Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Κυριακή, Φεβρουαρίου 17, 2008

Analyse This


Τί μέλλει γενέσθαι; Καλή ερώτηση. Κρατούμενα:

  1. Παρατηρείται γενικώς μια στροφή της κοινωνίας σε συντηρητικότερες θέσεις. Θέματα που θεωρούνταν λυμένα η ντεμοντέ άρχισαν πάλι να εμφανίζονται. Η θρησκεία επιχείρησε στα ίσα να γίνει συνέταιρος του κράτους, ο ρατσιστικός φόβος χτύπησε κόκκινα, το κοινωνικό κράτος αποδυναμώθηκε και όλοι περί άλλων τυρβάζουν. Η δε κοινωνική αλληλεγγύη είναι υπό του μηδενός. Η γενιά μου είναι μια γενιά πτυχιούχων (με δυο και τρία πτυχία) που δεν μπορούν να ζήσουν ανεξάρτητοι παρά μόνο σε μικρό ποσοστό. Έγιναν δεκτοί από την κοινωνία (μιας και το κράτος τους ξεκίνησε) εργασιακοί όροι ντροπής (πχ stage, ανασφάλιστη εργασία ντόπιων και μεταναστών κ.α.).
  2. Μέσα από αυτήν την δεξιά στροφή, άνθρωποι των άκρων έχουν πλέον δημόσιο βήμα και οι απόψεις τους αντιμετωπίζονται σοβαρά. Ο Πλεύρης πχ λέει και γράφει τα ίδια εδώ και 200 χρόνια, μόνο τώρα τελευταία όμως αντιμετωπίζεται από το κοινό και τον τύπο σαν ομιλητής με σοβαρές απόψεις. Και προς τιμήν του ο ίδιος δεν έχει αλλάξει καθόλου. Το κοινό άλλαξε (ή έτσι πιστεύουν οι τιμητές του δημοσιογράφοι). Υπάρχουν άνθρωποι μορφωμένοι που συζητάνε σοβαρά για τα βιβλία του ΕΛ προφήτη (μαλάκας είμαι να γράψω το όνομα; Άσε και βαριέμαι να τρέχω στους δικηγόροι), κάτι το οποίο επίσης παλαιότερα θα ήταν ισοδύναμο της μαλακίας (τον θυμάμαι τον τυπά από τα φοιτητικά μου έτη. Μαζευονταν τα "δικά μας παιδιά", τον έβλεπαν στην Τουβου και ξεσκίζονταν στα γέλια! Ούτε Βέγγος τετοιο γέλιο)
  3. Αφού λοιπόν το έξω δεξιά άκρο απέκτησε ρεύμα λόγω της μετατόπισης της κοινωνίας τα πράγματα άρχισαν να αγριεύουν. Η δε εξουσία δεν έκανε τίποτε για να το αποτρέψει, αντιθέτως κατά κανόνα φυλάει τους λύκους και όχι τα πρόβατα, όπως φάνηκε και στα πρόσφατα επεισόδια όπου οι αστυνομικοί είχαν κολεγιάσει μια χαρά με τους χρυσαυγίτες (καλά είναι τρελό έτσι; Είσαι αστυνομικος και περνάει εφορμώντας κάποιος μασκοφόρος δίπλα σου με μαχαίρι/δοκάρι/παλούκι και συ του κάνεις και χώρο!!). Με αυτό δεν θέλω να πω βεβαίως πως ο κάθε κουκουλοφόρος μασκαράς είναι το...πρόβατο, αλλά πως το τι θεωρεί το κράτος παράνομο είναι τρομερά ελαστικό - ειδικά προς τα δεξιά.
  4. Το ζήτημα είναι πως η γενιά των 700 και βγάλε ευρώ βγήκε παγιδευμένη από αυτήν την αναμπουμπούλα. Να έχεις δυο πτυχία (ήτοι 6-10 χρόνια εκτός αγοράς εργασίας, με κόστος και προσπάθειες) και να πρέπει να γλύφεις και κώλους για να παίρνεις 700 ευρώ το μήνα δεν το θέλει ούτε ο Θεός ούτε ο Σαλατανάς. Oι πιο φοβικοί ή οι πιο δεξιοί άρχισαν να τρέχουν προς ΝΔ και ΛΑΟΣ (αν δεν ήταν ήδη) οι δε υπόλοιποι άρχισαν να φοβούνται το ΠΑΣΟΚ και....δεν είχαν που να πάνε.
  5. Και δικαίως. Ποιος είχε προτρέψει τους Ελληνες να παίξουν τα μαλλιοκέφαλά τους στο χρηματιστήριο; Ποιος είχε παίξει με τα λεφτά των ταμείων; Ποιος είχε ευχαριστήσει τους Αμερικάνους στην Βουλή; Ποιος είχε φτάσει (τέλη δεκαετίας 80) την χώρα στα όρια της πτώχευσης; Ποιο άλλο κόμμα είχε τόσα στελέχη που είχαν καταφτιαχτεί οικονομικά (μάθατε πόσο κόστισε ο γάμος του Άκη; Βράστα μπάρμπα!); Ποιο άλλο κόμμα έκανε τόσες μα τόσες προσλήψεις στο δημόσιο σε θέσεις αργομισθίας (ενώ υπάρχουν πραγματικά κενά);
  6. Και το κουφό είναι πως έβγαινε το κάθε λαμόγιο που είχε να δουλέψει 400 χρόνια και το έπαιζε εργατοπατέρας και αριστερος. Και τους άκουγαν! Μόλις όμως η αλαζονεία τους παραπήγε ο κόσμος έδωσε στον μικρό Κωστάκη την ευκαιρία του. Με ένα αντίπαλο δέος διαλυμένο, χωρίς ιδεολογία (ας μου εξηγήσει κάποιος το ....σοσιαλιστικό του πράγματος στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και στις ιδιωτικοποιήσεις και εδώ είμαστε - και προσοχή!! ο γραφων είναι ψιλοϋπέρ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια)
  7. Το ΛΑΟΣ κατάφερε να μαζέψει ένα μέρος και της γενιάς μου. Φοβικοί τύποι, με πτυχία ή χωρίς, θιασώτες του ΕΛ-ΕΛ-ΧΡ μπουρδολογήματος, δωδεκαθεϊστές (δυστυχώς πολλοί, κάτι που συνιστά ξεβράκωμα), φασίστες του κερατά, χριστιανοί, αγνοί ιδεολόγοι, τρελαμένοι ΚΚΕδες όλοι οι καλοί χωράνε. Βάζοντας δε υποψήφιους....φίρμες (σταυρώστε με, σταυρώστε με) κατάφερε να πάρει και μέρος αυτών που θα ψήφιζαν χαβαλεδιάρικα. Αλλά αυτούς που ήθελε, τους φορείς της πραγματική του ιδεολογίας τους έβγαλε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εκμεταλεύομενο τις ψήφους της επαρχίας. Βελόπουλος, Βορίδης, Άδωνις και σία πήραν τους δικούς τους "ιδεολογικούς" ψήφους και βγήκαν από το σύνολο.
  8. Σαν απάντηση οι δυο μεγάλοι μετατοπίστηκαν δεξιά, τουλάχιστον όσο αφορά το μπλαμπλα μέρος. Ο Γιωργάκης κολλέγιασε με την εκκλησία, ο δε Κώστας άφησε Ψωμιαδες και σια ασύδοτους για να μην χάσει το χριστεπώνυμο πλήθος.
  9. Αν κοιτάξει κάποιος τα δυο κόμματα εξουσίας θα δει ακριβώς την ίδια αλαζονεία, ειδικά στα παλαιότερα μέλη τους. Αυτό έδειξαν και οι αντιδράσεις Πάγκαλου στην εκλογή Τσίπρα. Τέτοια απαξίωση την έχει πληρώσει ήδη μια φορά ο ίδιος (από τον Αβραμόπουλο) αλλά απ' ότι φαίνεται μυαλό δεν έβαλε. Οι δυο μεγάλοι στο συλλογικό ασυνείδητο (και στο συνειδητό ενίοτε) έχουν ταυτιστεί με την διαφθορά και την αλαζονεία. Όπως έδειξε και το πρόσφατο σκάνδαλο siemens (που παρεμπιπτόντως σε χώρες όπως η Νιγηρία ήδη έχουν πιαστεί κάποιοι, ενώ εδώ.... καλά κρασά) και οι δυο μεγάλοι φαίνεται να μην είναι υπεράνω της δωροδοκίας οπως και η θάλασσα δεν είναι υπεράνω του ουρανού, όπως έλεγε και ο Douglas.
  10. Αυτή είναι και η εξήγηση που ενώ η ΝΔ παραπαίει από γκάφα σε γκάφα, το ΠΑΣΟΚ του νικητή και τροπαιούχου Γιώργου πέφτει συνέχεια. Και μην νομίζετε πως αν έβγαινε ο Βαγγέλης θα άλλαζε το πράγμα. Ούτε αυτός θα τόλμαγε να πάει κόντρα στους επαγγελματίες αριστερούς που είναι ο σκελετός του κόμματος - και που είναι η αιτία (α) που κρατάει κάπως τα ποσοστά του αλλά (β) δεν τα ανεβάζει κιόλας. Θα είχαμε το ίδιο φαγητό σε διαφορετικό (πιο ογκώδες χεχεχε) περιτύλιγμα. Πάντως αν ξεθάψουν τον Αντρέα και τον κινούν με κανένα joystic το έχουν πάρει το μπουρούκι άνετα. Όχι για να ξέρουμε τί γύμνια ηγετών υπάρχει. Πρρρρροσοχή δεν είμαι φαν του Αντρέα, αλλά αυτά τα λιμά τα είχε για πρωινό. Για περί ΠΑΣΟΚ τα έχω πει μετεκλογικά για όποιον ενδιαφέρεται. Για το όλο μετεκλογικό σκηνικό γενικότερα ανατρέξτε εδώ (αυτοδιαφήμιση)

Και ερχόμαστε στα δικά μας.

  1. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι (λίγο ή πολύ) αριστεροί, δεν είναι ΚΚΕδες, είναι ευρωπαϊστές (εχω αναφερθεί και παλαιότερα. Με όλα τα κακά της, αν δεν ήμασταν στην ΕΕ θα ήμασταν τώρα Ζιμπάμπουε), είναι φιλειρηνιστές, θιασώτες ενός κοινωνικού κράτους, οικολόγοι και όλα τα σχετικά. Αυτοί οι άνθρωποι τρόμαξαν πιθανότατα. Δεν είναι εύκολο να γίνεται η χώρα σου από περίπου-Μπανανία σε και-γαμώ-τις-τριτοκοσμικές-Μπανανίες και εσύ να γουστάρεις. Και μοιραία αντέδρασαν πηγαίνοντας αριστερότερα. Θεωρήθηκε από τους μεγάλους πως η ψήφος αυτών είναι και δύσκολο να κερδηθεί και δύσκολο να κρατηθεί και πως είναι και λίγοι. Αυτούς (και άλλους) ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να τους μαζέψει πείθοντας τους πως δεν είναι πασοκικό παρακλάδι. Όσο τα πράγματα αγριεύουν, τόσο η διαμαρτυρία θα πηγαίνει προς τα αριστερά.
  2. Για μακρύ χρονικό διάστημα το μοναδικό κόμμα που έκανε αντιπολίτευση (άλλοτε θεμιτή, άλλοτε της καραγκιοζαρίας, αδιάφορο) ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο (μάγκας) Αλαβάνος μερικές φορές σου έδινε την εντύπωση πως ήταν έτοιμος να ρίξει κανένα μπουκέτο στον Καραμανλή, όταν έλεγε τα χοντρά του, ενώ ο Γιωργάκης συλλάβιζε τις πρώτες του λέξεις στα ελληνικά μετά τις βόλτες στο εξωτερικό ως ΥΠΕΞ.
  3. Η τάση των "αριστερών" να πασοκίζουν επικίνδυνα είχε κοπεί ΣΥΡΙΖΑ, ας είναι καλά ο προαναφερθέντας μάγκας. Σου έλεγε ο άλλος "αμα είναι να το ρίξω στο ΠΑΣΟΚ, ας το ρίξω απευθείας". Και ψήφιζε τη...ΜΕΡΑ ή το ΚΚΕ ή το ΠΑΣΟΚ σιχτιρίζοντας. Επιτέλους η αριστερά περιχαρακώθηκε και διαχώρισε την θέση της από τους πράσινοι που είναι πλεον αριστεροί στα λόγια και δεξιότατοι στην πολιτική. Αυτό πολλές φορές γύρισε ανάποδα μιας και κόντραραν ανευ θέσεων, αλλά δεν γαμείς, εγώ τους προτιμούσα έτσι!
  4. Πρώτη φορά είδα κόμμα της αριστεράς να τολμά να μιλάει για ενδεχόμενο συμμετοχής του σε κυβέρνηση , αλλά με δικούς του όρους, (ή το ουτοπικό(;) να φτιάξει κυβέρνηση) και όχι μόνο να καταγγέλει το κεφάλαιο και την παγκοσμιοποίηση.
  5. Το μόνο κοινοβουλευτικό κομμα που μπορεί να μην φοβηθεί και να προχωρήσει σε προτάσεις για ένα κοσμικό κράτος και για το διαχωρισμό εκκλησίας κράτους παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θυμάμαι την μαγκιά που έκαναν με τον "πολιτικό όρκο", όταν το ΚΚΕ us usual αρνηθηκε να ορκιστεί στην βουλή και σε παραπέρα θέματα κάνει την πάπια (με Ζουράρι και Κανέλη μέσα τί περίμενες; Πατρις-Θρησκεία-Οικογένεια θα το κάνουν το μαγαζί)
  6. Τα μελη του ΣΥΡΙΖΑ (όπως και του ΚΚΕ άλλωστε) δεν έχουν πλουτίσει από την πολιτική, δεν έχουν "κρυφή ατζέντα" και βγάζουν προς τα έξω μια χαλαρή αλά Manu Chao ιδεολογία, που με αρέσει κιόλας. Δεν χρειάζεται να έχεις διαβάσει Μαρξ και Λένιν για να ξέρεις πως στο Γκουαντάναμο γίνεται της Πόπης, πως δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι τρομοκράτες, πως αν κυβερνάνε οι εταιρείες τότε το κράτος πάει κατά διαβόλου, πως με εισβολή σε ξένη χώρα αυξάνεις τον αριθμό των "τρομοκρατών" και δεν τον μειώνεις, πως δεν είναι πρέπον για ένα κοσμικό κράτος να έχει "επίσημη θρησκεία" και άλλα κουλά, πως οι μετανάστες δεν είναι εχθροί αλλά άνθρωποι, ή πως η πώληση κερδοφόρων ΔΕΚΟ είναι μαλακία. Αυτονόητα πράγματα που πριν δέκα-δεκαπέντε χρόνια ουδείς θα διαφωνούσε.Πολλά από τα πιο πάνω (εκτός από τα "αντεθνικά" τα υποστηρίζει και το ΛΑΟΣ που λειτουργεί και αυτό ως φορέας διαφωνούντων αλλά ανέλυσα νωρίτερα πως)
  7. Ο Αλαβάνος μπορεί να έχει χίλια στραβά, πάντως κότα δεν είναι. Και η κόντρα που ξεκίνησε για την παιδεία, και η υποψηφιότητα του στην επαρχία και το φτύσιμο που έριξε στους πασόκους ήταν όλες μάγκικες κινήσεις, όλες θα μπορούσαν να του γυρίσουν ανάποδα και να στραβώσει το κλήμα και να το φάει και ο γάιδαρος. Και εκεί που είναι καβάλα στο άλογο σηκώνεται και φεύγει! Ότι και να γίνει παραπέρα ο Αλέκος θα μείνει στην ιστορία της αριστεράς ως ηγέτης με cojones, που δεν είχε ούτε η Μαρία ούτε ο Κωνσταντόπουλος. Παραμένει ένα πρόσωπο που θα πει την γνώμη του χωρίς να φοβάται το πολιτικό κόστος. Και όχι μόνο αυτό αλλά έχει και πολιτικό κέρδος. Ο μόνος άλλος πολιτικός που στα λεγε στα ίσα και ας πρόσεχες παίζει να είναι μόνο ο Μητσοτάκης. Προσοχή όμως. Ο Αλέκος έφυγε από το ΣΥΝ και όχι από το Σύριζα στον οποίο απ' όσο ξέρω παραμένει. Αν πχ γίνονταν εκλογές και (λέμε τώρα!) έπαιρνε ....αυτοδυναμία τότε θα γινόταν ο Αλαβάνος πρωθυπουργός !

Γιατί ο Τσίπρας είναι συμπαθής;
  1. Είναι ωραίος γκόμενος. Αυτό δεν το βλέπω εγώ αλλά για να το λένε στην τηλεόραση μπορεί και να ισχύει....ο Βούγιας ήταν πιο ωραίος, αλλά κανείς δεν είχε πάθει πολιτική μουνόπλακα με την πάρτη του.
  2. Δεν τον ξέρουμε (κυβερνητικά τουλάχιστον). Αυτοί που ξέρουμε έχουν ταυτιστεί με την διαφθορά και την παρακμή.
  3. Είναι καλό παιδί. Κάθε μαμά θα τον ήθελε για γαμπρό της κόρης της.
  4. Ειναι μεν αριστερός αλλά και ξυρίζεται (όχι σαν και μένα :Ρ) και κάνει μπάνιο συχνά και όταν μιλάει τον καταλαβαίνεις (δηλ δεν πολυχρησιμοποιεί λέξεις όπως: ινστρουκτουρας, ιντεγκλέτσια, σεκταρισμός, ρεφορμισμός, ρεβιζιονιστής, ταξική πάλη, επιθέσεις του κεφαλαίου, επικείμενη ετεροχρονισμένη δομική αντιπαλότητα (που σαι ρε Αντρεα!), και άλλες. Μόλις τις θυμηθώ θα τις πετάξω σε update:P )
  5. Είναι νέος και όχι "συνταξιούχος της πολιτικής", άρα μπορεί και να είναι τίμιος. Πάντως νέος στο κουρμπέτι δεν είναι. Απλά μέχρι στιγμής δεν (φαίνεται να) έχει βγάλει φράγκα από την πολιτική.
  6. Ακολουθεί την σκληρή γραμμή Αλαβάνου (γιεεεεεεε)
  7. Το είπε ίσα. Δεν έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση και πρέπει να φτιάξουμε μία. Το "σε ότι μας λένε θα λέμε όχι", δεν συνιστά πρόταση ,ούτε και το "βασικός μισθός 3000 ευρώ"
  8. Έχεις την ελπίδα πως θα μάθει από τον Αλαβάνο και θα φύγει καβάλα στο άλογο και όχι όπως έφυγε πχ ο Αντρέας που παραιτήθηκε μέσα στην εντατική - και πάλι δεν ήταν σίγουρος. Να θυμάστε πως ουδείς αναντικατάστατος, ειδικά στις δημοκρατίες. Και νομίζω πως το είπε και ο ίδιος, πως θα φύγει μικρός από την πολιτική για να ασχοληθεί και με "άλλα πράγματα"
  9. Μπροστά παραμένει ο Αλαβάνος με ενέσεις νεανικού αίματος ισχυρές.
Τώρα τα περί λάιφ στάιλ και τέτοιες πίπες σας το δηλώνω πως όποιος παίξει αυτό το χαρτί θα χάσει γιατί στην ουσία προσβάλλει τους ψηφοφόρους του και όχι τον ίδιο τον Τσίπρα.

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι φωστήρες των ΜΜΕ, αλλά το κατάφερε μια ιερόδουλος του διαδικτύου (χεχεχε) είναι πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΜΠΑΘΗΣ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΗΔΙΑ. Η πολιτική δεν είναι μόνο συμπάθεια/αντιπαθεια. Είναι και θεώρηση του κόσμου, είναι και το πορτοφόλι σου, είναι πολλά. Ηγέτης που βγήκε λόγω τσαγιού και συμπάθειας δεν ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ (τι κάνει νιάου νιάου).

Εν τέλει η παρούσα χρονική συγκυρία είναι μια χρυσή ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ να τελειώνει με το ΠΑΣΟΚ και να προβάλλει ως η σύγχρονη αριστερά, κάτι που οι πράσινοι σαφώς και δεν είναι. Και μεταξύ μας, αυτό μου δημιουργεί ελπίδες....ποτέ δεν ξέρεις....!


love&kisses
zaphod

Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως προσέξατε διαφορά στο ήθος, στις εκδηλώσεις και στην ηρεμία των δύο διαδοχικών κομματικών εκλογών (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ); Πιστεύει κανεις πως ο Κουβέλης θα αποπειραθεί να σχηματίσει "όμιλο προβληματισμού";
Y.Γ.2 Βεβαίως τα πράγματα είναι δύσκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ έτσι και αλλιώς. Μην τρελαινόμαστε, ένα 5% πήρε στις τελευταίες εκλογές. Απλά αν είναι να γίνει κάτι the time is now. Το κακό είναι πως κατά κανόνα στην Ελλάδα ψηφίζουμε όπως διαλέγουμε ομάδα.

43 σχόλια:

  1. είναι οι μόνοι που λένε 5 πράγματα φωναχτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμη αναρωτιέμαι πως κατάφερες και τα συγκέρασες όλα μαζί... :)

    Έχουμε και λέμε (η αρίθμηση δική μου):
    Πρώτον, το θέμα των πτυχίων το συζητάμε διότι είναι μεγάλη κουβέντα. Ο Έλληνας για να δουλέψει θέλει το εξής πρόγραμμα: 9:00 να πάει στη δουλειά, 9:45-10:30 καφέ-τυρόπιτα, 10:30-11:00 διάλειμμα, 12:30 σπίτι του. Τι εννοώ...
    Αυτή η πουτάνα η χώρα τελικά χρειάζεται μόνο αρχιτέκτονες, δικηγόρους, επιστήμονες πάσης λογής και φύσεως, φιλολόγους και πάει λέγοντας. Δεν χρειάζεται υδραυλικούς, ούτε μπετατζήδες, ούτε ηλεκτρολόγους, ούτε οποιοδήποτε άλλο λιγότερο ή περισσότερο ζόρικο επάγγελμα. Όταν λοιπόν οι ανάγκες σου σαν χώρα είναι πχ για 2000 φυσικούς αλλά εσύ μου είσαι υπεράριθμος κατά το διπλάσιο και συνεχίσεις να βγάζεις, πως να μην υπάρχει ανεργία. Ξέρεις πόσους δικηγόρους έχω γνωρίσει και είναι ταξιτζήδες; Ή πολιτικούς μηχανικούς που δουλεύουν σε μπαράκια; Όταν υπάρχει υπερεπαγγελματισμός αναγκαστικά πέφτουν οι "τιμές" και εν προκειμένω, όπου τιμές βάλε τη λέξη μισθούς. Όσο κι αν σιχαίνομαι αυτό που θα πω, εν προκειμένω πολύ περισσότερο φταίει ο κόσμος, ο οποίος απλά πληρώνει τις τελείως εσφαλμένες επιλογές του (και πίστεψέ με, ξέρω καλά από τέτοιες). Και για να καταλάβεις τι εννοώ, αν πχ η χώρα χρειαζόταν 1000 δικηγόρους και είχαμε μόλις 500, επειδή όλοι θα σφάζονταν για να τους πάρουν θα τους έδιναν ακόμη περισσότερα κι από το κανονικό. Τώρα στα περισσότερα επαγγέλματα ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Και το πρόβλημα ξέρεις ποιο είναι; ότι δε βλέπω φως σε αυτό το θέμα και πολύ φοβάμαι ότι η γενιά των 700 ευρώ με τα 3 πτυχία έκαστος θα γίνει γενιά των 500 ευρώ με 6 πτυχία. ΓΑΜΗΣΕ ΤΑ.
    2.Αλλοδαποί: δυστυχώς αυτό που λες περί ανασφάλιστης εργασίας (αλλά και άλλα που δε λες, πχ το ρουφιάνεμα μετά την εργασιά για να μην πληρωθεί κιόλας) δείχνει απλώς τη φρικτή μας νοοτροπία ως λαός.
    3. Συντηρητική στροφή... χμμμ, το συζητάμε και αυτό. Κατ' αρχήν αν έχω πεισθεί για κάτι χρόνια τώρα, αυτό είναι πως το ΠΑΣΟΚ είναι πολλά έτη φωτός πιο δεξιό από τη νουδού. Να σου φέρω ένα απλό παράδειγμα: πόσες ιδιωτικοποιήσεις έχει κάνει η νουδού, και τώρα και επί Μητσοτάκη; Ελάχιστες. Πως να τις κάνει όταν τα ξέσκισε όλα το ΠΑΣΟΚ; Τίποτε δεν έμεινε. Θεωρώ δηλαδή ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ περισσότερο συντηρητικό κόμμα (επί Σημίτη δηλαδή, μιας κι επί Γιωργάκη είναι στον κόσμο του). Αν υπάρχει λοιπόν κάτι αυτό είναι μια μείωση της συντηρητικής στροφής που χρόνια πριν ξεκίνησε. Εδώ όμως υπάρχει και το άλλο, που (κι εσύ αναφέρεις και ορθότατα και) είναι σημαντικότατος παράγοντας: το ΠΑΣΟΚ έγδαρε οικονομικά τον κόσμο. Κυριολεκτικά. Και μάλιστα και μ'έναν επιπλέον τρόπο: άφησε τελείως ελεύθερα τα δάνεια από τις τράπεζες. Η στροφή αρκετών μακράν του ΠΑΣΟΚ έχει να κάνει με απέλπιδα προσπάθεια που κρύβει ενδόμυχα την ελπίδα ότι οι άλλοι τουλάχιστον θα φάνε λιγότερα.
    Ο λόγος που πέφτει δραματικά το ΠΑΣΟΚ όσο πέφτει και η ΝΔ είναι ένας και μόνο ένας: το ότι η ΝΔ ακολουθεί μια ιδιαίτερα ζόρικη και ξεσκίζουσα πολιτική είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Το ότι δε γίνεται να κάνει αλλιώς, επίσης αναμφισβήτητο. Κουτόχορτο μπορεί να τρώμε ακόμα, αλλά τουλάχιστον παρατηρώ ότι τρώμε λιγότερο σε σχέση με το παρελθόν: ο κόσμος αρχίζει να καταλαβαίνει ότι επί ΝΔ δεν έσφιξαν ξαφνικά και πολύ απότομα τα πράγματα επειδή οι μπλέ θέλουν να μας γαμήσουν τα ήπατα, αλλά επειδή το ΠΑΣΟΚ τεχνηέντως παρουσίαζε αναληθείς εικόνες. Ό,τι δηλαδή δεν είχε γίνει αντιληπτό για το ΠΑΣΟΚ επί ΠΑΣΟΚ, γίνεται επί ΝΔ. Απλό.
    3. ΛΑΟΣ. Δυστυχώς αν θυμάσαι τα 'λεγα προ εκλογών. Ο Καρατζαφέρης είναι περίεργη περίπτωση. Όσο δε βλέπουμε πως είναι όντως ικανότατος και τα ρίχνουμε απλά σε δικαιολογίες τύπου "λαοπλάνος" κλπ, τόσο πιο πολύ θ'ανεβαίνει. Πολύ απλά έχει πιάσει το νόημα.
    Θα σου πω κάτι, κι αν θες ψάξε το: δες πως ανέβηκε ο Χϊτλερ. Ψάξε τα πάντα, για τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης, τα πάντα. Ο Χίτλερ ήταν δημοκρατικότατα εκλεγμένος. Και έγινε Καγκελάριος κανονικά και με τον νόμο. Μετά τα γάμησε όλα. Το θέμα είναι ότι μέχρι να τα γαμήσει όλα, όλες οι μεγάλες δυνάμεις, μηδεμίας εξαιρουμένης, τον άφηναν να δείξει που το πάει. Δεν είναι τυχαίο (θα ακουστεί άσχετο, αλλά μόνο άσχετο δεν είναι) ότι ο μόνος που φώναζε ήταν...ο Τσάπλιν. Καλό, ε; Τι θέλω να πω. Ο Καρατζαφέρης μπορεί να σκίζει τα ιμάτιά του ότι δεν είναι ακροδεξιός (άσχετα αν μετά το ντημπέητ είχε πει έξω από το στούντιο πως "ο Καραμανλής μετά τις εκλογές θα διαπιστώσει πόσο χρήσιμα είναι τα άκρα" -θα'σκαγε αν δεν το πέταγε), αλλά για 'μένα είναι και εν προκειμένω με ενδιαφέρει τι πιστεύω εγώ για τον Καρατζαφέρη. Αν υπάρχει όμως ένας που δεν φταίει -και το αναγνωρίζω- αυτός είναι αναμφισβήτητα ο Καρατζαφέρης. Πρόσεξε να δεις: Είχα πει προ εκλογών ότι τον ήθελα μέσα στη Βουλή,όχι για άλλον λόγο αλλά επειδή ήθελα 5κομματική. Τα συζητάγαμε, θυμάσαι. Και μάλιστα η 5κομματική ήταν "φετίχ" όλων. Από την άλλη μεριά ουδείς ήθελε τον Καρατζαφέρη μέσα, όταν αποδεδειγμένα ήταν αδύνατο να μπει κάποιος άλλος; Που πας λοιπόν με τέτοια μαλακισμένη νοοτροπία ρε καραγκιόζη Έλληνα; Που; Ο ΚΑρατζαφέρης είναι πολύ καλό που είναι στη Βουλή και ξέρεις γιατί; Διότι μόνο έτσι μπορεί να αποδυναμωθεί. Οι θέσεις του ως επί τω πλείστω είναι αστείες. Όταν όμως έχουμε εμείς τα μυαλά που έχουμε, καλά κρασιά τον Αύγουστο που'ναι παχιές οι μύγες. Μην σου πω ότι στις επόμενες εκλογές τον έχω ικανό έως και αν διπλασιάσει τα ποσοστά του.
    4. Προ πολύ λίγων ημερών είχε δηλώσει ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού αριστερού κόμματος ότι το θεωρεί αδιανόητο να υπάρχει διασπασμένη αριστερά. Το άκουσες πουθενά; Αν ναι, είσαι κωλόφαρδος διότι θάφτηκε δεόντως. Για ποια αριστερά μιλάμε στην Ελλάδα και για ποιους αριστερούς; Πλάκα κάνουμε τώρα; Ο ΣΥΝ πήρε στις εκλογές 7%, τόσο έδειχνε να μένει ως τώρα και ξαφνικά εγέννετο Τσίπρας: 11%. Συν 4 μονάδες από ένα πρόσωπο; Ίσως η μεγαλύτερη κουβέντα που έγραψες ήταν ότι ο κόσμος δεν είναι ότι που γουστάρει Τσίπρα αλλά ότι έχει σιχαθεί τους άλλους. Συμφωνώ κι επαυξάνω. Αλλά τα πρόσωπα δεν ταυτίζονται με τις ιδεολογίες. Και για να μη λέμε μαλακίες, κόμμα ίσον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ιδεολογία και τίποτε άλλο. Όταν ψηφίζουμε στις εκλογές πρακτικά ψηφίζουμε κάποιες πολύ συγκεκριμένες διαχειρίσεις: στα οικονομικά, στην εξωτερική πολιτική και στις μίζες. Ξέχασα κάτι; Μπα...
    Πως γίνεται λοιπόν μέσα σε ένα βράδυ ο ΣΥΝ ν'αυξάνει τα ποσοστά του κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες; Απλούστατα είμαστε για τον πούτσο καβάλα ως λαός, γι'αυτό και μας πηδάνε πατόκορφα όλοι εδώ και δεκαετίες. Συζήταγα τελείως συμπτωματικά για κάποια παρεμφερή θέματα στο blog του st και του geokalp και ξέρεις τι έλεγα; Ότι αυτή είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για την αριστερά. Ή θα την αρπάξει τώρα ή αντίο πουλάκι. Έχω βαρεθεί ν'ακούω για δικομματισμό, αλλά έχω βαρεθεί να βλέπω ακόμη περισσότερο να κάνουν τα πάντα για να τον στηρίξουν όλοι εκείνοι που ντε και καλά κόπτονται να πέσει.
    5.Για μπάτσους-χρυσαυγίτες τα έγραφα και πρόσφατα. Το να ταυτιστεί κάποιος με τους χρυσαυγίτες είναι καθαρά προσωπική επιλογή του καθενός. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι μπάτσοι είναι χρυσαυγίτες, διότι ουσιαστικά αυτή η εικόνα περνάει προς τα έξω και την τρώνε όλοι αμάσητη. Είναι απλούστατο: όταν ο αστυνομικός έχει απέναντί του κάποιον που θα κάψει τη σημαία, θα την πατήσει, θα την ξεφτιλίσει, ΔΥΣΤΥΧΩΣ θα φτάσει στο σημείο να κάνει τα στραβά μάτια ακόμη και στο αβγό του φιδιού. Το γιατί, δεν το ξέρω. Ίσως η απάντηση να βρίσκεται στο ότι και οι μεν (κρανοφόροι) και οι δε (κουκουλοφόροι) αποδεδειγμένα είναι γνωστοί. Έτσι πιστεύω.
    6. Η λέξη Πάγκαλος δε συντάσσεται με τη φράση "έβαλα μυαλό". Από μιαν άποψη ίσως να είναι καλό, διότι μία στις 100 λέει και κάτι σωστό που δεν θα άκουγες από κανέναν άλλον. Αν υπάρχει κάτι που του αναγνωρίζω πάντως, αυτό είναι ότι είναι ειλικρινέστατος: μας εμπαίζει κατάμουτρα, όχι πισώπλατα όπως οι άλλοι.
    7. Χρόνια τώρα, η ιδεολογία έχει γίνει επάγγελμα στην Ελλάδα. Οι λόγοι πολλοί: μια θέση στο δημόσιο, κανά στρεμματάκι φιλέτο, κανά ρουσφετάκι και πάει λέγοντας. Συγγνώμη δηλαδή, αλλά από τη στιγμή που εμείς τα επιζητούμε πρώτοι, κι από τη στιγμή που μόνο συνειδητοποιημένοι δεν είμαστε, δεν φταίνε τα κόμματα που μας γαμούν ασάλιωτα και πατόκορφα. Ο δικός μας κώλος τα ζητάει. Ούτως ή άλλως τα κόμματα μια ζωή έξω τον έχουν και μας περιμένουν να μας πηδήξουν, άλλο αν εμείς κάνουμε κάθε φορά σα να βλέπουμε πούτσα για πρώτη φορά. και το παίζουμε οσίες παρθένες.
    8. Ο Αλαβάνος εκ του αποτελέσματος αισθάνεται και είναι δικαιωμένος. Η αηδία όμως προς το πρόσωπο των άλλων ήταν κάτι που απήλαυσε και αυτός, κι όχι μόνο ο Τσίπρας. Δυσαρέσκεια υπάρχει προς όλα τα κόμματα κι αυτό είναι κάτι που ο Αλαβάνος δεν πρέπει αν ξεχνάει. Στην Ελλάδα η αριστερά δεν κατάφερε ποτέ να σταθεί σοβαρά στα πόδια της, οπότε η προϊστορία δεν είναι υπέρ της. Άρα το ότι υπάρχει δυσαρέσκεια προς τους άλλους δύο δε μου λέει κάτι επί της ουσίας: άλλωστε δυσαρέσκεια υπήρχε και σε άλλες περιόδους, κι όμως όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν. Και μην ξεχνάμε ότι πλέον καραδοκεί στη γωνία και Καρατζαφέρης...
    9. Κι αναφορικά με τον Τσίπρα, καλό θα είναι μέσα σ’όλα να προσέξει και ο ίδιος μα και οι συν αυτόν να μην καεί. Διότι το πολιτικό μας σύστημα πολύ ευχαρίστως καίει κόσμο.
    10. Αν για την ώρα πάντως υπάρχει κάτι που φαίνεται σταθερό, αυτό είναι ΄΄ότι σταμάτησε ο ΣΥΝ να είναι δεξαμενή ψήφων για το ΠΑΣΟΚ στις δύσκολες ώρες. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ουσιαστικά πάει να γίνει και το αντίθετο κιόλας. Αυτό ναι, θα είναι μια καλή αρχή και ο ΣΥΝ όντως έχει τα φόντα για κάτι καλό.

    ¨Οσο όμως δεν αλλάζουμε μυαλά εμείς, οι πολίτες, χέσε ψηλά κι αγνάντευε zaph. Αλλά χέσε πολύ ψηλά που λέω…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @geokalp

    Καλώς όρισες! Συμφωνούμε!

    @hades ---ωχωχωχωχωχωχ!

    Πάμε!!

    1. Πτυχία κτλ: Πάει ένας υδραυλικός σε ένα γιατρό, αλλάζει μια βρύση και του ζητάει 50 Ευρώ. Ο γιατρός τα παίρνει:
    "Εγώ είμαι και γιατρός και παίρνω και 20-30 Ευρω!" τι απαντάει το αλάνι ο υδραυλικός;
    "Και εγώ όταν ήμουνα γιατρός τόσα έπαιρνα"!!!
    Οι παρατηρήσεις σου σωστές αλλά μπορώ να δώσω ελαφρυντιά σε έναν 17χρονο που επιλέγει το μέλλον του μεσω ενός μηχανογραφικού. Στο κράτος όμως δεν μπορώ να δώσω. Καλά η πτυχιομανία στην Ελλάδα είναι γάμα τα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να πληρώνονται μερικοί με μισθούς πείνας και παράνομα.

    2. Να γκρινιάζουμε για τους Γερμανούς και το ως φέρονταν στους δικούς μας όταν ήταν γκασταρμπάιτερς ξέρουμε. Να φερόμαστε ανθρώπινα όχι!!

    3. "Κατ' αρχήν αν έχω πεισθεί για κάτι χρόνια τώρα, αυτό είναι πως το ΠΑΣΟΚ είναι πολλά έτη φωτός πιο δεξιό από τη νουδού"
    Μέσα. Συν το ότι είχε σαφώς μια χυδαία καθεστωτική νοοτροπία. Λύκοι με προβιές....

    Ξανα 3. Το λαοπλάνος δεν σημαίνει τίποτε. Σίγουρα λέει πράγματα που κάποιοι θέλουν να τα ακούσουν. Το γιατί τα θέλουν και τι ειναι αυτό που θέλουν να ακούσουν είναι το πρόβλημα. Ο Καρά δεν θέλει να γίνει φυρερ αλλά παραμάγαζο της εξουσίας. Η 5κομματική βουλή "έσωσε" την παρτίδα των εκλογών αλλιώς η ΝΔ θα έβγαζε κυβέρνηση με 160 βουλευτές

    4. Για την διάσπαση της αριστεράς έχω γράψει στα κείμενα που λινκάρω. Υπάρχουν διαφορές και το ΚΚΕ δεν μετακινείται ρούπι.
    Ο ΣΥΝ ανέβηκε γιατί ακόμα πιο πολλοί απογοητεύονται από τους δυο μεγάλους και γοητεύονται από μια εναλλακτική πρόταση η οποία είναι τουλάχιστον αισιόδοξη.
    "κόμμα ίσον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ιδεολογία και τίποτε άλλο"...είναι και πολλά άλλα. Με αυτόν τον ορισμό το ΛΑΟΣ δεν είναι κόμμα, πιθανόν ούτε και το ΠΑΣΟΚ.

    5. Αν και όταν ο μπάτσος νιώθει στο ίδιο στρατόπεδο με αυτούς έστω και για λίγο τότε γινόμαστε όντως μπανανία και τα πράγματα δεν πάνε καλά.

    6. Ο άνθρωπος είναι χοντρός σε όλα του, τι να κάνουμε;

    7. The times are changing - ελπίζω

    8. Συμφωνώ γενικά εκτός από το "Στην Ελλάδα η αριστερά δεν κατάφερε ποτέ να σταθεί σοβαρά στα πόδια της". Δεν παίζει διότι η αριστερά κάποτε είχε σημαντικό μερος του κόσμου αλλά... χμμμ... ας το πώ ευγενικά διάφοροι παράγοντες την απέτρεψαν. Δολοφονία Λαμπράκη, ψήφοι δέντρων κ.α. Στις εκλογές πριν την χούντα (αν θυμάμαι καλά) μέσα σε κλιμα τρομοκρατίας η ΕΔΑ είχε 30% και κάτι. Σπανίως η αριστερά είχε ξύπνιους ηγέτες. Αγωνιστές μπορεί να είχε, έξυπνη ηγεσία όχι.

    9. Σαφώς

    10. Yes!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εγώ τον συμπαθώ αορίστως τον Αλέξη αλλά διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις, γιατί μου θυμίζει αυτούς τους τύπους που ξέραν από το νηπιαγωγείο ότι θα γίνουν πρόεδροι κόμματος.
    Το οτι παραδέχτηκε βέβαια οτι προς το παρόν δε διαθέτει πρόταση είναι δείγμα μεγάλου θάρρους. Μακάρι να διαψεύσει τον κασσανδρισμό μου και να αποδειχθεί ο μονόφθαλμος στους τυφλους.
    Υ.Γ : Δεν ξέρω απο που πλούτισε ο Αλαβάνος, αλλά είναι ελαφρώς πλουσιότατος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1. Σαφώς και έχει και το κράτος τεράστιο μερίδιο ευθυνης, επειδή ούτε σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό κάνει, ούτε τι ςθέσεις εισακτέων ρυθμίζει και πάει λέγοντας. Αλλά για 'μένα δεν είναι δικαιολογία ρε zaph, και πρόσεξε γιατί: δηλαδή το ότι οι καθηγητές μαστίζονται από ανεργία δεν το βλέπει κανείς; Το ότι οι γιατροί ξεκινούν ειδικότητα μετά από 3-7 χρόνια δεν το βλέπει κανείς; Το ότι έχουμε πήξει στους λογιστές, τους δικηγόρους, τους προγραμματιστές, δεν το βλέπει κανείς; Και πάει λέγοντας. Σας γονιός τι κάνεις δηλαδή ρε πούστη μου; Δεν φταίει σε όλα το κράτος, το έχουμε καταντήσει σαν τις μάγισσες του μεσαίωνα το κράτος.
    2.Άσε γιατί ξέρω πολλά για τους γκασταρμπάιτερ. Αυτοί που κάνουν τα ίδια όμως δεν τα ξέρουν, γι'αυτό είμαι βέβαιος.
    3. Επαυξάνω συμφωνόντας (για το πρώτο).
    Αναφορικά με το δεύτερο: βασικά ευτυχώς που το σχολίασες διότι υπάρχει μια τεράτια ασάφεια. Το παράδειγμα με τον Χίτλερ δεν έχει να κάνει με όσα προσάπτουν του Καρατζαφέρη περί ακροδεξιάς κλπ. Καμία σχέση και ουδεμία τέτοια πρόθεση υπήρχε. Εξάλλου δεν μου αρέσουν τέτοιοι παραλληλισμοί. Το παράδειγμα είχε να κάνει με την ανέλιξη στην εξουσία ενός ανθρώπου ο οποίος ξεκίνησε με δημοκρατικές διαδικασες και τελικά κύλησε τον κόσμο ολόκληρο στο αίμα, κι αυτο γιατί ουσιαστικά κανείς δεν τονπήρε στα σοβαρά όσο έπρεπε. Ο Καρατζαφέρεις εννοείται ότι δεν ενδιαφέρεται να γίνει φύρερ, κι αν μη τι άλλο έχει δείξει πως είναι και γάτος και σοβαρότατος. Πολιτική επιρροή επιθυμεί και να'ναι μέσα στα πράγματα.
    Θα σου πω κάτι που κανείς πούστης δεν σχολιάζει, στο πλαίσιο της απαξίωσης του Καρατζαφέρη: Αβραμόλουλος, βούλιαξε. Παπαθεμελής, καταποντίστηκε. Τσοβόλας, εξαφανίσθηκε. Στεφανόπουλος (παλαιότερα), ομοίως. Σαμαράς, το ίδιο. Όποιος έκανε νέο κόμμα από τη δεκατία του 80 κι έπειτα έχυσε μαύρο δάκρυ στη συνέχεια. Ο Καρατζαφέρης όχι μόνο δείχνει σταθερότατος αλλά έχει και δυναμική ν'αυξήσει τα ποσοστά του, ακριβώς για τον λόγο που αναφέρεις: ότι υπάρχει γενική δυσαρέσκεια. Γενική δυσαρέσκεια υπήρχε και το 89 ελέω σκανδάλων όμως, υπήρχε και το 93 λόγω Μητσοτάκη, υπήρχε και το 2000 ένεκα χρηματιστηρίου. Κι όμως δεν υπηρξε αντίστοιχος Καρατζαφέρης (διότι εδώ δε μιλάμε απλά για είσοδο στη Βουλή). Και ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι ο Καρατζαφερης έχει καταφέρει να επιτύχει κάτι που τα προηγούμενα νέα κόμματα δεν το είδαν ούτε στον ύπνο τους: να συσπειρώσει τον κόσμο που μάζεψε.
    Πέραν αυτού, δεν τον λέω εγώ λαοπλάνο. Οι χαρακτηρισμοί πάσης φυσεως προέρχονται από εκείνουν που νομίζουν ότι έτσι του κάνουν πόλεμο. Τι πάει να πει λαοπλάνος; Δηλαδή ο Αντρέας δεν ήταν ο μεγαλύτερος όλων; Ακροδεξιός; Τι πάει να πει αυτό; Δηλαδή ο Σημίτης που δεν ήταν ακροδεξιός δεν μας ξέσκισε; Αν θες να κάνεις πόλεμο στον Καρατζαφέρη, πάρε μία μία τις θέσεις του και άλλαξέ του τα φώτα (που σημειωτέον, λέει και σωστά πράγματα, έτσι;). Με τους χαρακτηρισμούς και τους γενικόλογους αφορισμούς του αέρα όχι μόνο δεν θα βγει αποτέλεσμα αλλά υπάρχει περίπτωση να τον καταστήσεις και συμπαθή κιόλας. Και να σου πω και κάτι άλλο που έχω διαπιστώσει, αλλά πάλι δε λέει κανείς; Ο Καρατζαφέρης μπορεί να έχει μαζέψει την πλέον παρδαλή και πλουμιστή δεξαμενή ψηφοφόρων, την πιο παράταιρη, όμως έχει μαζέψει και πολύ μορφωμένο κόσμο κι αυτό είναι που με ανησυχεί περισσότερο.
    4. Που ακριβώς διαφωνείς; Έτσιόπως το έχω στο μυαλό μου δηλαδή, και το ΛΑΟΣ είναι κόμμα, και το ΠΑΣΟΚ, εκτ΄ςο αν δεν το απεικόνισα πλήρως.
    6. Μα όντως γινόμαστε μπανανία. Να σου πω κάτι: έλα λίγο στη θέση ενός αστυνομικού -δεν μιλάω απαραίτητα για ΜΑΤ, αλλά για τον οποινδήποτε αστυνομικό. Ένας έστολος έχει δώσει όρκο στη σημαία, την έχει καθημερινά στη στολή του και πάει λέγοντας. Υπάρχει περίπτωση να ιδρώσει τ'αφτί του απ'αυτά που ακούγονται; Για 'σένα η σημαία μπορεί να είναι ένα απλό σφουγγαρόπανο, για τον άλλον όμως μπορεί να είναι κάτι ιερό. Όταν έχει απέναντί του κάποιον που την καίει. Εκείνη την ώρα δεν θα δει ποιος έρχεται με κράνος από δίπλα του διότι έχει εγκλωβίσει στον απέναντι. Κοίτα τώρα πλάκα λοιπόν: αντί να γίνει της πουτάνας, με κύριο αίτημα να συλλάβουν και τους μεν και τους δε και να τους χώσουν μέσα για τα καλά, αναγάγουμε σε μείζον ζήτημα το κατά πόσον οι μπάτσοι ταυτίζονται με τα χρυσά αυγά. Μα δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα αυτό. Είναι σα να αιμορραγώ από το χέρι και ν'ασχολούμαι με τη φαγούρα στο πόδι μου. Και δυστυχώς στη διαιώνιση της μπανανίας συμβάλλουμε όλοι.
    Πριν λίγες μέρες είχαμε την τελείως άχρηστη ημέρα δίχως τηλεόρασδη (μη χέσω). Δεν θα μπορούσε να είναι ημέρα που θα απαιτήσουμε να συλλάβουν και τους μεν και τους δε; Ερώτηση κάνω... ΑΛλά που να μπλέκεις σε τέτοια, μπορεί να φας ξύλο, οπότε καλύτερη η διαμαρτυρία για την τηλεόραση...
    6.-
    7. Κι εγώ, αλλά δεν θέλω ναβγάλω και βιαστικά συμπεράσματα.
    8. Το εξειδικεύεις πολύ zaph. Το ΚΚΕ ήταν μια ζωή στην κόντρα -και δεν εξετάζω το δικαίως ή αδίκως. Κι όταν νομιμοποιήθηκε, καταβαραθρώθηκε από μόνο του. Υπήρξε η συνεργασία του Συνασπισμού τέλη του 80. Διαλύθηκε εν μία νυκτί δίχως προφανή αιτία. Και πάει λέγοντας. Αυτή είναι η ιστορία που επικαλούμαι, κι όχι το ότι είχαν φάει τον Λαμπράκη κλπ.
    9.-
    10.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @prophet estarian

    "μου θυμίζει αυτούς τους τύπους που ξέραν από το νηπιαγωγείο ότι θα γίνουν πρόεδροι κόμματος."

    Χαχαχαχαχαχα! Αν και χωρίς κληρονομικό δικαίωμα!!!!
    Εδώ δούλεψε το σύστημα υιοθεσίας αλά εκκλησία!

    Περί Αλαβάνου:
    Και συ αν είχες από παππού (προπάππου και δεν θυμάμαι) κληρονομήσει την μισή Τήνο θα ήσουνα και γαμώ τους πλούσιοι. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με ιδεολογία και ο Αλέξης δεν είναι καμιά Αγγελοπούλου.

    @hades
    Ο Καρα λέγει όσα σωστά λέγει και ο Λιακόπουλος. So what? Η μίξη τους με παραμύθια (πχ κοκκινη μηλιά, μαρμαρωμένος βασιλιάς, έξω οι ξένοι, το περιστέρι που ευλογεί κ.α.) και η παραλλαγή τους μέσα από φοβικά σύνδρομα είναι που τα κάνει επικίνδυνα.

    Άσε που έχει μαζέψει όλο τον αφρο (πρώην μέλη της ΕΠΕΝ, της χρυσής αυγής, βασιλόφρονες, το εθνικό μέτωπο του Βορίδη και άλλους χαριτωμένους)

    Η μόρφωση δυστυχώς δεν έχει να κάνει με την μαλακία που έχει ο καθένας στο κεφάλι του. Ξέρεις πόσοι από αυτούς που προσκυνάγανε το Χτιστόδουλο (και ζωντανό και πεθαμένο) τα είχαν τα πτυχία τους; Άστα και βράστα.


    Περί μπάτσων λέγεις χαζομάρες. Ο αστυνομικός είναι η προστασία α) της τάξης και β) του πολιτεύματος το οποίο είναι ακόμα δημοκρατία. Όταν η συμπεριφορά του δεν συνάδει με αυτά το κάνει είτε διοτι είναι μικρό παιδί και παρασύρθηκε (:Ρ) είτε επειδή είναι γαϊδούρι. Και έχουν μαζευτεί πολλές γαϊδουρινές περιπτώσεις. Τα τελευταία είναι σταγόνα στον ωκεανό. Ψάξε λίγο πως γίνεται η εκπαιδευση τους και θα τρομάξεις. Για τη σημαία κτλ έχουμε πάλι τσακωθεί. Κανένας άνθρωπος να μην πεθαίνει για καμία σημαία! Αμάν πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν μ'επιασες μου φαίνεται.
    Ένας μορφωμένος μπορεί να κάνει προπαγάνδα και αν του φέρει ένα αποτέλεσμα. Ένας αμόρφωτος, ένα απόβρασμα, ένας περιθωριακός, όση προπαγάνδα κι αν κάνει πάντα θα κάνει και μια τρύπα στο νερό. Δεδομένου ότι ο Καρατζαφέρης δείχνει να έχει μέχρι ενός σημείου πέραση, αν τις θέσεις του (όλες, από τις φοβικές μέχρι δεν ξέρω κι εγώ ποιες άλλες) τις περιλάβει ένας μορφωμένος, αυτό θεωρώ πως είναι επικίνδυνο. Και πρόσεξε: δεν μιλάω για την κομματική του ομάδα. Για τους ψηφοφόρους του μίλησα (και σ'αυτούς πήγαινε το αρχικό μου σχόλιο), διότι και αυτοί με τα ίδια μυαλά δρουν. Και φυσικά δεν έχει να κάνει με τα του όποιου Χριστόδουλου, μιας άλλο οι θρησκευτικές προκαταλήψεις κι άλλο η πολιτική.

    Χμ, κι αναφορικά με τον Λιακόπουλο, από τη στιγμή που πουλάει με χρακτηριστική ευκολία τα βιβλία του, με την ίδια ευκολία μπορούν να προωθηθούν και οιόποιες θέσεις του. Μην το ξεχνάς αυτό. Στον ίδιον κόσμο απευθύνεται.

    Για τη σημαία, μα γιατί επιτέλους το ξεκινάς λάθος; Πάλι την ίδια κουβάντεα θα κάνουμε; Λες να μην πεθαίνει κανείς για τη σημαία. Δηλαδή μέχρι να φτάσουμε εκεί ενδιάμεσες στάσεις δεν υπάρχουν; Ε, τότε κι εγώ θα σπάσω όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές επειδή κυκλοφορούν ιοί, ή επειδή ο Γκέητς φακελωνει κόσμο. Άλλο σου είπα, άλλο μου απάντησες: δεν σου είπα ότι οι αστυνομικοί είναι επιφορτισμένοι με κάτι διαφορετικό. Φυσικά και πρέπει να αντιμετωπίζουν όλους το ίδιο, φυσικα΄και πρέπει να φυλάττουν τους νόμους, το πολίτευμα, τους πολίτες, την τάξη κλπ. Ουδεμία διαφωνία. Το σχόλιό μου πήγαινε όμως στα όσα ακούγοντα πέρι συγκεκριμένων γεγονότων, όπου πολύ απλά ό,τι γράφεται και ακούγεται λειτουργεί αποπροσανατολιστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξέρεις τι με εκνευρίζει; Που όλοι οι δεινόσαυροι της πολιτικής έπεσαν να φάνε τον Τσίπρα, σαν τις πολυεθνικές που όταν βλέπουν μια μικρή εταιρεία να μπαίνει στο παιχνίδι, κοιτάνε πώς θα την στείλουν στον πάτο. Αντί να τον υποδεχθούν στην αρένα με ευγένεια, ως όφειλαν, έπεσαν πάνω του να τον φάνε. Ενδεικτικό του ανύπαρκτου ήθους τους, βεβαίως βεβαίως. Το ζήτημα είναι εμείς τι κάνουμε, πώς αντιδράμε, πού τοποθετούμαστε. Και κυρίως πώς θα αναστρέψουμε όλη αυτή την ηλίθια κατάσταση που θυμίζει χορό του Ζαλόγγου.
    Υ.Γ.: Να μπούνε κι άλλοι ωραίοι στη Βουλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε λες εκτός απο θρησκεία να κάνουμε και κόμμα; ωραίοι είμαστε, έξυπνοι είμαστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ίδωμεν φίλτατε, ίδωμεν. Ευκαιρία ωραιοτάτη έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κόμμα υφίσταται αγαπητέ προφήτα: η ένδοξη και αδιάφθορη Μ.Ο.Υ.Φ.Α. είναι πανταχού παρούσα και παρακολουθεί τας εξελίξας... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @hades
    :P

    @pastaflora
    Μαζί σου!

    @prophet estarian
    Μετά την Ε.Ο. Κόκκινη Τσικνοπέμπτη οραματίζομαι τον πολιτικό φορέα της, την Σουβλακοδημοκρατία!!!!

    @χαρίδημος
    Για να δούμε τι θα δούμε!!

    @hades2
    Ναι αλλά τι σημαίνει; Τ' εστιν ΜΟΥΦΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλα ρε τι παθατε!? Τι σεντόνια ειναι αυτά! Ούτε η Πειραική Πατραική στις ακμες τις!Θα τα εκτυπώσω να τα διαβάσω σπιτι και θα σας πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πριν να διαβάσω τα σχόλια του Άδη ας σου πω τα δικά μου...
    1. Γενικά συμφωνούμε και μπορώ να σε συγχαρώ που συγκέρασες τόσα πολλά πράγματα.
    2. Ο πρώτος που φταίει για stage και εργασία με δελτίο παροχής είναι το κράτος που γέμισε το Δημόσιο με 210.000 συμβασιούχους. Ντροπή! Ούτε η Γιουρομπανκ δεν τολμούσε να το κάνει!
    Και ο πρώτος που ασχολήθηκε με το θέμα ήταν ο Αλαβάνος....
    3. Έχεις δίκιο για την ΕΕ. Η Αριστερά πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσει την κίνηση του Καραμανλή να μας βάλει στην ΕΟΚ. Ήταν από τις καλύτερες στην Ιστορία μας. Το οτι η ΕΕ ειναι έτσι ή γιουβέτσι σε εμάς εναπόκειται πιστεύω...
    4. Το ΠΑΣΟΚ έχει κουράσει αφάνταστα! Και όσο ο ΓΑΠ είναι στα πράγματα κουράζει περισσότερο. Καλώς ή κακώς ο ΓΑΠ σαν χαρτί εξουσίας του ΠΑΣΟΚ κάηκε.
    5. Ο μόνος που έκανε αντιπολίτευση και είχε να πει κάτι νέο ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.
    6. Μεγάλη μαγκιά η εκλογή Τσίπρα και η ντε φάκτο διαρχία. Πραγματική ανανέωση.
    7. Όσο το ΠΑΣΟΚ μιλάει για φαινόμενο Τσίπρα και φαινόμενο των ΜΜΕ θα χάνει το παιχνίδι.
    8. Ο ΛΑΟΣ πάλι καλά πιστεύω έπιασε ταβάνι. Αλλά το γεγονός ότι νομιμοποιήθηκε μέσα στο σύστημα είναι πια αναμφισβήτητο...

    Εν κατακλείδι προσυπογράφω το ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΜΠΑΘΗΣ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΗΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. (ο Αλαβάνος εκτός από την μισή Τήνο έχει και μπόλικες μετοχές στα μεταλλεία Χαλκιδικής)


    επί του παρόντος ωστόσο πρέπει να πω ότι για άνθρωπος που ποτέ δεν θα ψήφιζε ΣΥΝ πρέπει να πω ότι βρίσκω τον Τσίπρα αρκετά σοβαρό και λιγομίλητο... αν ήξερα και τις θέσεις/προτάσεις του ώστε να μπορούσα να βγάλω μια ολοκληρωμένη γνώμη καλά θα ήταν

    άρα μέχρι να μάθουμε περισσότερα μάλλον θα υποστηρίξω την Αλέκα... κουραμπιέ κανείς?

    (επίσης στηρίζω Μητσοτάκη&Zaphod διότι αφενός "κόμμα=οικονομική πολιτική" και και αφετέρου η ΝΔ και το ΠαΣοΚ όπως είχε πει και ο υπέρτατος διαγαλαξιακός αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Βλαντ Μητσοτάκουλα η ΝΔ και το ΠαΣοΚ δεν έχουν καμία ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους και με αυτούς τους Λαϊκιστές που έχουμε μπλέξει (άλλωστε ο σωστός όρος για να περιγράψεις αυτά τα δύο κόμματα είναι "Λαϊκά" δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η ΝΔ είναι και μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) χαΐρι δεν πρόκειται να δούμε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @_st_ και γενικά

    είναι νομίζω θέμα χρόνου στα δωμάτια των μικρών κοριτσιών δίπλα στις αφίσες του Ρουβά, του Τζόνυ Ντεπ, του τύπου από το Prison Break, να μπει και του Αλέξη
    δεν θα είναι κακό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος19/2/08 12:17

    Θα μιλήσω ενώ έχω διαβάσει και τα σχόλια των υπολοίπων αλλά χωρίς σειρά στα δικά σου γραφόμενα.

    Η τάση συντηρητισμού πάντα υπήχε στην Ελλάδα.Απλά τώρα που άρχισε να ξανανατέλει σε κάποια ευρωπαϊκά κράτη(Γαλλία,Αυστρία,Γερμανία)δώθηκε τ πάτημα στους Έλληνες να μην φοβούνται να το πούν.Και ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι να βγει μπροστά ένας ο οποίος θα είναι έξτρα σουπερ συντηρητικός αλλά και θα λακίζει.Αυτός που άδραξε την ευκαιρία είναι ο χέρι χέρι με τους μπάτσους.Και για μένα αυτός ήδη έχει πιάσει το ταβάνι του και θα αρχίσει να πέφτει σιγά σιγά(μπορεί και απότομα...από κανένα μπαλκόνι).

    Το ενθαρυντικό της υπόθεσης είναι ότι ο κόσμος δείχνει ότι θέλει μία σοβαρή πολιτική όπου θα είναι κατανοητή και η οποία θα έχει λόγο όσο το δυνατόν ξεκάθαρο.Μία πολιτική που δεν θα φοβάταινα πει πως δεν τα γνωρίζω όλα,η πρότασή μου δεν είναι ολοκληρωμένη,την δουλεύω όμως και θα την παρουσιαζω κάθε μέρα ανανεωμένη.Και εκεί ήρθε ο Αλαβάνος με τον Τσίπρα.

    Για τον Τσίπρα κρατώ πολύ μικρό καλάθι γιατί είναι νεαρός και ίσως πιο ευάλωτος ώστε να τον ρουφήξει και αυτόν το υπάρχον πολιτικό σύστημα και η υπάρχουσα αντίληψη για το πολιτικό γίγνεσθαι.Όμως το μικρό καλάθι που κρατώ είναι σίγουρα υπέρ του γιατί στο χέρι του είναι να το ξεχειλίσει.

    Έχω ψηφίσει όλα τα κόμματα ως τώρα(εκτός από αυτό του χέρι χέρι στον κώλο του Άδωνι)και το μοναδικό που θα ξαναψηφίσω είναι του ΣΥΡΙΖΑ.Είμαι από αυτούς όπου πάνε για να ρίξουν μαϊντανό μέσα στο ψηφοδέλτιο αλλά λυπούνται το καημένο το φυτό και ρίχνουν ότι τους κατεβάσει η κούτρα την τελευταία στιγμή.

    Συμφωνώ ακριβώς μ όσα είπες και στο μόνο που διαφωνώ είναι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.Δηλαδή τί παραπάνω έχει η Γαλλία που παρέχει στους πολίτες και καθολική δωρεάν υγεία(δεν θες να μιλήσουμε για την δικιά μας φαντάζομαι)αλλά και δωρεάν περίθαλψη στο σπίτι,και δωρεάν κοινωνική βοήθεια στις εγκύους στο σπίτι,και φυσικά δωρεάν παιδεία;Γιατί εκεί μπορούν και βγάζουν πολίτες με δωρεάν παιδεία και εδώ δεν μπορεί να ευδοκιμήσει αυτό το πλάνο;Και μην ακούσω δηλώσεις των νεοδημοκρατών ότι θα θέλαν να υπάρχει ένα Γέιλ στην κάτω ραχούλα για να μην αισθάνονται μειονεκτικά.

    Για το ΚΚΕ δεν θα πω πολλά.Ο μόνος που συμπαθώ εκεί μέσα είναι,όσο και αν σου φαίνεται παράξενο,η Κανέλη.Όλοι οι άλλοι ίναι ξεχασμένοι από άλλο παραμύθι και έχουν παραμείνει εκεί σαν σαν προστατεύονται από τον τυώνα που επικρατεί.Μου σπάνε ειδικά τα νεύραόταν σε κρίσιμα ψηφίσματα στην Βουλή αντί να κάτσουν,ν διαυπώσουν απόψεις και να παλέψουν για τις θέσεις τους αλλά και τους ψηφοφόρους που εκπροσωπούν,τους φτύνουν όλους στη μούρη και αποχωρούν κάνοντας έτσι το καλό μαξιλαράκι σε όποια κυβέρνηση είναι επάνω.

    Γιατί άραγε ξανάλλαξε ο εκλογικός νόμος;Το ακούσατε;Με τον καινούριο το κόμμα που θα μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση θα χρειάζεται πλέον μόνο το 38,5%!!!Μάλλον κάποιοι έχουν φοβηθεί από την ανυπαρξία τους και κατεβάζουν επικίνδυνα τα νούμερα.Μόνο μην τα κατεβάσουν πολύ γιατί στην πτώση τους μπορεί να συναντήσουν κάποιο ανεβασμένο μικρό κόμμα και μετά να τους πάρει ο διάολος.

    Αυτά τα ολίγα και σόρρυ για το σεντόνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @_st_
    1. Thanx!
    2. Συμφωνούμε απόλυτα. Όταν το κράτος σου φέρεται σαν να είσαι πολίτης βου κατηγορίας τι να σου κάνει ο ιδιώτης;
    3. Περί Ευρώπης τα είχα πει (και πολύ νόστιμα μάλιστα :Ρ) επί Βησσαρίωνα, αν θυμάστε, εδώ
    4. Έτσι νομίζω και εγώ. Πάντως για το ΠΑΣΟΚ το ζήτημα δεν είναι μόνο ο Γιωργάκης αλλά το γεγονός πως ο μέσος αστός έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στην όποια ικανότητά τους.
    5. Σαφώς
    6. Έτσι νομίζω και εγώ.
    7. Δες 6.
    8. Ευχτυχώς ή δυστυχώς. Δεν με πειράζει ο Καρατζαφύρερ και οι δικοί του. Το ότι έχουν ρεύμα όμως με ενοχλεί...πολιτισμικά


    Κατακλείδα. Συμφωνούμε!

    @derek
    Η κυριότερη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ είναι στο τι αρνιέται και όχι μόνο στο τι πρεσβεύει ο καθένας. Πχ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Ευρωπροσανατολισμένος και επιδιώκει να λύσει τα όποια προβλήματα μέσω Ευρωπαϊκών κεκτημένων. Το ΚΚΕ περιμένει την σοσιαλιστική επανάσταση.
    Το ζήτημα το εστίασαν, κατ εμέ ΟΚ;, σωστά στον ΣΥΡΙΖΑ. Πρεπει εκτός από την όποια αντίδραση στην δεξιά πολιτική, να φέρεις και μια πρόταση οικονομικής/πολιτικής κτλ διακυβέρνησης, που θα είναι
    α) αριστερή
    β) βιώσιμη οικονομικά. Μην ξεχνάμε πως ζούμε σε μια υπερχρεωμένη χώρα, η οποία όμως είναι μέλος της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας.

    Ο Μητσοτάκης μπορεί να είναι κατεργάρης και μπαγάσας (στην κυριολεξία) αλλά κόβει το μάτι του, αν σε πιάσει στο στομα του δε....βράστα!

    @geokalp
    Μην γίνεσαι κατεδαφιστικός, αυτό είναι δική μου δουλειά! Αν περιοριστεί εκεί ο Τσίπρας, τότε έχουμε πρόβλημα.

    love&kisses
    σεντόνια και είδη προικός
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @island
    Η συντηρητική στροφή είναι παγκόσμιο φαινόμενο στις "δυτικού τύπου" κοινωνίες. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας, το ιδεολόγημα της "μάχης των πολιτισμών", η απότομη εισροή μεταναστών από τρίτες χώρες (με ευθύνη των δυτικών που τους "δημιουργούν" τρόπο τινά), η μανία περί τρομοκρατίας (αληθής η ψευδής τρομοκρατία δεν έχει σημασία), όλα αυτά συντέλεσαν προς τα κει. Ακόμα και οι αμερικάνοι συνειδητποίησαν πως το παραπήγαν δεξιά το τιμόνι!

    Περί Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ σωστό σε βρίσκω.
    Περί πανεπιστημίων: Δεν είπα να κλείσουν τα δημόσια! Με την λογική που επιτρέπεις ιδιωτικά γυμνάσια, γιατί να μην το κάνεις για την τριτοβάθμια; Άσε που
    α) de facto έχει γίνει
    β) πληρώνουμε χοντρά πρόστιμα ως χώρα από την ΕΕ

    Περί ΚΚΕ: Η Κανέλη σώνεται επειδή ξέρει να μιλάει (κάτι σπάνιο για πολιτικό πλέον). Απλά μερικές απόψεις της είναι και κουφές και απωθητικές. Χριστιανοί Κουκουέδες!

    ".Μόνο μην τα κατεβάσουν πολύ γιατί στην πτώση τους μπορεί να συναντήσουν κάποιο ανεβασμένο μικρό κόμμα και μετά να τους πάρει ο διάολος.
    "
    Όλα τα λεφτά! Αν και το 89 ο Αντρέας είχε φτιάξει νόμο που έδινε bonus εδρών στο δεύτερο κόμμα (καλά , Η ξεφτίλα!)! Λες να το ξαναδούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΘΥΜΗΘΗΚΑ!!!

    Περί ΛΑΟΣ: Το αν θα πέσει ή θα ανέβει εξαρτάται αποκλειστικά από την ΝΔ. Αν η ΝΔ δει το ΠΑΣΟΚ σαν ώριμο φρούτο θα το φάει μισό μισό με τον ΣΥΡΙΖΑ μετατοπιζόμενη προς κέντρο και μειώνοντας τις εθνικιστικές κορώνες (και τις καθαρά "φιλελεύθερες" πολιτικές). Αν δει πως δεν την παίρνει (γιατί θα χάσει την παραδοσιακή δεξαμενή της), θα το γυρίσει δεξιότερα το τιμόνι και θα καταπιεί το ΛΑΟΣ. Αυτό θα φανεί πχ από το τί θα γίνει με το μακεδονικοσκοπιανοφυρομιάτικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος19/2/08 17:33

    Η ΝΔ πιστεύω πως το έχει χάσει το τρένο.Οι ψηφοφόροι που κέρδισε από το πασοκ κυρίως δεν πιστεύω ότι θα μείνουν για πολύ ακόμα στο μαγαζί.Σίγουρα δεν θα πάνε στον Λαος για αντίδραση.Πάνε οι εποχές που ψηφίζανε Λάος μόνο για αντίδραση.Τότε δεν υπήρχε σοβαρός παράγοντας ώστε να εναποθέσεις τις ελπίδες σου.Πιστεύω πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει εν μέρει αυτήν την σιγουριά αλλά πρέπει να παλέψει πολύ ακόμα.

    Αυτοί λοιπόν οι πρώην πασόκοι της ΝΔ είναι έτοιμοι να την κάνουλα.Αυτοί άλλωστε ήταν που ρίξαν το πασοκ λόγω της διαφθοράς που είχαν βαρεθεί από το τότε αλλαζονικό πασοκ.Γι αυτό και η ΝΔ είχε ως μεγάλο της όπλο την πάταξη της διαφθοράς.Μάλιστα η le monde είχε γράψει την επομένη των εκλογών πως ο κόσμος αηδίασε από την διαφθορά κα γι αυτό άλλαξε την κυβέρνηση.

    Αυτοί αλλά και πολλοί από το ΚΚΕ όπου ναι μεν θέλουν αριστερά αλλά όχι σε μία ουτοπική κατεύθυνση θα είναι πιστεύω ο νέος ρυθμιστικός για αρχή παράγοντας νέων πολιτικών συστημάτων.

    Ωψόμεθα βέβαια τα καλύτερα ή χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Θα συμφωνήσω με τον Estarian. Τον βλέπω τον Αλεξάκη και μου θυμίζει κάτι από Μπράντον, πρόεδρος του σχολείου, δημοσιογράφος στη σχολική εφημερίδα, πρώτος μαθητής, δουλευταράς, εργαζόμενος και βιοπαλαιστής, ωραίος, γιός του Γαμάω ευτυχώς που δεν είναι και πανεπιστήμονας αλλά έχει χρόνια μπροστά του, θα δείξει. Αν μη τι άλλο συμπαθέστατος, αλλά αυτό δε μου δείνει έναυσμα a priori υποστήριξής του. Θα δώσει κι αυτός τις εξετάσεις του και θα δούμε τι θα καταφέρει εκεί που οι άλλοι απέτυχαν. Μένει κι εγώ να διαβάσω τα σχόλια που έχετε γράψει μπας και έχω να προσθέσω τίποτα περισσότερο. Αυτά για την ώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εδώ μάλλον κλίνω περισσότερο προς την άποψη του derek.
    Ο Αλαβάνος δεν ξέρει τι έχει από περιουσία. Θα μου πεις: τι να κάνει; να τα πετάξει; Ε ναι, δεν γίνεται. Αλλά κι εμένα δεν μπορεί να με πείσει. Τι να κάνω;
    Συμπαθητικότατος ο Τσίπρας, δε λέω, και προσωπικά, το νεαρό (σε αντίθεση με ό,τι έχουμε συνηθίσει ως τώρα) της ηλικίας του σε συνδυασμό με το ότι όντως ασχολείται χρόνια με τα πράγματα, με κάνει να είμαι πολύ θετικά διατεθειμένη απέναντί του. Ωστόσο, προς το παρόν, παραμένω κι εγώ στη μεριά του ΚΚΕ, καθώς, και ενάντια οποιασδήποτε ιδιωτικοποίησης είμαι και της ΕΕ (ωχ! Τι θέλω και το λέω αυτό, ε; :-)). Και επίσης, εγώ αν υπαρχει κάποιος που καταλαβαίνω πάντα και απόλυτα τι λέει, είναι η Αλέκα και βέβαια ο Μπογιόπουλος που πολύ θα τον ήθελα για "αρχηγό" κόμματος. Γνωρίζει πάρα πολύ καλά την ιστορία κι επιχειρηματολογεί με τον καλύτερο τρόπο (κατά τη γνώμη και την κρίση μου πάντα)
    Κατά τα άλλα, μακάρι ο Τσίπρας να κάνει όντως τη διαφορά και να μας πείσει όλους. Ευχή. Ειλικρινά το λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Vote Alexi because he's so sexy!
    Είναι πολύ Μπράντον ο άτιμος όμως :P
    (Σιγά μην κάτσω να κάνω σοβαρή πολιτική κουβέντα...)
    Τώρα να κάνει καμιά κίνηση ματ το ΠΑΣΟΚ και να βγάλει πρόεδρο την Καϊλή... της πουτάνας θα γίνει. 98% θα πάρει +Φ.Π.Α..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ...Εντωμεταξύ ρε παιδιά, αυτές οι σεντονιάδες, απαιτούν ολόκληρη ιεροτελεστία! Δες: Μπαίνω στο μπλογκ σας, βλέπω το μήκος του σεντονιού, αφήνω την οθόνη, πάω κάνω έναν καφέ και μόνο με αυτόν στο χέρι αρχίζω να διαβάζω!
    Ξέρω όμως ότι θα το βρω ενδιαφέρον, οπότε δεν αγχώνομαι. Θέλω να πω, δεν αποτελεί παράπονο.
    Συνεχάτε το όσο πάει:-)

    (Το πολύ πολύ να σας ζητήσουμε να μας κερνάτε και καφέ σε κάποια φάση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Leigh άσε για να σε κεράσουνε καφέ εδώ μέσα...γκουχ.. δε το λέω :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @island
    Μπα υπάρχουν πολλοί δεξιοι (και αριστεροί) που προτιμάνε να το..κόψουν από το να αλλάξουν όχθη. Κάποια πάθη παραμένουν. Πιο εύκολα γίνομαι εγώ γαύρος παρά να ψηφίσει ο παραδοσιακός ΝΔτης ΣΥΡΙΖΑ (και το ανάποδο πιθανότατα)

    Το ΠΑΣΟΚ ταυτίστηκε με την διαφθορά και αν δεν αλλάξει πρόσωπα σε βάθος δεν βλέπει χαϊρι. Η ΝΔ κατάφερε να συνδυαστεί σε χρόνο ρεκόρ και με την διαφθορά και -κυρίως- με την ανικανότητα.

    @original brandon a.k.a humma kavula
    Ο Τσίπρας είναι και πανεπιστήμονας, καθότι λέει είναι πολιτικός μηχανικός (νμζ)
    @leigh-cherri
    Αυτό με τα φράγκα αρχίζει και με κουράζει :Ρ
    Σημασία έχει ο τρόπος διαχείρησης και απόκτησης της περιουσίας και όχι η ύπαρξή της. Εδώ κοτζαμάν θρησκείες πρεσβεύουν την πενία και την απαλλαγή και οι αντιπρόσωποί τους δεν ξέρουν τι έχουν, ο Αλαβάνος μας πείραξε; Το κόλπο που κάνουν είναι να μην....τα έχουν γραμμένα στο όνομά τους αλλά στην ...θέση (ξεχνάνε όμως να μας πούνε πως οι θέσεις είναι ισόβιες).
    Το ίδιο γντ και με το κόμμα (ένα είναι :Ρ) το οποίο είναι πάμπλουτο χωρίς τα στελέχη του να έχουν φράγκα σε προσωπικούς λογαριασμοί.

    Μπογιόπουλος =;

    "Κατά τα άλλα, μακάρι ο Τσίπρας να κάνει όντως τη διαφορά και να μας πείσει όλους"
    Συμφωνούμε. Μέλλει να δειχθεί.

    @prophet estarian
    Τι μου θύμισες τώρα!!!

    Αααααχ Ευαρα! Ρε συ λες να του κόψει του Τσίπρα, να της την πέσει στα ίσα και να την κάνει vice-προεδρίνα; Που ξέρεις μπορεί αμα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει και διδάκτωρ ιατρικής!!!

    @leigh cheri 2
    Εδω ο φρρρρέσκος καφές!!!

    @estarian 2
    Σε διαψεύδω. Σαν τα μούτρα σου νομίζεις ότι είμαστε;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 1: Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα αν ένα στέλεχος οποιουδήποτε κόματος έχει περιουσία που κληρονόμησε ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ? Ο Αλαβάνος ξέρω πως προέρχεται από τζάκι και το ίδιο και η σύζυγός του. Αυτό δε σημαίνει πως δεν θέλει να περνάνε καλά οι άλλοι.
    Εύχομαι κάποτε να βγάζω 3000 το μήνα. Αυτό δε σημαίνει πως δε θα φρικάρω όταν ακούω για μισθούς των 700 και πως δε θα προσπαθώ να το αλλάξω. Κοινώς συμπαθώ αρκετά Αλαβάνο και του επιφύλαξα την ίδια υπερασπιστική γραμμή μ'εκείνη του Τζιμάκου που επίσης καλά κάνει και χέζεται στο τάλιρο αφού το μαγαζί πάει όρθιο.

    2:"ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΜΠΑΘΗΣ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΗΔΙΑ"
    Signed and respected και από μένα.
    Οι περισσότεροι από τους συνομηλίκους μας που ψήφιζαν μέχρι πριν μερικά χρόνια το κόμα του μπαμπά και φανατικά μάλιστα, έχουν αρχίσει και γυρίζουν προς το ΣΥΡΙΖΑ. Σε μερικές περιπτώσεις ψήθηκε ΚΑΙ ο μπαμπάς. Δε μπορώ να κρίνω τον Τσίπρα γιατί δεν έχει δοκιμαστεί. Οι μόνοι που κρίνω χωρίς-ο μη γένοιτο- να έχουν δοκιμαστεί είναι οι βουλευτές του Καρατζα-μαν.Αν κάποτε κυβερνήσει ο Τσίπρας ευχαρίστως να τον κρίνω. Το μόνο που με μυστηριάζει είναι η...αποθέωσή του από το Λαζόπουλο.
    Όταν ο Λάκης υμνεί κάποιον, κάποιο λάκο έχει η φάβα...ελπίζω να μη βγω αληθινή.
    Από την άλλη, κι εμένα μου θυμίζει το Μπράντον (αρνητικό), πιστεύω όμως στη δύναμη του DNA του Ελληνάρα (θετικό?).

    3: Hades χα! Επιτέλους σεντονιάστηκα κι εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο Μπογιόπουλος (Νίκος)είναι δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη και κάνει την εκπομπή "Ημεροδρόμος" τις καθημερινές 11:00-13:00 μαζί με τον Δάνη Παπαβασιλείου στον 902fm. Προεκλογικά είχε εμφανιστεί σε αρκετές συζητήσεις κι ήταν υποψήφιος και στο επικρατείας (αλλά σε θέση που να μην μπορεί να βγει γιατί τον χρειάζονται γι' άλλες δουλειές. Να, κάτι τέτοιες μαλ. να μην κάνανε, καλά θα ήταν γιατί εγώ αυτόν τον προτιμώ περισσότερο απ' οποιονδήποτε εκεί μέσα)
    Α! Έχει γράψει κι ένα βιβλίο για το ποδόσφαιρο γιατί του έχει μείνει αποθημένο:-P (Αυτή ήταν η άχρηστη πληροφορία)

    zaphod, θενκιου σοοοοου ματς για τον καφέ! Είμαι κι εξαρτημένο, βλέπεις:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Λοιπον εγώ απο όλα αυτά στέκομαι στο οτι είναι ωραίος γκόμενος!!! :p:P:p χαχαχαχαχαχα!!! Πάντως πιστεύω ότι μια πνοή θα την δώσει στο όλο σύστημα! Ας ελπίσουμε ότι θα έχει γερά νεύρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος21/2/08 03:17

    Ρε Ζαφ, τι σεντονιάδα είναι αυτή; Μπράβο για την ανάλυση και χαρά στο κουράγιο σου που αντέχεις να απαντάς τόσο εκτενώς σε όλα τα σχόλια.

    Ο Τσίπρας θα τους πάρει τα σώβρακα μόνον εάν προλάβει να αποδείξει ότι πέρα από σοβαρός πολιτικός είναι επίσης οραματιστής και ηγέτης. Διαφορετικά θα βουλιάξει από το βάρος των προσδοκιών και είναι κρίμα το παιδί. Αν τον ρώταγες πριν από δυο-τρία χρόνια αν θα περίμενε τέτοια εξέλιξη (με δεκατεσσάρια τοις εκατό στα γκάλοπ και δε συμμαζεύεται), όσο ψωνισμένος κι αν ήταν θα σου έλεγε όχι.

    Ο Αντρέας (στα νιάτα του) πάλι όχι θα σου έλεγε αλλά σιγά μην το εννοούσε.

    Ο Γιωργάκης δεν έχει καταλάβει ακόμα τι παίζεται. Η προσωπική μου θεωρία είναι ότι δεν υπήρξε ποτέ, κι ότι αυτό που ενίοτε προσέχουμε στους δέκτες μας είναι είτε ολόγραμμα είτε αποτέλεσμα ομαδικής παράκρουσης.

    Ο Κωστάκης την έχει πιο άσχημα απ' όσο φαίνεται, αλλά μάλλον χάρη θα του κάνουμε. Η Νατάσα πρέπει επειγόντως να κάνει κάτι για τα μαλλιά της.

    Οι φασίστες έχουν όλοι τα ίδια μούτρα. Ξέρουμε πια να τους ξεχωρίζουμε.

    Ο Αλαβάνος παίζει το κλασικό κόλπο των jedi: master-apprentice (δάσκαλος-μαθητευόμενος κοινώς). Το καταφέρνει μια χαρά ως τώρα και νομίζω ότι σ' αυτό τον παραδέχονται όλοι.

    Εκτός από την Αλέκα, που όπου να 'ναι πακετάρει τις καρό βαλίτσες που είχε αγοράσει τότε από την Ουγγαρία και δίνει τη θέση της στον Παφίλη πιθανότατα (τον Χαλβατζή δεν τον κόβω, ενώ ο Κολοζόφ έχει βαλσαμωθεί προ πολλού και σειρά έχει ο Μαΐλης). Η Λιάννα θέλω να πιστεύω ότι δεν θα μπει καν στον πειρασμό. Ο Λάκης ίσως το τολμήσει.

    Οι πράσινοι θα προτείνουν στον Ομπάμα να συγκυβερνήσουν ως πλανητάρχες, με την προϋπόθεση ότι στην υπόλοιπη εκστρατεία του για το χρίσμα και την προεδρία τα πλακάτ των υποστηρικτών του θα γράφουν "Barack Obama-Green Greek Environmentalists".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @patsiouri

    1. Πάντα μπορεί να υπάρχει πρόβλημα. Πχ ένας σωστός χριστιανός θα τα χάριζε στους φτωχοί, ένας κουκουές μπορεί να άνοιγε επιχείρηση και να έδινε τρελούς μισθούς (θυμάμαι είχα πετύχει έναν που νοίκιαζε διαμερίσματα στην μισή τιμή, απ' ότι συνήθως, σε φοιτητές).
    Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην έχει πέσει κάποιος με τα μούτρα στο δημόσιο χρήμα. Αν είναι καλός επιχειρηματίας πχ τι με νοιάζει εμένα; Το ζήτημα είναι τι πρόταση έχεις για την κατανομή του παραγομενου πλούτου.
    Ειδικά για τον Τζιμάκο έχει καταντήσει καραμέλα (αν και ο ίδιος το έχει παρακάνει) λες και όταν πας σε ένα σκυλάδικο πληρώνεις λιγότερα. Το ζήτημα όμως είναι να καταλάβει και ο Τζιμάκος πως πολλοί που τον πάνε δεν τα έχουνε (άσχετο αλλά συνήθως στην επαρχία είναι πολύ φθηνότερος)

    2. Για μένα όποιος είναι στην δικιά μου φάση (με τα πτυχία του και στην γύρα) και ψηφίζει έναν από τους 2 μεγάλους για να παίρνει με το ζόρι και γλέιφοντας 700-900 ευρώ ΔΕΝ πάει καλά (εγώ τουλάχιστον βγάζω και κάτι παραπάνω). Για τον Λαζόπουλο φντ πως τα έχει πάρει στο κρανίο με το ισχύον σύστημα και βγαίνει και κράζει. Μάλλον και γι αυτόν ισχύει το ίδιο που γράφω και εγώ. Οι άλλοι έχουν καταντήσει αηδία - και φαίνεται πλέον και εύκολα. Υπάρχει κόσμος που το βλέπει και αυτό είναι το εν δυνάμει κοινό του.

    @leigh-cherri
    Το ΚΚΕ έχει γράψει ιστορία παρατώντας ή υποτιμώντας άξια στελέχη. +Ο καφές γαρ εγγύς+

    @stellini
    Ρε παιδιά τόσο ωραίος είναι πια; Εγώ είμαι πιο ωραίος....νομίζω!!!! Περί γερών νεύρων συμφωνούμε.


    @nefelikas
    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    "Αν τον ρώταγες πριν από δυο-τρία χρόνια αν θα περίμενε τέτοια εξέλιξη"
    Ο Τσίπρας και οι άλλοι δεν είχαν πάρει χαμπάρι Χριστό. Ο Αλαβάνος τα έλεγε και τα περίμενε και γι αυτό είναι μάγκας, γιατί δεν συμβιβάστηκε με τα λίγα αλλά έπαιξε χοντρά για τα πολλά και του βγήκε so far.

    Περί Αντρέα: :)
    Περί Γιώργου: Ότι και να κάνει ο Γιώργος το υπόλοιπο κόμμα θα του είναι βαρύδι. Πέρα από το γεγονός πως ακόμα δεν έχει πείσει πως παίρνει και χαμπάρι τι παίζει.

    Κωστάκης: Χαχαχαχαχα


    "Οι φασίστες έχουν όλοι τα ίδια μούτρα. Ξέρουμε πια να τους ξεχωρίζουμε." Δυστυχώς όχι όλοι. Άτομα που παίρνουν δημόσιο βήμα και μιλάνε σήμερα και αντιμετωπίζονται και σοβαρά κιόλας, πριν δέκα δεκαπέντε χρόνια θα είχαν αντιμετώπιση του στυλ "ο χαζός του χωριού".

    ΚΚΕ: Όλοι αυτοί που αναφέρεις ειναι βράστα. Ο Λαζό (! που το έμαθες πως παίζει;), αν το κάνει θα τους πάει στο ΣΥΡΙΖΑ και οι "σκληροι" του κόμματος δεν το θέλουν.

    Ομπάμα: Ο νέος Αντρέας!! Αλλαγή. Αλλαγή της αλλαγής. Επαναπροσδιορισμος της αλλαγής της αλλαγής! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Απ' ότι γνωρίζω εγώ πάντως, την Αλέκα θα διαδεχτεί ο Δ. Κουτσουμπας (διευθυντής του Ριζοσπάστη).
    Αυτό για τον Λάκη δε, πρώτη φορά το ακούω να παίζει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πάντως ακόμη και για την λαχτάρα που προκάλεσε σε ΚΚΕ ΠΑΣΟΚ και (δυνάμει) στην ΝουΔουλα άξιζε τον κόπο η εκλογή του. Εξακολουθεί να κάνει κουμάντο ο Αλαβάνος ασφαλώς άλλά είχε την μαγκιά όπως είπες, να φύγει αξιοπρεπής από την μάχιμη θέση και να περάσει στο περιθώριο. Ο Τσίπρας διατηρεί ακόμη μια καθαρότητα η οποία μπορεί να προσελκύσει πολύ κόσμο που έχει απογοητευτεί από τους λοιπούς καραγκιόζηδες της πολιτικής σκηνής. Στο κάτω κάτω τόσα χρόνια έχει κάνει παρέλαση ο προθάλαμος της εντατικής από την Βουλή, ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε και κάτι διαφορετικό. Το ζήτημα είναι ότι προσελκύει κόσμο, το στοίχημα είναι να τους κρατήσει κιόλας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος21/2/08 13:04

    @ellie

    Ο Αλαβάνος είχε τα κότσια να φύγει την ώρα που ήταν απογειωμένος.Και βάζοντας έναν πιο νέο και υποσχόμενο ελπίζω να αυξήσει το ταβάνι του κόμματος.Το δικό του ταβάνι το έπιασε και το ξεπέρασε μάλιστα...μην ξεχνάμε πως ο Συριζα πριν μια τετραετία ήταν κα δεν ήταν στην Βουλή.

    Σαν στρατηγική κίνηση ήταν για σεμινάριο.Άσε που κάθε επιτυχία του μικρού θα την γεύεται και αυτός μαζί.

    Όσο για τις εντατικές είμαι μαζί σου.Μην ξεχάσουμε Παπανδρέου,Μητσοτάκη,Έβερτ καιη λίστα μπορεί να κάνει το γύρο της γης αν χρησιμοποιήσουμε γραμματοσειρά Νο8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Συμβάλεις σωστά στον όλο προβληματισμό, αλλά στο πρόσωπο του κάθε Τσίπρα (δεν τον υποτιμώ, ίσα-ίσα..) υπάρχουν θέσεις.

    Αυτές θέλω να δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Για δες εδώ, http://press-gr.blogspot.com/2008/02/blog-post_6303.html, εδώ http://press-gr.blogspot.com/2008/02/blog-post_3904.html κτλ...δεν έχω τρελή εμπιστοσύνη στη συγκεκριμένη σελίδα αλλά επιτέλους κα΄ποιος βρέθηκε να αποκαθηλώσει το Λαζόπουλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Λοιπόν zaph ξέρεις τι πανάσχετο φλας έφαγα; Λίγο μετά τις εκλογές είχες γράψει κάτι (και ήταν και πολύ ωραίο να'ούμ) αναφορικά με το ποιο είναι κόμμα του κέντρου...
    Θυμάσαι, ή να σου θυμήσω; :):)
    Για χώστο κάπου στο κείμενο (ποιο κείμενο δηλαδή, κανονικά και τα μισά σχόλια από κάτω, στο κείμενο πρέπει να μπούνε!), προσθέτει ενδιαφέρουσες πινελιές... :):)

    ΜΟΥΦΑ... ΜΟΟΥΦΑ εστί πηγή εντιμότητος και αγώνων αγαπητέ. Θα ενημερωθείς για το ιστορικό ετούτο κόμμα εν ευθέτω χρόνω. Μέχρι τότε, προσοχή στις φλάντζες... :):):)

    @patsiouri
    Είδες; Δεν είναι δύσκολο τελικά. Είναι μέχρι ν'αρχίσει να πηγαίνει σφαίρα το χέρι... :):):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος21/2/08 21:09

    @patsiouri

    Οι σελιδες που βγάζεις δεν λένε και πολλά.Συμπεράσματα μπορούν να γράψουν όλοι.Και είναι και λογικό κάποιος ο οποίος κάνει τηλεθέαση πάνω από 60% να υπάρξουν κάποιοι να τον χτυπήσουν αλύπητα.Και φυσικά χαίρομαι που υπάρχουν.Γιατί και ο Λαζόπουλος δεν είναι κάποιος μη πολιτικοποιημένος,ούτε Άγιος είναι,μήτε κι άφθαρτος.Είναι άνθρωπος με τα πολιτικά του πιστεύω(τα οποία τίνουν προς ΚΚΕ)και όπως και κάθε άλλος θα έκανε,προβάλει τα πιστεύω του.Μαζί με τον τρόπο του και την ασχήμια του.Απλά αυτές οι σελίδες δεν λένε και κάτι.Πολλοι εδώ μέσα έχουν κάνει και κάνουν τα πάντα για ένα κλικ παραπάνω.Είναι τραγικό αλλά συμβαίνει.

    @zaphod

    Γιατί ρε Πανάθα γαμώτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @leigh-cheri
    Ούτε αυτόν τον ξέρω! Είμαι άσχετος ή μηπως δεν είμαι; Περί Λάκη και γω δηλώνω άσχετος

    @ellie
    Προσυπογράφω

    @island
    Παρομοίως εκτός από το ταβάνι. Ο Αλαβάνος νομίζω πως αν έμενε θα τον ανέβαζε το ΣΥΡΙΖΑ και άλλο. Τι θα γίνει με τον Τσίπρα δεν ξέρουμε, μόνο εικάζουμε

    @roidis
    Σαφέστατα. Αν δεν δούμε θέσεις θα γίνει κάτι σαν την Βανδίσση. Εκεί περιμένουμε να δούμε πόσα απίδια βγάνει ο σάκος.

    @patsiouri
    Κιτρινισμοί και υπερβολές. Ο Λαζό δεν είναι (προς το παρόν τουλάχιστον) ούτε πολιτικός, ούτε δημοσιογράφος ούτε επαναστάτης αλλά ένας αριστερός (;) διασκεδαστής. Μέχρι εκεί.

    @hades
    Νομίζω πως το έχω λινκαρει (δες στο νο 10 της πρώτης αρίθμησης). Νομίζως πάντως πως αναφέρεσαι εδώ, το οποίο και είχα γράψει αμέσως μετά τις εκλογές.
    Το διαβάζω και αυτοσυγχαίρομαι!!! Ποιος είμαι ρε παιδί μου!
    (Αβραμοπουλίτιδα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @island
    Φτου γαμώ την πουτάνα μου!

    Περί Λαζό κτλ συμφωνούμε καθώς είδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ναι! Και θα στα μάθω όλα τώρα εγώ!:-P
    Όχι ρε συ. Αυτόν ούτε εγώ τον ήξερα μέχρι που άκουσα πως θα διαδεχτεί την Αλέκα. Αλλά νομίζω πως η πηγή μου είναι εγκυρότερη των υπολοίπων υποθέσεων που διάβασα εδώ. (Καλά, δεν ορκίζομαι κιόλας!)
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir