Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2007

Μετεκλογική σεντονιάδα

....ή αλλιώς θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει!

Προλογος: Βαριέμαι ρε γμτ να γράψω, βαριέμαι αφόρητα. Όχι μόνο αυτό αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ και κάτι αστείο. Συνήθως όταν γραφω είμαι τρισχαριτωμένος και ζουζουνούλης αλλά κατιτίς έχω πάθει τώρα τελευταία και είμαι όλο στο σοβαρό . Όποιος το ερμηνεύει πως σοβαρεύτηκα γενικώς του εύχομαι ολόψυχα να του καεί το DVD player σαν θεϊκή τιμωρία. Αλλά και τί να κάνεις που η σκύλα η πραγματικότητα σου δίνει πεδίο ("σοβαρό") δόξης λαμπρόν; Θα γράψεις στο σοβαρό και ας πάει στο διάολο και το παλιάμπελο. Ζητώντας λοιπόν υπομονή και ανέχεια από τους λιγότερο "σοβαρούς" / σοβαροφανείς αναγνώστες θα γράψω ένα ακόμα πολιτικό (και σοβαρό για να μην ξεχνιόμαστε) σεντονάκι για να κάνει παρέα στο προηγούμενο.


Εισαγωγή: .Τί κάνει νιάου νιάου; Η FYROM; Το ασφαλιστικό; Τα καμένα δάση; Μπα, αυτά είναι λεπτομέρειες. Όλοι ασχολούνται με το πως χαμογέλασε ο Γιωργάκης και ο Βαγγελάκης, πως μιλήσανε, ποιος τους έλουσε και ταλιμπάν. Από την άλλη όμως αυτοί οι δύο μούργοι, που αν τους είχα στην γειτονιά θα κλείδωνα γκαράζ, αυτοκίνητο, σπίτι, γραφείο, γλάστρα, ποδήλατο και την τσέπη μου, είναι οι πιθανότατοι διαχειριστές της ΜΝΔ (Μετά την Νέα Δημοκρατία) κατάστασης. Αυτοί που θα πάρουν τα σκατά και θα τα κάνουν απόσκατα! Ας το εξετάσωμεν διεξοδικώς λοιπόν το ζήτημα. Άρξασθαι.

photo by klearchos


Κυρίως θέμα: Διαπιστώσεις του μαλάκα του πολίτη του Μπουχεσιστάν (copyright λέξης: polsemannen ο οποίος και το εξήγησε: Μια χώρα που αφήνει να καεί η αρχαία Ολυμπία δεν λέγεται Ελλάδα)

* Υπάρχουν διάφοροι διαφόρων διαφορετικοί τύποι που έκαναν πως και πως να βγει η ΠΑΣΟΚάρα σε αυτές τις εκλογές. Με αιτίες που κυμαίνονται από την προσωπική καύλα μέχρι χοντρά-φράγκα. Θα μου πείτε δεν ισχύει το ίδιο και για κάποιους της ΝΔ, του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και πάει λέγοντας; Σαφώς, αλλά η πασοκική αμετροέπεια σε αυτές τις εκλογές βάρεσε κόκκινα, με Ραγκούση και Αθανασάκη πχ να απειλούν με μηνύσεις τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, όταν τα γκάλοπ δεν ήτο της αρεσκείας των. Πολλά ΜΜΕ από την άλλη δημοσίευσαν γκάλοπ τα οποία έδειχναν και προέβλεπαν "ντέρμπι". Τα ίδια απαξίωναν συλλήβδην την αριστερά ως "αδιάξοδη λύση", προσπαθώντας στην ουσία να ταϊσουν τους πράσινοι. Η επιτυχία τους ήταν μερική, υπό την έννοια πως το ΠΑΣΟΚ δεν έπεσε στο 30%. Όλοι τότε σκεφτόμασταν πως υπάρχει κάποιος έρωτας των ΜΜΕ με το Γιώργο, με το όνομα Παπανδρέου αν θέλετε και ίσως κάποια μικρά ερωτηματικά για την σκοπιμότητα που ενυπήρχε μιας και το πράγμα φώναζε.



photo δεν θυμάμαι από που


*Μόλις ο δρ Ναπολέων - Βενιζέλος όμως δήλωσε "παρών" (χμμμ δηλαδή ήταν απών προηγουμένως;;;;;) όλες οι εφημερίδες το γύρισαν το φύλλο και εγκατέλειψαν συλλήβδην το απειλούμενο με βυθισμό παπόρι. Και μην πω για τα κανάλια. Ο Βαγγέλης, μαζί με τα goodys και την coca cola έγινε το νέο σύμβολο των καιρών μας, εν μια νυκτί κυριολεκτικά. Ούτε ως υπουργός δεν είχε τέτοια δημοσιότητα! Αλήθεια, τόσο ερωτεύσιμος είναι ρε παιδιά ο Βαγγελάκης;














photo by salata








photo by krogias (είσοδος του ΓΑΠ στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Βλέπουμε τις "αυθόρμητες αντιδράσεις")
*Τελικά μάλλον έχει δίκιο ο hades που υποστηρίζει εν πολλοίς πως οι ΒενιζελοΛοβερδικοί πριονίζανε την καρέκλα του George καιρό τώρα και όχι εγώ που υποστήριζα πως απλά "ήταν έτοιμοι". Τέτοια ενορχηστρωμένη επίθεση, με διάφορων προελεύσεων και ηλικιών στελέχη, με γκάλοπ, και εξώφυλλα έτοιμα μετά από μια δυο μέρες (που όλα έδειχναν ένα πράγμα: "βυθίσατε τον Γιώργο"), με καλεσμένα πρωτοπαλίκαρα (αρχικά μόνο του Μπένι, στην συνέχεια και των δύο) σε 200 εκπομπές την επόμενη κιόλας μέρα τελικά μπορεί να σημαίνει μόνο τα εξής:
α) Νέος έρωτας των ΜΜΕ με τον Μπένι - έτσι στο ξαφνικό.
β) Ανεξαρτήτως έρωτα, έχουμε νέα κυβέρνηση, φλέγοντα θέματα και παρόλα αυτά ασχολούμαστε με την πασοκάρα, λες και αυτή κυβερνάει την χώρα! Ο μέσος πολίτης δεν ξέρει πχ ποιος είναι ο υπουργός εμπορικής ναυτιλίας αλλά ξέρει την γνώμη του Ρέππα για την διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ! Με την δε επικείμενη (πρακτικά πανελλήνια) ψηφοφορία μπορεί και να μας επιβάλλουν να βλέπουμε λεπτό προς λεπτό ποιος θα βγει, λες και είναι θέμα ανάλογο των βουλευτικών εκλογών!

H όλη κατασταση θυμίζει την φρενίτιδα που είχε πιάσει τα ΜΜΕ όταν είχε εκλεγεί (χμμμ εκλογή έχουμε με 2 και πάνω υποψήφιους. Με έναν έχουμε διαδοχή) ο Γιωργάκης πρόεδρος. Μας είχαν φάει τα αυτιά με την δημοκρατική παράταξη (άκου φασισμός ρε φίλε μου. Όποιος είναι μαζί μας είναι δημοκράτης. Οι άλλοι τσου) και τον σοσιαλισμό και με ποιον είχε πιει καφέ ο Γιωργάκης. Το ίδιο έγινε και τώρα με τον Μπένι. Που πήγε, τι έφαγε, με ποιον μίλησε, ποιος του έριξε καφέ στο σβέρκο (χιχιχιχι!) και πως του φάνηκε αυτό.

**Το δικό μου συμπέρασμα παραμένει. Κάποιοι έχουν υπερβεί το μέτρο στην προσπάθειά τους να έχουμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στην χώρα. Δεν υπολογίζονται πρόσωπα ή ιδεολογίες (έτσι και αλλιώς οι διαφορες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ είναι ΠΟΛΥ μικρότερες απ' ότι πχ ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ - ΛΑΟΣ). Ο Γιώργος θεωρούνταν ημίθεος και βάλε από μερικούς για μεγάλο διάστημα. Και ας είχε (χτυπητές) αδυναμίες. Και ας μην ήξερε καλά ελληνικά. Και ας μην ήξερε καθόλου ελληνικά στο τέλος τέλος.

** Και ήρθαν οι εκλογές. Και το "αυθόρμητο" παρών του Βαγγέλα. Και ο Γιώργος ξαφνικά έγινε για τα ΜΜΕ "λίγος", "ηττοπαθής" και "μη έχων πειστικό λόγο και όραμα". Και εγώ που έχω την ψευδαίσθηση πως ψηφίζουμε κόμματα και ιδεολογίες και όχι φάτσες; Και καλά εγώ να σας πιστεψω ρε παιδιά πως το παιδί είναι λίγο. Εγώ και άλλοι το λέγαμε από πριν καν αναλάβει. Εσείς όμως; Έμπαινε Γιώργο, άλλαξέ τα όλα Γιώργο, έτσι γαμάει ο Πειρ...εεε ο Γιώργος και δεν συμμαζεύεται! Μας πρήξατε 4 χρόνια! Και αμέσως μετά το ανάποδο: Έμπαινε Βαγγέλα κτλ κτλ. Ο "Ευρωπαίος" πολιτικός, ο νέος ηγέτης, ο "αριστερός" Γιώργος έγινε ξαφνικά σκουπίδι για μερικούς, οι οποίοι μόλις 2 μέρες πρίν του έγλυφαν τον ****(μπιπ)

** Ο προφανής σκοπός για μένα είναι να ενδυθεί τον μανδύα του μεσσία ο Βαγγέλας στην θέση του Γιώργου ο οποίος τελικά δεν έκανε (για οποιουσδήποτε λόγους τελικά). Γι' αυτό και χρησιμοποιούνται οι ίδιοι πάνω κάτω τρόποι μεσσιοποίησης. Ο κίνδυνος να αποκαθηλωθεί με ίδιο και αγριότερο τρόπο είναι εμφανής μιας και δεν έχει το επώνυμο Παπανδρέου να λειτουργεί ως μαξιλαράκι.

** Ο Γιώργος είναι πονηρός όμως, και ενώ μπορεί αντιπολιτευτικά να έξυνε τα παπάρια του 3,5 χρόνια, στο κόμμα όμως είναι πλέον μάγκας και έχει πόστα δικά του (τοπικές κτλ). Μόλις τα λαμόγια το κατάλαβαν άρχισαν και οι αποστάσεις στα γκάλοπ να πέφτουν, αν και πάλι δείχνουν Μπένι μετα μανίας. Σου λέει ο άλλος ας έχουμε και μια πισινή. Ο Μπένι μπορεί να είναι πιο: χοντρός, ικανός, πονηρός, έξυπνος και αδίστακτος αλλά μιας και αυτοί οι μ@λ@κες μπορεί να βγάλουν πάλι το ξεΐγλωτο, ας κρατήσουμε και μια πισινή για να στηρίξουμε όλοι μαζί με ομόνοια την πασοκάρα. Το ζητούμενο είναι να κερδηθούν οι εκλογές και μόνο. Έτσι και αλλιώς όποιος και να βγει, την επομένη οι εφημερίδες θα ουρλιάζουν για το "θρίαμβο της δημοκρατίας" και για την "νέα αλλαγή" , όπως έκαναν και πριν μερικά χρόνια.

*** Το αστείο είναι πως η ΝΔ είχε πρωτοβγεί σκανδαλολογώντας! Ποιος δεν θυμάται τον "αρχιερέα της διαπλοκής;" Το ΠΑΣΟΚ απαντούσε πως είναι ψεύδη και συκοφαντίες της δεξιάς μέχρι..τις 17 του μήνα! Έκτοτε έχουν βγει άπλυτα στην φόρα πάμπολλα. Δεν εξετάζεται η αλήθεια των ισχυρισμών εδώ, όσο η προσπάθεια των "συντρόφων" να κουρελιάσουν ο ένας τον άλλο. Τι είναι και αυτή η δίψα για εξουσία...
Μερικά παραδείγματα: 1, 2,3, 4, 5, 6, 7, και 8
Ο κίνδυνος να βγούν τα χοντρά άπλυτα στην φόρα ήταν ορατός πιο πολύ από κάθε άλλη φορά, γι 'αυτό άρχισε να επικρατεί μια φορτισμένη αυτοσυγκράτηση. Έτσι και αλλιώς κατάλαβαν πως δεν θα κέρδιζαν και πολύ αν έβγαινε ο "λιγότερο απατεώνας" γιατί απλούστατα θα έχαναν συνολικά.

*** Επειδή δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται στο άρμα του Βαγγέλη εσπευσαν να ανέβουν διάφοροι τύποι που είχαν εξαφανιστεί εν πολλοίς από τα πολιτικά δρώμενα εδώ και καιρό (Νεονάκης, Λιάνης, Κουλούρης κτλ) . Ο πάντα έξυπνος Λαλιώτης ενώ είναι φύσει προεδρικός (ανεξαρτήτως προέδου) τηρεί στάση αναμονής και χαμογελάει και στους δύο. Το κακό για το ΠΑΣΟΚ είναι πως έχει χωριστεί σε δύο αντιμαχόμενες φέτες, ενώ δεν έχει πλέον "άκαυτα" στελέχη για να δημιουργήσει καν ένα ενιαίο μέτωπο! Η ένδεια αυτή φάνηκε και στις εκλογές. Ο Γιώργος αναγκάστηκε να εμφανίσει και Λαλιώτη και Σημίτη, κάτι που του κόστισε μιας και οι δύο εκπροσωπούν πολιτικές μερίδες που η πλειοψηφία έχει καταδικάσει. Και οι οπαδοί του μεν απεχθάνονται τον δε και τούμπαλιν.


**** Εάν επί ημερών Γιώργου το ΠΑΣΟΚ είχε αριστερή φρασεολογία και φιλελεύθερη πολιτική (ναι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ιδιωτικοποιήσεις κτλ) κατά τα πρότυπα Σημίτη, το ενδεχόμενο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου ο οποίος είναι πιθανότατα "δεξιότερος" του Σημίτη, τί θα έχει;
Ποιος "αριστερός" τολμάει να πει πως ο, επίσης "αριστερός", Βενιζέλος ήταν αντίθετος στο θέμα των ταυτοτήτων με την πολιτική Σημίτη;
Ή ότι αντιτίθεται στον χωρισμό εκκλησίας - κράτους;
Ή ότι το εμπάργκο - φιάσκο έναντι της FYROM ήταν δικιά του ιδέα;
Ή πως ο Γιώργος είναι ακόμα υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 αν και δεν μπορεί να το επιβάλει στο κόμμα;

Μήπως ο στόχος είναι η οριστική αντιπαράθεση των δυο μεγάλων κομμάτων γύρω από τον νεφελώδη ιδεολογικά "μεσαίο χώρο" με πιθανή έκβαση την οριστική ήττα και διάλυση ενός από τα δύο; Aν είναι έτσι εμείς ποιον θέλουμε;
Ο Γιώργος απέδειξε πως μπορεί να κάνει ζημιά στο ΠΑΣΟΚ. Ο Βενιζέλος μπορεί να διαλύσει την ΝΔ; Και τους δύο μήπως;

**** Επιτέλους τα media πρέπει να σταματήσουν την απροκάλυπτη προσπάθεια επέμβασης στα πολιτικά τεκταινόμενα. Ο ρόλος τους είναι του κριτή της εξουσίας και όχι του ρυθμιστή της εξουσίας. Αλλά όσο η πολιτική ασκείται με όρους δημοσκοπισμού και φατσολατρείας (τηλεδημοκρατία αν μου επιτρέπεται ο όρος) τόσο θα απομακρυνόμαστε από θέσεις και θα ψηφίζουμε σαν πρόβατα (όχι πως δεν γίνεται εδώ και χρόνια, αλλά η προσπάθειες επιβολής πλέον είναι κραυγαλέες).

Ελπίδα είναι το γεγονός πως μέρος του κόσμου ξυπναει. Μπορεί να απέχει από τις εκλογές, μπορεί να ψηφίζει τους δυο μεγάλους αλλά πλέον δεν τους εμπιστεύεται. Ούτε τα media τα οποία πλέον δεν κανουν τον κόπο καν να καλυφθούν με διάφορα προσωπεία. Το αστείο είναι πως νομίζουν πως έχουν την δύναμη που είχαν παλιότερα. Ξεχνούν όμως πως με την ροή της πληροφόρησης που ολοένα αυξάνεται, με την πληθώρα καναλιών και ειδησεογραφικών site, η παραποίηση της πραγματικότητας που προσπαθούν να κάνουν σιγά σιγά αποδυναμώνεται. Νομίζω πως είμαι αισιόδοξος για το μέλλον, όποιος και απ τους δυο και αν βγει, απ' ότι φαίνεται θα καταφέρει να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ, ή τη ΝΔ ή και τους δύο. Εκτός και αν από την πολλή φθορά ξεπεταχτεί η Αννούλα και τους τα κάνει ρόιδο.


photo by polsemannen
Επιφυλάσσομαι για κανα δυο ακόμα πολιτικές πασοκίζουσες σεντονιάδες κατά την εκλογή του πράσινου προέδρου, το μόνο που λείπει είναι όρεξη, γιατί η όλη κατάσταση αρχίζει και μου βρωμάει.


Y.Γ.1: Άσχετο αλλά πρέπει να το δείτε
Υ.Γ.2: Η νέα διακυβέρνηση ήδη έδειξε σημάδια....πίσω ολοταχώς. Αναφέρομαι σαφώς στην απόσυρση του διαβόητου βιβλίου ιστορίας και προτείνω να διαβάσετε ένα mail που συνέταξε ο, πάντα διαβασμένος, φίλος doctor, το οποίο και εν πολλοίς προσυπογράφω.

22 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/9/07 16:46

    Τι γίνεται ρε παιδιά? Υπάρχει τέτοιος πόλεμος αυτή την στιγμή και δεν το έχω πάρει χαμπάρι? Φίλε Zaphod μου άνοιξες τα μάτια! Έχω ένα φιλοσοφικό δίλλημα και θέλω την βοήθειά σας....
    Αν ήταν να φύγει ένας απο τους δύο ποιόν θα επιλέγατε?
    George απο την προεδρίλα του πασόκ ή... sir takis απο την παγκίλα του θρύλου?

    Πέρα απο τις φιλοσοφικές απορίες, είναι γεγονός οτι έχουν αποθρασυνθεί εντελώς τα ΜΜΕ σε σημείο πολύ εμφανές πλέον που ακόμα και η γιαγιά στο χωριό μπορεί να το καταλάβει. Εδώ θα βγούν πολλά στην φόρα και βλέπω να υπάρχουν αλληλοκαρφώματα εκτός και αν κάποιος τους μαζέψει γιατι δεν συμφέρει κανέναν (απο αυτούς) να βγούς τα άπλητα στην φόρα. Πέρα όμως απο την φαγομάρα βγαίνει και η νδ κερδισμένη καθώς βλέπει οτι όλα αυτά που χρέωνε στο πασόκ τόσα χρόνια εμφανίζονται σαν μανιτάρια. Το link που έβαλες με την κοπέλα που υποστηρίζει οτι αυτό που την ενδιαφέρει πιό πολύ είναι η ενότητα στο πασόκ, μου έκοψε τα πόδια φίλε. Πραγματικά απορώ πως γίνεται ένας "μορφωμένος" να υποστηρίζει πράγματα που τα ακούς απο έναν 50άρη καρεκλοκένταυρο που μπήκε με τον Ανδρέα στο δημόσιο το 81.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Πήγασε γντ της πουτάνας!
    Απ' ότι φαίνεται τα εσωτερικα προβληματα υπήρχαν αλλά η νέα ήττα τα έφερε στο προσκήνιο. Κάτι ανάλογο είχε πάθει παλιότερα και η ΝΔ μετά από συνεχόμενες ήττες.
    Τέτοια κόμματα, που είτε στερούνται ιδεολογίας είτε η ιδεολογία τους είναι η...άσκηση της εξουσίας, όταν τους στερεις την εξουσία κλατάρουν.

    Κανένας από αυτούς δεν λέει τι ιδεολογία πρέπει να έχουν, όλοι λένε τι ιδεολογία χρειάζεται να έχουν για να κερδίσουν!
    Όπως είναι τώρα το ΠΑΣΟΚ ούτε με ...τον Παναγιώτη Γιαννάκη δεν έκανε χαΐρι!
    Ο sir Takis προβλέπω να βγάζει...την πρώτη παρέλαση. Για την δεύτερη δεν ορκίζομαι, πάντως δεν είμαι κανενός από τους δύο αυτούς χώρους οποτε θέμα προτιμήσεως δεν τίθεται. Αν θες συνωμοσιολογία γύρω από τον Τάκη, να το ψάξω βρε αδερφέ.

    Η πιτσιρίκα με τρόμαξε και μένα. Ήθελα να της αφήσω σχόλιο, αλλά ειλικρινά δεν ήξερα τι να πω και θα γινόμουν απλά αγενής. Τόσο αριστερή, τόσο ιδεολόγα και τόσο πασοκάρα δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου!

    "Εμενά ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ με ενδιαφέρει να βγει το ΠΑΣΟΚ"

    Που πάμε ρεεεεεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/9/07 20:19

    Η ΝΔ είναι ο καθαρός νικητής .
    Το Πασόκ ψάχνεται .
    και οι μαριονετίστες των μίντια ψάχνουν μαριονέτες για να ανεβάσουν παράσταση.
    το ευφυές κοινό που ψήφισε εξυπνότερα κάθε προσδοκίας απαιτεί μια ποιοτική παράσταση.
    "παρακαλούνται τα μικρά κόμματα μετά το τρίτο κουδούνι να σταματήσουν τη φασαρία".
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά με αυτή την Βαγγελολογία, ο Κωστάκης τσίμπησε ένα μηνάκο χάριτος χαΛΛαρά! (Υπουργός Εμορικής Ναυτιλίας; ΠΛΛάκε με κάνεις ναούμε; Εδώ ρίξαν Φραπουτσίνο στον Βαγγέλα...).

    Τελικά προβλέπω Μέγα Αγώνα Σούμο το 2010 Κωστάκεως – Μπέννεως, προς δόξα των μαντριών, του δικομματισμού και της κομματάρας βλ. ομαδάρας.
    (Καλά τα αποτελέσματα από επαρχία ήταν να τραβάς τα μαλλιά σου, τα βυζιά σου, ότι βολέυει τέλος πάντων...)

    Τουλάχιστον πιστεύω ότι πουλώντας τα δικαιώματα του αγώνα στην Ιαπωνική τελεόραση έναντι αδράς αμοιβής, τουλάχιστον μπορούμε να εξοφλήσομεν το εξωτερικόν χρέος της μεγάλης Αιπσηλωνιακής ημών Πατρίδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η μεγάλη απορία είναι γιατί αποφεύγει να εμφανιστεί στα Μήδεια ο καφετζής που έφτιαξε τον φραπέ?

    Τι έχει να κρύψει?
    Ποιόν φοβάται?
    Τι ξέρει και δεν μας το λέει?

    Αλλά μιας και η συμφωνία κυρίων μας είναι να το πάμε σοβαρά (ως αντίδοτο στην έλλειψη σοβαρότητας πολιτικών και δημοσιογράφων ομού να υποθέσω?) θα σοβαρευτώ και εγώ και θα επιμείνω όπως έγραψα και στην προηγούμενη σεντονιάδα ότι η ΕΕ έχει κάνει μεγάάάλη ζημιά στα περισσότερα σοσιαλιστικά κόμματα της γηραιάς ηπείρου και αυτό όχι μόνο γιατί τους στέρησε την διαχείριση πολλών κρατικών μηχανισμών αλλά και γιατί "η ιδεολογία τους είναι η...άσκηση της εξουσίας και όταν τους στερεις την εξουσία κλατάρουν". Μιας και οι αριστερο-λαϊκίστικες λέξεις τους έρχονται σε ευθεία αντίφαση με οικονομικά φιλελεύθερες διαχειριστικές αποφάσεις που καλούντε να εφαρμόσουν μιας και τους έρχονται "απ'έξω" και δεν είναι σε θέση να τις αποφύγουν, πράγμα το οποίο τους κοστίζει σε αξιοπιστία και άρα ΚΑΙ σε ψήφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τις τελευταίες μέρες αρνούμαι να σχολιάσω πολιτικά... όταν δω λίγο φως και αλλάξω διάθεση θα το κάνω.
    Προς το παρόν ντρέπομαι για το 80% από μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εγώ πάλι νομιζω ότι με 2 βότκες όλα διορθώνονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος27/9/07 20:58

    Αγαπητέ κύριε Zaphod
    Νομίζω ότι παρα- ασχολείστε με τις "πολιτικές" εξελίξεις στο πολύ μικρό εδώ και τώρα της Χώρας σας. Απ΄ότι έχω καταλάβει, αυτό συμβαίνει επειδή, παρά τον αγνωστικισμό και τον αθεϊσμό σας, διατηρείτε μία ευγενή αν και αφελή ελπίδα ότι ο κόσμος αυτός μπορεί να γίνει καλύτερος. Πράγμα που ακόμα κι αν ισχύει, ουδόλως θα εξαρτηθεί από το αν θα εκλεγεί η ΠΑΣΟΚάρα ή η ΝουΔού ή το Κουκουέ ή από το αν η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος θα αποκτήσει εγκέφαλο με απ΄όλα. Το μόνο που καταφέρνει κανείς όταν αγωνιά αναλογιζόμενος το μέγεθος της μαλ... που μας δέρνει (όλους, κυρίως όταν νομίζουμε πως δέρνει μόνο τους άλλους) καθώς και τη συχνότητα με την οποία αυτό συμβαίνει, είναι να βασανίζει τον εαυτό του και μάλιστα εντελώς άσκοπα, εκτός κι αν το ευχαριστιέται οπότε αλλάζει (αλλά τότε δεν δικαιούται να γκρινιάζει). Και εν πάσει περιπτώσει, ολόκληρος Γαλαξίας σίγουρα θα έχει να προσφέρει και λιγότερο ανατριχιαστικά θεάματα από τα προγούλια του κυρίου Μπένι ή τα μειδιάματα της κας Μπακό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @thelastrealanwnymous: Ψησισαν καλά, μπορούν και καλύτερα. Ο shades εχει ένα δίκιο

    @pølsemannen: Άσε που αν τσακωθούν, εκτος από τα φράγκα της μετάδοσης, ενδέχεται να ψοφήσουν και να πάμε για φρέσκα!

    @derek: Παρατηρησιακά (με ΕΕ κτλ) έχεις δίκιο μιας και έτσι δουλεύει το σύστημα. Η δικιά μου διαφωνία (ως ευρωπαϊστή αν θες) είναι να κάνουμε το σύστημα να δουλέψει αλλιώς.

    Την ΕΕ νεοφιλελεύθερη την έκαναν οι κεντρώοι και οι σοσιαλιστές. Καιρός είναι να σταματήσουν να γκρινιάζουν για την "κακή ΕΕ" και να την κάνουν...καλή!

    @shades: Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Το καλό όμως είναι πως ακόμα και αυτοί που τους ψηφίζουν πλέον τους εμπιστεύονται σε μικρότερο βαθμό. Η προσωπολατρεία ή ο κομματισμός-ομάδα, δεν πέθαναν αλλά τουλάχιστον έφαγαν μια χοντρή σφαλιάρα

    @osela: Ρε μήτε με ένα μπουκάλι τεκίλα!

    @trerl: Χμμμ το nick από που το πήρες; Αν το πήρες από εκεί που νομίζω, σε συμπάθησα ήδη!

    Δεν είμαι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος. Προσπαθώ γενικά να είμαι παρατηρητικός :-Ρ


    "
    . Και εν πάσει περιπτώσει, ολόκληρος Γαλαξίας σίγουρα θα έχει να προσφέρει και λιγότερο ανατριχιαστικά θεάματα από τα προγούλια του κυρίου Μπένι ή τα μειδιάματα της κας Μπακό...
    "
    Σαφώς αλλά ως ράτσα είμαστε και λίγο βιτσιόζοι :-)

    love&kisses

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @zapxod
    Πριν κανα μήνα είχε αναδημοσιευτεί σε εφημερίδα μία συνέντευξη του Ν.Τσόμσκι, που έλεγε, ότι, ζούμε στην εποχή του απολυταρχισμού. Τα ΜΜΕ δεν παίζουν πια τον ρόλο του "χειραγωγού" αλλά κάτι χειρότερο,
    δημιουργούν εικονική πραγματικότητα με την συναίνεση. Οι διαχωριστικές "γαμμές" δεν είναι, πλέον, ορατές.
    Την καλησπέρα μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. διόρθωση: "γραμμές" αντι "γαμμές"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kαταπληκτικο κειμενο.Η αληθεια αποτυπωμενη αδολα και καθαρα.Διατηρω τη διαφωνια μου για τη μαλακια με την ιστορια και καλημεριζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε μλκ ... πραγματικά κάθισες και έγραψες ΟΛΟ αυτό, ασχολούμενος με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ?...
    και μη βιαστείς να πεις οτι και εγώ που το διάβασα δεν ειμαι καλύτερος, γιατι ΣΙΓΑ μη το διάβαζα ολο!!!
    Έχεις πρόβλημα. Ή ξεκίνα την πρέζα ή έλα καμια βόλτα απο δω να βγούμε. Σε έχει φάει το χωριό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα συμφωνήσω με τα σχόλιά σου. Αλλά οι φωτογραφίες μιλάμε είναι όλα τα λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το κείμενο είναι καταπληκτικό αν και θα συμφωνήσω με τον Estarian γιατί πιστέυω οτι σ'έχει επηρεάσει το οτι το καλοκαίρι τάιζες κατσίκες κότες και κουνέλια ΤΣΟΠΑΝΗ. Η κατάσταση με τα ΜΜΕ έχει αγγίξει τα όρια του ξεδιάντροπου, ένα δείγμα οτι έφαγαν καλά με τη διακυβέρνηση Σημίτη. Όπως έχω πει και πιό παλιά τίποτα δε διαφθείρει τόσο πολύ όσο η εξουσία. Το κακό είναι οτι, τουλάχιστον για κάποιους πιό παρατηριτικούς, ο Βαγγέλας έχει ξεκινήσει εκ προοιμίου με αυτό τα χαρακτηριστικό της διαφθοράς της εξουσίας, όπως ανέφερες και συ "σιωπηλά" με τη φωτογραφία του Βοναπάρτη. Το άλλο κακό είναι οτι και ο ΓΑΠ δε βοηθάει καθόλου τον εαυτό του και πάει από μαλακία σε μαλακία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @σπίθας: Σωστός ο Νοαμ, δύσκολο να διαφωνήσεις. Φαντάζομαι πως αυτα (που κάνουν τα ΜΜΕ δηλ) θα είναι αρχικά αμερικάνικες συνήθειες που σιγά σιγά έρχονται προς τα εδώ. Το θέμα είναι πως μπορεί να βριζουμε την Αμερική για τα άσχημά της αλλά γιατί παίρνουμε μόνο αυτά; Τόσα καλά έχει η αμερικάνικη τηλεόραση (πχ το comedy central).

    @kairos: Ευχαριστώ πολύ! Για την ιστορία έχουμε ξαναδιαφωνήσει, αλλά νομίζω πως αν τα...ψειρίσουμε θα βρούμε πως πιο πολύ συμφωνούμε παρά διαφωνούμε.

    Γενικά θα πω πως το επίμαχο βιβλίο ιστορίας ΔΕΝ ήταν ένα καλό βιβλίο ΑΛΛΑ ήταν καλύτερο από αυτό που είχα εγώ πχ όταν ήμουνα στο δημοτικό. Επίσης θα υπενθυμίσω πως άλλο ένα σχολικό βιβλίο ιστορίας δημοτικού και άλλο ένα βιβλιο ιστορίας γενικά.
    Να δούμε βεβαίως και το τι θα παρουσιαστεί αλλά αυτό το πισωγύρισμα με κάνει και απαισιοδοξώ.

    @estarian: Τώρα που το λες, αν συνεχίσω έτσι σύντομα θα χρήζω παρακολούθησης! Γιατρεεεεεεεεεεεεεεεε!

    @Δείμος: Thanx! Τις φωτο τις χαστούκισα από διάφορα site. Όπου θυμάμαι έβαλα και παραπομπή. Τα παιδιά από το salata ειδικά έχουν τόνους υλικού.

    @Humma: Αν το λένε όλοι θα το πιστεψω τελικά. Δεν είμαι καλά ρε παιδιά, έχω πάθει οξεία πασοκίτιδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είναι λίγο τρομακτικό αν αναλογιστεί κανείς το πόσο κατευθυνόμενο από τα media είναι όλο αυτό. Κι αν δεν είναι σε αυτά η αρχή το πώς οι πολιτικοί τα χρησιμοποιούν για τις επιδιώξεις τους. Τι εννοώ.

    Θυμάσαι zaphod μου πώς διαδέχθηκε τον Σημίτη ο Παπανδρέου; Σε μια εβδομάδα μέσα. Βγήκε από το κουκούλι του -μετά από χρόνια που τον ρωτούσαν αν θα αναλάβει κι αυτός απαντούσε πως έχουν αρχηγό στο Πασόκ- δήλωσε πως δεν θα του κακόπεφτε να αναλάμβανε τα ηνία και μέσα σε μία εβδομάδα... Μπουμ!... Έγραφαν, έγραφαν, έγραφαν κι ο Γιωργάκης εξουσία στο πι και φι.

    Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Κι αλήθεια, πώς να πάρει κανείς στα σοβαρά τύπους που κρύβονται από τα μέσα και τις ευθύνες τους για να μην φθαρεί η δημόσια εικόνα τους και εν μία νυκτί φοράνε το αστραφτερό τους χαμόγελο και περιφέρονται σαν τον πάπα;

    Το θέμα είναι ακριβώς ότι δεν μιλάμε για ιδεολογίες. Κι ελλείψει τέτοιων στη δεκαετία του 70 και του 80 είχαμε καλοστημένα μπαλκόνια. Πλέον δεν έχουν καν τέτοιες ικανότητες οι πολιτικοί. Για αυτό επιστρατεύεται το μεηκ απ, ο στυλίστας και ο image maker -για να τους μάθουν "πολιτική παραθύρων σε δέκα απλά μαθήματα".

    Άει στο διάολο, θέλουν και ψήφο. Αν τους ήξερε ο Γουόρχωλκάτι άλλο θα είχε πει κι όχι για τα δεκαπέντε λεπτά...

    καλημέρα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μετά τον Βεζύρη Ελ Εουαν Μπεν ιζ ελ, ήρθε και ο μεγαλός ιμάμης Εσκαντ Αλι ιδ ισ να πει οτι χθες που κοιμόταν εμφανίστηκε ο προφήτης Ανδρέας στον ύπνο του και του είπε να γίνει χαλίφης στη θέση του Χαλίφη Γιωργακη του Β...
    Οι κακές γλώσσες λεν ότι είχε βαρυστομαχιάσει μετά απο μυστικό δείπνο με άλλους τρεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. (πω πω πω ) τι ... σεντόνι ήταν αυτό;

    Ο κόσμος στην Ηλεία πνίγηκε με μιας ώρας βροχή, είναι θέμα χρόνου να έχουμε νεκρούς από κατολισθήσεις, λάσπες και νερά και τα κωλοκάναλα όλη μέρα ασχολούνται με τον Βενιζέλο και την εσωστρέφεια του ΠΑΣΟΚ.

    Και να το κάνανε ωραία όπως ο zaphod, να έλεγα εντάξει.

    doctor

    Υ.Γ. Είμαι "διαβασμένος"; από παπά μάλλον ε; lol
    Δεν είμαι διαβασμένος, απλά ... περίεργος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εμένα πάντως ο Γιωργάκης δέ μου ήταν ποτέ αντιπαθής. Μπορεί να το έχω ξαναγράψει αλλά με εκνευρίζει απίστευτα ο Ελληνάρας που θέλει ντέ και καλά για κυβερνήτη έναν άλλο Ελληνάρα που το μόνο του προτέρημα είναι ότι μπορεί να τσαμπουκαλευτεί σε δημόσιες εμφανίσεις.
    Αν εν είναι να κρίνουμε από κεί, ζήτω που καήκαμε! Αχ ναί! Όντως καήκαμε!
    Και δέν είμαι ΠΑΣΟΚ...(είδα το λίνκ, τα μικρά κομματοσκυλα μου είναι απεχθέστερα από τα μεγάλα...). Θα ξεράσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @industrialdaisies: Σωστή και προσυπογράφω. Είναι η όλη φάση καθαρά τεχνητή και τοοοοοσο φουσκωμένη (και φουσκωμένοι) που καταντάει αστείο πλέον. Αλλά κακόγουστο.

    @_st_:
    Βεζύρης "Ελ Εουαν Μπεν ιζ ελ"
    και
    "μεγαλός ιμάμης Εσκαντ Αλι ιδ ισ"

    Άψογος!
    χαχαχαχαχαχαχαχα!

    @doctor: Άν ενας μάγος του πληκτρολογίου (γλυψ γλυψ) λέει πως γράφω ωραία τότε φουσκώνω από υπερηφάνεια!( και απο κάτι παϊδάκια που έφαγα αλλά αυτό είναι άλλο καπέλο)

    Διαβασμένος: Άσε τους παπάδες (ας είναι και εξω από κάπου). Απλά εντυπωσιάζομαι από το πλήθος παραπομπών που έχει κάθε άρθρο σου, κάτι που σαφώς δείχνει πως πριν γράψεις διαβάζεις (μελετάς) :-)

    @patsiouri: Το είχε πει και ο Μητσοτάκης:
    "Καλός ο Γιώργος, τον συμπαθώ, αλλά δεν κάνει"
    Το πρόβλημα του Γιωργάκη δεν είναι η συμπάθεια ή όχι. Υπάρχουν πολιτικοί όροι σαφέστατα.
    -Στίγμα σαφές δεν έδωσε
    -Σαν αντιπολίτευση ήταν και γαμώ τις συμπολιτεύσεις
    -Έχει κρατήσει όλα τα λαμόγια, στα ζόρικα τους έδωσε και "αποστολή"
    -Λεξιλόγιο αλλά και πολιτικές προτάσεις Σημίτη.
    -Αντι να αποκυρήξει όταν μπορούσε τις μαλακίες των Σημιτικώνε αντιθέτως τις αγκάλιασε.
    -Σκέφτεται στα αμερικάνικα και αυτό φάνηκε. Σε μια ερώτηση για τους αγρότες πχ απάντησε πως ".... ο κάθε μεμονωμένος αγρότης...." το οποίο δεν βγάζει νόημα εκτός και αν το μεταφράσεις τσάτρα - πάτρα σε ... "individual farmer".

    Η μικρή που λες είναι τόσο.......(λογοκρισία)....αριστερή(;) που καταντάει συγκινητική. Ελπίζω μετά από κανα δυο γκόμενους από την ΕΑΑΚ (μαλλί, μούσι και προβληματισμένο ύφος χεεχεχε κάτι σαν και μένα παλιότερα) να δει το φως το αληθινό. Μου αρέσουν οι ιδεολόγοι (; μαλακία ορισμός. Άλλο ιδεολογία άλλο προσωπολατρεία ή εξουσιομανία, άκου ρε συ "εμένα με ενδιαφέρει πρώτα απ' όλα το ΠΑΣΟΚ"), μου αρέσει να τους πειράζω.

    Της άφησα ένα ειρωνικό σχόλιο (δεν άντεξα ρε μπιπ) και η μικρή παρ' όλο το moderation το δημοσιευσε. Τουλάχιστον έχει τρόπους. Αν μάθει να ...βγάζει και το moderation θα πάει καλύτερα.


    love&kisses

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χμ, πολύ ωραία, πολύ ωραία...
    Να προσθέσω σταχυολογόντας και κάποιες από τις δικές μου οπτικές γωνίες με μια και μοναδική υποσημείωση: επειδή είναι τόσα πολλά αυτά που έχω στο μυαλό μου για το θέμα, ίσως πολλά αν φαίνονται ασύνδετα μεταξύ τους....
    -Προ εκλογών μας είχαν ζαλίσει τον έρωτα για την αναγκαιότητα μη αυτοδυναμίας, πεντακομματικής βουλής, ενισχυμένης αριστεράς, πάταξης του δικομματισμού κλπ, κλπ. ΑΠό όλα αυτά το μόνο που συνέβη ήταν η πεντακομματική βουλή. Δεν έχω δει ούτε μια σοβαρή ανάλυση για τίποτε απ'αυτά. Πέρασαν οι εκλογές, πέρασαν κι αυτά, μόδες γαρ... Άρα δικαιούμαι να συμπεράνω πως ήταν προεκλογικά φούμαρα για δημιουργία (μικροκομματικών) εντυπώσεων από τους διάφορους συμφεροντολόγους.
    -Όπως πολύ σωστά αναφέρεις, τα αγγούρια είναι στα (κοντινότατα) εν όψει και είναι καυτερά (εκτός από μεγάλα και δεν βλέπω και προφυλακτικό...). Παρά ταύτα το θέμα που μας καίει είναι ένα: τι μέλλει γεννέσθαι στο ΠΑΣΟΚ. Προβλήματα δεν έχει ο τόπος ή ο κόσμος και στα περισσότερα έντυπα οι αναλύσεις (μαζί και οι κλάψες) για το ποιος είναι καταλληλότερος δίνουν και παίρνουν. Δυστυχώς η αλήθεια είναι στυγνή: κάποιοι (δημοσιογράφοι) έχουν γεννηθεί με ένα καλάμι. Αν τους το αφαιρέσεις θα είναι σα να τους αφαιρείς και τον σκοπό ύπαρξης (επειδή δεν είμαι κακεντρεχής ή φιλύποπτος δε λέω ότι παίζουν παιχνίδια ή ότι έστω πουλάνε εκδούλευση, γι'αυτό φέρνω το "καλάμι" στο προσκήνιο που είναι πιο ευγενικό).
    -Μαύρο δάκρυ χύνουν και οι μεν και οι δε (αλλά και οι παρακείθε, μιας και μας προέκυψε και ο Σκανδαλίδης) με οψιόν για τέταρτη (Miss Diamantopoulou, ελπίζω να μην την ενοχλούν τα αγγλικά, για επίσημη γλώσσα μας τα προοριζε) αλλά αν εξαιρέσουμε τους όποιους διθυράμβους και τα όποια θαψίματα (ανάλογα την τάση) επί της ουσίας δε μιλάει κανείς: προφανώς αυτός που με τη Συμφωνία της Μαδρίτης αναγνώριζε δικαιώματα των Τούρκων στο Αιγαίο ήμουν εγώ. Ως επίσης εγώ έφτιαξα και το σημερινό Σύνταγμα. Δύο ενδεικτικότατα παραδείγματα, επειδή ιδιαίτερα εύστοχα έγραψες για το τι θα έκανες αν κάποιος από τους δύο έμενε στη γειτονιά σου... :)
    - Το γεγονός των στημένων γκάλοπ έχει γίνει γαργάρα, παρόλο που ο ΣΚΑΙ έβγαινε με "διαφημιστική καταχώρηση" επί τριημέρου και ζήταγε να απολογηθούν όλοι όσοι τον κατηγορούσαν προεκλογικά (και μεταξύ μας, πολύ καλά τους έκανε). Προφανώς -λέω 'γω τώρα- τα εν λόγω γκάλοπ έγιναν από μόνα τους. Ουδείς τα παρήγγειλε, ουδείς τα μαγείρεψε. Αλλά με τόσες τρέχουσες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, που να τολμήσει κανείς να κοκκινίσει από την ντροπή του.
    (όχι, δεν μας δουλεύουν μέσα στα μούτρα μας)
    - Το ρητορικό ερώτημα που ανέφερες περί του παρόντος του Μπένι "λες και πριν ήταν απών" είναι ίσως το μοναδικό ουσιαστικό που έχω διαβάσει όλον αυτόν τον καιρό περί του βενιζέλειου παρόντος, ειλικρινά στο λέω. Και ξέρεις γιατί δεν τολμάει κανείς να το θίξει; Διότι προεκλογικά ήταν όντως απών, όπως και το έχουμε συζητήσει άλλωστε...

    Το επίσης εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το άλλο: οι φιλογεωργακικές θέσεις των διαφόρων εντύπων είναι φιλογεωργακικές σε βαθμό τέτοιο ώστε η κωλοτούμπα για φίλα προσκείμενη στον Μπένι στάση να μην θεωρηθεί... κωλοτούμπα, παρα΄στήριξη του κόμματος. Ομοίως και το αντίθετο, στην περίπτωση επικράτησης του Ζορζ.
    Θυμήθηκα πρόσφατα κάτι: πριν 3 χρόνια, λίγο μετά τις εκλογές του 2004 νομίζω το Ποντίκι (από τις καλές μέρες, πριν αλλάξει χέρια) είχε βγάλει μια σειρά άρθρων που αναφέρονταν στον Παπανδρέου και πιο συγκεκριμένα στο ότι ήδη από τότε σκεφτόταν να τα βροντήξει λόγω του τεράστιου εσωτερικού πολέμου που του γινόταν -δίχως να αναφέρεται σε οόματα αν θυμάμαι καλά (δυστυχώς δεν πρέπει να τα'χω κρατήσει τα άρθρα, αλλά θυμάμαι σίγουρα την ύπαρξή τους και την περίοδο πάνω-κάτω. Και το Ποντίκι δεν συνήθιζε να γράφει ανακρίβειες. Όποιος θέλει μπορεί να το επιβεβαιώσει). Αυτό το τελευταίο το αναφέρω διότι ίσως να δίνει και ένα άλλο, επίσης ενδιαφέρον χρώμα στην όλη ιστορία. Όπως και να'χει, ουδείς σχολιάζει το προφανές: ότι όλο αυτό το δούλεμα, όλα αυτά τα μαιχαιρώματα γίνονται από κόμμα εξουσίας με εμπειρία και ιδιαίτερες βλέψεις.

    Έχουμε καταντήσει σε τέτοιο χαμερπές επίπεδο, που διάβασα πρόσφατα ότι η υποψηφιότητα Σκανδαλίδη αποτελεί στοιχείο ενώτητος. Συμπαιρένω πως όσες περισσότερες υποψηφιότητες τεθούν, τόσο πιο ενωμένο θα βγει το ΠΑΣΟΚ στο τέλος. Τέτοιο μαζικό δούλεμα δεν ξαναθυμάμαι ποτέ άλλωτε, ειλικρινά το λέω. Το χειρότερο όμως δεν είναι το δούλεμα...
    Το χειρότερο είναι ότι το τρώμε οι περισσότεροι.

    Για την ταμπακέρα γαργάρα: για το γεγονός ότι ο Γιωργάκης ξαφνικά από νέος Γεώργιος+Ανδρέας Παπανδρέου σε οικονομική συσκευασία έγινε παντελώς ακατάλληλος δεν μιλάει κανείς. Ξαφνικά έγινε; Σ¨ημερα; Χθες; Πριν 1 χρόνο; Για το ότι όλοι εκείνοι άλλαξαν άποψη εν μία νυκτί, δεν μιλάει κανείς. Για την ολοένα αυξανόμενη πασοκοφροσύνη εν μέσω εθνικών και κοινωνικών αγγουριών που ελλοχεύουν δε μιλάει κανείς. Για το γεγονός ότι μέσα σε 3-4 ώρες ετοιμάστηκαν στηρίξεις, ανακοινώσεις και κινήσεις που θεωρητικά θέλουν πάνω από βδομάδα να γίνουν περνάει ντούκου. Το γεγονός ότι ο Σημίτης εμφανίζεται ως εγγυητής ενώτητος (ποιοοοοος;) γαργάρα και αυτό. Το γεγονός ότι ο Παπανδρέου έγινε συστημένα αρχηγός και γι'αυτό τώρα εμμένει στη θέση του περνάει απαρατήρητο. Το γεγονός ότι ο Βενιζέλος από το 2000 είχε "πεταχτεί" ακριβώς στο ίδιο χρονικό σημείο με τις φετινές εκλογές θέτοντας θέμα ηγεσίας δεν αναφέρεται καν. ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ, ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ, ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ... Ειλικρινά κουράζομαι και μόνο στην σκέψη ότι θα τα αναφέρω όλα...

    ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΤΡΩΜΕ.. Αναρωτιέμαι δηλαδή.
    ΚΑι πάνω απ'όλα είμαι πολύ περίεργος να δω πόσο ακόμη θα κρατήσει όλη αυτή η αρρώστια, διότι οι επί θύραις εξελίξεις δεν είθισται να περιμένουν τις εξελίξεις στο (κάθε) ΠΑΣΟΚ. Κι όταν θα κλαίμε με μαύρο δάκρυ για τη μαύρη μας τη μοίρα να δω ποιος θα πουλάει περισσότερη πασοκοφροσύνη...

    Συγχαρητήρια για το άρθρο, από τα πολύ δυνατά που'χω διαβάσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir