Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Οκτωβρίου 04, 2007

Free Burma


Free Burma!


http://www.avaaz.org/en/index.php

http://www.free-burma.org/


14 σχόλια:

  1. Εμεις καλα κανουμε και τους κραζουμε...Ακουει ομως κανενας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/10/07 01:18

    Μπααα...Μακάρι αυτά να λύνονταν με κράξιμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/10/07 09:54

    Gromf

    GIVE .... MONKS A CHANCE!!!!!!
    Πολλούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς στ'αδέρφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To κακό είναι καλέ μου, πως εγώ δεν έχω πειστεί κατά πόσο θα είναι για καλό τους αφενός αυτή η "απελευθέρωση" & έπειτα για το αν & οι ίδιοι την επιθυμούν...
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα μου πείτε 800 χρόνια έχουν χούντα εκεί πέρα, τώρα σας έπιασε ο πόνος;

    Μήπως υπάρχει κάτι πίσω από την κατευθυνόμενη ενημέρωση;

    Από πότε υπερασπιζόμαστε παπάδες, όταν έχει μαλιάσει η γλώσσα μας να λέμε τα του Καίσαρως τω Κέσαρι;


    ...και άλλα πολλά.

    Δεν ξέρω πόσο τοις εκατό είναι κατευθυνόμενο,
    δεν ήξερα καν πως είχαν χούντα κια κάτω (όλα δεν μπορούμε να τα ξέρουμε)
    δεν ξέρω τι θα γίνει μετά
    και δεν με νοιαζει κιολας.

    Όταν ένας λαός ζητάει κάποια πράγματα, αναγκαστικά είμαστε μαζί του και όχι με τους μπάτσοι.

    love&kisses

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατευθυνόμενο λίγο - η χούντα είναι φιλοκινεζική και αν κανείς άκουσε τις δηλώσεις του Κινέζου αντιπροσώπου στον ΟΗΕ ήταν πολύ γλυκανάλατες του στυλ να δούμε - δεν πρέπει - ηρεμία κτλ

    (Έλα ρε zaphod μην κολλάς στους παπάδες πάλι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @zapxod
    Συμφωνώ, αλλά πολύ κόκκινο ρε παιδί μου, γιατί; ("γάβροι" δεν είναι, "κομμουνιστές, όχι,...τέλος πάντων, υποφέρουν και αυτοί και είναι μεγάλος ο πληθυσμός.)
    Πλούσια χώρα σε ενεργειακά κοτάσματα (φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ξυλεία , λίθοι) και πρώτη σε εξαγωγή ρυζιού. Τώρα το ζήτημα είναι ποιοί θα πρωτοβάλουν "χέρι"
    Κίνα, Ρωσία, Ινδία καλοπιάνουν την χούντα για να πάρουν κεφάλι απο τους άλλους γνωστούς . Η γαλλική Τotal και η αμερικανική Σέβρον, Εξακολουθούν ( παρά τις κυρώσεις) την εκμετάλλευση κοιτασμάτων. Τα γνωστά....
    Καλώς σε βρίσκω και ευχαριστώ για.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βλέπω ως πολύ πιθανό το να γίνεται όλο αυτό το σούσουρο στο πλαίσιο του να χτυπηθεί το σαμάρι για ν'ακούσει ο γάιδαρος. Όντως είναι ξαφνικά πολύ "ενδιαφέρον" ότι κάποιους τους έπιασε η πρεμούρα. Λες είναι η μόνη χούντα που υπάρχει στον πλανήτη.
    Επίσης ενδιαφέρον έχουν οι αντιδράσεις των ΟΗΕ, ΕΕ, Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν υφίστανται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @hades
    Σιγά που τους "πόνεσε". Ποιός θα εκμεταλλευτεί, (τώρα που ξεσηκώθηκαν, γιατί δεν το περίμεναν να γίνει) την κατάσταση και ποιός θα εδραιωθεί καλύτερα, στις νέες αλλαγές, που θα γίνουν,
    (Το "μεταλλάκι" έκανε αεροπειρατεία στο blog μου, όσο έλλειψα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος8/10/07 09:44

    Gromf

    Επειδή μιλάμε για φασισμό και χούντα κι επειδή δεν μπορώ να περιμένω να τελειώσει η ψηφοφορία για το βιβλίο ιστορίας, πολύ περισσότερο όταν βλέπω πως υπάρχουν άνθρωποι που θεώρουν την απόσυρση καλή κίνηση θα προχωρήσω σε σχόλιο έστω κι αν θεωρηθεί ότι είναι νωρίς.Ας αρχίσουμε από το γεγονός της μη εκλογής της μαριέτας όποια κι αν ήταν αυτή. Η μη εκλογή της είναι μέγα λάθος και θα το καταλάβουμε αργότερα.Κάθε πολιτικός πήρε το μήνυμα ότι δεν μπορεί να υποστηρίζει την γνώμη του γιατί θα έχει πολιτικό κόστος, και μάλιστα το ίδιο του το κόμμα θα υποβοηθάει στην αποπληρωμή του κόστους αυτού( κανείς δεν βγήκε επίσημα ή και ανεπίσημα να υποστηρίξει την μαριέτα και ας ήταν κοινή απόφαση της κυβέρνησης η έκδοση του βιβλίου). Με την πρώτη δύσκολη κατάσταση(και δεδομένου του πολιτικού κόστους) το βιβλίο απεσύρθει "διότι δεν συνεμορφώθει προς τας υποδείξεις" για την εθνοπρεπή του εμφάνιση.Η απόσυρση του βιβλίου αποτελεί πολύ μεγάλη οπισθοδρόμηση διότι εγκαινιάζει μια καινούργια διαδικασία κατά την οποία τα διδακτικά εγχειρίδια, προτού μπουν στην σχολική τάξη θα πρέπει να λαμβάνουν "πιστοποιητικό εθνικών φρονημάτων".Η απόσυρση βασίστηκε σε καταμέτρηση ψήφων και όχι στα υποτειθέμενα λάθη που είχε, και στην απόφαση της κυβέρνησης να συμπλεύσει με τους πατριωταράδες, τους μισαλλόδοξους, τους ακροδεξιούς και την Εκκλησία που ήταν οι πρωτοστάτες της σταυροφορίας εναντίον του.Μη κοροϊδεύετε τους εαυτούς σας νομίζοντας πως το πρόβλημα βρίσκεται σε κάποιες ατυχείς φράσεις που χρησιμοποιήθηκαν στο βιβλίο.Η εκστρατεία εναντίον του διεξάγεται επειδή αυτό δεν συνάδει με το κανόνα της εθνικής και θρησκευτικής ορθότητας!!!Εχουμε πολλά παραδείγματα και στο παρελθόν από τέτοιες αντιδράσεις π.χ τον "αφορισμό" του Λευτέρη Σταυριανού για το βιβλίο του 'Ιστορία του ανθρώπινου γένους' επειδή αναφερόταν στη θεωρία της εξέλιξης (βιβλίο του πιθήκου το ονόμαζαν).Η απόσυρση του βιβλίου είναι μια εξέλιξη που αφορά όλους μας ανεξάρτητα από την γνώμη μας για το εγχειρίδιο. Μαζί με το βιβλίο θ' αποσυρθούν και θ'αμφισβητηθούν πολλά περισσότερα, όπως οι κανόνες του δημοκρατικού και επιστημονικού διαλόγου ή η προτεραιότητα της ελευθερίας της έρευνας.Φτάσαμε σε τέτοια ΑΘΛΙΑ κατάσταση ώστε σχολικοί σύμβουλοι διένεμαν παράνομα ερωτρηματολόγια με την σφραγίδα του ΥΠΕΠΘ για την απόσυρση του βιβλίο και οι ίδιοι πρόσφεραν το παλιό(νυν και αεί) σε φωτοτυπίες και προέτρεπαν τους δασκάλους να το διδάξουν.Με τους ακροδεξιούς υπέρμαχους της απόσυρσης έγινε όπλο στα χέρια τους για να διασπείρουν τον φόβο της απώλειας της εθνικής μας ταυτότητας.Μέχρι και σενάρια για "¨ανωθεν" συμφωνίες με τους Τούρκους ακούστηκαν!!!!
    Το λυπηρό είναι πως ενώ ελπίζεις οι φοβίες αυτές και οι αντιδράσεις να προέρχονται από τους ηλικιωμένους οι οποίοι έχουν "πλησιάσει" τον Θεό (λόγω ηλικίας και μόνο), παρατηρείς όλο και περισσότερους νέους να τις υιοθετούν.Τι να περιμένει κανείς από ένα ΓΕΡΑΣΜΕΝΟ κράτος???Μόνο γερασμένες ιδέες και αντιλήψεις.Ελπίζω το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας να με διαψεύσει.
    Ευχαριστώ για την υπομονή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κακώς "οικειοποιήθηκα" το άει σιχτίρ
    για να εκφραστώ ; στο στόμα τόχα!(post.θητεία)
    @zapxod..;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δες εδώ: http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=4915120

    Η δική μου απορία είναι γιατί άφησαν να περάσουν τόσα χρόνια για να "το κάνουν θέμα" οι εισβολείς στο Ιράκ. Μήπως επειδή επιθυμούν την αποτυχία της Ολυμπιάδας 2008 που ξεκινά σε λίγο στο Πεκίνο..? Πίσω από την "προστασία" της Βιρμανίας, τι κρύβεται..? Είμαι πολύ δύσπιστη στις καλές προθέσεις ΗΠΑ και Ε.Ε. Κάνω λάθος..?
    (σχόλιο που έκανα στο buzz)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φριντομ του Αστερας Τρίπολιτσας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Βιρμανία ατύχησε και επειδή δεν έχει πετρέλαιο δεν πρόκειται να δει την δυτική δημοκρατία...
    Αυτό είναι καλό ή κακό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir