Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Μαρτίου 01, 2012

Χοντραδες....

Να την πω την μαλακια μου, εμενα ο χοντρος διαχρονικα με αρεσει. Ειναι χιουμορίστας, αλλά και είρωνας, ειναι λιγο περαδωθες, είναι εριστικός του κερατά, ειναι διαχρονικά αυλοκόλακας αλλά έχει νιονιο (θα μου πεις ενα ζητημα ειναι και η χρηση του, οχι μονο η κατοχή του, αλλα τέλος πάντων) και ενίοτε ειναι ατακαδόρος, ασχετα αν μετά τρέχει να τα μαζέψει, διότι ως αρκετοι χοντροί, είναι χοντρός σε όλα και ενίοτε λέει και χοντρές χοντράδες.

.

Τελος παντων, ο χοντρός αποδεικνύεται σε τρελές φόρμες μιας και κατέθεσε πολιτική πλατ(ι)φόρμα με την οποία απαντά στα ερωτήματα για τη ζωή, το ΠΑΣΟΚ και τα πάντα. Πλακα πλακα ειναι ενδιαφερον κειμενο και αξιζει σχολιασμου και αναδημοσίευσης. Το ερωτηματα όμως μένουν
1. ρεσε μερικά από αυτά ειναι καργα αντιμνημονιακα του κερατα. Δεν πηρες χαμπάρι τι σκατά ψήφιζες;
2. 800 χρονια εξουσία είστε, τώρα θυμηθήκατε τα βυσματα, τον χωρισμο εκκλησιας κράτους, τις κομματικες επιχορηγήσεις και την βουλευτική ασυλία; Αν σας πήρε τόσα χρόνια για να το πάρετε χαμπάρι σε πόσους αιώνες θα τα υλοποιήσετε;
3. (μα με παρθενογέννεση μας προέκυψαν όλοι φέτος;;;;)

Ας το δούμε λοιπον! Για έκθεση ιδεων/κειμενο μικρου κομματος, καλό είναι. Για ένα κόμμα που διαχειριζόταν τόσα χρόνια την εξουσία, πάλι καλό ειναι. Ειναι σαν να μας λεει "τι μαλακιες καναμε τοσα χρόνια, αλλα τώρα θα...." κτλ κτλ. Ειναι γενικά ένα αντιπασοκικό κείμενο και αυτό από μόνο του είναι ενδιαφέρον!
(τονισμοι, σχόλια)




Για μια ηγεσία προοπτικής και μεταρρυθμίσεων
 
Σε μια εποχή πλήρους απαξίωσης του πολιτικού συστήματος και στροφής των πολιτών στην αποχή ή στην ευνουχισμένη ψήφο, το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να πείσει όποιον πολίτη εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για λύσεις ότι το μόνο που προσφέρει είναι συμφωνίες μεταξύ προσώπων με στόχο τη διατήρηση της εξουσίας στην επόμενη κυβέρνηση συνεργασίας. Η λογική «σωπάστε να σωθούμε» οδηγεί στην καταστροφή και της παράταξης και της χώρας. Δεν πιστέψαμε ποτέ σε Μεσσίες,








 πιστεύαμε και πιστεύουμε στις αστείρευτες δυνάμεις της Κοινωνίας των Πολιτών. Τα κόμματα οφείλουν να ηγούνται, να διαμορφώνουν πολιτικές και να μάχονται για την ιδεολογική ηγεμονία όχι να υποτάσσονται στον λαϊκισμό και τον φασισμό.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απαντήσει τι θα κάνει την εξουσία αν την έχει. (ρε από το 80 και δώθε την είχε και κανας άλλος;)  Η παλιά εποχή που τα κόμματα ό,τι κι αν έλεγαν πριν τις εκλογές, έκαναν ό,τι ήθελαν μετά, τελείωσε (allow me to refrase that: Η εποχή σας, δηλαδή, τελείωσε). Γι' αυτό απαιτούμε να γίνει επιτέλους συζήτηση θέσεων και προτάσεων, όχι προσωπικών διευθετήσεων. Να ξέρει ο πολίτης γιατί θέλουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας και τι θα κάνουμε. Να κριθούμε όπως σε όλα τα σύγχρονα κράτη της Ευρώπης με βάση αν τηρήσαμε όσα είπαμε και όχι πουλώντας ελπίδα. Ο πολίτης πρέπει να είναι συμμέτοχος στην ευθύνη.
Α. Για τη χώρα
1. Ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να συνδέεται με τον αντίστοιχο μέσο όρο της Ευρωζώνης. (Μνη-μο-νι-ο! hello! Το επιχειρημα ομως ειναι σωστο και δειχνει που πηγαίνουμε και τι σκατα αναπτυξη θα έχουμε τελικά.) Ούτε θέλουμε ούτε μπορούμε να επιστρέψουμε στο 1950 όταν η ανταγωνιστικότητα της χώρας βασιζόταν στο πάμφθηνο εργατικό δυναμικό. Κάθε μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα δεν οδηγεί σε αύξηση της ανταγωνιστικότητας αλλά στην καταβαράθρωσή της, αφού έτσι ευνοεί τις επιχειρήσεις εντάσεως εργασίας και όχι εντάσεως κεφαλαίου. Για να το πούμε αλλιώς, όσο υπάρχουν εξευτελιστικοί μισθοί δεν ευνοείται ούτε η καινοτομία ούτε η αριστεία. Επιπλέον, ανάπτυξη χωρίς εγχώρια κατανάλωση, δηλαδή χωρίς χρήματα στις τσέπες των πολλών, δεν υπάρχει.
2. Οι συμφωνίες των κοινωνικών εταίρων, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, πρέπει να είναι απολύτως σεβαστές (!μετα το 2020 που τελειώνει το Μνημόνιο φαντάζομαι). Δεν θέλουμε ένα κράτος-πατέρα που πάντα ξέρει τι είναι καλύτερο και παρεμβαίνει κι εκεί που δεν χρειάζεται.
3. Κατάρτιση κρατικού προϋπολογισμού από μηδενική βάση. Δικαίωμα τροποποίησης των επιμέρους ποσών κατά την κοινοβουλευτική συζήτηση χωρίς να αλλοιώνεται η τελική πρόβλεψη του προϋπολογισμού για τη σχέση εσόδων - εξόδων. Δηλαδή όποιος θέλει να προτείνει, π.χ. αύξηση των δαπανών για τα σχολεία, να μπορεί να το θέσει σε ψηφοφορία, αρκεί να προτείνει ισόποση μείωση άλλου κονδυλίου, π.χ. μείωση των δαπανών για τη διατήρηση εκατοντάδων στρατοπέδων. (cool)




4. Να τελειώσει η εποχή της εξαγοράς ψήφων μέσω του δημόσιου δανεισμού. Συνταγματική υποχρέωση το έλλειμμα του προϋπολογισμού να μην υπερβαίνει το 3%.
5. Νέες σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας. Πολιτεία και Εκκλησία να συμφωνήσουν μαζί ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο μέσα σε 10 χρόνια θα οδηγήσει: α) στην οικονομική αυτοτέλεια της Εκκλησίας με όρους διαφάνειας των εσόδων της που, φυσικά, θα ισχύσουν για όλες τις θρησκευτικές κοινότητες, β) στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας με τη στήριξη του κράτους, την απαγόρευση της πώλησης γης της Εκκλησίας χωρίς έλεγχο και προϋποθέσεις, καθώς και την ανάληψη της μισθοδοσίας των κληρικών και του εκκλησιαστικού εκπαιδευτικού συστήματος από την ίδια. Οπως το κοβω το...3012 πάλι τα ίδια θα λέμε!
6. Εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης όπως και όλων των μεταρρυθμίσεων που έχουν νομοθετηθεί, χωρίς εκπτώσεις. Αύξηση του ποσοστού του προϋπολογισμού στην παιδεία, την έρευνα και τον πολιτισμό στο επίπεδο του μέσου όρου των χωρών της ΕΕ. Μνη-μο-νι-ο! Πάλι τα ίδια θα λέμε;
7. Άρση της μονιμότητας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Αποσύνδεση της ιδιοκτησίας του Δημοσίου με τις εργασιακές σχέσεις και τη διαχείριση. Οι ανώνυμες εταιρείες όπου το Δημόσιο έχει την πλειοψηφία, εξακολουθούν να είναι ανώνυμες εταιρείες.
8. Εισαγωγή στο Δημόσιο αυστηρότερων διαδικασιών αξιολόγησης και βαθμολόγησης με ταυτόχρονη πρόβλεψη διαδικασιών για την άρση της μονιμότητας. Στα πειθαρχικά συμβούλια δεν πρέπει να μετέχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων. Οντως οι εργαζομενοι στα πειθαρχικα λειτουργουν ενιοτε συντεχνιακα, Αλλα ποια η εγγυση πως μετα τα πειθαρχικα δεν θα λειτουργούν...καθεστωτικά;
9. Προσλήψεις στο Δημόσιο μόνο μέσω ΑΣΕΠ. Εισαγωγή της έννοιας του δοκίμου υπαλλήλου σε δύο περιόδους, 2 και 5 ετών. Να συμφωνηθούν τα θετικά και αρνητικά κριτήρια βάση των οποίων εξωτερικός κριτής θα εισηγείται ποιοι περνούν στο επόμενο στάδιο και ποιοι τίθενται εκτός Δημοσίου. Για να σε δώ να το κάνεις μάγκα μου, γιατί τόσα χρόνια δεν...
10. Ασκηση μιας μεταναστευτικής πολιτικής διπλού στόχου: α) άμεση παρεμπόδιση της παράνομης εισόδου στη χώρα με κάθε δυνατό τρόπο και άμεση απέλαση των λαθρομεταναστών, β) πολιτική πλήρους ένταξης των νομίμων μεταναστών που έχουν τις προϋποθέσεις στην ελληνική κοινωνία με επιτάχυνση των διαδικασιών απόδοσης ιθαγένειας.
11. Αλλαγή του τρόπου καταβολής του εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους τώρα. Το εφάπαξ πρέπει να δίνεται στην αρχή όχι στο τέλος της καριέρας γιατί οφείλουμε να βοηθήσουμε τους νέους και ειδικά τα νέα ζευγάρια, όχι τους συνταξιούχους που ούτως ή άλλως έχουν αντικειμενικά, μειωμένες ανάγκες. Το εφάπαξ όπως δίνεται σήμερα είναι ένα όπλο σε λάθος χέρια. Το κράτος μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων να δώσει τώρα με τη μορφή άτοκου δανείου σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους κάτω των 40 ετών το εφάπαξ που θα λάμβαναν όταν θα έβγαιναν στη σύνταξη. Ετσι θα δοθεί μια σημαντική ανάσα σε χιλιάδες συμπολίτες μας που το εισόδημά τους έχει υποστεί αβυσσαλέα πτώση όχι μόνο εξαιτίας των περικοπών αλλά κυρίως εξαιτίας των τόκων που πληρώνουν για τα στεγαστικά δάνεια. Ναι , αλλά αν δεν ειναι μονιμοι, ποια η εξασφαλιση πως του χρόνου θα μείνουν στο δημόσιο; Εξυπνη ιδέα πάντως αν και θέλει πολύ ρετουσάρισμα
12. Αλλαγή του συνταξιοδοτικού συστήματος τώρα με τη θέσπιση κατώτερου ορίου σύνταξης για όλους. Οποιος θέλει να λαμβάνει μεγαλύτερη σύνταξη θα πρέπει να πληρώνει και τις ανάλογες εισφορές.
13. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να γίνει με κοινές μετοχές, ώστε το κράτος να ελέγξει τις τράπεζες. Οι στόχοι πρέπει να είναι δύο: α) η δημοσιοποίηση των δανείων που δόθηκαν χωρίς να δικαιολογούνται με κριτήρια της αγοράς, και β) η άσκηση μιας σύγχρονης μορφής σεισάχθειας με τη μείωση των τόκων και του κεφαλαίου για τα στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια. Ολα αυτα σωστα.Τώρα που έγινε θέμα γιατί δεν το κάνατε;
14. Άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων. Το κράτος δεν πρέπει να εγγυάται τα έσοδα κανενός επαγγελματία. Οι πολίτες και όχι το κράτος πρέπει να αποφασίζουν για το πόσα φαρμακεία ή συμβολαιογράφους κ.λπ. χρειαζόμαστε. Αυτο το υπογράφω με χέρια και με πόδια! Εγω δουλευω στην ελευθερη αγορα εργασιας, κανενας πουστης δεν με προστετευει και κανένας δεν ειπε αν "μπορω" να ανοιξω το μαγαζι ή όχι. Κανόνες λειτουργίας ναι. Ετσιθελικα "εσύ ΔΕΝ .... κτλ" ΤΕΛΟΣ.
15. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση να απεξαρτηθεί από την κεντρική κυβέρνηση. Κάθε δήμος πρέπει να είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τα έσοδα, τα έξοδα και τις προσλήψεις και απολύσεις των υπαλλήλων του. Οι υπάλληλοι των δήμων δεν πρέπει να έχουν το καθεστώς μονίμου δημοσίου υπαλλήλου. Να καταργηθεί η κρατική χρηματοδότηση των δήμων με την ταυτόχρονη αναγνώριση του δικαιώματός τους να βάζουν όποιους και όσους φόρους, τέλη και εισφορές επιθυμούν. Όπως λειτουργεί σήμερα το σύστημα, ευνοούνται οι δήμαρχοι που «διεκδικούν» περισσότερα από τους υπουργούς, ευνοούνται δηλαδή οι πελατειακές σχέσεις μεταξύ κεντρικής και τοπικής εξουσίας και όχι η χρηστή διαχείριση των οικονομικών.
Β. Για το πολιτικό σύστημα
1. Άμεση κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων. Η λειτουργία και επομένως η χρηματοδότηση των κομμάτων είναι αποκλειστική υπόθεση των υποστηρικτών τους. Τίθεται ανώτατο όριο βοηθείας από τον κάθε χρηματοδότη. Απαγορεύεται η χρηματοδότηση από νομικά πρόσωπα, εμπορικά ή επαγγελματικά καταστήματα (; γιατί;). Είναι επιβεβλημένο ο κάθε πολίτης να γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί οι υποστηρικτές και τι είδους υποστήριξη δίνουν. Γι' αυτό κάθε χρηματική καταβολή προς τα κόμματα για να είναι νόμιμη, η μόνη προϋπόθεση θα είναι η δημοσίευσή της σε ειδική ιστοσελίδα του διαδικτύου που θα αναφέρει το ποσό, το όνομα, τη διεύθυνση και το ΑΦΜ του δωρητή κατά τα πρότυπα του προγράμματος «Διαύγεια». Οι συναλλαγές των κομμάτων, ανεξαρτήτως ποσού, θα πρέπει να γίνονται μόνο μέσω τραπεζικών λογαριασμών, ενώ θα πρέπει να δημοσιεύουν στο ίδιο πρόγραμμα και τα αναλυτικά έξοδά τους. Τίθεται ανώτατο όριο λειτουργικών και προεκλογικών εξόδων ανάλογα με το μέγεθος του κόμματος. Όλα στο φως τώρα. Η ποινή για την παραβίαση αυτών των προβλέψεων θα πρέπει να επιφέρει βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο, πολλαπλάσιο εκείνου που δεν δηλώθηκε καθώς και ποινές στέρησης της ελευθερίας για τους υπευθύνους, συμπεριλαμβανομένου και του δωρητή. Γενικα δεν διαφωνώ.
2. Πλήρης κατάργηση της αποσπάσεως δημοσίων υπαλλήλων στα κόμματα ή στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες. Κράτος και κόμμα είναι και πρέπει να είναι δύο εντελώς ξεχωριστοί θεσμοί. Ποιος τους ένωσε ρεεεεεεεεεεεεε!
3. Απαγόρευση της προσφυγής στη διαδικασία κοινοβουλευτικής ασυλίας για μια σειρά αδικήματα και διατήρηση της ασυλίας μόνο για την προστασία του δικαιώματος έκφρασης και ελεύθερης κίνησης και δράσης των μελών του κοινοβουλίου.


Π@π@ρι@ μάντολες. Κατάργηση βουλευτικής κτλ ασυλίας. Άντε να δεχθω την ασυλια σε επίπεδο αυτόφωρου για τους βουλευτες/υπουργούς και μέχρι εκεί. Ενας υπουργός να μπορεί να ειναι υπουργός ακόμα και όταν ειναι "υπο έρευνα" ή υπο κατηγορία. Ευχαρισθώ.

4. Αλλαγή του εκλογικού συστήματος με κατάργηση του σταυρού προτίμησης, δημιουργία 200 μονοεδρικών περιφερειών με ισοδύναμη εκλογική βάση και τριών μειζόνων εκλογικών περιφερειών 100 εδρών όπου θα εκλέγονται οι υποψήφιοι όπως συμβαίνει σήμερα με το ψηφοδέλτιο επικρατείας. 

Κατάργηση του κατώτατου ορίου για την εκπροσώπηση στη Βουλή στις 3 μείζονες εκλογικές περιφέρειες.
This is not our problem. Πολύ "αρχηγιλίκι" μου μυρίζει πάντως.



5. Αλλαγή των προβλέψεων και της διαδικασίας δίωξης εναντίον μελών της κυβέρνησης (άρθρο 86 του Συντάγματος) με κύρια μέριμνα την ταχύτερη διεκπεραίωση και τη σημαντική αύξηση του χρόνου που προβλέπεται για την παραγραφή των αδικημάτων. Είπαμε: κατάργηση ασυλιάς, κανονικός χρόνος παραγραφής, ισονομία!
Γ. Για το ΠΑΣΟΚ

(στα παπάρια μας. Να πάτε να το διαβάσετε εκεί

7 σχόλια:

  1. Μιλάμε, αυτός έγινε πιο μνημονιακός από το Βενιζέλο και το ΓΑΠ. Σε λίγο θα γίνει ο αγαπημένος της ΔΗΜΑΡ με τόσες μεταρρυθμίσεις που έμμεσα ή άμεσα απαιτεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χεχεχεχε,από παλιά ήσουν Παγκαλικός :p

    με την ίδια ατάκα περί χοντράδων κιόλας :p

    (Για το ΠΑΣΟΚ; - χεστήκαμε ρε Θόδωρα)


    (Με έξυπνη "διαφήμιση" ο διαχωρισμός γίνεται αύριο, αλλά δεν το κάνουν. Κάθε φορά που ανακοινώνεις περικοπές, λες ως επωδό "το κάναμε για να μην πειράξουμε την εκκλησία". Θα σου πω εγώ μετά από 2 φάπες στις συντάξεις πως θα αρχίσουν να τραγουδάν αλλιώς :p)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @δειμος
    Μα το μισο κείμενο ειναι κόντρα αντιμνημονιακο! Διχασμενη προσωπικοτητα;

    @estarian
    H ατακα περι χοντρου κ χοντραδων αναγεται στις εποχες ανακυρηξης της Γερμανιας ως "γιγαντα με μυαλο νανου" και (δυστυχως) δεν ειναι δικη μου. Ο χοντρος ομως παραμενει χοντρος σε όλα του, οποτε....

    Μην κοροϊδευομαστε. Αν το κειμενο το εγραφε κανας αλλος μπορει και να το συζητουσαμε επι του πρακτεου. Οι νδσοκοι τοσα χρονια δεν μας εχουν...ακριβως πεισει για την ακολουθια λογων (πριν τας εκλογας) και πράξεων (μετα τας εκλογας). Το αστειο ειναι οταν οι ίδιοι στηλιτεύουν (οπως ο χοντρος καλή ώρα) την νοοτροπία αυτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και γιατί άμα έχεις έλλειμα μέχρι 3% αυτό σημαίνει "τέλος στις εξαγορές ψήφου με δανεικά";;;

    απο πόσο τις εκατό έλλειμα αρχίζει αυτόματα να διοχετεύεται το χρήμα σε εξαγορά ψήφου;
    τι πίνει ο χοντρός;

    πόσο μαλάκες έχουμε γίνει που καθόμαστε και συζητάμε σοβαρα τις παπαρολογιές του ρεφόμενου με παπάρες, παπάρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "τρεφόμενου με παπάρες, παπάρα"
    that is

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πω πω ένα ένα αμα τα πάρεις, λέει μόνο ΠΑΠΑΡΙΕΣ...είναι απίστευτο δλδ...μιλάμε πλέον για πλήρη ανικανότητα να παράξει ο σκατοεγκέφαλός του οτιδήποτε χρήσιμο...μόνο παπαρολογίες, ευχούλες και συγκεκαλυμμένος φασισμός...

    να μην μειωθεί ο μισθός στον ιδιωτικό τομέα (αλλά οκ φαντάζομαι να μειωθεί στον δημόσιο)...να μην παρεμβαίνει το κράτος-πατέρας (τότε να μην έχουμε και νόμους μεγάλε...όποιος τον έχει μεγαλύτερο να την βγάζει...τι κράτος και παρεμβατικότητα και μαλακίες...να το διαλύσουμε να γίνουμε ζούγκλα να ησυχάσουμε)..."εισαγωγή δόκιμου υπαλλήλου" λέει ο μεγάλος καινοτόμοες...το ότι αυτό ισχύει στο δημόσιο ήδη (και ούτε και ξέρω από πότε) του διέφυγε μάλλον (όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι μονιμοποιούνται μετά απο κρίση μετά απο τριετία νομίζω...απλά όλες οι κρίσεις είναι θετικές)...να αρθεί η μονιμότητα αλλά να του δίνουμε το εφάπαξ απο τώρα...και αν απολυθεί ή παραιτηθεί μετά τι θα γίνει ρε μάγκα; θα τον κυνηγάμε να μας γυρίσει τα χρωστούμενα; τρόμπα, ε τρόμπα...
    και βεβαια να πληρώνουμε έξτρα φόρους για τον δήμο...ώστε ο δήμος κηφισιάς να είναι high αλλά ο δήμος κυψέλης να μην έχει να φάει...στο επόμενο βήμα θα πέσει και ένα τείχος και ιδιωτική ασφάλεια στους φραγκάτους δήμους όπως Αμερική που έλεγε κ η Υβέτ, να μην συχνωτίζονται οι φραγκάτοι με τους πληβείους...

    και βέβεια αυτά με τα εκλογικά είναι τα πιο εξοργιστικά...νταβατζιλίκι φουλ και έλεγχος του κερατά...να μην φοβόμαστε ούτε καν το σταυρό...σε επόμενο τόνο να τις καταργήσουμε τελείως τις πουτάνες να τελειώνουμε


    και τόσα αλλα...βαριέμαι...πάω να φάω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος5/3/12 13:05

    Προεκλογικές παπαρ-ί-ες..!!!!

    Είναι αυτος που όοοοοοοοταν βγούμε απο την κρίση θα μας πει...
    "Μαζί βγήκαμε...!"

    Ξουστ!!!!

    Louben Achilleas

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir