Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Κυριακή, Ιουλίου 04, 2021

40 χρονια επιτυχίες

Εισαγωγη: Κυριάκος νικητής και νυν και αεί


 Κυρίως θέμα:

Θυμίζω πως πέρσι νικήσαμε τον κορονοϊο και μπραβο μας.

Θυμίζω πως κλείσαμε με καθολικο λοκντάουν τον Νοέμβριο για "2 ή 3 εβδομάδες" για "να κάνουμε ολοι μαζι Χριστούγεννα". Τελικά πως οι 2 ή 3 εβδομάδες γίνανε 5 μήνες κανείς δεν κατάλαβε, γιατί ενδιάμεσα προφανώς είχαμε συνέχεια επιτυχίες και μπράβο μας και τι καλα που τα κάνουμε.

Θυμίζω πως το πιο αυστηρό λοκντάουν του πλανήτη έληξε με περισσότερα κρούσματα κοβιντ ανά ημέρα απ όταν ξεκίνησε, το οποιο χαιρετήθηκε ως τεράστια επιτυχία και ευτυχώς που ειχαμε αυτους και τα λοιπά.

Επισης θυμίζω, γιατι έχει πλάκα, πως μόλις έληξε το πιο αυστηρό λοκντάουν του πλανήτη, ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε χωρίς το ποσοστό των εμβολιασμένων να δικαιολογεί κατι τέτοιο (μήνες, εκατοντάδες χιλιάδες περισσότερους εμβολιασμένους και πολλή περισσότερη ζεστη μετά ο αριθμός κρουσμάτων ξανανεβαίνει). Αυτό για να ξέρουμε πόσο πετυχημένα σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε.

Θυμίζω πως εν μέσω του πιο αυστηρού λοκντάουν του πλανήτη πέθαναν τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι, το οποίο θεωρήθηκε καταπληκτική επιτυχία και τα πήγαμε πολύ καλά και τέτοια.

Θυμίζω πως μας έλεγαν πως θα πιάσουμε ("άνετα") την ανοσια της αγέλης μέσω εμβολιασμών μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Νμζ πως μερικοί έλεγαν πως αυτό θα γινόταν στις αρχές του ίδιου μήνα, κόντρα στην λογική αλλα και στα ίδια τα μαθηματικά. Σε κάθε περίπτωση το εμβολιαστικό πρόγραμμα θεωρήθηκε εξαιρετικά επιτυχημένο μέρες πριν την εκκίνησή του, κάτι το οποιο συνιστά παγκόσμια πρωτοτυπία.

Καπου εδώ πρέπει να θυμίσω πως για μήνες ο εμβολιασμός προχωρούσε με βήματα χελώνας και πάμπολλοι άνθρωποι που ήθελαν να εμβολιαστουν περιμεναν την σειρά τους σαν ηλίθιοι θες γιατι δεν υπηρχαν αρκετα εμβολια (λογικο), θες γιατι επρεπε να πειστεί ο μπαρμπα Μήτσος απο την πέρα Παναγιά να εμβολιαστεί πρώτα, θες γιατί ο Υπουργός θεωρούσε πως 30.000 εμβολιασμοί ειναι το ίδιο με τους απαιτουμενους 100.000 (ανα ημέρα), οποτε παμε καλα, νικάμε, μην σκάτε. Προφανώς όλοι συμφώνησαν και όλο αυτό θεωρήθηκε επίσης επιτυχία, γιατι τέτοιοι ειμαστε εμείς, κρίνουμε αυστηρά την εξουσία και τα λοιπά.

Θυμίζω πως ο αριθμός των νεκρών απο κοβιντ ειναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των ανθρώπων που εξήλθαν απο τις ΜΕΘ κάτι όχι μόνο παράξενο και καινοφανές αλλά παντελώς απαράδεκτο. Αυτό δεν θεωρήθηκε επιτυχία, για την ακρίβεια δεν θεωρήθηκε καθόλου γτ μέχρι να το καταλάβεις πρέπει να στο εξηγήσουν κάμποσο διοτι η πληροφορία αυτή δεν ειναι ακριβως κυκλοφορίσιμη, οποτε ψιλοαποσιωπάται.

Θυμίζω πως για χιλιάδες χιλιάδων μαθητών η φετινή σχολική χρονιά πήγε όλη στα σκουπίδια καθως ο σχεδιασμός αντιμετώπισης της πανδημίας ήταν απαράδεκτος και η υλοποιηση του -απαράδεκτου- σχεδιασμού ήταν τελείως για τα μπάζα. Και όχι, αν δεν έχεις παιδια στο σχολείο ΔΕΝ δικαιούσαι για να ομιλείς (όπως και αν η 50αρα συνδεση  που πληρώνεις ειναι όντως 50αρα, κάτι αρκετά σπάνιο, ή αν έχεις Χ παιδιά και Χ λαπτοπς, ή, κοιτα να δεις ρε, αν έχεις λεφτά για 50άρα ή Χ λάπτοπς ή για σπίτι με Χ δωμάτια και δεν χρειάζεται ο Βενιαμιν να παρακολουθει τα μαθηματα του απο την κουζίνα ή απο την κούνια του μικρού, ή ......τελος παντων καταλαβαίνετε).

Θυμίζω πως οι άχρηστοι άνθρωποι που νέμονται την εξουσία σπατάλησαν εκατομμύρια και εκατομμύρια σε "καμπάνιες ενημέρωσης" της κακιάς ώρας των οποιων το τελικό αποτέλεσμα ειναι μια συμπαγής μερίδα του κόσμου να αρνείται να εμβολιαστεί λόγω σοβαρών επιχειρημάτων όπως ότι τα εμβολια εχουν μικροτσιπ, 5G, μαγνητίζουν κουτάλια και άλλα τέτοια έγκυρα και αντικειμενικα. Εμ τι να σου κάνω, όταν ο Υπουργός Αναπτυξής σου πουλαγε μεχρι πολύ πρόσφατα νανοβιογιλέκα με τα οποια ο ίδιος "αισθανόταν καλύτερα", ο Υπουργός Υγείας σου μείωνε το προσωπικό στα νοσοκομεία, η Υπουργός Παιδείας σου (χμ, και οι προηγούμενοι) εχει φροντίσει να διδάσκονται τα παιδιά περισσότερες ώρες Θρησκευτικά απο Βιολογία, ενω εσύ παράλληλα δυο χρόνια τώρα προσλαμβάνεις μπατσους και αγοράζεις περιπολικά, ε τι σκατά ακριβώς περιμένεις απο το πόπολο; Οταν σε κάποιον επανειλημμένα και σε βάθος χρόνου φέρεσαι σαν να ειναι τελειωμένος μαλάκας και γίδι, ε στο τέλος και αυτός θα το πιστέψει και έτσι θα φερθει. Γιατι (πχ) μονο καποιος που σε θεωρεί τελειωμένο μαλάκα (και γίδι) θα έλεγε πως οι "αλλοι" πουλήσανε την Μακεδονία για τις συντάξεις και θα περίμενε να το φας,όπως και το έφαγες άλλωστε, γιατι τελικα εισαι τελειωμένος μαλάκας και γίδι.

Ερμηνεία: 

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ερμηνεία. Όλο το θέμα της πανδημίας αντιμετωπίστηκε με ένα κράμα πολιτικών αποτελούμενων απο τους εξής βασικούς άξονες:
* Σιγά τα λάχανα, το χουμε, διοτι Κυριάκος
* Σημασία δεν εχει να παμε καλα, σημασία έχει να λέμε ότι πάμε καλά (γιατί Κυριάκος). Αν όλοι συμφωνούμε πως πάμε καλα, αυτομάτως η κατάσταση μας βελτιώνεται,διοτι, τελος πάντων, Κυριάκος.
* Υπο τις Χ συνθήκες (πχ πανδημία) το βασικο ερώτημα ήταν με ποιους δικούς μας μπορούμε να κανουμε καμια δουλίτσα θες για τις μάσκες, θες για τα απολυμαντικά, θες να δώσουμε κανα φράγκο, θες να στειλουμε κοσμο στις  κλινικές τους, και όχι πως θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα διοτι Κυριάκος (τα παμε αυτα)
* Όταν κατι δεν πάει καλα ποιους μπορούμε να ενοχοποιήσουμε; (διαδηλωτες, νέοι, αριστεροι, μειονοτητες προτιμούνται πάντα απο τις δεξιες κυβερνήσεις)
* Σημασία έχει τα κουτάκια μιας todo list να κλικάρονται είτε έγινε η δουλεια είτε όχι (πχ σχολεία και τηλεδιδασκαλία, ενημέρωση για κοβιντ απο ΜΜΕ, αυξηση κρεβατιών ΜΕΘ χωρις εντατικολόγους κτλ κτλ). Γενικά σημασία δεν έχει το παραγώμενο αποτέλεσμα, αλλά το να λέμε ότι παράξαμε αποτέλεσμα. 
* Ο Ρωμανός έχει καλές ιδέες σχετικά με το τι να κανουμε και το τι να πούμε. Και ο Κυρανάκης ακομα καλύτερες.



Υ.Γ. Ο σύντροφος Πολάκης λέει μαλακίες.



1 σχόλιο:

  1. Νομίζω ήταν ιδιαίτερα ευφυές όταν ανακοίνωσαν στα δισεκατομμύρια μικρούλικων κωρονοϊών ότι τους άνοιγαν την Ακρόπολη δωρεάν για τουρισμό, και μόλις ανέβηκαν στον Ιερό Βράχο μια Κυριακή οι ιοί, με σορτς και ρέημπαν, τσουπ! Τους πλάκωσαν κάτω από πλάκες τσιμέντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir