Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Δευτέρα, Οκτωβρίου 15, 2007

Blog Action Day: Όταν μιλούν οι πρωταγωνιστές


"Είναι πολύ παράξενο να διαβάζεις τη ζωή σου μέσα από την αποστειρωμένη λογική της δημοσιογραφίας...

Θα ήθελα να ξεχάσω τα 3-4 πρόβατα που δεν προλάβαμε να βγάλουμε από το μαντρί και τα ακούγαμε να σκούζουν καθώς μας πλησίαζε η φωτιά, και εκείνο το σκυλάκι που παρέμεινε σιωπηλό και δεμένο μέχρι τη στιγμή που πανικόβλητο κατάλαβε ότι δεν υπάρχει σωτηρία... Tα αφεντικά του έλειπαν διακοπές και κανείς δεν μας ειδοποίησε για αυτό..

Θα ήθελα να ξεχάσω τα πουλιά που δεν προλάβανε να φύγουν από τα πεύκα καθώς γινόντουσαν παρανάλωμα του πυρός και τα είδα στον αέρα να φτερουγίζουν για λίγο και ύστερα να πέφτουν σαν φθινοπωρινά φύλλα..

Θα ήθελα να ξεχάσω τα τρομαγμένα πρόσωπα των συναδέλφων μου όταν είδαμε τις 50μετρες φλόγες να μας ζώνουν από παντού

Θα ήθελα να ξεχάσω τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των ιδιοκτητών όλων των σπιτιών τριγύρω μας όταν άρχισαν να γλύφουν τα σπίτια τους οι φλόγες

Θα ήθελα να ξεχάσω όλους αυτούς που ήρθαν με τζιπάκια κάνοντας χειρόφρενα και πατώντας γκάζι μόνο και μόνο για να απολαύσουν το θέαμα, χωρίς να μας βοηθάνε όταν τα ρουθούνια μας έτρεχαν κατράμι και μασούσαμε στάχτη,

Θα ήθελα να τους ξεχάσω όταν προσπαθούσαμε να φύγουμε κόβοντας μάνικες και δεν μπορούσαμε επειδή είχαν δημιουργήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο μπροστά μας

Θα ήθελα επίσης να ξεχάσω όλους αυτούς που έπιναν καφέ και μας ειρωνεύονταν την ώρα που δίναμε μάχες και ίσα που κρατούσαμε την ψυχή μας

Θα ήθελα να ξεχάσω αυτούς που τραβούσαν πανικόβλητοι τις εγκαταστάσεις μας και μας άφηναν εκτεθειμένους στις φλόγες

Θα ήθελα να ξεχάσω τις πανικόβλητες φωνές συναδέλφων στον ασύρματο όταν τους κύκλωνε η φωτιά

Θα ήθελα να ξεχάσω αυτή τη λαίλαπα που δεν υπήρχε τρόπο να φρενάρεις και λαίμαργα κατάπιε τις όμορφες περιοχές που κάποτε χαρήκαμε ως παιδιά και τα παιδιά μας δεν θα ξέρουν ότι υπήρχαν.

Μα δεν θα ξεχάσω εκείνους τους χειριστές των ελικοπτέρων που τελευταία στιγμή μας δημιούργησαν δίοδο διαφυγής μέσα από τους θεόρατους τοίχους φωτιάς που μας περιτριγύρισαν

Μα δεν θα ξεχάσω τους συνάδελφους από Αταλάντη που ήρθαν να μας βοηθήσουν σε μια ξένη για αυτούς περιοχή

Μα δεν θα ξεχάσω όλες τις κυβερνήσεις έως τώρα που επιτρέπουν σε οικοπεδοφάγους ναχτίζουν, που αντιμετωπίζουν με αναλγησία τους εμπρησμούς και κοροϊδεύουν τους Εθελοντές.

Μα δεν θα ξεχάσω το κράτος που ούτε γάντια δεν μας έδωσε, πόσο μάλλον ένα ευχαριστώ, για να μην θίξει την επιτηδευμένη ανικανότητα του μπροστά στα συμφέροντα.

Μα δεν θα ξεχάσω ότι καταφέραμε 4 παιδιά με 1 όχημα να σταματήσουμε ένα μέτωπο 500 μέτρων, να σώσουμε 5 σπίτια και μερικά πρόβατα.. Θα βοηθήσει να μπορέσω να κοιμηθώ όταν θα γυρίζουν οι εικόνες φρίκης στο μυαλό μου.

Μα δεν θα ξεχάσω την όμορφη τραυματιοφορέα που μου συμπαραστάθηκε όταν δεν είχα αναπνοή, τους έμπειρους γιατρούς που έπεσαν πάνω μου και μου ξανάδωσαν μέλλον, καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό που ξεχείλιζε από ανθρωπιά και καλοσύνη.

Σας ευχαριστώ.

Και δεν θα ξεχάσω να λέγομαι ακόμα άνθρωπος και να χρωστάω στη φύση ένα μεγάλο συγνώμη για όλες τις καταστροφές που της έχει προξενήσει το είδος μου.

Η απορία μου είναι οι βίλες που θα χτίσετε θα έχουν νόημα εάν δεν υπάρχει πια πράσινο γύρω σας;

Όταν ο αέρας θα μυρίζει στάχτη και θα σου καίει τους πνεύμονες πώς διάολο θα αναπνέετε εσείς κει πάνω και εμείς εδώ κάτω πώς περιμένω από ένα κράτος με στημένες εκλογές και προκάτ κόμματα να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον από τις στάχτες που έχουν γεμίσει τα πνευμόνια μου...

Λίγη στάχτη στα μαλλιά...
δολοφόνοι..."

Από τα πιό συγκινητικά άρθρα που μου ήρθαν με mail. Τι άλλο να γράψω εγώ από το γραφείο μου. Ένας απλός και ποταπός bloggerίσκος! Ας καλέσω τουλάχιστόν όλους τους υπέυθυνους κρατικούς φορείς να με ενημερώνουν τακτικά για την πρόοδο των εργασιών στα καμμένα και για τις τιμωρίες που θα επιβάλλουν σε παραβάτες, καταπατητές, οικοπεδοφάγους, "επενδυτές" και "ευεργέτες". Τι λέω εγώ να καλέσω, ΤΟ ΑΠΑΙΤΩ. Πρόκειται για τη ζωή μου, τη ζωή μας. Ας το ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ.

Επιμύθιο (το κλέβω από το αριστούργημα "The Matrix")

Ο πράκτορας Σμιθ απευθυνόμενος στο Νίο :

"I'd like to share a revelation that I've had during my time here. It came to me when I tried to classify your species and I realized that you're not actually mammals. Every mammal on this planet instinctively develops a natural equilibrium with the surrounding environment but you humans do not. You move to an area and you multiply and multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus. Human beings are a disease, a cancer of this planet. You're a plague and we are the cure."



Update (Zaphod):
Ήθελα να γράψω και εγώ κάτι, στο πολύ πιο απαισιόδοξο αλλά με κάλυψε ο Humma και ο agent Smith. To μόνο που έχω να συμπληρώσω είναι το εξής. Υπομονή σε όσα ζώα και φυτά έχουν μείνει όρθια ακόμα. Με τις μαλακίες που κάνουμε 20 χρονάκια υπομονή χρειάζεται. To link είναι για γερά στομάχια, αλλά πρέπει κάποτε να δούμε τις συνέπειες των πράξεών μας.



26 σχόλια:

  1. Δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον πράκτωρ Σμίθ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλός Humma. Ελπίζω να μην σε πείραξαν οι μικρές μου προσθηκούλες :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕεν ειναι λιγο υποκριτικο να θυμομαστε το περιβαλλον μονο μια φορα το χρονο;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Πρεζα TV: Δεν νμζ πως αυτό που λες ισχύει, τουλάχιστον για τα ταπεινά μούτρα μας. Από την άλλη, έστω και ένας να αλλάξει στο κατά τι τις συνήθειές του εμένα μου φτάνει. Σαφώς και υπάρχει ο κίνδυνος να καταντήσει το όλο πράγμα μια ακίνδυνη γραφικότητα. Στο χέρι μας είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είχα δει κι εγώ αυτό το e-mail. Είναι όντως συγκλονιστικό... Τι μπορείς να πεις μπροστά σε ένα τέτοιο καταγγελτικό καταπέλτη οργής και πόνου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η λήθη είναι εχθρός της αλήθειας.
    "Επώδυνα" αληθινός, προτιμώ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το mail του είχα ξαναδιαβάσει, παλιότερα αλλά εξακολουθεί να έχει την ίδια επίδραση επάνω μου. Το link δεν μπόρεσα να το δω...ούτε ένα λεπτό δεν άντεξα αν και κατέβαλα προσπάθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 2_st_ : Για μένα φίλε η συγκεκριμένη παράγραφος είναι όλη η ταινία! Μ'έχει στιγματήσει. Είναι απ'τα πράγματα που τα σκέφτεσαι κάθε μέρα αλλά κάποιος τα λέει με μοναδική λυρικότητα και ειλικρίνεια που σου κάνει το στομάχι πατσά.

    2Zaphod : Όπως ακριβώς το link σου mate. Πάντα ήξερα οτι σφάζονται ζωάκια από ζώα για να φορεθούν από ζώα αλλά αυτό το link ήθελε ατσάλινο στομάχι. Φυσικά και δε με πείραξε, αντιθέτως μου προξένησε απίστευτη οργή την οποία θα πρέπει να τη χρησιμοποιήσω για καλό σκοπό.

    2πρέζα tv : Το οτι αναφέρουμε κάτι στο blog επετειακά δε σημαίνει οτι ασχολούμαστε μία φορά το χρόνο μ'αυτό, ούτε πρέπει να διαφημίζουμε τι κάνουμε για να σας πείσουμε οτι ενδιαφερόμαστε. Πιστέυω όμως οτι έχουμε αποδείξει πως αν μη τη άλλο διαθέτουμε μνήμη και έχουμε ασχοληθεί και στο παρελθόν με παρόμοια θέματα. Θα μπορούσα κάλλιστα σήμερα να γράψω για τη συναυλία που πήγα την Παρασκευή αλλά βλέπεις υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι σημαντικότερα.

    2Δείμος & σπίθας : Η αλήθεια είναι που πονάει γιατί το "ανοσοποιητικό" μας σύστημα δεν την αντέχει. Την αλήθεια που τη λένε αυτοί που την έζησαν και είναι οι μόνοι που μπορούν να την εκφράσουν με τέτοια λόγια.

    2ellie : Εδώ εγώ κόντεψα να τα βγάλω με το link εσύ μικρό κοριτσάκι πήγες να το δεις; Καλό πάντως είναι πάντως να προβληματιζόμαστε έστω κι έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν και όλα είναι θλιβερά, τουλάχιστον είναι αρκετά ελπιδοφόρο το ότι το όλο θέμα ακόμη δεν έχει ξεχαστεί. Έστω κι αν δεν έχει ξεχαστεί από 3-8-49 άτομα.
    Όποιος ενδιαφέρεται όντως για το περιβάλλον παρακαλώ απ'την καρδιά μου να δει και αυτό.

    Και όχι ρε πούστη μου, εγώ διαφωνώ με τον πράκτορα Σμιθ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εύγε Humma! Τέλεια επιλογή - ο πυροσβέστης είπε όλα όσα δεν μπόρεσαν να περιγράψουν τα κανάλια με τις αμέτρητες ώρες μπουρδολογίας.
    Το κακό με τον πράκτορα Σμίθ είναι πως δεν είναι όλοι έτσι. Κάποιοι είναι άπληστοι, κάποιοι (πολύ περισσότεροι) ζώα που ακολουθούν (και τους φταίει το κράτος για όλα) και κάποιοι άλλοι κάθονται και απολαμβάνουν το ουζάκι τους κάτω από τον πλάτανο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. No comments.. το link ... το λιγότερο ανατριχιαστικό .. oufff.. μελαγχόλησα... πού πάμε ορεε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Humma επίσης πολύ καλή σκηνή στο Μάτριξ είναι και η φάση με τα χάπια και την αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πως να ξεχάσεις όταν σε
    κυνηγούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ξέχασα...Πολύ όμορφο κείμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μόνο με τέτοια κείμενα μπορεί να καταλάβει κάποιος που δεν έζησε από κοντά μια τέτοια καταστροφή έστω και ελάχιστα το μέγεθος της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 2hades : Έτσι όπως τα λες φίλε. Πιστεύω πολύ στη δύναμη της μνήμης ως κινητήριας δύναμης και οδηγού για τα μετέπειτα βήματα. Θέλω να πιστεύω οτι δε ξεχνάω και προσπαθώ πολύ γι'αυτό. Μωρέ με τον agent Smith συμφωνώ και παρασυμφωνώ. Καλά τα λέει καρκίνος είμαστε. Μπορεί τα "κακά" καρκινικά κύτταρα να μην υπερέχουν των "καλών" αλλά αρκούν για να προξενήσουν ζημιά. Το ανοσοποιητικό σύστημα το'χει η όμορφή μας Γαία και κάτι μου λέει οτι θα το χρησιμοποιήσει για να κατασπαράξει τα "καρκινικά κύτταρα". Δυστυχώς θα το κάνει και για τα υγιή.

    2slartibartfast : Που'σαι ρε slarti χαθήκαμε! Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ελπίζω όλα να'ναι καλά στο νησί και να περνάς καλά. Ελπίζω το ουζάκι να μην είναι υπονοούμενο για το αραλίκι που'χαμε στον Πύργο ;-)

    2stellini : Και μη χειρότερα!

    2_st_ : Στάθη το έργο γαμεί και τώρα συνειδητοποιώ οτι δε το 'εχω βάλει στις αγαπημένες μου ταινίες από παραδρομή. Το σκηνικό που λες είναι το πρώτο μπαμ που κάνει η ταινία και λογικά θα έπρεπε να μου'χει μείνει περισσότερο αλλά η ατάκα του Σμιθ μετά είναι μεγαλειώδης! Επειδή έχω δει και το V for Vendetta πιστεύω οτι οι αδελφοί Γουατσόφσκι εξελίσσονται σε σύγχρονοι φιλόσοφοι.

    2roidis : Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    2debby : Η αυθεντικότητα της εμπειρίας που έζησε το άτομο μου υπαγορεύουν να δηλώσω οτι μ'άγγιξε πολύ περισσότερο απ'οποιαδήποτε ανταπόκριση ποταπού δημοσιογραφίσκου από τα καμμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Humma το ουζάκι δεν είναι υπονοούμενο - το λέω και το βροντοφωνάζω!! (καλό θα ήταν μετά το ούζο να πηγαίναμε να καίγαμε τίποτα αυθαίρετα ;-))
    Θα πρέπει όμως να το διορθώσω:

    "ενώ άλλοι προτιμούν το ουζάκι κάτω από τον πλάτανο συντροφιά με τις μελωδίες μιας γνησίου απογόνου του Κακοφωνίξ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε "bro", αν έγραφες κάτι πιο απαισιόδοξο τι θα είχε; Αυτοί εκεί – εμείς εδώ. Mη το γκαντεμιάζεις. Kαλημέρα! (Γελάω με τη Δρούζα σου στο μεταξύ χαχαχα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Humma, ακόμη κι αν πρόκειται να με φάει λάχανο η ίδια μου η μάνα (διότι ξεχνάμε όλοι ότι η Φϋση είναι η "υπερβατική" μητέρα όλων μας), ε, τότε ας πεθάνω πολεμόντας ρε φίλε. Με τα ανθρωπόμορφα σκουλίκια στο ίδιο καζάνι εγώ δεν μπαίνω. Το αρνούμαι. Τουλάχιστον ας έχω προσπαθήσει διαφορετικά από δαύτους.
    Το αν η μοίρα μου είναι ένεκα άλλων προδιαγεγραμμένη δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνω κι ό,τι περνάει απ'το χέρι μου για να'χω τη συνείδησή μου καθαρή κιόλας. Αυτό είναι εκτός από ηλιθιότητα ΚΑΙ κακομοιριά.
    Και η μνήμη είναι ένα από τα βασικά όπλα σε έναν τέτοιον αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. .... και δεν αντέχω, θα το πω.
    Αν όλες αυτές οι -ας πούμε- κινητοποιήσεις καθιερωθούν να γίνονται μια φορά τον χρόνο, την ημέρα του περιβάλλοντος ας πούμε, τότε αποδεδειγμένα θα πάσχουμε από αμνησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος17/10/07 14:10

    το κείμενο αυτό είναι του συνμπλογγερά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΜΑΤΑΙΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΑΤΑΙΑ...

    ( Το έχω ξαναπεί, μου έίχε έρθει αμέσως το μέιλ, αυτό το σκυλάκι το βλέπω στον ύπνο μου όλο αυτό τον καιρό...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο/Η ΠΡΕΖΑ TV είπε...
    ΔΕεν ειναι λιγο υποκριτικο να θυμομαστε το περιβαλλον μονο μια φορα το χρονο;;;;

    15/10/07 11:37

    *************

    Συμφωνώ. Η προστσία της φύσης και του περιβάλλοντος είναι καθημερινός αγώνας.

    Κι ας περπατάω 20 λεπτά με μία μαύρη τεράστια σακούλα απορριμάτων κάθε Κυριακή για να πάω για ανακύκλωση, αξίζει τον κόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 2slartibartfast : Τι μου θύμησες......

    2hades : Μαζί σου αλλά κόντα στα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Έχουμε επιλέξει στρατόπεδο. Παρεμπιπτώντος το link σου είναι τεράστιο και ακόμα το παλεύω. Φοβερό πάντως, δε περίμενα σε μία αθλητική εφημερίδα τόση ουσία!

    2ανώνυμος : Ευχαριστώ για την πληροφορία

    2candy's τετραδιάκι : Όντως...!

    2patsiouri : Μικρή φράση μεγάλο νόημα!!!

    2doctor : Όπως ξαναείπα πιστεύω οτι έχω αποκτήσει ευαισθησίες σχετικά με το περιβάλλον και αυτό όχι τώρα με αυτά που ακούω αλλά από το |Λύκειο που είχα ένα φανταστικό καθηγητή Χημείας μέλος της Greenpeace. Ο άνθρωπος αυτός με επηρέασε καταλυτικά. Από τότε και για 17 χρόνια τώρα έχω πάρει κάτι απ'αυτόν και το εφαρμόζω στην καθημερινότητα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος22/10/07 11:15

    Τα πράγματα πιστεύω οτι είναι απλά. Ο άνθρωπος δεν κάνει τίποτα παραπάνω από όσα θα έκανε ένα άλλο ζώο πάνω σε αυτό το πλανήτη αν χρησιμοποιούσε το εγκέφαλό του. Αυτά τα πράγματα τα συναντάμε συνέχεια στην φύση μεταξύ ζώων. Ο άνθρωπος τα κάνει σε υπερθετικό βαθμό βέβαια στον βωμό του χρήματος. Απο την άλλη πλευρά θα συμφωνίσω με τον Σμίθ γιατί όλοι είμαστε ένοχοι, όλοι λίγο πολύ καταστρέφουμε χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι γιατί μας το επιβάλει η κοινωνία και η ζωή μας. Η σημερινή κοινωνία μας έχει αποξενώσει απο την φύση γιατί τα έχουμε όλα έτοιμα πληρώνοντας το αντίτιμο. Κανένας δεν νοιάζεται πως και γιατί έφτασε ένα προϊόν στα χέρια μας. Το πρόβλημα ξεκινάει απο εμάς όσο και αν δεν το θέλουμε να το παραδεχτούμε. Όπως εμείς σκοτώνουμε τώρα αυτά τα άμοιρα ζωάκια έτσι θα μας καθαρίσει και εμάς η φύση. Χωρίς έλεος και χωρίς διακρίσεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir