Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Νοεμβρίου 01, 2007

Έτσι εξηγούνται όλα

Ευτυχώς πέρασαν οι μέρες. Τελείωσε το εμπάργκο για ανάρτηση ποστ που μου είχε υποβάλλει ο συγκυβερνήτης. Μου είχε κυρήξει Στρατιωτικό Νόμο, όπως αυτολεξεί είχε πει τηλεφωνικώς σε συζήτηση που είχαμε, να μη γράψω τίποτα για πέντε (5) μέρες. Το σεβάστηκα και ειδικά όταν είδα το γαμάτο ποστ, είπα οτι άξιζε η αναμονή. Πέρασαν τελικά έξι (6) μέρες και να'μαι. Συγνώμη σύντροφε αν δε κατάλαβα μήπως εννοούσες τελικά πέντε (5) ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ;-). Βρήκα αυτό το αρθράκι και είπα να σας το δείξω.

"Οι Έλληνες δεν φαίνεται να είναι τόσο φανατικοί αναγνώστες βιβλίων, καθώς είναι εκείνοι που διαβάζουν λιγότερο σε σχέση με τον μέσο Ευρωπαίο, όπως κατέδειξε μελέτη της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) για τις πολιτιστικές δραστηριότητες των Ευρωπαίων.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία, το 59% των Ελλήνων διάβασε τουλάχιστον ένα βιβλίο τους τελευταίους 12 μήνες, έναντι 71% που είναι ο μέσος όρος στην Ευρώπη των «27». Στην ίδια θέση με τους Έλληνες βρίσκονται οι Ισπανοί (59%), ενώ ακόμα μικρότερο είναι το ποσοστό των αναγνωστών στην Κύπρο (56%), τη Ρουμανία (58%), την Πορτογαλία (50%) και τη Μάλτα (45%).
Πρώτοι έρχονται οι Δανοί με 83% και ακολουθούν οι Τσέχοι και οι Βρετανοί με 82% και οι Γερμανοί με 81%.
Παράλληλα, το 25% των Ελλήνων δηλώνει ότι τον τελευταίο χρόνο επισκέφθηκε τουλάχιστον μία φορά ένα μουσείο ή μία γκαλερί, έναντι 41% των ευρωπαίων πολιτών. Επιπλέον, το 46% δηλώνει ότι το τελευταίο έτος έχει πάει τουλάχιστον μία φορά στο σινεμά και το 30% στο θέατρο, έναντι 51% και 32% αντιστοίχως στην Ευρώπη των «27».
Τέλος, στην Ελλάδα το 2,1% των εργαζομένων απασχολείται στον τομέα του πολιτισμού, έναντι 2,4% στην Ευρώπη των «27»."

Ρενάτα Γρυπάρη
Πηγή : http://www.cosmo.gr/ArtsEnt/Europe/173781.html

Χμμμμμμ.......τώρα καταλαβαίνω γιατί κάποιους από τους λαούς που αναφέρονται στο άρθρο και έχει τύχει να επισκεφθώ τη χώρα τους, τους περιέγραφα σε φίλους όταν γύριζα σαν ανθρώπους με κουλτούρα και κάποιους άλλους σαν άξεστους. Εντάξει, δέχομαι οτι μοναδική εξαίρεση ίσως είναι οι Βρετανοί. Εμείς που να βρισκόμαστε άραγε;

41 σχόλια:

  1. Mάλιστα. Λύσσαξες 5 μέρες (εργάσιμες εννοούσα ρεεεεεεεεεεεεεεεε) για να ανεβάσεις ....αυτό;


    :-Ρ


    Α, εγώ διαβάζω περίπου 1 βιβλίο/εβδομάδα οπότε πατσίζω και για σας τους αδιάβαστοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλά ήθελα να δηλώσω την παρουσία μου χωρίς ταυτόχρονα να μπω στον κόπο να γράψω κάτι χεχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α! Παρεμπιπτώντως το επόμενο ποστ θα είναι ελαφρύ εως αέρινο γιατί σε βαρέθηκα και σένα και μιζέρια σου ΠΑΣΟΚοπληκτε, άθεε, αριστεριστή ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ok!

    Α το νέο άσμα είναι αφιερωμένο εξαιρετικά :-)


    ....

    Περί πασοκ μετά το υπερποστ για την Ευαρα εγω έκλεισα. Αν τα ...συντρόφια δεν βλέπουσι το φως το αληθινο, δεν φταίω εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο tempora o mores...

    Ευτυχώς που υπάρχουν και ο Λιακό και η Χρύσα Δημουλίδου που Ζμπρώχνουν τον κόσμο στα βιβλιοπωλεία και διαβάζει ο κόσμος κάνα βιβλιαρέλι...

    Υστερικό-γραφον:

    Μετά τον πανικό σχολίων που έπεφταν βροχηδών και μπουλουκηδών στο προηγούμενο ποστ και μου μπάφιασαν το gmail, προτείνω την δημιουργία φόρουμ με την επωνυμία Zeitgeist να ξεχαρμανιάσει ο κόσμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος1/11/07 15:30

    Βρισκόμαστε στους άξεστους.

    Επόμενο θέμα παρακαλώ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 2polsemannen : Διάβασα το link που έστειλες με τη Δημουλίδου. Τι είπες τώρα ρε;!!!;;;!!;!!!!;

    2pegasus : Περίμενε βιαστικέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος1/11/07 16:19

    @humma Το λέω αυτό γιατί δεν τίθεται θέμα συζήτησης επί τουτου.

    Γαμάτη η Χρύσα παιδιά. Αυτή και αν έχει δώσει μεγάλη αξία (αυτά που έλεγα στα σχόλια του Zeitgeist) στον εαυτό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και όμως φίλε χωρίς να θέλω να ακυρώσω το πολύ σωστό σου άρθρο, τυγχάνει ως Ελλάδα να έχουμε το μεγαλύτερο ή αν δεν με βοηθάει και τόσο το ατσχάιμερ, απο τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε εκδοτικούς οίκους σε πλυθησμιακή αναλογία...Παράξενο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Xρύσα και τα μυαλά στο μίξερ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πάντως και οι Βρετανοί που διαβάζουν πολλοί όλο κάτι "βιπερ" διαβάζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ενώ οι Έλληνες διαβάζουν από Λουντέμη και πάνω :-p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου με ένα βιβλίο στο χέρι είμαι...είμαι και μοναχοπαίδι, οπότε κάπως έπρεπε να γεμίζω τις ώρες μου...πόσο να παίξω με τον εαυτό μου πια; Σήμερα στα παιδιά λες εξωσχολικό και σε κοιτάνε με φρίκη...Καλύτερο το έχουν να τους πεις να φάνε βατραχοπόδαρα (προσωπικά τα μισώ, αν και έμεινα 4 χρόνια στα Γιάννενα!!)
    Γι'αυτό φυσικά τους λες μετά να γράψουν μια ριμάδα πρόταση και δεν μπορούν να ταιριάξουν πέντε λέξεις στη σειρά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είστε όλοι πολύ μικροί για να σχολιάζετε τη Χρύσα!
    Είναι προφανές.
    Οπότε σταματήστε γιατί συνεχίζοντας απλά κάνετε πιο ξεκάθαρη και έντονη την πνευματική σας κατωτερότητα απέναντι σ' αυτό το γίγαντα του παιδικού παραμυθιού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 2island : Η εμπορευματοποίηση της λογοτεχνίας, ποίησης, γνώσης κλπ είναι ένας παράγοντας που έχει φέρει την "Ελληνική πένα" σ'αυτό το χάλι. Δεν έχω διαβάσει κανένα καλό βιβλίο από Έλληνα συγγραφέα τα τελευταία χρόνια (μιλάω για λογοτεχνία). Για να είμαι ειλικρινής οι τρεις μόνο προσπάθειές μου ήταν αποτυχημένες και γι'αυτό δε το έχω ξαναπροσπαθήσει. Τα θέματα που πραγματεύονται βγαίνουν από ή δίνουν τροφή σε χιλιοπαιγμένα σήριαλ της τηλεόρασης.

    2_st_ : Εσύ κάτι θα ξέρεις. Πάντως έχω ακούσει οτι οι Βρετανοί είναι αρκετά κάφροι και δεν εννοώ αυτούς που έρχονται εδώ για διακοπές στο Φαληράκι και το Λαγανά. Δε μπορείς να βγέλεις συμπέρασμα απ' αυτούς γιατί αν βγάζανε κι'αυτοί συμπέρασμα από τους Έλληνες φοιτητές.......

    2σοφία : Το Λουντέμη τον είχα παρατήσει στη μέση γιατί ίδρωσα! Ήμουν πιό μικρός και με κούρασε αλλά κάποια στιγμή πρέπει να το ζήσω κι αυτό :-)

    2ellie : Γιααααα πες για τα Γιάννενα. Φοιτήτρια ήσουν εκεί; Προσωπικά έκατσα 6.5 χρόνια εκεί (1995-2001) για σπουδές και μεταπτυχιακό και τα λάτρεψα. Πέρασα πολύ καλά και δεν έχω πρόβλημα με τα βατραχοπόδαρα. Μία ιδέα είναι, όπως και τα σαλιγκάρια που βέβαια δε τα συμπαθώ.

    2ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΑΘΗΝΑΙΟΣ : Είναι προφανές οτι έχουμε να κάνουμε με έναν ογκόλιθο της διανόησης. Αυτό που θα πρέπει να καταφέρουμε είναι να "μπάσουμε" τον εαυτό μας στον τρόπο σκέψης της εν λόγω διάνοιας αρχίζοντας από το "μπάσιμο" σε κανα βιβλιοπωλείο. Για να κατανοήσουμε τις εγκεφαλικές διεργασίες της κυρίας Χρύσας θα χρειαστούμε τον οδηγό "Γυρίστε το Γαλαξία με ωτοστόπ" γιατί μόνο με την έκταση του Γαλαξία μας μπορεί να συγκριθεί το μέγεθος της ευφυίας της κυρίας. DON'T PANIC!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε συ τώρα το θυμήθηκα. Τι "συγκυβερνήτης" λες και αηδίες; Εδώ έχουμε πεφωτισμένη δικτατορία.

    Το blog είμαι εγώ!

    :-)

    Για να μην αρχίσω να λέω για ασθενή σε γύψο κτλ και με πάρετε με τις πέτρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 2Zaphod : Πούστηηηηηηη.

    Post 11ης Σεπτεμβρίου 2007 ώρα 3:34 μμ "Οδηγίες προς ναυτιλομένους."
    Σχόλια

    Humma Kavula : "Ρε συ μήπως πάμε να το καταντήσουμε και μεις αηδία με το δικομματισμό;Zaphod, Humma, Zaphod, Humma όπως λέμε Παπανδρέου, Καραμανλής, Παπανδρέου, Καραμανλής" 13/9/07 10:57

    Zaphod : "Γι΄αυτό ρε κάναμε εδώ συγκυβέρνηση για να δείξουμε το νέο δρόμο!" 13/9/07 11:03

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ξέχασα να κάνω bold, italic και να δώσω έμφαση στο "Συγκυβέρνηση"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @humma
    Παρασκευη 26 Οκτωβρίου (στα σχόλια):

    Zaphod:
    "Όταν λέω καμιά μαλακία την κάνετε θέσφατο, όταν μιλώ σοβαρά θυμάστε να διαφωνήσετε!"

    χαχαχαχαχαχααχα!

    Εν τέλει σε κάνω vice προεδρο και σε κερνάω και φραπεδούμπα αμα λάχει να 'ούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. I forgot!

    @island
    Καλώς όρισες!

    @ευστάθιος:

    Περιμένω την γνώμη σου επί του zeitgeist. Ακόμα μια ευκαιρία να μαλλιτραβηχτούμε!! (με την καλή έννοια :-Ρ)

    @humma
    Συγκυβέρνηση έκανε και η ΝΔ με το ΣΥΝ το 89. Ποιος όμως είχε περισσότερες έδρες;

    :-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μη ξεχνάς οτι σου κρατάω όμηρο το κεφάλι και μάλιστα είναι κι αυτό που μπορεί να σκεφτεί. Τι να περιμένεις από έναν πρόδρο που το μυαλό του χρειάζεται στημένα λεμόνια για να λειτουργήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ζάφοντ, πρέπει να βρεις άλλο θέμα για να μαλλιοτραβηχτούμε γιατί γι αυτό δε μπορώ να διαφωνήσω σε τίποτα. Απεναντίας θα σε ευχαριστήσω που το ξέθαψες από τους λαβύρινθους του δικτύου για να το δουν κι άλλοι.

    Αν θες να μαλλιοτραβηχτούμε, μπορείς να κλέψεις την πετσέτα μου...

    Αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι, δε σου θα σου άξιζε μαλλιοτράβηγμα, αλλά κλείδωμα σε ένα πολύ μικρό δωμάτιο με το Μάρβιν.

    ΧΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ευστάθιος
    Μα :

    1) Δεν είναι ανάγκη να μαλλιοτραβηχτούμε οι δυο μας. Όλο και κάποιος άλλος θα βρεθεί να διαφωνήσει!
    :-Ρ

    2) Το μαλλιοτράβηγμα (=> έντονος διάλογος) μας βοηθά όλους!


    @humma

    Περί στυμμένων λεμονιών διαμαρτύρομαι αλλά έχεις δικιο.
    Το κεφάλι που έχεις είναι το "χαζο" κεφάλι (φαντάσου δηλ)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @humma

    Ναι, φοιτήτρια ήμουν, τέσσερα χρόνια 1999-2003 και πέρασε υπέροχα!!!Τα λάτρεψα και τα λατρεύω ακόμη. Θεωρητικά συνεχίζω να σπουδάζω εκεί ακόμη (διδακτορικό γαρ) αλλά από το 2003 έχω επιστρέψει Αθήνα και Γιάννενα πλέον μια φορά στο τόσο και για 3-4 μέρες!!
    Αλλά τα βατραχοπόδαρα ποτέ δεν τα συμπάθησα!!!Ειδικά όταν έβλεπα την ταμπέλα φρέσκα από την λίμνη....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μήπως φταίει το γεγονός ότι οι τελευταιες χώρες σε ποσοστο αναγνωσης βιβλίων είναι η Κύπρος, η Ελλάδα, η Μάλτα , Πορτογαλία, δηλαδή χώρες μεσογειακές; Ολο ήλιος και έξω και καφές, πού καιρος για διάβασμα; Αντθέτως οι πρώτες χώρες είναι βόρειες (Δανια, Γερμανια, Βρεττανια). Γεωγραφική προσέγγιση του θέματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. gnomo, σύμφωνοι, είναι όντως μοιρασμένες οι χώρες σε βορά και νότο, αλλά εγώ προσωπικά δεν αλλάζω τίποτα από το διάβασμα βιβλίου πίνοντας καφέ έξω, είτε στη βεράντα μου, είτε κάτω από πλάτανο στο χωριό μου, ή γενικά σε οποιοδήποτε μέρος εκτός, με ήλιο.

    ζάφοντ, πιστεύω ότι το πραγματικό μαλλιοτράβηγμα μας βοηθά περισσότερο από τον έντονο διάλογο.
    (έτσι για να διαφωνήσω)
    Επιπλέον στο πραγματικό μαλλιοτράβηγμα, έχω περισσότερες πιθανότητες να νικήσω, αφού έχεις δυο κεφάλια και άρα εγώ έχω περισσότερες πιθανότητες να τραβήξω κάτι. Φτάνει να σου επιστρέψει το πλεονάζον κεφάλι ο χούμα το συντομότερο δυνατόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εγώ θα συμπληρώσω ότι δεν είμαστε τόσο διαφορετικοί από τους τέλειους τάχα Ευρωπαίους. Και όπου είμαστε οφείλεται στον περιβαλλοντικό παράγοπντα (π.χ. ηλιοφάνεια που καλλιεργεί επιθυμία για έξοδο ακι διασκέδαση και όχι για ανάγνωση βιβλιων όπως στις Σκανδιναβικές χώρες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος3/11/07 17:37

    Δε περίμενα τόσο χαμηλά ποσοστά, η αλήθεια είναι.
    59%, τουλάχιστον 1 βιβλίο, σε 1 χρόνο;; Δε πάμε καλά, καθόλου καλά.

    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ευστάθιος

    Δικέ μου!
    Μέσα γενικώς
    Α, το βου κεφάλι είναι πλέον ...της μυστικής υπηρεσίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ενδιαφέρον κείμενο! Αν και μου προκαλεί απορίες πάμπολλες: πχ, αν όντως δε διαβάζουμε πως είμστε από τους πλέον ξερόλες; Ως γνωστόν δεν υπάρχει θέμα που να μην μπορούμε να εκφέρουμε άποψη! Εμπεριστατωμένη κιόλας!
    Ψιλά γράμματα, ε; :):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 2ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΑΘΗΝΑΙΟΣ : Δες το ποστ σαν ευκαιρία ανακωχής μετά τα δύο τελευταία όπου τα σχόλια έδωσαν και πήραν. Για το Zaphod αρκεί ένα εμπάργκο στα λεμόνια και το κεφάλι του δε θα μπορεί να λειτουργήσει.

    2Zaphod : Θα σου βρούμε ένα κεφάλι να δουλεύει με Cuervo που το'χουμε και σε αφθονία.

    2Ellie : Πέτυχες τα Γιάννενα πολύ αλλαγμένα. Η τριετία 96-99 τα άλλαξε πολύ αλλά ακόμα αλλάζουν, έγιναν πιό τρέντυ τώρα. Θα μου πεις αν ο φοιτητής παλιά νοιαζόταν για κρασά, τσίπρα και μπαρότσαρκες τώρα το γυρίσαμε στη διασκέδαση των multiplex, των μπουζουκιών και των κλαμπ. Τι να πεις!

    2gnomo : Πολύ καλό το σχόλιό σου! Σίγουρα παίζει και το τι διαβάζεις πχ Άγγλοι. Βλέπουμε όμως τ'αποτελέσματα αυτού.

    2ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΑΘΗΝΑΙΟΣ : Αν δε μου φέρει την Απόλυτη Ερώτηση κεφάλι δεν έχει.

    2δείμος : Θα μπορούσαμε να πούμε οτι και οι Ευρωπαίοι έχουν το σκι και τα βουνά τους το χειμώνα αλλά μάλλον έχεις δίκιο. Οι τάχα τέλειοι Ευρωπαίοι δεν είναι τέλειοι φυσικά. Απλώς πιστέυω οτι πρέπει να κοιτάμε το καλύτερο για να βελτιωνόμαστε.

    2stefy : Και το ποσοστό ανεβαίνει από τον Zaphod που διαβάζει για όλους μας κι αυτό με ένα μόνο κεφάλι!!!! Κάποιοι άλλοι δε διαβάζουν τίποτα

    2hades : Είναι αποτέλεσμα εμπειριών που έχουμε ζήσει έξω, στον ήλιο, το καλοκαιράκι, με τας καλλιεργημένας αλλοδαπάς κορασίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ humma

    Όντως, έχεις δίκιο σ αυτό. Από την μια λέω γιατί έφυγα, από την άλλη όμως έχουν αλλάξει τόσο πολύ που και να ήμουν επάνω δεν...Ευτυχώς ορισμένα μέρη έχουν μείνει ίδια κι απαρράλαχτα !! Σε club στα Γιάννενα να είχα πατήσει και τα τέσσερα χρόνια 5-6 φορές, και πάλι πολύ σου λέω...
    Και μ αρέσει που εδώ στην Αθήνα εγώ ψάχνω μέρη που να φέρνουν λίγο στα τσιπουράδικα επάνω!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 2ellie : Στα Γιάννενα όταν πάω νομίζω οτι δεν έφυγα, τα αισθάνομαι σα δεύτερη πατρίδα! Εδώ στην Αθήνα πάω σε κανα κλαμπ 3-4 φορές το χρόνο αλλά αυτό γιατί υπάρχει ένας γνωστός που δουλεύει και το κλαμπ αποκτά άλλο χαρακτήρα, ξέρεις κεράσματα, χαβαλέ κλπ. Τώρα τελευταία είχε μία φίλη γεννέθλια και τα έκανε στο "Βινύλιο", άθλιο μεν σα χώρος αλλά φανταστική μουσική! Τα κλαμπ-μαντριά που σε στοιβάζουν ωσάν μπεεεε δε μου κάνουν. Έχεις βρει εδώ κάνα τσιπουράδικο στην Αθήνα που να βγάζει και μεζέ χωρίς φειδώ; Η επαρχία πάντως τρώει καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @humma

    Στα Γιάννενα ακόμα και μετά από 20 χρόνια να πάω θα είναι σαν να μην έχω φύγει ποτέ!!

    Όσο για το τσιπουράδικο, δοκίμασε το Ελαϊκόν στο Γουδί, πλατεία Ελευθερίας!! Ρακάδικο-Τσιπουράδικο, το λάτρεψα από την πρώτη στιγμή που πήγα καθότι είναι μια από τα ίδια με τα τσιπουράδικα επάνω!! Και από μουσική επισής πάει καλά (κατ'εμέ βέβαια, δεν αντέχουν όλοι το τσίπουρο με συνοδεία Θανάση Παπακωνσταντίνου π.χ. αλλά οκ!!) Μπορείς να ακούσεις τα πάντα από εκεί, από ρεμπέτικα μέχρι Κατσιμιχαίους!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 2ellie : Για κάτσε γιατί μας τα βγάζεις ένα ένα. Μήπως είσαι κι από Ζωγράφου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @humma

    Όχι, όχ, τέρμα θεού αρχή αλλάχ μένω απλά βγαίνω μονίμως κέντρο ή προς κέντρο οπότε τις έχω ψάξει ψιλοκαλά κάποιες περιοχές!!! :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος6/11/07 11:01

    @humma, ellie Μήπως θέλετε να σας αφήσουμε μόνους σας? :)

    Τα καλύτερα τσιπουράδικα που έχω πάει εγώ είναι στον Βόλο και για μάσα Σέρρες.
    Σε τέτοια πράγματα η επαρχία δεν συγκρίνεται με την Αθήνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Τι θα γίνει ρε παιδιά με αυτούς τους Πορτογάλους?Παντού πελάτες θα τους έχουμε.
    Οι άλλοι δε με νοιάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. 2neropistolero : Χαχαχαχαχα ΓΑΜΑΤΟ!!! "Πελάτες"!!!! χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir