Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 04, 2007

Απίθι εις κόρακας

Intro (ζήτω που καήκαμε):

Καλά τα έλεγα πως θα γίνει της παλιοπουτάνας εδώ πέρα με δωρεές, τηλεμαραθώνιους κτλ. Ελπίζω μόνο οι πολιτικοί μας να κόψουν την συνήθη τους ασχολία (τραβηχτικές ή πάσες σε ημέτερους) και να κάνουν και τίποτε, έστω και κατά λάθος.

Πάντως οι πρώτες μέρες μετά ήταν απόλαυση. Πήρε επίδομα ο καθένας. Έψαχνα να βρω καμιά Μαρία να της σπάσω το πόδι, έτσι ώστε να πάρει και αυτή επίδομα (το πιάσατε έτσι; Μπρρράβο άτιμα!)

Και εδώ είδα και πάλι τη διαφορά μεταξύ ανίκανων και λαμογιών. Οι μεν ερχόντουσαν καραβιές με τον πολιτευτή τους (λένε έτσι; ΔΕΝ είδα εγώ, γιατί ο μαλάκας φύλαγα σκοπιά στο δάσος), οι δε, πολύ πιο ξύπνιοι, πήγαιναν μόνοι τους λέγοντας:
"Εντάξει μωρέ θα βάλουμε και έναν 'δικό μας' γεωπόνο να υπογράψει πως μας κάηκαν οι ελιές και είμαστε μια χαρά"

Μετά τις πρώτες φυλακίσεις όμως πολλοί μάσησαν και λένε τα πήγαν πίσω (μαλακία, αφού την κάνεις που την κάνεις, κάν' την σωστά ρε παλιομπαγλαμά). Πάντως τα κωλόμπαρα, τα σκυλάδικα (όσοι ξύπνιοι έχουν ανοίξει anyway), οι μπαρμπουτιέρες κτλ αναμένεται να έχουν τρελές δουλειές αυτήν την εβδομάδα, ειδικά στην βόρεια Ηλεία που δεν πολυκάηκε.

Ελπίζω πως το χρήμα που θα πέσει είτε έτσι είτε αλλιώς θα κάνει κάτι γιατί, κακά τα ψέμματα, από ένα σημείο και κάτω ο νομός έχει ντυθεί στα μαύρα. Είναι μια χρυσή ευκαιρία για την περιοχή ομολογουμένως, ΑΡΚΕΙ να έχουμε βάλει μυαλό, το οποίο και δεν πολυπιστεύω!


Main Theme (Εκλογές έρχονται):
Ερώτηση πολιτικής υφής: Ποιός **$&^ν*&% ΠΑΣΟΚος σκέφτηκε να στείλει στον ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ψηφοδέλτιο επικρατείας το οποίο και ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ; ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕ;Και όχι μόνο αυτό αλλά μετά έσκουζαν κιόλας οι χαμένοι. Εν τω μεταξύ στην κυβέρνηση ακόμα τρίβουν τα μάτια (και τα χέρια....) τους από την απίστευτη αυτή πατατιά η οποία και :
α) Πείθει πως το "αντίπαλον δέος" τρέχει μόνο του και βγαίνει ...τρίτο (επιμένω)
β) Αποσύρει την προσοχή από τον χαμό που γίνεται εδώ πέρα και την επικεντρώνει σε μαλακίες. Όπως λέει και o _st_ "Ο κοσμος καηκε και το μουνι χτενιζεται" !

Άκουσα στο ραδιόφωνο σήμερα πως οι Πασόκοι το ήξεραν πως απαγορεύεται, αλλά το έστειλαν έτσι και αλλιώς με το σκεπτικό πως ο Άρειος Πάγος θα το άφηνε και πως θα κέρδιζαν την (παρανομότατη) υπόθεση στο εκλογοδικείο! Και μετά μιλάνε για "πραξικόπημα της Δεξιάς στην Δικαιοσύνη" οι ξεφτίλες!

Ρε μήπως φοβήθηκαν πως θα φάνε αμφότεροι μαύρο στις εκλογές και άρχισαν τις γνωστές μαλακίες για να ψαρώσει ο κόσμος και να υπάρξει και λίγη πόλωση; Υπενθυμίζω πως τα πιο πολλά γκάλοπ δείχνουν μια στροφή του κόσμου μακρυά από τους δυο μεγάλους, στροφή την οποία έντεχνα προσπαθούν να τραβήξουν τα μικρότερα κόμματα. Ο φόβος της μη αυτοδυναμίας τους έχει κάνει τους μεγάλους να χάσουν τα αβγά και τα πασχάλια.

Πρόταση προς τα αριστερά κόμματα: Καλά κάνετε και λέτε "καμία συνεργασία με τον δικομματισμό" κτλ ΑΛΛΑ ΕΑΝ ρε χαμένοι βγει το αναμενόμενο σκηνικό μη αυτοδυναμίας δεν είναι καλύτερα να είστε μέσα στην κυβέρνηση με δικαίωμα βέτο και σαφώς εκβιάζοντας από το να γκρινιάζετε στην απέξω; Δεν ζητάμε και πολλά. Μια αριστερά που θα απαιτήσει από τους μεγάλους 5 αυτονόητα πράγματα, πράγματα που ζητάτε έτσι και αλλιώς.

π.χ. "Έλα δω ρε Κώτσο και συ ρε Γιωργάκη. Καταργήστε τρομονόμο, κάμερες στους δρόμους, δώστε μας το ΥΠΕΧΩΔΕ, κάντε το βασικό μισθό 1300 ευρώ και παίρνετε ψήφο εμπιστοσύνης."
Τόσο δύσκολο είναι;

Προς ΛΑΟΣ: Χέρι χέρι να σταυρώσουμε την Έφη (δόξα τω Θεώ μια χαρά είμαστε ακόμα....αν και με αυτά που βλέπω επιφυλάσσομαι για το μέλλον). Η Τίνα Σπάθη θα κατέβει υποψήφια;

Outro:
Δεξιά θα δείτε το μικρό γκάλοπ του aeisixtir. Με υποχρεώσατε όσοι ψηφίσατε μιας και τουλάχιστον ΔΕΝ έχω φανερούς Πασοκονεοδημοκράτες αναγνώστες (ή αν έχω ντρέπονται.....και αυτό καλο είναι).

Έχουμε λοιπόν: Επί συνόλου 16 γενναίων ψηφοφόρων 12 ψήφους που μετράνε, 1 λευκό και τρεις μυστικοπαθείς. Ας τους θεωρήσουμε απέχοντες δίκην οικονομίας. Η αποχή λοιπόν πάει στο 18,75 %. Στις κανονικές εκλογές είναι γύρω στο 25%.

Πρώτο κόμμα βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με 37%. ΑΝ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ την αποχή τότε το ποσοστό του εκτοξεύεται στο 6/13 = 46,2% και σχηματίζει κυβέρνηση με 160 τουλάχιστον έδρες! Οι Οικολόγοι από το ταπεινό πλην τίμιο 18% πάνε στο 23% και έχουν μια καλή φέτα. Το ΚΚΕ, καταδικασμένο ως φαίνεται να βγαίνει σε όλες τις εκλογές τρίτο, ανεβάζει το ποσοστό του από το 12% στο 15,3% . Το ΛΑΟΣ από το 6% πάει στο 7,7% και τσιμπάει κανα-δυό έδρες ακόμα.

Καταλάβατε ρε σεις γιατί ΔΕΝ πρέπει να απέχουμε στις εκλογές η να το κάνω πιο λιανά;

Στα Λευκά τώρα. Υπάρχει ένα θέμα, καθώς ο νόμος λέει ρητά πως πρέπει να προσμετρώνται στο σύνολο (άρα να υπάρχουν και εν δυνάμει άδεια έδρανα στην βουλή). Κανείς όμως δεν τα μετράει, ούτε πιστεύω πως θα το κάνει. Άρα πρέπει να αφαιρέσουμε και το γενναίο λευκό, παράνομα ίσως αλλά πρακτικά.

Τελική κατανομή λοιπόν:
Αλεξίκας: 50%
Πρασινάδα: 25 %
Αλέκα: 16,7%
Γιώργος / Έφη: 8,3 %

Άκυρα/Λευκά: 4 (αριθμητικά για να μπερδευόμαστε)
Αποχή: 18,75 %.

Με αυτό το φορμάτ θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα και οι απέχοντες/λευκοί/άκυροι μπορεί να νιώθουν περήφανοι αλλά στην ουσία η απουσία τους ισχυροποιεί αυτούς που υποτίθεται πως αποδυναμώνει, αναλογικά άρα πιο πολύ το πρώτο κόμμα, δηλ τον ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμένω.


Υ.Γ.: Ρε συ πλάκα θα είχε να μου βγει το γκάλοπ και να έχουμε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ εκτός βουλής!!!

41 σχόλια:

  1. "Ρε μήπως φοβήθηκαν πως θα φάνε αμφότεροι μαύρο στις εκλογές και άρχισαν τις γνωστές μαλακίες για να ψαρώσει ο κόσμος και να υπάρξει και λίγη πόλωση;"

    Ακριβώς έτσι!

    Να δείς που οι δυό μεγάλοι θα πάρουν κάτω από 40% έκαστος και θα γελάμε με την τσαντίλα τους...

    (Τόσα ρουσφέτια τους τάξαμε και δε μας σταυρώσαντ τα αρχίδια, παρά πήγαν και σταύρωσαν αυτό το τσόλι την Σαρρή με το πεσμένο βυζι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεκίνησαν με την προοπτική ότι θα πιάσουν τον κόσμο εξ απήνης και δεν θα είναι πολωμένες οι εκλογές αυτές αλλά τελικά με τούτα και με κείνα κατάφεραν ακριβώς το αντίθετο. Στο καλύτερο βέβαια που μπορούμε να ελπίζουμε είναι η μη αυτοδυναμία της χ,ψ κυβέρνησης. ΕΑΝ (λέω εγώ τώρα!) η αριστερά αποφάσιζε κάποια στιγμή σε αυτή την ζωή να συνεργαστεί και να συγκεντρώσει το σύνολο των ψηφοφόρων της σε μια ενιαία παράταξη, τότε θα μπορούσαμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο αλλά όνειρα θερινής νυκτός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/9/07 12:23

    Συμφωνώ απολυτα παίδες. Εννοείται οτι γι'αυτό το λόγο γίνονται. Η τακτική πόλωσης ευννοεί τη συσπείρωση του κόμματος και κατά τη γνώμη μου εκεί είναι που έχουν ρίξει το βάρος της τακτικής τους οι δύο "μεγάλοι" (μαλάκες προσθέτω εγώ). Κι αυτό γιατί είμαι βέβαιος οτι έχουν καταλάβει οτι από το κοντέινερ με τους αναποφάσιστους σ'αυτές τις εκλογές δε παίρνουν τίποτα ή μάλλον παίρνουν τ'αρχίδια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γενικά δε διαφωνώ. Ωστόσο, αν τα μικρότερα κόμματα συμπλεύσουν με μία κυβέρνηση θα χάσουν τον κόσμο τους. Σαφώς και είναι καλύτερα να συμμετέχουν, αλλά θέλουν να αποφύγουν ακι τις όποιες ευθύνες τους καταλογιστούν και πολιτικά και ιδεολογικά.

    Από την άλλη, το λευκό και το άκυρο είναι απλά δειλία έκφρασης πολιτικής γνώμης που διαμορφώνεται και καθδηγείται από τη δημοκρατική προπαγάνδα.

    Για τη Γεννηματά, ας πούμε ότι ο Άρειος Πάγος (ο διορισμένος δηλαδή) όντως δεν είχε κανένα λόγο να ασχοληθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε παιδια το αρθρο λεει
    "Τα ανώτερα αιρετά μονοπρόσωπα όργανα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης δεύτερου βαθμού δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ούτε να εκλεγούν βουλευτές κατά τη διάρκεια της θητείας για την οποία εξελέγησαν, ακόμη και αν παραιτηθούν"
    απο εκει και περα ολα τα ακουω βερεσε...

    Ειναι παντως απιστευτοι! Ο ενας ανικανος εντελως και οσο για τον αλλον δεν εχω καταλαβει ακομα αν αυτος κανει μαλακιες ή του βαζουν τρικλοποδιες οι εσωκομματικοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω ρε παιδιά. Κι εμένα με προβληματίζει ό,τι αφορά στην αριστερά (προσωπικά, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν τα θεωρώ αριστερά). Ίσως θα πρεπε να έχουν μια πιο "διπλωματική" τακτική. Από την άλλη όμως, όταν ιδεολογικά είσαι εντελώς αντίθετος με κάποιον, μια ενδεχόμενη συνεργασία δεν αποτελεί ταυτόχρονα και προδοσία; Δεν αντίκειται στις αρχές σου; Άλλοι προτιμήσαν να πεθάνουν προκειμένου να μείνουν πιστοί σ` αυτά που πιστεύουν. Πόσο μάλλον ότα αυτές οι αρχές κι αυτά τα πιστεύω είναι πέρα για πέρα σωστά.

    ...Δεν ξέρω...
    Σίγουρα πάντως, ΟΧΙ σε λευκά και άκυρα. Όσο για την αποχή, για μένα είναι απαράδεκτη! Δεν δηλώνει απολύτως τίποτα. Αποχή από τι; Από το δικαίωμά μου να συμμετέχω, έστω και μ` αυτή τη μοναδική ψωροψήφο που μου επιτρέπουν, στην διαχείρηση της ίδιας μου της ζωής; Πρέπει όλοι να το πάρουμε χαμπάρι: Αν δεν αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι ν` αλλάξουμε κάποια πράγματα για τον εαυτό μας, κανένας δεν θα μας τα χαρίσει. Μακάρι να είχαμε κάτι παραπάνω από το δικαίωμα/υποχρέωση της ψήφου. Μέχρι τότε όμως, εγώ, αυτό το ελάχιστο δεν τους το χαρίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος4/9/07 15:44

    Δυστυχώς δεν μπορεί να φτιαχτεί με αυτά τα κόμματα εξουσίας κυβέρνηση συνεργασίας που θα δεσμευτεί σε αυτά τα 5 πράγματα που λες.
    Με κάποια άλλα, στο μέλλον, ίσως.

    Παρεπιπτόντως, είπα τελικά να ανοίξω σιγά σιγά την συζήτηση που έλεγαν αρκετοί και στα μπλογκς (νομίζω και εσύ το αναφέρεις που και που) για την ενότητα των αριστερών κομμάτων.

    Όσοι ενδιαφέρονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @polsemannen: Μακάρι ρε φίλε να πάρουν...τα τρία μας!
    Όσο για την έφη τι να πω...." πιστεύω στην ΕΛλάδα, πιστεύω στο Χριστό"....που πάμε ρεεεεεεεεεεεεε

    @ellie: Δεν είναι ανάγκη να μπουν όλοι σε ένα καλούπι άμα δεν γουστάρουν. Έτσι και αλλιώς είναι παράδοση στην (ελληνική τουλάχιστον) αριστερά, όταν γεμίζουν τηλεφωνικό θάλαμο να επέρχεται η διάσπαση! Βασικές συμφωνίες σε 5 πράγματα θέλω, και αν τους βισματώσεις τους μεγάλους ξεχνάνε και κόστη και αηδίες. Είδες ζεστό χρήμα που έδωσε η ΝΔ όταν την έζωσαν τα φίδια; Θυμήσου επίσης τα φράγκα που είχε σπρώξει το ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη για να στηρίξει το χρηματιστήριο (και τα οποία ουσιαστικά εξατμίστικαν). Στην ανάγκη λοιπόν των μεγάλων να ΕΙΝΑΙ από πάνω πρέπει να πατήσουν οι αριστεροί, γιατί αλλιώς θα τους βγει ο χέρι χέρι από αριστερά και την πουτσ.....αριστερίσαμε!

    @brandon: Είθε να βάλει το χέρι του ο, λογικά τσαντισμένος, Ζευς και να πάρουν τα παπαπαπάρια μας!

    @Δείμος: Παρ1. Άψογος
    Παρ2. Ναι. Προτείνω τον όρο δημοκρατικός κτλ να τον βάζεις σε εισαγωγικά αντί να τον έχεις σε italic μιας και μου φαίνεται πως εννοείς σαφώς την δημοκρατία/δημοκρατικότητα με την σημερινή της έννοια.
    Παρ3. Διαφωνώ ριζικά. Δεν ήταν τυχαίο ψηφοδέλτιο. Ήταν το επικρατείας και στο νο 1 ήταν η νομάρχης τους, δηλαδή την ήξεραν (και χωρίς να το ψάξουν). Αν την άφηναν στην ουσία θα έκαναν παράβαση καθήκοντος. Στην καλύτερη έπρεπε να την καλέσουν σε απολογία, κάτι που εδώ έτσι και αλλιώς περιττεύει γιατί η θέση του νομάρχη δεν είναι κατηγορία αλλά ιδιότητα! Αν δηλαδή τους έκανε πρόταση το Πασόκ με φυγόδικο μέσα (πχ Αντωνία Ηλία) θα έλεγαν οκ ας πάει στο εκλογοδικείο; ΔΙΚΑΣΤΕΣ είναι οι άνθρωποι και όχι κλητήρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @_ST_: Ακριβώς όπως τα λες. Το άρθρο είναι σαφές για όλους πλην Γιωργάκη/Κίμωνα τελικά. Τα ενδεχόμενα εσωκομματικών τρικλοποδιών και καθαρής βλακείας είναι ισοπίθανα κατ εμέ και το ένα δεν αποκλείει το άλλο.

    @Leigh-Cheri: Χμμμ ορισμοί δικοί μου: ΠΑΣΟΚ: Μια χαρά δεξιά.
    ΣΥΡΙΖΑ: Αριστερούλικα
    ΚΚΕ: -Καλημέρα σας. -ΟΧΙ!

    Περι προδοσίας, ιδανικών κτλ : Αυτά είναι για ... τις πλέμπες :-)
    Η πολιτική είναι η τέχνη των συμβιβασμών για το αμοιβαίο "κέρδος". Δεν έχουμε να κάνουμε με θρησκείες ή απαρέγκλιτα δόγματα, όταν η πολιτική πέφτει σε αυτό το επίπεδο τότε είναι απλό οπαδιλίκι κατ' εμέ. Είναι καλό να έχεις κάποιες απαράβατες αρχές αλλά αυτές να έχουν όρια και όχι να υπαγορεύουν και το πως θα κατουρήσεις :-)

    Πχ στον ελληνικό εμφύλιο, πολλοί ΚΚΕδες αντάρτες εκτελέστηκαν επειδή είχαν σχέσεις (με συναίνεση κτλ) με αντάρτισσες! Τι να πει κανείς, οι αγάμητοι στην εξουσία!

    Περί αποχής κτλ: Συμφωνούμε απόλυτα.

    @a8lios: Αν δεν μπορεί με αυτά τα 5 τότε να πάνε να απαυτωθούν. ΑΝ και νμζ πως αν και όταν σφίξουν τα γάλατα οι δυο τραμπαρίφες θα είναι μια χαρά συμβιβαστικοί. Τα μικρά κόμματα πρέπει ΣΑΦΩΣ να παίξουν το βαρύ πεπόνι αλλά όχι και να ζητάει το 5-7% τον ουρανό με τα άστρα από το 35% ,σωστά;
    Πιστεύω πάντως πως σε ενδεχόμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΚΚΕ (...έχει ξαναγίνει, σωστά;) τα πράγματα θα είναι σαφώς ευνοϊκά αν το ΚΚΕ το παίξει καλά.

    Η συζύτηση που ξεκίνησες έχει πολύ ζουμί και θα δηλώσω το παρόν - αλλά αύριο οκ;



    @all:
    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ!

    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΑΖΑΜΕ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...


    ΥΓ.

    ΟΧΙ ΟΙ ΑΓΑΜΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

    ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΛΕΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε zaphod για να πω και κάτι σοβαρό.. εγώ λέω αν.. λέμε αν.. μου τάξει κάτι το Εφάκι να μη του ρίξω ένα ψήφο;
    Χέρι χέρι λοιπόν αλλά εγώ λέω να το κάνω μανίκι;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είμαι στο αμήν να σχολιάσω το "αριστερούλικα" του ΣΥΝ, αλλά θα το αφήσω.
    Όσο για τη μετεκλογική συνεργασία, τα άτομα είναι απίστευτοι και συμφωνώ απόλυτα με όλους. Η όλη φάση μου θυμίζει τον Ζαχαριάδη στις εκλογές του 45 και την απόφαση για αποχή (τώρα θα κάνουν αποχή από την κυβέρνηση) - 60 χρόνια μετά ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΥΑΛΑ ΕΧΕΤΕ ΡΕ????

    Ρε παιδιά ποια πόλωση; Τί γίνεται εκεί κάτω; Εδώ στο νησί αν δεν ανοίξεις τηλεόραση δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Ούτε μια αφίσα. Και σε Σύρο - Νάξο που πέρασα τις προηγούμενες μέρες αν εξαιρέσεις απο ένα ταμπλό σε γραφεία υποψηφίων βουλευτών δεν είδα τίποτα. Ούτε αφίσες,ούτε εκλογικά κέντρα, ούτε διαφημιστικά - τίποτα λέμε. Εκεί στην ηπειρωτική Ελλάδα τί συμβαίνει; Έχετε φραμπαλά;
    Σε 10 μέρες έχουμε εκλογές και αν έμενα εδώ όπως πάει το πράγμα μπορεί να ξέχναγα και να ψηφίσω - μιλάμε για τόση νέκρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος5/9/07 02:40

    Χωρίς να θέλω να περιπέσω σε προεκλογικές εσχατολογίες και αντιπαραθέσεις εν όψει των δεινών που βαραίνουν το τόπο μου αλλά ούτε και να περιαυτολογήσω θα αναφέρω τα εξής:
    Σήμερα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο πέρασε ένα ψήφισμα του οποίου το περιεχόμενα μας ενδιαφέρει ταμάλα παρ'αυτα!!! (www.europarl.europa.eu -prwtoselido!!!)
    Και του οποίου βεβαίως βεβαίως οι κύριοι εμπνευστές και κινητές υπήρξαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές...έτσι για να στέκονται αντάξιοι των περιστάσεων όταν τους χρειάζεται η πατρίδα...δε θέλω να κομματοποιηθώ και να δώσω μπράβο σε μερικούς κ σε άλλους όχι...εκείνο που έχω να αναφέρω είναι ότι το ζήτημα μας το οποίο έχει αναχ8εί σε όχι μόνο ευρωπαϊκής αλλά και παγκόσμιας εμβέλειας έχει αρχίσει και ανησυχεί τις Βρυξέλλες και θα πέσουν πολλά φράγκα από το ταμείο αλληλεγγύης σ'αυτή τη χώρα. Να είμαστε απόκοντα που λέμε και στο χωριό μου για να μην τα φάνε τα ''λαμόγια'' που μόλις είδαν τα ευρουλίνια να πέφτουν σαν το μαννα εξ'ουρανών έτρεχαν να τα καταχραστούν από όπου φυσάει...τράπεζα...άει σιχτίρ...συγχήστηκα (πετυχημένη η ονομασία του βλογ αγαπητέ παρεπειπτόντως). (κι άλλη παρένθσεση, Τα χε πει ο Τζιμάκος: "ΈΛΛΗΝΑΣ...ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ..."αλλά ποιος τον άκουγε).
    Ως προασπίστηρια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και ποσός αδιάφορη περί των προεκλογικών κοκκορομαχιών που σκοτίζουν τα πα...ρια των Ελλήνων θέλω να πω ότι η παρουσία των Ελλήνων στα ευρωπαϊκά δρώμενα σήμερα που άλλαξαν την ημερησία διάταξη για την πάρτυ μας ήταν συγκινητική, τη παρατήρησα από κοντά...
    Άντε μετά βρες και καμιά άλλη Πατουλίδου για την Ελλάδα ρε γαμώτο και καμιά άλλη Φώφη για να χουνε οι μαλάκες των ελληνικών media να ασχολούνται...Τάχα μου ο Γιωργάκης δεν τα ήξερε αυτά...που αν όντως ήταν έτσι,το μόνο που έχω να πω: "Αντιπρόσωπος του 30% και βάλε Ελλήνων????ντοπίς!
    Ερώτηση διευκρινιστική εξ'αποστάσεως: πόσο ασχολήθηκαν τα ελληνικά κανάλια με αυτό το ζήτημα εχθές και σήμερα....???

    Υ.Γ. Αν είναι να έχουμε την Έφη να μας κάνει striptease στην Βουλή που ''στολίζει''τη Βασιλίσσης Αμαλίας τότε να αλλαξοπιστήσω και να "αλλαξόφυλίσω" κ. Zaphod. Ο χέρι χέρι πάντως κατάφερε - δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε ???- να αποσπάσει τη προσόχή και να κάνει τους Έλληνες έστω και με αυτό το τρόπο να ασχολούνται με τη πάρτυ του...Αλήθεια το Χριστόδουλο τον ρώτησε???

    Artie-Blondie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος5/9/07 10:34

    2Slartibartfast : Γιατί να έχετε πόλωση εσείς ρε μήπως έχετε να σας κάψουν και τίποτα ;-) Φαντάζεσαι ειδήσεις : "Τραγικές στιγμές ζουν οι Κυκλάδες, χιλιάδες στρέμματα μαιντανού, θυμαριών και κάπαρης έχουν αποτεφρωθεί. Δραματικές στιγμές ζουν και οι θαμώνες τους Σούπερ Παραντάις που έχουν εγκλωβιστεί στην πισίνα και πάνω στις μπάρες. Προσπάθειες απεγκλωβισμού τους γίνονται με κέντρο επιχειρήσεων το Pierro's. Τα "παλλικάρια" ρίχνουν τις κορμάρες τους με αυταπάρνηση στη μάχη με τις φλόγες". Χαχαχα.Όχι ρε μαν δεν έχει επέρθει καμιά πόλωση. Απλά οι 2 μεγάλοι το προσπαθούν αυτό για να -όπως προείπα- ενισχύσουν την συσπείρωσή τους.

    2Zaphod: Περί ορισμών των κομμάτων (εντάξει δεν είμαι και ο Μπαμπινιώτης)
    ΝΔ-ΣΕΒ : Φεουδαρχική Δημοκρατία (Αφήστε και μας να φάμε μωρεεεεεε, 20 χρόνια τρώγατε ή μάθανε πως γαμιόμαστε πλακώσανε κι οι γύφτοι)
    ΠΑΣΟΚ-ΑΚΤΩΡ-ΧΤΙ.ΣΕ.ΚΑΙ.ΣΥ.ΜΙΑ.ΜΕΖ.ΟΝΕΤ.Α.ΜΠΟ.Ρ.ΕΙΣ : Βρεφονηπιακός Σοσιαλισμός. (Μιά ω-ραί-α πε-τα-λουου-δα).
    ΣΥΡΙΖΑ (πως λέμε κόντρα ξύρισμα): Πες μου οτι είσαι άτριχος/Αριστερά διαίτης. (Σου το έχω ξαναπεί οτι αυτοί μου θυμίζουν γιαούρτι light 0%. Τι είναι αυτά ρεεεεεε)
    Για το ΚΚΕ θα συμφωνίσω απόλυτα.
    ΛΑΟΣ : Δύο μόνο λέξεις, Χρυσανθακόπουλος, Σαρρή τι να σχολιάσεις, αυτό σου λέω μόνο, ΤΕΛΟΣ.
    ΔΗΑΝΑ : Αν το μεταφράσεις απευθείας στ'Αγγλικά (Diana) δε σου έρχεται κατευθείαν στο μυαλό το κωλόχαρτο; Εκεί πρέπει να έχουν μαζευτεί όσοι κόβονται από τις Στρατιωτικές σχολές λόγω ύψους!

    Με τίποτα δεν είμαι ικανοποιημένος. Το συμμετοχική Δημοκρατία πάντως μου άρεσε σα λέξη. Θα ήθελα να το δω σαν εφαρμογή στην πράξη.

    Το εκνευριστικό είναι πάντως οτι μιά ζωή με παροχές προεκλογικά ζητούν την ψήφο. Ένταξει θα βοηθήσουν σήμερα αλλά μετά ποιός πληρώνει; Εξακολουθώ να επιμένω σε ριζικές θεσμικές αλλάγες που θα προλαμβάνουν και ΟΥΧΙ να θεραπεύουν.

    2Δείμος : Δε ξέρω φίλε αν το ξέρεις από πρώτο χέρι περί Αρείου Πάγου και μη δικαιωματικής παρεμβολής του στα εκλογικά δρώμενα, εγώ δε γνωρίζω. Δε πιστεύω να σ'έπεισαν τα κλαψομουνίσματά τους και τα αντεπιχειρήματά τους πάντως όλα αυτά μου κάνουν κάτι σε "εντάξει κύριε Δικαστά έκλεψα αλλά ο αστυνομικός που με συνέλλαβε ήταν εκτός υπηρεσίας,δε θα'πρεπε". Ήταν παραβίαση του Συντάγματος και το'ξεραν.

    2a8lios : Περί ενότητας των αριστερών σχημάτων : βρισκόμαστε μπροστά σε μία τρανή απόδειξη οτι το Σύμπαν ΔΙΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ

    Σταματάω γιατί το παράχεσα. Ευτυχώς το blog δε χρεώνεται όπως το τηλεγράφημα με τη λέξη γιατί θα είχα ξεφραγκιαστεί.....

    ΣΤΟΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος5/9/07 10:44

    Gromf

    Για αρχή καλό μήνα σε όλους αν και με εκλογές στα μέσα του μάλλον κατα διαόλου θα πάει.
    Σχόλιο 1: Η ψήφος είναι δική μου και την κάνω ότι θέλω.Ή την δίνω ή όχι. Ευτυχώς η δημοκρατία μου δίνει αυτό το δικαίωμα. Είναι και η αποχή είδος αντίστασης και διεκδήκησης!!! Κανένας σας δεν πήγε σχολείο? Δεν κάνατε αποχές για κάτι που θέλατε να πετύχετέ. Ή τότε σας βόλευε η αποχή!!!!!!!!!!! Ηρεμήστε και λίγο επαναστάτες.......%#@#*^&%#@@.
    Σχόλιο 2: Οι αναγνώστες σου και συναγωνιστές σου δεν κρύβονται πάντα!Ήμουν πασοκ ΟΣ αλλά όλοι κάνουμε λάθη και μαθαίνουμε από αυτά!!
    Σχόλιο 3: (ΑΣΧΕΤΟ αλλά και κάπως σχετικό) Πήγα την Δευτέρα στην καλύτερη συναυλία(ελλήνων καλλιτεχνών) που έχω πάει μέχρι τώρα, Χαϊνηδες και φίλοι!!!! Μόναδική εμπειρία! Ο φίλος ο Αποστολάκης(lyra & vocals) παρόλο που ήταν ΟΛΟΜΕΘΥΣΤΟΣ όπως μας ανακοίνωσε στην αρχή ήταν εκπληκτικός όπως και οι υπόλοιποι.Μέσα σε διάφορα που είπε υπό την επήρεια τσικουδιάς(αγιασμός τελικά είναι) ήταν και τι πολύ αληθινό "δεν περιμένω τπτ από τις κυβερνήσεις-πολιτεία.Όλα είναι δικά μας και απαιτώ από τον πλησίον μου να κάνει διάφορα για το περιβάλλον και για μένα όπως κι αυτός από μένα" Μεγάλες κουβέντες!!με νόημα βαθύ!!!
    Υ.Γ. (για τον μπρο) Ο Ψαραντώνης εδωσε ρέστα!!!
    Στο τέλος της βραδιάς (00:05) τραβήξανε την πρίζα οι διοργανωτές για να μην έχουν προβλήματα με τους μπάτσοι.Σας πληροφορώ πως η συναυλία τελείωσε 00:35!! Επί 30λεπτά τραγουδούσαν χωρίς μικρόφωνα μόνο με τον ήχο/απόηχο της λύρας, του λαούτου και του μαντολίνου.Αυτό θα πει συναυλία

    Ευχαριστώ για την υπομονή σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @athena: As Usual συμφωνούμε. Αγαμία και ψευτοσυντηριτισμός τέλος. Στόπ :-)

    @shades: Το είπε καλύτερα ο Λαζόπουλος:
    "Εσύ παιδί μου δεν είσαι για ψήφο, εσύ είσαι για ...." μπιιιιπ! :-)

    @slartibartfast: Συγκρίνεις ανόμοια. Άλλο η αποχή από τις εκλογές και άλλο το στυλάκι "εγώ δεν συνεργάζομαι με τα λαμόγια", που έχουν υιοθετήσει τα αριστερά κόμματα. Το σχέδιο φαντάζομαι είναι να εξαναγκαστούν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να συγκυβερνήσουν και έτσι να ακυρωθούν ταυτόχρονα μιας και θα φανεί πόσο ίδια είναι ως κόμματα/πολιτικές. Η ελπίδα είναι ο ελληνικός λαός ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ να ξεκολλήσει από τους δύο. Δεν είναι κακή ιδέα αλλά ξεχνά πως στην Ελλάδα η πολιτική αντιμετωπίζεται με όρους Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός.
    Περί πόλωσης: Δεν είπα πως υπάρχει πόλωση, είπα πως θέλουν να δημιουργήσουν πόλωση είτε για να μεγαλώσει η αποχή είτε για να σταματήσουν τις διαρροές.

    @ Artie-Blondie: Χμμ εγώ επιμένω στην Τίνα Σπάθη, ή έστω στην Jeena Jameson βρε αδερφέ (εδώ ήρθαν τόσοι και τόσοι "παλινοστούντες" το αμερικανάκι μας πείραξε;)
    Προτείνω στον χέρι χέρι να προτείνει και στον ΘΕΟ Γκουσγκούνη ο οποίος έχει αποδείξει πως στα ζόρικα αντέχει.

    Όσο είδα ειδήσεις δεν αναφέρθηκε λέξη από αυτά που μας μεταφέρεις από Βρυξέλες κτλ.
    Φράγκα είμαι σίγουρος πως θα πέσουν, η διαχείριση είναι που με φοβίζει. Anyway μπράβο στους ευρωβουλευτές μας, κυρίως για να σου κάνω το χατήρι :-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Bandon: Ρωτάω έναν φίλο κλασικό Πασόκο (ξέρετε, παλιός κνίτης, "συμπαθών και ενίοτε ψηφίζων το ΚΚΕ" κτλ):
    "Ρε συ τί σημαίνει συμμετοχική δημοκρατία; Δεν είναι πλεονασμός μιας και η λέξη δημοκρατία σαφώς και εμπεριέχει την συμμετοχή του δήμου (δηλ των πολιτών, δηλ ημών κτλ κτλ)"

    Και τί απάντησε;
    "Συμμετοχική δημοκρατία=δημοκρατικός συγκεντρωτισμός", κάτι που αποδεικνύει:
    α) πως και οι πασόκοι έχουν χιούμορ
    β) και πως ξέρουν να περιγράφουν καταστάσεις καλύτερα από τους δημοσιογράφους.

    Από που και ως που είναι ο Γιωργάκης σοσιαλιστής; Επειδή έτσι λέει; Είσαι ότι δηλώσεις; Άμα είναι έτσι και εγώ είμαι βραχμάνος μοναχός :-)


    @Gromf: Για την συναυλία: Αυτό που κάνεις λέγεται ψυχολογικός πόλεμος. Δώσε χαιρετισμούς στον δάσκαλο :-)

    Για την αποχή: Είναι πιο πολύ παθητική αντίσταση νηπιακού επιπέδου του στυλ "Δεν σας παίζω".

    Περί ΠΑΣΟΚ: Θαύμα Θαύμα! Ξεκόλλησες επιτέλους;!

    Αυτά που έλεγε ο Αποστολάκης τα έλεγα και εγώ και πολλοί άλλοι. Μπράβο του, αν και πλέον έχει καταντήσει αηδία να εξηγούμε τα αυτονόητα.


    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος5/9/07 12:30

    2Gromf : Τι λες ωρε (φίλτατε) γκιαούρη; Με την ψήφο σου δε προσπαθείς να επιβάλλεις ανατροπή καθεστηκότος συστήματος όπως στις επαναστάσεις. Το σύστημα αυτό το νομιμοποιείς με την αποχή σου. ΟΚ είναι δικαίωμά σου να απέχεις από κάτι που τουλάχιστον τώρα στα.....άντα σου (;-Ρ) το καταλαβαίνεις, άλλο όμως να απέχεις από θεσμούς που δε λειτουργούν χωρίς εσένα και άλλο από θεσμούς που ενδυναμόνωνται από αυτή σου τη στάση. Όταν είμασταν στο Γυμνάσιο σιγά μη καταλάβαινε πάνω από το 1% γιατί κάνει κατάληψη. Δε νομίζω να το παίζει κανείς Τσε, αλλά το δικαίωμα να μη θέλουμε να κυβερνόμαστε από το 30% των βολεμένων υπαλλήλων/θεμελίων του δικομματισμού. Εκτός και αν εσύ θέλεις να ιδιωτεύσεις (idiot)

    Έστω και στα γεράματα έβαλες μυαλό πάντως. Πήγες στην Τήνο;

    2Zaphod : Να δω ρε Πρόεδρα της κακιάς ώρας πότε θα το ελαφρύνεις λίγο το blog. Εσύ είσαι εκλεγμένος οπότε τι χολοσκάς; Ακόμα περιμένω ανάρτηση φωτογραφιών όπως υποσχέθηκες εκτός και αν ήταν ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ για να σε ψηφίσουμε. Αρε μαύρο που σου χρειάζεται. Μαύρο στο Zaphodγιαλούρο.

    2Slartibartfast : Ειδοποίησις δευτέρα. Αποστείλατε διεύθυνση διαμονής προς αποστολή οπτικού δίσκου εγγεγραμμένου με εικόνας περιέχουσας ποικίλην θεματολογίαν θερινής φύσεως ληφθείσας μετα συσκευής ψηφιακής απεικονίσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος5/9/07 12:55

    Α! και κάτι άλλο

    2Gromf: Εσύ αν τότε στο Γυμνάσιο είχες δικαίωμα να ψηφίσεις για να επηρεάσεις τις καταστάσεις που σ' ενοχλούσαν θα έκανες αποχή ή κατάληψη; Σίγουρα το δεύτερο μόνο αν ήθελες να χάσεις μάθημα. Για τον ίδιο λόγο γίνονται και απεργίες, επειδή δε μπορείς να έχεις αιρετούς εργοδότες ή εργασιακές συνθήκες – αλλοίμονο αν ήταν κι έτσι δηλαδή- αλλά "διορισμένες".

    2Zaphod : Σχολιάζοντας την πρότασή σου «Από που και ως που είναι ο Γιωργάκης σοσιαλιστής; Επειδή έτσι λέει; Είσαι ότι δηλώσεις;» αυτό φίλε είναι κάτι σαν την κληρονομιά στις Ελληνικές ταινίες. Για να καρπωθείς τα μπικικίνια θα πρέπει να αποδεχτείς και τους όρους του μακαρίτη (Ανδρέα). Είναι να τον λυπάσαι τον καημένο το Γιώργο, έχει κληρονομήσει χρέη. Είναι χρεωμένο το παλικάρι ρε παιδιά δώστε του κάτι……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. zaphod τωρα που μιλάμε για εκλογές, εχω μια απορία. Τελικά ελαβες ψηφο εμπιστοσυνης απο τις ξανθες καμπυλες? Ή θα υπάρξουν και επαναληπτικες εκλογες?
    Καλη επιτυχία πάντως!

    Αντιθέτως εμεις, φίλε, τις καταργησαμε τις εκλογες στο σπιτι και ορκιστηκάμε πίστη στη Βασίλισσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εδώ πάμε για κυβέρνηση συνασπισμού ....και ο θεός βοηθός :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τι θυμήθηκα τώρα με αφορμή τα περί βασίλισσας!

    Υπάρχουν 2 είδη αντρών:
    *Αυτοί που τους κάνει κουμάντο η γυναίκα τους

    *Και αυτοί που ΝΟΜΙΖΟΥΝ πως δεν τους κάνει!!!!


    Χαίρομαι που ανήκουμε στην ίδια κατηγορία, έχουμε δηλ μιαν άλφα αυτογνωσία :-)



    love&kisses

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Zaphod αγαπούλη, αν και τα ιστορικά κουράζουν το επιχείρημα για την αποχή το 45 ήταν παρόμοιο, πως δεν τους έκανε η κατάσταση όπως ήταν (το πολιτικό σύστημα, οι Άγγλοι,η νοθεία, ο ανάδρομος Ερμής, ο Άρης σε σύνοδο με τον Κουραδέζ XIV κτλ).. Το κλασικό ΟΧΙ που λες και σύ (ρε μήπως και ο Μεταξάς ήταν αριστερός;)
    Αν τώρα έκαναν μια κυβέρνηση συνεργασίας περνώντας 2-3 δικές τους θέσεις και προβάλλοντάς τες σαν κατακτήσεις τους, αποχωρώντας μετά απο κανα-δυό χρόνια επειδή δεν μπορούν να περάσουν τα υπόλοιπα που θέλουν δεν θα κέρδιζαν περισσότερα;
    Είτε αποχή - είτε μή συνεργασία - είτε σκατά στα μούτρα τους, εμένα μου κάνει ένα πράγμα: ΑΡΝΗΣΗ! Και επιτέλους χρειαζόμαστε μια δημιουργική αριστερά (με ελιγμούς, διπλωματία, αποτέλεσμα).
    Η αριστερά έχει καταντήσει να ναι πιο συντηρητική και απο τους δεινόσαυρους του δικομματισμού. ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΑΓΕΣ - ΚΑΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. Έχεις διαβάσει προκυρήξεις για απεργίες να τρελαθείς; (Άσε γιατί έχω πολλά καντήλια για την ΟΛΜΕ και τα αριστερά σχήματα και θα φορτώσω άσχημα)

    Σίγουρα θα στείλεις τις φωτογραφίες ή να ανάψω καμμια λαμπάδα στην Παναγία;

    2Brandon: Ξέχασες τις αχανείς εκτάσεις με τροπικά δάση ρίγανης. Η διεύθυνσή μου είναι πολύ δύσκολη και σημείωσέ την: ΕΠΑΛ ΤΗΝΟΥ - 84200 ΤΗΝΟΣ. Στείλε και κανα mail ρε δεσμευμένε τσάτσε της Microsoft!

    UBUNTU!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος6/9/07 10:12

    Gromf
    2zaphod,brandon
    1ο:Δε με καταλάβατε μικροι αθλιοι πλατύποδες!!!Δε μίλησε κανεις για κατάληψη πρωτ' απ'όλα. Μίλησα για το δικαίωμα της ψήφου μου, που μπορώ να την διαθέσω ή όχι, ανάλογα με τι;ς επιλογές μου.Αν ποσοστό άνω του 50% απέχει θεωρείται ακυρη η διαδικασία!!
    Δεν είναι κι αυτό ένα πολύ ωραίο μήνυμα που μπορούμε να περάσουμε στα κεφάλια????Ερωτώ?????
    2ο: Δεν αντιμιλούν και δεν αποκαλουν τον ΑΡΧΙμαγιστρο πποτεεεεεέ με διαφορα ονόματα εκτος από τα: τρισυπόστατε, αρχιμάγιστρε των 7 θαλασσών,των 5 ηπείρων και του τριγωνου των Βερμούδων κτλ.Σας την χαρίζω για τελευταία φορά!!!!
    3ο: 2zaphod:Ο ψυχολογικός πόλεμος θα συνεχιστεί όποτε και αν μπορώ μέχρι τελικής πτώσης!!Το νου σου ρεμάλι........
    4ο: Από συζητήσεις που έχω παρεβρεθεί,ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, παρά τις παροτρύνσεις όλων, και του συγκεκριμένου μπλογκ, θα πάνε να ρίξουν λευκό ή ακυρο.ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΜΕ ΤΠΤ.Άρα καλύτερο το αποχή μπας και 1 στο 1.000.000 κάτσει το σενάριο (βλέπε 1ο πάνω).Και δεν είναι παθητική στάση "δε σας παίζω".ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!χαχαχαχχαχαχαχαχχαχαΠαλιμπαιδισμός λεγεται και σας χτυπάει την πόρτα.Ίσως είναι και ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των πραγμάτων .σκεφτητε το λίγο!!!!!

    Για μια ακόμη φορά σας ευχαριστώ για την υπομονή σας
    Υ.Γ. Ανεξάντλητη την έχετε ε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος6/9/07 10:22

    Gromf

    Διόρθωση στην προ προ προτελευταία σειρά (.σκεφτείτε το ...)
    Γ....ω την ορθογραφία μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @gromf: Αυτό που λες:
    "Αν ποσοστό άνω του 50% απέχει θεωρείται ακυρη η διαδικασία!!"

    μπορεί να ισχύει στις σχολικές εκλογές αλλά στις δικές μας δεν το προβλέπει ΚΑΝΕΝΑΣ νόμος, ούτε και το Σύνταγμα. Αυτά που διαβάζεις περιγράφονται πιο σωστά με τον επιστημονικό όρο "μαλακίες" :-Ρ

    Άσε που και να γίνει, πάλι μαλακία είναι γιατί απλούστατα θα ...προκηρυχτούν νέες εκλογές! Εκτός και αν περιμένεις....καμία χούντα να μας σώσει :-Ρ

    Ρε δεν πα να έχει αποχή 90%, ξέρεις τι θα γίνει; Θα πουν στα κανάλια πως οι νέοι φεύγουν από την πολιτική και ο δικομματισμός θα πιάσει ποσοστό 95%. Και ΤΕΛΟΣ.

    Όσοι το κάνουν είναι μάλλον ή βαλτοί ή άσχετοι.
    Δες το πολύ καλό άρθρο της Νέλλης Ψαρού εδώ η οποία και προπαγανδίζει υπέρ του λευκού.

    Η αποχή, απλά φεύγει από την καταμέτρηση, όπως και τα άκυρα/λευκά. Για το σύστημα οι απέχοντες/άκυροι κτλ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Τα άλλα είναι σενάρια.


    Ξαναλέω πως εγώ έχω πειστεί πως το λευκό ΝΟΜΙΜΑ θα έπρεπε να προσμετράται αλλά το βρίσκω δύσκολο να γίνει, γι ' αυτό προτείνω η "ψήφος διαμαρτυρίας" να πάει σε μικρά κόμματα. Εγώ έτσι και αλλιώς θα ψηφίσω δεδομένο κόμμα ΣΟΒΑΡΑ. Για σένα ανησυχώ.

    @slartibartfast: Ουφφφφφ! Συμφωνούμε πως πρέπει οι μικροί να "εκβιάσουν" έμπρακτα τους μεγάλοι, μπας και κερδίσουμε ΕΜΕΙΣ κάτι. Τα υπόλοιπα είναι φιλολογία :-)

    @brandon: Εγώ ιδεολογικά είμαι...ελαφρύς, τα γεγονότα με βαραίνουν! Προβλέπω να επιστρέφω χαζός μετεκλογικά. Για δημοσίευση φώτο κτλ, αρκεστείτε στο νο 2 του wet t shirt που έχω αναρτήσει παλιότερα μιας και πλέον αντί για γκομενάκια το μόνο που θέλω να ανεβάζω είναι ... τραγούδια υπέρ της επανάστασης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ουπς!

    @brandon: Από πρόεδρος του Γαλαξία έχω παραιτηθεί εδώ και....5 βιβλία!
    Έτσι και αλλιώς τα όποια κυριαρχικά μου δικαιώματα σε αυτή τη φτυσιά αυτού του ξενέρωτου πλανήτη τα έχω εκχωρήσει στον dr Φλάντζα και στους άξιους υπουργούς του που γνωρίζω προσωπικά, τον polsemannen και τον Marquis De Snob.


    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Άψογος σε όλα Μουσιού Zaphod μας! Χωρίς πλάκα αν φτιάχναμε κόμμα οι βλόγκερς σε σταύρωνα ασυζητητί!
    Ιδίως στα περί αποχής/λευκού μιλάμε για πλήρη ταύτιση απόψεων (έχω βάλει σχετικό postάκι κι εγώ). Τουλάχιστον δεν το σκέφτεσαι μέχρι τις επόμενες εκλογές να ...θυσιαστείς;!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σε βλέπω παραθυράτο με Νικολακόπουλο να εξοργίζεσαι γιατί το δικό σου exit poll ενώ ήταν ορθολογικότατα στημένο απέτυχε παταγωδώς. Μετά υποστηρίζουμε μία εκδοχή "βίας και νοθείας" των εκλογών, καταγγέλλουμε πραξικόπημα και παίρνουμε αποζημίωση για να το βουλώσουμε...

    Χμμμ, πάω να πιω καφέ να ξαλεγράρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κατι καταλαβε κι...αναχώρησε ο Νικος Νικολαιδης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ Ηλιαχτίδα: Χμμ και να αφήσω τον Γαλαξία δια την Ψωροκώσταινα; Σωστό το ποστ σου, τα βρίσκουμε!

    @industrialdaisies: Ο Ν. πάντως μια φορά είχε θέματα όταν προέβλεψε νίκη της ΝΔ και βγήκε το ΠΑ-ΣΟΚ κατά τις αργάμιση!

    Αυτό που με τσαντίζει (και όπως φντ και πολλούς άλλους) είναι πως ένα 25% καταφέρνει να φντ 40-45 % και να λέει πως "οι μισοί Έλληνες είναι μαζί μας"

    Όχι Λευκό-Άκυρο-Αποχή.
    Ο Βεργής είναι καλύτερος από την Σαρρή και τον Λιάγκα!
    (Θα το κάνω σύνθημα)

    @Seven Film Gallery: Αλίμονο σε μας ε; :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Λίγο μπερδεμένη η κατάσταση.
    Δεν είμαι σε καμία περίπτωση υπέρ της ΕΠΙΒΟΛΗΣ κάποιας ιδεολογίας ή αρχών σε άλλους ανθρώπους. Αυτό καταντάει φασισμός. Ωστόσο, όταν κάτι το διακηρύσσεις ως "αρχή" στη ζωή σου, είτε μιλάμε για άτομο είτε για μια ομάδα, δε νομίζω πως μπορείς να είσαι "ελαστικός" ως προς αυτήν την αρχή. Να λες πχ. "Α, σ` αυτήν την περίπτωση δεν με συμφέρει η αξιοκρατία -την οποία βροντοφωνάζω ότι πρεσβεύω- γι` αυτό ας κάνω τα στραβά μάτια". Σ` αυτήν την περίπτωση για μένα, θα είσαι από υποκριτής εώς άθλιος.

    Όσο για τις συνεργασίες, διορθώστε με αν κάνω λάθος, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν νοείται αριστερός που να πρεσβεύει πως η οικονομία πρέπει να βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών. Να πλουτίζουν δηλαδή 4-5 άνθρωποι, να θεριεύουν οι τράπεζες κι όλος ο κόσμος ν` αγκωμαχά και ν` αμφιβάλλει για το αν αύριο θα έχει τα προς το ζειν. Και, δυστυχώς η οικονομία είναι αυτή που καθορίζει και όλα τα υπόλοιπα. Είναι δηλαδή το βασικότερο όλων σε μια πολιτική. Πώς λοιπόν να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα σε δύο χώρους με τόσο διαφορετικούς στόχους και προσανατολισμούς;
    Δεν είναι φιλοσοφικό το ζήτημα. Είναι πραγματικό και άγριο.
    (Δεν εννοώ βέβαια πως εσύ το θεωρείς φιλοσοφικό. Κάθε άλλο.)
    Αλλά, τα ΄χω πάρει τελείως με την όλη κατάσταση! Με βλέπω σε λίγο αναρχικιά!;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Συμφωνούμε επί της αρχής...για τις αρχές. Απλά υπενθυμίζω πως οι αρχές αυτές πρέπει να είναι γενικές και να μην υπαγορεύουν καθετί, αλλιώς πλέον μιλαμε για τυπικό θρησκείας. Ο πατερούλης και ο μεγάλος αδερφός έχουν φάει την αριστερά.

    Από την άλλη ανάγκα και Θεοί πείθονται. Αν δεν μπορουν τα αριστερά κόμματα να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ (όχι όλες. Δεν μπορεί το 5% να υπαγορεύει στο 30% τι θα κάνει) πάγιες θέσεις, τότε ας μην μετέχουν. Δεν θα γίνουν οι αριστεροί Καρατζαφέρηδες με....κυβερνήσεις προσώπων (!) ... λες και οι άλλοι είναι απρόσωποι!

    love&kisses

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΠΑΣΟΚ: Μια χαρά δεξιά.
    ΣΥΡΙΖΑ: Αριστερούλικα
    ΚΚΕ: -Καλημέρα σας. -ΟΧΙ!

    Χα χα, και πάλι όχι...

    Ούτε εγώ κρύβομαι γλυκέ μου, θα το ρίξω ΣΥΝ γιατί λατρεύω τις παροιμίες του λαού μας, ειδικά εκείνη που λέει "Στους στραβούς...ο μονόφθαλμος..."κατάλαβες ποιά!

    Αν και νομίζω πως η ιστορία ρόδα είναι και γυρίζει, σε λίγα χρόνια θα παρακαλάμε όπως τόοοοοτεεεεε την Ευρώπη να μας διορίσει κανένα βασιλιά, σε εκμοντερνισμένο consept πάντα...

    Και τα ροντβάιλερ του Μπαρόζο να κόβουν βόλτες στο Τατοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Παρκάρουμε στο ίδιο ή έστω σε πολύ κοντινά γκαράζ :-)

    Για το ΚΚΕ τα έχει πει καλύτερα σε (άσχετο) δίστιχο ο Τζιμάκος:

    Ότι μας λένε θα λέμε όχι
    Μια ζωή ξύδι και ξιφολόγχη


    ...και το όπλο παρά πόδα θα πρόσθετα εγώ :-)

    Για τον εξ Ευρώπης βασιλέα: Αυτός είναι και ένας κίνδυνος της απαξίωσης που επιχειρείται γενικώς. Όλοι τα ίδια σκατά είναι, άρα ας ψηφίσουμε λευκό, άκυρο, ας μην ψηφίσουμε καθόλου. Μήπως να την καταργήσουμε την πουτάνα την δημοκρατία (αυτήν που έχουμε τελος πάντων) να τελειώνουμε;

    Ρε εδώ θα είμαστε και θα ψηφίζουμε μικρούς για να τους μπούμε στο μάτι. !

    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Χα! Είδα το debate! Θα ανταλλαξουμε απόψεις αύριο! Μή με ρωτήσετε για το Γιωργάκη μόνο γιατί στο χρόνο του τρέχαμε να ζεστανουμε πίτσες οι παλιορατσιστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ο Γιωργάκης ήταν....Γιωργάκης, τι να λέμε τώρα... Και πάλι συμφωνούμε, αν και εγώ ο μαζόχας έκατσα και το είδα όλο μονορούφι!

    Άσχημο πάντως σημείο ήταν η απουσία του Δρ Φλάντζα από το πάνελ.

    Κατά τα άλλα ο δικός σου ήταν πολύ καλός, ειδικά σε σχέση με τον ξενέρωτο "σοσιαληστή" (δεν είναι γραμμένο λάθος :-Ρ )

    Ες αύριον τα σπουδαία!

    love&kisses

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΟΚ Θα καθιερώσω τα εισαγωγικά λοιπόν για την αποφυγή παρεξηγήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. γεια σου Προεδρε και τι προεδρος εισαι Γαλαξιακος! Κάνεις και το Μητσοτακη να ζηλεύει!

    και εγω το ειδα το ντιμπειτ και μου κανε εντυπωση ο Αλαβάνος! Απλός, up to the point και καυστικός! Ο μονος που εκανε τον Καραμανλή να απαντησει.
    Η Αλέκα τι τις θέλει αυτες τις επιθέσεις...
    Ο Γιωργακη: "αλλα με ρωταν αλλα θελω να πω"

    Ο Καραμανλής : Σαν πανικοβλημενος απο καιρο σαν να το εβλεπε να ερχοταν,
    αποχαιρετα την εξουσια που χανεται...

    Ο Καρατζαφερ-αγας : Αγχωμενος στην αρχη, με το γνωστο του ...χιουμορ (?!) στο τέλος. Ο Ευαγγελάτος τον στιωξε με τα δικα μας παιδια!! ;-)

    Ο Παπαθεμελης : Τι να πω! Θυμηθηκα τα νιάτα μου όταν κλείναν τα μπαρ στις 03.30 και γινοντουσαν καθιστικές διαμαρτυρίες στο Συνταγμα και σε άλλες πλατείες μεγαλων πόλεων! Τυφλα να είχαν οι μπλόγκερς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος7/9/07 11:27

    Gromf

    Καλά μπορεί να τα λέει η Ψαρρού(το είχα ήδη δει το κείμενο) αλλά σε μια άλλη χώρα το Σωτήριο Έτος 2999 ή παλιά στο ΤΕΞΑΣ!!!!
    Δε θα επιμείνω στην συζητηση περί αποχής αν και με φουντωσες με το σχόλιο σου περί χούντας#$@!%&$#@#$@#$@&^%^#$#$, θα παραμείνω ήρεμος όσο γίνεται και θα προχωρήσω στο επόμενο επίπεδο!!!
    Με μεγάλη σου χαρά θα σ' ενημερώσω ότι κι εγώ ΑΝ πάω να ψηφίσω θα το ρίξω ή ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΚΟΑ με πιο πιθανό το 2ο. ΚΚε με τπτ γιατι οι άνθρωποι έχουν τις ίδιες θέσεις εδώ και 8000 έτη. Καλό να είσαι σταθερός στις απόψεις σου αλλά το παρακάνανε!!!!
    Αν και από το ντιμπεϊτ και δώθε ο ΞΥΡΙΖΑς με άρεσε μόνο και μόνο για την αίτηση της ανάκλησης της ΜΑΛΑΚΙΑΣ του κωστάκη ν' αποκαλέσει τους ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΑΡΑΞΙΕΣ.Αυτά μπρο!!

    Υ.Γ. Το σχόλιο περι ΧΟΥΝΤΑΣ μ' έκατσε ασχημα και θα σε παρακαλέσω ν' ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙΣ παραυτα!!!!!!Με ξέρεις καλά ώστε να μπορείς να κρίνεις αν περιμένω κάτι να μας σώσει και τι είναι αυτό!!!

    Ευχαριστώ για την υπομονή σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @Δείμος : Σωστός ο παίχτης! Κρίμα που ήμουν απόντας στην κουβέντα περί δημοκρατικής ρητορείας, αλλά το νόημα το έπιασα!

    @_st_: Φωνή λαού, οργή Θεού... Ανέμενε ποστ που θα βαθμολογούμε τους...κυριοι :-)

    @Gromf: Η απαξίωση οδηγεί αναγκαστικά σε παθητικότητα, χούντα η επανάσταση. Και πολλές φορές η χούντα αυτοαποκαλείται επανάσταση :-)

    Το παίρνω πίσω αν μου θίχτηκες, αλλά να θυμάσαι πως δεν έχει σημασία μόνο τί γράφουμε αλλά και πως μπορεί να εννοηθεί!
    Το κείμενο της Ψαρρού είναι καλό για να έχουμε κάτι να κουβεντιάζουμε και μόνο. Επί της ουσίας όμως....

    Τι είναι ΑΚΟΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir