις δεν μπορεί να δεχθεί η γκλάβα μου!

(απροπο. Για τις κυρίες αναγνώστριες. Σπουδές και μαλακίες.  Γιατι να παιδεύεστε; Παντρευτείτε τον κατάλληλο. Θα έχετε πρωσοποπαγείς θέσεις υψηλής κονομισιάς + 2 (ΔΥΟ) εφάπαξ! Και αυτα ίσως και πριν τα πενήντα σας!)

ΚΚΕ: 13,5% . Αναμενόμενο και λίγο ειναι.
ΛΑΟΣ: 6%.
ΣΥΡΙΖΑ: 14% (!)
Οικολόγοι: 3+1% Κοινώς μπαινουν μέσα και το μέλλον τους ανήκει
Δημ. Αριστερα, Κουβέλης και λοιπές πατριωτικές δυνάμεις: 9,5% (!!!). Που βρεθηκαν όλοι αυτοι; Μαλλον ειναι ΠΑΣΟΚ που δεν ειναι αριστεροι (ή πιο διπλωματικα: η παρούσα αριστερά τους απωθεί) αλλα ουτε και κεντρωοι και ο Φωτης προβάλλει (χμμμ ισως η κατάλληλη λέξη να ειναι "προβάλλεται") ως σοβαρος, ενα νεο ΠΑΣΟΚ (;) ενα πραγμα.
Δημ. Συμμαχία Ντορα και τα λοιπα. 3% και οριακά μέσα.


Τωρα τι σόι αξιοπιστία έχει ετούτο το γκάλοπ με αποχή γύρω στο 1/3, τρέχα γύρευε. Οι καφετζούδες οικονομολόγοι μπορει να του κανουν αξιοπιστη ανάλυση, εγώ απαξιώ!


Και θα μου πειτε, και με το δικιο σας δηλαδη, αν απαξιεις ρε μαλάκα τι στο καλό κάθεσαι και γράφεις;
Ε, απλά με κεντρισε το....διαστημα αβεβαιοτητας. Με τα +- που δίνουν:
1. Κανεις δεν ειναι σιγουρος πως το ΠΑΣΟΚ θα ειναι δευτερο κομμα. Μεχρι και τεταρτο (! οριακα ετσι;) μπορει να βγει!
2. Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι πανω απο το ΚΚΕ
3. Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι πανω απο το ΚΚΕεεεεεεεεεεεε;;;; Τι γίνεται εδώ; Επειδής γνωρίζουμε πως το πρώτο και κύριο και βασικο και τα λοιπά που ενδιαφέρει το Κομμα (ένα είναι) δεν ειναι βεβαιως το........μνημονιο ή η επάρατη ΕΕ ή..... αλλά να είναι το πρώτο κόμμα της "αριστερας" βλεπω και προβλέπω μια καποια ανησυχία στις τάξεις του συμπαθους κομματος. Προβλέπω επίσης οι επιθέσεις κατα κυβερνητική μεριά να μικραίνουν και να ξαναθυμόμαστε πως τελικά φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αν παντως "βγει" η γκαλοπική προβλεψις τότε ειναι πιθανον απο το ΚΚΕ να:
* Αρχισουν ομαδικές αυτοκτονίες κατα Περισσό μεριά
*  "βλέπω Μαϊλη να δένει την προτομή του Λενιν στο λαιμό και να βουτά στον Πειραιά" από @ikarosm
* Θα συνασπιστουν οι ΠΑΜΕ-ιτες με τα ΜΑΤ και θα βαράνε τους ξυριζαίους
* Θα γίνει επιτέλους η επανάσταση, όχι βεβαίως για να ...βγούμε από την ΕΕ αλλά για να....κάνουμε επαναληπτικές εκλογές και να χαμηλώσει το ποσοστό της επαρατης συριζικής αριστεράς
* (βάλτε το δικό σας, τι τα έχουμε τα σχόλια;)


Παρεμπιπτόντως θα ήθελα πολύ να δω τις αντιδράσεις στο ΜΕGA και στο ΣΚΑ(Ε)Ι αν βγαλουν τετοιο αποτέλεσμα οι εκλογές όταν και αν (!;!) γίνουν.
* Πως θα καλείτε πλέον στις εκπομπές σας τους εκπροσώπους του 6ου (ΛΑΟΣ) κόμματος 10πλάσιες φορές από οτι εκπροσώπους των παραπάνω;
* Τι θα πείτε για τον πουτσο που προβλέπεται να τρώει το ΠΑΣΟΚ που τοσο σκυλίσια υποστηρίξατε, σε βαθμό μάλιστα που να αντιμετωπίζονται ως αρνητές της πραγματικότητας, λαμόγια και μαλάκες όσοι τολμούσαν να αθρώσουν έναν εστω ελάχιστα διαφοροποιημένο λόγο;
* Οι κκ Πασχος, Μπαμπης, Pretender-ης και CIA θα αρχισουν εστω να αντιλαμβάνονται που μας έφεραν οι "χρηστοι" - άχρηστοι του ΠΑΣΟΚ (κατά το γνωστοι - άγνωστοι) ή θα πρέπει να ...γίνει τελικά η επανάσταση για να το καταλάβουν;

Ταυτα και μενω και αναμενονται ενδιαφερουσες εξελίξεις. Τωρα, εγω ευχάριστες ΔΕΝ είπα, σωστα;

13 σχόλια:

  1. Μην την ψάχνεις. Εκλογές με αυτή την κατάσταση δεν γίνονται. Θα γίνουν μόνο αν συμβεί κανα χοντρό μπραφ και ξαναπέσουν τα ποσοστά της αριστεράς αθροιστικά κάτω από 15% (εννοώ χωρίς τη ΔΗΜ.ΑΡ φυσικά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έχει ξαναπάρει τέτοια ποσοστά ο ξύριζα...και μεγαλύτερα...18% είχε φτάσει...σε δημοσκοπήσεις πάντα...γιατί στο δρόμο για την κάλπη, κάτι συμβαίνει ρε παιδί μου και πάνε κατά μπατσόκ μεριά οι ψήφοι...

    μην τσιμπάτε ρε...με τα λόγια ο μανωλιός χτίζει ανώγεια κ κατώγεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @slarti
    Συμφωνουμε!

    @διον
    Οντως, οποτε αναμενουμε να δουμε τι θα γινει οταν και ΑΝ γινουν εκλογες.

    Προς το παρον ειμαστε στο ψηστηρι, μπλα μπλα, δειπνο, σινεμα, ποτο και απο γαμησι τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. * ΚΚΕδες με κουκούλες τύπου Κου Κλουξ Κλαν να καίνε τα σπίτια των Συριζιοτών και να τους βασανίσουν μέχρι θανάτου!

    Πάλι πρώτη η ΝουΔου ε;;;;
    (είμαι αισιόδοξος άνθρωπος - ή απλά μαλάκας, δε θέλω να το πιστεύω).
    Ότι και να πάθουμε το αξίζουμε αν βγει πάλι η μπλε απόχρωση.

    Το 15% του Πασόκ είναι "οι δικοί μας". Ακόμα πολλούς δικούς μας έχουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κανονικά κανείς από όλους αυτούς δε θα έπρεπε να μπει στη βουλή. Οποιοδήποτε ποσοστό μεγαλύτερο του 3% για ΟΛΟΥΣ τους, είναι ντροπή. Για διαφορετικούς λόγους για τον καθένα βέβαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και ποιος να μπει; τα τανκς; ή ο Καζάκης με πηλίκιο και πουράκλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω ότι μερικά στοιχεία δεν τα είδες όπως πρέπει. Η πτώση του ΠΑΣΟΚ είναι στα πραγματικά δεδομένα αυτή τη στιγμή, αλλά αφήνουμε έξω από το συντελεστή συσπείρωσης εκλογικής ή πιθανής αλλαγής Προέδρου που θα ανεβάσει το ποσοστό πάνω από το 22%.

    Από την άλλη, η εκλογική επιρροή της αριστεράς είναι εντελώς επίπλαστη. Και για να εξηγηθώ: α) (αξίωμα 1) οι δημοσκοπήσεις είναι μέσο ενημέρωσης των αστικών κομμάτων ώστε να προστατευτούν β) (αξίωμα 2) αποτελούν μέσο αυτοαξιολόγησης της πολιτικής επιρροής των ΜΜΕ. Ως εκ τούτων όλες οι δημοσκοπήσεις εντόπισαν μία υψηλότατη κοινωνική επιρροή της αριστεράς (σ.σ. εφηύραν μάλιστα τον όρο δημοσκοπική πλειοψηφία). Το τελευταίο σημαίνει ότι έκρουσαν τον κώδωνα κινδύνου στα αστικά κόμματα και κυρίως στο ΠΑΣΟΚ ώστε να προσανατολιστούν σε συσπείρωση ΠΑΣΟΚων, αλλιώς θα διαλυθεί το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα (βλ. πολυκομματικές -και φυσικά ασταθείς- κυβερνήσεις).

    Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι η ξαφνική άνοδος της ΔΗΜ.ΑΡ. Είναι εντυπωσιακή επειδή προέκυψε μέσα σε διάστημα μόλις ενός μηνός και άρα είναι όλοι οι ΠΑΣΟΚοι ψηφοφόροι που νωρίτερα δεν είχαν τοποθετηθεί ή απείχαν. Αυτός ο κώδωνας είναι και πάλι για το ΠΑΣΟΚ.

    Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η πτώση και της κοινωνικής και της εκλογικής επιρροής του ΛΑΟΣ. Φυσικά η άνοδος της ΝΔ του κόβει δρόμο, αλλά κυρίως η τακτική της κωλοτούμπας (μια κριτική, μια αντιπολίτευση και μετά συγκυβέρνηση τσάτισε πολύ κόσμο που δεν είναι ακριβώς ιδεολογικά στο χώρο του ΛΑΟΣ). Μάλλον τελικά η επικοινωνία του δεν του βγήκε.

    Πάντως περιμένω κι άλλη πτώση ή σταθερότητα (που θα είναι ουσιαστικά πτώση) της ΝΔ, όταν όλοι συνειδητοποιήσουν ότι κυβερνά ο Σαμαράς με το ΓΑΠ. Άσε που δεν ξέρω αν οι απαντώντες είχαν συνειδητοποιήσει την κωλοτούμπα των υπογραφών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Dion, οκ το να μην πέφτουμε στην παγίδα του δικομματισμού, αλλά όχι και να πέφτουμε στην παγίδα του "τρι-" ή "τετρα-" κομματισμού. Υπάρχουν εκεί έξω και άλλοι σχηματισμοί που μπορεί να είναι αξιόλογοι. Γιατί αν η Πασοκοδημοκρατία κλπ δεν είναι μία φορά λύση, το ίδιο παπάρια λύση είναι και το ΚΚΕΣυριζοτέτοιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οκ, μαζίσου...ποιοι άλλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. όλη μέρα στα νέτια είσαι :p ψάξε. Χωρίς πλάκα.. Είναι 2-3 που με ψήνουν να τους το ρίξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τι να κάνω καρφωμένος στο PC γαμώ την συγγραφή μου γαμώ...εγώ το σκέφτομαι για Καζάκη...πως to έλεγε ο τζιμάκος...να τους τρελάνουμε όλους, να πούνε "τρελοί είναι οι Έλληνες?", "ναι ρε τρελοί είμαστε" κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προσωπικά πιστεύω ότι όλα έχουν γίνει οίκος ανοχής. Αν καταφέρουμε δηλαδή και το υπέρτατο ήτοι η συγκυβέρνηση να έχει τα ίδια εκλογικά αποτελέσματα που θα είχαμε άνευ συγκυβερνήσεως αυτομάτως θα ομιλούμε για θαύμα επιπέδου Παλαιάς Διαθήκης!
    Όπως και να'χει, το pasok μάλλον πνέει επιτέλους τα λοίσθια και αυτό φαίνεται από τις τάσεις που για πρώτη φορά εμφανίζονται στο συγκεκριμένο κόμμα για νέο κόμμα, ή πιο σωστά για την ώρα πάει για 2 νέα κόμματα, ένα ταμπελοκεντροαριστερό προς το αριστερά μεριά και ένα δεξιοκεντρωοδεξιό με συνεργασίες από νοουδού μεριά. Πότε θα ενεργοποιηθεί αυτός ο μηχανισμός; Όταν οι καλές δημοσκοπήσεις (όχι αυτές που βγαίνουν στα ΜΜΕ δηλαδή) θα δείξουν ότι το pasok παγιώνεται κάτω από το 10% που είναι νομίζω και το όριο συνεγερμού-επιφυλακής. Παρομοίως για φούντο πάει και η νουδού αν και δε τη βλέπω για τόσο φούντο όσο το pasok. Ο λόγος σε αυτό; Φταίει (έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου) η αριστερά συνολικά η οποία διαχρονικά πλασάρεται ως αριστερά αντίδρασης με αποτέλεσμα όσοι θέλουν κόμματα εξουσίας να περιφέρονται ανάμεσα στα δύο μεγάλα απουσία άλλης επιλογής.
    Ο Κατατζατέτοιος μάλλον θ'ανέβει αλλά όχι πολύ (θα ανέλυα το γιατί αλλά θα σκανδαλίσω και πολύ τα πλήθη όποτε άστο καλύτερα). Κατά τα λεπά δεν είμαι σίγουρος αν θα μπει η Ντορίτσα μέσα παρά τις εξαιρετικά φιλότιμες προσπάθειες του ομίλου Αλαφούζου.

    Όπως καταλαβαίνετε, δε βλέπω εκλογές με αυτά τα κόμματα ως εκ τούτου βλέπω και τις εν λόγω δημοσκοπήσεις ως φυτά κλειστού χώρου: διακοσμητικά δηλαδή. Και όπως είμαι βέβαιος ότι πιάσατε το υπονοούμενο, πλεόν μπήκαμε οριστικά στις κυβερνήσεις συνεργασιών. Μοναδική περίπτωση να μην συμβεί έτσι βλέπω να είναι η διατήρηση των δύο μεγάλων (που ξαναλέω βλέπω δύσκολη), όπου όσο περισσότερο μείνουν έτσι τα πράγματα (ακόμη και με συγκυβέρνηση) τόσο πιο πολύ θα τείνει η νουδού προς την αυτοδυναμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://www.metronanalysis.gr/gr/polls/ziped/pub1595FORUM.pdf


    ηχηρο χαστουκι στα μουτρα των γραικυλων χριστιανομαχων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir