Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Παρασκευή, Ιουλίου 04, 2014

No me toques los cojones

Δηλαδή, οκ υπάρχουν και πιο σοβαρά ζητήματα να ασχοληθεί κανεις καλοκαιριάτικα, αλλά ο πειρασμός ήταν μεγάλος.

Πριν πάμε στο θέμα μας. Σας παρακαλώ να σκεφτείτε όλοι μαζί ένα μάθημα που :
α) ειναι στο σχολικό πρόγραμμα γενικώς και ειδικώς
β) "οπωσδήποτε συμβάλλει στην ολοκλήρωση χαρακτήρων και στη διαμόρφωση στάσεων ζωής με προϋποθέσεις και κριτήρια"

Το σκεφτήκατε; ΟΚ. Φάτε και το αντίστοιχο λινκ. (ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ;-Κατάργηση των θρησκευτικών απο τον Λομβέρδο!! - ζητώ συγνώμη απο τους νοήμονες αναγνώστες του blog για α) αναφορά σε αναδημοσίευση απο το defencenet και β) για αναφορά σε άρθρο που ξεκινά με το ξεκούδουνο και νιουμπίστικο "τι άλλο θα δούμε". Ισα μωρή χαμούρα, κράχτρια των likes. ) Εγω πάντως οταν διάβασα το αποσπασμα σαν φράση σκέφτηκα - ο αδαής - κάτι ανάμεσα σε φυσική και βιολογία, ειδικά η δεύτερη αν έχει και την εξέλιξη μέσα. Όχι όμως καλοι μου. Οχι. Η αναφορά ειναι (προφανώς (;) για μερικους) στο χρήσιμο(;) μάθημα των θρησκευτικών.


Και καλά, εμεις τα έχουμε ξαναπεί (παρένθεση για λινκια όταν μας περάσει η βαρεμάρα και τα βρούμε), αλλά ακόμα και να μην τα έχεις ακουσει δεν μπορεί ρε φίλε, θα έχεις περάσει απο σχολείο και θα έχεις ιδία αποψη για τι μαλακισμένο μάθημα, απο μαλακισμένους καθηγητές/δασκάλους, μιλάμε.

Προκαλώ όλους αυτούς τους επιστήμονες του κώλου να ρωτήσουν όσους και όποιους μαθητές θέλουν. Να τους κάνουν την εξής ακόλουθη ερώτηση:

"Ποιο μάθημα, από όλα όσα κάνατε στο σχολείο ήταν για σας το πλέον άχρηστο, ο ορισμός του χασίματος χρόνου, το απαυγασμα της μαλακίας;"

Σας παίζω 34 προς 1 πως η απάντηση θα είναι στερεοτυπικά η ίδια. Τα θρησκευτικα. Αυτη η ομολογιακού και κατηχητικού τύπου αντιεπιστημονική χαζομάρα.

Αλλά ξεφεύγω. Το πρόβλημα μας δεν ειναι προφανώς η έλλειψη θρησκευτικών στα σχολεία (αντιθέτως ειναι ότι το παρακάνουμε, ειδικα στο δημοτικό με αυτές τις ανοησίες). Το πρόβλημα μας είναι πως "Προφανώς η διαμαρτυρία μας δεν αφορά μόνο στην απώλεια μιας ώρας από το ωράριο του εργαζόμενου θεολόγου εκπαιδευτικού, που βλέπει και πάλι, εντελώς απροειδοποίητα να συρρικνώνεται το εργασιακό του πεδίο"


Στην ουσία δηλ. κάποιοι διαμαρτύρονται που τους μειώνεται το εργασιακό πεδίο. Αδιάφορο αν ειναι χρησιμοι, αν το "πεδίο" τους βοηθά την διαδικασία, αν μιλάμε καν για επιστημονικό πεδίο τελικα. Σημασία εχει να μην χάσει ο κάθε φίτσουλας την θεσούλα του. 


Αλλα τελικά τζάμπα διαμαρτύρονται οι οχι-και-συνάδελφοι θεολόγοι. Σιγά μην καταργήσει ο Λοβέρδος τα θρησκευτικα. Ο Λοβέρδος. Τα θρησκευτικά. Μα καλα, πάτε καλά; Ή απλά μας σπάτε τα αρχίδια πρωινιάτικα χωρίς λογο; (εξ΄ου και ο τίτλος του άρθρου)

Ταύτα και μενω, τελώντας υπό hangover


Υ.Γ. Ο Λοβέρδος. Τα θρησκευτικα. Lol του κερατά

Υ.Γ.2 Κάποτε πρέπει να τελειώσει η πλάκα και να σταματήσουν να βγάζουν θεολόγους τα πανεπιστήμια. Το ξαναγράφω: βγάζουν θεολόγους τα πανεπιστήμια. Η μεγαλύτερη αυτοακυρούμενη φράση ever.Σε λίγο θα γράφουμε πως βγάζουν πουτάνες τα μοναστήρια, έξυπνους ανθρωπους η ΝΔ, και πολιτική ο Μώραλης


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος5/7/14 04:18

    Comic relief ώρα ήταν είναι και θα είναι τα θρησκευτικά.
    Οι χριστιανοί θα έπρεπε να ζήτουν την κατάργηση του μαθήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir