Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2007

Kαι στον τελικό θα γίνει της πουτάνας!

Διακόπτουμε την ομαλή ροή του blogioυ διότι έξαφνα ενθυμήθην πως παίζουν και πιο σημαντικά πράγματα. Δυστυχώς δεν μπορώ να αναφέρω πολλά διότι δεν παίζει αρκετός χρόνος τώρανες. Θα υπενθυμίσω πως αύριο παίζει μια λίαν σημαντική δίκη για το μέλλον της ελευθερίας του λόγου στην Ελλάδα. Όποιος δεν ξέρει τα σχετικά ας περάσει μια βόλτα από τον φίλο polsemannen.


Ας δείξουμε και το αγαπημένο μου video από τους ιερούς ΕΛ ιππότεςKαι μετά σου λέει πως ο ΕΛ προφήτης είναι σοβαρός και οι ιππότες λαμόγια (+ταπαίρνογλου+) και καθάρματα.....no further comments


Η ελευθερία του σατυρίζειν, (ανα)δημοσιεύειν και λινκάρειν τίθεται υπό αίρεση οπότε ας φωνάξουμε όσο μπορούμε ακόμα....Αρχειακα: Καλύτερο αρθρο που έχει γραφτεί σχετικά (αναφέρεται στην προηγούμενη δικάσιμο που αναβλήθηκε), μετά το εκπληκτικό δικό μου (διότι είμεθα και μετριόφρονες), είναι του παιχταρά καλτσόβρακου, όπως και το φρέσκο της κυρίας ψιλικατζούς - x

Υ.Γ. Αν υπάρχουσι απορίες (που δεν νομίζω) θα λυθούν με βραδινό update, διότι τώρα έχουμε και δουλειά!!
Y.Γ.2 Updated: Μηνύστε με μηνύστε με, με δίκες εξορκίστε με!!!

11 σχόλια:

 1. Χωρίς να έχω τίποτα ενδιαφέρον να πω, χαραμίζω (ελάχιστο στην πραγματικότητα) bandwidth (που λένε και στα ελληνικά) για να κάνω σεφτέ μετά από πολυήμερη απουσία.

  Ευλόγησον!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επίσης έβαλα και μια διαφωνία στο μετρητή για να μην ξεχνιόμαστε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλώς τον!

  Διατί και πού διαφωνείς όμως; Δέχομαι να αναιρεσω την κρίση υπερφιαλότητας και να αποχαρακτηρίσω το υπερεκπληκτικό άρθρο μου. Στα υπόλοιπα εμμένω μετά μανίας

  +love&kisses+
  zaphod

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ουδέν σχόλιον...πραγματικά ουδέν σχόλιον...!!! Και δεν μας έφτανε να τον βλέπουμε στα τριτοκοσμικά του κανάλια, έπρεπε να βάλουμε όλο το πακετάκι στην Βουλή να έχουμε να πορευόμαστε!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. +Καλησπέρα φίλε μου και ευλόγησον+Αυτή η διαμάχη ήταν η αφορμή για να μάθω τί είναι τα μπλογκς+μπήκα στον χορό και θα χορέψω όσο τα τραγούδια δεν μπαίνουν από ντι τζέι(ελληνιστί +ευλόγησον+)

  Ο Λαζόπουλος έφαγε καμιά μήνυση;
  Όσο για τον Τσιπρόπουλο το πίο σωστό σχόλιο που έχω διαβάσει είναι ότι μηνύεις τον περιπτερά επειδή δεν σου αρέσει ένα κείμενο μιας εφημερίδας.

  Για μία ακόμα φορά ένα φοβερό κείμενο(και πού να έρθει το απντέιτ).

  +Τα σέβη μου και ευλόγησον+

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δικαστικές διώξεις εργατών συνδικαλιστών
  ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
  Αφορά: Δικαστικές διώξεις εργατών συνδικαλιστών
  Το Σωματείο Εργαζομένων στην Pepsico – ΗΒΗ, προέβη σε απεργιακές κινητοποιήσεις, στις 31/8/2001, 28/9/2001 και 11/10/2001, με στόχο τη διάσωση των θέσεων εργασίας που κινδύνευαν να χαθούν από επικείμενη συμφωνία εργολάβων με την εταιρία που θα αναλάμβαναν το αντικείμενο των εργασιών της ΠΕΠΣΙ ΚΟΛΑ. Η εξέλιξη αυτή θα ερχόταν ως συνέχεια της διακοπής των εργασιών του τμήματος παραγωγής του εργοστασίου το 1998.
  Στο πλαίσιο των απεργιακών τους κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι της ΠΕΠΣΙΚΟ–ΗΒΗ συγκρότησαν επιτροπές για να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους ότι οι εργαζόμενοι θα αγωνισθούν για τη διατήρηση της δουλειάς τους, για να διαφυλάξουν την απεργία τους από απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και για να εκφράσουν δημοσίως τις ανησυχίες τους και τα δίκαια αιτήματά τους.
  Ανάμεσα στις επιχειρήσεις που η ΠΕΠΣΙ ΚΟΛΑ διακινούσε ή σκόπευε να διακινήσει προϊόντα της ήταν και η επιχείρηση ΠΟΤΟΕΜΠΟΡΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΕ, συμφερόντων του Ιωάννη Καπούλα, η οποία την περίοδο εκείνη δεν είχε νόμιμη άδεια λειτουργίας και διακίνησης προϊόντων!
  Ο εργολάβος-συνεργάτης της ΠΕΠΣΙ ΚΟΛΑ μήνυσε για τις ενέργειες αυτές μέλη του σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στην ΠΕΠΣΙ ΚΟΛΑ Θεσσαλονίκης, αλλά και μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας του κλάδου (Π.Ο.Ε.Ε.Π.) ως ηθικούς αυτουργούς! Η κατηγορία ήταν ότι παρεμπόδισαν την «εύρυθμη» λειτουργία της επιχείρησης του, η οποία λειτουργούσε εκείνη την περίοδο ως παράνομος απεργοσπαστικός μηχανισμός!
  Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (Μονομελές Πλημ/δικείο) με απόφαση του στις 16 Φεβρουαρίου 2006 δέχτηκε τη νομιμότητα των απεργιών και των απεργιακών συγκεντρώσεων των εργαζομένων έξω από την επιχείρηση του Ι. Καπούλα (ΠΟΤΟΕΜΠΟΡΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε.)
  Το δικαστήριο ΑΘΩΩΣΕ εντελώς τον Πρόεδρο και κάποια μέλη, αθώωσε όλους τους εργαζόμενους για τα υποτιθέμενα περιστατικά στις 31/8/2001 και 11/10/2001 που κατήγγειλε ο σκευωρός έμπορος ποτών, διότι δέχθηκε ότι οι εργαζόμενοι ενήργησαν νομίμως και προς υπεράσπιση νομίμων δικαιωμάτων τους και ότι δεν υπήρξαν έκτροπα, κάτι που κατέθεσαν άλλωστε και οι αυτόπτες μάρτυρες αστυνομικοί που βρισκόταν στην απεργιακή συγκέντρωση.
  Το δικαστήριο, ωστόσο, καταδίκασε κάποιους εργαζόμενους με την αιτιολογία ότι στις 28/9/2001, και από τις 7 π.μ. έως και τις 7.30 π.μ., όταν απουσίαζε η αστυνομική δύναμη, υπερέβησαν τα όρια της νόμιμης συμπεριφοράς και δημιούργησαν επεισόδια σε βάρος του μηνυτού και της επιχείρησης του (ρίψη αντικειμένων, σπάσιμο τζαμιών και προσωπικό του υποτιθέμενο τραυματισμό, ο οποίος, δεν καταγγέλθηκε στην αστυνομία που κατέφθασε λίγα λεπτά αργότερα, ούτε προσκομίσθηκε κάποιο ιατρικό έγγραφο που να πιστοποιεί τον ανύπαρκτο τραυματισμό του εργοδότη, δεν προσκομίσθηκε στο δικαστήριο ούτε καν μια φωτογραφία με τα σπασμένα τζάμια, ενώ ο εργοδότης φωτογράφιζε τους απεργούς συνεχώς και τους απειλούσε! )
  Εναντίον φυσικά αυτής της απόφασης οι εργαζόμενοι κατέθεσαν έφεση. Και ενώ ήταν σχεδόν βέβαιοι ότι στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο (Τριμελές Πλημ/δικείο) στις 13/5/2007 θα λάμψει η αλήθεια και θα αποκαλυφθεί η κατασυκοφάντησή τους από το σκευωρό εργοδότη και τους συνεργάτες του, αντιμετώπισαν μια απρόσμενη κατάσταση και καταδικάστηκαν και πάλι για την ίδια υποτιθέμενη παράνομη πράξη τους (να μην αφήνουν δηλαδή μια επιχείρηση χωρίς άδεια λειτουργίας να δραστηριοποιείται ως παράνομος απεργοσπαστικός μηχανισμός, τη στιγμή που η ίδια η αστυνομία που βρισκότανε στο χώρο της απεργίας απαγόρευε τη λειτουργία της με ρητή δήλωση του επικεφαλής αστυνομικού ότι σε περίπτωση διακίνησης προϊόντων, της χωρίς άδεια «λειτουργούσας» επιχείρησης, θα συλλαμβανόταν αμέσως ο ιδιοκτήτης της !).
  Η ακατανόητα εχθρική και μονόπλευρη σε βάρος των εργαζομένων συμπεριφορά στο δικαστήριο μας εμβάλλει σε σοβαρές σκέψεις, ότι πλέον ποινικοποιείται και καταδικάζεται το συνταγματικό δικαίωμα στην απεργία, τη συλλογική και συνδικαλιστική τους δράση.
  Δημιουργούν εύλογες απορίες και προβληματισμό τα παρακάτω:
  Δεν κλήθηκαν από την Εισαγγελία να καταθέσουν στην δευτεροβάθμια δίκη τα δύο αστυνομικά όργανα που ήταν παρόντα στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από τη επιχείρηση του Ι. Καπούλα στις 28/9/01 και τα οποία είχαν διαβεβαιώσει σε προηγούμενες καταθέσεις τους ότι ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ δε συνέβη τη συγκεκριμένη ημέρα.
  Δεν κατανοούμε το σκεπτικό με το οποίο αγνοήθηκε εντελώς το αίτημα των συνηγόρων των εργαζομένων να αναβληθεί η δίκη, ώστε να κληθούν οι αυτόπτες μάρτυρες αστυνομικοί. Ακόμη περισσότερες απορίες δημιουργεί το γεγονός ότι το αίτημα δεν απαντήθηκε καθόλου από το δικαστήριο!
  Αγνοήθηκαν επίσης οι εντελώς αντιφατικές καταθέσεις και μηνύσεις του εργοδότη (δύο μηνύσεις για το ίδιο περιστατικό με αντιφατικό περιεχόμενο!). Στη μια, μάλιστα, ο ίδιος ο εργοδότης δηλώνει ότι δεν έγιναν επεισόδια, διότι ο ίδιος απέτρεψε τους εργαζόμενους στην επιχείρησή του να έλθουν εκείνη την ημέρα για εργασία, κάτι που επιβεβαίωσε στην κατάθεσή του και ο μάρτυρας κατηγορίας Βολόντια Κερασίδης.
  Επανειλημμένες ερωτήσεις και κρίσεις από την έδρα του δικαστηρίου (ιδίως από το πρόσωπο της κ. Εισαγγελέως), αναφέρονταν και αμφισβητούσαν αμετάκλητες αθωωτικές κρίσεις του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου σχετικά με τη νομιμότητα των κινητοποιήσεων τους. Επανειλημμένα ερωτήθηκαν οι εργαζόμενοι «τι δουλειά είχατε έξω από την ξένη επιχείρηση», ερώτημα που είχε απαντήσει όμως η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου.
  Ιδιαίτερα από την εισαγγελέα της έδρας (κ. Σιδηροπούλου) εκδηλώθηκε μια ειρωνική, προσβλητική και υποτιμητική συμπεριφορά σε βάρος των εργαζομένων ως κατηγορουμένων και μαρτύρων υπεράσπισης, αλλά και σε βάρος των συνηγόρων τους. Προκάλεσε σοκ και δέος με ερωτήσεις του τύπου, «κι αν μείνεις άνεργος τι έγινε:», «μήπως αν κλείσει το εργοστάσιο δε θα χάσεις πάλι τη δουλειά σου;», «δεν μπορεί ένας εργολάβος να κάνει συμφωνία με μια επιχείρηση;». Για το γεγονός ότι η επιχείρηση στερούνταν άδειας λειτουργίας και δραστηριοποιούνταν παράνομα η κ. εισαγγελέας αναρωτήθηκε δημοσίως, «και, λοιπόν, εσείς τι κάνατε εκεί υποκαθιστούσατε την αστυνομία;»
  Η εργοδοσία έχει εξαπολύσει μια λυσσαλέα επίθεση στα αγωνιστικά και ταξικά συνδικάτα. Συνεπικουρούμενη από το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια με τους αλλεπάλληλους αντεργατικούς νόμους, από την κρίση στην αγορά εργασίας, την ανεργία και την υποαπασχόληση, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και τα ιδιωτικά συμφωνητικά κλπ. προσπαθεί να περιορίσει το ρόλο και να περιθωριοποιήσει τα συνδικάτα που αποτελούν τη μοναδική θεσμική οργάνωση των εργαζομένων που μπαίνει φραγμός στην παγκοσμιοποίηση και την υπερκερδοφορία των πολυεθνικών.
  Η εργοδοσία προσπαθεί να ευτελήσει το θεσμό των συνδικάτων, βασικού πυλώνα της δημοκρατίας, και να απαξιώσει τη συλλογική δράση τους που αποτελούν τη μοναδική φερέγγυα ελπίδα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
  Η απόφαση αυτή βοηθάει την προσπάθεια της εργοδοσίας να ποινικοποιήσει τους εργατικούς συνδικαλιστικούς αγώνες. Στους εργαζόμενους αμφισβητείται ακόμη και το δικαίωμα να ανησυχούν για τις θέσεις εργασίας τους και να αγωνίζονται για τη διατήρησή τους.
  Τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε που τα Συνδικάτα βάλλονται πανταχόθεν είναι επιτακτική η ανάγκη για συσπείρωση όλων των κοινωνικών και δημοκρατικών δυνάμεων ενάντια στην επίθεση που εξαπέλυσε η εργοδοσία μέσα από τις διώξεις και τις κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος αγωνιστών εργατών συνδικαλιστών.
  Καλούμε όλους τους πολίτες της χώρας σε κάθε μορφή νόμιμης έκφρασης αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους διωκόμενους συνδικαλιστές.
  Στις 18 Δεκέμβρη κορυφώνεται η σκευωρία με μια δίκη στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου δικάζονται 15 συνδικαλιστικά στελέχη, ανάμεσά τους μέλη του Δ.Σ. της ΓΣΕΕ, του Ε.Κ.Θ., της Π.Ο.Ε.Ε.Π. και πολλών πρωτοβάθμιων σωματείων.
  ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. άκουσα ότι θα καταθέσουν στην δίκη ιππότες ΕΛ και απεσταλμένοι του Πούτιν για να δικαιώσουν τον μοναδικό προφήτη..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ο Λιακό απλά αισιοδοξεί ότι κάποιοι δεν μπορούν να υπερασπίσουν τον εαυτό τους, ξεχνώντας ότι εμείς μπορούμε να σταθούμε στο πλευρό του καθενός, όταν επειλείται η ελευθερία λόγου και κρίσης του. Γιατί η μήνυση αυτή απλά απειλεί την ελυθερία ολόκληρου του ιστοχωριού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Είναι ακριβώς αυτό που λέει η εξ ψιλικατζού. Ένα χρόνο μετά και ακόμα συζητάμε αυτονόητα πράγματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Εγώ άκουσα ότι η δίκη αναβλήθηκε διότι οι χαλκοβάτες βρήκαν κίνηση στο ύψος Πανόρμου και Γαλαξία της Ανδρομέδας, κι αυτό διότι έπεσε το βούκρανο ενός κι έψαχναν να το βρουν για κανά μισάωρο, με αποτέλεσμα να τους προλάβει μια διερχόμενη κομμητοστοιχία η οποία δημιούργησε σφοδρό μποτιπλανητάρισμα.

  ΓΑΜΗΣΕ ΤΑ ΝΑ'ΟΥΜ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Είπα και στην Κωνσταντίνα πως αυτό είναι παρωδία...δε γίνεται να ισχύει πραγματικά γαμώ τα νεφελίμ του...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir