Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2012

Θαύμα θαύμα!

Και λέγαμε πως αυτός ο άνθρωπος δεν θα παραιτηθεί ποτέ!!!



Να θυμόμαστε πως το πάντα τελικά ειναι θέμα προτεραιοτήτων! Μπορει η παντελης αποτυχία του στο Υπροπο αλλα και αλλού παλαιότερα να μην ήταν αρκετή για να παραιτηθεί, αλλά οι εσωκομματικές εκλογές όσο να ναι είναι πιο σημαντικο..



Πέμπτη, Φεβρουαρίου 23, 2012

Δικαίωση;

Τελικά, θα μπορούσες να πιστεύεις ακράδαντα ότι ήταν δυνατό να φτάσεις στη Σελήνη μ' ένα πήδημα, και να περάσεις όλη τη ζωή σου πηδώντας μ' όλη σου τη δύναμη, δίχως ωστόσω να καταφέρεις να τη φτάσεις. Αν, έπειτα ο Νίλ Άρμστρονγκ και Σια έφτασαν στην Σελήνη με πύραυλο μ' όλη την άνεση που τους εξασφάλισε η σύγχρονη τεχνολογία, μήπως αυτό θα σήμαινε ότι εσύ ( ο οποίος στο κάτω κάτω, πίστευες πραγματικά πως θα μπορούσες να φτάσεις στην Σελήνη) "είχες δίκιο τελικά";
Ισαάκ Ασίμοφ

(ένα κείμενο που θα χρειαστεί σίγουρα στο μέλλον, όποτε κάποιος γιαχαχούχας τολμά να πει πως "δικαιώνεται" γενικώς. Ελπίζω να διακρίνουμε την ποιοτική διαφορά του "πηδηχτή" προς τη Σελήνη από αυτή του αστροναύτη και τι σύστημα σκέψης προϋποθέτει η κάθε μία. Επίσης να υπενθυμίσω πως "ένα σταματημένο ρολόι δείχνει τη σωστή ώρα δύο φορές την ημέρα")

Τρίτη, Φεβρουαρίου 21, 2012

Και σου 'κανε ένα μαλλί!

Αϊντε και να δουμε πως θα παει αυτη η ιστορια!



(αν και μεταξύ μας....λίγα αγγλικά να ξέρεις και να διαβάσεις αυτό.....καταλαβαίνεις πως τελικά οι αστρολόγοι ειναι ελαφρώς πιο έγκυροι απο τους οικονομικοί αναλυτές)

Greek Sustainability Proposal

Κυριακή, Φεβρουαρίου 19, 2012

Καλή ψήφο σήμερα!

Μου το θύμισε η e-diva και ο kartesios στο twitter!

Γιατι αν το ξεχάσατε, σας θυμίζω:
«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εκδόθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συναντήθηκαν σήμερα, αργά το βράδυ, στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, προκειμένου να συζητήσουν το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών που διασφαλίζουν την εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου.
Υπήρξε προσέγγιση απόψεων τόσο ως προς τις αναγκαίες ενέργειες, όσο και ως προς το χρονοδιάγραμμα με καταλληλότερη ημερομηνία εκλογών την 19η Φεβρουαρίου.
Στην αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ μετείχαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαχινίδης και της ΝΔ οι κ.κ. Σταϊκούρας, Σταμάτης και Λαζαρίδης. Παρόντες ήταν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Πλασκοβίτης, ο Πρόεδρος του ΣΟΕ κ. Ζανιάς και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΔΔΗΧ κ. Χριστοδούλου.»


Αντε και ...καλό βόλι!


Update. Επεσα θυμα κομμουνιστικής συνομωσίας. Η ανακοινωση ειναι μια χαρα και ημεις μαλακιζόμεθα. Αν διαβάσετε προσεκτικά λέει 19 Φεβρουαρίου. Λέει έτος; ε; ε; Παίρνουμε και αυθαίρετα συμπεράσματα τώρα;;

Σάββατο, Φεβρουαρίου 18, 2012

Merci ...αλλά όχι ευχαριστώ



Ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα, όχι τόσο από το μέγεθος των εκδηλώσεων, όσο από την ιδέα. Ειδικά από τους Γαλλους τους οποίους παρεμπιπτόντως έχω παραδεχτεί από παλιότερα και άλλες φορές ως πιο "πολίτες" απ' όλους τους Ευρωπαίους. Και να θυμάστε πως πριν 1-2 χρόνια είχα ακούσει από πρώτο χέρι για "άσχημη συμπεριφορά" των διάφορων Γάλλων πολιτών προς διάφορους Έλληνες συμπολίτες τους (εποχές εξωφύλλου Bild με τα κωλοδάκτυλα και τέτοια) στην Γαλλία.


εικόνα από εδώ

Οπως όλοι λοιπόν (και μεις μαζί) έφαγαν το παραμύθι των τεμπέληδων Ελλήνων. Αλλά τα στερεότυπα δεν ζουν για πάντα (αν με το ζόρι πρέπει να τσουβαλιάσουμε ένα λαό: ο Ελληνας ειναι μασκαρατζικος, αφιλότιμος, χουβαρντάς, γαϊδούρι ξεσαμάρωτο και τζαμπατζής (! και ομως ισχύει ταυτόχοχρονα με το χουβαρντας), αλλά αντικειμενικά τεμπέλη δεν τον λες. Οχι οταν ο μ.ο. εργατοωρών ειναι απο τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη). Φαίνεται πως όταν άρχισε να γίνεται αντιληπτό πως το Μνημόνιο και τα νέα μέτρα γίνονται για να βοηθήσουν τις τράπεζες και τα hedge funds και όχι την Ελλάδα, πως δηλ. έτσι δεν προκειται να πάμε μπροστά, ο μέσος Ευρωπαίος έκλασε μέντες. Γιατί είναι πολύ εύκολο να δεί μελλοντικά τον εαυτό του σε αυτήν την κατάσταση.

Τωρα αν μπορούν οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι συμπολίτες μας να πιέσουν καταστάσεις, αυτό μέλλει να δειχθεί, αν και θα κράταγα μικρό καλάθι (παντως θα κράταγα ένα καλάθι διοτι άλλες κυβερνήσεις ακούν τους πολίτες τους). Ασε που μπορεί να τους μπει το ψευδοδίλημμα "ή αυτοί ή εμείς", οπότε δεν μπορείς να ξέρεις πως θα αντιδράσουν οι ..ευρωνοικοκυραίοι.

εικόνα από εδώ


Ομως υπάρχει ένα πρόβλημα. Και το πρόβλημα δεν ειναι αν αποτύχουν οι ευρωδιαμαρτυρίες αλλά αν πετύχουν. Πόσο καιρό χρειάζεται άραγε ο μέσος ΕΛ για να....το ξεχάσει; Να ξαναφέρει το ΝΔΣΟΚ στο 80% και να ξανάχουμε τα ίδια μετά από λίγο καιρό;
Γι αυτό και ελπίζω και περιμένω να γίνουν εκλογές άμεσα, πριν αλλάξει κάτι απο τις εκειπαδά κυβερνήσεις μπας και γλιτώσουμε από την.....χολέρα. Γιατί βλέπω με τούτους που μπλέξαμε, προβλέπω όχι απλα να πουλάνε τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και την....Κρήτη (και να τους κάνει και ο Πάσχος αβάντες να ουμ') αλλά να το παίζουνε και θυσία από πάνω πως τα ...κάνουνε για χάρη μας, ενώ αντικειμενικά πλεον διαφαίνεται πως σκέφτονται τα εξής δύο: α) την πάρτη τους και β) τις τραπεζες που λέγαμε και πιο πάνω. Αν και για μερικούς αυτά τα δύο μπορεί να ειναι ένα.....

Γι αυτό και λέω ευχαριστώ σας φίλτατοι συμπολίτες εξ εσπερίας, αλλά περιμένετε λίγο μπας και ξυπνήσουμε (;) και μεις και διώξουμε τα τρωκτικά!


Ταυτα και μένω. Εντυπωσιασμένος πάντως.

Υ.Γ.1 Αλήθεια φαντάζεστε να γινόταν κάτι τέτοιο στην....Πορτογαλία; Πόσο πιθανό θεωρείτε να είχαμε εδώ τέτοιες αντιδράσεις αλληλεγγύης;
Υ.Γ.2 Ελαχιστα προμνημονιακά είχαμε πάει μια βόλτα στο Παρίσι. Ολη η κλικα (estarian, humma, σεμουά και σία). Σε μια φάση και από το πουθενα, πιάνει ένας Γιαπωνέζος τον Humma (μας ακουγε που μιλάγαμε και μας πήρε πρέφα) και τον ρωτάει "τι γκίνεται με οικονομική κατάσταση". Το να είσαι Ελληνας ειναι ακόμα ένα πλεονέκτημα για μερικούς, φυσικά όχι διατι οι ίδιοι έχουν αναγκαστικά τιποτις καλό, αλλά διότι η ιδέα "Ελλάδα" ακόμα εντυπωσιάζει. Και αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι. Αν ζητήσουμε την σωτηρία "ελεω προγονωνε" τι λέει αυτό για μας;
Υ.Γ.3 Ορθως τα λεει ο Συριζας (αν τα λεει, ξερω γω;) και ο καθε Συριζας. Η μελλοντική μας θεση ειναι εν Ευρώπη. Οχι ομως ως πουτανίτσες, όπως μας θέλουν μερικοί.

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2012

Η ΝΔ, η Πολιτική Άνοιξη και ο Άδωνης

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Μάθαμε πως ο Αδώνιδας όταν ήταν μικρός ήταν Πολιτική Άνοιξη.


Διαφωνώ. Η Πολιτική Άνοιξη όταν ήταν μικρή ήταν Άδωνης



Ενταξει, λειπει ο Λιακοπουλος και ο Πλεύρης, αλλά σιγά σιγά....



Από την άλλη γενικώς δεν καταλαβαίνω γιατί εκπλήσεστε(;). Ο Καραμανλής είχε πει πως δεν συνεργάζεται με τα άκρα. Ο Καραμανλής. Να δειτε που σε λίγο στην ΝΔ (όσοι μείνουν) θα αρχίσουν να τον νοσταλγουν πλέον ρεαλιστικά. Θα μου πεις πως και ο Αντώνης είχε πει πως δεν υπογράφει, ο Άδωνης πως δεν πάει στην ΝΔ και ο Βοριδης πως θα απελευθερώσει τα ταξί τελείως....περίπου...δεν κατάλαβα!


Α, πάρτε και δώρο το νέο σήμα:


Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2012

Μνημονιο και λίγο debunking

Ευτυχώς που σωθήκαμε! Πρώτη φορά όμως βλέπω ακούω και μιλάω με τόσους ..σωσμένους ανθρώπους και βλέπω τέτοια κατήφεια και καντίφλα! Λες και δεν...σωθήκαμε βρε αδερφε, λες και φουντάραμε λες και ...χρεοκοπήσαμε!

Γιατι; Διότι χρεοκοπήσαμε κύριοι, βαρέσαμε φούντο, για την ακρίβεια βαρέσαμε:



Διοτι, οσες ωραίες λεξούλες και αν χρησιμοποιηθούν, όσο και αν μας τρομάζει η "άλλη άποψη", όσα ψέμματα και αν εφευρεθουν (τύπου "αρνηση πληρωμης του χρεους ισουται οριστικα και αμετάκλητα με εγκατάλειψη του ευρώ") το ρεζουμέ παραμένει πως βαρέσαμε φούντο. Το Μνημονιο ΙΙ δεν ειναι η αποφυγη του φουνταρίσματος αλλά η οριστικοποίηση του.

Ας το εξηγήσω, διότι και εγώ δεν ειμαι καθόλου σίγουρος για το τι δεον πραττειν, οπότε διορθώσεις-παρατηρήσεις και χριστοπαναγίες γίνονται δεκτές εντός. Ειμαι αρκετα σιγουρος ομως για το τι γίνεται τωρα που μιλάμε.

Εδω είχα αναφέρει τας επιφυλάξεις μου και για τα δύο στρατοπεδα, αντιμνημονιακο και μνημονιακο και αφου επιλέχθηκε ο μνημονιακος δρομος προφανώς το χώσιμο πάει κατά κει. Μονο κάποιος ανόητος ασχολείται με υποθετικά ερωτήματα ("τι θα γινοταν αν δεν το ψηφίζαμε", "τι θα γινόταν αν γινόμασταν κομμουνιστικο κράτος" και τέτοια. Αλήθεια τι θα γινόταν αν γινόμασταν....καπιταλιστικό κράτος και όχι ...αποικία μπανανία .... αυτό που είμαστε;)
* Η κυριοτερη επιφύλαξη παραμένει. Ειναι παντελώς ανόητο οι πανθομολογουμένως υπεύθυνοι, αυτοι που με τις επιλογές και τη δράση τους μας έφεραν εδώ, να θεωρούν πως τελικά αυτοί οι ίδιοι θα μας σώσουν. Λες και το μνημόνιο ειναι η κολυμπήθρα του Σιλωάμ που θα κάνει τον Βενιζέλο ικανό Υπ.Οικ., θα σβήσει την παλαιότερη νομοθετική δράση του, τον ΓΑΠ πιο ξύπνιο, τον Antonis λιγότερο στραβόξυλο και πάει λέγοντας. Ξαφνικά η ΝΔ θα αποκτήσει ικανό επιτελείο (και όχι το μπάχαλο του 2004-2009) και το ΠΑΣΟΚ ικανή και αποτελεσματική διοικητική-οικονομική ομάδα που βλέπει μπροστά. Μάλιστα.
* Ακομα λοιπον και αν το Μνημόνιο ειναι ο δρόμος, το μόνο σίγουρο για μένα είναι πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το διαχειριστεί το σύστημα ΝΔΣΟΚ το οποίο "ξαφνικά" συνειδητοποίησε πόσα πολλά κοινά σημεία έχει με τον...εαυτό του (αν και μετά λύπης μου βλέπω την Δημ. Αρ. να προαλείφεται για "επόμενος χρηστός διαχειριστής" που θα λειτουργήσει δυνητικά σαν σωσίβια λέμβος του συστήματος, μιας και πολύ πιθανόν μετεκλογικά-όταν και αν γίνουν εκλογές-τα ΝΔΣΟΚικά κουκιά να μην βγαίνουν)
* Ακούγοντας τις ομιλίες στην βουλή (και του πρωθυπουργού που ήταν η μισή τουλάχιστον copy paste απο το διάγγελμα του), και μην εχοντας διαβάσει το Μνημόνιο (προβλέπω να το ξεκινάω σήμερα :Ρ) συγκράτησα τα εξής:
  1. Οι τόκοι που θα πληρώνουμε (στην καλή περίπτωση που όλα πάνε ρολόι) θα είναι 20 δις / ετος για 20 χρόνια- Καρατζαφέρης. Πέρα από κωλοτούμπες και τέτοια είναι ένας αριθμός που συνολικά τρομάζει. 400 δις σε βάθος εικοσαετίας, με διαρκώς συρρικνούμενο ΑΕΠ (της τάξης των 200 περίπου δις) μας κάνει χοντρικά 2 φορές όσα βγάζουμε όλοι μαζί σε ένα χρόνο. Και επειδή ως γνωστόν στην Ελλάδα και αλλαχώθε "δεν πληρώνουμε όλοι το ίδιο" μην περιμένετε να γλιτώσετε με τους μισθούς 2 ετών σε βάθος εικοσαετίας. Καντους 5 και εδώ είμαστε. Αυτό από μόνο του αρκεί για να με πείσει πως το Μνημονιο δεν ειναι και η καλύτερη των ιδεών.
  2. Κινδυνολογίες τύπου δελτίο, ελλειψη τροφιμων, σεισμοι-λιμοι-καταποντισμοί απο Σαμαρα, ΓΑΠ και σια. Σε αυτό θα  επανέλθουμε μετά από:
  3. "Οι αποταμιεύσεις των πολιτών θα κινδύνευαν. Το κράτος θα αδυνατούσε να πληρώσει μισθούς, συντάξεις, να καλύψει στοιχειώδεις λειτουργίες, όπως τα νοσοκομεία και τα σχολεία, καθώς έχει ακόμα πρωτογενές έλλειμμα πάνω από 5 δισ. ευρώ. Δηλαδή τα έσοδα του κράτους δεν αρκούν για να καλύψουν τις δαπάνες, ακόμα κι αν παύαμε να εξυπηρετούμε το χρέος." (είπαμε, ίδιο με το διάγγελμα). Ερώτηση προς κον Παπαδήμον: Από το νέο δάνειο ποιο ειναι το ποσοστό χρημάτων που θα πάει στις κρατικές δαπάνες (μισθοι, συντάξεις, σχολεία, υγεία κτλ); Γιατί αν το απο πάνω είναι επιχείρημα υπερ του δανείου θα πρέπει να είναι διότι το δάνειο θα βοηθήσει σε αυτό ακριβώς. Οπως πχ το προηγούμενο μνημόνιο έδινε ένα 10:%-20% σε τέτοιες δαπάνες. Πόσο ακριβώς δίνει αυτό; Απάντηση: 0%. ΜΗΔΕΝ. Οπότε η κινδυνολογία του 2 μπορεί άνετα, ανετότατα να εφαρμοστεί στην Μνημονιακή Ελλάδα, η οποία αν δεν μειώσει το έλλειμά της θα λάβει τον πουλον και θα μπει δελτιο στα τροφιμα, θα αδειασουν τα ράφια και τέτοια. Εκτος και αν το μνημονιο προβλέπει εξωθεν δανεισμό για το ποσό αυτό με δάνεια από τις αγορές με τόκο 15%-20%
  4. Η χρεοκοπία-σταση πληρωμών ομολόγων στην ουσία- θα σημάνει αργά η γρήγορα την έξοδό μας από το ευρώ. Και μάλιστα δεν θα μας διώξουν, θα ζητάμε οι ίδιοι να βγούμε για να κοψουμε χρήμα και να αποφύγουμε την κινδυνολογία του (Βενιζέλος). Αυτό απλά είναι ψέμα. Διότι:
  5. α) Η παροχή τροφίμων, καυσίμων κτλ ΔΕΝ γίνεται από το κράτος αλλά απο επιχειρήσεις. Όσο οι επιχειρήσεις τζιράρουν σε σκληρό, διεθνές νόμισμα όπως το ευρώ, που το εγγυάται η ΕΚΤ και όχι το Ελληνικό κράτος, το αν θα πάρουν εισαγώμενα προϊοντα ή οχι εξαρτάται από τις επιχειρήσεις τις ίδιες. Φανταστείτε να βαρέσει κανόνι ο ...Δήμος σας και να θεωρηθεί πως το ...σουπερμαρκετ της γειτονιάς σας δεν μπορει να αγοράσει προϊοντα γι' αυτό!
    β) θα βαρέσουν φούντο οι τράπεζες και θα στεγνώσουν τα ΑΤΜ. Αυτό έχει γίνει ήδη. Οι τραπεζες οι δικές μας, αλλά και οι ευρωπαϊκές είναι αντιμέτωπες με την χρεοκοπία λόγω των δικών τους ...ιστοριων, εκ των οποίων η έκθεση στο ελληνικό χρέος είναι από τα ...πταίσματα. Και η λύση ειναι σχεδόν πάντα η ίδια: "εκτατη ρευστοτητα", "κρατική χρηματοδότηση" και τέτοια. Τα πιο πολλά λεφτά  (σαν μερίδιο, όχι σαν πλειοψηφία: 35 δις από τα 130) του νέου δανείου εκεί πανε έτσι και αλλιως. Θα μπορούσε αντί για αυτά, να πάνε οι τόκοι (βασικά ένα μικρό μέρος τους) που εξοικονομούνταν από μια αθέτηση πληρωμών - σε βάθος χρόνου ειναι πολύ πολύ περισσότερα.Δεν είναι μυστικό πως η κανονική λειτουργία των τραπεζών (όπως όλων των ΑΕ) βασίζεται στο (όποιο) τζιράρισμα μεγαλύτερου ποσού από αυτό που έχουν σαν κεφάλαιο. Αυτό ειναι φυσιολογικό στον καπιταλισμό και χάρις σε αυτό το σύστημα λειτουργούμε τόσα χρόνια. Αν όμως γίνει κρίση/πανικός/κραχ/κάτι τέτοιο και ο κόσμος πανικοβληθεί και απαιτήσει τα χρήματα του οι τράπεζες στεγνώνουν και φουντάρουν, ασχέτως του αν φταίνε η όχι, ασχέτως του αν είναι κερδοφόρες ή όχι. Ερώτηση δεύτερη (αφήνεται σαν εργασία για το σπίτι): το φορολογικό - μισθολογικό στέγνωμα των μισών Ελλήνων άραγε οδηγεί τους καταθέτες σε αποταμίευση ή σε αναλήψεις που θα οδηγήσουν νομοτελειακά σε στέγνωμα των τραπεζών;
    γ) Δεν υπάρχει λόγος και τρόπος να μας διώξουν από το ευρώ. Τελεία και παύλα. Εκτος και αν το ευρώ διαλυθεί γενικώς.
    δ) Ενδεχομένως να μπορούμε να φύγουμε μόνοι μας (εδώ θεωρώ λοιπόν πως υπάρχουν ψήγματα αλήθειας τα οποία όμως παραμορφώνονται από το υπόλοιπο νόημα) για να κόψουμε χρήμα αν (θυμάστε εκείνα τα 5 δις του 3;) δεν βγουν οι ισολογισμοι. Μα αυτό μπορεί να γίνει και ενδομνημονιακά μιας και το μνημονιακό δάνειο ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ! Κοινώς η ψήφιση του Μνημονιου δεν βλέπω πως αφαιρεί τον κίνδυνο αυτόν. Μόνο οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί (όχι πρωτογενές πλεόνασμα και τέτοια. Σκέτο πλεόνασμα) μπορούν να το κάνουν και αυτό δεν φαίνεται να προβλέπεται παρά μόνο σε βάθος χρόνου και με 20 δις/χρόνο "juice" να "τρέχει" βρέξει χιονίσει.
  6. Το ίδιο το Μνημόνιο είναι ένα εξαιρετικά προχειρογραμμένο κείμενο με φλου σημεία ( http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/17_%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%A1%CE%A4%CE%97%CE%9C%CE%91_V_1_%CE%95%CE%9B%CE%9B_(%CE%9C%CE%9F%CE%A7%CE%A0)_%20%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97%20%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%A6%CE%A1%CE%91%CE%A3%CE%97%20%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%91%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%97%20%CE%92%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%97%201][1].doc από http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=d9259d98-e056-443e-8cc8-761522dc6f88 ). Είναι απίστευτο αλλά έτσι είναι. Check this:
    α)  . "...αίτηση για χρηματοπιστωτική βοήθεια στα Κράτη Μέλη της ευρωζώνης συνολικού ύψους €[ΧΧ] δισεκατομμυρίων" 
    β) "το συνολικό κόστος ανακεφαλαιοποίησης και εξυγίανσης των τραπεζών εκτιμάται στο ποσό των €[ΧΧ] δισεκατομμυρίων
    Δεν άντεξα και "φωτογράφησα" μια σελίδα:
    1. (τα νούμερα προφανώς(;) αποσαφηνίστηκαν αργότερα, αλλά το να στέλνεις τέτοιο κείμενο για ψήφισμα, και μάλιστα ως "κατεπείγον" μου φαίνεται λίγο αστείο)
Τι μένει απ΄όλα αυτά στο δικό μου το κεφάλι; Το μνημόνιο δεν μπορει να ειναι η λύση. Θα μας δέσει χειροπόδαρα για 10 τουλάχιστον χρόνια, δεν εγγυάται καθόλου πως δεν θα χρεοκοπήσουμε και συν τοις άλλοις η ίδια κλίκα που μας έφερε εδώ θα το διαχειριστεί. Τώρα αν κάποιες διατάξεις του είναι καλές, ε τι στο καλό, τόσες σελίδες είναι! Η επόμενη ερώτηση ειναι αν θα έπρεπε εμείς και από μόνοι μας να:
* Παμε σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμους. Οχι γιατί έτσι πρέπει, κανένα κράτος δεν το κάνει, αλλά γιατί είμαστε de facto αναγκασμένοι
* Αναμενόμενα θα χρειαστούν μετρα, θυσίες και τέτοια. Δεν φέρνεις το έλλειμα στο 0 έτσι απλά. Εδω να σημειώσω την διαφωνία μου με όλο το αντιμνημονιακό μπλοκ και πεστε να με φάτε. Και περικοπές να γίνουν και απολύσεις και (κυρίως) απελευθέρωση των επαγγελμάτων, και νεα πιο σύγχρονη κωδικοποιήση της νομοθεσίας και φορολογία του κλήρου, και παύση πληρωμών του κλήρου και άρση μονιμότητας στο δημόσιο και ότι θέλετε.
Οχι ομως:
* Αλλες οριζοντιες περικοπες
* Όχι αλλοι φοροι. Αμαν!
* Οχι αλλη κοινωνική αναλγησία. Υπάρχει ένα όριο εκμετάλλευσης πέρα από το οποίο ο πολίτης γίνεται κατσαπλιάς και το σύστημα πλεον δεν λειτουργεί. Γιατί ρε μπαγλαμά ο άλλος να δώσει φόρους όταν δεν έχει να φάει, δεν μπορεί να πάει σε ένα νοσοκομείο, και για να πάει το παιδί του στο σχολείο είναι πλέον ολόκληρο ζήτημα; Αν για να "σωθεί η πατρίδα" (μαλλον τα ρ και τ ειναι σε λάθος σειρά) να πρέπει να πεθάνουν 1 με 2 εκατομμύρια Έλληνες να την βράσουμε την σωτηρία. Που θα τα βρούμε; θα ρωτήσουν μερικοι: Η απάντηση ειναι στερεότυπα η ίδια. Να κόψετε το λαιμό σας να τα βρείτε. Κόψτε μισθους, συντάξεις και επιδόματα βουλευτων, κοψτε διπλοθεσίτες, κοψτε υποβρύχια, κόψτε υψηλόμισθους, κοψτε το δεσμο με το παπαδαριο, κοψτε φοροδιαφυγή, αμα ειναι να θέλεις πραγματικά να κόψεις και να μην κάνεις μαλακίες πάντα κάτι υπάρχει. Αν η απάντηση είναι πως "αυτο ειναι δύσκολο" τότε να πα να γαμηθείτε. Το να φέρνεις το 1/3 των Ελλήνων στην φτώχια σας ήταν εύκολο;
* Α μην το ξεχάσω. Η παπάτζα πως δεν έχουμε "διατροφική επάρκεια" πρέπει να τελειώσει. Μερικούς παραγωγούς ΔΕΝ τους συμφέρει να καλλιεργήσουν πατάτες (πχ) γιατί όσο είμαστε στο ευρώ αυτές ειναι τζάμπα! Στα μέρη μου το καλοκαίρι ΔΕΝ μαζεύτηκε το καρπούζι (και σάπισε) διότι δεν....άξιζε τον κόπο να το μαζέψει κανείς! Υπάρχουν καλλιέργειες (από πράγματα που δεν τρώγονται όπως πχ η....μέντα), δουλειές κτλ που αποφέρουν περισσότερο χρήμα και μειώνουν το τρέχον ισοζύγιο συναλλαγών. Εκεί μάλιστα, να ασχοληθούμε. (αυτο δεν σημαίνει πως θα σου πέσει ο κώλος φίλε αναγνώστη να φυτέψεις 2 ντομάτες στο μπαλκόνι σου για την πάρτη σου). Καλή είναι η διατροφική επάρκεια (και πρέπει να γίνει άμεσα), αλλά στην παρούσα φάση δεν μας λείπουν τόσο οι πατάτες, όσο το χρήμα. Τι να τις κάνεις τις πατάτες όταν ο άλλος θέλει να πάρει ...τηλεόραση ή ρούχα ή αυτοκίνητο (και αναγκαστικά εξάγει χρήμα γι αυτό);

Κατακλείδα γιατί κουράστηκα (επιφυλάσσομαι για 2ο μέρος). Θα ήθελα να βγει κάποιος εξ αριστερών και να τα πει αυτα. Ασχετως αν προτείνει καθολική αθέτηση πληρωμών, ή προσωρινή παύση ή κάτι τέτοιο να πει πως υπάρχει δρόμος, εντός ευρώ, χωρις πληρωμή του χρέους παρά μόνο όταν μπορούμε/θέλουμε, που δεν θα φερει συνθήκες εμφυλίου στην Ελλάδα, αλλά θα πονέσουμε γι αυτό. Οπώς θα μας πονέσει το Μνημόνιο και τώρα. Μονο που θα πονέσουμε για την πάρτη μας και για κανέναν άλλο πούστη.


Υ.Γ. Διαβάστε: http://www.techiechan.com/?p=1535 για να δείτε τι σημαίνει τελικά το Μνημόνιο.

Υ.Γ. 2. Δεν αντέχω, θα το σχολιάσω. Ο κος Βορίδης προς τιμην του (;) επελεξε τον δρόμο της συνειδησης του και ψηφισε υπερ μνημονίου και κόντρα στο κομμα του. Λογικο οι τουμπες του Καρατζαφερη να τον κουράσουν. Αλλά διάβασε αυτό που ο ίδιος ψήφισε; Εκει που λέει "καθολική απελευθερωση των ταξι"; που πάει κόντρα σε όλη την πολιτική του σαν υπουργος;
Υ.Γ. 3 αλλά και Update: Διαβάστε και αυτό:
http://histologion-gr.blogspot.com/2012/02/blog-post_14.html Διότι:

"Καλά που δε νίκησε ο Δημοκρατικός Στρατός" λέγαν κάποιοι "και δεν είμαστε τώρα Βουλγαρία" - αφιερωμένο εξαιρετικά...

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 09, 2012

Επιφοίτηση

Νεο ανέκδοτο:

Ελληνας τουρίστας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 08, 2012

Χμμ

Ειναι ανησυχητικό πως:

* Στο μνημονιακο μετωπο εχουν μπει οι δυνάμεις που είναι υπεύθυνες για το σημερινό κατάντημα της χώρας. Με τι μούτρα ζητάνε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και ΛΑΟΣ να τους εμπιστευτούμε; Διοτι ποιος ευθυνεται για την αποτελεσματικοτητα της κρατικής διοικησεως; Ποιος για τα ρουσφετια, τα "επιδοματα" και την αποδιοργανωση βασικων δομών του κράτους; Ποιος για τη μη παταξη της φοροδιαφυγης; Με τι τσιπα ρε ζητατε εμπιστοσυνη απο τον κόσμο;
Νομίζω πως ο κοσμος πλεον-ξεχωρα απο μνημονια και τετοια- απλα δεν τους θεωρεί ικανούς για τίποτα. Ειναι btw απιστευτο πως ξεφούσκωσε  τόσο απότομα με ένα υπουργείο και 2(;) υφυπουργούς ο ΛΑΟΣ. Ειδικα ο Βορίδης εδωσε νέες διαστάσεις στον όρο λαϊκισμός.

* Στο δε αντιμνημονιακο μετωπο τα πράγματα δεν ειναι καλύτερα. Αναμεσα σε (φαινομενικα τουλαχιστον) λογικους (πχ: Βαρουφάκης) βρισκονται αυτοι που περιμενουν την επανασταση του προλεταριατου (κανονικα αυτοι επρεπε να ειναι μνημονιακοί, μιας και προλεταριατο οργανωμένο δεν ειχαμε μέχρι πρότινος. Θα μου πεις αυτο που θα έχουμε θα είναι λούμπεν, αλλά δεν γαμείς..), λουδίτες, παπάδες, δεξιοι που φοβουνται τα κουμμουνια, αριστεροι που φοβούνται τους καπιταλισταί, ο Μίκης, οι ταρίφες και η ΓΕΝΟΠ, η Χρυσή Αυγή, το λουρί της μάνας και ο νέος Καζαμίας.


Ακρη να βγαλουμε δεν προβλέπεται. Ρε μηπως η καλύτερη ιδέα είναι τελικά να...αλλάξουμε ονομα σαν χωρα;

Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2012

Οχι αλλο σωσιμο, ευχαρισθω

Ή που θα πανηγυρίζουν ή που θα είναι για τα πανηγύρια.

Λοιπον.

Προχωρημένα εργατολογικά μαθηματικά:

Εχουμε: 14 μισθοι.

Αν κόψουμε τους δύο και αφήσουμε τα πάντα όλα ανέπαφα έχομεν:
14-2=12 μισθοι. Ποσοστο μειωσης:

14-12/14=(100-85,7)%=14,3% Οριζόντια και σε όλους με βάση το ετήσιο εισόδημα, μιας και οι μισθοι εχουν αναφορα στον κατώτατο και το ταμείο ανεργίας αναφέρεται και αυτό εκεί.


Αν τώρα δεν κόψουμε τελείως κανέναν μισθό αλλά προχωρήσουμε σε "περικοπή" όλων των μισθών κατά 20%  ή αλλιώς:

20 * 14 /100 = 2,8 μισθούς


Ερωτώ λοιπόν. Τι ακριβώς έσωσαν ο Σαμαράς, ο Μπένι και οι λοιποί;
(δεν βρίσκω και το πλάνο ρε γμτ. Φανταστείτε τον Αυλωνίτη στο "Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός" να λέει στον Ρίζο "σ' εσωσα. Ιδρωκόπησα, αλλά σε έσωσα")

Υ.Γ. Καπου πήρε το αυτί μου πως μπορεί να ισχύσουν τελικά μόνο για τους "νέους". Αφου δεν τους στέλνουμε σε κανένα στρατόπεδο συγκεντρωσης ακόμα, πάλι καλά.
Y.Γ.2. Μεχρι προχτες λεγασι πως "η φοροδοτική ικανοτητα των πολιτών εχει εξαντληθει". Φανταζομαι διοτι δεν εχουν αλλα λεφτα, οχι διότι ας πούμε δεν...έχουν άλλη διάθεση, έτσι; Αν τους κοψεις το 20% ρε μπαγλαμά πως θα πληρώσουν τους φόρους τους;
Υ.Γ.3. Καταλαβαίνω την λογική του αποπληθωρισμού. Δεν καταλαβαίνω πως θα γίνει όμως όταν τα εισιτήρια, διόδια, ρεύμα, τέλη κυκλοφορίας, καύσιμα, ΦΠΑ ανεβαίνουν. Μαλλον δεν τα σκαμπάζω καλά τα μαθηματικά ε;
Υ.Γ.4: Χμμμ:

"Μια σειρά μελετών έχει αποδείξει δύο πράγματα: 1. Πράγματι το μη μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο μη μισθολογικό κόστος άλλων ευρωπαϊκών κρατών. 2. Το μη μισθολογικό κόστος δεν προκύπτει μόνο από τις ασφαλιστικές εισφορές αλλά και από άλλες πρόσθετες εισφορές οι οποίες επιβαρύνουν τον εκάστοτε εργοδότη, γεγονός το οποίο αποκρύπτεται επιμελώς. Με μία πρόχειρη εκτίμηση, διαπιστώνω ότι σε μερικές περιπτώσεις η επιβάρυνση από διάφορους άλλους παραπληρωματικούς παράγοντες ανέρχεται έως και στο 58% του μισθού. Οφείλει να γίνεται η διάκριση ανάμεσα στο μη μισθολογικό κόστος από τις ασφαλιστικές εισφορές και στο μη μισθολογικό κόστος από άλλες παραμέτρους. Δεδομένου, άλλωστε, ότι οι μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές θα οδηγήσουν σε περαιτέρω συρρίκνωση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, οι όποιες μειώσεις θα πρέπει να αφορούν τη δεύτερη κατηγορία. Έχουν καταγραφεί από πολλούς οργανισμούς άλλα 53 παράγοντες οι οποίοι επιβαρύνουν το κόστος, ανάμεσα στους οποίους η οργάνωση - λειτουργία, το είδος της παραγωγικής δραστηριότητας (αν για παράδειγμα είναι επιδοτούμενη) κ.ά. Προσωπικά, δεν κατανοώ γιατί ξεκινάμε από τα επώδυνα και υφεσιακά μέτρα, αφήνοντας ‘απείραχτους’  τους υπόλοιπους παράγοντες οι οποίοι διαμορφώνουν το υψηλό κόστος σε μια επιχείρηση."

Υ.Γ.5. Μα καλά, δεν απαγορεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία η νομοθετική ρύθμιση των μισθών του ιδιωτικού τομέα από το κράτος, ερήμην των "κοινωνικών εταιρων"; Που πηγε ο αγαπημενος μας φιλελευθερισμος;

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 01, 2012

Βγαινω - δεν βγαίνω

Ακολουθεί συνομωσιολογικός υποθετικός διάλογος

- Θα βγω εγώ
-Αμ δε που θα βγεις
- Μα τι λες, καλος ειμαι, πετυχημενος (;) είμαι, νέος είμαι, ωραίος είμαι και δεν κάηκα στο Υπ.Οικ σαν μερικούς μερικούς
- Ρε δεν θα βγεις σου λέω. Μετράνε και άλλα και δεν τα έχεις. Οι τοπικές. Ο Βορράς. Που πας ρε Καραμήτρο; Ασε που όπως πάμε μπορεί να είναι δύσκολο να βγεις μέχρι και βουλευτής.
- Θα βγωωωωωωωωω
- Μπαααα
- Για να δούμε. Πως μπορώ να σε πείσω ότι μπορώ;
- Ενδιαφέρον. Γιατί δεν κάνουμε μια κίνηση ελέγχου; Να δούμε αν μπορείς βρε αδερφέ έστω να πάρεις τους βουλευτές
- Τι σκέφτεσαι;
- Για δες αν μπορείς να περάσεις μια διάταξη-πυροτέχνημα, μια που θα περάσουμε έτσι και αλλιώς ...αργότερα, αλλά να την περάσεις μόνος σου, σαν τροπολογία από το πουθενά. Εκεί θα δούμε πως σε βλέπουν οι δικοί μας
- Κατάλαβα. Αν την περάσω λοιπόν προχωράω. Αν όχι, θα κάτσω στα αυγά μου.
- ΟΚ
- ΟΚ


aeisixtir