Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τρίτη, Ιουνίου 24, 2014

ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ: Η θεωρία του Δαρβίνου για τη φυσική επιλογή

Ίσως η καλύτερη εκπομπή με θέμα την εξέλιξη που έγινε στην ελληνική τηλεόραση. Ζητώ συγνώμη που την πήρα χαμπάρι με διαφορά.... πέντε χρόνων, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Μειονέκτημα της κουβέντας ο παπάς (!) της παρέας ο οποίος μπορεί μεν να μην είναι ο τυπικός κομπλεξικός σκοταδιστής του κερατά, αλλά και πάλι δεν παύει να δυσκολεύεται να κατανοήσει τις πιο αυτονόητες παραδοχές του πράγματος και αναγκαστικά οδηγεί την κουβέντα σε κύκλους ή σε "φιλοσοφικές" παπαρολογίες.

Ειναι βεβαίως ντροπή που ακόμα και σήμερα πολλοί μορφωμένοι συμπολίτες μας έχουν παντελή άγνοια για το θέμα και αρκούνται στο να παπαγαλίζουν τις αμερικανοταλιμπανικές απόψεις περί μαϊμούδων. βατραχοπιθήκων κτλ κτλ




Υ.Γ.: Εντυπωσιακό πως η επάρατη κρατική δημόσια τηλεόραση έβγαλε μια τόσο σοβαρή εκπομπή, αν περιμέναμε απο ιδιωτικούς σταθμούς κάτι τέτοιο, γάμησε τα. Φανταστείτε σχετική εκπομπή υπό τον Πρετεντέρη και καλεσμένους τον Ράμφο, τον Τατσόπουλο, τον Άδωνη, 1-2 πανεπιστημιακούς για ξεκάρφωμα και τον Άνθιμο σπεσιαλ γκεστ σταρ. Μπρρρρ

6 σχόλια:

  1. δεν έχει τύχει να δω την συγκεκριμένη εκπομπή, αλλά γενικά αυτή η εκπομπή ήταν από τις κορυφαίες της ελληνικής τηλεόρασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/6/14 13:10

    ο σαββιδης εχει κανει θεματα με ιδιαιτερο ενδιαφερον (φιλοσοφια/θρησκεια/cern/επιστημη/γεωπολιτικα/διαστημα - πολλα!). συνηθως οι καλεσμενοι του, ειχαν καποιο υποβαθρο/ειδικο βαρος (οχι απαραιτητα/απολυτα.. - αλλα σιγουρα καλυτεροι σε σχεση με αλλους μαϊδανους που βγαινουν στο γυαλι..). η μονη εκπομπη, με πολιτικα στοιχεια, που μπορουσα να δω... ειχε καποιο επιπεδο. τον εχω κοψει βεβαια, για θρησκο-τετοιο (αυτοι οι "και καλα" τυποι, που αντιλαμβανονται το παραλογο της θρησκειας / αλλα επιμενουν στην παραδοση...κ.λπ κ.λπ)

    άξιζε.. ("στους τυφλους...ο μονοφθαλμος..")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε σχέση με τον κατιμά που υπάρχει γύρω ο τύπος ήταν όντως όαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κακό ειναι οτι θα χάσουμε κ τους...μονοφθαλμους πλέον μ αυτο το εξάμβλωμα τη νεριτ που μας κουβάλησαν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειναι απίθανο πάντως, πώς φαίνεται ο απολογητής...
    Αντί να πει αυτά που ξέρει, αυτά που πιστεύει, επειδή στην πραγματικότητα (κατά τη γνώμη μου) όλοι τους ξέρουν πολύ καλά το παραμύθι (εκτός από κάποιους λίγους αφελείς, καλούς καγαθούς ανθρώπους), τα λέει και τα φέρνει έτσι που να μπερδέψει τον άλλοκαι να πέσει στην παγίδα του, τόσο που λέω να ορίσουμε την έννοια του ¨τρικλοπόδη" -πώς λέμε κωλοτούμπα(ς)-.
    Εϊναι κρίμα όμως τόση σκέψη να πηγαίνει χαμένη για να υποστηρίξει ένα λάθος τού οποίου μύρια έπονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. (Δεν το είδα ακόμα όλο, όταν δω και το υπόλοιπο επιφυλάσσομαι για περαιτέρω σχόλια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir