Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2017

O φασισμός της διπλανής Πόρτα πόρτας 2 - Η περίπτωση Γιακουμάτου

Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, αυτή του Καμμένου-πόρτα-πόρτα που εξετάσαμε εδώ, θέλω να πω μερικά πράγματα. Καιρό ήθελα να γράψω κάτι τέτοιο, αλλά ο Τζέρι μου έδωσε χρυσή ευκαιρία, μιας και μονο φίλα προσκείμενο σε αυτόν ή το κόμμα του δεν με λες, και το ποστ μάλλον θα είναι υπερ Γιακουμάτου παρά κατά. 
Είπε λοιπόν ο Τζέρι πως «Η ομοφυλοφιλία είναι κολλητική αρρώστια» (1) και βούιξε το σύμπαν.

Για να εξηγούμαστε λοιπόν:
1. Προφανώς, πασιφανώς και καταφανώς ο Τζέρι λέει μαλακίες. Επιστημονικώς, ψυχολογικώς, πολιτικώς, ιατρικώς και λογικώς λέει μαλακίες. Ούτε ο πρώτος είναι, ούτε ο τελευταίος.
2. Η διαφορά του από τις μαλακίες άλλων είναι ότι 
     α) έπιασε ένα θέμα που κάνει τζιζ, καθ'ότι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη θέλει να εμφανίζεται λιγότερο ουγκανική απ' ότι συνήθως, με κυριότερο στόχο να πιάσει τους νεφελώδεις κεντρώους-κεντροδεξιους-φιλελεύθερους-αυτοδημιούργητους (κυρίως σε φαντασιακό επίπεδο. Οι περισσότεροι είναι λιγότερο αυτοδημιούργητοι και από τον Κούλη).
     β) δεν πέταξε την καφρίλα του στο διαδίκτυο, αλλά στην τηλεόραση. Το διαδίκτυο, που έχει εξελιχθεί στην μεγαλύτερη δωρεάν κουτσομπόλα της Ελλάδας τον περιέλαβε μετά. Για κάποιο λόγο η καφρίλα παιρνει περισσότερους πόντους καφρίλας αν ειπωθεί σε παραδοσιακό μέσο (ακόμα και αν το είδαν τρεις χωρίς καν τον κούκο), τρέχα γύρευε γιατί.
3. Ο Γιακουμάτος είπε την προσωπική του μαλακία. Δεν προέτρεψε σε κινήσεις αντεκδίκησης, δεν είπε(;) τίποτε περί ανωτερότητας, κατωτερότητας, υπανθρωπισμού και λοιπές δεξιές μαλακίες. Σε σχέση με (πολλούς) άλλους θα έλεγα πως είναι περίπτωση light.
4. Το πρόβλημα του είναι όμως το ίδιο με αυτό του Πόρτα-πόρτα. Οι κουβέντες που ανταλλάσσει με τον "απλό λαό" στις περιοδείες του στα καφενεία, και οι μαλακίες που πετάει εκεί εντυπωσιάζοντας το πόπολο, νομίζει πως είναι έγκυρες πολιτικά θέσεις και όχι η φασιστική και κάφρικη έκφραση μιας μερίδας της κοινωνίας. 
"η εξυπνάδα που εντυπωσιασε τον κυρ Μήτσου τον τσουπάν' από την Πέρα Παναγιά, δεν σημαίνει πως θα εντυπωσιάσει τους πολλαπλάσιους και με τεράστια διασπορά στο επίπεδο αναγνώστες σου σε ένα παγκόσμιο μέσο. "
(....)  "Ας θυμήσουμε πως οι καιροί αλλάζουν και ότι ήταν περίπου ΟΚ κάποτε σήμερα φαντάζει κάπως....περίεργο και πολλές φορές οι πολιτικοί μας θέλουν να ξεχαστεί κάποια δήλωση/δράση τους." (τέτοια γράφω και φτύνομαι να μην αυτοματιαστώ)
Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ο πολιτικάντης Γιακουμάτος, αλλά ο ψηφοφόρος, που κάνει αυτή την μαλακία mainstream και έρχεται ο κάθε Γιακουμάτος και την παπαγαλίζει. Επί αυτού θα επανέλθουμε στο νο 7. Αλήθεια πόσες φορές έχει ακούσει ο καθένας μας τις μαλακίες που είπε ο Τζέρι (1) να τις αναπαράγει ο "περπατημένος" θείος, ο "ξύπνιος" κολλητός η "ψαγμένη" θεία; Εγώ το έχω ακούσει τουλάχιστον 22 φορές το τροπάρι και μάλιστα με ελάχιστες παραλλαγές. 
5. Ο Γιακουμάτος λοιπόν είπε αυτό που νομίζει πως "πιάνει" στο πόπολο σαν παλιός πολιτικάντης παλιάς κοπής που είναι. Και είναι τόσο καλός πολιτικάντης που πιθανότατα το πιστεύει κιόλας (και αν δεν σας αρέσουν οι απόψεις του έχει και άλλες, την ψήφο μην ξεχάσετε). 
6. Σε έναν πολιτικό όμως δεν κοιτάμε τις μόνο τις μαλακίες που λέει αλλά και αυτά που κάνει. Ο Γιακουμάτος λοιπόν ψήφισε επί της αρχής το επίμαχο Σύμφωνο Συμβίωσης και την επέκτασή του στα ομόφυλα ζευγάρια (και τελείως παρανοϊκά καταψήφισε όλα τα άρθρα σαν καλός πολιτικάντης για να είναι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα), κάτι που, ακόμα και έτσι, του δίνει πολύ περισσότερους πόντους ανεκτικότητας από τον Μακη Βορίδη, την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, τον Άδωνη Γεωργιάδη, τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, την Σοφία Βούλτεψη, τον Κώστα Καραμανλή (!), τον Αντώνη Σαμαρά, τον Βασίλη Κικίλια (2) και τα άλλα αστέρια του οψιμου φιλελευθεράτου που είτε καταψήφισαν είτε την κοπάνησαν διότι ο φιλελευθερισμός φιλελευθερισμός και οι ψήφοι των θεουσών ψήφοι των θεουσών (3).
7. Τέλος πάντων, ξαφνικά οι φιλελευθεροι μή-δεξιοι (!;) της ΝΔ (;) θυμήθηκαν πως δεν τους αρέσουν αυτά, έπεσαν ρε παιδί μου από τα σύννεφα και ζητάνε το ξήλωμα Γιακουμάτου. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, μιας και ούτε πολιτική κρίση έκανε, ούτε πήγε κόντρα σε κάποια πολιτική θέση του κόμματος, ούτε προέτρεψε σε κάποια ...αναστατωτική κίνηση, ούτε τέλος πάντων καταφέρθηκε ενάντια σε κάποιο αστικό δικαίωμα update 21/1 , ούτε κατάλαβα μίσος ή φόβοόπως έκανε αυτός ο κύριος ας πούμε τέλος update. Σε σχέση με άλλους στο κόμμα του και όχι μόνο, εγώ τον βρήκα και light. Μαλάκα μεν, αλλά light. Κάπου εδώ να θυμίσω λοιπόν τα εξής:
     α) Δικαίωμα γνώμης έχουμε όλοι, ακόμα και οι μαλάκες. Το δικαίωμα στην μαλακία είναι αναφαίρετο. Η θέση του, κατ' εμέ, δεν είχε πολιτική χροιά, ήταν περισσότερο το απωθημένο ενός κολλημένου και μαλάκα παρά οτιδήποτε άλλο.
     β) Τον Γιακουμάτο και τον κάθε Γιακουμάτο ένας πρέπει να μπορεί να τον στείλει σπίτι του. Ο ψηφοφόρος.  Και μπορεί να πούμε πως για υποψήφιος για υποψήφιος Βουλευτής μπορεί να είναι ΟΚ να μπει μιας και μπορεί (;) να έχει τις τοπικές ή/και ικανούς μηχανισμούς αλλά για το αν θα μπει στην Βουλή, υπεύθυνοι είναι οι ψηφοφόροι. Και υπάρχουν και φασίστες/κομπλεξικοί/μαλάκες/άσχετοι/α-φιλελεύθεροι τελος πάντων ψηφοφόροι. Σε όλα τα κόμματα αν και η ΝΔ φαίνεται μάλλον να ανεβάζει παρά να κατεβάζει τον μέσο όρο.
     γ) Αν αρχίζει ο Κυριακος να ξηλώνει την καφρίλα και τον ουγκανισμό από την περίπτωση Γιακουμάτου και πάνω στο τέλος η ΝΔ είναι πολύ πιθανό να μείνει εκτός Βουλής. Υπάρχουν πολύ πολύ χειρότερα παραδείγματα, για τα οποία, παραδόξως δεν έκανε λόγο κανένας.
8. Προφανώς αν στις επόμενες εκλογές είναι υποψήφιος Βουλευτής και αν εκλεγεί και αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση ισχύουν και στην περίπτωσή του αυτά που είπα για τον Δημήτρη Καμμένο. Το ότι εκλέχτηκε δεν σημαίνει πως θέλω να τον δω και υπουργό και θα είναι ξεφτίλα του Πρωθυπουργού αν τον κάνει. Και μπορεί σε ένα νορμάλ κόμμα οι υποψηφιότητες Βουλευτών να περνάνε από τα μέλη και τις τοπικές (για την ΝΔ αυτό ελέγχεται), αλλά η σύνθεση της κυβέρνησης είναι απόλυτη αρμοδιότητα του Πρωθυπουργού, ή έστω σε περίπτωση συγκυβέρνησης των αρχηγών των κομμάτων που την στηρίζουν. Αν και όταν λοιπόν ο Κούλης δώσει κανα πόστο στον Τζέρι, εδώ θα είμαι να τον κράξουμε. Τον Κούλη, όχι τον Τζέρι.
9. Προφανώς μπορούμε πάντα να γελάμε με τις αντιεπιστημονικές μαλακίες που πετάνε οι "άριστοι", πόσο μάλλον όταν αγωγός τους είναι ένας γιατρός όπως ο Τζέρι, αλλά το είχα πει και το ξαναλέω. Η μαλακία με την "αριστεία" στο τέλος θα γυρίσει μπούμερανγκ στην ΝΔ για τον απλούστατο λόγο ότι και οι άριστοι κλάνουν, λένε ενίοτε μαλακίες σαν κανονικοί άνθρωποι και καμιά φορά μπερδεύουν τον εντολοδόχο με τον εντολοδότη, δεν γαμείς το ίδιο είναι...
10. Στην facebookικής προέλευσης υστερία για το οτιδήποτε και τον οποιονδήποτε, την μανία να κάνουμε το τόσο τοοοοοοοοοσο ενώ συνήθως είναι τοσοδά, δεν πρόκειται να ενδώσω, τουλάχιστον συνειδητά.

Μέχρι τότε, nothing new here, move along και αλίμονο αν περιμέναμε να ακούσουμε νορμάλ, προοδευτική κουβέντα από τον Γιακουμάτο και τον κάθε Γιακουμάτο.



(1)«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι δεν μπορείς να προτείνεις αυτό το θέμα ως μεγάλο πλεονέκτημα. Είναι κάτι που το έχουν όλοι. Δεν μπορείς να μου ανάγεις την ομοφυλοφιλία σε παράδειγμα προς μίμηση.

Ο ομοφυλόφιλος είναι δύο ειδών, για να το καταλάβετε ιατρικά. Είναι οι επίκτητοι και οι συγγενείς, οι οποίοι γεννιόνται έτσι και δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα. Τα οιστρογόνα του είναι περισσότερα από τα ανδρογόνα.

Δεν είμαι ομοφοβικός. Απλώς πρέπει να έχουνε όλοι παραδείγματα. Άμα δεις στην τηλεόραση όλα τα παραδείγματα είναι το 90%, τα πετυχημένα, ομοφυλοφιλικά. Όταν το παιδί βλέπει ότι ανεβαίνει, ανεβαίνει, ε… κολλάει. Είναι κολλητική αρρώστια».

(2) Χωρίς καμία ντροπή ο δε Κικίλιας πήγε να μας το παίξει και γαμάω από πάνω:


(3) Όχι» ψήφισαν 29 βουλευτές της ΝΔ: 'Αννα Καραμανλή, 'Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Κώστας Βλάσης, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Βλάχος, Ανδρέας Κατσανιώτης, Δημήτρης Κυριαζίδης, Μανώλης Κόνσολας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Σάββας Αναστασιάδης, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιώργος Κασαπίδης, Μαρία Αντωνίου, Θανάσης Δαβάκης, Χρήστος Κέλλας, Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιώργος Καρασμάνης, Κώστας Κουκουδήμος, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Γιαννάκης Στέργιος, Γιώργος Βαγιωνάς, Νότης Μηταράκης, Βασίλης Γιόγακας, Θανάσης Μπούρας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Θανάσης Καββαδάς, Χρήστος Μπουκώρος και Φωτεινή Αραμπατζή.
Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απουσίασαν 27 βουλευτές: Δημήτρης Σταμάτης, Σοφία Βούλτεψη, Λευτέρης Αυγενάκης, Κώστας Τζαβάρας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, 'Αδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Ανδριανός, Γιώργος Στύλιος, Κώστας Καραμανλής, Κώστας Κοντογεώργος, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη, Κώστας Τσιάρας, Αντώνης Σαμαράς, Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Τραγάκης, Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, Χρήστος Σταϊκούρας, Βασίλης Κικίλιας, Καραγκούνης Κώστας, Γεωργία Μαρτίνου, Θόδωρος Καράογλου, Μάριος Σαλμάς, Ευάγγελος Μπασιάκος και Γιάννης Αντωνιάδης. (πηγή)





13 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/1/17 09:56

    Προσπερνώ τον ανόητο -ισοδύναμο του Πολλάκη!-Γιακουμάτο και στέκομαι σ'αυτό το αυτάρεσκο "εικονοκλάστης" που βάζεις στο προφίλ σου. Φιλοκυβερνητικός-ΚΑΡΓΑ μάλιστα, καθότι "κρυφός και αδήλωτος"-και εικονοκλάστης δεν πάει. Όταν κατεβάσεις από τα εικονίσματα το Τσίπρα και τα συνεταιράκια του και τσιράκια του, τότε τα λέμε.

    Υ.Γ. Γράψε και για τη κόκκινη-ασσορτί με του πλανητάρχη!-γραβάτα του Παππά στην Αμερική-με την αφορμή της παρουσίας του στην ορκωμοσια του προέδρου των γιάνκηδων και ό,τι μπορεί να συμβολίζει αυτό, από το μπουρδελιάρικο χαζοχαρούμενο του άντρα της Μελάνια μέχρι την αλά σαλόν ντε μπρικαλάζ αριστεροφροσύνη των συριζαίων του συζύγου της μπαζιάνα.(αλήθεια σκέφτηκες ποτέ να γράψεις για τη μετεωρική της ανάδειξη σε πανεπιστημιακό δάσκαλο-μη χέσω-καθόλου συμπτωματικά ΜΕΤΑ την πρωθυπουργοποίηση του μπούλη της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας τα παρουμε απο την αρχη:
    1. Δεν θα μου πεις εσυ τι θα κάνω
    2. Αυτα
    3. Το "γραψε για το χ, το ψ, το ζ" απο ανθρωπους που με το ζόρι μπορούν να φτιάξουν μια δομημένη πρόταση, απλά το προσπερνώ. Μου θυμίζει τους μαλάκες που λένε "γιατί δεν κάνετε διαδήλωση για το ταδε, το μπηξε, το δείξε, το έτσι το αλλιώτικο. Γιατί δεν κάνετε αυτό τώρα και το κάνατε τότε κτλ" και οι ίδιοι δεν έχουν κάνει ποτέ τίποτα. Εκει ειναι οι δρόμοι, το blogging ειναι ανοιχτο καντε τα εσεις. Με ξένο κώλο πούστης δεν γίνεσαι.
    4. Για μερικούς μερικούς όποιος δεν φιλάει τον κώλο του Κούλη δις ημερησίως ειναι φουλ συριζα. Δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό, άπτεται της ψυχιατρικής
    5. Δες νο 1
    6. Μήπως γράφεις τελικά, στην ....Ελεύθερη Ώρα;

    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/1/17 10:37

      Σαχλαμάρες! Φασίζεις-σαν το Πολλάκη-με αφορισμούς. Προφανώς και δεν θέλω να σού υποδείξω τί να γράψεις. Έχεις αρμοδιότερους και ταμειακά πιο γενναιόδωρους από μένα να στο υποδεικνύουν. Απλά επιβεβαιώνεις με αυτή σου την απαντηση το ποιον που από πολύ καιρό έχω εντοπίσει στη περίπτωση σου. Απλά απορώ πώς διάολο το καιρό του πρώτου αυθεντικού μνημονιαού αγώνα δεν σε ειχα καταλάβει και σε παρακολουθούσα τόσο ενθουσιαστικά. Να μού φιλήσεις το Καμμένο, τον κρυφό αγαπημένο της Ελεύθερης Ώρας και του μπούλη σου!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος21/1/17 17:34

    Κοιτα, ναι, ειπε τη μαλακια του και κάτι έγινε, είπε κι ο κούλης όχι όχι να ζητήσει συγγνώμη και ουάου sudden προοδευτίλα. Από αυτή τη μεριά ναι, σιγά τ αυγά. Τον ξέραμε. Απ την άλλη όμως,έχω την κακομοίρα τον Αμβρόσιο κ τα άλλα κορίτσια να με λένε βδέλυγμα και ανοσιούργημα, και ότι πρέπει να με φτύνουνε όλοι και που υπαρχω, έχω τα παρελκόμενα του συμφώνου, τα περί τεκνοθεσίας που λίγο πολύ με βγάζουνε ακατάλληλο και επικίνδυνο, nc-17 ενα πράμα, το αξέχαστα χαιρέκακο "50 πούστηδοι σκοτωθηκανε στο ορλαντο" "πρωτοσελιδο" του χίου (δε με νοιάζει που το κατέβασε, με νοιάζει που το ανέβασε), ειναι τωρα κι αυτό με την κολλητικότητα, το κεελπνο μας έλειπε, έχω και τη ΧΑ στο 10-15%, δε το λες και τι ωραία. Συμφωνώ οτι το συγκεκριμένο, και ο ντόρος του είναι για να χουμε ν' ασχολιόμαστε, αλλά λιγα λιγα μαζεύονται. Κι αμα πεις κατι, προωθείς τη γκέι ατζέντα ή είσαι μνημονιακός, ή ανθέλληνας η κατι τετοιο ξερωγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβαίνω και συμφωνώ. Παραπέρα δες το σχόλιο του thinks που τα βάζει σε μια σειρά-ομολογουμένως πιο ωραία απ΄οτι το έκανα εγω

      Διαγραφή
    2. Α, για το σύμφωνο τα έχω πει, πολύ ωραία νομίζω, εδώ

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος22/1/17 06:55

      Το ξέρω, απ αυτό σε αγάπησα :D (οκ, μεταξύ πολλών άλλων)

      Διαγραφή
  4. Ο κύριος (ή, κυρία) «Ανώνυμος» (ο μπλόγκερ το βγάζει αρσενικό άσχετα με το πραγματικό φύλο, οπότε δεν ξέρουμε αν είναι κύριος ή κυρία –άλλωστε φαίνεται να εστιάζει και να ταυτίζεται τόσο πολύ με την κυρία Νάους-Τραμπ και την κυρία Μπαζιάνα…), στο πρώτο σχόλιο κάτω από το άρθρο, εθελοντικά παρέθεσε ένα θαυμάσιο παράδειγμα του τι πολύ σωστά απόδωσες στο άρθρο, Ζάφοντ.

    Ότι δηλαδή, άγνοια και η έλλειψη μόρφωσης περί εκείνων για τα οποία ομιλεί κανείς, επιτρέπει στην ανακρίβεια, η οποία ανακρίβεια πηγάζει από την άγνοια ή τα στερεότυπα, να γίνει δεκτή ως μέρος των λεγομένων, άρα επιτρέπει την όποια συζήτηση να καταλήγει άμεσα στις σφαίρες της χαρούμενης μπουρδολογίας.

    Ακριβώς όπως το κεντρικό λάθος του Γιακουμάτου είναι η χρήση του προσδιορισμού «αρρώστια» (αντί, ας πούμε «φυσική επιλογή») για την ομάδα περί της οποίας ομιλεί, και η κρίση του ότι είναι «κολλητική» (αντί, ας πούμε, ότι είναι «πιθανή»), άλλο «κολλητική αρρώστια» και άλλο, ας πούμε, «πιθανή φυσική επιλογή», έτσι και στο παράδειγμα που παραθέτει χρησιμοποιώντας τον εαυτό του/της, ο/η Ανώνυμος, βλέπουμε πως ακριβώς μπορεί να αυτογελοιοποιείται κάποιος ή κάποια που δεν γνωρίζει ότι «Γιάνκηδες», ιστορικά, είναι οι κάτοικοι 9-10 βορειοανατολικών Πολιτειών και όχι και των 50 ΗΠΑ, και που δεν ξέρει ότι το κόκκινο είναι το χρώμα των Ρεπουμπλικάνων (δεξιών). Επίσης αυτογελοιοποιείται επιδεικνύοντας ότι δεν έχει κατανοήσει το πνεύμα σου σε όλα τα άρθρα σου διαχρονικά, και το βλέπει επιφανειακά και δισδιάστατα ως «εικόνισμα» αντί «εικονοκλαστικό».

    Αν ο κύριος ή κυρία Ανώνυμος επισκεφτεί ποτέ, ας πούμε, την Αλαμπάμα, ή το Μισσισσίππι, και αποκαλέσει «Γιάνκη» τον βενζινά (που τυγχάνει και ιδιοκτήτης του σαντουιτσάδικου και του γκαράζ, και είναι και δήμαρχος), να δούμε από ποιο δέντρο θα καταλήξει να κρέμεται, σκεπασμένος με τα χιαστί άστρα της ρατσιστικής σημαίας του Νότου του 1860-1865.

    Στην Ελλάδα ο Γιακουμάτος, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία, δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι η σεξουαλικότητα είναι μια πραγματικότητα σε ένα βιολογικό φάσμα από την μία ακραία έκφραση ως την άλλη, και το ότι οποιοδήποτε στίγμα πάνω στο φάσμα αυτό είναι θέση της φύσης. Και όσο κοντύτερα στο κέντρο τόσο ποιο εύκολο να θεωρηθεί λανθασμένα σαν επιλογή, ή αρρώστια. Στην Ελλάδα όμως πάντα χρησιμοποιεί ο κόσμος επίθετα για τον καθένα. Μαυρούλης, Αλβανός, Μαλάκας, Κουμούνι, Φασίστας, Αράπης, άρρωστος κλπ., κλπ. Ο Έλληνας στην πλειοψηφία του νομίζει ότι μιλάει αντικειμενικά χρησιμοποιώντας προσδιορισμούς οι οποίοι πέρα από αμορφωσιά προδίδουν και υποκειμενισμό ο οποίος καταρρίπτει τον όποιο ισχυρισμό αντικειμενικότητας.

    Βέβαια ο Γιακουμάτος, εκτός από το κλώτσημα της μπάλας στις κερκίδες της άγνοιας, σκοράρισε και γκολ ως Έλληνας που στην κάθε συζήτηση υιοθετεί την θέση «για να το καταλάβετε ιατρικά» (έλα να σου εξηγήσω Εγώ που κάνεις λάθος).

    Μπράβο σου που τον αποκάλεσες τον Γιακουμάτο «light», και που εξήγησες γιατί. Ίσως μερικοί να μπορέσουν να σκεφτούν ότι το «light» δεν σημαίνει λιγότερη ευθύνη αλλά περισσότερη άγνοια, και όσο περισσότερη είναι η άγνοια τόσο πιο γελοίο είναι το πρόσωπο. Και εφ’ όσον ο φασισμός είναι πάντα παράγωγο άγνοιας, ο τίτλος σου περί «φασισμού της διπλανής πόρτας» ήταν ακριβέστατος. Ο φασισμός είναι πιο επικίνδυνος όταν δεν είναι καν συνειδητός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετικό σχόλιο φίλτατε!

      Η στερεοτυπομανία του άσχετου, αυτό που λέω εγώ φασισμός της διπλανής πόρτα-πόρτας (αν και επιμένω πως ο Γιακουμάτος ήταν light διοτι ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΜΙΣΟΣ) μας έχει φάει.

      Η επιταγή σας θα έρθει απο τα κεντρικά, διότι πλέον δεν μας πληρώνει μόνο ο Σόρος αλλά και η κυβέρνηση και προσεχώς ο Τραμπ και ο Σόιμπλε και τα έχουμε ψιλομπλέξει ;)

      Διαγραφή
    2. «διότι ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΜΙΣΟΣ»
      Έτσι!
      Έπρεπε να το δέσω κι αυτό στο σχόλιο και μου ξέφυγε.

      Προσπάθησα να το ταιριάξω με το επίπεδο του άρθρου, αγαπητέ.

      Δολάρια US, παρακαλώ γιατί για το Ευρώ δεν ξέρω αν ο Σόιμπλε αποσύρει την υποστήριξη του μπλογκ!

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος24/1/17 09:12

    "νομίζει πως είναι έγκυρες πολιτικά θέσεις και όχι η φασιστική και κάφρικη έκφραση μιας μερίδας της κοινωνίας."
    Αφού το πες ακριβώς μετά. Δε νομίζει τίποτα. Έπρεπε να ικανοποιήσει το χαρντκορ πυρήνα ψηφοφόρων του που του χαν τρίξει τα δόντια όταν ψήφισε ναι επί της αρχής.
    Εγώ να σου πω το είδα και ακόμα πιο λάϊτ το θέμα με το "κολλητική αρρώστια". ΝΟΜΙΖΩ ότι δεν είχε χροιά καν "αρρώστιας" με την ..χμμ. ιατρική εννοια. Σα να μίλαγε για τους γαύροι ας πούμε και να λεγε κάτι του στυλ 'ε όλο ολυμπιακό βλέπουν στην τηλεόραση, όλο πρωταθλήματα κλπ, πώς να μην είμαστε τίγκα στους γαύροι μετά; Κολλάει η γαυρίλα".
    Όχι πως δεν υπάρχει το γνωστό "υπόβαθρο" αλλά ψιλιάζομαι πως κατ απόλυτη τιμή, όχι σαν πολιτικός, αλλά σαν άνθρωψ, ο Τζέρι χέστηκε πατίκορφα και για τους στρέιτ και για τους γκέι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιθανον να ειναι έτσι διοτι, ειπαμε, αν δεν σας αρέσουν οι απόψεις του έχει και άλλες ή ακόμα καλύτερα "εχει πολλές σκέψεις με πολλές από τις οποίες διαφωνεί".

      Πρακτικά χεστήκαμε για τον Γιακουμάτο σαν άτομο, θέση και ιδεολογία. ΔΕΝ χεστήκαμε όμως για την άποψη που μεταφέρει η οποία υπάρχει στην κοινωνία και ειναι ο φασισμός της διπλανής πορτας πόρτας.

      Σαν τον Καμμένο που λέγαμε, στο πιο light.

      Διαγραφή

aeisixtir