Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Μαΐου 10, 2012

Ένα χάος, μια πατάτες και μια τυροσαλάτα

Λοιπον προσοχη @ "κεντροδεξιο μέτωπο" διότι αν δεν βγούμε εμείς, θα βγούνε αυτοί, οι επάρατοι. Και ξέρετε τι θα γίνει αν βγούν οι "αντιευρωπαϊστες αριστεροι" ε; Ας αριθμήσωμεν:


  1. Θα διορίσουν όλα τα ανίψια (ή έστω "ανίψια") τους στο δημόσιο
  2. Θα μας παρουν τα λεφτά τα κουμμούνια
  3. Θα πάμε στη δραχμή
  4. Θα ακούμε συνέχεια για αυτοκτονίες λόγω χρεών
  5. Θα απολέσουν μέρος της εθνικής κυριαρχίας, υπογράφοντας συμβάσεις που κανουν την χώρα προτεκτοράτο. Εναλλακτικά: η χώρα θα απομονωθεί, θα γίνει ΚΚ-Κορέα, θα μας την πέσει το σύμπαν και τέτοια
  6. Θα γεμίσει η χώρα λαθρομετανάστες.
  7. Θα χρεοκοπήσει η χώρα (επισήμως εχουμε χρεοκοπήσει 2 φορές, όσες και τα μνημόνια ίσως και παραπάνω, αλλά κουράγιο, ποτέ δεν είναι αργά)
  8. Τα ΜΑΤ θα βαράνε τον κόσμο αλύπητα
  9. Θα μειωθούν οι μισθοί, οι συντάξεις και το επίδομα ανεργίας σε απαράδεκτα επίπεδα
  10. Θα έχουμε ένα εκατομμύριο και βάλε ανέργους.
  11. Θα είναι τέτοια η ανικανότητα της διοίκησης που ούτε βιβλία δεν θα έχουν μερικά σχολεία στο τέλος της χρονιάς.
  12. Bonus: Εχουμε δεσμεύσεις στο εξωτερικο που δεν μπορούμε να παραβούμε, αρα εχουμε προβλημα, χαος, λιμος κτλ

Για όσους είναι αρκετά γκασμάδες για να το καταλάβουν μόνοι τους τα παραπάνω έχουν γίνει ήδη από τους πρασινομπλε σωτήρες μας. Το "αν θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει το χάος", σεισμος, λιμος, καταποντισμός κτλ,  ειναι ανεδαφικό, όχι γιατί ειναι τόσο καλος πια ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί το χάος είναι εδώ. Ο καμένος τη φωτιά δεν την φοβάται. Οπως έγραψε και στο f/b η eskarina:

Η απειλή έχει νόημα και εμπνέει φόβο όσο δεν πραγματοποιείται. Γιατί ο Σαμαράς (και λοιπές δυνάμεις) πιστεύει ότι μπορεί να με φοβίσει όταν επί μήνες ζω αυτά που μου λέει ότι ΘΑ συμβούν;

 Αν το χαος δεν ήταν εδώ δεν θα ψήφιζε ο κόσμος αυτά που ψήφιζε. Θα ψήφιζε το βόλεμα του, τη θεσούλα και το επιδοματάκι του, το ΝΔΣΟΚ δηλαδή και θα το παίζαμε ευχαριστημένοι. Ομως ο κόσμος όχι μονο συνειδητοποίησε πως η συνεκτικη ουσία της ΝΔΣΟΚικής εξουσίας, η κουτάλα δηλαδή, τελείωσε, αλλά και πως τουτοι δω οι ΝΔΣΟΚοι προκειμένου να σώσουν την παρτη τους και τους κολλέγηδές τους (οι οποίοι πλέον είναι λίγοι, οι περιούσιοι, μιας και η κουτάλα μικραίνει διαρκώς δραματικά), δεν είναι απλά πρόθυμοι να διαλύσουν τη χώρα και τον κοινωνικό ιστό, αλλά να την πουλήσουν κιόλας σε τιμή ευκαιρίας και να πάνε να τα φάνε εις τας Εουρώπας, ως συνηθίζεται άλλωστε διαχρονικα δια τις ΕΛ ελίτ - από τους Παλαιολόγους και δώθε τουλάχιστον (ενα δύο bonus στους φαν της διαχρονικής ΕΛληνικότητας :Ρ)

Ειναι αξιοσημείωτο πως πήγανε σε εκλογές με το σλόγκαν τις ΤΙΝΑς να τους ακολουθεί. Παμε ετσι, δεν γίνεται αλλιώς, μοναδική επιλογή, εναλλακτική λύση το χάος και τέτοια. Οταν έφαγαν χ θυμήθηκαν πως γίνεται και αλλιώς, πάμε μαζί, να ακούσουμε και σας, και εδώ να σας δούμε μάγκες μου αν δεν κωλώνετε. Θα στήριζαν μια κυβέρνηση 52 (άντε 71) βουλευτων μεχρι να ανέβει πάνω για διαπραγμάτευση. Στην συνέχεια, στην πρώτη στραβή θα της τράβαγαν το χαλί κάτω από τα πόδια και θα έλεγαν πως ειναι ανίκανοι, επικίνδυνοι και μαλάκες. Αυτή είναι αλλωστε η διαπραγμάτευση που γνωρίζουν. Τσαμπουκάς για τα ΜΜΕ και αυλοκολακεία προς τα έξω. Οταν ομως τα μουτρα του ΓΑΠ και του Μπενι έγιναν κρεας, με 150+ βουλευτές ο πρώτος και με 200+ βουλευτές ο δεύτερος, δεν είδα καμια εμπιστοσύνη να αίρεται!
Το σχέδιο τους λοιπόν ήταν να κάψουν το σύριζα και γρήγορα και μετά θα ξαναέφερναν την ΤΙΝΑ , "ελλείψη εναλλακτικής πρότασης, το Μνημόνιο κερδίζει" και τέτοια. Αυτο που ζήτησε λοιπον ο Τσίπρας, μετά από την δική μου πρόταση :), ειναι το ελάχιστο. Στηρίξτε με έμπρακτα ρε μπαγλαμάδες, αποδείξτε πως έχετε ένα ρημαδοίσιο παϊδι (εχει και ουσιαστική σημασία πέραν της συμβολικής. Σκεφτείτε σε ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση έναν συριζαίο να το παίζει αντίσταση και έτσι και να του κουνάνε στα μούτρα τα χαρτιά με τις υπογραφές των κομμάτων που τον "στηρίζουν")

Οταν ζητήθηκε η υπογραφή τους για να σφαγιάσουν ένα λαό την έδωσαν, παρόλο που τα "μπεσα και το φιλότιμο" τους δεν εκτιμήθηκαν αρκετά από μόνα τους από τους εξωτερικούς μας εταίρους. Οταν ο δυνητικός εσωτερικός έταιρος, σου ζητάει το ίδιο (στην ουσία δηλ. αναίρεση με τον ίδιο τρόπο της προηγούμενης σου θέσης) γιατί το κάνεις γαργάρα; Και μην νομίζετε πως είναι η αξιοπρέπεια κτλ που τους ώθησαν να το κάνουν αυτο, γιατί τέτοια δεν έχουν. Αν είχαν θα παραιτούνταν τότε, ή έστω θα πηγαίναμε σε εκλογές ή δημοψήφισμα. Πίσω από την πρόταση στήριξης του "εναλλακτικού προγράμματος" ηταν η πεποίθηση πως θα φάει ο Συριζα την πατάτα, θα καεί (σε δικιά μας συνεννόηση με τους Μερκελ & σια) στο εξωτερικό και μετά θα φέρουμε πάλι την ΤΙΝΑ.

Λοιπον για να τελειώνουμε. Το μόνο που ενδιαφέρει το "σύστημα" ΝΔΣΟΚ, τους εργολάβους τους, τα κανάλια τους και τις εφημερίδες τους είναι η δικιά τους σωτηρία. Και μια χώρα ολόκληρη δεν πιάνει μία στο ζύγι μπροστά στην πάρτη τους. Αυτο πρέπει επιτέλους να εμπεδωθεί. Ο Συριζα, δεν ειναι "καλος", δεν είναι κακός, δεν είναι τίποτα γνωστό, και μπορεί με άνεση να αποδειχθεί μαλακία, μιας και τα νερά που βαδίζουμε είναι αχαρτογράφητα. Αυτό που ξέρουμε είναι πως δεν είναι ΝΔΣΟΚ και (κυρίως) πως έχει γερές (και στελεχιακές) βάσεις  στην κοινωνία, δεν ειναι αποκομμένος στην κοσμάρα του όπως ο Πάγκαλος ή ο Παυλόπουλος λχ που έχουν να πάνε σε καφενείο 8 αιώνες! Ρωτήστε τα πρασινομπλε στελέχη αν βγήκαν στις αγορές, στους δρόμους, έστω για τις εκλογές ρε αδερφέ, και τί αντιμετώπισης έτυχαν όσοι το έκαναν!

Συνεχίζουμε. Δεν μπορεί και δεν πρέπει ο Σύριζας να αρχίσει ούτε παροχολογίες, ουτε ταξίματα, ούτε τίποτε. Και αν κάποιοι το εννοούν πως το εννοεί πρέπει να τους κόψει το βήχα. Αν ποτέ αναλάβει την εξουσία, το "παραλάβαμε χάος" θα είναι ευφημισμός. Το μόνο που πρέπει να λέει ο Σύριζας ειναι πως εγώ δεν ειμαι σαν και αυτούς. Και κακώς (ίσως) μπηκε στην διαδικασία κουβέντας, αν και τουλάχιστον το έκανε με έξυπνο τρόπο απομυθοποιώντας τους.

Το είπε ο Τσιπρας πριν τις εκλογές και πρέπει να το ξαναπεί. Εύκολος δρόμος δεν θα υπάρξει. Θα τον πιούμε έτσι και αλλιώς εδώ που είμαστε. Οι αλλοι σας υποσχονται παράδεισο και σας έχουν φέρει στην κόλαση. Το μόνο που μπορεί να τάξει ο Σύριζας ειναι να μας βγάλει απο την κόλαση με όσο γίνεται λιγότερο επώδυνο τρόπο.

Πριν πάμε παρακάτω ας αναιρέσουμε στα πεταχτά μερικά απο τα αριθμημένα "επιχειρηματα" της πρασινομπλε χλαπάτσας


1. Θα διορίσουν όλα τα ανίψια (ή έστω "ανίψια") τους στο δημόσιο

Ε, όλα τα περίμενα, αλλά να το λένε αυτό οι ΝΔΣΟΚοι που έχουν γεμίσει το δημόσιο κηφήνες όχι! Παρεμπιπτόντως η συριζοθέση ειναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας στο δημόσιο για λόγους κυρίως κοινωνικής συνεκτικότητας, όχι η αύξηση τους.


2. Θα μας παρουν τα λεφτά τα κουμμούνια

α. Ποια λεφτα; Με πηρε τηλ σχεδον εντρομος ενας κολλητος να με ρωτήσει. Μετά θυμήθηκε πως έχει 5 ευρα στην τράπεζα και ηρέμησε. Εκτός και αν ανησυχείτε για τα λεφτά του Μπόμπολα ας πούμε
β. Εννοείται πως ειναι ηλίθιο επιχείρημα. Τα λεφτα στα παιρνουν οι ΝΔΣΟΚοι κάθε μέρα. Το πως θα κάνει κουμάντο η τράπεζα τα λεφτά της (που θα ειναι κρατικα σε ενδεχομενη...συριζοποίηση) ειναι δικό της καπέλο όσο σου εγγυάται τις καταθέσεις σου. Αν δεν το ξέρετε αυτο, κουράγιο και περαστικά.


3. Θα πάμε στη δραχμη

Αμάν πια! Δεν μπορώ άλλο τον ευρω-παϊσμο uber alles! Τα ρωτάνε τα συριζόπουλα "και τι θα γίνει αμα σας πούνε ή μνημόνιο και ευρώ ή εκτός ευρώ; τι θα κάνετε τότε ε; ε; ε; ε;" Ακομα δεν το εχουν πει οι συριζαίοι, αλλα το αφήνουν να υπονοηθεί. Το ευρω ειναι καλό, ειναι προς το συμφέρον μας (για όσο ειναι προς το συμφέρον μας)  αλλά δεν θα κατσουμε να μας γαμήσουν κιολας! Τελος. Αν τεθούν τετοια διλήμματα από τους "εταίρους μας" θα πάρουμε τον πούλο και θα τους αφήσουμε να τρέχουν.Μεταξύ της επιβίωσης του λαού και μιας συγκεκριμένης νομισματικής μονάδας, για καμία σοβαρή διακυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα επιλογής. Μην κοιτάτε αυτές που είχαμε, προφανώς δεν ήταν σοβαρές. Εκτός λοιπόν (αν χρειαστεί) και με τα τσαρούχια! (αν τελικα οντως μας θελουν εκτος και δεν μπλοφάρουν, κατι το οποίο παίζει σοβαρά)


4-11 Προφανώς ειναι δικό μου χιουμοράκι, για να θυμήσω πως αυτά τα έχουμε ήδη! Αντιγράφω:

Ποιο είναι το χάος; Φαντάζομαι οι άνθρωποι θα έχουν μισθούς πείνας, οι συντάξεις δεν θα υπάρχουν, οι νέοι θα είναι άνεργοι, οι τράπεζες θα παίρνουν τα σπίτια, δεν θα υπάρχει όραμα και προοπτική, η χώρα θα καταρρεύσει.

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν τώρα. Το χάος είναι εδώ. Τρία χρόνια τώρα. Με τα μνημόνια και τις πολιτικές που εφαρμόζουν. Μπροστά δεν υπάρχει τίποτα. Μόνο χάος. Σε λίγο θα βγάλουμε τα κονσερβοκούτια (αυτά που δεν έβγαλαν οι κομμουνιστές της ψυχροπολεμικής προπαγάνδας) και θα σφαζόμαστε μεταξύ μας για να μοιράσουμε τα λίγα που έχουν απομείνει. Τα μνημόνια ρίχνουν την χώρα στην ύφεση και στη συνέχεια η ύφεση χρησιμοποιείται για να παρθούν άλλα μέτρα. Γιατί το κάνουν αφού δεν βγάζει πουθενά; Δεν γίνεται αλλιώς θα πουν οι αυτοαποκαλούμενοι «ευρωπαϊστές».

Θέλω να δείξουν τα πρακτικά ενός μόνο υπουργικού συμβουλίου στο οποίο πραγματικά εξέτασαν μια άλλη πρόταση για την Οικονομία εκτός από την Τρόικα και τα επιχειρήματα με τα οποία την απέρριψαν ως μη πραγματοποιήσιμη. Μία μόνο. Δεν υπάρχει γιατί δεν εξέτασαν ποτέ καμιά άλλη πρόταση. Μας έβαλαν στο ΔΝΤ γιατί έτσι ήθελαν.Υποστήριξαν με κάθε τρόπο, πως αυτό είναι το καλύτερο για την Ελλάδα και δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα διαπραγμάτευσης. Ν, όμως που στις πρώτες τους μετεκλογικές δηλώσεις Σαμαράς και Βενιζέλος, για να αποφύγουν τον «σκόπελο Τσίπρα» υποστήριξαν πως πρέπει να κάνουμε επαναδιαπραγμάτευση. Μια επαναδιαπραγμάτευση που πριν από τη απειλή των εκλογικών αποτελεσμάτων, υποστήριζαν πως δεν μπορεί να γίνει.

Ουρλιάζουν στα κανάλια πως απειλούνται οι Τράπεζες και η ρευστότητα. Πως ο Στρατούλης θα εθνικοποιήσει τις καταθέσεις .Ποιά ρευστότητα και αποθεματικά των Τραπεζών; Ποτέ δεν υπήρξαν. Οι Τράπεζες χωρίς κανένα θεσμικό έλεγχο, έπαιρναν τις καταθέσεις των καταθετών, (αυτές που θα πάρει ο Στρατούλης) και με αυτές έδιναν δάνεια στους ανθρώπους τους και σε δικές τους Offshore εταιρείες, οι οποίες μετά εμφανίζονταν να κάνουν αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας. Δεκάρα τσακιστή δεν έβαλαν ποτέ. Καταχράστηκαν χωρίς έλεγχο τις καταθέσεις του κόσμου.

Δεν θέλω να επιχειρηματολογήσω υπέρ του Τσίπρα, του Κουβέλη ή του Καμμένου. Απλώς θεωρώ κατάντια για την Δημοκρατία να γυρνάμε στην δεκαετία του 50,όταν ο φόβος μην μας πάρουν οι κομμουνιστές τις περιουσίες και τις γυναίκες μας, χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθεί το παρακράτος και να γίνουν οι άνθρωποι υποχείρια. Αυτή η «Δημοκρατία» των εκβιασμών, δημιούργησε το πελατειακό κράτος, τη διαφθορά και τους «εθνικούς» κλέφτες. Αυτές οι τεχνητές απειλές δημιούργησαν την Ελλάδα της υποτέλειας, της Ψωροκώσταινας και τελικώς της αναξιοπρέπειας.

Και προσθέτω πως η παρούσα πορεία έχει ημερομηνία λήξης και αυτή είναι κοντά. Ιουνιο περαιτέρω μειώσεις, αυξησεις στην ΔΕΗ και νέα μέτρα και από Φθινόπωρο αυξηση στο φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης. Δεν έχω ιδέα πως θα τη βγάλουν καθαρή οι μισές ελληνικές οικογένειες αν ο ερχόμενος χειμώνας ειναι σαν αυτον που έφυγε.


12. Εχουμε δεσμεύσεις στο εξωτερικο που δεν μπορούμε να παραβούμε



α. Τα παραπονα σας στους προηγούμενους που δεσμευσαν τις επομενες 132 κυβερνήσεις χωρίς καμία νομιμοποιηση
β. Ετσι ειναι οι πουτάνες οι δημοκρατίες. Η λαϊκή ψήφος μπορεί να αλλάξει την πολιτική. Το ξέρω πως μερικοί ΕΛ και ευρωπαίοι οψίμως νιώθουν άβολα που έχουμε έστω και αυτές τις κουτσουρεμένες δημοκρατίες, αλλά κουράγιο...


Κατ' εμε, μιας και ούτε οικουμενική δεν διαφαίνεται, ο συριζας πρέπει να κατεβάσει για τις νέες εκλογές ένα νέο πρόγραμμα, ενημερωμένο σε βάση του νέου ποσοστού που πήρε και στο οποίο θα επαναλαμβάνει τις κεντρικές του θέσεις αλλά και τα εξης:
* Δεν υπάρχει ευκολος δρομος. Η κατάσταση ειναι α-πε-λπι-στι-κη
* Δεν θα ζουμε "μετα" με χρυσα κουτάλια
* Ειμαστε ευρωπαίοι, αλλά όχι ....αυτοκτονικά
* Παμε για φρέσκα γενικώς
* Εγγυώμαστε πως θα πάψει να θυσιάζεται μόνο το πόπολο για να ζουν ακόμα μερικοί πλουσιοπάροχα.
* ΕΟΚ-ΝΑΤΟ-συνδικατο και λοιπα αριστεριστικα ειναι προς το παρον ησσονος σημασιας. Αυτο που προέχει ειναι να τη βγάλουμε καθαρη και φέτος. Αντι να βγούμε απο το ΝΑΤΟ, μπορούμε άμεσα να αποσύρουμε τις στρατιωτικές μας δυνάμεις απο το εξωτερικό.

και το ίδιο να κάνει και ο Καμμένος απο εκεί. Απλα μια αριστερή πολιτική δεν θα εχει τα ιδια βλακώδη επιχειρήματα με τους Καμμένους (πετρέλαια, διαμαντια, Σείριο, ΕΛ, ΑΟΖ, αποζημιώσεις. Ολα αυτα ειναι ασχετα με το φλέγον θέμα του χρέους και της διοικησης)

  Ας φάμε πρώτα το παλιό και μετά τσακωνόμαστε μεταξύ μας. (btw χαιρετίζω από αυτό το βήμα την θέση Καμμένου για φυλακίσεις κτλ. Οπως και το γεγονός πως τους έχει κόψει την καλημέρα. Σωστός).  Γιατί από τους προηγούμενους χαϊρι δεν κάνουμε. Ποτέ και σε καμία περίπτωση. Η εναλλακτική που βλέπω εγώ (αν το ΝΔΣΟΚ τσιμπήσει 2 εδρες ακόμα) ειναι η συνέχιση των ιδίων πολιτικών η οποία πριν καταστρέψει ολοσχερώς τη χώρα θα φέρει την Χ.Α. στο 35% και μετά να δείτε αν θα εχουμε χαος, εθνική απομόνωση και επιστροφή στη δραχμη και στη ...βαρβαρότητα! Αυτό πρέπει να εμπεδώσει ο κόσμος και η Ευρώπη, όχι πως μετά θα...τρώμε με χρυσά κουτάλια!!

Τελειώνοντας θα έλεγα πως η απειλή του χάους, η κωλοπιλάλα, οι εναλλασόμενες αγάπες και μίση προς το σύριζα δεν οφείλονται στο μήπως βγουν οι συριζαίοι και τα κάνουν πουτάνα. Οφείλονται στο μήπως βγουν και πετύχουν γιατί μετά......


Υ.Γ. Διαβάστε και αυτό

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/5/12 11:58

    Εγώ Νέα Δημοκρατία ψήφιζα κάποτε, δε ζήτησα ποτέ ρουσφέτια και δε μου άρεσαν... Αλλά επειδή την είδα πια σε όλο της το "μεγαλείο" (ξεφτιλισμένα ανθρωπάρια, οσφυοκάμπτες που προσκυνάνε τον κάθε τοκογλύφο ή τον κάθε απατεώνα λογιστή με ακριβή γραβάτα τύπου Ζαν-Κλοντ Τρισέ και το ΛΑΟ της χώρας που κυβερνάνε τον έχουν γραμμένο) δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να ξαναψηφίσω ούτε ΝΔ ούτε ΛΑΟΣ (άλλος απατεώνας ο Καρατζαφέρης) ούτε τους αλητοτραμπούκους της Χρυσής Αυγής (άσε που η σβάστικα μου τη δίνει και μόνο που τη βλέπω). Και ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισα ποτέ.

    ΣΥΡΙΖΑ ΡΕ ΚΙ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛ.ΑΝ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΙ ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έβαλες πολλά ρε φίλε. Ετοίμασα για αύριο ένα σχετικό κείμενο με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ (περίληψη δεν κάνω, μόνο διαφήμιση για αύριο). Απολαμβάνω όμως το δικό σου στυλ. Γιατί το λες πιο χύμα. Σήμερα ξεπέρασες και τον εαυτό σου.

    Αυτό για τη δραχμή έχει πλάκα, αλλά κι ενδιάμεσο. Ας αποφασίσει ο λαός. Ας κάνουμε δημοψήφισμα ανάμεσα σε λιτότητα με ευρώ ή έξοδο και την παλεύουμε (αφού αυτό είναι το δίλημμα κατά ΝΔΣΟΚ, ας γίνει δημοψήφισμα, είναι ή όχι κυρίαρχος ο λαός; Ή μόνο ο Σαμαράς γνωρίζει το σωστό;).

    Τον ΣΥΡΙΖΑ τον φοβούνται όχι γιατί είναι αριστερός, αλλά γιατί ως αριστερός σοσιαλδημοκρατικό κίνημα με στέρεες βάσεις στην κοινωνία και με επαφή τόσο συνδυκαλιστικό όσο και με τα κοινωνικά κινήματα, έχει πολύ μεγαλύτερη επιρροή από την εκλογική του και επηρεάζεται, συνδυαμορφώνει θέσεις με το κίνημα. Φοβούνται το δημοσιο έλεγχο των τραπεζών, φοβούνται την ανασύσταση ενός κράτους που θα ελέγχει το εθνικό κεφάλαιο και τις "αγορές", που θα αυξήσει τους μισθούς και θα πάψουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί.

    Γιατί ως ανταγωνισμό γνωρίζουν μόνο τους μικρούς μισθούς. Δε βλέπουν ότι ο ανταγωνισμός συνδέεται άμεσα με το όραμα για τη χώρα και τη δουλειά όλου του κρατικού κι ιδιωτικού μηχανισμού προς εκείνη την κατεύθυνση. Βέβαια, εδώ πάσχει κι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μπορούμε να βρούμε αυτό το όραμα, αυτή τη Μεγάλη Ιδέα που να ορίσει την πολιτική μας για 2 δεκαετίες. Αλλά αυτή η ιδέα αυτή τη στιγμή όχι μόνο δεν υπάρχει, αλλά απέχει κι από τα σχέδια των ντόπιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "το βρωμερο πασοκικο κόμμα και το βρωμερο δεξιό κόμμα"
    (θα μνημονεύουμε τους λόγους του Β. Λεβέντη για πολλα χρόνια ακόμα...είναι και αυτό κάτι πρόεδρε...θάρρος)


    ξέχασες το βασικό επιχείρημα:
    "είναι ΕΑΜοβούλγαροι κομμουνιστές και θα μας σφάξουν με τα κονσερβοκούτια ώστε να πίνουν το αίμα μας κατά την διάρκεια των σεξουαλικών οργίων που κάνουν στις σπηλιές τους..."

    τον οποιονδήποτε δεξιό αν στριμώξεις, εκεί θα καταλήξει τελικά...ακόμα και οι δήθεν new age (μη χέσω) δεξιοί τύπου Δράση, όπως είχα και ιδία πείρα πρόσφατα

    ερώτηση:
    ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ που δεν συνεργάζεται με την ΝΔ είναι απάτριδες, ανεύθυνοι, αλήτες, άπλυτοι, μαλλιάδες, ναρκομανείς, πουτάνες κλπ κλπ...οκ...
    ο Μάνος, η Ντόρα και ο Τζήμμερος που δεν συνεργάζονται, τι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν λατρεύω κάτι, είναι όταν οι νεοφιλελεύθεροι κάνουν κριτική στους αλλοινοί νεοφιλελεύθεροι και... ξεβρακώνονται ομαδικά: http://online.wsj.com/article/SB10001424052702304203604577393964198652568.html?mod=WSJEurope_hpp_LEFTTopStories

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/5/12 00:58

    Αεισιχτίριε

    ευχαριστώ για τη παραπομπή

    Στα πλείστα όσα , και οπωσδήποτε στη βασική κατεύθυνση , συμφωνούμε

    Παπούλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ανώνυμος
    Καλαβαίνω!!!

    @δειμος
    Συμφωνάμε!

    @διον
    Εδώ και αν συμφωνάμε!!

    @khlysty
    Καλό!!!

    @παππούλης
    Ηταν ενα απο τα ποστ που....θα ηθελα να έχω γράψει εγώ!

    Δεν ηξερα το blog σου μεχρι που το βρήκα απο τον khlysty

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir