Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 11, 2008

Μικρή... ανθολογία των εφημερίδων

****Στο τέλος του άρθρου υπάρχει udpate****


Είπαμε ρε συ έχω έμπνευση αλλά εδώ τα πράγματα τρρρρέχουν με απίστευτες ταχύτητες. Επόμενος προς κοροϊδία είναι η έγκριτη κατά τα άλλα δημοσιογράφος Ξένια Κουναλάκη η οποία και μας ξεχέζει συλλήβδην, μάλλον γιατί έτσι της γουστάρει.


Διάβασα το άρθρο της στην Καθημερινή και δεν πίστευα στα μάτια μου. Αν καμιά 50αριά bloggers είχαν το ήθος άλλων και της έστελναν 50 μαζεμένες μηνύσεις θα της άρεσε;

Κυρία Κουναλάκη. Το να προσβάλετε ευθέως μια ανομοιογενή ομάδα εκατομμυρίων ανθρώπων και να τους βάζετε όλους στο ίδιο σακί είναι απάνθρωπο και ελαφρώς φασιστικό, νομίζω. Αν το έκανε κάποιος με τον ίδιο ακριβώς τρόπο για σας και την κοινωνική ομάδα που αντιπροσωπεύετε θα σας άρεσε;

Θέλετε να το δείτε;

Oι δημοσιογράφοι δεν έχουν δει το video Ζαχόπουλου παρόλο που πέρασε από τα χέρια τους, οι δημοσιογράφοι απαιτούν να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο σχετικά με τη διαφθορά στο δημοσιο, οι δημοσιογράφοι είναι αδέκαστοι, είναι αριστεροί, κεντρώοι και δεξιοί. Ποιοι είναι λοιπόν οι δημοσιογράφοι με τα τόσο ανομοιογενή αιτήματα;

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν αμέτρητες εφημερίδες, περιοδικά και κανάλια τηλεόρασης στον κόσμο. Στην Ελλάδα τα στελέχη τους ονομάζονται και αλήτες-ρουφιάνοι για μη καλά εξηγήσιμους λόγους. Αν και υπήρχαν πρόγονοι των δημοσιογράφων από την αρχαιότητα (οι λεγόμενοι ιστοριοδίφες πχ) η λέξη είναι σχετικά καινούργια. Υπάρχουν δημοσιογράφοι που ασχολούνται με τα πολιτικά, επιστημονικά, τεχνολογικά, φωτογραφικά και χιλιάδες άλλα θέματα. Ορισμένοι γράφουν κατά μόνας και άλλοι σε ομάδες.

Κάθε εφημερίδα ή περιοδικό που σέβεται τον εαυτό του έχει ορισμένους ρεπόρτερ ή κριτικούς που διαθέτουν μπλογκ, αναμεσά τους, οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης», ο «Γκάρντιαν», το «Νιου Γιόρκερ» και φυσικά η «Καθημερινή». Κάθε άθλημα, κάθε πόλεμος, κάθε τυφώνας γεννάει μια νέα φουρνιά δημοσιογράφων, οι οποίοι ενίοτε ξεπερνούν σε εγκυρότητα και ταχύτητα τα blogs, επισημαίνει σε πρόσφατο άρθρο του το Aeisixtir news. Παρόλα αυτά για πολλά θέματα της επικαιρότητας που καίγεται ο κόσμος να μάθει δεν προσφέρουν και πολλές υπηρεσίες. Ευτυχώς πχ που για το Ιράκ υπάρχουν μπλογκ που γράφονται από Ιρακινούς μπλόγκερ, Αμερικανούς στρατιώτες ή ακαδημαϊκούς, όπως το Informed Comment του Χουάν Κόουλ, που αναλύει και μεταδίδει νέα από το μέτωπο. Το ενδιαφέρον στοιχείο των δημοσιογράφων είναι ο τρόπος γραφής, η μή αμεσότητα και έλλειψη νεολογισμών, που προκύπτουν από την αδυναμία κατανόησης της τεχνολογικής αργκό. Παρόλα αυτά είναι δύσκολο να ανταγωνιστεί κανείς τους δημοσιογράφους μιας και εκείνοι πληρώνονται, δίνουν δώρο πετσέτες, dvd, προφυλακτικά, 8 περιοδικά σε τιμή ενός και στην τηλεόραση γίνονται και φίρμες. Οσο για το στυλ γραψίματος, είναι ελάχιστα ελλειπτικό, με άφθονα σημεία στίξης. Μοιάζει με ξύλινο λόγο και τα συναισθήματα σπανίως περιγράφονται με σύμβολα όπως :-) ή :-( (που υποδηλώνουν χαρά και λύπη αντίστοιχα) καθώς νιώθουν πως α) δεν ξέρουν και πολύ καλά τι είναι και β) οι αναγνώστες τους δεν θα τους καταλάβουν

Ορισμένες φορές οι δημοσιογράφοι δεν γράφουν πρωτότυπα πράγματα, ούτε καν ενδιαφέροντα, εκτός και αν σας νοιάζει τι χρώμα βρακί φόραγε η τάδε τραγουδίστρια, λειτουργούν καπως σαν επιμελητές, "επιλέγοντας" (ένεκα αφεντικού και φύλλων που πρέπει να πουλήσει η εφημερίδα τους) τα πιο εμπορικά κείμενα και προσθέτοντας πνευματώδη σχόλια. Συνήθως οι άνθρωποι που διαθέτουν ή γράφουν σε εφημερίδες ή περιοδικά προσπαθούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των αναγνωστών μιας και η πληροφορία που δίνουν δεν είναι τζάμπα. Η δημοτικότητα ενός περιοδικού μπορεί να αποτιμηθεί με βάση τις πωλήσεις.

Για να κατακτήσουν λοιπόν τη δόξα στον χώρο, οι δημοσιογράφοι δοκιμάζουν τα πάντα, σκορπούν φήμες, διαδίδουν ψεύδη που προέρχονται από "διαρροές", δημιουργούν τεχνητές αντιπαραθέσειςμεταξύ προσώπων, κομμάτων ή καλλιτεχνών, κατασκευάζουν ανύπαρκτα πρόσωπα-σύμβολα-σταρ, κάνουν δώρο με το περιοδικό ή εφημερίδα τις καλύτερες τσόντες, διεκδικώντας επάξια τον τίτλο των πληρωμένων ιερόδουλων του τύπου εν γένει (με νταβατζήδες τους εκδότες, ενώ οι bloggers δεν έχουμε κανένα νταβά πάνω από το κεφάλι μας). Το 2008 έχουν αρκετοί εκπρόσωποί τους παρελάσει από τον εισαγγελέα με καταγγελίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, παράνομες συναλλαγές, παράνομες παρακολουθήσεις και εκβιασμούς. Το σίριαλ "Ζαχό", που παίζεται αυτές τις μέρες σε όλα τα κανάλια μπορεί να σας δώσει μια ένδειξη.







Αυτά! Προσπάθησα να κρατήσω ακριβώς το ύφος/ήθος και το στυλ γραφής του άρθρου μόνο και μόνο για να είμαι στον ίδιο τόνο. Τώρα που το διάβασα μου φαίνεται απαισιο και απάνθρωπο το αποτέλεσμα. Από την άλλη σαν εκπορνευομενος που είμαι κάπως πρέπει να κρατήσω και γω τα νούμερά μου ψηλά!

Στο επόμενο ποστ: Δώρο ένα dvd!





***Update***

Στο αντίστοιχο άρθρο-στόλισμα, ο Estarian βρήκε και την πηγή του άρθρου της κυρίας!


***Update εντος του Update***

Την πάτησα λόγω ελλιπής πληροφόρησης από τον προαναφερθέντα μασκαρά. Δεν έχω και χρόνο να bloggaρω λόγω εργασίας ρε γμτ. Το αυθεντικό άρθρο αποκαλύφθηκε από την Niemandrose την οποία και ευχαριστώ για την διόρθωση (γλυψ γλυψ)

***Τέλος του update του update, επιστροφή στο κανονικό update!***

Ευτυχώς που οι δημοσιογράφοι γράφουν πρωτότυπα ενώ εμείς ..."Ορισμένες φορές οι μπλόγκερ δεν γράφουν πρωτότυπα πράγματα, λειτουργούν καπως σαν επιμελητές, επιλέγοντας αξιοπρόσεκτα κείμενα και προσθέτοντας πνευματώδη σχόλια."



Άσε που νομίζω πως και σαν μετάφραση να το δείς, χάνει η κυρία!

Και: στο ίδιο ποστ με την προαναγγελία (βλέπε σχόλια), δώρο η πετσέτα του HHGG!!!!

(Για την υπερταινιάρα "Κωλάρες για χύσιμο 3" (που είναι και καλό) θα περιμένετε λίγο διότι είναι κατασπάνια!)

59 σχόλια:

  1. Παντα εξυπνη η γραφη σου ;)


    Φιλιααααααααα:**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πω;;;Ή τρεμουν τοσο πολυ τη δυναμη των blogs οι δημοσιοκαφροι,διοτι καποια απο αυτα εχουν περισσοτερες αναγνωσεις,απ'οτι η εφημεριδα τους ή πραγματικα δεν εχουν ιδεα τη γινεται εδω μεσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ή έχουμε να κάνουμε με διανοητικά καθυστερημένους ή με ηλίθιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κείμενο είναι, απλώς, εμετικό. Και η μίμησή σου εξίσου εμετική -- η μόνη διαφορά είναι ότι το δικό σου κείμενο λέει περισσότερες αλήθειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα εχουμε πει και στο παρελθόν ρε φίλε! Εμείς οι ερασιτέχνες γράφουμε χωρίς κανένα όριο! Η κα Κουνενακη έχει πολλούς απο πάνω της και μπορεί να της υπαγορεύουν διάφορα..
    ή απο την άλλη μπορεί και απλά να ζηλεύει την ελευθερία μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Respect!
    :D

    (για να μαι σίγουρος ότι δεν θα μας καταλάβει η έγκριτη επαγγελματίας δημοσιογράφος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά της τα 'πες! Θα συμφωνήσω με την άποψη του Πρέζα, ότι ΤΡΕΜΟΥΝ τη δύναμη των blog και προσπαθούν να τα πολεμήσουν... Δεν πειράζει όμως, ρε παιδιά - στην τελική, σπρώχνουν περισσότερο κόσμο να ασχοληθεί και να μάθει τι γίνεται στ'αλήθεια εδώ μέσα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για να κατακτήσουν λοιπόν τη δόξα στον κυβερνοχώρο, οι μπλόγκερ δοκιμάζουν τα πάντα, σκορπούν φήμες, διαδίδουν ψεύδη, δημιουργούν τεχνητές αντιπαραθέσεις, κατασκευάζουν ανύπαρκτα πρόσωπα και μεταδίδουν τα πλέον εξωφρενικά βίντεο, διεκδικώντας επάξια τον τίτλο των ιερόδουλων του κυβερνοχώρου

    Σε αυτό το σημείο έχασε τη μπάλα.

    Επίσης το σημείο :Είναι δύσκολο να ανταγωνιστεί κανείς τους μπλόγκερ που επενδύουν τα γραπτά τους με μουσική υπόκρουση, βιντεάκια και links, τα οποία παραπέμπουν απευθείας τον χρήστη σε άλλες πηγές.

    Μας δίνει την απάντηση μάλλον γιατί ακολούθησε το πρώτο σημείο , που παρέθεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εκπληχτικόν Μποστ κύριε Πρόεδρα, τα σκεύη και τα ένσημά μου.

    Για το ΔιΒιΔι του επόμενου Μποστ θέλω το "Simpsons the Movie", μια πετσέτα και προφυλακτικά με γεύση τζατζίκι.

    Με τέτοιες προσφορές, άπατη θα πάει η 'Καθημερινή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε συ zaph, να σου πω κάτι; Και δίχως να ξεφύγουμε ιδιαίτερα κιόλας: για σήμερα έχει... "προκηρυχθεί" η μέρα των κλειστών τηλεοράσεων, κίνηση που θεωρώ τελείως, μα τελείως ηλίθια. Τους λόγους τους έχω αναλύσει ενδελεχώς. Κι όμως, όπου κι αν κοιτάξεις, οι περισσότεροι λένε για αντίδραση.
    Αντίδραση σε τι και πως; Ας υποθέσουμε ότι σήμερα κλείνουν όλες οι τηλεοράσεις της χώρας (πλην της δικής μου, που σήμερα κατ' εξαίρεση θα την έχω ανοιχτή). Τι ακριβώς θα συμβεί; Θα ιδρώσει το αφτί κανενός; Νομίζω ότι η έκφραση "παπάρια μάντολες" δεν περιγράφει πλήρως το όλο χάλι.

    Να το πάω λίγο πιο παλιά τώρα: με τις περσινές διαδηλώσεις για το περιβάλλον. Από μιαν άποψη ήταν επιτυχημένες. Το αποτέλεσμα ποιο ακριβώς ήταν; Αλλάξαμε νοοτροπία; Όχι.
    Αυξήθηκε η αναδάσωση; Ούτε.
    Αυξήθηκαν οι δασοπυροσβέστες, εθελοντές ή μόνιμοι; Αστεία πράγματα.
    Πιέστηκε η κυβέρνηση ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα; Τσου.
    Ο μεγαλύτερος νόμος της Φϋσης είανι ότι η κάθε δράση φέρνει και ίση αντίδραση. Το αποτέλεσμα λοιπόν ποιο ήταν με τις περσινές διαδηλώσεις; Μα φυσικά μια τεράστια τρύπα στο νερό, άλλο αν κανείς δεν το λέει. Σαν σκέψη ήταν ομολογουμένως όμορφη, σαν κίνηση ενδεχομένως να έγινε επιτυχημένα, αλλά από αποτέλεσμα, χέστα.
    Κι όμως έμεινε η γεύση πως υπήρξε αντίδραση.
    Έτσι και τώρα με τις τηλεοράσεις: μια γενική κίνηση που είναι παντελώς αστεία, ανούσια και δεν πρόκειται να φέρει κανένα αποτέλεσμα. Γιατί; Διότι απλούστατα όταν ασχολείσαι με τέτοια πράγματα, μένεις εκεί και ποτέ δεν προχωράς παραπέρα, επειδή σου μένει η εικόνα ότι εσύ έκανες πχ την διαδήλωση (κλπ) και ο άλλος τώρα έχει σειρά να κάνει τα έργα. Αμ δεν είναι έτσι...
    Ας πάρω ένα άλλο καίριο παράδειγμα: το dvd του Ζαχόπουλου. Το να σχολιάσει κάποιος μια πολιτική εξέλιξη το καταλαβαίνω, μας αφορά όλους (πχ σκοπιανό, ελληνοτουρκικά, εκλογές κλπ). Το αν σχολιάσει κάποιος τα ενδεχόμενα σκάνδαλα στο ΥΠΠΟ που μπορεί αν κρύβονται πίσω από την όλη ιστορία, το κατανοώ κι αυτό. Τα λεφτά μας τρώνε άλλωστε. Το να κάνουμε ολόκληρο θέμα όμως το να θα δούμε ή δεν θα δούμε το dvd, είναι τουλάχιστον γελιότατο. Θες να το δεις; Ωραία. Κι εμένα τι μου το λές; Για να σου πω μπράβο; Δεν θες να το δεις; Τα συγχαρητηριά μου, αλλά και πάλι δεν με ενδιαφέρει. Καθόμαστε δηλαδή -πράγματι- και ασχολούμαστε με μαλακίες. Άλλο θέμα το να πεις την προσωπική σου άποψη για κάτι, κι άλλο -τελείως διαφορετικό- να το περνάς ως μείζον εθνικό ζήτημα. Διότι σημασία δεν έχει μόνο το τι λες, αλλά και το πως το λες. Κι εγώ πχ έχω την καύλα να γράφω για τους Maiden, που μπορεί να μην ενδιαφέρει κανέναν στο κάτω κάτω της γραφής. Γουστάρω να κάνω αφιέρωμα και το κάνω όμως. Δεν το παρουσιάζω ως μείζον θέμα πο υ επιβάλλεται ν'ασχοληθούν άπαντες όμως.
    Και φυσικά υπάρχουν κι άλλα σχετικά παραδείγματα που θα μπορούσα να γράψω, αλλά δεν θ'αλλάξει κάτι επί της ουσίας.
    Το γκολ όμως είναι το εξής: υπάρχουν πολλοί που γεννήθηκαν μ'ένα καλάμι. Άλλοι κατάφεραν ν'αποκτήσουν ένα στην πορεία. Άλλοι πασχίζουν ακόμη να βρουν ή να δημιουργήσουν. Κοινός σκοπός όλων αυτών: να το καβαλήσουν, για τον οποιονδήποτε λόγο, που ειλικρινά δεν μ'ενδιαφέρει.

    Το άρθρο βασικά λέει πολλές αλήθειες, άσχετα αν καταλήγει σε σχετικά αστειότατα συμπεράσματα. Γιατί; Διότι αρκετοί νομίζουν πως πίσω από μια οθόνη γίνονται κάποιοι. Αν θες να αντιδράσεις για το περιβάλλον έμπρακτα, πάρε μια τσάπα και ξεκίνα. Αν θες να αντιδράσεις για την τηλεόραση έμπρακτα, πάρε ένα ψαλίδι και κόψε το καλώδιο. Κ.ο.κ. Τις επαναστάσεις του καναπέ τις ακούω βερεσέ, διότι μην κρυβόμαστε πίσω απ'το δάκτυλό μας, περί τέτοιων πρόκειται.

    Και κάτι ακόμη: αναφορικά με το τελευταίο σχόλιο του πρέζα tv "Το πιο τραγικο ακομη...;;;
    Η Καθημερινη,ανηκει στον ιδιο ομιλο με τον ΣΚΑΪ,
    ο οποιος χθες το βραδυ εκανε
    ολοκληρο αφιερωμα στα Blogs...
    Πουτανιτσες μου...τα σχολια δικα σας...", δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά το καλό και το θεμιτό θα ήταν να υπάρχει μια οδηγία εκ της διευθύνσεως που να έλεγε πως όσοι γράφουν εδώ θα λένε απαρέκκλιτα αυτά και ουδεμία απόκλιση από τις θέσεις της διευθύνσεως επιτρέπεται;
    Αστειότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι δημοσιογράφοι χάνουν τον κοινωνικό σεβασμό που απολάμβαναν μέχρι τώρα και έχουν σκυλιάσει...
    Και φυσικά δεν φταίνε τα βλογ,
    αλλά η κατάντια τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΡΑΛΟΛ ΛΕΜΕ!

    ΑΞΙΟΣ

    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΕΖΑ
    ΑΠ ΟΣΟ ΞΕΡΩ
    ΠΟΥΤΑΝΑ ΛΕΜΕ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙ ΧΡΗΜΑΣΙ ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΝΑΛΑΚΗ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Ο ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΜΟΣ.

    ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΝΤΙΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κανείς δεν τρέμει φίλε μου από τα μπλόγκς.Μόνο η Τρέμη...Απλώς ζηλεύουνε γιατί νιώθουν πως μπαίνουμε στα χωράφια τους.

    Δεν τους δίνω και πολύ άδικο.Πολλοί από αυτούς έχουν μοχθήσει για να κάνουν αυτό που κάνουν και ερχόμαστε εμείς να κάνουμε κάτι που έστω μοιάζει και τα παίρνουν στο κρανίο.

    Είναι δύσκολο να αποδεχτείς ότι η ελευθερία του λόγου είναι για όλους και όχι για λίγους και εκλεκτούς.Και μάλιστα γι αυτούς που ξέρουν να της βάζουν όρια.

    Εμείς δεν έχουμε όρια και τους χαλάμε το πάρτυ.Έχουμε μπει στα λημέρια τους και καλά θα κάνουμε να προετοιμαστούμε για χειρότερες αντιδράσεις εκ μέρους τους.

    Μήπως η εν λόγω κυρία έχει και εκείνη σελίδα μπλόγκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ε κααααλά. Αλήτες ρουφιάνοι δημοσιακάφροι διαχειριστές ειδήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βρίσκεσαι σ οργασμό γραψίματος φίλε.Δεν σε προλαβαίνω.Δεν προλαβαίνω βασικά ούτε να διαβάσω ούτε να αφήσω σχόλια αυτήν την περίοδο(ούτε καν απαντήσεις στο μπλόγκ)...παρόα αυτά σου άφησα ένα και στο προηγούμενο κείμενο που με ανέβασε λιγακι.Να είσαι καλά φίλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Α...και να κανω μια πρόταση του τίτλου του ντιβιντιού που θα έχεις στο επόμενο...Βάλε το κωλάρες για χύσιμο το 3 που είναι και καλό!!!

    Σόρρυ για τα απανωτά μηνύματα...είμαι σε φάση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @candy
    Ευχαριστώ πολύ!!
    love&kisses

    @prezatv
    Λίγο από όλα φίλτατε...

    @ellie
    Και αυτό παίζει :)

    @cyrusgeo
    Kαι εγώ όπως έγραψα στο ποστ το βρίσκω απαίσιο. Η υποβόσκουσα νοοτροπία είναι φασίζουσα και κάνει το αντικείμενο να νιώθει κάτι ανάμεσα σε έκθεμα ζωολογικού κήπου και υπάνθρωπος. Αλλά τουλάχιστον :
    α) εγώ έχω μια ιδέα για το τι μιλάω
    β) προειδοποίησα από την αρχή πως είναι αναπαραγωγή στο επίτηδες.
    Περί αληθειών: συμφωνώ και ευχαριστώ!

    @_st_
    Βλέπε σχόλιο στον preza και στην ellie :)
    Πάντως ότι ζηλεύουν, ζηλεύουν!! :)

    @philos
    lol :P
    Thnx!!

    @harmonica
    Κατ αρχάς καλώς ήρθες. Τα blogs από μόνα τους δεν έχουν καμία δύναμη. Καμία παραπάνω απ' ότι έχει η ίδια η κοινωνία τουλάχιστον μιας και εδώ βρίσκεις κάθε καρυδιάς καρύδι. Δεν υπάρχει ενιαία ομάδα bloggers, και ευτυχώς δηλαδή.
    Το σημαντικό είναι όμως πως κάποιες φωνές που ΔΕΝ είναι ακραίες έχουν βρει πλεον βήμα, κάποιες εναλλακτικές απόψεις ακούγονται και τα καθεστωτικά (καλά και πολύ έκφραση έτσι;;;) ΜΜΕ που τις έθαβαν (λόγω εντολών η "εμπορικού" συμφέροντος) έχουν λυσσάξει. Πως μας την έφεραν έτσι οι αξούριστοι;;;

    @χαρίδημος
    Όλα παίζουν ρε φίλε. Για μένα είναι ατσούμπαλη αντίδραση από κάτι που θεωρούν πως τους κόβει φράγκα/αναγνωσιμότητα και κυρίως εγκυρότητα. Όταν μέσω των blogs μαθαίνουμε πχ για την Αμαλία, ή για το τι συμβαίνει στο Ιράκ, ενώ αλλιώς βράστα, σημαίνει απλούστατα πως οι δημοσιογράφοι έχουν ξεχάσει να κάνουν ρεπορτάζ.

    @polsemannen
    Ευχαριστώ δια τα καλά σας λόγια! Θα κοιτάξω να βρω υπερπετσέτα HHGG αλλά για ταινία κερδίζει η παραγγελιά του island!

    @hades
    Γκρρρρ 200 topics σε ένα σχόλιο και ψιλοάσχετα κιόλας!!!!

    Άρξασθε:
    Για τις εκδηλώσεις για τα δάση είχα διαφωνήσει σαφώς, αλλά κυρίως για το timing. Τα blogs δεν είναι έξω από την κοινωνία και η φάση με την Αμαλία (ξέρω επιμένω, αλλά κολλήματα είναι αυτά) το έδειξε αυτό. Πάντα κατι αλλάζει απλά οι αλλαγές δεν είναι κατ' ανάγκη αυτες που περιμένεις εξαρχής. Εγώ είδα κόσμο που θέλει να εκφραστεί έξω από πατενταρισμένες φόρμες και κόμματα, χωρίς δηλ να νιώθει πως εκμεταλεύονται την οργή του για παράπλευρα κέρδη. Πως θέλει να φωνάξει πρωτευόντως για την πάρτυ του και προς όφελος κανενός τρίτου. Και από αυτή την άποψη δεν ήταν κακό. Εννοείται δεν μιλάμε για όλους μιας και οι bloggers ως κομμάτι της κοινωνίας μπορεί να είναι διάφορων πολιτικών αποχρώσεων και πεποιθήσεων. Πάντως ένα γενικό minimum πάει να πετυχαιθεί ή έτσι νομίζω :)

    Για τις τουβούδες έχεις δίκιο είναι ελαφρως αστείο. Φάση βρήκαμε παπά, να θάψουμε πεντέξι και να κάνουμε και μήνυση στο blogme :)

    Τα περί dvd είναι περί του γενικού minimum που έλεγα. Όσοι συμφωνούν σε κάτι το κοινοποιούν και ψάχνουν να βρουν συμφωνώντες, κάτι που πάλι δεν είναι κακό και δίνει και ένα ethic στίγμα (καλό ή κακό αδιάφορο) εν αντιθέση με αυτά που βλέπουμε στον νορμάλ τύπο.

    "
    Το άρθρο βασικά λέει πολλές αλήθειες, άσχετα αν καταλήγει σε σχετικά αστειότατα συμπεράσματα. Γιατί; Διότι αρκετοί νομίζουν πως πίσω από μια οθόνη γίνονται κάποιοι. Αν θες να αντιδράσεις για το περιβάλλον έμπρακτα, πάρε μια τσάπα και ξεκίνα. Αν θες να αντιδράσεις για την τηλεόραση έμπρακτα, πάρε ένα ψαλίδι και κόψε το καλώδιο. Κ.ο.κ. Τις επαναστάσεις του καναπέ τις ακούω βερεσέ, διότι μην κρυβόμαστε πίσω απ'το δάκτυλό μας, περί τέτοιων πρόκειται.
    "

    Έχεις δίκιο αλλά για το άρθρο δεν μου άρεσε το "υπεράνω" στυλάκι και για το έμπρακτο θα υπενθυμίσω πως the pen is mightier than the sword :)

    Περί ΣΚΑΙ κτλ. Εγώ βλέπω πως προσπαθούν να το εκμεταλευτούν από όλες τις μεριές. Αν δεν πιάσει η μία θα πιάσει η άλλη.
    Εδώ πολιτικοί έγιναν bloggers και έκαναν και συναντήσεις με άλλους bloggers νομίζοντας πως είμαστε μια συμπαγής ομάδα και πως καλώντας τους "αρχηγούς" μας θα μας τσίμπαγαν όλους. Βεβαίως οι πιο παλιοί τους σνόμπαραν και πολύ το φχαριστήθηκα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι περιμένεις από κομπλεξικούς ??

    Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για μισό, γιατί άσχετα; Δεν κατάλαβες ότι στα παραθέτω για να σου δείξω που ενδεχωμένως να βασίζεται το άρθρο; Έστω και κατ επίφασιν δηλαδή, διότι μπορεί όντως να υπάρχουν άλλα, βαθύτερα, αίτια από πίσω, πολλά απ'τα οποία προειπώθηκαν κι από άλλους.

    Το σχόλιό μου δεν πήγαινε στον τρόπο έκφρασης που επιθυμεί να διαλέγει ο καθένας, zaph, αυτό είανι κάπως σαν το ντύσιμο: καθαρά θέμα προσωπικού γούστου, πάνω στο οποίο μόνο αν συμφωνώ ή διαφωνώ μπορώ να πω.
    Από 'κει κι έπειτα όμως, δες λίγο αυ΄το που σου'πα: σημασία δεν έχει μόνο το τι λες και αλλά και το πως το λες. Συμφωνείς φερ'ειπείν πως έχω δίκιο για το άρθρο, αλλά προσθέτεις πως δεν σου άρεσε αυτό το υπεράνω. Μα ούτε σε ''μένα άρεσε, όπως δεν θα μου άρεσε το αντίστοιχο ύφος ακόμη κι αν το άρθρο μίλαγε για τα φετίχ των θηλυκών καβουριών. Δηλαδή επί της ουσίας σε πείραξε περισσότερο το πως πλάσαρε τη θέση του το άρθρο παρά το τι έγραψε.

    Για το dvd επί παραδείγματι, η ένστασή μου είναι στο πως πλασάρεται η αξίωση να μην το δει κανείς. Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι εγώ θέλω να το δω, αυτό θα με καταστήσει μίασμα; Αιρετικό; Γουρούνι; Εδώ λιώνουμε 364 μέρες τον χρόνο (διότι είπαμε, σήμερα ήταν κλειστή) μπροστά από τα προσωπικά άπλυτα ή δράματα του καθενός και θα μας πειράξουν 3 πίπες;

    Κι αναφορικά με τον ΣΚΑΙ, δεν καταλαβαίνω γιατί το θέτεις έτσι. Δηλαδή το να έχουν διαμετρικά αντίθετη άποψη 2 διαφορετικοί δημοσιογράφοι το αποκλείεις; Ίσως ανμιλάγαμε για κάποιο άλλο ΜΜΕ νασκεφτόμουν κι εγώ έτσι, αλλά για τον ΣΚΑΙ δεν ξέρω κατά πόσον έχει βάση να το κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @fpboy
    Καλώς ήρθες!

    Έχεις απόλυτο δίκιο. Όσοι αξίζουν βλέπουν το φαινόμενο κυρίως διερευνητικά, όπως πχ ο εξαιρετικός (για μένα τουλάχιστον) καιρός(διαβάστε και το τελευταίο εξαιρετικό άρθρο του που κολλάει κιόλας. Οι άλλοι τσιρίζουν ή μαλακίζονται ή προσπαθούν να μας τσουβαλιάσουν λες και έχω αναγκαστικά σχέση με το κάθε μαλακισμένο 16χρονο που έπιασε πρώτη φορά πληκτρολόγιο στη ζωή του - και ανακάλυψε και το dsl.

    @athena
    Ευχαριστώ!
    ....
    Πόντιες Πουτάνες!! χαχαχαχαχαχαχα!!!


    @island
    Ποιος έχει μοχθήσει ρε; Έχεις ακούσει κανέναν να λέει αλήτες - ρουφιάνοι - οικοδόμοι;
    Οι πιο πολλοί είναι ψώνια, κομματόσκυλα, αγράμματοι, φασίζοντες και μαλάκες (όχι όλα κατ ανάγκη μαζί:)). Η λέξη ρεπορτάζ στην χειρότερη σημαίνει "σήμερα τσακώθηκε ο Κουγιας με τη σύζυγό του" (βαράτε ρεεεε) και στην καλύτερη πηγαίνουν μέχρι κάποιο υπουργείο, κόμμα ή Αστυνομικό τμήμα που τους λένε τι να γράψουν.

    Βεβαίως και υπάρχουν λαμπροί δημοσιογράφοι που μοχθούν και τιμούν την δουλειά τους αλλά οι περισσότεροι είναι βράστα.

    "Είναι δύσκολο να αποδεχτείς ότι η ελευθερία του λόγου είναι για όλους και όχι για λίγους και εκλεκτούς.Και μάλιστα γι αυτούς που ξέρουν να της βάζουν όρια."
    Ακριβώς, μόνο που μερικοί με τον όρο ελευθερία του λόγου, εννούν του λόγου τους.

    @humma
    Εκεί φτάσαμε. Να έχει ο άλλος την είδηση και να σκέφτεται αν ευνοεί την εταιρεία που ανήκει η δημοσίευσή της. Σωστός!

    @island2
    Γιατί εγώ προλαβαίνω; Από τον ύπνο μου κλέβω αλλά άμα δεν τα έγραφα θα έσκαγα!
    Να σαι καλά και συ.

    @island3
    Ταινιάρα!!!! Αναμένατε δώρο στο επόμενο ποστ την υπερταινιάρα + 1 πετσέτα HHGG!!!
    Γιατί εμείς στο άεισιχτίρ...κάνουμε ρεπορτάζ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @black diamond
    :)

    @hades
    Ψιλοάσχετα με την έννοια πως δεν μπορώ να απολογηθώ για την εκστρατεία κανενός. Άντε να πω δυο κουβέντες για την εκστρατεία για την Αμαλία που ήμουνα παρών, σύμφωνος και αλληλέγγυος. Τα παραπονά σας για τα δάση, τα dvd και την τουβού αλλού :Ρ
    Ο καθείς μπορεί να θεωρεί πως κάτι είναι καλή ιδέα και να το προωθεί (θυμήθηκα και την εκστρατεία για την ιστορική αποκατάσταση του Άβερελ Ντάλτον και ευθύμησα!!), γιατί εμείς να έχουμε πρόβλημα; Δεν νιώθω πως ανήκω σε κάποια ξεχωριστή καστα που πρέπει να δρα συνέχεια συλλογικά.
    Εγώ δρω όπως και έξω. Ψάχνω άτομα που να μου αρέσει αυτό που έχουν να πουν. Μπορεί πχ κάποιος άλλος να θεώρησε σωστό κατι που θεωρώ εγώ μαλακία. Who cares? Την γνώμη μου θα την πω έτσι και αλλιώς.

    Εγώ να σε αποκαλέσω μίασμα; Μον ντιε...Απλά με τσίτωσε το στιλάκι της δημοσιογράφου πως όλοι είμαστε αυτό που αυτοί νομίζει και ήθελα να της το δείξω από την ανάποδη. Τον αν μερικοί, λίγοι οι πολλοί αδιάφορο δημοσιογράφοι ή bloggers κάνουν μαλακίες δεν μας δίνει το δικαίωμα να τους τσουβαλιάσουμε όλους. Και δεν μου άρεσε που της έδωσες έστω και λίγο δίκιο :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το ερώτημα το δικό μου είναι αν έχω δίκιο που της έδωσα έστω και λίγο δίκιο, κι όχι αν έκανα καλά που της το έδωσα (που πρακτικά δεν της έδωσα καθόλου, απλά δεν με ξένισε απολύτως το κείμενό της γι'αυτό κι έκαναν τρόπον τινά τον συνήγορο του διαβόλου λιγουλάκι).

    Προσωπικά είμαι υπέρ της συλλογικότητας υπό έναν όρο όμως: να υπάρχει πρώτ'απ'όλα ατομικότητα, διότι αν δεν υπάρχει τότε λειτουργεί ο νόμος της αγέλης. Η συλλογική βούληση αποτελείται από τις επιμέρους ατομικές βουλές. Αν δεν υπάρχουν ατομικές, τότε και η συλλογική είναι εσαεί μετέωρη. Κατάλαβα και τι εννοείς και πως το εννοείς, κοίτα κάτι όμως: η δικιά μου ένσταση δεν πηγαίνει στη συλλογική δράση, μήτε στην ατομικη (η οποία μου αρέσει κι αρκετά κιόλας, μην σου πω και περισσότερο). Ούτε καν στο πως αυτή μετουσιώνεται αναφέρομαι αν το δεις προσεκτικά. Στην καθεαυτή ουσία και στο μετά στέκομαι. Δηλαδή, θες να κάνεις κάτι; Δικαίωμά σου και ούτ'εμένα μου πέφτει λόγος (εξάλλου όπως έχεις καταλάβει, ούτ'εγώ -όπως κι εσύ- θα πω ή θα πνίξω κάτι μόνο και μόνο επειδή ο οποιοσδήποτε άνεμος φυσάει προς τα κάπου), το πολύ να εκφέρω την αντίθετη άποψη και να τελειώσει εκεί το θέμα δηλαδή, αλλά επί της ουσίας μετά τι γίνεται; Το να κάνεις δηλαδή μια διαδήλωση φερ'ειπείν, για τον οποιονδήποτε λογο, δε λέει κάτι αν δεν το συνεχίσεις έμπρακτα. Κι επειδή υπάρχουν τέτοια φαινόμενα που με ενδιαφέρουν αρκετά (τα του περιβάλλοντος ας πούμε), το θεωρώ υποκριτικό, μιας και ουσιαστικά κάνουμε κάτι επειδή φαίνεται, και μόνο γι'αυτό.
    Το ξεκαθαρίζω δηλαδή, διότι σε καμία περίπτωση δεν είμαι κατά της έκφρασης της άποψης του καθενός και πιθανώς να φάνηκε κάτι τέτοιο. Άσε που όπως έχεις καταλάβει, πιο πολύ τις διαφωνίες κυνηγάω ακριβώς επειδή εκεί είανι που μπορεί να γίνει ουσιαστικότερος διάλογος (άσχετα αν εδώ εις το βλόγιόν σου δεν μας έχει βγει και ιδιαίτερα η διαφωνία, πλην ελαχίστων περιπτώσεων :):) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Περι συλλογικότητας το έθεσες ωραία. Σαφέστατα συμφωνούμε.

    Το ζήτημα είναι πως οι χοντρές ιδεολογίες την έχουν κάνει από το παράθυρο και η όλη κατάσταση πάει σε πιo pop στάδια, κάτι που μπορεί να έχει και την πλάκα του. Θυμήθηκα αυτο που είχα γράψει για τους αντάρτες του ΔΣΕ που ούτε να πηδηχτούν δεν τουςς άφηναν ρε δε πα να ταν καιπαντρεμένοι! Αφήστε μας ρε να γεμίσουμε το όρος επαναστατόπουλα!

    Το ζήτημα δεν είναι η ελευθερία της άποψης είναι να μην μου φορτώνεται εμένα η μαλακία κανενός. Μπορώ εγώ να ψέξω την κα Κουναλάκη για τον Θέμο και τον Μάκη π.χ.;
    (βεβαίως για το ότι δεν έχει ιδέα για το τι γράφει και το πως πρέπει να γράφει μπορώ να το κάνω ΑΝΕΤΑ!!! :Ρ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ίσως ζηλεύουν (τα έγραψαν) ίσως και να θέλει να κάνει προμοσιον στη ταινία που γράφει στο τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος12/2/08 13:22

    προσκυνώ... (δηλαδή έχω πέσει κάτω από τα γέλια, απ' τη μια). Αλλά σοβαρά, τις "αποκλειστικότητες" μάλλον τις είχαν άλλοι συνάδελφοι της και εκεί που έξυνε το κεφάλι της και χάζευε τα blogs, αναρωτήθηκε: "και γιατί να μην γράψω κι εγώ καμιά μλκ γι'αυτό;;;όλα τ'άλλα δηλαδή είναι σοβαρά θέματα;;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τώρα πάω να τη στολίσω και εγώ.. αλλά έφαγες την καλύτερη ιδέα ρε γαμώτο.. ΓΑΜΑΤΗ η παραποίηση του κειμένου...εχω λιώσει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ψιλιάζομαι πως κακώς δεν πάμε να ρίξουμε καμιά μήνυση βέβαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μόλις έγραψες το μέλλον. Και γουστάρω πολύυυυυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πριν χαθούν τα μονοπώλεια αντιδρούν σπασμωδικά. Όπως τον πίνουν οι δισκογραφικές, έτσι θα τον πιούν και τα μμε. Το διαδίκτυο είναι ένα μέσον που βασίζεται στην διαδραστικότητα. Οι εποχές που πέταγαν το άρθρο ή την εκπομπή τους χωρίς να ακούγεται η γνώμη του κόσμου για αυτά, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Αυτό θα εξακολουθήσει να μεγαλώνει όσο μειώνεται ο πληροφορικός αναλφαβητισμός.

    Δε θα σταματήσουν να υπάρχουν όσα είναι διαθετιμένα να αλλάξουν. Νομίζω πως θα βρει πεδίον δόξης λαμπρόν μία σοβαρή επαγγελματική προσπάθεια(που καλώς κάνει και το τονίζει ο καιρός) για την δημιουργία μιάς ηλεκτρονικής διαδραστικής εφημερίδας.

    Άριστη ευκαιρία για νέους δημοσιογράφους που τιμούν το επάγγελμα τους και δε γουστάρουν να υπακούν το γνωστό εκδοτικό τερατούργημα αλλά και για έμπειρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ωραία απάντηση!!

    Είναι προφανές πως οι δημοσιογράφοι έχουν χεστεί πάνω τους με τα blogs.

    Αν και αναγνώστης της Καθημερινής την τύπισα δεν την έχω ξαναδιαβάσει - φαντάζομαι τι στοκιές θα γράφει γενικότερα. Και πράγματι η Καθημερινή και το ΣΚΑΙ είναι πολύ φιλικοί στα blog (συχνές δημοσιεύσεις άρθρων κτλ). Απορώ δημοσιεύτηκε αυτή η παπαριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. έμαθες ότι το άρθρο πρόκειται σχεδόν περι μεταφράσεως?! Πολυ γέλιο η κα Ξένια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ναι σωστά... οι bloggers ήμαστε πουτάνες ελευθέρας βοσκής :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. "Απαίσιο κι απάνθρωπο"?
    Από τα καλύτερα ποστ που έχεις βγάλει! Καλύτερα δεν γινόταν να τα πεις. Κι όσο για τον τρόπο σερβιρίσματος... :-) :-) ;-)

    Μήπως πολύ θα την βόλευε την εν λόγω κυρία να μην υπάρχει καμιά άλλη φωνή εκτός απ' τις κατευθυνόμενες -ως επί το πλείστον- δικές τους; Μήπως την ενοχλεί που οι μπλογκεράδες, είτε είναι αξιόπιστοι είτε όχι, με την παρουσία τους προκαλλούν μια σχετική ανησυχία και δεν αφήνουνε τον κόσμο ν' αποκοιμιέται με ασφάλεια στα χεράκια και λογάκια των ΜΜΕ;
    Αχ, κουναλάκι κουναλάκι, τα 'θελες και τ΄άκουσες ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @geokalp
    Μπααα...μάλλον μας σνομπάρει...ελαφρώς ή έτσι της είπανε :)

    @prophet estarian
    Εμεις φταίμε που είμαστε καλά παιδιά!

    @industrialdiasies
    Μπορεί το μέλλον (φαντάζομαι στο πως θα δείχνουν οι δημοσιογράφοι έναντι των bloggers) να είναι έτσι, αλλά αν το κείμενο ήταν δικο-δικό μου θα ήταν πολύ πιο εμπεριστατωμένο και αντικειμενικό

    @χαρίδημος
    Πιθανόν, αλλά το γραφειν δεν είναι το μόνο. Ο σωστός δημοσιογράφος κάνει και επιτόπιες έρευνες. Ετούτοι εδώ γράφουν πολύ πιο πρόχειρα από εμάς :)

    @slartibartfast
    Μπορεί το ΣΚΑΙ και η Καθημερινή να το παίζουν φίλοι των νέων τεχνολογιών εν γένει αλλά ας μην γενικεύουμε :)

    @_st_
    Το έμαθα και θα το προσθέσω σε update. Πού πάμε ρεεεεε!

    @derek
    Πιθανόν, αλλά εγώ δεν βελάζω για κανέναν!

    @leigh-cheri
    Αν το άρθρο-παραλλαγή το έβλεπες γραμμένο χωρίς να ξέρεις γιατί και πως το έγραφα θα με έβριζες και θα είχες και δίκιο:)

    "Μήπως πολύ θα την βόλευε την εν λόγω κυρία να μην υπάρχει καμιά άλλη φωνή εκτός απ' τις κατευθυνόμενες -ως επί το πλείστον- δικές τους;"
    Μου άρεσε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ο/Η χαρίδημος είπε...
    Πριν χαθούν τα μονοπώλεια αντιδρούν σπασμωδικά. Όπως τον πίνουν οι δισκογραφικές, έτσι θα τον πιούν και τα μμε. Το διαδίκτυο είναι ένα μέσον που βασίζεται στην διαδραστικότητα.

    **********

    Σωστός.
    Μόνο που στην Ελλάδα θα το καταλάβουν τελευταίοι και θα αντιδράσουν άτσαλα.

    doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. zaphod, τώρα που το θυμήθηκα, θεώρησε ότι σε ενημέρωσα αρμοδίως

    http://derekathome.blogspot.com/2008/02/blog-post_3617.html

    και δώσε μου πίσω την θέση που δικαιωματικά μου ανήκει ανάμεσα στο πάνθεον των αποστόλων του σουβλακισμού :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Να προσθέσω κι εγώ κάτι που ίσως φαίνεται άσχετο; Ενώ η Καθημερινή και ο Σκάι έχουν ξεκινήσει ολόκληρη σταυροφορία για το περιβάλλον, στεγάζονται σε ένα από τα πλέον ενεργοβόρα γυάλινα κτίρια της πόλης και δεν κάνουν ανακύκλωση χαρτιού. (ξέρω ότι πετάνε τόνους στα σκουπίδια). Κοινώς δάσκαλε που δίδασκες...
    Οσο για το άρθρο, το άτομο φαίνεται ότι δεν έχει ιδέα για το τι παίζει γύρω τριγύρω. Κι αυτό, πίστεψέ με, συμβαίνει πολύ συχνά στο συγκεκριμένο συνάφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. δλδ θέλεις να πεις ότι όσα κάνουν τα κάνουν για να κερδίσουν δημοσιότητα???

    πέφτω απο τα σύννεφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @Zaph
    Για αυτό λέω πως μία τέτοια προσπάθεια μπορεί να έχει μέλλον μόνον αν ασχοληθούν επαγγαλματίες. Επιτόπια έρευνα και συνδυασμός κειμένου και εικόνας με δυνατότητα σχολιασμού από τον αναγνώστη.
    Πραγματική δημοσιογραφία και επικοινωνία.
    @Doc
    Φίλτατε, ας αντιδράσουν όπως θέλουν. Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω...Όσο πιο άτσαλα τόσο χειρότερα για αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. pastaflora

    Με το κτήριο, ας πούμε οκ...που δεν είναι...αλλά αν δεν ανακυκλώνουν είναι μεγάλη καφρίλα ρε...πως το ξέρεις αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Εγώ πάντως θα συμφωνήσω με τη Μαργαριτούλα prophet Zaphod!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @doctor
    Σε κάθε εποχή εμφανίζεται ένας νέος τρόπος για να γίνει μια παλιά συνήθεια. Άλλοι τον ακολουθούν (εκσυγχρονιζονται) και άλλοι πάνε να τον βγάλουν κακό και μάπα. Μάλλον πέσαμε στην περίπτωση βου :)

    @derek
    Kάποιοι δεν ξέρουμε τι θέλουμε :)
    ΟΚ, γεννηθήτω το θέλημά σου
    +Σουβλόγησον+

    @pastaflora
    Πέφτω απ 'τα σύννεφα!! ! :)

    @patsiouri
    Και θα σου δώσω την ίδια απάντηση!!
    Πάντως αν δείτε το πρωτότυπο άρθρο στα αγγλικά (χεχεχε) θα δείτε πως είναι σαφώς καλύτερα και πιο δεοντολογικά γραμμένο.

    Μην με λέτε προφήτη, εγώ ένας ταπεινός αρχιερέας είμαι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Σωστά! ο προφήτης ειμαι εγώ!
    (μλκ εχω τσαμπα νετ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Εμενα μου αρεσε αυτο το "Aeisixtir news." Να το καθιερωσεις!!! ΑΠΑΙΧΤΟ λεμε
    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ..και.. πως σου φαινεται η ιδεα να μοιραζουμε, αντι για DVD, μερικα UPDATES στο τελος του καθε ποστ..?..
    Σκεφτηκα και το αλλο: λες να ειναι εξαλλη με ανακριβειες που (υποτιθεται οτι) γραφουμε, επειδη πηρε να δημοσιεψει τζαμπα υλικο και της βγηκε μαπα το καρπουζι..? Εμ, πρεπει να θητευσεις εδω μεσα για να καταλαβεις το "υφος" του καθενα. Και ειμαστε μπολικοι παναθεμα μας!!
    :-)) σμουτς βρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Είπα "φιλικοί προς τα blog". Έχω πέσει πολλές φορές σε αναδημοσιεύσεις στην Καθημερινή της Κυριακής από blog. Αυτή η ξεροκεφαλιά σου ώρες-ώρες δεν παίζεται.

    rodia είσαι πολύ σωστή!!! Δεν εξηγείται αλλιώς τέτοια καφρίλα. Αντί να ευχαριστήσει τον Σουβλακέα που είναι ευκολότερο με τα blogs είτε να διασταυρώσει ειδήσεις, είτε να δει διαφορετικές ερμηνείες, είτε να "κατασκευάσει"... ή απλά ΣΤΟΚΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Όμως εγώ σήμερα πέρασα για να σου ευχηθώ:
    XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΑ!!! ΣΗΜΕΡΑ & ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙΣ!
    ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Hallo, η πηγή δεν αποκαλύφθηκε από το μπλογκ του Estarian όπως αναφέρεις στο UPDATE σου αλλά από το δικό μου μπλογκ.
    Στο αναφέρω όχι για να δρέψω αμφίβολη δόξα αλλά γιατί νομίζω έχουμε όλοι μια υποχρέωση να είμαστε ακριβείς και να ελέγχουμε τις πηγές μας.
    Αλλιώς δε θα έχουν και τόσο άδικο όσοι στους bloggers βλέπουν έναν αλλαλάζοντα όχλο .
    Φιλικά.

    (σόρρυ για το διπλό σχόλιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Niemand δε φταιει ο Zaph, το διάβασε το ποστ μου πριν το ενημερώσω εγώ :)
    Όσο για σένα φίλε και αδερφέ Γεράσιμε, μετά λύπης σε πληροφορώ οτι διαθέτω ροζ βιντεό σου και θα το βγάλω στο blog αν μέσα σε μισή ώρα δε μου έχεις βάλει 5 μύρια στο λογαριασμό μου. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @niemandrose
    Τα παραπονά σας στον εκβιαστή (μου) και κοπρίτη (γενικότερα) που ακολουθεί το σχόλιό σας. Εκεί το είδα, αυτό έγραψα :)

    Αμ πως, δεν είμαστε όλοι σαν την κα Κουναλακη ή τον κύριο προφήτη. Ότι πηγή έχω την αναφέρω :)

    Btw καλώς όρισες!

    @prophet
    Πάλι ρόμπα με έκανε ρε μπαγλαμααααααααα.

    Συμβιβάζεσαι με 3 (και το ένα μακρύ; )
    :ΡΡΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. @rodia
    Ξέρω γω ...όλα παίζουν. Λογικά όμως έκανε το παλιό καλό κόλπο copy-μετάφραση-paste και πρόσθεσε την γνώμη της με χαρακτηρισμούς.

    Περί aeisixtir news : Λες; Καλό φαινεται!!

    @slarti
    Εισαι μονολιθικός και αδιάλλακτος :Ρ

    @Ηλιαχτίδα
    Καλησπέρα! Βρε Ηλιαχτίδα μου εμείς δεν γιορτάζουμε τους Ορθόδοξους άγιοι, θα γιορτάζουμε τους Καθολικοί;;

    :)

    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Σχωρεμένος! :)
    Το άβαταρ με την πετσετομπούργκα ολ δε μάνεϋ! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Όχι λόγω "αγίου" βρε παιδί, αλλά λόγω Έρωτα! Χθες, σήμερα & κάθε μέρα βέβαια γιορτάζουν όλοι όσοι είναι ερωτευμένοι (κυρίως με την ίδια τη ζωή) μόνο που επετειακά κάθε 14/2 το βροντοφωνάζουμε κιόλας (έτσι για να χτυπιούνται μετά οι άλλοι πως όλα γίνονται για το εμπόριο)!
    Πολύ Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ανώνυμος15/2/08 13:56

    ηταν να διαβσω το αρθρο αλλα οταν ειδα την φωτογραφια της πετσετας εχασα καθε ενδιαφερον για το υπολοιπο αρθρο!Πες μου λοιπον τριςμεγιστες γαλαξιακε προεδρες, που μπορω να βρω αυτην την πετσετα!!??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ειμαι modular opensource μονολιθικός..

    Το αριστερό σου κεφάλι το χεις κλέψει από τον Κασίδη. ;-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Την πετσέτα την έβγαλες και την αράδιασες πάνω σε τάβλες έτοιμη να υποδεχτεί λαδωμένα και ιδρωμένα κορμιά.Το "Κωλάρες για χύσιμο το 3 που είναι και καλό" ελπίζω να ακολουθήσει για να ολοκληρωθεί το παζλ της πετσέτας...

    Μην ξεχνάς ότι έχεις δώσει μία δέσμευση το λαό σου φίλε.Και ΕΓΩ είμαι ο λαός σου...σου θυμίζει τίποτις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. @niemandrose
    Eιμαι πολύ ωραίος
    βεβαίως βεβαίως :Ρ

    @pare1saktos
    Μέχρι να βγω και σε χαρτί, ήτοι να γίνω αλήτης-ρουφιάνος blogger, θα την βγάζεις με ψηφιακό, googlισμένο υλικό. Δώστε λεφτά στο Σουβλακέα και θα λέβετε πετσετες!

    @Hλιαχτίδα

    Έχουμε διαφορετικό τρόπο του θωρρείν!


    @slartibartfast
    Θα σε βρισω under GNU licence :)

    @island
    Ψάχνω ρε παιδια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ανώνυμος17/2/08 13:54

    ο ρόλος των δημοσιογράφων (=υπάλληλοι) είναι να μας κατηγορήσουν με σκοπό να μας προσανατολίσουν όπως θέλουν, να μας ελέγξουν για λογαριασμό των εταιρειών

    τα φαιδρά επιχειρήματα της υποδούλωσης δεν μας έπεισαν ποτέ
    γι'αυτό για αιώνες πολλούς χρησιμοποιήθηκε η κατάκριση και η κατηγόρια ως άμεσος τρόπος εκβιασμού

    αν λοιπόν μέσα από το δίκτυο αρχίζουν να καταλαβαίνουν οι άνθρωποι ότι ότι οι μέθοδοι ελέγχου δεν μπορούν να ελέγξουν ανθρώπους που δεν θυμώνουν με την κατάκριση που σκοπό έχει τον έλεγχο, καλό είναι.

    αν νευριάζετε διαβάζοντας άρθρα στις εφημερίδες, πρέπει να απορήσετε γιατί νευριάζετε...και για να καταλάβετε τι προσπαθούν να κάνουν θα πρέπει να θυμηθείτε ότι η ανθρώπινη συμπεριφορά έχει σκοπό...

    attraction
    interest
    derire
    act

    φυσικά αν σε ελκύσει κάτι νοσηρό όπως είναι τα άρθρα, έχεις ο ίδιος τον ιό που έχουν βάλει μέσα σου...και δεν είναι λογικό να φτάνεις να πράττεις απαντώντας χωρίς να σκέφτεσαι το γιατί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Το θέμα είναι ότι τα πολλά δις κουκουλώνουν τα΄πάντα και τα χώνουν ολα στο αρχείο....

    Το μέλλον θα το δείξει καλά πιστευω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir