Ουφ πεσατε να με φάτε! Άντε και να δούμε ποιος θα φορολογήσει ποτέ την εκκλησία!

Πέμπτη, Αυγούστου 07, 2008

Tο νού σας 3 - The Ultimate Return!

Η προσθήκη αθάνατων ΕΛ στιγμών της ένδοξης ιστορίας του έθνους μας συνεχίζεται. Για να μην παραπονιέται η Φένια σας κερνάω και έναν καφέ δια να ξεκινήσετε την ανάγνωση με όρεξη!




Προηγούμενες αναρτήσεις στο ίδιο θέμα εδώ και εδώ, όπου εξηγείται και το γιατί. Το παρόν ξεκίνησε να γράφεται καιρό πριν, αλλά το είχα παρατήσει καθώς με έπιασε το summer mode...
Nέο έναυσμα ήταν ξανά ένα (εξαιρετικό) ποστ στο jungle-report από τον εν θολοκουλτούρα αδελφό Sry ο οποίος και πασχίζει να εξηγήσει τα αυτονόητα αλλά μερικών ΕΛ το αυτί δεν σούρνει!


Disclaimer:

Για να μην ρωτάτε, αυτά που ακολουθούν δεν αποτελούν προϊον καποιας ιδιαίτερης σπουδής, απλά θυμάμαι στα γρήγορα πράγματα που έχω κατά καιρούς διαβάσει και ξαναδιαβάσει. Παραθέτω λοιπόν γενικώς "εγκυκλοπαιδικές" γνώσεις και όχι τιποτε το ιδιαίτερο, άμα δεν τα ξέρετε να διαβάσετε και κανένα βιβλιο ιστορίας :Ρ. Στο τρίτο μέρος της τριλογίας "Το νου σας" προσπάθησα να θυμηθώ πιο χιουμοριστικά (όσο γίνεται γιατί με μερικά είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο) γεγονότα που δείχνουν πως σε ένα ΕΛ έθνος συνυπάρχει το μεγαλείο με την χαζομάρα (ή σε μίξη: η μεγάλη χαζομάρα). Αν και μεταξύ μας στο τέλος δεν κρατήθηκα και το σοβάρεψα! Καλή ανάγνωση!

Χαριτωμενιές:
  1. O ....εθνομάρτυρας Γρηγόριος ο πέντε το 1819 είχε αφορίσει...την γεωμετρία και όλες τις θετικές επιστήμες!
  2. Ο Π. Π. Γερμανός ΔΕΝ αναφέρει στα απομνημονεύματά του το συμβάν της Αγίας Λαύρας. Ε, κάτι παραπάνω θα ήξερε (ή μάλλον κάτι λιγότερο :Ρ).
  3. O Σαρτζετάκης ΔΕΝ ήταν ποτέ του αριστερός. Ήταν απλά τίμιος. Ήταν τόσο τίμιος που περάστηκε για αριστερός από (τους υπόλοιπους δεξιούς και) τον Αντρέα και έγινε και ο πρώτος πρόεδρος της Δημοκρατίας που προτάθηκε από Σοσιαλιστικό κόμμα.
  4. Ούτε και ο Λαμπράκης ήταν τόσο αριστερός άλλωστε. Ο Μητσοτάκης έχει αναφέρει πως τον είχε "κλείσει" η Ένωση Κέντρου. Το πόσο πιστευτός μπορεί να γίνει ο Μητσοτάκης είναι άλλη ιστορία.
  5. Ένας από τους λόγους που είχε χάσει τις εκλογές ο Τρικούπης (ανθ' ημών Γουλιμής, η ατάκα του που έμεινε ιστορική) είναι πως το..τρένο που είχε φτιάξει στην Πελοπόννησο (και με αυτό βολευομαστε ακόμα) ...τρόμαζε τα ζα.
  6. Ανάμεσα στο φόρο υποτέλειας που πλήρωναν στον Μωάμεθ τον πορθητή μετά την άλωση της Πόλης οι αφοί Παλαιολόγοι (που φύλαγαν την ...νότια Πελοπόννησο) ήταν και νεαρά όμορφα αγοράκια για "την προσωπική του φρουρά".
  7. Επί ηγεμονίας στον Μυστρά από τον Μανουήλ Παλαιολόγο , σε μία μάχη Βυζαντινών - Φράγκων οι "δικοί μας" οπισθοχώρησαν πανικοβλητοι μπροστά στους λιγότερους αντιπάλους όταν είδαν έναν εχθρό ιππότη να μάχεται έφιππος φορώντας λευκά ρούχα. Τον πέρασαν για τον Άι Γιώργη...
  8. Ο κος Βορίδης είχε πολύ χαριτωμένα χόμπι ως φοιτητής.
  9. Επι (ή λίγο πριν) Δεκεμβριανών ο "γέρος της Δημοκρατίας" παραιτήθηκε από πρωθυπουργός αλλά διατάχθηκε από τον Τσώρτσιλ να παραμείνει και παρέμεινε!
  10. Όταν δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας η μισή Ελλάδα πανηγύριζε, ειδικά ο Μιαούλης και οι Μανιάτες. Σε μερικά μέρη έγιναν και πανηγύρια.
  11. Ο φραπές για ένα διάστημα θεωρήθηκε "εθνικός κίνδυνος"!
  12. Η Αγία Αθανασία του Αιγάλεω έβγαλε τα φράγκα της αρκούδας καθοτι στο στήθος της πρόβαλαν ανάγλυφα μηνύματα τα οποία και προέρχονταν από την Παναγία. Βεβαίως η Παναγία σαν καλή εβραιοπούλα που ήταν δεν πήγε και πολύ σχολείο (παντρεύτηκε και μικρή, που να πρωτοπρολάβει;) και τα ελληνικά της ήταν και μάπα καθώς έγραφε ανορθόγραφα! Η Αγία Αθανασία ήταν και από τους κυριότερους λογους που ξεκινήσαμε την Σουβλακική Λατρεία μιας και ο Θεοκράτης humma έχει το ίδιο πράγμα, δερματογραφία δηλαδή. Ο παράς γαρ εγγύς!
  13. Τα άσπρα σπίτια των νησιών του Αιγαίου δεν είναι άσπρα λόγω κάποιας παράδοσης αλλά λόγω....Μεταξά ο οποίος και διέταξε να ασβεστωθούν όλα για λόγους δημόσιας υγείας! Η τουλάχιστον έτσι μου είπε ο Slarti, που μένει και εκεί και κάτι παραπάνω ξέρει.
  14. Ο Ζαχαριάδης είχε ζητήσει άδεια από τον Μεταξά εκ μέρους των φυλακισμένων κομμουνιστών να πολεμήσουν στην Αλβανία εναντίον των Ιταλών η οποία και απορρίφθηκε. Σιγά μην μας σώσουν τα μιάσματα!
  15. (αλλά:) Το ΚΚΕ μπήκε στον αντιστασιακό αγώνα μόνον αφού οι Γερμανοί επιτέθηκαν στην ΕΣΣΔ. Οι δεξιοί να μην χαίρονται μιας και οι δικοί τους είτε δεν μπήκαν ποτέ είτε μπήκαν σαν ταγματασφαλίτες, συνεργάτες των Γερμανών είτε σαν μισθοφόροι των Άγγλων (πχ Ζέρβας)
  16. Tώρα που το θυμήθηκα: Το 1940 απέναντι στο μεγαθηριο, γιατί σαν τέτοιο πρόβαλε η Ιταλία τότε, η επιστράτευση που είχε γίνει δεν είχε καλέσει πάνω από 5-6 κλάσεις. Στην Κύπρο η χούντα έκανε ολική επιστράτευση, και πολλά κασόνια που έπρεπε να έχουν πολεμοφόδια βρέθηκαν να έχουν μέσα πέτρες.... τι να πει κανείς!
  17. Στην απογραφή που έκανε το ελληνικό κράτος το 1925, και είναι δημοσιευμένη στην "Εφημερίδα της Κυβερνήσεως", στην ελληνική Μακεδονία είχε απογραφεί το (...κρατηθείτε!) 25% του ελληνικού πληθυσμού ότι μιλάει την ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ διάλεκτο!
    Αυτά που σήμερα λέμε "σλαυομακεδόνικα". Τότε τήν είχαμε απογράψει ΕΜΕΙΣ, ως σκέτα Μακεδονική...
  18. Ο επίσημος λόγος της καταστροφής της Θήβας από τον Αλέκο δε Γκρέιτ ήταν πως είχε συνεργαστεί με τους Περσες πριν....150 χρόνια. Οι πραγματικοί λόγοι ήταν πιο απλοί. Οι γείτονες πόλεις είχαν ζητήσει την καταστροφή της γιατί απλούστατα είχε γίνει πλέον πολύ ισχυρή. Και οι "μεγάλοι παλιοί" (Αθήνα-Σπάρτη) δεν χαλάστηκαν μιας και τους είχε βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι. Ο δε Αλέξανδρος ευκαιρία έψαχνε να τιμωρήσει κάποιον παραδειγματικά έτσι ώστε να μην του ξανακουνηθούν οι υπόλοιποι.
  19. Οι περισσότεροι πολέμαρχοι και αρχηγοί πόλεων κρατών (λίγο μετά τα μηδικά) όταν δεν τους σήκωνε το κλίμα έβρισκαν καταφύγιο στην Περσία, όπου ήταν καλοδεχούμενοι - και καλοταϊσμένοι
  20. Αντιγράφω:
    «Μην ομιλείτε περί ιστορικών δικαίων. Δεν κάνουν εντύπωσιν εις τους Ευρωπαίους. Εγώ κατά την διάρκειαν των Συνδιασκέψεων, έθεσα ως βάσιν των αξιώσεων της Ελλάδος το εθνολογικόν, ουχί τον ιστορικόν χαρακτήρα των εδαφών τα οποία εζήτησα.
    Άλλα έθνη, προβάλλοντα ιστορικάς αξιώσεις, απέτυχον. Τας περισσότερας ιστορικάς απαιτήσεις θα μπορούνε να έχει η Ελλάς. Αλλά η Ευρώπη δεν λαμβάνει υπ’ όψιν τοιαύτας αξιώσεις…
    Εις τα υπομνήματά μου και τα προφορικά μου διαβήματα, ουδέποτε έκαμα χρήσιν του «ελληνικά δίκαια». Ο όρος είναι συναισθηματικός. Οι δε Ευρωπαίοι δεν τον εννοούν. Ο όρος μου ήτο «δίκαια ελληνικά συμφέροντα». Αλλά και συμφέροντα της Ανθρωπότητας. Όχι αποκλειστικώς της Ελλάδος»
    Ελευθέριος Βενιζέλος

    Ίσως οι Αλβανοί, οι Κοσοβάροι, οι Σκοπιανοί μελετούν την Ελληνική διπλωματική ιστορία καλύτερα από τους Έλληνες.

  21. Ίσως πάλι οι πολιτικοί μας να το ξέρουν και να το κάνουν...επίτηδες
  22. Το όνομα Πιουριφόι σας λέει τίποτε; Τότε οι Αμερικάνοι ήταν φίλοι μας. Σήμερα γιατί δεν είναι;
  23. Σε όσους λένε (και δικαίως πιθανόν) πως η FYROM και το Κόσοβο είναι χώρες προτεκτοράτα τους υπενθυμίζω πως μετά την απελευθέρωση ήμασταν επίσημα υπό τριεθνή κηδεμονία.

Αρχίζουν τα ...σοβαρά:

1. Μεγαλύτερη ιστορική κοτσάνα από την "ελληνικότητα του Βυζαντίου" δεν πρέπει να έχει υπάρξει ποτέ. Για να ξεμπερδεύουμε ο όρος Βυζαντινή αυτοκρατορία, όπως έχω ξαναγράψει, είναι πολύ μεταγενέστερος. Οι "Βυζαντινοί" αυτοαποκαλούνταν Ρωμαίοι και η αυτοκρατορία τους "Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία". Οι αυτοκράτορες ήταν Καίσαρες και θεωρούσαν "προγόνους" τους τον (Β)ρώμο και τον (Β)ρωμύλο. Όταν την ψώνισαν ...χριστιανικά μπορεί και να θεωρούσαν προγόνους τους τον ...Αβρααμ, τον Ισαάκ ή τον απόστολο Πέτρο, ξέρω γω; Ο χώρος της "παλιάς Ελλάδας" (Ρούμελη, Πελοπόννησος κτλ) λεγόταν "Ρωμανία". Ο όρος "Έλληνας" θεωρούνταν ανάθεμα και βρισιά. Για πολλά χρόνια υπήρχε δυνατότητα να κατηγορήσεις κάποιον πως "ελλήνιζε". Υπάρχουν βεβαίως μερικοί που λένε πως "έτσι τους αποκαλούσαν" οι Δυτικοί (που και αυτό όχι και πολύ συχνά και κυρίως προς τα τέλη της αυτορατορίας) ή πως "αφού μίλαγαν ελληνικά..." κτλ κτλ. Δηλαδή αν εμάς κάποιοι μας αποκαλέσουν Τούρκους θα έχουν δίκιο; Ή αν (αφού είμαστε στην Ε.Ε.) δεχθούμε πως η επίσημη (ευρωπαϊκή) νομοθεσία μας είναι πεντάγλωσση (; νομιζω) είμαστε εμείς ως Ελλάδα πενταεθνες κράτος;
    Αυτό που έγινε στο Βυζάντιο είναι πολύ απλό. Σε κάποιο σημείο η ανώτατη πολιτική και εκκλησιαστική ιεραρχία αναγκάστηκε από τις συνθήκες να αλλάξει επίσημη γλώσσα (ανάμεσα στα άλλα) διότι:
    α) η Πλειοψηφία των υπηκόων ήξεραν Ελληνικά και όχι λατινικά - και έπρεπε να καταλαβαίνει την νομοθεσία. Και μην νομίζετε πως ο λαός μιας επαρχίας είχε και μεγάλη σχέση με τον αυτοκράτορα ή την καταγωγή του. Οι πιο πολλοί αυτοκράτορες θεωρούνται "Έλληνες" απλούστατα επειδή ήταν χριστιανοί......
    β) για να δείξει πως δεν ήταν πλεον υπό της διαταγές της Ρώμης (δηλ του Πάπα), αλλά ανεξάρτητο κράτος.
    γ) Σε κάποια φάση έχασε σχεδόν όλες τις μή ελληνόφωνες επαρχίες του και έκανε λίγο την ανάγκη φιλοτιμία. Μην χαίρεστε για το "ηρωικό" του πράγματος. Από τα παλαιά χρόνια μέχρι σήμερα ο Ελλαδικός χώρος ήταν (στο σύνολό του) παθητικός οικονομικά και ασύμφορος στην κατοχή. Μόνο τα λιμάνια είχαν κάποια έσοδα και αυτά από ένα σημείο και μετά τα έπιασαν οι Βενετσιάνοι. Αυτή (τώρα που το σκέφτομαι) είναι μια καλή απόδειξη για την συνέχεια του ΕΛ έθνους αλλά μάλλον δεν θα πολυαρέσει!

    Η δε εκκλησία αναγκάστηκε να παραλλάξει την γλώσσα και μέρος του τυπικού και του δόγματός της στην οργανωμένη προσπάθεια που έγινε να "εξατμιστούν" και τα τελευταία υπολείμματα της παλαιάς θρησκείας και των κακών που είχε βοηθήσει να δημιουργηθούν: του Λόγου, της φιλοσοφίας και της επιστήμης. Η εξ' αποκαλύψεως αλήθεια δεν δέχεται και πολλές αντιρρήσεις.....

    Το αστείο είναι πως αυτό το περίεργο μόρφωμα ονομάστηκε (πολύ αργότερα) "ελληνοχριστιανικό" και όλοι ...χαιρόμαστε για την μίξη των πολιτισμών (; μίξη πολιτισμών γίνονται αν υπάρχουν δύο πολιτισμοί. Όχι ένας πολιτισμός από δω και η βαρβαρότητα, η μισαλλοδοξία και η χαζομάρα από εκεί. Τότε απλά η βαρβαρότητα πατάει πάνω στον πολιτισμό που βρήκε για να επιβιώσει). Βεβαίως υπάρχουν μερικά χου στην όλη ιστορία:
    α) Πως στο διάβολο η ορθοδοξία είναι "εξ αποκαλύψεως" παντοτινή και αναλλοίωτη αλήθεια όταν το δόγμα της είναι τόσο εξόφθαλμα παραλλαγμένο από τον αρχικό απόλυτο Γιαχβικό μονοθεϊσμο (που αν θυμάστε μνημονεύεται από τον Ιησού) σε ένα ημι-πολυθεϊστικό μόρφωμα με "αγίους προστάτες" στην θέση των παλαιών θεών και τον Ιησού/Γιαχβέ σε ρόλο Δία;
    β) Παρόλα αυτά η ορθοδοξία έχει κρατήσει την "νοοτροπία" των "θρησκειών της ερήμου". Μίσος στο ξένο, διωγμοί όταν είμαστε από πάνω, αναθέματα" δογματικώς διαφωνούντων, "εξ αποκαλύψεως" αλήθεια και άλλα κουλά με τα οποία το αρχαίο ελληνικό πνεύμα δεν είχε και μεγάλη σχέση
    γ) Αν θέλετε διαβάστε και τις χαζομάρες που διαβάζονται στην Κυριακή της Ορθοδοξίας για να θαυμάσετε "ελληνικότητα"


Ελληνοχριστιανός εξηγεί γιατί είναι πνευματικός απόγονος των αρχαίων Ελλήνων

    Εν τέλει οι χριστιανοί που το παίζουν "απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων" είναι πιο αστείοι και από τους Νεοζηλανδούς απόγονους αποίκων που χορεύουν τον χορό των Μαορι.


2. Άλλη γνωστή κοτσάνα είναι η "προαιώνια" διαμάχη των ΕΛ με τους Εβραίοι, δίκην μάχης "απόλυτου καλού" και "απόλυτου κακού", και όχι μόνο αυτό αλλά δεν ντρεπόμαστε να αναφέρουμε εαυτούς σαν το απόλυτο καλό! Μααααλιστα. Στην χώρα που βασιλεύει η κλεψιά και η ρεμούλα, το λάδωμα και το "δε γαμιέται", στην χώρα αυτή βρίσκονται οι διαφωτιστές της ανθρωπότητας, επειδής πριν 3000 χρόνια κάποιοι που ζούσαν στον ίδιο χώρο είχαν λίγο νιονιο παραπάνω. Ρε σεις βόδια, ο Ισοκράτης όταν έλεγε περί της Ελληνικής παιδείας κτλ με ποιο δικαίωμα νομίζετε πως αναφερόταν σε σας; Που είναι η παιδεία σας η ελληνική; Στο κατηχητικό την μάθατε; Αλλά ας πάμε λίγο στους ΕΛ και στους Εβραίοι. Πέρα από το στεγνά ρατσιστικό υπόβαθρο της όποιας σκέψης ας δούμε και λίγο ιστορία. Που βρέθηκαν οι δυο πολιτισμοί;
(Ας κάνουμε λίγο τους μαλάκες και ας υποθέσουμε πως οι όλοι λαοί έχουν κρατήσει την "φυλετική τους καθαρότητα" - πράγμα τουλάχιστον αστείο, και όχι μόνο αυτό αλλά ας υποθέσουμε πως σε όλη την πέριξ περιοχή τα επίσημα κρατικά/εθνικά σύνορα είναι αναλλοίωτα εδώ και 2500 χρόνια.)

α) Αισιόδοξα οι Φιλισταίοι ήταν Ετεοκρήτες, οι οποίοι θεωρούνται Ελληνικό φύλο - νομίζω. Οι Φιλισταίοι είναι (λογικά) οι πρόγονοι των σημερινών Παλαιστινίων αν αφαιρέσουμε από την ιστορία όλες τις μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών, τους εποικισμούς, τις μαζικές σφαγές, τις αλλαγές θρησκειών, τις επιμείξεις λαών και το ρίξουμε στο σαχλαμπούχλιασμα. Πρώτο μάτς πριν 1 εκ. χρόνια και χάσαμε 5-3. Ποτέ ξανά!

β) Ο Αλέξανδρος ο great ξέσκισε την Τύρο και τις γύρω περιοχές όταν του κουνήθηκαν. Λέγεται πως το πανίσχυρο σιωνιστικό συμβούλιο, το Σανχεντρίν (απόλυτα υπαρκτό για πολλά χρόνια), το όργανο του διεθνούς Σιωνισμού κτλ κτλ το έφτιαξε ο Άλεξ ή οι μετά από αυτόν (ή τουλάχιστον του έδωσε την τελική μορφή του) και τους το έκανε δώρο να πορεύονται. To αστείο είναι πως για ένα διάστημα ο Άλεξ θεωρήθηκε ο ....Μεσσίας του Ισραήλ μιας και τους απελευθέρωσε από τους Πέρσες!

γ) Ανεξάρτητο και οργανωμένο Εβραϊκό κράτος έχει ουσιαστικά πάψει να υπάρχει από την εποχή του Κύρου του μεγάλου (~500 πχ για να μην πιάσω την Βαβυλωνιακή κατοχή) και δώθε (με μια εξαιρεσούλα, την εποχή των Μακκαβαίων), άρα λογικά θα είναι δύσκολο σε έναν λαό υπό συνεχόμενη κατοχή τα τελευταία 2500 χρόνια να κατεργάζεται σχέδια εναντίον του "προαιώνιου" εχθρού. Άσε που από την άλλη που οποιαδήποτε μορφή Ελληνικού κράτους σταμάτησε να υπάρχει το 146 πχ, με την Ρωμαϊκή κατοχή. Κοινώς χαζομάρες! Αμφότεροι οι λαοί είχαν "άλλα να ασχολούνται" από τις υποτιθέμενες προαιώνιες διαμάχες τους!

δ) Το κακό που έχουν οι Εβραίοι είναι πως πήραν την μονοθεϊστική άποψη της θρησκείας από την Αίγυπτο (Ατον) η οποία και τους...έμεινε και την έκαναν δώρο στον κόσμο. Οι μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες έχουν όλες άμεσο πρόγονο τον Γιαχβισμό που είναι Αιγυπτιακό παιδάκι. Δεν είναι τυχαίο που πολλά μυθολογικά στοιχεία έχουν περάσει αυτούσια (πχ η αθανασία της ψυχής, η "αίθουσα των ψυχών" που πρόκειται να γεννηθούν, το "ζύγισμα" των αμαρτιών των θανόντων στον άλλο κόσμο κ.α.). Αυτή η όλη διεργασία αποδυναμώνει όμως τις ρατσιστικές αντιεβραϊκές φωνές οι οποίες είναι συνήθως "χριστιανικές" ή μωαμεθανικές... Σαν να βρίζουν τον μπαμπά τα παιδιά του!

ε) Τώρα που το θυμήθηκα. Όταν το "Βυζάντιο" πλέον ήταν καθαρά χριστιανικό διάφοροι χαρούμενοι αυτοκράτορες έκαναν κάτι χαριτωμένους διωγμούς εναντίον των αλλοθρήσκων γενικώς (την νύφη δεν την πλήρωσαν μόνο οι έλληνες αλλά και οι αρειανιστές, οι Μιθραϊστές και βεβαίως και οι Εβραίοι.....είπαμε το μίσος προς το αλλότριο ο χριστιανισμός το κληρονόμησε αυτούσιο)

στ) Εν τέλει ιστορικές πηγές που να αναφέρουν γκρεμίσματα αρχαίων Ελληνικών μνημείων από Εβραίους δεν έχουν βρεθεί ενώ από χριστιανούς.....να φάνε και οι κότες!

Το ευκολο συμπέρασμα είναι πως όταν κάποιος θέλει να μισεί, μπορεί να να βρεί λόγους από το πουθενά καταδικάζοντας συλλήβδην ολόκληρους λαούς, ενώ ο ίδιος είναι στην ουσία απόλυτα (πνευματικός) απόγονος της "εθνικής θρησκείας / λαού" τον οποίο επέλεξε να μισεί! Τι και αν ένα καλό ποσοστό των σημερινών Εβραίων αυτοχαρακτηρίζονται αποσυνάγωγοι; Τι και αν η θεομανία/θεοκρατία (καθαρός απόγονος του Γιαχβισμού) στην σημερινή Ελλάδα βαράει κόκκινα; Για όλα φταίνε οι Εβραίοι και οι Νεφελίμ, Σουβλοχίμ και Καραπιπερίμ. Εμείς δεν φταίμε ποτέ και σε τίποτα διότι είμαστε.....φωτοδότες!!!

Βρε πρρρρρρρρρρρ!

Εν τέλει μπορώ να βρω πολύ περισσότερα σημεία "προαιώνιας έχθρας" με τους Τούρκους, τους Γερμανοί που είναι φίλοι μας, τους Ιταλούς και σχεδόν όλους του λαούς του κόσμου μιας και διαχρονικά τα Βαλκάνια ήταν θέατρο διαμαχών και εμείς είμαστε σε σημείο - μαγαζί γωνία. Επίσης, στα ιδιαίτερα και ειδικά στα Βαλκάνια, μετά από τόσες αυτοκρατορίες, μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών, διωγμούς και μάχες κτλ, όποιος ψάχνει να αποδείξει "φυλετική καθαρότητα" και "συνέχεια" έχει χάσει ελαφρώς την μπάλα. Είμαστε τελικά μια φοβική κοινωνία, με σύνδρομο κατατρεγμένου, αλλα και ταυτόχρονα "εκλεκτού" και "κέντρο του κόσμου"... Ξυπνήστε ρε! Δεν είμαστε, ούτε και είμασταν ποτέ το κέντρο του κόσμου και δεν είναι δουλειά όλων των άλλων να ασχολούνται με την πάρτη σου, ή να σκέφτονται από το πρωί μέχρι το βράδυ πως θα σου την φέρουν...

3. Ευκόλως βρισκόμενα κοινά σημεία των μονοθεϊστικών "θρησκειών της ερήμου"
  • Αδιαφορία για τον πολιτισμό των "δίπλα". Είναι αλλόφυλοι και κατώτεροι και δικαιούμαστε να τους κάνουμε.....ότι γουστάρουμε (πχ οι γενοκτονίες των λαών της Παλαιστίνης που αναφέρονται στην Π.Δ. δεν διαφέρουν πολύ απ' ότι έγινε χρόνια αργότερα στην Αμερική από τους κονκισταδόρες, ή ότι έπαθαν οι Βούλγαροι μέχρι να γίνουν Χριστιανοί)
  • Αίσθηση του "εκλεκτού" και "περιούσιου" λαού που "κατέχει την αλήθεια"
  • Αίσθηση πως είμαστε "κύριοι" του κόσμου τούτου και όχι μέρος του
  • Εισαγωγή της έννοιας του "ιερού πολέμου" (τζιχάντ, σταυροφορίες)
Ο κομπλεξισμός όμως μερικών τους εμποδίζει να δουν το αυτονόητο και εφευρίσκουν εκλεκτικές συγγένειες....


4. Κάπου εκεί έγκειται και η κοτσάνα πως ο Ιησούς ήταν...Έλληνας, για να δικαιολογηθεί το μίσος εναντίον τον Εβραίων ...μιας και αυτοί "ευθύνονται" για το θάνατό του.
Βέβαια ένας ο οποίος, σύμφωνα με τα παραδεχόμενα ως ιερά Βιβλία
  • Είχε το όνομα του εθνικού ήρωα του Ισραήλ, του Ιησού του Ναυή
  • Έκανε περιτομή
  • Ήρθε για να "πληρώσει τον Μωσαϊκό νόμο"
  • Είπε στους αποστόλους του "εις οδό εθνών μην υπάγετε"
  • Τα Ευαγγέλια (2 στα 4) τον εμφανίζουν απευθείας απόγονο του Αβραάμ κτλ και ουσιαστικά γιο του Ιωσήφ
και άλλα πολλά, δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική ΔΕΝ ήταν Εβραίος, αλλά από την άλλη η ΕΛ.ΕΛ.ΧΡ. λογική μπορεί ενίοτε και να βγάλει λαγούς από το καπέλο.

5. Πολλοί Εβραίοι - και είναι προς τιμήν τους - ποτέ δεν χώνεψαν το γεγονός πως είναι υπό κατοχή και προσπαθούσαν με συνεχόμενες επαναστάσεις (κυρίως επί Ρωμαίων, α δέστε το λινκ για να δείτε πως οι ΕΛ ήταν μέρος των δυνάμεων κατοχής και όχι κατ' ανάγκη οι "καλοι") να ελευθερωθούν. Ο Γιαχβέ έπαιζε το ρόλο του συνδετικού κρίκου των "περιούσιων", κατ' αναλογία με τους σημερινούς μουτζαχεντίν. Όταν ήταν κυρίαρχοι ή κατακτούσαν περιοχές ο Θεός τους ήταν σκληρός και εκδικητικος. Όταν όμως αργότερα ήταν από κάτω και είχαν μοναδικό πόθο την απελευθέρωση, και ο Γιαχβέ άλλαξε τροπάρι και έγινε Θεός της "παγκόσμιας ειρήνης" και της δικαιοσύνης, η οποία αφού απονεμόταν θα είχε σαν αποτέλεσμα ένα κράτος του Ισραήλ ελεύθερο και δυνητικά "κυρίαρχο" στους άλλους λαούς, αν και αυτό πλέον δεν ήταν το ζητούμενο, αλλά μόνο η απελευθέρωση. Παράδειγμα της ελαστικότητας του Γιαχβέ είναι ο Jah των Τζαμαϊκανών Ρασταφάρι (που λένε πως είναι απόγονοι των Εβραίων από ....σπόντα) ο οποίος είναι υπέρ της αγάπης, ισότητας, δικαιοσύνης κτλ κτλ και ελάχιστα εκδικητικός.

Το των υπό κατοχή, ας μην το ξεχνάμε, Εβραίων μίσος εναντίον της Ρώμης ήταν μεγάλο, και εδώ έγκειται (;) το θέμα του Χριστιανισμού ως 5ης φάλαγγας, όχι βεβαίως εναντίον του ΕΛληνισμού αλλά εναντίον του προφανούς εχθρού: του ρωμαίου κατακτητή. Άρα άσχετο με μας εκτός και αν ήταν και οι Ρωμαίοι Έλληνες και δεν το ήξεραν.


Ένα πρόβλημα όμως ήταν πως δεν μπορούσαν να μιλήσουν ανοικτά εναντίον της Ρώμης οπότε άρχισαν οι κοτσανολογίες περί της "Νέας Βαβυλώνας", της πόλης-'πόρνης' και άλλα διακοσμητικά. Όταν ήθελαν να βρίσουν κάποιον δεν έλεγαν πως είναι "Ρωμαίος" αλλά...."Κύπριος" (χαρά που θα πάρουν οι απόστολοι των ΕΛ τώρα !) !

Λίγο καιρό μετά το κάψιμο της Ρώμης επί Νέρωνα (ο οποίος και κατηγόρησε τους χριστιανούς ευθέως), ξέσπασε επανάσταση στην Ιερουσαλήμ. Για πολλούς τα γεγονότα συνδέονται, αν και όχι με αποστομωτικά επιχειρήματα. Το γεγονός είναι πως είτε έτσι, είτε γιουβέτσι, οι χριστιανοί (που τότε ήταν σχεδόν όλοι Εβραίοι) το είδαν ως σημάδι από το Θεό πως η κυριαρχία της Ρώμης τελειώνει. Η μανία των χριστιανών με την φωτιά είτε ως κάθαρση είτε ως τιμωρία (πχ η τιμωρία των "μαγισσών" τον Μεσαίωνα αλλά και η κολαση, τα καζάνια και άλλα διακοσμητικά) μπορεί να ξεκινάει και από εκεί. Τα Ευαγγέλια (πρωτο)γράφτηκαν σε μορφή παρόμοια περίπου με την σημερινή εκείνους τους καιρούς και αργότερα.


Μια πολύ εικόνα εκδίκησης μπορεί να βρεθεί στην Αποκάλυψη, που είναι στην ουσία ενα προπαγανδιστικό κείμενο, εν πολλοίς δείχνει τι θα πάθουν οι εχθροί όταν "το καλό" και η "δικαιοσύνη" νικήσουν....

Εν τέλει ο πρώιμος χριστιανισμός (μεσσιανισμός) λογικά ήταν ένα επαναστατικό κίνημα, απόγονος του Εβραϊκού (υπό κατοχή) εθνικισμού σε άμεση συγγένεια με το Ζηλωτικό κίνημα. Γι αυτό και η κυριότερη τιμωρία των πρώτων χριστιανών ήταν και αυτή που λέγεται για τον δάσκαλό τους, ο σταυρός, ο οποίος όμως ήταν κατεξοχήν τιμωρία των επαναστατών (πχ Σπάρτακος) και όχι των ...αιρετικών Εβραίων για τους οποίους προβλεπόταν από το Ιουδαϊκό δίκαιο ο λιθοβολισμός, ενώ πολύ λογικά οι Ρωμαίοι δεν νοιάζονταν γι αυτά τα χαζά των "βαρβάρων".

Γι αυτό και χρόνια αργότερα, όταν ο Χριστιανισμός είχε γίνει θρησκεία της παραίτησης και του "καρτέρει", θρησκεία των δούλων και των γυναικών (όπως μουρμούραγε ο Κέλσος) οι Ρωμαίοι συνέχιζαν τους διωγμούς από.....κεκτημένη ταχύτητα, μέχρι που ο Φλάβιος Κωνσταντίνος είδε το προφανές: πως αυτή η προσήλωση, η αυτοθυσία και η υποταγή είναι ότι χρειάζεται μια πολυεθνική αυτοκρατορία με έναν βασιλίά-Θεό wannabe. (Ένα κρατος, ένας Θεός, ένας βασιλιάς "ελέω Θεού")

6. Μια άλλη μεγάλη κοτσανα είναι η πίστη πως τα "Ευαγγέλια" είναι ιστορικά κείμενα (λάθος νο1), τα οποία και γράφτηκαν στην μορφή που έχουν (λάθος νο 2), λίγο μετά (λάθος νο 3) το "θάνατο" του Ιησού και έμειναν αναλλοίωτα ως σήμερα (λάθος νο2 δεύτερη φορά).
Ας το δούμε λίγο λογικά. Είπαμε πως ο Ιησούς ήταν (σαφέστατα) Εβραίος, Ισραηλίτης. Το ίδιο και οι μαθητές του. Κανένας αλλόφυλος μαθητής του Ιησού δεν αναφέρεται πουθενά. Όσοι απόστολοι έχουν "Ελληνικά" ονόματα είτε είναι παρατσούκλια (Πέτρος) ή μεταφραστικά λάθη (Θωμάς από το Tahoma->δίδυμος).

Τα Ευαγγέλια λογικά αποτελούν μίξη (πχ) ιστοριών από τους πάμπολλους Μεσσίες που κυκλοφορούσαν (πρώτος αναφέρεται ο ...Αλέξανδρος ο Μέγας!) εκείνη την εποχή και αρκετά χρόνια (προσεχώς: Μεσσίες, ζουν αναμεσά μας!) μετά (πχ Μπαρ Κοχεμπά, Ιούδας από τα Γάμαλα), οι οποίοι ήταν όλοι τους επαναστάτες, τουλάχιστον την εποχή γύρω από τότε που αναφέρεται ο Ιησούς. Αφού στόχος των φυλλαδίων ήταν οι Εβραίοι και όχι οι... Έλληνες πολύ λογικά θα γράφτηκαν στην γλώσσα τους, όπως πχ και η Ελληνική Νομαρχία γράφτηκε στα Ελληνικά και όχι στα...Γαλλικά. Επίσης λογικά γράφονταν και ξαναγράφονταν ανάλογα με την δράση των νέων αρχηγών και τις πολιτικές συγκυρίες.

Αυτό είναι και ο λόγος που πολλά παρατσούκλια ή/και ιδιότητες "μεταφράστηκαν" ως ονόματα (Βαραββάς, Βαρθολομαίος, Μαγδαληνή, Θωμάς, Καϊάφας, το ξέρατε πως τον λέγανε κανονικά Ιωσηφ;), κάποια "χάθηκαν" στην μετάφραση (Βοανεργές), πολλά "μέρη" δεν υπάρχουν σε κανένα χάρτη ή απογραφή της εποχής (Βηθλεέμ, Αριμαθεία, Γολγοθάς, Ναζαρέτ) και πολλές λέξεις μεταφράστηκαν τελείως λάθος (πχ η λέξη που περιγράφει την Μαρία έχει (κυρίως) τη σημασία της λέξης "κόρη" και ο θεόπνευστος μεταφραστής το έκανε "παρθένα". Χρόνια μετά η "παρθένος" έγινε "αειπάρθενος" με την "λογική" εξήγηση πως αφού "ένιωσε μέσα της το Θεο" δεν θα ενδιαφερόταν πια για τους άνδρες!!)

Επίσης έχει πέσει και χοντρό κόψε-ράψε με αποτέλεσμα να υπάρχουν μέσα τρελά κενά, διαφωνίες και παραλογισμοί (πχ η σφαγή των νηπίων από τον Ηρώδη). Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο γάμος στην Κανά. Αν αυτήν την ιστορία την έγραφα εγώ θα μου λέγατε πως πήρα LSD!

Περιληπτικά:
1. Στο γάμο ξαφνικά δεν παίζει κρασί.
2. Η μαμά του Ιησού (που ήταν υποτίθεται καλεσμένος!) του το λέει (τί διάολο, δουλειά του ήταν;) και ο ίδιος την αποπαίρνει με σκληρά λόγια (τι κοινό υπάρχει μεταξύ μας γυναίκα, δεν ήρθε ακόμα η ώρα μου)
3. Η μαμά του καταλαβαίνει όμως πως τον έψησε και του στέλνει τους δούλους με αέρα εξουσίας (αν και ήταν υποτίθεται και αυτή καλεσμένη! Σαν να με καλείτε στο γάμο σας και να σας κάνω κουμάντο στο σπίτι! Ρε όξωωωωω!)
4. Ο μέχρι πρότινος γκρινιάρης Ιησούς αμέσως κάνει το θαύμα το οποίο αρνήθηκε λίγο πριν (!) κτλ κτλ


Ένα ακόμα στοιχείο που βγάζει γέλιο στα Ευαγγέλια είναι πως το σόι του Ιησού και οι μαθητές του μονίμως δυσπιστούν, μονίμως κάνει θαύματα και "πιστεύουν σε αυτόν" και μονίμως στο επόμενο θαύμα πέφτουν από τα σύννεφα, λες και τα προηγούμενα δεν έγιναν ποτέ! Ακόμα και η μητέρα του (που της είπε κοτζαμάν άγγελος πως θα γεννήσει το γιο του Θεού) εκπλήσσεται με αυτά που κάνει (πχ η έκπληξη που έφαγε όταν τον βρήκε να διδάσκει στο Ναό) !

Μια καλή ερμηνεία του όλου φαινομένου είναι και αυτή εδώ


Ο Χριστιανισμός άρχισε να αλλάζει μορφή, από την αρχική επαναστατική, μετά την αποτυχία της πρώτης εξέγερσης το 73 μΧ και έγινε τελείως ειρηνικός μετά την αποτυχία της δεύτερης που σήμανε και την ολοσχερή καταστροφή του κράτους του Ισραήλ, κάπου πριν την πρώτη εξέγερση σκάει ο Παύλος, ο οποίος και τροποποίησε την αρχική μορφή, ίσως και γιατί απλούστατα είχε καταλάβει πως οι Εβραίοι μόνοι τους δεν φτάνουν για να φάνε την Ρώμη......




Για διορθώσεις, παραλείψεις, παρεμβάσεις κτλ ελεύθερα μιας και το παρόν γράφτηκε λίγο βιαστικά, σε δόσεις ανάμεσα στα μπάνια και λίγο μετά την αιώρα...

16 σχόλια:

  1. Μικρέ Zaphod,

    Πολλά απ' αυτά που λες τα θεωρώ σωστά και εύγλωττα. Παρ' όλα αυτά, ο ρόλος μου δεν είναι να κάνω φιλοφρονήσεις. Όπως μου αρέσει να λέω, είμαι Άγγελος της Σκοτεινής πλευράς των blog, όχι η Mary Poppins.

    Ας σε επαναφέρω στην τάξη λοιπόν, με τα εξής "κατεβάσματα"

    1. Οι Έλληνες δεν είμαστε καλύτεροι από κανένα λαό. Αλλά ούτε και χειρότεροι. Είμαστε ένας λαός ακριβώς όπως όλοι, με συν και πλην.

    Μερικοί υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι είμαστε όλοι ίδιοι, και τα έθνη είναι απλά διαχωριστικές γραμμές, που όπως η θρησκεία, η πολιτική και άλλα, χρησιμοποιούνται για να μας δώσουν αίσθημα υπεροχής, διαφορετικότητας, ταπεινότητας απέναντι σε κάποια μεγάλη δύναμη που δε μπορούμε να καταλάβουμε, και χρησιμεύουν στο να μας στρέφουν τον ένα εναντίων του άλλου, προς όφελος των πραγματικών μας εχθρών (φτώχια, εκμετάλλευση ανθρώπων και φύσης, άνομες εξουσίες).

    Ας μην αγνοήσουμε και αυτή την άποψη.

    2. Είδα στο blog σου κάτι που λέει για αστυνομική βία και αλητεία. Κάποτε, στη χούντα, ο εχθρός ήταν ανάμεσά μας, και φορούσε στολή. Τότε ήταν μαγκιά να τα βάλεις με μπάτσο. Μετά, το μίσος για τους αστυνομικούς μετακόμισε στα γήπεδα, και σε μια γενιά 18 χρονων οργισμένων με το σύστημα. Μέχρι τη δεκαετία του '90, ακόμα και στα δημοτικά άκουγες τα παιδιά να χρησιμοποιούν τη λέξη "μπάτσος" υποτιμητικά. Τώρα πιά, είναι εκτός μόδας να τα βάζεις με τους αστυνομικούς. Δεν είναι αυτοί το πρόβλημά μας.

    Ας σου δώσω και μια εικόνα, που αν ισχύει, σε κάνει να φαίνεσαι υποκριτής.

    Στη Πανεπιστημίου, το δρόμο έχουν κλείσει φοιτητές που διαμαρτύρονται για το άρθρο 16, το οποίο μόνο 1 στους 100 έχουν διαβάσει και ξέρουν τί λέει. Το μποτιλιάρισμα φτάνει μέχρι Γιάννενα. Ένας οργισμένος φοιτητής βρίζει τη μάνα ενός αστυνομικού, ο οποίος κάθεται και τον κοιτάει. Ξαφνικά, ο κανακάρης μας ο φοιτητής, θυμάται στον αγώνα ΑΕΚ με Πανιώνιο, που πήγε να μπει χωρίς εισητήριο και ένας κωλόμπατσος του έριξε 3 καρπαζιές, και τσαντίζεται κι άλλο με την πουτάνα την κοινωνία, τη Μαίρυ που δε του κατσε και τους κωλόμπατσους, και πετάει μια πέτρα στο γαμημένο το μπάτσο.

    Ένα χιλιόμετρο πιό κάτω είσαι εσύ, στο αμάξι σου, κολλημένος στο μποτιλιάρισμα, και βρίζεις από κρατικούς μηχανισμούς μέχρι Χριστό και Παναγία, επειδή δε προχωράς ρούπι. Στο σπίτι σε περιμένει το μωρό, που έχετε να ιδωθείτε βδομάδες, και ανυπομονεί να την πάρεις βίαια και πρόστυχα σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Έχεις αργήσει ήδη 15 λεπτά. "Ας κάνει κάποιος κάτι, επιτέλους!" φωνάζεις. Εκείνη τη στιγμή όντως κάνει κάποιος κάτι.

    Ο μπάτσος που τρώει τη πέτρα του φοιτητή, δεν αντέχει άλλο, και τον πλακώνει με το γκλομπ. (Σε αυτό το σημείο ας παραθέσουμε λίγα βιογραφικά στοιχεία του μπάτσου και του φοιτητή: ο μπάτσος μπήκε στα 18 του στη σχολή αστυφυλάκων, επειδή οι γονείς του ήταν φτωχοί, για να μη τους επιβαρύνει. Ο φοιτητής πήρε δώρο από το μπαμπάκα αμάξι, επειδή πέρασε προτελευταίος στη σχολή, από την οποία έχει σκοπό να αποφοιτήσει σε 10 χρόνια).

    Εκείνη τη στιγμή δίνεται το γενικό σύνθημα, και απομακρύνουν τους φοιτητές από το δρόμο. Το μποτιλιάρισμα λύνεται. Εσύ ξεφυσάς ανακουφισμένος που θα προλάβεις να πηδήξεις το μωρό, και λες "Δόξα σοι ο Θεός, επιτέλους!".

    Μία ώρα αργότερα, βλέπεις στις ειδήσεις την εικόνα του κωλόμπατσου να βαράει το φοιτητούλη, και αγαναχτείς με τη βία των αστυνομικών (το πιάνεις και φιλοσοφικά το θέμα, αφού ως γνωστόν μετά από ένα γαμησάκι τίποτα καλύτερο από φιλοσοφία)

    Αυτά είχα να σου πω, καθώς και να φυλάγεσαι, γιατί καραδοκώ με οπλοστάσιο ειρωνίας και χλευασμού, και κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο.

    Dark Conofman
    07/08/08

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @dark conofman

    "Όπως μου αρέσει να λέω, είμαι Άγγελος της Σκοτεινής πλευράς των blog, όχι η Mary Poppins."

    Ωραίος!

    Πάμε!

    1. "Οι Έλληνες δεν είμαστε καλύτεροι από κανένα λαό. Αλλά ούτε και χειρότεροι. Είμαστε ένας λαός ακριβώς όπως όλοι, με συν και πλην."
    ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ. Νομίζω πως το έχω κάνει σαφές στο ποστ πως δεν έχω σχέση με "εκλεκτούς", "ανώτερους" και τέτοιες ανοησίες.

    2. Πολιτικάντικη η παραβολή σου. Ποιος σου είπε πως φέρομαι έτσι ή αλλιώς;

    "Αυτά είχα να σου πω, καθώς και να φυλάγεσαι, γιατί καραδοκώ με οπλοστάσιο ειρωνίας και χλευασμού, και κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο."
    Καλύτερα η κριτική παρά το γλύψιμο:)
    Ευπρόσδεκτη αρκεί να "πατάει" στην πραγματικότητα και να μην είναι προϊον σεναρίων.

    Καλώς όρισες στα μέρη μας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν....

    (είναι καλοκαίρι ακόμα και δεν χρησιμοποιώ σεντόνια).

    Πάμε στα γρήγορα:

    Σε γενικές γραμμές είσαι σωστός. Θα ήθελα όμως λίγο περισσότερες πηγές.

    Α. Το στόρυ περί Αγίας Λαύρας ανήμερα στις 25 Μαρτίου είναι όντως παραμύθι όπως το διδασκόμαστε στο σχολείο. Αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι έκανε την πάπια ή ότι τον απείλησαν. Περισσότερες πληροφορίες από ξένες πηγές εδώ.

    Β. Το "εις οδό εθνών μην υπάγετε" που το βρήκες; Θα θελα μια πηγή για αυτό, μιας και το μόνο που ξέρω από τα Θρησκευτικά είναι το "πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη".

    Και δυο-τρεις μικροενστάσεις ακόμα που λόγω θερους τη γλίτωσες.

    Σωστός μεν - αλλά βάλε και καμμια πηγή παραπάνω ρε!!

    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μικρέ Zaphod,

    Σαφώς και δεν υποστήριξες ότι οι Έλληνες είναι ανώτεροι. Έβγαλες όμως ένα πεσιμισμό που είναι το άλλο άκρο, και αν μου επιτρέπεις (φυσικά και θα μου επιτρέψεις) η άλλη όψη του εθνικισμού.

    Όσο για την παραβολή, κανείς δε μου είπε ότι είσαι έτσι ή αλλιώς, απλά κάποιος που "κολλάει αυτοκόλλητο" στο μπλογκ του σχετικά με την αστυνομία, μου φαίνεται ότι έχει κάποια άποψη για τους "μπάτσους".

    Επίσης, 9 στους 10 Έλληνες λένε "Καλά κάνουν οι τάδε και απεργούνε" ή "Άσε τα παιδιά να εκφραστούνε" (για τους φοιτητές). Αλλά 10 στους 10 Έλληνες, όταν κάνουν μιάμιση ώρα Πανεπιστήμιο-Σύνταγμα, θέλουν να δείρουν κάποιον. Σε αυτή την περίπτωση, οι μπάτσοι κάνουν τη βρωμοδουλειά που μας βολεύει.

    Ίσως εσύ αποτελείς την εξαίρεση. Ίσως τις ώρες που περιμένεις στο μποτιλιάρισμα, πηγαίνοντας με 1η-2α, και καις πετρέλαιο ενός μήνα, να λες "Εντάξει, ας αργήσω και 2 ώρες ,τί έγινε; Πρέπει να συμπαρασταθώ στον αγώνα των πηρουνοπαραγωγών Βόνιτσας, είναι χρέος μου σαν πολίτης".

    Αν όχι, ας μην καταφέρεσαι εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν μία δύσκολη δουλειά, με τα χέρια τους δεμένα.Ίσως εμείς στη θέση τους θα μεταχειριζόμασταν περισσότερη βία.

    Αυτά τα λίγα. Σε γενικές γραμμές μου αρέσει το άθλιο blog σου, μου φαίνεται πως θα το στοιχειώσω με το αρνητικό μου πνεύμα. Φυσικά, δεν πρόκειται να ακούσεις καλή κουβέντα.

    Καλές κουβέντες έλεγε η Mary Poppins, γι' αυτό τη σκότωσα και ρτην έβαλα στο πορτ-μπαγκάζ μου.

    Dark Conofman
    08/08/08



    Dark C

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/8/08 18:13

    Αγαπητέ Zaphod,
    Παρόλο που προτιμάς την κριτική, εγώ θα γλείψω: Καταπληκτικό post! Ας παραμείνουμε βεβαίως στο θέμα, που δεν ήταν οι μπατσοι, με ή χωρίς εισαγωγικά. Και στην ουσία του θέματος: Σίγουρα υπάρχουν γεγονότα που παραθέτονται παραλλαγμένα από διαφορετικές πηγές και ο καθένας μπορεί να έρθει και να σου πει τη δική του εκδοχή, καθώς η ιστορία είναι ένας τεράστιος (χρονικά και γεωγραφικά) στίβος και η ανάγνωσή της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ποιός κάθε φορά είναι ο αναγνώστης, και κυρίως (δυστυχώς) από το συμπέρασμα στο οποίο θέλει εκ των προτέρων να καταλήξει. Και κακά τα ψέματα, η ανάγκη για Θεό είναι πολύ πιο ισχυρή από την ικανότητα του ανθρώπου για λογική σκέψη. Πόσοι από εμάς πορευόμαστε στην καθημερινότητά μας με βάση την επιστημονική μέθοδο ( Θεωρία - πείραμα - υιοθέτηση ή απόρριψη της Θεωρίας); Πόσοι από εμάς τολμάμε να απορρίψουμε τη Θεωρία, όταν το πείραμα δεν την επαληθεύει; Ειδικά τη Θεωρία εκείνη που μας λέει ότι δεν είμαστε ένα γυμνό τίποτα στη μέση ενός αχανούς κενου...
    Αυτή τη δυσκολία μας δυστυχώς εκμεταλλεύονται τα οργανωμένα κέντρα εξουσίας που λέγονται θρησκείες, και να έμεναν εκεί, εντάξει, η ανάγκη για πίστη ενός ανθρώπου στο Θεό του είναι υπεράνω κριτικής. Αλλά όλα αυτά τα παραπροϊόντα μισαλλοδοξίας, απαγορεύσεων, φανατισμών, σκοταδισμού που τελικά οι θρησκείες επιβάλλουν έχουν τόσο σοβαρές επιπτώσεις στις ανθρώπινους κοινωνιές, που στο φινάλε είναι απλώς γαϊδουριά ο καθένας μας να κλείνει τα μάτια και να λέει "πιστεύω στον τάδε Θεό γιατί έτσι, η πίστη δεν χρειάζεται αποδείξεις". Είναι γαϊδουριά, γιατί έχει χυθεί υπερβολικά πολύ αίμα, και όσο επιλέγουμε να ζαρώνουμε φοβισμένα κάτω από το εικονοστάσι μας, η ίδια ιστορία θα επαναλαμβάνεται εσαεί.
    Νομίζω πως ο καθένας από εμάς πρέπει να σκεφτεί ότι η ανωτερότητα ενός πολιτισμού δεν φαίνεται τόσο από το τι πιστεύει, όσο από το πόσο σέβεται τα πιστεύω των άλλων.
    Οι λεπτομέρειες του γάμου της Κανά, οι οδηγίες του Ιησού προς τους μαθητές του, όλα αυτά είναι ωραία θέματα για συζήτηση, την ώρα που παραδίπλα μικρά παιδιά διαμελίζονται και ο Χριστιανικός - Αμερικανικός λαός ΘΕΛΕΙ να πιστεύει πώς υπέυθυνος δεν είναι αυτός, αλλά η Ισλαμική απειλή. (Πρώην φίλη, Ελληνίδα και πολύ θρήσκα, μου είχε πει πως τα παιδιά αυτά τα τιμωρεί ο Θεός επειδή γεννήθηκαν αμαρτωλά)...Αυτά. Έπεσε η μπίρα στο πληκτρολόγιο και πρέπει να σταματήσω. Και πάλι ευχαριστώ για το post.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @slarti
    Έχεις δίκιο περί έλλειψης πηγών (τα περίπου 25-30 λινκς που δίνω σίγουρα είναι λίγα σε σχέση με τα θέματα που πιάνω), αλλά καλοκαιριάτικα και που το έγραψα θαύμα είναι !

    Από την άλλη όμως μερικά πράγματα είναι και λίγο αυτονόητα :Ρ

    Ας κουραστώ όμως λίγο για πάρτι σου :)


    Α.
    Η άποψη που λινκάρεις για τον ΠΠΓ είναι πάνω κάτω η εξωραϊσμένη μετεπαναστατική που επικράτησε.
    Καλύτερα πάντως να ξέρουμε τι και πως αναφέρει και στα απομνημονευματά του ο άνθρωπος.

    Ο ΠΠΓ ήταν αντιπρόσωπος των πρόκριτων και Φιλικός από σπόντα. Λογικά θα έγινε με την λογική "και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα".
    Τον δε νο 1 της Φιλικής στην Πελοπόννησο, τον Παπαφλέσσα τον έβριζε και δεν τον εμπιστεύοταν, και δικαίως μιας και ο Παπαφλέσσας ήρθε για να ξεκινήσει την επανάσταση και γύριζε γύρω γύρω και έβαζε "μπουρλότο" στους υπόδουλους να επαναστατήσουν λέγοντας πως... όλοι οι άλλοι είναι σύμφωνοι και έτοιμοι ή πως η Ρωσία στέλνει στρατό να βοηθήσει!

    ..
    Μια πιο κριτική θέαση της όλης ιστορίας, με αναφορές σε πηγές κτλ κτλ, η οποία και υπάκούει στην λογική πιο πολύ, είναι και αυτή


    Β.
    Να διαβάζεις τα Ευαγγέλια!

    Ματθαίος κεφ 10:
    "5. Aυτούς τους δώδεκα απέστειλε ο Iησούς, αφού τους έδωσε οδηγίες λέγοντάς τους: Mην πάρετε το δρόμο προς τα έθνη και σε πόλη Σαμαρειτών μην μπείτε.
    6.Πηγαίνετε, καλύτερα, στα πρόβατα τα χαμένα του λαού Iσραήλ.
    7.Kαι περιοδεύοντας να κηρύττετε λέγοντας πως έχει πλησιάσει η βασιλεία των ουρανών."

    "14. Kι αν κάποιος δε σας δεχτεί κι ούτε ακούσει τα λόγια σας, βγαίνοντας έξω από το σπίτι εκείνο ή την πόλη εκείνη, τινάξτε ακόμη και τη σκόνη από τα πόδια σας. 15. Πράγματι, σας λέω, επιεικέστερη θα είναι η τιμωρία στις πόλεις των Σοδόμων και των Γομόρρων την Hμέρα της Kρίσης, παρά στην πόλη εκείνη."


    Εδώ βεβαίως έρχεται το ΕΛ σκάλωμα που θεωρεί τα πως "τα έθνη" είναι οι Έλληνες, ενώ πολύ φυσιολογικά είναι όλοι οι μη-Εβραίοι!

    Αυτό που αναφέρεις εσύ (Ματθαίος κεφ 28), λογικά αναφέρεται στους Εβραίους της διασποράς ή απλούστερα είναι μεταγενέστερη παρεμβολή (διότι εισάγεται η μη παραδοσιακή και καινοτόμος έννοια της Αγίας Τριάδας) :)

    Φιλάκια και πέρνα καλά

    @dark conofman

    Πεσιμισμός:
    Μπα καθόλου. Απλά όταν βλέπει κάποιος (ακραίο, αλλά καλό) σκατά και πεί σκατά είναι ρεαλιστής. Αν τα πασαλείψει με μαρμελάδα και πει μαρμελάδα, τότε έχουμε πρόβλημα. Μια χαρά αισιόδοξος είμαι, απλά μου αρέσει και η άτιμη η πραγματικότητα.

    Αστυνομία:
    Επειδή έχεις φάει κόλλημα θα πω το εξής. Δεν με νοιάζει όποιος κάνει την δουλειά του. Όποιος αυθαιρετεί όμως με κάνει να τα παίρνω στο κρανίο και στην αστυνομία γενικώς παρατηρείται όργιο αυθαιρεσίας ή παραβίασης καθηκόντων. Μπορεί να μην το κάνουν όλοι, μπορεί να υπάρχουν και καλοί αστυνομικοί, μπορεί ότι θες αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτε μπροστά σε αυτό που συμβαίνει όταν ένας εκπρόσωπος του νόμου παρανομεί και βρίσκεται συνήθως σε καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας.

    @Κική
    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
    Γενικότερα νομίζω πως συμφωνούμε. Όσο για την (πρώην) φίλη σου, η νοητική της ακροβασία είναι τυπικό δείγμα της όλης λογικής και βασταει από το "αμαρτίες γονέων" κτλ. Στην εβραιοχριστιανική μυθολογία οι "αμαρτίες" κληρονομούνται (πχ προπαρτορικό αμάρτημα). Αν βάλεις αυτό με λίγους έξυπνους χειρισμους από τα κέντρα εξουσίας έχεις πολλούς μικρούς χαρούμενους χριστιανούς ταλιμπάν


    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε μου καλέ - καλέ μου φίλε Ζaphod,
    το post του Ροΐδη μου φαίνεται λίγο (εως πολύ) ασύνδετο. Για τη Βοστίτσα και την κόντρα με τον Παπαφλέσσα τα πράγματα είναι γνωστά, αλλά τα μετέπειτα ξεφεύγουν της λογικής. Μην ξεχνάς τις απίστευτες μαλακίες και τη λάσπη που έριχναν οι ντόπιοι εναντίον οποιουδήποτε δεν ήταν δικός τους εκείνον τον καιρό. Προτιμώ τον Πουκεβίλ και τον Γκρην.

    Για το Ευαγγέλιο του Ματθαίου ευχαριστώ - χρήζει ιδιαίτερης μελέτης. (μου έδωσες τροφή να ασχοληθώ ρε - να σαι καλά!)

    Πολλά πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος9/8/08 23:23

    Επειδή δεν έχω μέρες που γύρισα και δεν έχω προλάβει να σε διαβάσω ξεκίνησα από το προηγούμενο με τα σκουπίδια και θα απαντήσω τώρα ενώ το τριδιπλο σεντόνι εν καιρό που λογικά θα έχω ξαλαφρώσει φίλε.

    Το λοιπόν.

    Δεν έπρεπε να τους δείρεις. Σε καμία περίπτωση. Δεν πρέπει να πέφτεις στο επίπεδό τους. Έπρεπε (μιας και μιλάμε για μαλακισμένα)α) να τους τα δείξεις τα σκουπίδια
    β) να τους εξηγήσεις το αξίωμα της ανακύκλωσης
    γ) να τους μιλήσεις για το φαινόμενο του θερμοκηπίου
    δ) και αφού κατανοήσουν την μαλακία που κάνανε να πάρεις τα σκουπίδια και να τους τα χώσεις στον κώλο.

    Έτσι σίγουρα το πάθημα θα τους γινόταν μάθημα και η ευχαρίστηση θα έμπαινε μέσα σου...ενώ τα σκατά τους μέσα τους. Καλώς επέστρεψες μαχητικός όπως πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το 7 και το 12 όλα τα λεφτά!
    Τα υπόλοιπα δεν τα σχολιάζω γιατί βρίσκομαι σε summer mood!!!

    Ο γάμος στην Κανά είναι από τα λιγότερα!
    Ακόμη δεν έχω συνέλθει από'κείνες τις κόρες του Λώτ που μου είχες θυμίσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος12/8/08 18:51

    Ουφ ρε Ζάφοδα.... που το βρήκες το κουράγιο... ωραίος όμως....

    Λιοιπόόόν έχω να προσθέσω κάνα 2 πραγματάκια περί Βυζαντινών. 100% συμφωνία ότι ΔΕΝ ήταν Έλληνες. Ο "Μέγας" Κώτσος ήταν Ρωμαίος από κούνια (εκτός και αν οι Ρωμαίοι είχαν το χούι να κάνουν αυτοκράτορες αυτούς που υποδούλωναν). Όσο για τους λόγους που η ρωμαϊκή αυτοκρατορία στην αρχή κυνήγησε τους χριστιανούς και μετά ασπάστηκε τον χριστιανισμό, στο βιβλίο "Νέρων και Χριστός" (συγγραφέα δεν θυμάμαι) διάβασα την εξής ενδιαφέρουσα θεωρία:
    Οι Ρωμαίοι ήταν ανεκτικοί προς τις άλλες θρησκείες σε βαθμό να υιοθετούν θεότητες (Όπως κάναν και με το 12κάθεο). Ο λόγος που κυνηγούσαν τους χριστιανούς ήταν ότι οι τελευταίοι, αμφισβητούσαν την θεϊκή υπόσταση του αυτοκράτορα και ανοιχτά επιδίωκαν να τον διώξουν από τον θρόνο. Ανάμεσα στους χριστιανούς ήταν και πολλοί Ρωμαίοι αξιωματούχοι που το πάιζαν Ιζνογκούντ που βρήκαν την ευκαιρία να γίνουν χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη (και μάλλον το κατάφεραν). Τώρα αν στον 21ο αιώνα έχουμε βασανιστήρια και εκτελέσεις αντικαθεστωτικών, δεν νομίζω ότι πριν 2000 χρόνια απλά τους κάναν 'ντα' και τους στέλνανε στην μαμά τους.

    Όσον αφορά το κάψιμο της Ρώμης, υπάρχουν και πηγές ότι οι χριστιανοί ήταν όντος υπεύθυνοι. ( Δέστε εδώ ).

    (Με κάποια επιφύλαξη) Ο πάπας απέκτησε μεγάλη εξουσία μετά το σχίσμα οπότε ο Κωτσος δεν χρειαζόταν να ξεφύγει από την εξουσία του. Στο κάτω κάτω αυτοκράτορας ήταν ότι ήθελε έκανε. Το Βυζάντιο ήταν πιο κεντρικά γεωγραφικός οπότε επέτρεπε καλύτερο έλεγχο της αυτοκρατορίας.

    Και κάτι ακόμα ... Ο Χριστός ήταν Έλληνας και να μην ακούω άλλες μαλακίες επί του θέματος. Ιδού μια μικρή βιογραφία:

    Όνομα: Χρήστος Ναζωράκης
    Όνομα πατρός: Σήφης Ναζωράκης (Θετός πατέρας)
    Όνομα πατρός: Μαίρη Ναζωράκη του γένους Καραμανλή

    Γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης και από μικρή ηλικία είχε κλείσει τα γράμματα (δεν άνοιγε βιβλίο κοινώς). Αυτό δεν τον εμπόδισε να λέει ότι του κατεβαίνει στο κεφάλι. Στο χωριό τον φωνάζανε 'Δάσκαλο' για τις αμπελοφιλοσοφίες του και 'Ποιμήν' γιατί έβοσκε πρόβατα. Στα 28 του αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική και ίδρυσε κόμμα με 12 συμμαθητές του. Στο ψηφοδέλτιο συμμετείχαν 3 άτομα και συνολικά πήραν από 1 σταυρό έκαστος.

    Το πατρικό της μητέρας του αποδεικνύει το θεόσταλτο της τωρινής κυβέρνησης. Με άλλα λόγια έχουν το αλάθητο (και το ακαταλόγιστο)

    Όχι να μην λέτε ότι λέω αρλούμπες...

    Καλές διακοπές και καλά κρασά (όχι από την Κάνα... ήταν ημίγλυκο και εγώ θέλω μπρούσκο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος12/8/08 20:55

    Α! Επίσης για τα άσπρα σπίτια του αιγαίου από όσο έχω ακούσει, ήταν διαταγή του Μεταξά να βάφονται στα χρώματα της Ελληνικής σημαίας. Τώρα που το σκέφτομαι στο βόρειο Αιγαίο τα σπίτια έχουν γήινα χρώματα. Οπότε μάλλον επειδή τα Δωδεκάνησα ήταν υπό Ιταλική κατοχή τότε, μάλλον γινόταν με το σκεπτικό να δηλώσουν την Ελληνικότητα της περιοχής... (Προσωπική θεωρία οπότε μην περιμένετε πηγή...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αγαπητέ μου, σαν τον μαλκίδη τον νταρκμαν κι εγώ (εγώ πρώτος) θα τοποθετήσω τον εαυτό μου στους χλευαστές.
    Το κείμενό σου σηκώνει πολύ χλεύη για τους ακόλουθους λόγους :
    α)ισχυρίζεσαι ότι φτιάχτηκε βιαστικά και παραθέτεις εκατομύρια κιλομπάιτ κειμένου!φαντάζομαι πόση ώρα μελέτης θα χρειαζόμασταν αν το εγραφες και με την ησυχία σου.Θα διαβάζαμε μέχρι τα χριστούγεννα.
    β)αν και συμφωνώ με τα υπονοούμενα στα οποία καταλήγεις (πχ χριστιανισμός και λοιπές "εμπορικές εφαρμογές" όπως μωαμεθανισμός είναι παραμύθι που ήρθαν να καλύψουν μαζικές ανασφάλειες όπως πχ τα windows vista), βρίσκω αστείο το ότι προσπαθείς να τα καλύψεις σε μια και μονο ανάρτηση-γίγας παραθέτοντας στοιχεία που ελέγχονται για την ακρίβειά τους και που τεχνιέντως σχηματίζουν για εσένα την εικόνα του διδάκτορα του ιστορικού τμήματος.
    γ)νομίζω από το κείμενό σου, ότι είσαι ένα καλό παιδί , προβληματισμένο , ανήσυχο και ελαφρώς διαβαστερό.Έχεις όμως και λίγο την πεποίθεση του ξερόλα και το μικρόβιο του διαμοιραστή εύκολης γνώσης με αντάλλαγμα την προβολή.Δεν πειράζει αυτό αρκεί να μικρύνεις λίγο τις αναρτήσεις σου.
    Αυτά τα ολίγα.
    ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΘΩΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ :
    την κική μπορείς άνετα να την πηδήξεις καθώς φαίνεται καθαρά ότι βρήκε την αλήθεια του σύμπαντος και την παραθέτει σαν σχόλιο στην ανάρτησή σου με (δηλωμένη) πρόθεση να σε γλύψει μπάς και της πεις ένα καλό λόγο.Ξεκάθαρο χαρακτηριστικό εύκολης και ελαφρά αφελούς κορασίδας ευκολης στην αποπλάνησιν.
    Πιθανώς (αν έχεις τέτοια γούστα) να μπορείς να πηδήξεις και τον ντάρκμαν καθώς επιμένει να φωνάζει ότι δεν είναι η μέρη πόππινς!Φαντάσου, δηλαδή , κάποιον να φωνάζει στην παραλία ότι δεν είναι πούστης.Σαν απωθημένο δεν θα ακουγόταν?
    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ουφ ξαναγύρισα!

    @slarti
    Ξεφεύγουν της λογικής; Δεν θα το έλεγα. Αντε να πω πως ξεφεύγουν της "γνωστής" ιστορίας..

    Περί Ματθαίου κτλ... καλές έρευνες :)


    @island
    Μπα, εγώ σπανίως γίνομαι βίαιος αλλά μερικές φορές πρέπει....

    @patsiouri
    Το summer mood το καταλαβαίνω, μιας και είμεθα ομοπαθείς !
    Πέρνα καλά και εδώ θα είμαστε να τα λέμε στην συνέχεια!

    @eidomen
    "Ο λόγος που κυνηγούσαν τους χριστιανούς ήταν ότι οι τελευταίοι, αμφισβητούσαν την θεϊκή υπόσταση του αυτοκράτορα"

    Σωστός. Τα πρώτα χρόνια οι χριστιανοί διώκονταν ως "άθεοι" ή μάγοι...

    Περί του καψίματος της Ρώμης άντε βγάλε άκρη. Εγώ λέω απλά πως το θεώρησαν κατόπιν. Thanx για το link.

    Ο Χριστός ήταν ΕΛληνας διότι
    1. Έμενε με τους γονείς του μέχρι τα 33
    2. Έκανε την δουλειά του πατέρα του
    3. Πίστευε πως η μητέρα του ήταν παρθένα
    4. Η μητέρα του πίστευε πως ήταν ο Θεός ο ίδιος!


    @enikolo
    Ρε τη μανία είναι αυτή να θέλετε να με ψυχολογήσετε, και να νομίζετε πως έχετε και δίκιο επειδή διαβάσατε ένα ποστ, και μερικές φορές τελείως μα τελείως διαγώνια!

    α) Εγώ φταίω δηλαδή που γράφω γρήγορα; Μια εβδομάδα σε δόσεις γραφότανε. Το βιαστικό σημαίνει πως ΔΕΝ άρχισα να ανοίγω βιβλία και να ψάχνω αλλά να γράφω από μνήμης και να καταφεύγω ενίοτε στην wikipedia.

    Aν είχα παραπάνω ώρα απλούστατα θα ήταν πιο στρωτό και τεκμηριωμένο. Όποιος βαριέται δεν το διαβάζει


    β) Σωστός εν μέρει, ξέρω πως πιάνω πολλά αλλά μερικά πράγματα συνδέονται. Από την άλλη, αφού το κείμενο γράφτηκε όπως όπως, τι περίμενες, άμεση συνάφεια ή συνειρμηκότητα;

    γ) Αστεϊσμοί και χαζομαρούλες :Ρ


    love&kisses
    zaphod

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εν θολοκουλτούρα αδερφέ και υπηρέτη του Μέγιστου Σουβλακέα Ζάφωνδα τώρα αρχίζει ο λοβοτομημένος εγκέφαλός μου να αντιλαμβάνεται πολλά.

    Για παράδειγμα προχθές που τριγυρνούσα στο Trier και έβλεπα τον καθεδρικό που χτίστηκε πάνω στη βίλλα της μαμάς Ελένης του Κώτσου και την αίθουσα το θρόνου του ιδίου σκεφτόμουν ότι οι ΕΛ ήταν παντού.Μιλούσαν ελληνικά,πίστευαν στη Μπαναγία και χτίζαν παλατάρες μέσα στη γη των βαρβάρων Γότθων.Εξάλλου ο μέγας Κώτσος ο άγιος ήταν ελληνορθόδοξος από γεννησιμιού του, αγαπούσε τους υπόλοιπους εν Χριστώ αδερφούς του και καταγόταν από το ελληνικό χωριό Άνω Κουκουσούμστα λίγο έξω από την Καρδίτσα.

    Κάτι ξέρει ο Λιάκο, όταν λέει ότι όλα είναι ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο καιρός γαργαρ εγγύς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μάλιστα....ωραίο ποστ βρήκατε για να τρολάρετε. Ξακαβλώσατε τώρα που μας φωτίσατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

aeisixtir