Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2007

Άσχετο

Προς τον συν-ιστολογο, συ(ν)-γκατοικο, συν-τηρητικό και άλλα πολλά συν, πλην, επί και δια humma. Χρονια πολλα ρε κωλόγερε και επισήμως. Αντί δώρου δέξου ένα από τα καλύτερα τραγούδια που έχουν γραφτεί σε ακουστική εκτέλεση.




Kαι έχουμε και ένα φρέσκο video από το επίσημο site του Manu







Στα δικά μας:

...Aπ οτι βλέπω (βλ σχετική δημοσκοπηση) υπάρχει μια μικρή τάση περιέργειας για το ΠΑΣΟΚ (και τις περι αυτού σεντονιάδες) αλλά οι πιο πολλοι ζητούν αφιέρωμα με ...cult υλικό. Και που να το βρω εγώ ρε; Και αν το βρω ποιος θέλει να δει τον Τζουμάκα πχ γυμνο; Mάλλον φωτογραφίες της Ευας θέλετε λιγούρια!!!
Τέλος πάντων ο καιρός δεν ξέρω αν είναι πλέον εγγυς διότι τρέχουμε και δεν φτάνουμε με άλλες 257 δουλειές (να βγάλουμε και κανα φράγκο), και υπάρχουν και άλλα 187 θέματα πιο ενδιαφεροντα (να έβγαινε η Ευα να έβλεπες σεντονάρα. Τώρα..... χέσε ψηλά και αγνάντευε!) οπότε ίδωμεν και δεν εγγυώμαι και τπτ και όλα τα σχετικά...:-)

UPDATE :

Αρχικά να πω πως το update είναι μία ευγενική χορηγία του Zaphod που μου επέτρεψε με τα πολλά να "πειράζω" τα ποστ του. Δε με είχε κάνει αδμινιστράτορα τόσο καιρό ο άτιμος, δε μπορούσε όμως να το αποφύγει γιατί είχα ρεύμα. Τελικά η Δημοκρατία επιβάλλεται με το έτσι θέλω.

Σας χαρίζω και γω ένα βιντεάκι του Manu που αποδεικνύει περίτρανα τον ενωτικό χαρακτήρα της μουσικής και γενικότερα της τέχνης. Ζηλεύω απίστευτα όταν βλέπω "επαγγελματίες" να διασκεδάζουν τόσο μ'αυτό που κάνουν. Οι μουσικοί ίσως είναι οι μόνοι που ευχαριστιούνται τόσο τη "δουλειά" τους και που όταν την κάνουν μπορούν να χαμογελούν!

Η εικόνα της παγκοσμιοποίησης που προβάλλει το βίντεο είναι και η μόνη που μπορώ ν'αποδεχτώ, αυτή της ανταλλαγής κουλτούρας και πολιτισμών. Μόνο αυτή και όχι την παγκοσμιοποίηση του εμπορίου, την ενοποίηση του χρήματος και τη συγκέντρωση εξουσίας από τις πολυεθνικές.

Καλή διασκέδαση,
Humma


Update του Update (η αλλιώς αμα δεν μαλακιστούμε και στο blog μας που θα μαλακιστούμε;)
Χεχεχεχε!

Κάτι που αναφέρθηκε στα σχόλια από το humma για τις πολλές εκτελέσεις των ιδίων ασμάτων:




Όρεξη να έχει κανείς!

Α, όσο για το ρεύμα του "Humma" ας καγχάσω κινέζικα :-Ρ
Προσοχή μην κρυώσεις ρεεεε!



Και επειδή με έχετε φάει με το ΠΑΣΟΚ....ανέβασα και νέο video στο γιουτούμπι εξαιρετικά αφιερωμένο! Πάρτε λοιπόν αυτό μέχρι νεωτέρας!






Δεν φταίω εγώ που είμαι (τουλάχιστον) 5 χρόνια μπροστά!



love&kisses
zaphod

24 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά Humma Kavula...Άντε και του χρόνου σου εύχομαι να έχεις την Εύα αγκαλιά!!!Μιας και το αναφέρατε...Πρέπει να ετοιμάσετε κάτι καλτ για την Εύα.Σαν ένα μικρό δώρο θα το έχετε για τους καινούριους σας αναγνώστες!!!
    Τα σέβη μου...και στους δύο
    Υγ έστειλα άλλο ένα μήνυμα αλλά δεν ήρθε οπότε αν έρθει στη διάρκεα να ξέρετε πως αυτό είναι το αυθεντικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά στον εορτάζοντα!

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε χρόνια πολλά λοιπόν, ξανά:-)

    Κι εσύ σταμάτα καλέ πια με το ΠΑΣΟΚ!
    Πού να βρούμε τρόπους αποτοξίνωσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε πως γέρασε έτσι απότομα ο Manu;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σημ. αναφέρομαι στο me llaman calle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 2Zaphod : Χίλια ευχαριστώ σύντροφε, αδερφέ, φίλε! Τα τραγούδια είναι ΥΠΕΡΟΧΑ. Εμ Μανού είναι αυτός. Ακόμα και αυτόν σχεδόν μαζί ξεκινήσαμε να τον ακούμε. Ρε συ γιατί τα τραγούδια στο δίσκο είναι διαφορετικά από αυτά στα βίντεο κλιπ; Το έχω δει ήδη με το "raining in paradise" και τώρα με το "me llaman calle". Είναι αλλιώς στο δίσκο, έχεις ακούσει κάτι γι'αυτό;

    2island : Αν ήξερα Photoshop θα σας έκανα ένα αφιέρωμα αριστούργημα αλλά μου τη γλύτωσε το Ευάκι. Ευχαριστώ για άλλη μία φορά για τις ευχές.

    2doctor : Και σε σένα γιατρέ.

    2leigh-cheri : Πες του τα παιδί μου γιατί η μεθαδόνη δεν κάνει τίποτα και εμβόλιο κατά της ΠΑΣΟΚίτιδας δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί, ούτε πρόκειται γιατί ο ιός μεταλάσσεται συνεχώς...

    2ευστάθιος : Άσε και γω τα ίδια σκεφτόμουν όταν είδα το κλιπ! Δες τη διαφορά στο πρώτο (por donde saldra el sol) και στο δεύτερο κλιπ. Θα μου πεις βέβαια, όταν αυτός έπαιζε με τους Mano Negra εμείς είμασταν βρέφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @island

    Ρε σεις σταματήστε να μας μπερδεύετε! Ο humma ΔΕΝ είναι η "σκια" μου ή ο άλλος μου εαυτός, αλλά μια αυθύπαρκτη οντότητα με χμμμ...μυαλό και αυτόνομη σκέψη!

    Ή αλλιώς....το Ευάκι είναι ΔΙΚΟ ΜΟΥ!!!!! :-Ρ

    @doctor

    Άντε και να το χαιρόμαστε το ζαγάρ'
    :-)

    @leigh-cherri
    Στα πλαίσια πρωτοφανούς δημοκρατικότητας έχω βγάλει poll στο οποίο και ερωτείστε αν θέλετε άλλο πασοκίτιδα ή όχι. Φωνή λαού οργή zaphod :-)

    @ευστάθιος
    40φεύγα είναι ο άνθρωπος μια χαρά κρατιέται!

    @humma
    Είσαι και ...αθώος! Ο Manu, όπως και οι περισσότεροι που μουσικά πατάνε στην reggae έχει βγάλει .....πιθανόν 10 τραγούδια όλα και όλα. Τα υπόλοιπα είναι μίξεις, νέες εκτελέσεις, πειραματισμοί και ενορχηστρώσεις, κάτι που δεν μας χαλάει καθόλου. Εδώ οι ramones έκαναν 450 χρόνια καρριέρα με 5 τραγούδια (σε 257 δίσκους!) :-)


    Περί photoshop.....λες ρε να βγάλω καμιά φωτο να είμαι αγκαλιά με το Ευακι;

    love&kisses

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Humma
    Αδελφέ το βίντεο είναι όλα τα λεφτά.Τα σεβη μου...Όταν είχα ένα συγκροτηματάκι πιό πολύ διασκεδάζαμε στις πρόβες παρά στις συναυλίες που έπρεπε να είμαστε κάπως.
    @zaphod
    δεν σας μπερδεύω απλά να διευκρινήσω ότι όποιος ανεβάσει μία φωτο αγκαλιά με το Ευάκι τότε θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @island

    ΟΚ....το σκέφτομαι αν και είμαι εκ φύσεως ντροπαλός :)

    @humma
    Η δημοκρατία μας τελείωσε μετά και το τελευταίο update. Η ελευθερία χαρίζεται με το σταγονόμετρο κατόπιν αιτήσεως και για περιορισμένο χρονικό διάστημα!!!

    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε συ ποιός είναι αυτός ο άγγελος που είναι στο πρώτο βίντεο του Update του update; Μάλλον από ταινία μου φαίνεται, ξέρεις από ποιά είναι; Το Ευάκι ΔΕΝ είναι δικό σου μέχρι να δούμε φωτό από επίσημες σας εμφανίσεις, σε προκαλώ.

    2island : Τι παίζεις ρε συ; Μας βγήκες και καλλιτέχνης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πωωωωωωωωωωωπωωω!!! Για τους Mano Negra έχασα τυράκι στο Τρίβιαλ προημερών!!!Γκρρρρρρ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 2ellie : Τι έλεγε η ερώτηση να δω αν θα το κέρδιζα εγώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @humma

    Με ποιο συγκρότημα τραγουδούσε ο Manu Chao πριν κάνει σόλο καριέρα!!! Πάει το τυράκι μου :( Την παρτίδα την κέρδισα βέβαια με ερώτηση σικέ τελείως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χαρυ Κλύν ο Λάκης Λαζόπουλος των 80's!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έστειλα μήνυμα αλλά φαγώθηκε....ξανά...παίζω ολίγο από ντράμς.Παλιότερα τα πατούσα κάτω΄.Έδινα εξετάσεις στο σχολείο και βαρούσα τρίωρα αλλά τωρα εκτός του ότι πρέπει να δουλέψω για να ζήσω μετακόμισα δίπλα σε ένα κρδιολογικό ιατρείο και όπως καταλαβαίνεις είναι λεπτή η θέσημου...Μη στείλουμε και κανέναν πριν της ώρας του.Και έτσι παίζω μόνο τα ΣΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλέ!!!
    Επαναλαμβάνω, να σας χαίρεστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ellie
    Tστστστστσς!! Ενδροπήν!

    @_st_
    Μπα, ο παππούς ήταν καλύτερος από τον Λάκη. Από άποψη αναλογίας όμως συμφωνούμε

    @island

    Σιγά ρε φίλε με τελειώνουν και τα υπογλώσσια :-Ρ

    @patsiouri

    Ευχαριστάωμεν!


    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα παιδιά.Zaphod το βίντεο πυ έχεις ανεβάσει με τον manu και το συγκρότημά του να τραγουδάνε στα σκηνικά πίσω είναι άψογο.Το έχω δει 20 φορές.Μπορείς να μου πεις πώς λέγεται το τραγούδι που λένε;Ευχαριστώ...όσο για τα υπογλώσσια μην το γελάς καθόλου..στο τσακ είναι ο γιατρός να μου φέρει τα μπατσόπουλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @candy

    ;)

    @island

    Το βιδεο το έβαλε στο ποστ ο humma αν και για να λέμε και του στραβού το δίκιο το είχα κάμει και εγώ παλαιότερα εδώ :-)

    Το άσμα λέγεται machine gun, από ένα παλαιότερο δίσκο των mano negra (το patchanka νμζ) και υπάρχει στο live του manu radio bemba.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το οποίο και έβαλα στο gcast στην live εκτέλεση για όποιον ενδιαφέρεται :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 2ellie : Εμένα αν μου τύχαιναν τέτοιες ερωτήσεις θα είχα ανοίξει τυροκομείο

    2_st_ : Θα συμφωνήσω με τον Zaphod για τους δύο τους. Το Λάκη τον έχω δει και σε θεατρικό του και ήταν καταπληκτικός! Σημασία έχει το πώς λες το αστείο γιατί μπορεί και να μην είναι και τόσο αστείο και να γίνεις ρόμπα. Αυτό θέλει τάλαντο.

    2island : Ωραίοςςςς. Συγχαρητήρια για την επιλογή μουσικού οργάνου και συλλυπητήρια για την επιλογή διαμερίσματος. Έχεις σκεφτεί τη χρήση ηλεκτρονικού σετ ντραμς για να μην ενοχλείς φορώντας ακουστικά;

    2patsiouri : Ευχαριστώ, ευχαριστώ

    2Zaphod : Συμφώνησα ήδη μαζί σου. Και οι δύο είναι φανταστικοί και γατόνια αλλά στο Χαρούλη χρεώνω το ότι ήταν πρωτοπόρος στο χώρο του stand up comedy.

    2candy’s τετραδιάκι : Πόσο ανώτερα να πάω ο άνθρωπος δεν έχει άλλο, έχω πιάσει κορυφή ;-)

    2island : Το τραγούδι όντως λέγεται Machine Gun αλλά είναι από το δίσκο “Casa Babylon” των Mano Negra, το πρώην συγκρότημα του Manu πριν τη σόλο καριέρα του (ρώτα και τη ellie μετά την ερώτηση στο τρίβιαλ θα την έχει μάθει). Από το δίσκο μ’ αρέσουν 3-4 τραγούδια, μαζί μ’ αυτό που μιλάει για τον «Άγιο» Μαραντόνα! Το Machine Gun είναι όντως πολύ ωραίο, αλλά η Live εκτέλεση που σου έγραψε ο Zaphod από το δίσκο Radio Bemba ΓΑΜΕΙ!

    2Zaphod : Σιγά ρε μη χάσεις τη δόξα. Εγώ δε σου το έδειξα το βίντεο ρε άχρηστε και έκανες clopyright; Ευχαριστούμε που το έβαλες πάντως στο gcast, ωραία η ιδέα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir