Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2013

Τι έμαθα προχτές


Τι είδα χτες προχτές:








  • Είχε πάντως πολύ πλάκα να βλέπεις τον Βενιζέλο να κοιτάζει αγριεμένος όποιον πλησίαζε τις "άλλες" (δηλ όχι αυτήν της κυβερνητικής πρότασης) κάλπες.



Τι έμαθα χτες:
(κλατς: Ομιλίες Μπένι - Τσίπρα)

  • Αν λέγεσαι Βενιζέλος μπορείς να λασπολογείς ανερυθρίαστα χωρίς καμία επίπτωση - και να σου λενε και μπράβο. Δεν έχει σημασία αν λες αλήθεια ή όχι, δεν έχει σημασία αν εχεις στοιχεία ή όχι, λέγεσαι Βενιζέλος και σημασία έχει να μπορείς να πετάξεις κάποιον αναπάντητο (εστω και αναληθή) "πόντο" σε live μετάδοση τον οποίο μετά θα αναπαράγουν τα καναλια, θα πουν πως έκλεψες τις εντυπώσεις θα βρεθούν καμια 10αρια ηλίθιοι να tweetαρουν "πω πω τι πέταξε ο ηγέτης" και "τους ρούμπωσε" και τέτοια. (κλιτς: "Ωστόσο, κ. Βενιζέλος, παρότι κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εκτοξεύει αστήρικτες κατηγορίες δεν έδωσε στοιχεία για τις κατηγορίες εναντίον του κ. Παππά και ανέφερε ως πηγή του την εφημερίδα Το Καρφί!", κλατς: "«Καλώ τον κ.Βενιζέλο να πει σε ποιους δημοσιογράφους είπα κ΄ πότε ότι στη λίστα είναι συγγενείς του. Ειδάλλως πρόκειται για κοινό συκοφάντη», έγραψε ο Σκουρλέτης".). Μπορείς επίσης να κατηγορείς τον Σύριζα για ....τα μπουκάλια (λχ) στην Βίλλα Αμαλίας και να νομίζεις πως απαντάς σχετικά με το θέμα. 



  • Μερικοί βουλευτές της ΝΔ θεώρησαν μέχρι και τον Παπαδήμο (!) συνένοχο (και τον ΓΑΠ προφανώς) για αυτά που έγιναν με τη λίστα, αλλά προς Θεου, όχι τον Βαγγέλη. Έτσι από μόνοι τους και αυθόρμητα

  • Κατά τα φαινόμενα, αν είσαι (συν-)κυβερνών υπουργός δεν υπάρχει δίκαιο το οποίο δεν μπορείς να παραβιάσεις. Δεν υπάρχει κανόνας τον οποίο δεν θα παραβείς, έτσι επειδή μπορείς. Ακόμα και τα απόρρητα αμυντικά σχέδια γίνονται σουβενίρ και δεν τρέχει κάστανο. "Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία μου στο Υπουργείο Αμύνης; Βεβαίως έχω. Είναι δυνατόν να μην έχω". Καπου εδώ όμως τελείωνει η πλάκα και πρέπει να μάθει ο κύριος Βενιζέλος πως τα απόρρητα έγγραφα χρεώνονται προσωπικά και επιστρέφουν στην υπηρεσία αμα τη λήξη της ανάγκης "δανεισμού" τους. Και αν κάποιος θέλε να πάει στο ...ΝΑΤΟ πχ, δεν ειναι το Υπουργείο στο σπίτι του, αλλά στο ...Υπουργείο, οποτε μπορεί να πεταχτεί και να τα πάρει. Γαμώ το ΠΑΣΟΚ σας και γαμώ την νοοτροπία σας που νομίζετε πως το δημόσιο, τα έγγραφα και τα Υπουργεία είναι τα αμπελοχώραφα του παππού σας. 



  • Τελικά μάθαμε ποιος φταίει για τη μη αξιοποίηση της Λίστας Λαγκάρντ. Ποιος την είχε στην κατοχή του και δεν έκανε τίποτα με αυτή παρά μόνο την διοχέτευσε μέσω διαρροών. Ο....Σύριζα! Το είπε ο Μπένι και δεν ντράπηκε.



  • Το να ζητάς ευθύνες απο τους  υπεύθυνους μιας φαρσοκωμωδίας ("Η αντιγραφή, που αφορά στην περίοδο Διώτη εντοπίζεται ότι έγινε το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου 2011, στις 14:03. Την ίδια ώρα γινόταν σύσκεψη με τη συμμετοχή των κκ Διώτη και Βενιζέλου υπό τον τότε πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. Σύμφωνα με δηλώσεις του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου ουδέποτε ενημερώθηκε εκείνος ή ο τότε πρωθυπουργός για τη λίστα ή για οποιονδήποτε εν εξελίξει έλεγχο των καταθετών.") που παίχτηκε στην πλάτη μας συνιστά σκευωρία. Πόσο μάλλον όταν οι υπεύθυνοι αθωώνουν εαυτούς λόγω.... βλακείας ("Μόλις ξεμπερδεύουνε όμως με τα ποινικά, ωρέ πού τον πονεί και πού τον σφάζει τον καημένο τον Βάγγο: Ναι, έχει πολιτικές ευθύνες, ναι, τα έκανε θάλασσα, ναι, τον παρέσυρε ο Διώτης, μέχρι που ο Παυλόπουλος του έδωσε τη χαριστική βολή, ισχυριζόμενος ότι έδρασε με επιπολαιότητα και όχι με δόλο. Άλλως ειπείν, την διέπραξε την κουτσουκέλα ο Βαγγέλας, αλλά την διέπραξε από βλακεία και όχι από κακία.

    Τι είναι χειρότερο για έναν πολιτικό, να μπει στη βάσανο της διερεύνησης ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών ή να απαλλαγεί εκ προοιμίου ως μη δυνάμενος; Ιδίως μάλιστα όταν πρόκειται για τον Ευάγγελο τον Βενιζέλο, που έφτασε στα ύπατα αξιώματα χάρη στην ευφυΐα του, την ευστροφία του, την ευφράδειά του, την ευρυμάθειά του και άλλα ψέματα που αρχίζουν από έψιλον.").



  • Ακόμα και το να ψηφίζει ενας βουλευτής (όχι το τί ψηφίζει, η ίδια η πράξη) συνιστά πλεον μερικές φορές....αντίσταση.



  • Ο τωρινός ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεύθυνος για το '89. Καμια σχέση με τη ΝΔ. Αυτο ήθελα να ήξερα πως το πήραν οι βγάζοντες λάδι τον Βενιζέλο Νεοδημοκράτες.





Και μετά απ΄όλα αυτά έμαθα πως αυτό το θέατρο του παραλόγου θεωρήθηκε απο μερικούς αντικειμενικούς κάτι ανάμεσα σε επιδόσεις σούπερμαν και Τζακ Νόρρις. Εννοείται όμως πως πρώτος συνεχάρη τον εαυτό του ο ίδιος ο Βενιζέλος.

1 σχόλιο:

  1. Το αστείο, δε, είναι ότι ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος επιμένει ότι οι όποιες ποινικές ευθύνες Παπακωνσταντίνου έχουν παραγραφεί λόγω της... Βουλής της μίας ημέρας μεταξύ των εκλογών Μαΐου και Ιουνίου. Δεν θα είναι υπέροχο; Όλο αυτό το πανηγυράκι καταπάτησης κάθε νομιμότητας, για να καταλήξουμε σε παραγραφή. Ο Αλιβιζάτος, μάλιστα, έλεγε προς τους πολιτικούς (στην εκπομπή του Pretenderη) να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο, ότι μπορούν να "διαστείλουν" την ερμηνεία του Συντάγματος για να αποδώσουν ποινικές ευθύνες στον Παπακ. Ορέα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir