Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τρίτη, Μαΐου 08, 2012

Το νου σας συντρόφια

Πάνε να σας (μας) τελειώσουν πολιτικά!

Τετοια πρεμουρα, να παρακαλανε συντονισμενα σαν ενας άνθρωπος 149 έδρες τις 52 να κυβερνησουν δεν έχω ξαναδει. Εκ του πονηρού είναι προφανως, σιγά μην μας αφησουν έστω και για 1 λεπτο. Το ζήτημα είναι (επειδή τα κουκια δεν βγαίνουν με καμια παναγία) να φανει ο Συριζα πως "κωλωνει" να κυβερνήσει. Λες και ειμαστε 15 χρονών παιδια. "Κυβερνήστε ρε, κωλώνετε να να να ναααααααααα".
Για να τελειώνουμε λοιπον:

  1. Ο Συριζα ΔΕΝ πήρε απο το λαο εντολή κυβέρνησης, έτσι όπως έχει φτιαχτει ο νόμος Παυλόπουλου - Σκανδαλιδη τουλάχιστον
  2. Μια κυβέρνηση ανοχης με 52 ναι, πολλά οχι, και στήριξη απο το μπλοκ του μνημονιου δεν ειναι κυβερνηση, ειναι τραγελαφος μιας και οι ΝΔΣΟΚοι την ρίχνουν οποτε γουσταρουν (οποτε δουν φως δημοσκοπικα δηλ). Αν δεν μπορει να σταθει μια κυβερνηση με 149 πως μπορεί να σταθεί μία με λιγότερους από 120; (αν γίνει κανα θαυμα και πειστούν  ΚΚΕ+ ΔημΑρ)
  3. Επειδη γνωριζουμε πως οι επιθεσεις φιλιας αυτες ειναι ανειλικρινεις και πως οι ΝΔΣΟΚοι ακομα και τωρα δεν σοβαρεύονται και δεν βάζουν μυαλο (τι κωλοτουμπες ηταν και αυτες που ειδα χτες ρεεε) παραμένοντας αφερέγγυοι (στην ουσία παν να μας βγαλουν μαλακες) νομιζω πως ο Συριζας δεν πρεπει να ριξει την μπαλα στην εξεδρα αλλα να το παιξει εξυπνα. Ητοι:

(απο d:)

Μαζι σας δεν μοιραζομαι  ουτε πυρετο. Ειστε (οχι προδοτες, κανει ΑνΕλ και δεν παει) ............ (πουλημενοι; αφερέγγυοι; δηλωσίες; εχετε υπογράψει το μνημονιο; κατι τετοιο), αλλά επειδή αναγνωρίζω πως με το νομο σας, δεν βγαίνει κυβέρνηση, και η ομολογία σας πως ο λαος απέρριψε την πολιτική σας, πρέπει να βγούμε μπροστά εμείς παρόλο που δεν εχουμε τα κουκια, λόγω του νόμου σας, γιατί εσείς είστε ανίκανοι. Αν λοιπον ειστε ειλικρινείς και θέλετε να μας στηρίξετε, για το καλό της χώρας και τέτοια, ζητάμε:
  • Αμεση παραίτηση απο τις έδρες τους όσων ψήφισαν Υπέρ του Μνημονίου, έτσι ώστε να μπορει να στηριχθεί έντιμα μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση και η αλλαγή θέσεων σας (ως κόμματα πολιτών, όχι ως άτομα) να είναι ειλικρινής. Αναμενομενα, για να ειναι πειστικό αυτό πρέπει παραιτηθούν και οι μνημονιακες ηγεσίες οι οποίες δέσμευσαν τους πολιτικούς αυτούς χώρους με τις πολιτικές αυτές που "αποδοκιμασε ο λαος"
  • Γραπτές δηλωσεις των ηγεσιών σας που θα εξηγούν γιατί με 250+ βουλευτές δεν κατάφεραν να σχηματίσουν σωστή γραμμή άμυνας στο εξωτερικό, και γιατί θεωρούν οι ίδιοι πως αυτό που θεωρούσαν καταστροφικό (τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ δηλ) τώρα είναι πρόθυμοι να το στηρίξουν παρόλο που έχουν την πλειοψηφία, ενώ ο Σύριζα έχει με το ζόρι το ένα έκτο της Βουλής. Ετσι και αλλιώς το έχετε πολύ εύκολο να υπογράφετε ότι σας βάζουν μπροστά σας, ακόμα και χωρίς να το διαβάσετε
  • Ψηφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση με ρητό πρόγραμμα:
* Αναζήτηση πολιτικών και ποινικών ευθυνών για τις προηγούμενες υπογραφές σας
* Εκλογικος νομος: απλη αναλογικη, με εκλογικο όριο κάτω του 2%. Αν το ψηφίσουν 180 ισχύει από τις επόμενες εκλογές
* Εχουμε και κατι θεματάκια με τους μετανάστες και την αντιμετώπισή τους. Υπογράψτε κάτι και γι αυτό (αφου στις υπογραφές ξεφτίλας είστε καλοί) και εμείς εδώ είμαστε να το υλοποιήσουμε αν εσείς δεν μπορείτε.
* Και προφανώς καταγγελία του Μνημονίου (+bonus οσο μας παίρνει:.) παύση εξοπλισμών, κλεισιμο Αμυγδαλέζας, κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, χωρισμος εκκλησίας κράτους, σταματημα μισθοδοσίας των κληρικών απο το κράτος, φορολόγηση της εκκλησίας με όρους ίδιους με αυτούς των ιδιωτών (μπορώ να βρώ και άλλα, αλλά με πιάνετε ε;)


Ε, αν τα κάνετε αυτά μάγκες μου, τοτε οκ, μπαίνουμε εμεις μπροστά. Αλλά γιατί κάτι μου λέει πως δεν θα τα κάνετε; Γιατί κατι μου λέει πως απλά προσπαθείτε να μας εκθέσετε δρώντας κουτοπόνηρα αυτές τις κρίσιμες ώρες;

14 σχόλια:

  1. και ναι να πουν παλι υποπτο ειναι. αλλα ας ειμαστε ειλικρινης. τα ποσοστα του συριζα δεν ειναι ποσοστα κυβερνησης. οσα κιουκια και να μετρησεις οσα μαγειρεματα και να γινουν. ασε που ακομη και αν τους βαλει να υπογραψουν δηλωση μετανοιας και οτι για την επομενη 4ετια δεν θα ανοιξουν το στομα τους στην βουλη παλι ασταθες θα ναι το πραγμα και υποπτο και πολυς κοσμος που τους ψηφισε θα απογοητευθει. μονη λυση οι επαναληπτικες.. εκει θα φανει πραγματικα πιστευω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ουσια ειναι η αναδειξη της ανειλικρινειας των μεγαλων. Αν οχι απλα πουν "μας επεισε ο λαος" αλλα προχωρησουν σε δηλωσεις μετανοιας, παραιτηση και αποκηρυξη γιατι να μην παιξει μπαλα;

    Εχεις εσυ ικανους τους Βαγγελη-Αντωνη για κατι τετοιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ναι τους εχω ικανους οπως εχω ικανο και τον Τσιπρα να πατησει την φακα. γιατι περι φακας προκειται... αναλογα ποιοι τον συμβουλευουν... ακουσα λιγο το πρωι ραδιο και ειχαν ηδη πεσει καποιοι πανω στο συριζα και ελεγαν οτι αν δεν αποδεχθει την κυβερνηση συνεργασιας ειναι σας να λεει οτι δεν θελει να κυβερνησει. απλα αν πατησει την φακα θα τον εχουν του χεριου τους. εχουν αποδειξει χρονια τωρα οτι ειναι πολλοι καλοι στην κωλοτουμπα. μια καλη ντριπλα του συριζα θα ηταν να τους πει βγειτε και καντε δημοσια δηλωση μετανοίας και μετα τους πει πριτςςςς παμε σε εκλογες. οποτε ανετα μετα θα βγει και θα πει "οριστε ολοι λενε οτι το δικο μου το σχεδιο ειναι το καλυτερο δωστε μου εντολη....επισης ενα αλλο θεμα ειναι το εξης., πως θα διαπραγματευει μια κυβερνηση που τα 2/3 της εχει ηδη υπογραψει το μνημονιο?
    Υποψιν οτι δεν ειμαι και καμια ιδιαιτερη θαυμαστρια του συριζα. και πιστευω οτι πολυς κοσμος τον ψηφισε για να ξεφορτωθει τα αλλα 2 κομματα γιατι εννιωσαν οτι δεν υπαρχει αλλη εναλλακτικη.
    Ας βγει ο τσιπρας τωρα με ενα αναλυτικο οικονομικο σχεδιο για την εξοδο απο το μνημονιο και θα τον ακουσουν ολοι πολυ προσεκτικα... Αλλα αναλυτικο οχι γενικοτητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χμμμ...
    Εγώ πάλι λέω πως είναι στο χέρι του αλέκου να κάνει παιγνίδι άμα γουστάρει και άμα λάχει, να τους ρίξει στον ίδιο το λάκκο που σκάβουν.
    Αν μη τι άλλο την ανειλικρίνεια καλό είναι να την αποδείξει, όχι απλά να την διαβλέψει και να την αφήσει να αιωρείται.
    Στο τέλος θα δούμε ποιός μπλοφάρει πραγματικά - στο τέλος ξυρίζουν πάντα το γαμπρό, αλλά αν δεν ξεκινήσει να ντύνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πεδίο δόξης λαμπρόν. Εδώ 3 τινά μπορούν να συμβούν : Ή θα το χειριστεί σωστά, θα έχει σωστό αποτέλεσμα, και η αριστερά θα βγαίνει κυβέρνηση για τα επόμενα 200 χρόνια, ή θα κάνει μαλακία εντός και στις επόμενες εκλογές θα πάρει ποσοστά Βεργή, ή θα το χειριστεί σωστά εντός, λάθος εκτός, θα τον πιούμε όλοι μαζί και στις επόμενες εκλογές θα έχει μεγαλύτερο ποσοστό αποχής γιατι θα έχουμε φύγει ολοι :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το μόνο που δε θέλω να δω από εσάς, τους ψηφοφόρους του, είναι απολογητισμό σε περίπτωση που κάνει μαλακία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είσαι περίπου στο πνεύμα που κινούμαι κι εγώ. Ας σημειώσουμε αφοριστικά ότι πολλοί δημοσιογράφοι και πολιτικοί ακόμα δεν κατάλαβαν το μήνυμα των εκλογών. Μένουν κολλημένοι στις κομματικές υποταγές των βουλευτών και το αρχηγικό μοντέλο που υπήρχε μέχρι πριν τις εκλογές. Όποιος αντιλήφθηκε το μήνυμα των εκλογών, θα έβλεπε ότι ο λαός θέλει μιας αριστερής πολιτικής κυβέρνηση με κάθε βουλευτικό στήριγμα πέρα από κομματικές γραμμές.
    Οι δημοσιογράφοι προσπαθούν να δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε ανέξοδα και δημαγωγικά. Δε θέλουν να παραδεχτούν ότι τα νούμερα που δε βγαίνουν (με την πιστή κομματική υποταγή των βουλευτών) δεν αποτελούν πρόβλημα του Τσίπρα, αλλά τον πριμοδοτούν (όπως και τόσους μήνες που τον κατηγορούσαν και έφτιαχναν το αντισυστημικό του προφίλ).
    Από την άλλη, ως αριστερός ο Τσίπρας κάνει κάτι που ξεχνούν όλοι οι πολιτικοί της τηλεόρασης. Αφουγκράζεται τη λαϊκή επιθυμία, τη δυναμική της κοινωνίας που θέλει να συνεργαστούν κόμματα της αριστεράς με κάθε στήριξη, αλλά σε μια αριστερή κυβέρνηση με μια αριστερή ατζέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ζητησε λεει ο Αλεξ επιστολες...στο επομενο βημα και αφου αυτες οι αδερφες δεν τις υπογραφουν (σιγα που θα τις υπογραφαν) ειναι να τους καταγγειλει στο λαο ως κωλοτουμπες, ψευτες και συνεπεις δουλους των τραπεζιτων και να ζητησει απο τον απλο κοσμο του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ να του δωσει καθαρη εντολη για να κυβερνησει και να αγωνιστει κατα του μνημονιου μαζι με αυτους που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ειναι κατα και απεναντι απο τους εμπνευστες και εφαρμοστες του

    (αν εχει μυαλο)

    ε ρε γλεντια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χοντρικά, ο Τσίπρας σε άκουσε (χεχεχε...) και έκανε αυτό που του πρότεινες (λίγο άκομψα, είναι αλήθεια, αλλά τό'κανε). Τώρα ο Σαμαράς πάει να το παίξει αρχηγάρα, μπας και συσπειρώσει τον ασυσπείρωτό του και καταφέρει να μαζέψει πίσω και τα νεοφιλελεύθερα απολωλότα της Δεξιάς (ΣΗΜΕΙΩΣΑΡΑ: όλοι όσοι μας είχαν πρήξει με το Μάνο, μπορούν να εξηγήσουν την προθυμία του για "υπό προϋποθέσεις" συνένωση της Δράσης με τη ΝΔ; Ρωτάω 'γω τώρα...). Όσο για το Βενιζέλο, ελπίζει ότι με τη λαμπρή ρητορική του θα πείσει το Τσιπράκι να κάνει βήματα πίσω (εδώ γελάμε).
    Βλέπω εκλογές και συντόμως μάλιστα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑς διαχειριστεί σωστά την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης, δεν αποκλείεται τίποτα. Με χαλάει μόνο η λογοδιάρροια που έχει πιάσει τους ΣΥΡΙΖαίοι στα ΜΜΕ: ρε μαλάκες, δεν βλέπετε ότι πηγαίνουν να σας τη στήσουν; Σκάστε και λίγο! Εντάξει, καταλαβαίνω, επί 873 χρόνια σας είχαν αποκλεισμένους από παντού, όταν δεν σας έβριζαν ερήμην σας, αλλά τώρα χρειάζεται αυτοσυγκράτηση μπροστά στα μικρόφωνα!
    Αυτά και θα τα ξαναπούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. " Εκλογικος νομος: απλη αναλογικη, με εκλογικο όριο κάτω του 2%. Αν το ψηφίσουν 180 ισχύει από τις επόμενες εκλογές "

    Ισχύει, αυτό και τι ακριβώς εννοείς, Zaphod;

    Θέλω να πω το εξής.

    Επειδή σωστά αναφέρεις αρχικά για τον εκλογικό νόμο, όταν λες "να ψηφιστεί από 180 βουλευτές" : εννοείς αυτής της βουλής που υπάρχει αλλά δεν έχει συσταθεί σε σώμα, αλλά μπορεί να συμβεί έστω και για μια ημέρα;

    Δηλαδή, εντός των 11 ημερών υπάρχει η δυνατότητα να πάνε να το ψηφίσουν και να ισχύει στις επόμενες εκλογές;
    ( ας πούμε, αυτές που λένε για τις 17 Ιουνίου)

    Νομίζω ότι ισχύει κανονιστική διάταξη που ορίζει ότι:

    " σε περίπτωση διαδοχικών εκλογών, οι οποίες γίνονται πριν περάσουν 18 μήνες από τις προηγούμενες, αυτές δε θα γίνουν με σταυρό προτίμησης, αλλά με δεσμευμένους συνδυασμούς (λίστες) "

    Δεν ισχύει αυτό που γνωρίζουμε, δηλδ,
    " ότι οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο ισχύουν από τις μεθεπόμενες;



    Αν ψηφιστεί σ´ αυτήν την βουλή, θα πάμε με απλή στις επόμενες επαναληπτικές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @free style kallithea
    Πως τον ειδες τωρα τον μικρο;

    @darthiir
    ΝΜζ πως το ανεδειξε, αν και εγω τον ηθελα πιο επιθετικο. Αφου δεν πατησε καμια σοβαρη μπανανοφλουδα, απο τις παμπολλες που πεταχτηκαν, ειμαστε νμζ οκ

    @εσταριαν
    Απολογητισμος =;
    Παραπερα το τι θεωρει μαλακια ο καθενας ειναι σχετικο, σωστα; Αλλα κριτηρια εχω εγω και αλλα ο Ψυχαρης λχ. Οσον αφορα το αν θα ξαναβγει και με τι ποσοστο εχει να κανει με 1 εκ πραγματα
    πχ:
    * θα συνεχιστει το πεσιμο απο mega, σκαϊ και σια; Ο κοσμος θα μασησει σε αυτο; (την Κυριακη δεν μασησε πχ, ενω στην προηγουμενη "δημοσκοπικη ανοδο" το ειχε φαει αμασητο - και συ μαζι :Ρ)
    * Θα τα καταφερει ο Συριζα στην 4πλη διελκυστιδα μεταξυ πραγματικοτητας-κοινωνιας-συνιστωσων-ελπιδας που εχει δωσει;

    κτλ κτλ

    @δειμος
    Συμφωνω περι κοινωνικης γειωσης του Αλεξ, κατι που btw το ΚΚΕ δειχνει να εχει ξεχασει.

    @khlysty
    Μανος χλωμος για ΝΔ. Ντορα ισως ναι ισως οχι. Εχουν μυριστει ολη το ψοφιμι της μεσσηνιακης λερας και προσεχουνε. Ο Τζημερος απο φιλελε και ο Καμμενος απο δεξια πανε να τους φανε ζωντανους. Ο Βενιζελος συνεχιζει κατ εμε να ξεφουσκωνει. Αν στις επομενες σχηματιστει καποια (οποιαδηποτε!) κυβερνηση, που κακα τα ψεμματα θα το παμε διπολικα, ή ΣΥΡΙΖΑ θα ειναι ή ΝΔ και σια, στο ΠΑΣΟΚ θα αρχίσουν τα όργανα!!

    Πλακα πλακα, καλη η πολυφωνια στο ΣΥΡΙΖΑ, κανουμε και χαβαλε, αλλα αρχιζουν και μπερδευονται οι ιδιοι!! Εκτος και ΑΝ ήταν ΚΑΙ αυτο οδηγια, γιατι ο μονος τροπος να τα βγαλεις περα με τα tv skills των πασοκων, δεν ειναι προφανως η δικη σου ανωτερη ικανοτητα (που δεν εχεις προφανως) αλλα να τους κανεις να μην ξερουν που να σαξουν..


    @σπιθας
    Η Βουλη ΠΡΕΠΕΙ να γινει σωμα για να....διαλυθει αν παμε σε εκλογες.
    ΔΕΝ ξερω αν μπορει να νομοθετησει χωρις κυβερνηση.
    ΑΝ μπορει, τοτε με 180 ψηφους μπορει να αλλαξει τον εκλογικό νόμο. Θα παμε πιθανον με σταυρο, αλλα με απλη αναλογικη, ΑΝ μπορει αυτο να γινει. Οποτε οπως καταλαβαινεις αυτο:
    "
    Δεν ισχύει αυτό που γνωρίζουμε, δηλδ,
    " ότι οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο ισχύουν από τις μεθεπόμενες;
    "
    ισχυει ΕΚΤΟΣ και αν αλλαξει ο εκλογικος νομος με διευρυμενη πλειοψηφια. Αυτο ξερω εγω. Αν μπορει να νομοθετησει (και αν προλαβαίνει) η βουλη απο μονη της δεν ξερω

    Ο Αλεξ σημερα προτεινε στον χοντρο οικουμενικη με 5 στοχους (φρενο στο μνημονιο, οπως "ηθελε" και αυτος, αλλαγη εκλογικου και περι ευθυνης υπουργων και....αλλα 2 :) ) και εφαγε και εκει χ. Ε, τι να πεις μετα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν είναι να αλλάξει ο εκλογικός νόμος θέλει δουλειά, είναι πολύπλοκο, άρα δεν γίνεται.
    Δεν ξέρω αν μπορεί να αλλάξει μόνο το μπόνους και να το κάνουν 20 έδρες, σαν κανονιστική διάταξη, κάπου το άκουσα, αλλά τρέχα γύρευε. Και αυτό αν αλλάζει θα το αλλάξουν για άλλο λόγο. Σου λέει δεν θα βγούμε πρώτοι, άρα να μην μας πάρουν και τα... ρέστα μας.
    Κόβεται το χούί, τόσα χρόνια; Δεν αλλάζουν, zaphod, δεν μπορούν, έτσι έχουν μάθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. το θέμα είναι όλοι να πάρουν τα χαμπάρια τους καθότι τούτη δείχνει να είναι μια ιστορική ευκαιρία να ξεφορτωθούμε τις ΝΔ-ΠΑΣΟΚικες λέρες...οπότε καλό θα είναι όλοι οι αριστεροί (κόμματα/οργανώσεις/ψηφοφόροι) να το ρίξουν στον Τσίπρα και όλοι οι δεξιοί στον Καμμένο...

    και βλέπουμε

    και τα λέω εγώ αυτά που πάγια ψηφίζω το κόμμα (ένα είναι το κόμμα), αλλά τι να κάνουμε τώρα...αφού ο πολύς κόσμος δεν μπορεί/θέλει (ούτε τώρα, ούτε ξέρω αν θα μπορέσει την προσεχή δεκαετία) να ακολουθήσει την γραμμή του κόμματος (η οποία είναι και η πιο σωστή), πρέπει να κινηθούμε τακτικά

    ας μην κερδίσουμε (τώρα) τον πόλεμο, ας κερδίσουμε ΜΙΑ γαμημένη μάχη...και βλέπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir